מידי שבת אנחנו ממליצים לכם על אלבומי המוזיקה, שעשו לנו את השבוע.
השבוע אנחנו בסימן מוזיקה עם אלמנטים של בלוז רוק וקאנטרי. נכיר לכם ארבעה אלבומים חדשים כולל המלצת בונוס של אומן וותיק, שהיה כוכב על בשנות ה-90.
אלבום השבוע של בלוז רוק וקאנטרי: Ndidi O – Simple Songs For Complicated Times
אלבום השבוע שלנו הוא האלבום החדש Simple Songs For Complicated Times של הזמרת והכותבת הקנדית, Ndidi O.
שמה המלא הוא Ndidi Onukwulu והיא ילידת 1988. בילדותה היא לא הפגינה עניין רב במוזיקה והעניין הגיע רק בשנות הבגרות שלה, כשחבריה החמיאו לה על השירה שלה. אז היא עברה לניו-יורק והופיעה שם בערבי מיקרופון פתוח. במהלך שהותה בניו-יורק היא הכירה כמה אומני בלוז והיפ-הופ, שהשפיעו על סגנונה. בהמשך היא עברה לטורונטו ושם היא הצטרפה ללהקת רוק ובהמשך גם להרכב אלקטרוניקה בשם Stop Die Resuscitate. אחרי ההתנסויות הללו, Ndidi O חזרה לז׳אנר הבלוז והחלה להופיע ברחבי טורנטו. אלבום הבכורה שלה הגיע ב-2006, כשהיא בת 18 בלבד, לאלבום קראו No, I Never.
באלבומה השני היא שאבה השראה מפרידה קשה שהיא עברה, ומביקורים שלה בבתי קברות, שם היא דימיינה את הסיפורים שמאחורי האנשים שקבורים שם.
קפיצה מהירה לימינו ולאלבומה החדש, Simple Songs For Complicated Times, שמגיע אחרי הפסקה די ארוכה מאלבומה הקודם, שיצא בשנת 2018. האלבום החדש כולל 11 שירים והוא משלב בלוז עם השפעה ברורה מאוד של קאנטרי, תקשיבו למשל לפתיח של Ode To Death, אין קאנטרי יותר ברור מזה.
האלבום שומר על רמה נהדרת לכל אורכו ומורכב מיצירות עם מקצבים חצי מהירים ברובו, על גבול המרקיד. השירה עמוקה ונעימה והמוזיקה כוללת עבודת גיטרה נהדרת והפקה מודרנית, שמייצרת סאונד מעניין עם ליווי קלידים אווירתי ותחושה מעט אפלה המלווה את המקצבים המהנים. נקודה חזקה נוספת כאן היא שירת הליווי שמטבלת את האלבום לכל אורכו, כמו למשל ביצירה So Cold.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
אלבומים מומלצים נוספים – בלוז רוק וקאנטרי
Misty Blues – Silver Lining
ההמלצה הראשונה שלנו היא האלבום החדש, Silver Lining, של להקת הבלוז העדכני, Misty Blues.
ההרכב Misty Blues הוא כבר חבר קבע בהמלצות שלנו, אחרי שבעבר המלצתי לכם על אלבומם One Louder משנת 2022 וגם על Outside the Lines משנת 2023, בו בחרתי גם לאלבום השנה בקטגוריית בלוז.
תזכורת קלה על הלהקה: להקת ה-Misty Blues היא להקת בלוז עדכנית, שגאה בהיותה פיינליסטית בתחרות ה-International Blues Challenge. הסגנון של הלהקה משלב בלוז מסורתי עם נגיעות של ג׳אז, סול ופאנק. המקימה והזמרת של הלהקה היא Gina Coleman. ג׳ינה החלה את הקריירה שלה בשנות ה-90, כזמרת פולק-רוק. לקראת סוף שנות ה-90, ג׳ינה קיבלה הכוונה ממפיק שהקול שלה יתאים מאוד לבלוז קלאסי. ג׳ינה ניסתה ולא הביטה לאחור.
אז עוד שנה עברה והנה עוד אלבום חדש של ה-Misty Blues. אני חושב שהאלבום החדש, Silver Lining, מרגיש מעט שונה מהאלבומים הקודמים. בניגוד לשני האלבומים הקודמים שתפסו את לי את האוזן מיד בהאזנה הראשונה, האלבום Silver Lining הוא אלבום שלקח לי יותר זמן להתחבר אליו, אבל עם כל האזנה אהבתי אותו יותר ויותר. כך שאולי אם הייתי ממליץ עליו בעוד שבועים הוא היה כבר מטפס לתואר אלבום השבוע שלנו. אני חושב שהסיבה שלוקח יותר זמן להבין את האלבום הזה היא שהוא עדין יותר ואיטי יותר, היופי בהפקה כאן הוא בפרטים הקטנים, שינויי המקצבים הקלים כמו למשל בסיום של The Upper Hand, שפתאום נהיה מעט מהיר יותר ואז שוב חוזר לסיום איטי ומענג.
