חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • Kroma Atelier Thaïs – סקירה לרמקול בוטיק מספרד

    הפעם הגיע אלינו לסקירה רמקול רצפתי יוקרתי של חברת הבוטיק הספרדית Kroma Atelier מסדרת ה-Classic שלהם. אז מה חשבנו על ה-Kroma Atelier Thaïs? בואו נגלה.

    מלבד הסקירה הרגילה שלנו, ה-Kroma Atelier Thaïs נתן לנו השראה לדון בשני נושאים נוספים: חשיפת שימוש ברכיבים של יצרנים אחרים והתאמת רמקול לגודל חלל ההאזנה, כאמצעי למקסם איכות סאונד. דיונים אלה משולבים בכתבה.

    Kroma Atelier Thaïs

    אנחנו מודים ל-Raguan Audio, היבואן הרשמי של מותג Kroma Atelier בישראל, על כך שסיפק לנו את הרמקולים האלה לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    ה-Kroma Atelier Thaïs מתאים כמו כפפה לסלון ישראלי, ומספק פתרון שלם של עיצוב, איכות בנייה וסאונד מופלא

    Kroma Atelier Thaïs - סקירה לרמקול בוטיק מספרד

    מה אהבנו

    • עיצוב אלגנטי ואיכות בנייה ללא דופי
    • מגיע עם רגליות מושקעות מבית IsoAcoustics
    • סאונד גדול עם במה תלת ממדית ועמוקה
    • רמת פירוט גבוהה ובס עוצמתי, נקי ומאוזן
    • הצטיינות בשמירה על דינמיות ובמה גדולה גם בעוצמות ניגון נמוכות
    • ממלא חלל של סלון ישראלי ממוצע ללא מאמץ
    Kroma Atelier Thaïs - סקירה לרמקול בוטיק מספרד

    נקודות לשיפור

    • טרמינילים ממוקמים במרכז התיבה, מה שיכול להקשות על העברה אלגנטית של כבלים

    סקירת וידאו

    על חברת Kroma Atelier

    חברת Kroma Atelier היא חברת בוטיק מגרנדה ספרד, המייצרת רמקולי הייאנד. החברה החלה את דרכה תחת השם Kroma Audio בשנת 2016, בהמשך לצד שינוי בבעלות החברה, השם שונה ל-Kroma Atelier. המתכנן הראשי של החברה הוא Javier Millan.

    לחברת Kroma Atelier יש קשר חזק לאומנות, שמתבטא בין היתר בשמות של רמקולי החברה, שלרוב מגיעים מעולמות האופרה והמחזות. באתר החברה תוכלו לקרוא על הדמויות מאחורי כל שם.

    קו הרמקולים של חברת Kroma Atelier מחולק לשלוש סדרות: סדרת הכניסה היא סדרת ה-Classic, מעליה יש את סדרת ה-Signature וסדרת הדגל היא סדרת ה-Reference. כל רמקולי Kroma Atelier מיוצרים בתהליכים ידניים בספרד.

    אחד המאפיינים הייחודיים של רמקולי החברה הוא השימוש בחומר ה-Krion, אשר גם הוא מיוצר בספרד בידי חברה בשם Porcelanosa Group. החומר הזה הוא תרכובת של מינרלים והוא נבחר בידי Kroma Atelier בזכות תכונות של אי-מוליכות ואי-מגנטיות. שימוש בחומר ה-Krion ניתן למצוא בענף הבנייה, כולל ייצור אריחים של מטבחים וחדרי אמבטיה. חברת Kroma Atelier משלבת את חומר ה-Krion עם עץ ונמנעת משימוש בחומרים מתכתיים בתיבות שלהם, על מנת לשמור על סאונד עשיר וטבעי בהשראת הגיטרות הספרדיות המפורסמות.

