יחד עם רמקולי Magnat Transpuls 1500 קיבלנו לסקירה את המגבר המשולב ההיברידי הבכיר, Magnat MA900. בסקירה זו נבחן מה מקבלים במגבר הדגל של החברה.
אנחנו מודים לחברת Morel, היבואן הרשמי של Magnat בישראל, על כך ששלחו לנו את המגבר הזה לצורך הסקירה.
השורה התחתונה
ה-Magnat MA900 מציג איכות בנייה מובילה בקטגוריה, לצד עיצוב מרשים ושילוב של קדם מנורתי בעל גוון סאונד רך ונעים
- איכות בנייה מהמובילות בקטגורית המחיר
- עיצוב מרשים שמדגיש החלק המנורתי ומסך מצוין
- סאונד חמים ומנורתי, יחד עם רמת פירוט והדיקות טובים
- פונו מובנה מצוין עבור ראשי MM ו-MC
- ממיר מובנה פחות מרשים
- חסרה כניסת HDMI ARC לחיבור קל לטלוויזיה
על חברת Magnat תוכלו לקרוא בכתבה שהכנו אודות תחילת הייבוא של Magant לישראל בידי חטיבת ההפצה של Morel.
סקירת הוידאו
העומד למבחן: Magnat MA900
ה-Magnat MA900 הינו מגבר הדגל של חברת Magnat, זהו מגבר משולב היברידי, כלומר בעל קדם מגבר מנורתי והגברת הספק טרנזיסטורית. חלק קדם המגבר מבוסס על שתי מנורות מסוג ECC 81.
בנושא עוצמת ההגברה, חברת Magnat מספקת רק את נתון ההגברה ב-4 אוהם וזה 200W לערוץ. ה-Magnat MA900 כולל מבחר כניסות אנלוגיות ודיגטליות. בצד האנלוגי תמצאו 5 כניסות RCA בנוסף לשתי כניסות פונו, אחת עבור ראשי MM ואחת עבור ראשי MC.
בצד הדיגיטלי תמצאו שתי כניסות קואקסיאליות ושתי כניסות אופטיות. חברת Magnat אינה חושפת באיזה צ׳יפ של DAC הם השתמשו, אבל הם כן מציינים את תדרי הדגימה הנתמכים: 44.1/48/88.2/96/176.4/192kHz ואת עומק הסיביות הנתמך: 16/24bits. בחלק הדיגיטלי חסרות לי כאן כניסת USB לחיבור מחשב ויציאת HDMI תומכת ARC לחיבור קל ונוח לטלוויזיה.
ה-MA900 כולל גם מקלט Bluetooth התומך בקידוד ה-aptX HD.
בפאנל הקדמי תמצאו גם כניסת אוזניות וכניסת AUX. ה-Magnat MA900 כולל יכולות Tone Control עם יכולת כיוונון של Bass, Mid ו-Treble לצד כיוון ה-Balance. תוכלו לעקוף את המנגון בעזרת לחצן ה-Direct.
מידות התיבה של ה-ה-Magnat MA900 במ״מ הן: 433 ר׳, 162 ג׳ ו-316 ע׳. המשקל הוא 11.7 ק״ג. המגבר זמין בשני גימורים, כסוף ושחור.
עיצוב ואיכות בנייה
ה-Magnat MA900 הינו מגבר גדול ומסיבי, שהזכיר לי במעט רסיבר קולנוע ביתי בגודל שלו. נקודת דמיון נוספת היא למגברים היפנים, שלא פעם כוללים את בוררי ה-Tone Control בפינה הימנית שלהם. התיבה כולה מתכתית עם פאנל קדמי מאלומיניום. כל הבוררים הינם מאלומיניום ומספקים התנגדות נעימה מאוד לסיבוב שלהם. כשמשלבים את זה עם העבודה שכל הכניסות (הרמקולים, האנלוגיות והקואקסיאליות) הן מוזהבות, התוצאה שמתקבלת היא איכות בנייה מצוינת ביחס למחיר.
גם בפן העיצובי חברת Magnat עשו כאן עבודה מעולה, הגודל של התיבה מאפשר לרווח מאוד את כל הכניסות ולהפריד באופן ברור לאזורים: האזור האנלוגי, האזור הדיגיטלי, כניסות הפונו ויציאות הרמקולים.
הפאנל הקדמי אף הוא מחולק באופן נקי, בחצי התחתון יש את הבוררים של ה-Tone Control, בצד ימין ואילו בצד שמאל את בורר הכניסות, כניסת האוזניות, ה-AUX וכפתור ההפעלה.
במרכז החצי העליון של הפאנל הקדמי יש את בורר הווליום הגדול, שמחלק לשניים את החלק השחור. בחצי הימני שלו יש חלון שקוף, שמציג את המנורות של חלק הקדם. זו דרך יפה מאוד לשלב את המנורות בתוך עיצוב מודרני. בפינה השמאלית של החלק הזה תמצאו גם את כפתור ה-Direct, שעוקף את מעגל ה-Tone Control.
החצי השמאלי הוא מסך, שמספק את המידע אודות הכניסה ועוצמת הניגון. המסך משתמש בפונט לבן/אפור ברור מאוד שקל לקרוא אותו גם ממרחק של 4 מטרים.
ביחס למגבר בעלות של פחות מ-10 אלף שקל, ה-Magnat MA900 מרשים אותנו מאוד באיכות הבנייה והמחשבה העיצובית. כשאולי החלק היחיד שפחות מרשים כאן הוא השלט הפלסטי שמגיע איתו.
שימושיות ושליטה
מכיוון שה-Magant MA900 כולל גם חלק דיגיטלי וגם כניסות פונו, הוא יכול להיקרא מגבר All In One, אבל אין כאן חלק של סטרימר, או אפליקציית שליטה. לכן השליטה במגבר יכולה להתבצע או באמצעות הבוררים בפאנל הקדמי, או באמצעות השלט.
השימושיות בבוררים מאוד מספקת, איכות הבנייה שלהם מפתיעה ביותר. השלט לעומת זאת, אומנם מתפקד כראוי, מאפשר הדלקה וכיבוי, מעבר כניסות ושינוי עוצמה, אך בגלל הבנייה הפלסטית שלו וריבוי הכפתורים המיותר (השלט מיועד לשלוט גם בסטרימר של החברה), מצאתי את חוויית השימוש בשלט פחות מרשימה. בנוסף, עם כל ריבוי הכפתורים, אין כאן כפתור ייעודי לכל כניסה ולכן תצטרכו לעבור ביניהן אחת אחת.
מכיוון שיש חלק מנורתי במגבר, הוא עובר תהליך של חימום בעת הדלקה, ומבקש לחכות חצי דקה עד שניתן להתחיל להשתמש בו. ברגע שמדליקים את המגבר יש טיימר שמתחיל לרוץ על המסך שמסביר בדיוק מה קורה עכשיו, כך שזו חווייה ידידותית וברורה.
מבחן ההאזנה
את ה-Magnat MA900 קיבלתי לסקירה ביחד עם רמקולי ה-Magnat Transpuls 1500 ובאותו זמן היו אצלי גם לסקירה רמקולי SVS Prime Bookshelf, כך שניצלתי את ההזדמנות לבחון את ה-MA900 בשלל מערכות ותצורות.
בחיבור ה-SVS Prime Bookshelf
התצורה הראשונה כללה את רמקולי SVS Prime Bookshelf, שחוברו באמצעות כבלי רמקולים QED XT25. המקור היה סטרימר Lumin U2 Mini, המחובר עם כבל USB Nordost Blue Heaven אל ממיר Ayre QB-9 DSD, ממנו חיברתי כבלי RCA של QED אל ה-Magnat MA900. התכנים הוזרמו משירות Tidal דרך Roon.
רמקולי ה-SVS חוברו קודם אל המגבר Nagra Classic Int ובזכות האופי השקוף שלהם, היה בקלות ניתן לראות את ההבדלים בין ה-Nagra ל-Magnat MA900. זו כמובן השוואה לא הוגנת ואף לא הגיונית, אך היא עזרה לי להבין את האופי של ה-Magnat MA900. אם כך, ל-MA900 יש אופי חמים, שמדגיש את המנורות. הסאונד גדול, רך ונעים. ביחס ל-Nagra, מרגישים בפחות דיוק, פירוט והדיקות, גם בחלק הבס וגם בחלק התדרים הגבוה.
בקטע האלקטרוני A Game of Love של Daft Punk יש תחושה של אווריריות בהעברה ודינאמיות טובה. ה-MA900 מוסיף אלמנט של ריכוך לסאונד, שהיה לי נעים מאוד. הבמה טבעית ומתפזרת יפה בחלל עם מרכוז טוב של הווקל.
בקטע House of Restitution של Ledfoot נוצרת תחושה של המון אוויר בין הווקל לגיטרה. בחלק התדרים הגבוה הגיטרה מעט מעוגלת מידי, וישנה ירידה מסוימת בהדיקות. הפרזנטציה הכללית מאופיינת בסאונד חמים, נעים ומהנה ביותר.
בחיבור ה-Magnat Transpuls 1500
לחלק המרכזי של הסקירה שימשו אותי הרמקולים העצומים, Magnat Transpuls 1500. תחילה חיברתי אותם באותו אופן כמו ה-SVS Prime, כלומר עם ה-Lumin U2 Mini כמקור וה-Ayre QB-9 DSD בתור ממיר.
השילוב בין ה-MA900 ל-Transpuls 1500, הינו שילוב מאוד מהנה, ה-Transpuls 1500 מאזנים את האופי החמים של ה-MA900, כך שהתוצאה המתקבלת הינה מאוזנת ומדויקת יותר. זאת מבלי להקריב משהו מהאופי הרך והנעים של ה-Magnat MA900.
פתחתי עם כמה קטעי ג׳אז, למשל Silver String Valley של Jan Harbeck Quartet, מתוך האלבום הנהדר, Balanced. הסאונד המתקבל הינו רך ורגוע. הסאונד אינו נדחף לעבר המאזין, מה שמאוד מתאים להאזנה רגועה. תחושת הדינאמיות והאווריריות נשמרת נהדר גם בעוצמות ניגון נמוכות. רמת הפירוט בפנסתר והתיפוף הינה מפתיעה. לגבי החצוצרה, היא מעודנת ואינה צורמת כלל בתדרים הגבוהים. רמת הפירוט בחצוצרה מאפשרת לשמוע את הרוק בפיו של החצוצרן.
המשכתי לקטע ווקל ג׳אז של חצוצרן נוסף. הפעם זה היה Nils Landgren השוודי, בגרסת הכיסוי שלו ל-Broken Wings, מתוך אלבום המופת, Eternal Beauty. רמת הפירוט במיד גבוהה מאוד, הסאונד מרגיש גדול, טבעי וחסר מאמץ. הסאונד רך ומלטף, שמתאים כמו כפפה ליד למוזיקה כזו.
בקטע הבס A Dark Light של נגן הבס המוכשר, Aram Bedrosian, מתגלה העברה נקייה ומעודנת, הבס עמוק ומפורט, מרגישים בכל פריטה באופן מדויק וגם רמת ההדיקות הינה מפתיעה, למרות האופי החמים של המגבר, אין כאן שום תחושה של בס מרוח, אלא רק חמימות קלה ונעימה.
ההדיקות הטובה בבס, רמת הפירוט הגבוהה והדינמיות, הורגשו יד ביד עם העברה מרוככת ומלטפת גם בקטע The Game Has Changes של Daft Punk ובקטע bad guy של Billie Ellish.
אך ההצטיינות כאן מבחינתי היא לגמרי בקטעי ג׳אז ובלדות ווקל. למשל בבלדה המופלאה Alexandra Leaving של Leonard Cohen. הרגשתי הפרדה מצוינת בין קולו של כהן, שנשמע עמוק ומחוספס, לקולה של Sharon Robinson, שנשמע נקי וצלול.
בחינת הפונו
בחלק זה בחנתי את כניסות הפונו של ה-Magnat MA900. ראשית אני חייב לשבח את Magnat על כך שהם הוסיפו ל-MA900 תמיכה גם בראשי MM וגם בראשי MC. לא מעט יצרנים ברמת המחיר הזו מסתפקים בתמיכה בראשי MM בלבד. בזכות כניסת ה-MC ב-MA900 יכולתי לבחון את איכות הפונו בעזרת הפטיפון שלי, Nottingham Analogue Interspace Jr, המצויד בראש MC מדגם Phasemation PP-200.
שני תקליטים שימשו אותי לבחינה. ראשית התקליט החדש באוסף שלי, The Girl In The Other Room של Diana Krall. הפונו התגלה כהפתעה נעימה ביותר, הוא מאופיין ברצפת רעש נמוכה במיוחד, בס עמוק ומלטף ורמת פירוט גבוהה בפסנתר, בגיטרה ובקולה המדהים של Diana. בקטע Temptation, יש הרבה אווריריות והעברת גיטרה נעימה, המופרדת מהווקל. הבס רך ומפורט, אם כי מעט חסר הדיקות.
התקליט השני שבחרתי בו הוא קליסקת הבלוז, Couldn't Stand the Weather של Stevie Ray Vaughan. בקטע האלמותי, Tin Pan Alley, ההתחלה איטית ומלטפת, יש מעט חוסר פירוט בבס, אך הדינמיות והפרזנטציה הרכה מכפות על כך. עוצמת הקטע הולכת ומתגברת עם מעט חמימות, הקטע הזה היה פשוט תענוג דרך מערכת ה-Magnat.
בחינת הממיר
ברוב המוחלט של הסקירה השתמשתי בממיר Ayre QB-9 DSD ועקפתי את הממיר הפנימי ב-Magnat MA900, על מנת להתרשם מאיכות המגבר. בחלק הזה חיברתי בכבל קואקסיאלי, את ה-Lumin U2 Mini ישירות אל ה-Magnat MA900 על מנת להתרשם מאיכות הממיר המובנה. הכבל הקואקסיאלי ששימש אותי הוא Boaacoustics Blackberry.
חזרתי לקטע A Dark Light של Aram Bedrosian, בהשוואה לתוצאה עם ה-Ayre, הסאונד פחות מוגדר בתדרים הגבוהים, המיד מרגיש פחות נקי והבס פחות הדוק. קטע נוסף שניסיתי בשני הממירים היה Wish I Was של הזמרת האמריקאית, Gretchen Peters. בממיר המובנה של ה-Magnat, הווקל פחות מופרד ויש ירידה ברמת הפירוט והניקיון במיד והבס.
צריך לזכור שהממיר של Ayre הינו ברמת מחיר שונה לחלוטין (כשהוא היה חדש). ביחס למחיר, הממיר המובנה ב-MA900, הוא נקודת התחלה ראויה. יחד עם זאת, איכות הממיר נמוכה יותר ביחס לאיכות המגבר, כך שהתוצאה שתקבלו בשימוש בממיר הפנימי, אינה תגלה בפניכם את הפוטנציאל המלא של המגבר הזה. אם תשאלו אותי מה הוא החלק הראשון שהייתי משדרג ב-MA900 על ידי הוספה של מכשיר ייעודי, הייתי בוחר בממיר.
למי ה-Magnat MA900 יכול להתאים?
ה-Magnat MA900 מציע תמורה גבוהה ביחס למחיר, זהו מגבר גדול ועוצמתי בעל איכות בנייה מהמובילות בקטגוריית המחיר. הקדם המנורתי של ה-MA900, הוא תכונה נדירה ברמת המחיר הזו ולכן אם הסאונד המנורתי זה משהו שאתם מחפשים, ה-MA900 הוא אחת האופציות הכי ברות השגה בשוק. הסאונד ב-MA900 מאופיין בגוון חמים ורכות נעימה. כך שהוא יתאים לצרכנים שמחפשים גוון סאונד זה.
אם אתם חובבי פטיפון ואתם לא מעוניינים בפונו חיצוני, ה-Magnat MA900 מגיע עם פונו התומך בראשי MM ו-MC, אותו מצאתי מרשים במיוחד.
סיכום
ה-Magnat MA900 הינו מגבר הדגל חברת Magnat. יחד עם זאת לא מדובר כאן במגבר יקר ביחס למחירי השוק כיום. ה-MA900 מספק תמורה גבוהה למחיר ומציג איכות בנייה ועיצוב מהמובילים בקטגוריה. זהו מגבר משולב היברידי עם קדם מנורתי, שזו תצורה מאוד נדירה ברמת המחיר הזו.
מבחינת התכונות תמצאו ב-MA900 מגוון כניסות אנולוגיות ודיגיטליות לצד כניסות פונו ייעודיות עבור ראש MM וראש MC. כניסת הפונו עבור ראשי MC הרשימה אותי במיוחד. לעומת זאת, את הממיר מצאתי מעט פחות מרשים, לכן על מנת למקסם את הפוטנציאל של ה-Magnat MA900, אני ממליץ לשלב ממיר חיצוני.
בשורה התחתונה, ה-Magnat MA900 הוא מגבר רב תכליתי, שנותן תמורה גבוהה ביחס למחיר ואפילו מוביל בכמה מהקטגוריות.
מחיר: 8,450 ₪
אחריות: שנה
המערכת ששימשה אותי לסקירה:
רמקולים: Magnat Transpuls 1500 ו-SVS Prime Bookshelf
סטרימר: Lumin U2 Mini
ממיר: Ayre QB9-DSD
פטיפון: Nottingham Analogue Interspace Jr עם ראש MC מדגם Phasemation PP-200
כבלים:
כבל USB בין ה-Lumin U2 Mini לממיר: Nordost Blue Heaven
כבל XLR בין הממיר למגבר: Nordost Blue Heaven
כבלי רמקולים: QED XT25
כבל קואקסיאלי לבחינת הממיר: Boaacoustics Blackberry
חשמל:
כבל חשמל עבור הממיר: Nordost Blue Heaven
מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II
כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn