fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • SVS Ultra Evolution Titan רמקול רצפתי במבחן

    הפעם הגיעו אלינו לסקירה הרמקולים הרצפתיים החדשים, SVS Ultra Evolution Titan, מסדרת הדגל החדשה של החברה.

    SVS Ultra Evolution Titan

    אנחנו מודים לפיוצ׳ר, היבואן הרשמי של SVS בישראל, על כך ששלחו לנו רמקולים אלה לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    ה-SVS Ultra Evolution Titan הוא רמקול גדול, עוצמתי וסוחף גם בתכני מוזיקה וגם בתכני קולנוע

    SVS Ultra Evolution Titan רמקול רצפתי במבחן

    מה אהבנו

    • רמקול בעל נוכחות ועיצוב ייחודי
    • משופע טכנלוגיות כגון וופרים מנוגדים וסידור דרייברים לתיאום אקוסטי
    • סאונד גדול, עם דינמיות אדירה ובס עמוק
    • איזון, רמת פירוט גבוהה, במה תלת ממדית
    • מצטיין במוזיקה דינמית ותכנים קולנועיים
    • תג מחיר שפוי ביחס לשוק ההיאנד
    SVS Ultra Evolution Titan רמקול רצפתי במבחן

    נקודות לשיפור

    • פחות יתאים למי שמחפש פרזנטציה רגועה ומאופקת גם בעוצמות ניגון גבוהות

    סקירת וידאו

    על חברת SVS

    על חברת SVS יצא לנו לספר לכם כבר כמה פעמים בעבר, לכן הפעם נקצר. חברת SVS האמריקאית הוקמה בשנת 1998 בידי Gary Yacoubian. החברה החלה את דרכה במכירה של מגוון נרחב של סאבוופרים ועד היום הם ידועים בראש ובראשונה בזכות הסאבוופרים שלהם. ליין הסאבוופרים של SVS כולל סאבים עוצמתיים במיוחד לצד דגמים מודרנים וקומפקטים יותר כמו ה-SVS 3000 Micro.

    כיום, ומזה מספר שנים כבר, יש לחברה קו מוצרים נרחב ומקיף, כולל שתי סדרות רמקולים מלאות. סדרת הכניסה היא סדרת ה-Prime ואלו סדרת הדגל היא ה-Ultra Evolution. בנוסף לחברה יש קו של מוצרים חכמים-אלחוטיים הכולל את ההרמקולים האקטיביים, ה-SVS Prime Wireless Pro ואת המגבר המשולב, All In One, בשם Prime Wireless Pro SoundBase. לסיום החברה מציעה גם מגוון אביזרים משלימים כמו כבלים, אביזרי שיכוך ומתאמים למיניהם, כמו למשל SVS SoundPath Adapter – מתאם לחיבור סאבוופר למגברים, שהושק לאחרונה.

    על סדרת SVS Ultra Evolution – אבולוציה או רבולוציה

    סדרת SVS Ultra Evolution הושקה בתחילת שנת 2024 והוצגה לראשונה בתערוכת CES 2024. הסדרה מחליפה את סדרת ה-Ultra, שהייתה סדרת הדגל הקודמת של חברת SVS.

    הסדרה כוללת שבעה דגמים חדשים לחלוטין, בהם שלושה רמקולים רצפתיים (Tower), שני רמקולים מדפים (Bookshelf), רמקול סנטר (Center Channel), ורמקול להתקנה בגובה Ultra Elevation, המיועד לקולנוע ביתי.

    כשסדרת מוצרים חדשה מושקת, תמיד עולה השאלה האם מדובר באבולוציה, כלומר שדרוג קל, או רבולוציה, כלומר מהפכה וחידוש הרבה יותר משמעותי. אז למרות ששם הסדרה החדשה הוא Evolution, אני גורס שמדובר הפעם במהפכה של ממש ולא שדרוג קל. על מנת להסביר מדוע אני חושב כך, אתאר בקצרה את השינויים הטכנולוגיים שתמצאו בסדרת ה-SVS Ultra Evolution.

    עיצוב התיבה המעוקל והמיוחד תורם לאחידות הסאונד, מכיוון שהוא מחושב כך שהסאונד שיוצא מכל הדרייברים מגיע אל המאזין באותו הזמן.
    הטוויטר של הסדרה הינו טוויטר בפיתוח חדש, הכולל ציפוי יהלום.

    SVS Ultra Evolution Titan

    ברמקולים הרצפתיים של סדרת ה-SVS Ultra Evolution ישנן שתי טכנולוגיות מעניינות נוספות. ראשית מיקום הדרייברים ברמקולים הוא בתצורה של טוויטר במרכז ויחידות מיד וופר נמצאות באופן סימטרי מעליו ומתחתיו. מיקום דרייברים כזה מייצר אפקט סאונד שמזכיר Point Source (שלרוב ממומש על ידי דרייבר קואקסיאלי). טכנולוגיה נוספת שתמצאו ברמקולים הרצפתיים של הסדרה היא שילוב וופרים המוצבים גב אל גב, ממש כמו בסאבוופר SVS 3000 Micro. שילוב וופרים כזה מאפשר לשני הוופרים לבטל את האנרגיה החוזרת מהדרייברים אל תוך התיבה, ובכך ניתן להגיע לעוצמות בס גבוהות בהרבה ביחס לגודל התיבה, בהשוואה לשילוב וופרים סטנדרטי.

    SVS Ultra Evolution Titan

    כתוצאה משילוב שתי הטכנולוגיות הללו, בשלושת הדגמים הרצפתיים של סדרת SVS Ultra Evolution יש לא פחות מ-7 דרייברים בכל רמקול, בהחלט מספר דיי חריג.

    לכן כשאני מחבר את כל השינויים שחברת SVS ערכו בסדרת הרמקולים החדשה שלהם, שמתבטאים גם בנראות שונה לחלוטין, אני בהחלט חושב שיש כאן מהפכה ומשהו חדש ומרענן בקו המוצרים של החברה.

    לנו יצא להתרשם מרמקולי SVS Ultra Evolution בתערוכת מינכן 2024. בכתבת הסיכום שלנו של התערוכה בחרנו בחדר של SVS לאחד חדרים המצטיינים בעלי תג המחיר השפוי. בחדר הוצגו רמקולי הדגל של הסדרה, ה-ה-Ultra Evolution Pinnacle, ששולבו עם מגבר כניסה של McIntosh וסטרימר של Bluesound. בנוסף הם היו חלק ממערכת קולנוע שלמה, המונעת בידי רסיבר של Marantz. כך שכבר מאז אותה התערוכה חיכינו להזדמנות לסקור את אחד הדגמים של הסדרה אצלינו.

    החדר של SVS בתערוכת מינכן 2024
    החדר של SVS בתערוכת מינכן 2024

    העומד למבחן: SVS Ultra Evolution Titan

    דגם ה-SVS Ultra Evolution Titan הינו דגם הביניים מבין הרמקולים הרצפתיים של סדרת Ultra Evolution. דגם ה-Titan ממוקם מעל לדגם ה-Tower ומתחת לדגם הדגל, ה-Pinnacle. שלושת הדגמים חולקים את הטכנולוגיות שתארנו לעיל כשההבדל המרכזי הוא פשוט בגודל היחידות והתיבה.

    אני ביקשתי לסקור דווקא את דגם ה-Titan מכיוון שלטעמי זהו הדגם האידיאלי מבחינת הגודל עבור סלון ישראלי ממוצע. כשהרמקול הגיע בהחלט שמחתי על הבחירה, מכיוון שלטעמי היה בהחלט מאתגר להציב רמקול עוד יותר גדול בחלל שלי.

    ה-Titan הוא רמקול 3Way בעל טוויטר בקוטר אינץ׳ אחד מצופה יהלום, שתי יחידות מיד בקוטר 4.5 אינץ׳ עם דרייברים מתרכובת סיבי זכוכית (glass-fiber) ו-4 יחידות וופר בקוטר של 6.5 אינץ׳ אף הם מתרכובת סיבי זכוכית.

    כפי שכבר תארנו, כל היחידות הללו מוצבות בתוך תיבה מעוקלת על מנת ליצור תיאום אקוסטי בציר הזמן בין הדרייברים, כאשר הוופרים מוצבים בשני זוגות מקבילים האחד לשני.
    בדופן האחורי של התיבה תמצאו גם שני פורטים של בס ריפלקס ושני זוגות של טרמינלים מוזהבים לחיבור הרמקולים.

    מאפיינים נוספים של ה-Titan: הנצילות הינה 88dB עם עכבה נומינלית של 6 אוהם, מה שאומר שהרמקולים לא אמורים להיות קשים להנעה. תגובת התדר היא 27Hz – 40kHz ב-3dB-/+.

    מידות התיבה במ״מ הן: 1,197 גובה, 249 רוחב ו-439.3 עומק. המשקל הינו 31.6 ק״ג.

    עיצוב ואיכות בנייה

    רמקולי SVS Ultra Evolution זמינים בשלושה גימורים, שחור מבריק, לבן מבריק והגימור שאנחנו קיבלנו, פורניר אלון שחור. מבחינה ויזואלית ברור שהגימורים המבריקים נראים מודרנים ומרשימים יותר. יחד עם זאת לגימור מט יש יתרונות משלו, זהו גימור שפחות משתקף ופחות רגיש לסימנים כמו טביעות אצבעות. במיוחד אם אתם מתכננים חדר קולנוע, יתרונות אלה יכולים להיות משמעותיים.

    המאפיין העיצובי הבולט ביותר של ה-SVS Ultra Evolution Titan הוא כמובן העיקול של התיבה, שאומנם נעשה ממניעים אקוסטיים, אך אי אפשר להתעלם מהאימפקט העיצובי המרשים של העיקול הזה, שבוודאי ימשוך הרבה תשומת לה אל הרמקולים.

    סממני עיצוב נוספים הם הכיתוב של SVS על מבנה הטוויטר, מלבדו העיצוב מאוד נקי ולא כולל כיתובים נוספים. הרמקולים מגיעים גם עם גרילים מגנטיים מעוקלים, הגריל כולל שני פסי עיטור ואת הלוגו של SVS בתחתית. הגרילים הם אלגנטיים ומרשימים.

    SVS Ultra Evolution Titan

    מבט מקרוב בדופן הקדמית של התיבה של SVS Ultra Evolution Titan מגלה אלמנט חשוב נוסף. הפינות של הדופן הקדמית הן מעוגלות ולא ישרות, מה שמקטין את השטח של הדופן הקדמית, שיכול לגרום להחזרי סאונד מהדרייברים, מה שמכונה תופעת ה-diffraction.

    SVS Ultra Evolution Titan

    הרמקולים כוללים שני סוגים של רגליות: רגליות גומי וספייקים מתכתיים, אנחנו קיבלנו רק את רגליות הגומי.

    איכות הבנייה שמתבטאת בחלקות ומידת הגימור של התיבה, שילוב היחידות הנקי בקו שטוח והטרמינלים המוזהבים היא ללא דופי ומצד שני בלי קישוטים מיותרים.

    העמדה מומלצת

    במדריך למשתמש של SVS ניתנים טיפים כללים לגבי העמדה של הרמקולים, כגון ציון העובדה שהמרחק מהקירות משפיע על הסאונד ולרוב ככל שהרמקולים רחוקים יותר מהקיר יש שיפור בפוקוס ובמיקום מדויק יותר של אלמנטים על פני במת הסאונד (מה שמכונה Imaging).

    מבט אחד על הדופן האחורית של ה-SVS Ultra Evolution Titan, שם נמצאים שני פורטים גדולים של בס ריפלקס, זאת בנוסף לשני וופרים בקוטר של 6.5 אינץ׳, מספיק בשביל להבין שהמרחק מהקיר האחורי הוא קריטי ברמקולים האלה.