    ההיכרות הראשונה שלנו עם רמקולי Kroma Atelier הייתה בתערוכת מינכן 2023, שם הם הדגימו את אחד הרמקולים הבכירים יותר שלהם לצד אלקטרוניקה של VAC.

    Kroma Atelier בתערוכת מינכן 2023

    העומד למבחן: Kroma Atelier Thaïs

    דגם ה-Kroma Atelier Thaïs שייך לסדרת ה-Classic של החברה וזהו למעשה הרמקול הרצפתי הכי קטן בליין שלהם וגם הכי ״נגיש״. דגם ה-Thaïs נקרא על שם האופרה באותו השם. זו אופרה המתרחשת במצריים העתיקה ומהווה סיפור על דת וגאולה.

    מהסתכלות בעמוד המוצר באתר של Kroma Atelier או בפרוספקט המצורף אל הרמקולים, ניתן ללמוד מעט פרטים טכניים. החברה שמה דגש על הפן האומנותי, אך לטעמי הם הולכים מעט רחוק מידי עם המינימליזם של הפרטים הטכניים שהם חושפים על הרמקולים שלהם. אני מאוד מאמין בכך שרמקולים צריכים לבחור עם האוזניים והלב ולא על פי נתונים טכניים יבשים ועדיין מיעוט הפרטים כאן משאיר יותר מידי מקום לדמיון.

    אז אלו פרטים כן מסופקים לנו? ובכן, מבחינת הדרייברים יש לנו טוויטר מסוג AMT או Air Motion Transformer (טוויטר הפועל על עיקרון דמוי כלי האקורדיון, כלומר מייצר סאונד על ידי כיווץ והרחבה). בנוסף יש כאן שתי יחידות שנראות זהות, בקוטר 6.5 אינץ׳ ועשויות מתרכובת סיבי נייר. נתונים נוספים שיש לנו כאן הן נצילות גבוהה של 90dB, עכבה נומינלית של 4 אוהם ותגובת תדר של 30Hz- 25kHz.

    בנוסף מסופקים הנתונים הפיזיים של הרמקול, המידות שלו בס״מ הן: גובה 100, רוחב 23 ועומק 34.7 (הרמקול למעשה מורכב על במה ולכן העומק כולל את המידות שלה, נרחיב על כך בחלק העיצוב). המשקל של כל רמקול הוא 33 ק״ג.

    בדופן האחורית של Kroma Atelier Thaïs תמצאו בס ריפלקס פורט ייחודי העשוי מעץ וזוג טרמינלים יחיד לחיבור הרמקולים.

    אז אלו נתונים חסרים לנו כאן? הנתון הבסיסי ביותר הוא התצורה של הרמקול, לא מצויין אם מדובר ברמקול 2Way, 2.5Way או 3Way ובנוסף לא מצוינות נקודות הקרוסאובר.

    דבר נוסף שבולט כאן בהיעדרו הוא התייחסות מעט רחבה יותר לדרייברים והרכיבים, מה שמוביל אותנו לנקודות הדיון הראשונה של הסקירה.

    דיון 1: חשיפת שימוש ברכיבים של יצרנים אחרים

    הרשו לי לקבוע, גם ללא מחקר מעמיק, שרוב מוחלט של יצרני הרמקולים משתמשים בחלקים/רכיבים שמיוצרים על ידי יצרנים אחרים, בין אם מדובר בדרייברים, טרמינלים, רגליות, רכיבים עבור מעגלי קרוסאובר, חיווט פנימי ועוד. זה נכון עבור רמקולים במחירים נגישים וגם רמקולי הייאנד יוקרתיים. קל להבין שלייצר הכל לבד זו החלטה מאוד לא כלכלית בשוק התחרותי של ימינו. כאן אנחנו מגיעים לשאלה המרכזית של הדיון, האם החברות צריכות לחשוף נתונים אלה באופן שקוף ואם הן לא עושות זאת, מה המניע של כך?

    לעניות דעתי, חברות הרמקולים צריכות להתאמץ יותר ולספק יותר מידע על המוצרים שלהם ובאיזה חלקים/רכיבים הם משתמשים. על אחת כמה וכמה בפלח שוק ההייאנד. בפלח השוק הזה הבחירות של החברות הן לרוב בחלקים יוקרתיים ואיכותיים, אז למה לא להתגאות בכך? למשל, לכל מי שעוקב אחרי תעשיית האודיו, מספיק מבט אחד על שתי יחידות הוופרים של ה-Kroma Atelier Thaïs על מנת לזהות שמדובר ביחידות של חברת Purifi (חברה דנית שסיפרנו לכם עליה במאמר: ״PURIFI Eigentakt – האם זה העתיד של המגברים?״). מדובר ביחידות שזוכות להערכה מרובה, אז למה לא להתגאות בשימוש בהן? סברה אחת יכולה להיות שיש כאן חשש מפני צרכנים שיראו את היחידות הללו משולבות ברמקולים נגישים יותר ואולי בעקבות כך יראו את רמקולי Thaïs כפחות משתלמים?

    ביצועי הרמקול הסופיים נקבעים על ידי סך החלקים שלו, בראש ובראשונה הקרוסאובר, כמובן היחידות, התיבה, החיווט הטרמינלים ואמצעי השיכוך והבידוד. כך שרמקולים בעלי יחידות זהות יכולים להשמע אחרת באופן ניכר האחד מהשני. ההבנה של כך היא תוצאה של ניסיון והבנה של התחום, מכיוון שלא כל הצרכנים הם בעלי ניסיון, יתכן שחשיפת מידע כזה עלולה לגרום להם לפסול מוצרים איכותיים בעקבות שיפוט לקוי ומידע לא שלם על החלקים שמרכיבים את הרמקול. סיבה אפשרית נוספת יכולה להיות חשש מפני העתקה על ידי המתחרים. בסופו של דבר נראה שחברות רבות מעדיפות שלא להיכנס לפרטים האלה ובמקום זאת לתת תיאורים שיווקיים ו״ציוריים״ יותר של המוצרים שלהם.

    חברת Kroma Atelier, כפי שציינו, מאוד מחוברת לפן האומנותי ולכן מעדיפה לשים דגש על הפן הזה ולהיות פחות טכניים בתיאור המוצרים שלהם.

    השלמת מידע

    אני לא הסתפקתי במידע המועט באתר והעברתי שאלות לחברה דרך גיא רג׳ואן. אז על פי המידע שקיבלתי, מדובר ברמקול 3Way. הטוויטר הוא של חברת Mundorf הגרמנית וכך גם הטרמינלים. ההטייה לאחור של הרמקול משמשת להשוואת פאזה מכנית בין היחידות. הבס ריפלקס פורט עשוי מעץ, ומאפשר להגיע לרמת עיוות נמוכה במיוחד וללא תופעת ה-turbulence. שאלתי גם בנוגע למיקום הגבוה באופן יחסי של הטרמינלים, זה נעשה על מנת לקצר ככל הניתן את המרחק מהטרמינלים אל מעגל הקרוסאובר. בנוסף הרמקולים מגיעים עם רגליות של חברת IsoAcoustics. ספציפית נושא הרגליות זו השקעה שחברות מעטות עושות ורוב החברות מסתפקות בספייקים בלבד. כך שמגיע המון הערכה על הבחירה הזו של חברת Kroma Atelier ולכן ממש לא ברור לי מדוע הם לא מציינים זאת באתר שלהם.

    Kroma Atelier Thaïs

    עיצוב ואיכות בנייה

    מבחינה עיצובית, רמקולי Kroma Atelier Thaïs כוללים קו עיצובי נקי במיוחד. במבט ראשון, המינימליזם של העיצוב משדר כביכול ״פשטות״, אך אסור להתבלבל כאן בין פשטות לאלגנטיות מופתית. התיבה של הרמקולים שעשוייה מחומר ה-Krion היא יפיפייה, הגימור כולל ממש מעט ברק ונראה מעולה. כסטנדרט, רמקולי Kroma Atelier מגיעים בגימור הלבן והמסורתי של החברה, מכאן יש לצרכן מגוון אפשרויות לשדרוג את העיצוב על ידי בחירה של גימורים שונים לדפנות הצידיות ולבסוף גם לדופן הקדמית. הגימור שאנחנו קיבלנו כלל גימור אפור של הדפנות הצידיות ומשיטוט באתר של החברה וצפייה בתמונות של שלל הגימורים האפשריים, אני חושב שמדובר באחת האופציות היפות ביותר שניתן לבחור בהן.

    Kroma Atelier Thaïs

    הזכרתי כבר את הרגליות של IsoAcoustics, מלבד הרגליות, הרמקול מורכב על מעיין במה, שמספקת הפרדה נוספת מהרצפה.

    Kroma Atelier Thaïs

    התיבה של ה-Kroma Atelier Thaïs מותקנת על הבמה באופן שנותן זווית לרמקול לאחור, כך שהוא לא עומד באופן ישר. זו החלטה שנובעת ממניעים אקוסטיים כפי שהסברנו, אך על הדרך גם מספקת אלמנט עיצובי מרשים ובולט.

    Kroma Atelier Thaïs

    אלמנטים עיצוביים נוספים כוללים את הלוגו של החברה בתחתית הרמקול ובדופן האחורית מוטבע שם הדגם בכיתוב אומנותי ומרשים.

    בנוגע לדופן האחורית אציין שמיקום הטרמינלים הוא מעט גבוה מהרגיל המשמעות של כך היא שקשה יותר להסתיר את כבלי הרמקולים, ביחס למיקום טרמינלים נמוך יותר.

    Kroma Atelier Thaïs

    איכות הבנייה היא ללא דופי, הרמקול כל כך חלק, כל המחברים למיניהם מוחבאים כך שבהחלט יש כאן עבודה שהיא בגדר אומנות ולא רק בניית רמקול פונקציונלית. לסיכום חלק העיצוב, ה-Kroma Atelier Thaïs הם דוגמה לכיצד ניתן להגיע לעיצוב יוקרתי, חלק ואלגנטי ברמה גבוהה מבלי שום קישוטים מיותרים, או גימורים מוגזמים. לטעמי האישי רמקול שמעוצב כך הוא על-זמני ולא עניין של אופנה חולפת.

    מבחן ההאזנה

    עבור מבחן ההאזנה של רמקולי Kroma Atelier Thaïs שימשה אותי המערכת האישית שלי, שמבוססת על מגבר משולב Nagra Classic Int, ממיר MSB Discrete DAC עם שני ספקי כח חיצוניים, המקורות היו סטרימר אודיו Nagra Streamer, נגן CD מדגם Ayre CX-8 וגם פטיפון מדגם SME Model 12 MK2 עם ראש פטיפון Phasemation PP-200 וקדם מגבר פונו Nagra VPS. הכבילה הייתה ברובה מסדרת Nordost Blue Heaven. פרטים מלאים על המערכת, כרגיל בסיום הכתבה.

    ביום שגיא רג׳ואן סיפק לי את הרמקולים, לאחר החיבור הראשוני, ישבנו להאזנה משותפת של שלל קטעים במשך כשעה, במהלך אותה האזנה למדתי רבות על האופי של הרמקול ובמה כדאי להתמקד במהלך המבחן. לאחר שגיא עזב המשכתי לנגן עוד כמה שעות ולאחר מכן התיישבתי להאזנה ראשונה. לשם כך בחרתי את האלבום החדש Breath and Air של Heather Nova, שיצא באותו היום, ושמעתי אותו בבוקר במערכת האישית שלי. האלבום הוזרם משירות Tidal דרך Roon אל הסטרימר Nagra Streamer. מההאזנה לאלבום למדתי על כמה תכונות של ה-Kroma Atelier Thaïs: דינמיות טבעית מרשימה, יצירת במה תלת ממדית גדולה, בס פאנצ׳י ומאוזן ועוד. למחרת חזרתי לקטע ספציפי של האלבום A Human Experience, זהו הקטע הכי אלקטרוני, או Ambient אם תרצו, באלבום.

    את הקטע הזה ניגנתי מספר רב של פעמים על מנת לנסות לבחון את תפקוד הרמקולים בשלל מצבים. ראשית נתחיל מנושא ההעמדה, זהו רמקול עם פורט אחורי, כך שישנה חשיבות למרחק מהקיר האחורי, כאן לא הרגשתי שיש צורך ביותר מרחק מהרגיל וההעמדה ״הרגילה״ שלי שכוללת מרחק של כ-60 ס״מ מהקיר, אבל רק כ-30 ס״מ, מהרמקולים שלי שהזזתי לאחור, נתנה תוצאה מצויינת ללא עודף בס. נושא שהתברר כמאוד משפיע עם ה-Kroma Atelier Thaïs הוא נושא הזווית פנימה של הרמקולים, מה שמכונה Toe-In. תחילה העמדתי את הרמקול בזווית ישרה ללא סיבוב פנימה כלל, כך קיבלתי במה רחבה ועוטפת ופרזנטציה שהרגישה לי רגועה ונעימה. כשסובבתי את הרמקולים פנימה באופן דיי משמעותי, ההבדל בסאונד בנ״ק הישיבה המרכזית היה מורגש מאוד. הסאונד קיבל יותר פוקוס, קל יותר להרגיש בשכבות העומק, המרכוז של הווקל היה יותר מדויק וחוויית ההאזנה הייתה יותר ״מערבת״, כלומר הרגשתי הרבה יותר חלק מהמוזיקה. המסקנה שלי היא שניתן להשפיע על הסאונד באופן ניכר על ידי קביעת הזווית פנימה של רמקולי Kroma Atelier Thaïs ומכאן זה עניין של הטעם האישי שלכם, איזו חוויית האזנה אתם מעדיפים. אני התחברתי יותר לתוצאה עם ה-Toe-in ולכן את שאר מבחן ההאזנה ביצעתי עם העמדה כזו של הרמקולים.

    נושא נוסף שבחנתי בעזרת היצירה הזו היה ביצועים בעוצמות שמע שונות. ה-Thaïs הפגינו הצטיינות יתרה בניגון בעוצמות נמוכות, תכונה שלי תמיד מאוד חשובה בציוד סטריאו. ה-Thaïs מצליחים לשמר את הדינמיות, הבמה הגדולה ומידת ההנאה של ההאזנה גם בעוצמות נמוכות. בעוצמות גבוהות הרמקולים שומרים על נינוחות וחוסר מאמץ ראויים לציון, המגבלה היחידה לווליום הייתה חלל ההאזנה שלי, לא יכול היה להתמודד עם כמות הבס שה-Thaïs מייצרים. דרך אגב, מבחינת המאמץ של המגבר לא הייתי צריך להגיע אפילו לחצי מעוצמת המגבר בכדי להגיע לאותה רמה שהייתה הרבה מעבר למה שאני רוצה לשמוע, כך שהנצילות של הרמקולים בהחלט משחקת תפקיד כאן והם אינם זקוקים להרבה עוצמה בשביל לנגן בווליום גבוה. המסקנה כאן היא במידה ואתם אוהבים לנגן בעוצמות מאוד גבוהות, אתם צריכים לוודא שהחלל שלכם מסוגל לעמוד בעוצמות הבס של ה-Kroma Atelier Thaïs.

    בנושא הבס, אז הוא מאופיין כאן בעומק מרשים, עוצמתיות לצד ניקיון ורכות מוזיקלית מרשימה, כולל פיזור אחיד ומרשים של הבס על פני הבמה. גם מיקום האובייקטים על פני הבמה כאן הוא מדויק. ביצירה יש אפקט של קול רובוטי שנע מצד לצד על פני הבמה והוא הועבר כאן באופן מדויק.

    מכיוון שבקטע הקודם התמקדנו בעיקר בבמה והעברה של בס, בקטע הבא רציתי להתמקד בהעברה של ווקל. היצירה שבחרתי היא Grey Monday של Imany מתוך האלבום The Shape of a Broken Heart. הקטע מתחיל בפסנתר עדין שמועבר בניקיון מרשים ואז נכנס הווקל של Imany, הקלטת הווקל באלבום הזה היא פשוט פנטסטית, הווקל מופרד היטב ומרגיש שהוא נמצא הרבה יותר קדימה בבמת הסאונד כשהפסנתר ושאר הכלים נמצאים מאחור. יש כאן רמת פירוט נהדרת של הווקל והעברה מדויקת, תלת ממדית ועוצמתית.

    מכאן עברתי לשלל קטעים על גבי CD, שנוגנו בעזרת הנגן Ayre CX-8. תחילה Crazy Situation Blues של Snowy White מתוך האלבום The SItuation. התיפוף ביצירה הזו מועבר באופן רך ונעים, הבס מתפזר על פני כל הבמה באופן אחיד, ההפרדה, המרכוז והפירוט של הווקל הינם ברמה גבוהה, העדינות והשברירות של קולו של Snowy White מועברת באופן מדויק וטבעי. הגיטרה נשמעת חמימה ומלטפת, היא נשארת מעט באוויר מה שמעניק תחושה מנורתית לסאונד. הפרזנטציה אוורירית וטבעית.

    Ayre CX-8

    מכאן המשכתי לרוק ובחרתי את היצירה Donovan Ellington של Rosalie Cunningham מתוך האלבום Two Piece Puzzle. התופים פאנצ׳ים ורכים בו זמנית, הגיטרה אנרגטית והדוקה, קולה של Rosalie ממוקם מעט לצד ימין, יש כאן הפרדת שכבות מצוינת וטבעית, כזו שלא מרגישה מוגזמת ומלאכותית. כלומר כל כלי מקבל את המקום שלו, אך הם גם משולבים נהדר יחד.

    Ayre CX-8

    הקטע הבא שבחרתי היה Preacherman של Melody Gardot. כאן ה-Kroma Atelier Thaïs מפגינים מיקרו-דינימקה נהדרת בפתיחת השיר השקטה, מתקבלת כאן העברה מדויקת כשכל שינוי קל בעוצמה נשמע בבירור. הבס פאנצ׳י ובעל רמת ניקיון גבוהה. הווקל שוב מוכיח שהוא נקודת הצטיינות של הרמקולים האלה. Melody תופסת את מרכז הבמה ורמת הפירוט של קולה היא לא פחות ממופלאה. כלי הנשיפה בחלק השני של השיר מרגיש מעוגל וטבעי, לא חד ומלאכותי. הבמה כאן היא ענקית עם שכבות עומק מרובות. בסיום כשהמקהלה שרה, אפשר לחוש הם ממוקמים גבוה והסאונד שלהם עוטף את המאזין מכל כיוון. האזנה ליצירה הזו דרך ה-Thaïs הייתה חוויה עוצמתית ודינמית.

    Ayre CX-8

    ה-CD האחרון שבחרתי היה Immersion של הכנרית הקנדית Angèle Dubeau, ממנו בחרתי ביצירה Human. הקטע הזה שוב מפגין את הדינמיות והבמה התלת ממדית והאוורירית של ה-Kroma Atelier Thaïs. בנוסף העברת הכינור כאן היא צלולה, מפורטת ומלאה ברגש. שוב הפרדת הכלים הרגישה מאוד טבעית ולא מאולצת.

    Ayre CX-8

    לשני הקטעים האחרונים של המבחן עברתי לתקליטים, לשם כך שימש אותי הפטיפון SME Model 12 MK2 עם ראש פטיפון Phasemation PP-200. היצירה הראשונה בחרתי היא מוזיקה אלקטרונית, הקטע Fool של SOHN מתוך האלבום Tremors. זהו קטע עוצמתי ואנרגטי, השלווה וחוסר המאמץ שבו ה-Thaïs מעבירים אותו היא מרשימה מאוד. בעוד הבס עוצמתי ועמוק, הוא גם מצליח להישמע רך והדוק בו זמנית. הווקל נקי ומופרד עם מרכוז מצוין. הבמה הינה תלת ממדית והמוזיקה כאילו פורצת דרך הרמקולים ומעלימה אותם, כך שנשארת רק המוזיקה.

    Kroma Atelier Thaïs

    לקטע הסיום בחרתי ב-Remembering של Avishai Cohen מתוך מהודרת ה-20 שנה החגיגית של אלבומו At Home. זהו תקליט שרכשתי בהופעה של אבישי בתל אביב. שמעתי את היצירה הזו פעמים רבות, אם כי הרבה פחות על גבי התקליט הזה. ה-Kroma Atelier Thaïs עושים הרבה כבוד לבס של אבישי, הוא תופס את המרכז, על נגיעה של אבישי בכלי ניתן לחוש בגובה המדויק של המגע עם הבס. בנוסף הבס מתפזר באופן נעים מאוד על פני כל הבמה. הפסנתר נשמע מהיר וקליל והתופים, שלדעתי מנוגנים כאן עם נברשות, נשמעים מדויקים ועדינים.

    דיון 2: התאמת רמקול לגודל חלל ההאזנה כאמצעי למקסם איכות סאונד

    לא הייתי מחשיב את רמקולי Kroma Atelier Thaïs כקטנים במיוחד, אך בוודאי לא מדובר ברמקולים מאוד גדולים. הוופרים שלהם בקוטר של 6.5 אינץ׳ הם סטנדרטיים וממוצעים בסך הכל. יחד עם זאת, כפי שציינתי הרמקולים האלה מלאו את החלל של הסלון שלי בקלות וללא מאמץ כלל, מכך אני מסיק שהם יכולים לתפקד מעולה גם בחללים גדולים יותר. אך כאן נכנס לתמונה הדיון השני שלנו לכתבה זו והוא באיזה גודל רמקול כדאי לבחור על מנת לקבל את התמורה המירבית עבור כספכם.

    מגוון הרמקולים בשוק הוא אדיר, לעיתים באותו המחיר ניתן לרכוש רמקולים גדולים בעלי וופרים גדולים, או רמקולים קטנים בהרבה ואף מדפיים. אז האם לא כדאי לרכוש פשוט את הרמקול הגדול ביותר שנכנס לתקציב? ובכן, לרמקול גדול בהחלט יש יתרון, לרוב הוא ייצר סאונד גדול יותר עם יותר עוצמה ובס. האם אלה הם המאפיינים שקובעים איכות סאונד גבוהה? לא בהכרח.

    אם אנחנו מדברים על רמקולים מאותה הסדרה ואחד מהם גדול יותר, סביר להניח שהוא ישמור על האיכות ואופי הסאונד וגם יתן יותר עוצמה. אך אם מדובר על יצרנים שונים ממש לא בטוח שהרמקול הגדול יותר הוא האיכותי יותר. למעשה ישנה סבירות גבוהה שאם המחיר זהה, דווקא ברמקול הקטן יותר נעשה שימוש בחומרים איכותיים יותר ויש לו פוטנציאל להיות בעל איכות סאונד גבוהה יותר. המחיר הוא לא ערובה לאיכות באופן גורף, אך אם להיות כנים בהרבה מקרים הוא אכן מהווה מדד לגיטימי.

    זה נכון שיש חברות שמשקיעות בעיצוב, או שמייצרות במדינה יקרה, מה שמעלה את המחיר, אך לא בהכרח משפיע על הסאונד. עדיין ביותר מקרים פער במחיר כן יצביע על פער איכותי בין המוצרים.

    שאלה נוספת שצריך לדון בה בהקשר הזה היא האם רמקול יכול להיות גדול מידי לחלל. התשובה כאן היא חד משמעית כן מבחינתי. רמקולים גדולים יותר לא פעם זקוקים למרחק גדול יותר מהקירות, ובטח בעוצמות ניגון גבוהות הם יכולים לייצר סאונד שיהיה חזק מידי לחלל. יחד עם זאת, אם מדובר ברמקול איכותי שכולל סאונד נקי ומאוזן, בעוצמות הגיוניות הוא יכול לתת תוצאה מצוינת גם בחלל לא גדול.

    אם אני מצרף את שני הנושאים יחד ומנסה להגיע למסקנה של כלל אצבע לאיך לקבל את איכות הסאונד המקסימלית תמורת הכסף, המסקנה שאני מגיע אליה היא שצריך לרכוש את הרמקול הקטן ביותר, שמצליח למלא את חלל ההאזנה שלכם ועומד בתקציב.

    במקרה של ה-Kroma Atelier Thaïs, מדובר ברמקולים לא גדולים, אך כאלה שממלאים חלל של סלון ישראלי ממוצע בקלות יתרה. אומנם במחיר שלהם תוכלו לרכוש אצל יצרנים אחרים רמקולים גדולים בהרבה, אך ממש לא בטוח שאיכות הסאונד של אותם הרמקולים הגדולים תהיה עדיפה על האיכות של ה-Thaïs.

    Kroma Atelier Thaïs

    סיכום

    רמקולי Kroma Atelier Thaïs התגלו כהפתעה גדולה. זה החל כבר מהעיצוב האלגנטי, המשיך לאיכות הבנייה המדוקדקת, כולל הבמה והרגליות של IsoAcoustics. כמובן שהמדד המרכזי בו ה-Thaïs נמדדו היה איכות הסאונד וכאן הם סיפקו פרזנטציה טבעית, עם במה תלת ממדית, רמת פירוט גבוהה ובס עוצמתי, פאנצ׳י ונקי. התכונות הללו הובילו לרמת ביצועים גבוהה ומאוזנת בכל ז׳אנר מוזיקלי.

    מחיר: 20,000€ (אירו)
    אחריות: שנה
    יבואן: Raguan Audio

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    ממיר: MSB Technology Discrete DAC עם שני ספקי כח חיצוניים
    מגבר משולב: Nagra Classic Int
    נגן CD דיסקים: Ayre CX-8
    פטיפון: SME Model 12 MK2
    ראש פטיפון: Phasemation PP-200
    קדם מגבר פונו: Nagra VPS
    סטרימר: Nagra Streamer

    כבלים
    כבל XLR בין הממיר למגבר: Nordost Blue Heaven
    כבל AES/EBU לחיבור בין נגן ה-CD לממיר: Shunyata Research Alpha V2
    כבל RCA-פונו בין הפטיפון לפונו: + Nordost Blue Heaven Tonearm Cable 
    כבל RCA בין הפונו למגבר: Nordost Blue Heaven
    כבל קואקסיאלי בין הסטרימר לממיר: Nordost Blue Heaven
    כבלי רמקולים: Nordost Blue Heaven

    חשמל:
    כבלי חשמל עבור המגבר, נגן ה-CD, הסטרימר והממיר: Nordost Blue Heaven
    מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II (אליו חוברו המגבר, הממיר, הסטרימר, הפונו, הפטיפון ונגן ה-CD)
    כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?