אני חושב שגם באלבום החדש שלהם, ה-Misty Blues ממשיכים להוכיח שהם אחד מהרכבי הבלוז החשובים שיש כיום, כיוון שהם מנגישים את הבלוז באופן עדכני, שבתקווה יפתח את הז׳אנר לקהל רחב יותר וגם ישפיע על אומנים נוספים לבחור בז׳אנר הזה.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Rising Appalachia – Folk & Anchor
ההמלצה השנייה שלנו היא האלבום החדש Folk & Anchor מאת ההרכב האמריקאי, Rising Appalachia.
אני הכרתי את ההרכב הזה בשנה שעברה כשהמלצתי לכם על אלבומם, Live From New Orleans at Preservation Hall.
ההרכב Rising Appalachia הוא ההרכב של האחיות Chloe ו-Leah למשפחת Smith. האחיות גדלו באטלנטה, אך אחרי האסון של הוריקן קאתרינה עבור לתקופה של 7 שנים לניו-אורלינס. השם של הלהקה מרמז על הסגנון המוזיקלי Appalachian, שהינו סגנון פולק מסורתי של ארה״ב המזרחית. הסאונד של הלהקה משלב סאונד וינטג׳ פולק עם קאנטרי, פולק, סול, רוק שורשים ועד ל-Spoken word וראפ.
האלבום החדש, Folk & Anchor הוא אלבום קצר באורך של 25 וחצי דקות בלבד והוא כולל 7 יצירות. כך שמדובר בהאזנה מאוד קלילה. עבורי מדובר כאן בשבעה להיטים מרשימים, ולא יכולתי שלא לסיים את ההאזנה בתחושה של טעם של עוד, אבל אולי זו דווקא תחושה מעולה לסיים בה האזנה לאלבום.
השירים נעים בין פולק-קאנטרי מעודן, כמו למשל ב-Can I Sleep in Your Arms, או The Bones, אבל בין לבין משולבים גם קטעים עם הפקה מגוונת יותר כמו למשל בקטע הפתיחה, The Night We Met, שכולל בס נפלא ומענג לצד מקצב גיטרה נעים ושירה יפיפייה בשתי קולות.
אסיים במשפט אחד באלבום שתפס לי את אוזן, בשיר On and On, המשפט הוא: ״Most Intellects don’t believe in God, but the fear is just the same״
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Lenny Kravitz – Blue Electric Light
המלצת הבונוס שלנו להפעם היא האלבום החדש Blue Electric Light מאת הזמר, הכותב והמוזיקאי האמריקאי, Lenny Kravitz.
כן כן, אותו ה-Lenny Kravitz עם הראסטות משנות ה-90, שתסלחו לי אם אני גורם לכם להרגיש זקנים, אבל כיום הוא בן 60 (היום הולדת שלו היה ב26 למאי).
אני תמיד חיבבתי את Lenny, הוא אומן ויוצר ששינה את עצמו הרבה פעמים ויצר אינספור להיטים. גם אם הוא מעט מעבר לשיא כיום, האלבום החדש שלו הוא הפתעה גמורה מבחינתי. הסאונד מרגיש עדכני, צעיר ושובב, אך יחד עם זאת, נשען גם על הסאונד הקלסי של Lenny עם הרבה רוק, funk וגם שילובים של הפקה אלקטרונית קלה.
שיר הפתיחה הוא פשוט קלסי Lenny Kravitz, לשיר קוראים It’s Just Another Fine Day, וזה ממש לא הקטע המוצלח היחיד, אולי המנון הרוק הטוב ביותר באלבום הוא Paralyzed הקצבי, שכל כך מחזיר אותי לשנות ה-90. בקטע Human, יש מקצב פאנק ודאנס אלקטרוני, שהזכיר לי את פרינס במשהו.
יחד עם זאת, יש כאן גם נפילות מבחינתי, כמו TK421, שלא סחב אותי, או Let It Ride, שזה שיר דאנס-פופ עם ליריקה רדודה משהו.
בשורה התחתונה, החוויה הכללית של האלבום הייתה נוסטלגית ומהנה, לצד הפאנק, הדאנס והרוק יש גם קצת אלמנטים של בלוז וכמה בלדות והוא גם מסתיים עם שיר נושא מוצלח.
האלבום ב-Spotify:
עד כאן להפעם, שבוע נפלא לכל קוראי האתר.