חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • McIntosh DS200 – סטרימר וממיר חדש

    חברת McIntosh האמריקאית משיקה סטרימר משולב ממיר חדש, ה-McIntosh DS200. זהו למעשה הסטרימר המלא הראשון שלהם. השקת הסטרימר החדש של McIntosh מתכתבת עם התמורות שחלו בשוק הסטרימרים בשנה האחרונה, בעקבותן חברות הייאנד רבות נכנסו לשוק הסטרימרים.

    בכתבה זו נספר לכם על McIntosh DS200 ונדון מעט על שוק הסטרימרים.

    McIntosh DS200
    (Image credit: McIntosh)

    הכירו את McIntosh DS200

    ה-McIntosh DS200 הינו מכשיר וורסטילי, הוא יכול לשמש כנגן רשת מלא, כלומר סטרימר וממיר, בנוסף.הוא יכול לתפקד כממיר עבור מקורות חיצוניים בעזרת מגוון הכניסות הדיגיטליות שלו: שתי כניסות קואקסיאליות, שתי כניסות אופטיות, כניסת AES/EBU, כניסת USB אודיו ולבסוף יציאת HDMI תומכת ARC לחיבור קל לטלוויזיה. בצד היציאות יש כאן יציאות אנלוגיות בלבד, יציאה אחת מסוג RCA ויציאה מאוזנת XLR. חיבוריות הרשת יכולה להיות קווית או באמצעות WiFi.

    McIntosh DS200
    (Image credit: McIntosh)

    מבחינת תמיכה בשירותי ההזרמה, ה-McIntosh DS200 מציע תמיכה ב-Spotify Connect ו-Tidal Connect, עבור כל שירותי ההזרמה האחרים תוכלו להזרים אותם בעזרת פרוטוקולים כלליים כמו Apple AirPlay, Google Cast וגם Bluetooth. בנוסף ה-DS200 הוא Roon Ready וגם Roon Tested (עבור חלק הממיר).

    McIntosh DS200
    (Image credit: McIntosh)

    ל-McIntosh DS200 יש בורר עוצמה, כך שניתן לחבר אותו היישר למגבר הספק ולהשתמש ב-DS200 כקדם מגבר דיגיטלי.

    השאלה שנשאלת לגבי ה-McIntosh DS200 היא בנוגע לניגון קבצים מיקומיים, אין לו אפליקציה ייעודית, ונראה שגם אין תמיכה ב-DLNA, כך שגם לא ניתן לשלוט בו על ידי תוכנות צד שלישי כגון mConnect. לכן נראה שהדרך היחידה להזרים קבצים מיקומיים היא דרך Roon. שאלה נוספת שעולה היא בדמות שידרוגי קושחה עתידיים.

    ה-McIntosh DS200 מצטרף למגבר ה-All In One הראשון איי פעם של החברה, ה-McIntosh MSA5500, שהושק לאחרונה ומציע את אותן יכולות ההזרמה.

    McIntosh MSA5500
    (Image credit: McIntosh)

    שני המכשירים הללו מהווים כניסה של חברת McIntosh אל שוק ההזרמה, שהופך להיות רותח כשיותר ויותר צרכני אודיו זונחים את המדיה הפיזית ומשתמשים בהזרמה כמקור האודיו העיקרי שלהם.

    תמורות בשוק סטרימר האודיו

    כפי שכתבתי במאמר ״סטרימר אודיו – תמורות בשוק״ שפורסם במאי 2024, אני חושב שתנאי השוק ״דוחפים״ חברות אודיו וותיקות ומסורתיות כמו McIntosh להיכנס לשוק הסטרימינג. התנאים שאני רואה הם (כל הדברים הנאמרים כאן הם פרשנות אישית שלי, ומבטאים את נקודת המבט שלי על שוק האודיו):

    • הביקוש העולה – קל לראות את המגמה בפורומים השונים וגם בתערוכות האודיו, הסטרימר הפך להיות למקור אודיו עיקרי ולכן מדובר בשוק עם ביקוש גבוה וצמא לסטרימרים איכותיים. בעקבות כך, החברות המסורתיות לא יכולות יותר להרשות לעצמן לא להיות שחקן בשוק הזה.
    • בשלות הפרוטוקולים של ההזרמה – עם הבשלות של פרוטוקולים כמו Spotify Connect, Tidal Connect, Roon Ready והפרוטוקולים הכלליים יותר כמו AirPlay ו-Google Cast, ניתן לייצר סטרימר איכותי עם פחות כתיבת קוד תוכנה. באופן מסורתי חברות אודיו וותיקות פחות כוללות מפתחי תוכנה ולכן זה היווה חסם עבורם. ה-McIntosh DS200 הוא דוגמה מצויינת לכך, מכיוון שהוא נשען 100% על תמיכה בפרוטוקולים שציינו כאן, הוא אינו כולל אפליקציה משלו, לא דורש עדכונים ותמיכה ולכן זהו מוצר שהרבה יותר מתאים לחברת אודיו מסורתית.
      יתרה מכך, גם עבור קהל האודיו המסורתי, שפחות רוצה סביבות מסובכות של מחשבים, תוכנות ועדכונים רק בשביל ליהנות ממוזיקה דיגיטלית מודרנית, הגישה הזו יכולה יותר להתאים.
    • התחרות מצד חברות טכנולוגיות מודרניות – מכיוון שכתיבת קוד ואפליקציות היא לא מנקודות החוזקה של חברות אודיו מסורתיות, זה אפשר לחברות טכנולוגיות מודרניות להשתלט על שוק הסטרימרים. רבות מאותן החברות מקורן במזרח, לדוגמה החברות הסיניות כמו WiiM ו-Eversolo, ובנוסף חברות נוספות מאסיה כמו HiFi Rose, או Lumin.
      במשך מספר שנים היה נוח לחברות המסורתיות להשאיר את שוק הסטרימרים לאותן החברות החדשניות יותר, אך חלק גדול מאותן החברות המשיכו להרחיב את היצע המוצרים שלהן, עד שכיום הן כוללות גם ממירים ואף מגברים. בכך החברות המודרניות הללו הפכו למתחרות ישירות מול החברות המסורתיות. לטעמי התחרות הזו היא סיבה נוספת עבור החברות המסורתיות להיכנס לשוק הסטרימרים בשביל לא להפסיד נתח לחברות מתחרות.

    אז מה כל זה אומר עבור הצרכנים?

    אני אישית חושב שהכניסה של חברות מסורתיות וחברות הייאנד אודיו אל שוק הסטרימרים היא בשורה טובה עבור הצרכנים. חברות כאלה לא יכולות להרשות לעצמן להוציא מוצרים לא איכותיים, לכן מבחר הסטרימרים האיכותיים, מהם צרכני האודיו יוכלו לבחור יגדל. זו גם בשורה טובה לבעלי מערכות שמורכבות ממותג יחיד, לדוגמת McIntosh, כעת צרכנים אלה יוכלו להוסיף גם מקור מאותו המותג. מלבד היתרון האסתטי של מערכת שלמה מאותו המותג, יש גם את יתרון חתימת הסאונד. סביר להניח שכל מוצרי החברה נבדקים יחד ולכן אמורים לתפקד באופן מיטבי ובסינרגיה מצוינת בחיבור ביניהם.

    שתפו אותנו בתגובות בדעתכם על המצב של שוק סטרימר האודיו? איזה מותג סטרימרים הכי מעניין אתכם? ואיזו חברה מסורתית, שאין לה עדיין סטרימר, הייתם רוצים שתצטרף למגמה?

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?