    ההעמדה אצלי היא מעט מאתגרת בגלל השימוש בשני מזנונים וגם הרמקולים שלי, אותם אני מנסה להצמיד לקיר על מנת לפנות מקום לרמקולים שאני סוקר. בהעמדה ״הרגילה״ של הרמקולים אצלי חשתי בפער בשחזור הבס בין הרמקולים. הרמקול השמאלי, שהיה מעט חנוק יותר בין המזנון והרמקול שלי, ביחס לרמקול הימני, כלל בס חזק יותר. לכן משכתי את שני הרמקולים מעט יותר לכיוון החדר וכך קיבלתי בס שוויוני בין שני הרמקולים. אני חושב שבחלל האזנה פתוח יותר (וכזה שאין בו זוג רמקולים נוסף), גם בהעמדה קרובה יותר לקיר האחורי תוכלו לקבל תוצאה טובה, אך בכל זאת עליכם להיות מוכנים לכך שיכול להיות שתצטרכו להרחיק את הרמקולים מהקיר על מנת לקבל תוצאת בס מאוזנת.

    SVS Ultra Evolution Titan

    מבחן ההאזנה

    הרמקולים הגיעו אלי מתצוגה בחנות, לכן פחות הרגשתי צורך להריץ אותם. לאחר שני ערבים של האזנה אגבית, שלפתי את המחברת והעט והתיישבתי להאזנה קריטית על מנת לבחון את ה-SVS Ultra Evolution Titan. המערכת ששימשה אותי לסקירה היא המערכת האישית שלי, שמורכבת ממגבר משולב Nagra Classic Int, ממיר MSB Discrete DAC עם שני ספקי כח חיצוניים, המקור היה סטרימר Nagra Steamer והכבילה הייתה כולה מבית Nordost Blue Heaven. התכנים הוזרמו משירות Tidal באמצעות Tidal Connect.

    בעוד עם רמקולים רבים לוקח זמן על מנת לשים לב לתכונות הייחודיות שמפרידות אותם מהאחרים, מאפייני הסאונד של ה-SVS Titan הם ברורים לחלוטין כבר מהתו הראשון. ה-Titan מאופיין בבס עמוק ופאנצ׳י ודינמיות אדירה. כשרמקול מייצר בס כל כך עוצמתי, ההעמדה נכונה שלו היא עוד יותר חשובה, ולכן על מנת לקבל תוצאה מאוזנת יש לשים לב למרחק מהקיר האחורי כפי שהוסבר בחלק הקודם.

    היצירה הראשונה שבחרתי למבחן היא The Night We Met של ההרכב Rising Appalachia מתוך אלבומם Folk & Anchor. השיר זמין באיכות של 96kHz ו-24bit בשירות Tidal. השיר הזה כולל בס פאנצ׳י, לצד שירת ווקל מעודנת של שתי האחיות Chloe ו-Leah למשפחת Smith. לכן זהו קטע מצוין לבדיקה של איזון הבס. אכן הבס נשמע פאנצ׳י ועמוק, הפרזנטציה היא אוורירית, מאוזנת וגדולה. הפרדת הווקל בין שתי האחיות הייתה טובה. הסאונד מאופיין בחוסר מאמץ, שמזכיר רמקולים מאוד נצילים ובעלי דינמיות גבוהה. הבמה היא תלת ממדית ועוטפת והווקל ממורכז באופן ברור.

    לאחר שקיבלתי את תוצאה מאוזנת ביצירה הזו, השתכנעתי שההעמדה של הרמקולים היא נכונה וכעת יכלתי להמשיך בביטחון לקטעים הבאים של המבחן.

    עם העוצמה והדינמיות של ה-SVS Titan, היה לי חשוב לאתגר אותו גם במוזיקה מעודנת יותר כמו ג׳אז חלק. לשם כך חזרתי ליצירה Cirklar מאת Tingval Trio (זו יצירת הנושא מהאלבום Cirklar). באופן לא מפתיע, יש כאן תוספת דינמיות והבס כולל פאנצ׳יות מרשימה. האלמנטים החשובים לי ביצירה הזו הם רמת הפירוט הגבוהה של התופים והפסנתר שנשמע כאן בשרני, מלא ומפורט. יש שקט מרשים בין הכלים, שמצביע על העברה נקיה. בסולו הבס יש תוספת חום עם רכות מענגת שמועברת כאן באופן מדויק. כך שמצד אחד מרגישים כאן דינמיות ותוספת של אנרגיה, אך היא לא פוגעת בעידון, רמת הפירוט, או האיזון. בנוסף מיקום הכלים על פני הבמה הוא קל להבחנה וברור וישנה רמת פירוט גבוהה גם בקטעים השקטים.

    מכאן נמשיך אל קטע בחינה של ווקל, לשם כך בחרתי בבלדת הקאנטרי Crazy Hearts של Wesley Dean מתוך אלבומו Music From Crazy Hearts. ה-SVS Ultra Evolution Titan מצטיינים במרכוז של ווקל, שמרגיש כאילו הוא מתחיל מהמרכז ואז מתפזר לכל רוחב הבמה. בנוסף המיקרו דינמיקה של הווקל מדויקת וקל מאוד להבחין בכל שינוי קל בעוצמת השירה. הגוון הקולי של Wesley נשמע טבעי. ישנה הפרדה טובה בין הווקל לגיטרה ובחלק השני של השיר כשיש ליווי של זמרת, הפרדת הקולות בינה לבין קולו של Wesley הייתה טובה אף היא. מאמצע השיר הבס והתופים נכנסים ומתחילים להתגבר, הדינמיות עוברת נהדר ולרגע לא חשתי בירידה בניקיון והפירוט של המיד. מעבר להעברה הטכנית המרשימה, מה שחשוב לי לציין הוא שה-Titan מצליח להעביר את הרגש של היצירה הזו, שהפכה להיות לאחת האהובות עלי השנה.

    בשני הקטעים הבאים נתחיל קצת להעלות קצב. תחילה ליצירת בלוז-רוק-פאנק העדכנית No Depression של ההרכב My Baby מתוך האלבום Loves Voodoo!. הבס הוא פאנצ׳י ונקי, העברה היא אנרגטית במיוחד, תוך שמירה על הווקל מופרד וברור. הפרזנטציה גדולה, דינמית ומהנה. צלילי המצלתיים הברורים והמדוייקים בחלק השני של היצירה תפסו לי את האוזן בהעברה המדויקת והחלקה שלהם. היצירה הזו מדגימה את נקודות החוזקה של ה-SVS Titan בקלות.

    היצירה הבאה שבחרתי מייצגת את הז׳אנר האלקטרוני, היא נקראת Ghostly Affair של האומן הצרפתי Yodelice מתוך אלבומו What's The Cure?. הסאונד שרמקולי ה-Titan מייצרים כאן כולל במה ענקית ועוטפת, בס עמוק ועוצמתי ועדיין ישנה הפרדה מצוינת של הווקל והגיטרה. למלא חלל של סלון ישראלי ממוצע זה קלי קלות עבור הרמקולים האלה. הדינמיות האדירה מחמיאה מאוד למוזיקה אלקטרונית.
    מבחינת קלות ההנעה, בשום שלב לא הייתי צריך לעלות מעל לרבע מעוצמת המגבר שלי. בנוסף גם בעוצמות ניגון נמוכות, הדינמיות בהחלט נשמרת.

    בשלב זה נעשה שינוי קיצוני ונבחר ביצירה Joy של Katie Melua מתוך אלבום הלייב החדש שלה, Live at the Royal Albert Hall. זהו אלבום נפלא שמסכם 20 שנות קריירה של הזמרת הקסומה הזו. המופע כולו כולל סאונד רך ועדין ולכן היה לי מרתק לבחון כיצד הרמקול העוצמתי והדינמי הזה יעביר את היצירה הזו. העברת הווקל היא נעימה ומלאת פרטים, אי אפשר לטעות בקולה המלודי של Katie. גם בביצוע האקוסטי והעדין הזה, פתאום יש בס עמוק של הגיטרה וגם בפסנתר יש תחושת בס נפלאה, זה מרשים כמה דינמיות יש ביצירה כה רגועה. כאן נכנס לתמונה הטעם האישי של המאזין, יש מי שיהנו מאוד מהדינמיות הנהדרת של ה-Titan, שמעירה לחיים גם יצירות שקטות, אך יכול להיות שמאזינים אחרים יעדיפו פרזנטציה רגועה יותר במוזיקה מסוג זה.

    רמקולי SVS מכוונים גם לחובבי המוזיקה וגם לחובבי הקולנוע, לכן היה לי חשוב לסיים את מבחן ההאזנה בבחינה של ביצועי ה-SVS Ultra Evolution Titan בקטע קולנועי ודרמטי. היצירה שבחרתי היא Wonder Woman Wrath, מתוך הפסקול של Wonder Woman (הראשון מ-2017), הפסקול הולחן בידי Rupert Gregson-Williams. הקטע הזה מייצר סאונד ענקי ותלת ממדי, עם בס נקי וסוחף, שדרך ה-Titan מרגיש קולנועי אפילו ללא עזרה של סאב. הפרזנטציה מלאת עוצמה, זאת לצד דיוק, רמת פירוט גבוהה ואיזון.

    כשאני חוזר לתכונות שגיליתי בעזרת הקטעים הקודמים, כולל מרכוז של ווקל עם העברה ברורה, איזון, מיקרו-דינמיקה מרשימה, דינמיות חסרת מאמץ ונצילות שמאפשרת להגיע לעוצמות גבוהות, אני בטוח שה-SVS Ultra Evolution Titan הם רמקולים שיהיו פשוט אדירים עבור תכנים קולנועים בין אם אתם תבחרו לשלב אותם במערכת רב ערוצית, או במידה ואתם מעוניינים לשמוע תכנים קולנועים דרך מערכת דו-ערוצית. אם אתם מחפשים סאונד קולנועי גדול וסוחף ואין באפשרותכם להוסיף סאבוופר למערכת שלכם, ה-SVS Titan יעשו עבודה מעולה בשחזור החוויה הקולנועית גם ללא עזרה של סאב.

    סיכום

    עם סדרת ה-Ultra Evolution החדשה שלהם, חברת SVS עושים קפיצת מדרגה משמעותית בהיצע הרמקולים שלהם. עם כמות החידושים הטכנולוגיים בסדרה החדשה לעומת סדרת ה-Ultra היוצאת, ההשקעה המרובה של חברת SVS הינה ניכרת.

    ה-SVS Ultra Evolution Titan הוא רמקול רצפתי מדגם הביניים של הסדרה ולטעמי הוא הרמקול המתאים ביותר בסדרה לחלל של סלון ישראלי ממוצע. כבר מהשנייה הראשונה של ההאזנה, קל להיווכח שמדובר ברמקול דינמי ועוצמתי במיוחד. לאחר האזנה ממושכת יותר יתגלו תכונות כמו איזון, במה גדולה, הפרדה ראויה ורמת פירוט גבוהה. ה-Titan יכול להעביר מוזיקה באופן מרגש ומלא חיים ובמקביל גם להעביר בקלות עוצמה ודינמיות של קטעים קולנועים מאתגרים.

    אז למי שמחפש רמקול גדול, עוצמתי וסוחף גם בתכני מוזיקה וגם בתכני קולנוע, ה-SVS Ultra Evolution Titan יספק לכם תמורה מלאה עבור כספכם.

    מחיר: 19,290 ש״ח
    אחריות: 5 שנים
    יבואן: פיוצ׳ר

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    ממיר: MSB Technology Discrete DAC עם שני ספקי כח חיצוניים
    מגבר משולב: Nagra Classic Int
    סטרימר: Nagra Streamer

    כבלים
    כבל XLR בין הממיר למגבר: Nordost Blue Heaven
    כבל קואקסיאלי בין הסטרימר לממיר: Nordost Blue Heaven
    כבלי רמקולים: Nordost Blue Heaven

    חשמל:
    כבלי חשמל עבור המגבר, הסטרימר והממיר: Nordost Blue Heaven
    מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II (אליו חוברו המגבר, הממיר והסטרימר)
    כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן