fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • סטרימר Audiolab 6000N Play: סקירה מלאה

    הפעם הגיעו אלינו לסקירה שני מוצרים של חברת Audiolab הבריטית. אנחנו בחרנו להתחיל בסקירה של הסטרימר-dac, או אם תרצו, נגן הרשת, ה-Audiolab 6000N Play.

    אנחנו מודים לחברת Audio Expert, המפיצה הבלעדית של Audiolab בישראל, על כך ששלחו לנו את המוצר הזה לסקירה.

    Audiolab 6000N Play

    שורה תחתונה

    ה-Audiolab 6000N Play מציג איכות בנייה וסאונד מובילים בקטגוריה, אך מעט דל בתכונות ויכולות ביחס למתחרים

    מה אהבנו
    • עיצוב סולידי המשדר רצינות
    • איכות בנייה מרשימה ביותר ביחס למחיר
    • תמיכה ברוב שירותי ההזרמה בשוק ויכולות Multi-room
    • תמיכה בניגון קבצים דרך DLNA ו-UPnP
    • איכות סאונד מצוינת עם דינאמיות ובמה רחבה ועמוקה
    נקודות לשיפור
    • חסר תכונות ביחס למתחרים: AirPlay, Chromecast, Bluetooth
    • חוויית שליטה מעט מסורבלת בחלק מהפעולות

    סקירת וידאו

    על חברת Audiolab

    חברת Audiolab הוקמה בידי Philip Swift ו-Derek Scotland בשנת 1983. השניים נפגשו בתור סטודנטים וחלקו יחד את תחושת התסכול מהמחירים הגבוהים והסרבול של מוצרי האודיו באותם השנים. מהתסכול הזה נולדו הקווים המנחים של החברה, לייצר מוצרים אמינים, קלים לתפעול, בעלי ביצועים גבוהים ומחירים ברי השגה. המוצר הראשון של החברה היה מגבר משולב מדגם 8000A, שהפך להיות לאחד המגברים הכי מוערכים תוצרת בריטניה.

    סטרימר Audiolab 6000N Play: סקירה מלאה
    מגבר משולב 8000A

    בשנת 1997 החברה נרכשה בידי TAG McLaren Audio, שהחזיקה בה עד שנת 2003, אז היא עברה לבעלות הקונצרן הסיני International Audio Group, שכולל מותגים כמו בריטים נוספים כמו Quad ו-Wharfedale. המותג Audiolab הוחזר לחיים בשנת 2005.

    חברת Audiolab מתגאה בכך שמוצריה זכו בהכי הרבה פרסים מאת מגזיני האודיו הבריטים מכל מותג אחר.

    המהנדס המוביל של Audiolab כיום הוא Jan Ertner, בעל ותק של יותר מ-25 שנה בתעשיית האודיו.

    היצע המוצרים הנוכחי של Audiolab

    היצע המוצרים של Audiolab כיום מורכב משלוש סדרות עקריות של מוצרים.

    מסדרת ה-M-DAC כוללת מגוון ממירים מנימליסטים, כולל ממיר נייד וגם מגבר משולב קומפקטי במיוחד.

    סטרימר Audiolab 6000N Play: סקירה מלאה
    ממיר +M-DAC

    סדרת ה-6000, היא סדרת הכניסה המוערכת וזוכת הפרסים של החברה, הכוללת את המוצרים הבאים:

    מגבר משולב כולל ממיר וכניסת פונו MM, מדגם 6000A, נגן CD טרנספורט מדגם 6000CDT, נגן הרשת (סטרימר וממיר) הנסקר כאן, ה-6000N Play וגרסה של המגבר המשולב שכוללת את יכולות הסטרימינג בפנים ונקראת 6000A Play.

    סטרימר Audiolab 6000N Play: סקירה מלאה
    סדרת ה-6000 של Audiolab

    סדרת ה-8300, הינה סדרת הדגל של החברה ובה תוכלו למצוא מגבר משולב, נגן CD, קדם מגבר משולב נגן CD, מגבר הספק ומגברי מונובלוקים.

    סטרימר Audiolab 6000N Play: סקירה מלאה
    הקדם מגבר וזוג מונובלוקים מסדרת 8300 של Audiolab

    העומד למבחן: Audiolab 6000N Play

    ה-Audiolab 6000N Play הינו סטרימר עם ממיר מובנה, או במילים אחרות, נגן רשת, שמאפשר לכם להזרים מוזיקה אל מערכת הסאונד שלכם באמצעות שירותי ההזרמה המועדפים עליכם, או מתוך הרשת הביתית שלכם.

    Audiolab 6000N Play

    ה-6000N יכול להתחבר לרשת באמצעות חיבור קווי או באמצעות WiFI. הממיר של ה-6000N Play בנוי על צ׳יפ ES9018K2M מבית חברת Sabre. המכשיר הינו חלק מה-Eco System של חברת DTS, שנקרא DTS Play-Fi. זו מערכת שתומכת בהזרמת אודיו multi room ומציעה תמיכה בכל שירותי המוזיקה הפופולריים.

    בפאנל האחורי של ה-6000N Play, תמצאו יציאת RCA אנלוגית לחיבור למגבר, במידה ותרצו לעקוף את הממיר הפנימי ולהשתמש בממיר חיצוני, כלומר להשתמש ב-6000N כסטרימר בלבד, תוכלו להשתמש ביציאות הדיגטליות של המכשיר, יש לו אחת אופטית ואחת קואקסיאלית. חיבור ה-USB משמש לעדכונים בלבד.

    Audiolab 6000N Play

    בנוסף המכשיר כולל כניסת trigger in ויציאת trigger out.

    מלבד שירותי ההזרמה הנתמכים באפליקציית ה-DTS Play-Fi, ה-6000N Play תומך גם ב-Spotify Connect, כך שאם אתם משתמשי Spotify, תוכלו להזרים מוזיקה ל-6000N Play, ישירות מהאפלקיציה של Spotify.

    ביחס לנגני רשת מתחרים, יש תחושה של חוסר בתכונות ב-6000N Play, לא תמצאו כאן תמיכה ב-AirPlay, או Chromecast ואולי ההפתעה הגדולה ביותר היא המחסור ב-Bluetooth. המחסור ב-Bluetooth, מפתיע בעיקר לאור העבודה שבמגברים המשולבים מאותה הסדרה הוא כן מוטמע.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון unboxing משותף ל-Audiolab 6000N Play וה-6000A Play:

    ה-6000N Play מגיע בתיבה מתכתית (אלומיניום לדעתי) בגודל מלא, שבנויה ברמה גבוהה ומפתיעה ברמת המחיר הזו.

    הפאנל הקדמי מפגין מינימליזם ונקיון, עם כפתור הדלקה ושישה כפתורי Preset. כפתורים אלה יכולים לשמש לשמירה של תחנות רדיו אינטרנטיות או רשימות השמעה מתוך שירותי הזרמה.

    Audiolab 6000N Play
    גודל התיבה של ה-6000N Play ביחס ל-Bluesound Node 2i

    נורת הלד בפאנל הקדמי משמשת להצגת המצב של המכשיר, לנורה יש שני צבעים בלבד לבן ואדום, מה שמוביל לתצוגה לא ידידותית במיוחד. למשל כשהמכשיר מכובה הנורה דולקת באדום, כשהמכשיר דולק ומחובר לרשת בחיבור קווי, הנורה דולקת באדום בוהק יותר. כלומר, גם כשהמכשיר דולק, הנורה מאירה באור אדום ואני מצאתי את זה מאוד מבלבל. אם לעומת זאת, המכשיר מחובר ב-WiFi, הנורה תדלוק בלבן בוהק.

    חוויית השימוש ואפליקציית DTS Play-Fi

    מכיוון שהשימוש של המכשיר הוא להזרים תכנים באמצעות אפליקציית ה-DTS Play-Fi, המכשיר אינו מגיע עם שלט כלשהו.

    אפליקציית השליטה של DTS Play-Fi מציעה תמיכה רחבה בשירותי ההזרמה כולל Tidal, Qobuz, Deezer, Amazon Music ועוד. בנוסף ישנה תמיכה בתחנות רדיו אינטרנטיות, ומשיכת קבצים מכונני רשת בפרוטוקול DLNA או UPnP (בעזרת אפליקציית Media Server).

    סטרימר Audiolab 6000N Play: סקירה מלאה

    אחת היכולות המרכזיות של ה-DTS Play-Fi זה התמיכה ב-multi room. אם יש לכם מספר מכשירים שתומכים ב-DTS Play Fi, תוכלו לארגן אותם על פי חדרים, לקבץ אותם בקבוצות ולשלוט בכולם בצורה נוחה.

    תוכלו גם לשנות את השם של המכשיר לכל שם שתרצו, על מנת שיהיה לכם קל לזהות אותו.

    האפליקציה ידידותית וקלה לשימוש, ה-UI ברור, אם כי לטעמי מעט מצועצע. האפליקציה מאוד מתמקדת בסידור המכשירים בקבוצות ובניגון, אבל מבחינת יכולות להכנס לתפריט ייחודי המתאים לכל מכשיר, אין ממש תמיכה בכך. 

    שימו לב שבמסך בחירת המכשיר, יש בשורה למעלה אייקון של Hi-Res, לחיצה עליו מכניסה אתכם למצב ניגון שנקרא Critical Listening Mode, במצב ניגון זה המוזיקה מוזרמת בצורתה המלאה ואינה עוברת כיווץ או down sample.

    סטרימר Audiolab 6000N Play: סקירה מלאה

    מה הן אפשרויות הקינפוג ב-6000N Play? בגודל יש אופציה אחת בלבד והיא לקבוע אם הסאונד ביציאות ה-6000N הינו Fixed Volume או בעוצמה משתנה. במידה ואתם מחברים את הנגן לקדם מגבר או מגבר משולב, מומלץ לשנות את עוצמת הניגון שם ולא בנגן, מכיוון שברוב המקרים בורר העוצמה בקדם מגבר/מגבר משולב יהיה איכותי יותר. לכן אני בחרתי להעביר את הנגן למצב Fixed Volume, הדרך לעשות זאת היא על ידי לחיצה רציפה של 3 שניות על מקשי ה-preset של 2 ו-5 ביחד. לאחר שלוש שניות הנורה תהבהב פעמיים והמכשיר יכנס למצב של Fixed Volume.

    דרך זו להגדיר מצב פעולה היא מאוד לא אינטואטיבית, חבל שאין דרך פשוטה ומובנת יותר לעשות זאת, כזו שלא מצריכה לחפור במדריך. בנוסף, האופציה הזו, לא משתקפת באפליקציה, שעדיין מאפשרת לשנות את עוצמת הניגון, למרות שאין לכך שום השפעה.

    במידה ותרצו לשמור תחנת רדיו או רשימת השמעה במצבי הPreset, עליכם להתחיל לנגן ואז ללחוץ בצורה רציפה על אחד מששת כפתורי ה-Preset. במקרה שלי שמרתי רשימת השמעה של Tidal, למרות שכבר הכנסתי את פרטי החשבון באפליקציית ה-DTS Play-Fi, בשביל לשמור את הרשימה, הייתי צריך להכניס את פרטי החשבון שוב, כנראה בגלל שגם היכולות הזו לא מקושרת לאפליקציה, אלא ממומשת באופן חיצוני על ידי ה-6000N Play.

    מבחן ההאזנה

    מבחן ההאזנה התבצע על ידי חיבור הנגן אל כניסת ה-RCA במגבר המשולב שלי Naim Uniti Nova, ההזרמה התבצעה משירות Tidal בעזרת אפליקציית ה-DTS Play-Fi, שהותקנה על מכשיר iPad. הרמקולים ששימשו אותי הם YG Acoustics Carmel 2.

    ההתרשמות הכללית שלי היא שהממיר של ה-6000N Play, המבוסס על צ׳יפ ES9018K2M מבית חברת Sabre, הינו ממיר איכותי במיוחד בקטגוריית המחיר הזו. 

    התחלתי את המבחן בבלדת הרוק, Higher Ground של Heather Nova. הבס עמוק ומפורט וההפרדה בין הבס והמיד טובה מאוד. קולה של הת׳ר נקי וברור.

    בקטע Birds של Dominique Fils-Aimé, הנקישה שמייצרת את המקצב של השיר חדה ומדויקת. קולה של דומיניק כולל עומק ורמת פירוט טובה. בפאנצ׳יות ועומק הבס, קבלתי קצת מעט פחות ממה שאני רגיל.

    בבלדה האקוסטית המופלאה, Hundred Times של Charlie Cunningham המרגש, ה-6000N Play עושה עבודה ראויה לציון בשחזור שכבת הבס העמוקה שקיימת לאורך כל השיר. פריטת הגיטרה צלולה ומדויקת וקולו של צ׳ארלי עובר בצורה מרגשת.

    בקטע הג׳אז, Take The L Train של Brooklyn Funk Essentials, שחזור המקצב מרשים, הבס מהיר, אינו משתלט. הפרזנטציה הכללית דינאמית והחצוצרה נשמעת נקייה.

    בקטע האלקטרוני המאתגר, The Game Has Changed של Daft Punk, ה-6000N Play הצליח להעביר את שכבת הבס הקבועה, וההפרדה שלה מול פיצוצי הבס הפזורים לאורך הקטע הייתה טובה. הפרזנטציה הכללית מאוזנת, אך הרגשתי מעט חוסר כוח.

    מכאן עברתי לשני קטעים אודיופילים בעלי הקלטה מעולה, Frenchtown של Allan Taylor ו-Liberty של Anette Askvik. בשניהם הרגשתי שיפור ניכר בתחושת העומק, הסאונד ממלא את החדר ועוטף את המאזין בצורה מרשימה, רמת ההפרדה והדינאמיות היו מעולים. כשהטענה היחידה שלי היא קטע סולו הסקסופון בסוף Liberty, שהיה פחות עוצמתי ובשרני ממה שאני רגיל. לטעמי הפער בין איכות ההקלטה מובלט ב-6000N Play והוא קל מאוד להבחנה.

    על מנת להבין את האיכות של ה-6000N Play, השתמשתי כמקור השוואה בסטרימר הפופולרי Bluesound Node 2i (המתומחר באותו סדר גודל מחיר כמו ה-6000N), את ההשוואה המלאה, תוכלו לקרוא בסוף הכתבה.

    בנוסף, חיברתי את ה-6000N בכבל אופטי אל המגבר Naim Uniti Nova, אל מנת לשמוע את ההבדל מול הממיר הפנימי של Naim. זו כמובן אינה השוואה הוגנת, אומנם הממיר של ה-Naim הוא מובנה, אבל מדובר על מכשיר שעולה בערך פי 10. לא מפתיע לגלות שהממיר של ה-Naim טוב יותר, יש עוד יותר דינאמיות ופירוט, הבס יותר פאנצ׳י, המיד נקי יותר, ובאופן כללי הסאונד טבעי יותר. נקודה מענינת להשוואה כאן היא שהפער בין איכות ההקלטות, דווקא הרגיש קטן יותר דרך ה-Naim, שמצליח לגרום גם להקלטות פחות טובות להשמע טוב.

    סיכום

    Audiolab 6000N Play

    ה-Audiolab 6000N Play מהווה גישה אחרת בנוף נגני הרשת בקטגוריית המחיר של מתחת ל-3,000 ₪. מצד אחד הוא מציג איכות בנייה מובילה עם גוף מתכתי וגודל מלא וגם בגזרת הסאונד, ה-6000N Play, מרשים ביותר עם ממיר בעל תמורה גבוהה. מצד שני, הוא מציג דלות תכונות ביחס למתחרים, למשל חוסר התמיכה ב-AirPlay או Bluetooth.

    אם אתם מחפשים נגן שיתפקד בתור מזרים מדיה משירותי הזרמת המוזיקה, או מקבצים ברשת הביתית, ה-6000N Play הוא בחירה מעולה, בעיקר בזכות איכות סאונד גבוהה, בעלת דינאמיות, הפרדה ורמת פירוט מרשימים בקטגוריית המחיר. אך עם התכונות של AirPlay או Bluetooth קריטיות עבורכן, ה-6000N Play לא יוכל להיות ברשימת האפשרויות שלכם.

    מחיר: 2,690 ₪
    אחריות: שנה מבית SG Electronics

    המערכת ששמשה לסקירה:

    מגבר משולב: Naim Uniti Nova
    רמקולים: YG Acoustics Carmel 2
    כבלי רמקולים: Nordost Blue Heaven
    סטרימר להשוואה: Bluesound Node 2i

    השוואה: Audiolab 6000N Play מול ה-Bluesound Node 2i

    עבורי זו הייתה השוואה מעניינת מכיוון ששני המכשירים מתומחרים באופן דומה ולכן החלטתי לערוך את מבחן ההשוואה הזה בעזרת ארבעה סיבובים. לפני שנתחיל רק אציין, שלאחרונה Bluesound הוציאו דגם חדש, המחליף את ה-Node 2i ונקרא פשוט Node.

    Audiolab 6000N Play
Bluesound Node 2i

    ההשוואה זמינה גם כסרטון:

    סיבוב ראשון: עיצוב ואיכות בנייה

    למרות הדמיון בתמחור, הפער בעיצוב ואיכות הבנייה הוא כמעט כמו יום ולילה. בעוד ה-Node 2i מגיע בעיצוב מודרני מינימליסטי, בקופסה קטנה וגוף פלסטי, ה-6000N Play, מגיע כמכשיר אודיו בגודל מלא עם תיבה מתכתית ואיכות בנייה מרשימה במיוחד בקטגוריית המחיר.

    אז לקבוע את המנצח בסיבוב לא פשוט, מכיוון שיש יתרון למבנה הקומפקטי של הבלוסאונד, אבל בכל זאת אני בוחר ב-6000N בזכות איכות הבנייה המרשימה.


    המנצח בסיבוב הראשון הוא: Audiolab 6000N Play

    סיבוב שני: יכולות

    הסיבוב הזה הוא דיי חד צדדי, אומנם ה-6000N Play, תומך במגוון מרשים של שירותי הזרמה, אך ה-Node 2i מוסיף על כך תמיכה ב-AirPlay, Chromecast, Bluetooth, Tidal Connect, התממשקות עם Roon, פענוח MQA, אקוולייזר, יציאה לסאבוופר ובגרסת ה-Node החדשה, הוסיפו גם יציאת HDMI תומכת ARC לחיבור לטלוויזיה.

    מה שמעט מאזן את הפער, זו התמיכה ב-DLNA ו-UPnP, שקיימת ב-6000N Play ולא תמצאו ב-Node.

    המנצח בסיבוב השני הוא: Bluesound Node 2i

    סיבוב שלישי: אפליקציה

    ה-DTS Play-Fi, הינה אפליקציה יציבה ודיי קלה לשימוש, היא מאוד מדגישה את יכולות ה-Multi-room, ופחות מאפשרת לכל מכשיר להציע תפריט ייעודי משלו באפלקיציה. התמיכה בשירותי ההזרמה השונים היא נוחה וידידותית.

    ה-BluOS, היא עדיין פלטפורמת ההזרמה המועדפת עלי, וטרם פגשתי מערכת טובה יותר. היא תגובתית ביותר ומשלבת בתוכה גם את כל יכולות הניגון וגם את תפריט ההגדרות המלא של כל מכשיר (למשל מגברי NAD שסקרתי בעבר). גם ה-BluOS תומכת ב-Multi-room.

    לכן, המנצח בסיבוב השלישי הוא: Bluesound Node 2i  

    סיבוב רביעי: סאונד

    על פי התוצאות בשני הסיבובים האחרונים, ברור לכם שאני חושב שרכיב הסטרימר ב-Node 2i הוא הטוב יותר, אבל איכות הסאונד נקבעת בעיקר לפי איכות הממיר הפנימי וכאן ל-6000N Play יש יתרון.

    אני מצאתי את הסאונד של ה-6000N Play דינאמי יותר, הבס עמוק יותר, ההפרדה בין שכבות הבס טובה יותר והמיד נקי ומפורט יותר. הפער הוא אומנם רחוק מלהיות שמיים וארץ, אבל מורגש.

    אם כך, המנצח בסיבוב הרביעי הוא: Audiolab 6000N Play

    לסיכום ההשוואה בין שני המכשירים, ה-Audiolab 6000N Play, מציג איכות בנייה עדיפה וגם סאונד טוב יותר, לעומתו ה-Bluesound Node 2i כולל הרבה יותר יכולות ואפליקציית השליטה שלו עדיפה, כך שבשביל לקבוע מהו הסטרימר המתאים יותר עבורכם, תצטרכו לתעדף את החוזקות והחולשות שלהם עבורכם.

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן