fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • Bowers & Wilkins 703 S3 – סקירה – אודיו בריטי לא כמו שחשבתם

    הפעם הגיעו אלינו לסקירה הרמקולים הרצפתיים Bowers & Wilkins 703 S3 מסדרת ה-700 החדשה של החברה הבריטית.

    אנחנו מודים לטופ אודיו, היבואן הרשמי של מותג Bowers & Wilkins בישראל, על כך ששלחו לנו את הרמקולים האלה לצורך סקירה.

    Bowers & Wilkins 703 S3

    השורה התחתונה

    ה-Bowers & Wilkins 703 S3 שואפים השראה מסדרת ה-800 ומספקים ביצועים, שאי אפשר להישאר אדישים כלפיהם

    Bowers & Wilkins 703 S3 - סקירה - אודיו בריטי לא כמו שחשבתם

    מה אהבנו

    • עיצוב ואיכות בנייה מרשימה
    • טכנולוגיית ה-Tweeter-On-Top ברמת מחיר נגישה יותר
    • סאונד אנרגטי, מלא חיים, בעל במה תלת ממדית וגדולה
    • בס מאוזן ורמת ניקיון פנטסטית במיד והגבוהים
    • מתאים נהדר לחלל של סלון ישראלי
    Bowers & Wilkins 703 S3 - סקירה - אודיו בריטי לא כמו שחשבתם

    נקודות לשיפור

    • גרילים חסרי חן, שלא ממש עומדים ברמה של הרמקול הזה

    סקירת וידאו

    על Bowers & Wilkins

    חברת Bowers & Wilkins הוקמה בשנת 1966 והיא אחת מחברות הרמקולים המוכרות ביותר בעולם. אני יכול להעיד על עצמי, שכשהתחלתי להתעניין באודיו לפני כ-15 שנה, חברת Bowers & Wilkins הייתה אחת היצרניות שהציתו את דימיוני, בעיקר בזכות סדרת הדגל שלהם, סדרת ה-800. אני כנראה ממש לא היחיד, מכיוון שסדרת ה-800 נחשבת לאחת מסדרות רמקולי ההייאנד הנמכרות ביותר בהיסטוריה. הסדרה מפורסמת בכך שאולפני Abbey Road Studios עושים שימוש ברמקולי הסדרה.

    ליין הרמקולים של חברת Bowers & Wilkins מתחלק לשלוש סדרות עיקריות. מלבד סדרת ה-800, יש את סדרת ה-600, שהינה סדרת הכניסה של החברה ומציעה את נקודת הכניסה עבור חובבי המותג.

    סדרת ה-700, ממנה מגיע ה-703 המדובר, הינה סדרת ביניים גבוהה של החברה, כאשר מספר טכנולוגיות שפותחו עבור סדרת ה-800 מהווים השראה לפיתוח סדרת ה-700. הסדרה נמצאת כעת בדור השלישי שלה, כלומר 700S3.

    מלבד רמקולים פסיביים ומסורתיים, בקו מוצרי חברת Bowers & Wilkins תמצאו גם שלל מוצרים מתקדמים כמו רמקולים אקטיביים ואוזניות אלחוטיות דוגמת ה-Bowers & Wilkins Px7 S2.

    חברת Bowers & Wilkins שייכת כיום לקונצרן Sound United.

    העומדים למבחן: Bowers & Wilkins 703 S3

    הדור החדש של סדרת ה-700 מציע כמה חידושים מעניינים. הסדרה כוללת תיבות חדשות וצרות יותר, שפותחו במיוחד עבור הסדרה ויתאמו לצרכן המודרני, שמחפש להקטין את חתימת המקום של הרמקולים, מבלי להקריב את איכות הסאונד. בנוסף הדופן הקדמית כוללת עיקול, שמאפשר להוריד את רמת ה-diffraction של הסאונד, ובכך תשמעו פחות את התיבה של הרמקול ויותר את המוזיקה שלכם.

    מבנה הטוויטר ״מעל לתיבה״ המפורסם של החברה, המכונה Tweeter-on-Top, יהיה זמין בחצי מהדגמים המושקים בסדרה, בעוד בדורות הקודמים של סדרת 700, המבנה היה שמור רק לרמקולי הדגל של הסדרה. מבנה הטוויטר הינו עשוי מבלוק שלם של אלומיניום, כאשר הפעם הוא גם מוארך יותר, מה שמוריד עוד את העיוותים ומייצר סאונד נקי יותר, תוך כדי שיפור בבידוד של הטוויטר משאר התיבה. הטוויטר עצמו עשוי מסיבי פחמן.

    Bowers & Wilkins 703 S3 - סקירה - אודיו בריטי לא כמו שחשבתם
    (Image Credit: Bowers & Wilkins)

    בדגמים הרצפתיים ובדגם הסנטר הבכיר, ה-HTM71 S3 משולבת טכנלוגיית ה-Biomimetic Suspension, שפותחה עבור סדרת ה-800 העדכנית. טכנולוגיה זו מפחיתה את לחץ האוויר והרעשים הלא רצויים בעת התזוזות של יחידת המיד. יחידות המיד או המיד-בס (בדגמים המדפיים) עשויים מחומר ה-Continuum ומגיעים עם יחידת מנוע חדשה ומבנה שלדה משופר.

    Bowers & Wilkins 703 S3 - סקירה - אודיו בריטי לא כמו שחשבתם
    (Image Credit: Bowers & Wilkins)

    פורט הבס ריפלקס שופר אף הוא בסדרת ה-Bowers & Wilkins 700 S3, כעת הוא בעל קוטר גדול יותר המאפשר להגיע לסאונד גדול ועשיר יותר.

    סדרת 700S3 כוללת שלושה דגמים של רמקולים רצפתיים. דגם ה-Bowers & Wilkins 703 S3 ממוקם מתחת לדגם הדגל, ה-702. ה-703 הינו רמקול 3Way עם טוויטר מעל התיבה, בקוטר של 25 מ״מ, יחידת מיד מ-Continuum בקוטר 6 אינץ׳ ושתי יחידות וופר מסוג Aerofoil Profile בקוטר של 6.5 אינץ׳. למעשה ההבדל העיקרי בינו לבין ה-702 הוא בכך שה-702 כולל וופר נוסף.

    הנצילות של ה-Bowers & Wilkins 703 S3 הינה 90dB עם עכבה נומינלית של 8 אוהם ועכבה מינימלית של 3.1 אוהם.

    מידות הרמקול במ״מ הן: 1117 ג׳ (כולל טוויטר ומעמד), 192 ר׳ (או 290 כולל המעמד) ו-316 ע׳ (372 כולל המעמד). המשקל הינו 28.81 ק״ג.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-Unboxing:

    ה-Bowers & Wilkins 703 S3 משדרים המון יוקרה כבר ממבט ראשון, הרבה מכך בזכות הטוויטר היפיפה שמגיע במבנה דמוי דמעה על גבי הרמקול. ה-Tweeter-on-Top זהו כנראה סימן ההיכר הבולט ביותר של מותג Bowers & Wilkins. ה-703S3 הוא הרמקול הרצפתי הזול ביותר בליין של החברה שמגיע עם הטוויטר הזה.

    Bowers & Wilkins 703 S3

    יחידת המיד מחומר ה-Continuum כוללת גימור מתכתי אפור ומרשים.

    Bowers & Wilkins 703 S3

    יחידות הוופר הן יותר סטנדרטיות, אך בסך הכל מדובר ברמקול שנראה מצוין ויוקרתי. התיבה הדקה היא רק במעט יותר עבה מהדרייברים, מה שמעניק מראה מודרני וקומפקטי באופן יחסי.

    Bowers & Wilkins 703 S3

    הרמקול מגיע עם מעמד-במה, שכולל את הכיתוב Bowers & Wilkins. אני מאוד מחבב מעמדי במה כאלה, הם אומנם דורשים יותר מקום, אך לרוב מציעים בידוד טוב יותר של הרמקול מהריצפה.

    Bowers & Wilkins 703 S3

    בצידו האחורי הרמקול כולל פורט ושני זוגות טרמינלים מהיפים והאיכותיים ביותר שיצא לי לפגוש. שימו לב שישנם פקקי פלסטיק בטרמינלים שיש להוציא אם אתם מעוניינים לחבר כבלי רמקולים בחיבור בננה.

    מבחינת הגימור, ה-Bowers & Wilkins 703 S3 מגיע בשלושה גימורים, שחור מבריק, לבן קטיפה ומוקה. אנחנו קיבלנו את גימור המוקה, וזהו גימור עץ מט נהדר ובעל הרבה אופי.

    בסיכום האלמנטים העיצוביים ואיכות ההרכבה ה-703S3 הם רמקולים מלאי סטייל, מבלי להיות צעקניים כלל. יחד עם זאת, ישנו אלמנט עיצובי אחד שהוא אינו לטעמי וזהו הגריל. מדובר בגריל בד שחור דיי חסר חן, שמכסה את כל דופן הרמקול הקדמית. אני מרגיש שלא הושקעה מחשבה רבה בשילוב הגריל כאלמנט עיצובי והוא מתפקד כמגן וכיסוי אבק פרקטי, אך אינו אסתטי.

    Bowers & Wilkins 703 S3

    מבחן ההאזנה

    מבחן ההאזנה התבצע באמצעות המערכת שלי שמורכבת ממגבר משולב Nagra Classic Int, סטרימר Lumin U2 Mini וממיר MSB Discrete DAC. הכבילה כולה היא של חברת Nordost מסדרת Blue Heaven. פרטים מלאים על המערכת בסוף הכתבה. כשלא מצויין אחרת השירים הוזרמו מ-Tidal דרך Roon.

    הרצתי את הרמקול במשך יומיים לפני שהתיישבתי להאזנה ברצינות. לפני שאתחיל לתאר את הסאונד של ה-Bowers & Wilkins 703 S3, אתייחס מעט לסטיגמה על אודיו בריטי, שמקורה כנראה ברמקולי ה-BBC הקלסיים. אותה סטיגמה מתייחסת לאודיו מאופק ומנומס, עם לא הרבה בס וסאונד רגוע. ה-703 הינו רמקול שהוא כנראה הכי רחוק מהתיאור הנ״ל. כעת ננסה לפרוט את האימרה הזו ולהסביר את כוונתי.

    הטוויטר של ה-703 הוא כמובן לא רק עניין של עיצוב, המבנה המבודד שלו מבטיח רמת ניקיון משודרגת וזהו אכן אחד הדברים הבולטים באופי הסאונד של ה-703 כבר מההתחלה. בביצוע של Eva Cassidy ל-Songbird של Fleetwood Mac מתוך האלבום I Can Only Be Me – Orchestral, הניקיון הזה בולט במיוחד. הכינורות צלולים, הסאונד של האורקסטרה עוטף את המאזין ומייצר במה תלת ממדית מרשימה. הווקל של Eva, שכבש כל כך הרבה לבבות, דווקא לאחר מותה, ממורכז ומועבר באופן עוצמתי, מפורט ונקי להפליא.

    הניקיון בא לידי ביטוי לא רק בטוויטר, אלא גם בתדרי המיד. קטע מעודן נוסף שמפגין זאת הוא One Look של הפסנתרן והמלחין Alexis Ffrench יחד עם הזמרת Leona Lewis, מתוך האלבום Truth. הווקל של Leona הינו גבוה ובעל ניקיון יוצא דופן, הפסנתר מרגיש בשרני עם גבוהים מצלצלים וגוף מלא ובשרני.

    בשתי היצירות המעודנות האלה קל לראות שהאופי של ה-Bowers & Wilkins 703 S3 הוא לא רגוע, אלא אופי שמכריח את המאזין לשבת וליהנות מהמוזיקה, אי אפשר להתעלם מהעוצמות, הניקיון והסאונד הגדול והעוטף. זהו לא רמקול שאפשר לשים ברקע ולעשות את עבודות הבית, בשנייה שהוא מתחיל לנגן, אי אפשר לעשות דבר מלבד לשבת מולם, לעצום עיניים ולהיעלם אל תוך המוזיקה.

    לפני שנעלה קצת את הקצב, אזכיר קטע נוסף, הפעם אינסטרומנטלי, שמפגין אף הוא את הניקיון הנהדר במיד והגבוהים של ה-703. זהו הקטע Human של הכנרית המופלאה, Angèle Dubeau מתוך אלבומה Immersion, שלאחרונה רכשתי על גבי דיסק (לא קיים בתקליט). לשם הניגון השתמשתי בנגן ה-Bluray שלי, ה-Oppo 103, שחובר בכבל קואקסיאלי אל הממיר, MSB Discrete DAC. הבמה שנוצרת היא עצומה, רחבה, עמוקה וגבוהה. הניקיון פשוט פנטסטי, מרגישים את השכבות השונות, הכינור הראשי מופרד נהדר מהאורקסטרה המלווה, זה סאונד שלגמרי נופל לקטגוריה של סאונד ״יקר״ מבחינתי.

    טוב אחרי כל היצירות המעודנות האלה, נעבור קצת אל בלוז רוק ולקטע Been a Long Time Coming של להקת Misty Blues מתוך אלבומם Outside the Lines. זהו הקטע שנועל את האלבום המעולה הזה. בפתיחה יש לנו קטע חצי אקפלה עם ליווי גיטרה קל. קולה המחוספס והמענג של Gina Coleman נשמע עם עומק ורמת פירוט נהדרת. זהו קטע אנרגטי והתופים בו נשמעים הדוקים אך גם רכים במידה נכונה. קטעי החצוצרה מדוייקים, מלאי אוויר ועוצמה ואינם צורמים כלל. יש לא מעט כלים ושכבות ביצירה הזו וה-703 עושים עבודה טובה בלהפריד בין כולן. סולו הגיטרה החשמלית בסיום בשרני ומלא עוצמה. תכונה נוספת של ה-703, שמתגלה בקלות ביצירה הזו היא האהבה שלהם לנגן חזק, הם פשוט מבקשים להגביר עוד ועוד וליהנות מהסאונד העוצמתי שלהם, שמצליח לשמר את רמת הניקיון גם בניגון בעוצמות גבוהות.

    שירים קצביים נוספים שניסתי היו הסינגל החדש והממכר של Dominique Fils-Aimé, שנקרא My Mind At Ease. זהו קטע פופ-סול-R&B. הווקל של Dominique ממורכז ויורה ישר לאוזן, מרגיש ממש איך הווקל נע ממרכז הבמה קדימה אל המאזין וממלא את כל החלל. הבס מעודן, הדוק ולא משתלט. שירת הרקע מופרדת והעברת ההרמוניה והמקצב של הקטע מדוייקים ואנרגטיים. האפקטים הקטנים פזורים על פני כל הבמה.

    אין סקירה השנה שעשיתי בלי לנסות לפחות קטע אחד מתוך האלבום Child Of Sin של Kovacs. הפעם בחרתי בקטע Not Scared Of Giants. באופן יחסי בקטע הזה הווקל של Kovacs מעודן יותר. האווירה באלבום הזה היא עוטפת ואולי מעט ״רדופה״ וה-Bowers & Wilkins 703 S3 מעבירים את התחושה הזו בדיוק מרשים. הבס מאוזן ונעים לצד הווקל העוצמתי. העברה אנרגטית ומהנה במיוחד.

    לבחינה נוספת של בס ותופים בחרתי בקטע Keep Connexion, קטע הפתיחה באלבום הנהדר The Scope של Manu Katché. התופים הדוקים, נקיים ומפורטים ביותר. כלי המיתר המהירים מופרדים וניתן לחוש בכל פריטה באופן שלא מתערבב עם שאר הצלילים. שוב הבמה גדולה ועוטפת וההעברה אנרגטית וכזאת שבלתי אפשרי להישאר אדיש כלפיה.

    המסקנה שלי לגבי שחזור הבס של ה-Bowers & Wilkins 703 S3 היא שמדובר בבס שמשולב נהדר, בעל עומק טוב ותחושה פאנצ׳ית והדוקה. בסלון ישראלי ממוצע הרמקול הזה לא מתקשה כלל למלא את החלל והבס נשאר מאוזן. לתחושתי יכול להיות שהרמקול הגדול יותר, ה-702 יכול היה להיות כבר גדול על החלל שלי ואולי לייצר עודף בס.

    את משבצת הקטע האלקטרוני של הסקירה ממלא הפעם הקטע GLBTM – Studio Outtakes, מתוך דיסק הבונוס החדש לציון עשור לאלבום המופלא Random Access Memories של Daft Punk. אומנם הקטע מעט מעודן ומבוסס הרבה על כינורות וקלידים, שנשמעים נקיים ומלאים, אך יש כאן גם אנרגטיות ובס אלקטרוני, ההעברה של הקצב והבמה הענקית והעוטפת שה-703 מייצרים, זה בדיוק מה שהייתי רוצה לקבל בקטע הזה.

    את משבצת הג׳אז הפעם ממלא הקטע Altea מתוך האלבום Vagabond של Dominic Miller. בפתיחה ישנם תופים שנשמעים הדוקים ומפורטים במיוחד. ההפרדה מול הגיטרה היא נהדרת. היגטרה אומנם מעודנת, אך מצד שני ממלאת את החדר כולו בסאונד עוטף ותלת ממדי. ה-Imaging מאפשר להבחין בבירור בכך שהגיטרה נמצאת לפני התופים. הפסנתר שמצטרף נשמע מצלצל בנעימות בגבוהים עם רמת ניקיון גבוהה. השחזור הינו אנרגטי ומלא חיים גם במוזיקה שקטה ומעודנת.

    סגנון נוסף שהייתי חייב לבחון את ביצועי Bowers & Wilkins 703 S3 בו הוא מוזיקה מרובת כלים. בחרתי בהופעה של Hanz Zimmer בפראג על גבי בלוריי. בחנתי את הקטעים מהסרט ״שודדי הקאריביים״. אלה קטעים מאתגרים עם מקהלה שלמה ואורקסטרה והמון דברים שקורים בו זמנית. ה-703 עושים עבודה מעולה בלשחזר את הסקייל העצום של היצירות האלה. רמת ההפרדה טובה והאנרגטיות גבוהה במיוחד. הסאונד נקי ואהבתי במיוחד את הווקל של המקהלה שנמצאת פיזית למעלה, וכך היא גם מועברת על פני במת הסאונד. הדינמיות מרשימה במעברים בין קטעים שקטים של צ׳לו בלבד עד לקטעים שהאורקסטרה השלמה לצד המקהלה מנגנים ושרים יחדיו.

    Bowers & Wilkins 703 S3 - סקירה - אודיו בריטי לא כמו שחשבתם

    לסיום אציין אלבום נוסף, שלטעמי מדגים בדיוק את החוזקות והעוצמות של ה-Bowers & Wilkins 703 S3. זהו אלבום הבכורה של הרכב אינדי ג׳אז עדכני חדש בשם _Dishwasher. האלבום, שנושא את שם הלהקה, הינו אלבום אנרגטי עם רמת הפקה פנטסטית. יש כאן שילוב של ג׳אז, רוק, אלקטרוני ואפילו אוריינטלי. הסאונד באלבום רוצה לעטוף את המאזין ולגרום לו פשוט לשבת ולהיבלע במוזיקה. זה בדיוק משה-703S3 מצטיינים בו.
    בקטע Buraq, התופים הדוקים ומדויקים. כלי הנשיפה ממורכזים ונמצאים בקדמת הבמה. הסאונד אנרגטי ומלא חיים. הבס בחלקים האלקטרונים נקי ומתפזר על פני הבמה, יש כאן שחזור בס מפורט ללא שמץ של בומיות וחוסר איזון.

    סיכום

    ה-Bowers & Wilkins 703 S3 הם רמקולים בעלי עיצוב מרשים ואיכות בנייה גבוהה. זהו הדגם הרצפתי הזול ביותר, שמגיע עם ה-Tweeter-on-Top האייקוני של החברה. אני מצאתי את הדגם הזה מתאים בול לחלל האזנה בגודל הסלון הישראלי, הם ממלאים בקלות את החלל בסאונד מאוזן, נקי, אנרגטי ומלא חיים.

    חתימת הסאונד של ה-703S3 היא כזו שבלתי ניתן להישאר אדישים כלפיה. זהו רמקול שמכריח את המאזין לשבת ולהאזין בריכוז למוזיקה, כיוון שהם משחזרים במת סאונד עוטפת ומלאה בפרטים.

    מבחינת התמחור, מדובר כאן על רמקול מסדרת ביניים-גבוהה ולכן לא מדובר ברמקול זול. יחד עם זאת, ה-Bowers & Wilkins 703 S3 מעניקים טעימה לטכנולוגיות וביצועי הסאונד של סדרת הדגל הבכירה של Bowers & Wilkins במחיר נגיש יותר.

    בנימה אישית, למעשה זו הפעם הראשונה שיוצא לי לסקור רמקולים של Bowers & Wilkins בסביבה הביתית שלי. יצא לנו בעבר לסקור את ה-Bowers & Wilkins 702 Signature, אז זו הייתה סקירה שנערכה אצל ברנד אודיו. כך שהיה מדובר עבורי בחוויה מרגשת ומעין סגירת מעגל.

    מחיר: 26,590 ₪
    אחריות: 5 שנים

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    מגבר משולב: Nagra Classic Int
    סטרימר: Lumin U2 Mini
    ממיר: MSB Technology Discrete DAC
    נגן CD ובלוריי: Oppo 103
    כבלים
    כבל USB בין ה-Lumin U2 Mini לממיר: Nordost Blue Heaven
    כבל XLR בין הממיר למגבר: Nordost Blue Heaven
    כבל קואקסיאלי בין ה-Oppo והממיר: Boaacoustics Blackberry
    כבלי רמקולים: Nordost Blue Heaven
    חשמל:
    כבלי חשמל עבור המגבר, הממיר והסטרימר: Nordost Blue Heaven
    מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II
    כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן