fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • Sony ULT Wear – סקירה לאזניות אלחוטיות

    חברת Sony השיקה אוזניות אלחוטיות מבטלות רעשים חדשות ה-Sony ULT Wear. האוזניות מכוונות לקהל צעיר וחובבי מוזיקת Hip-Hop, אז מה לסוקר כבר לא כל כך צעיר וחובב ג׳אז חלק היה לומר עליהן? בואו נגלה.

    Sony ULT Wear

    אנחנו מודים לישפאר, היבואן הרשמי של מוצרי Sony בישראל, על כך ששלחו לנו את האוזניות לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    עם ה-ULT Wear, חברת Sony מנגישה את הטכנולוגיות המתקדמות שלה לקהל רחב יותר

    Sony ULT Wear - סקירה לאזניות אלחוטיות

    מה אהבנו

    • נוחות נשיאה טובה
    • סינון רעשים אקטיבי מהטובים בשוק
    • אפליקציית שליטה מתקדמת, כולל יכולות כוונון סאונד רבות
    • בס עמוק ואנרגטי
    • מחיר נגיש יותר ביחס לדגם הדגל
    Sony ULT Wear - סקירה לאזניות אלחוטיות

    נקודות לשיפור

    • מצבי בס ה-ULT, מדגישים יתר על המידה את הבס
    • איכות בנייה פחות פרימיום

    קו מוצרי ה-ULT החדש של Sony

    קו המוצרים החדש של Sony, שנקרא ULT, מהמילה Ultimate, מכוון אל קהל צעיר, חובבי בס, עורכי מסיבות ובאירוע ההשקה שלהם, הם ציינו גם בפרט את חובבי מוזיקת היפ-הופ. חברת Sony זוכה להצלחה רבה בשוק הפרימיום הסולידי והבוגר, עם אוזניות כמו ה-Sony WH-1000XM5, או בשוק אוזניות ה-TWS עם ה-Sony WF-1000XM5. לעומת זאת, בשוק שמכוון לקהל צעיר יותר, שמחפש מחיר נוח יותר ועיצוב צבעוני יותר, היצע המוצרים של Sony היה דל.

    בדיוק את כך Sony מחפשים לשנות עם סדרת מוצרי ה-ULT. מלבד דגם האוזניות ה-Sony ULT Wear, סדרת ULT כוללת כמה דגמי רמקולים ניידים, המיועדים למסיבות וכוללים עיצובים צבעוניים ושמחים.

    לפרטים נוספים על סדרת מוצרי Sony ULT

    עומד למבחן: Sony ULT Wear

    ה-Sony ULT Wear הן אוזניות Over-Ear אלחוטיות, שמבטיחות לאפשר לקהל צעיר יותר ליהנות מטכנולוגיות המתקדמות של Sony, כמו סינון הרעשים האקטיבי, במחיר נגיש יותר.

    האוזניות מבוססות על מעבד ה-V1, כמו באוזניות הדגל WH-1000XM5 והן כוללות דרייבר איכותי בקוטר של 40 מ״מ. המרכב והעיצוב של אוזניות ה-ULT Wear מזכירים מאוד את אוזניות הדגל הקודמות, ה- WH-1000XM4. הן גם מתקפלות באותו האופן.

    כמו כל מוצרי סדרת ה-ULT גם ה-Sony ULT Wear כולל את כפתור ה-ULT, שמגיע עם שני מצבי שדרוג בס: Deep Bass ו-Attack Bass.

    Sony ULT Wear

    תכונות נוספות שתמצאו ב-ULT Wear הן טכנולוגיות החיבור המהיר: Fast Pair ו-Swift Pair, יכולת חיבור לשני מכשירים במקביל ושיחות באיכות גבוהה, בזכות טכנולוגיית ה-Precise Voice Pickup ומיקרופונים איכותיים.

    גרסת ה-Bluetooth הינה 5.2 עם תמיכה במקודדי AAC ו-LDAC.

    עם אורך חיי סוללה של 30 שעות, ה-ULT הן בחירה מעולה ליום עבודה או נסיעות ארוכות.

    ה-Sony ULT Wear עשוי מפלסטיק ממוחזר ומגיע באריזה ללא שימוש בפלסטיק, על מנת לשמור על איכות הסביבה. המשקל של האוזניות הוא 255 גרם.

    עיצוב ואיכות בניה

    סרטון ה-Unboxing:

    ה-Sony ULT Wear זמין בשלושה גימורים: שחור, לבן ו״ירוק יער״. אנחנו קיבלנו את הגימור השחור, כנראה הסולידי ביותר מבין השלושה. מבנה האוזנייה מזכיר מאוד את דגם הדגל הקודם של החברה, ה-WH-1000XM4, כולל יכולת כיפול פנימה של האוזנייה. על מנת להכניס את ה-ULT Wear אל נרתיק הנשיאה, צריך לקפל את האוזנייה השמאלית פנימה.

    Sony ULT Wear

    חיבור האוזנייה אל הקשת מאפשר גמישות סיבוב וגם משחק קל עם הזווית האנכית של האוזנייה. את המידה של הקשת ניתן להתאים בעזרת סליידר במרכזה.

    Sony ULT Wear

    חברת Sony דוגלת בעיצוב אולטרה נקי וסולידי בשנים האחרונות. מכיוון שכאן מדובר במוצר עבור קהל צעיר, אז כן יש מעט יותר אלמנטים של עיצוב. מלבד הגימור הירוק המעניין, גם בשני הגימורים של השחור והלבן יש את כפתור ה-ULT, שהוא מעט מחזיר אור וגם את הכיתוב הדיי גדול של Sony משני צידי הקשת.

    Sony ULT Wear

    מבחינת החומרים, הפלסטיק מרגיש סולידי, הכריות והחלק הפנימי העליון של הקשת מכוסים בחומר דמוי עור, בסך הכל רך ונעים.

    Sony ULT Wear

    האביזרים שמקבלים עם ה-Sony ULT Wear הם כבל AUX לחיבור אנלוגי וכבל טעינה USB ל-USB-C.

    Sony ULT Wear

    נרתיק הנשיאה מרגיש קשיח מספיק ואהבתי את החלוקה שלו לתא פנימי עבור הכבלים.

    Sony ULT Wear

    בפן הנוחות האוזניות אינן כבדות וגם לאחר הליכה של שעה, או שימוש ביתי ממושך לא חשתי בשום חוסר נוחות. הטענה היחידה שלי היא בנושא ההתחממות, הלכתי עם האוזניות פעמיים להליכה בשעות הערב, לאחר השקיעה. בסיום ההליכות הרגשתי חום באוזניים והזעה. אז נכון שהאשם האמיתי פה הוא מזג האוויר החם שלנו, אבל כנראה שזה גם מצביע על שימוש בחומר פחות נושם ואטימות של האוזנייה.

    שליטה ושימושיות

    השליטה באוזניות חכמות מתחלקת לשניים, השליטה דרך האוזנייה וכמובן האפליקציה. ה-Sony ULT Wear כולל משטח מגע על האוזנייה הימנית, המשטח משמש להשהייה של שיר וחידוש ניגון על ידי לחיצה כפולה, שינוי העוצמה על ידי תנועת החלקה למעלה או למטה והעברה לשיר הבא או הקודם, על ידי החלקה קדימה ואחורה.

    משטח המגע תגובתי ויציב, אך היה לי מעט מוזר שיש צורך בלחיצה כפולה בכדי להשהות את הניגון, כשנראה שלחיצה בודדת לא ממש עושה כלום, מלבד להשמיע צליל. באוזניות ה-WH-1000XM5, לחיצה בודדת מתפקדת בתור השהייה וחזרה של הניגון.

    על האוזניה השמאלית ב-ULT Wear ישנם שלושה כפתורים: כפתור ההדלקה/כיבוי עם נורת חיווי מתחתיו, כפתור סינון הרעשים האקטיבי, שמעביר בין מצב כבוי, מצב ambient ומצב ANC וכמובן כפתור ה-ULT הייחודי של הסדרה. מיקום הכפתורים נוח וטבעי, ותמיד מצאתי אותם בקלות.

    Sony ULT Wear

    אפליקציית השליטה

    על אפליקציית השליטה של אוזניות Sony כתבנו פעמים רבות. לטעמי מדובר באפליקציית האוזניות המקיפה, הידידותית והשלמה ביותר. אולי החסרון היחיד שלה הוא המראה, שזקוק למעט מודרניזציה וטאץ׳ עיצובי.

    כל דגמי האוזניות של Sony מהשנים האחרונות נתמכות על ידי האפליקציה, שפותחת עולם שלם של קינפוגים ואפשרויות בפני המשתמש. החל מאקוולייזר בעל שלל מצבים מובנים ומצבים שניתן להתאים אישית, עד למערכת ה-adaptive noise cancelation, שמתאימה את ההגדרה על פי המיקום שלכם והאם אתם הולכים, או יושבים ועוד שלל אופציות מתקדמות.

    הנה כמה מסכים של האפליקציה:

    שימו לב שבין שלושת מצבי ה-ULT ניתן לעבור גם מהאקוולייזר באפליקציה.

    יכולת נחמדה מאוד, שנוספה לאחרונה היא היכולת ליצור ״פרופיל סאונד מותאם אישית״. נתקלתי ביכולת זו לראשונה בסקירה לאוזניות ה-TWS הבכירות, Sony WF-1000XM5, אז היא הייתה עוד בגרסת בטא. הרעיון של היכולת הזו הוא לאפשר למשתמש פשוט למצוא את גוון הסאונד שהוא אוהב, מבלי להסתבך עם כיוון של אקוולייזר. איך זה עובד? אתם מנגנים מוזיקה שאתם בוחרים, והאפליקציה נותנת לכם אשף שמייצר עבורכם גווני סאונד שונים, אתם עוברים ביניהם ובוחרים אז הגוון שהכי אהבתם. בשלב השני, אתם מקבלים עוד בחירה, הפעם כזו שקרובה יותר למה שבחרתם עבור כיוונון עדין יותר. לבסוף מתקבלת התוצאה ואתם יכולים לשמוע לפני ואחרי ולהחליט האם לשמור.

    אני מאוד מחבב את היכולת הזו, מכיוון שהיא מאפשרת לכלל המשתמשים להתנסות בכיוונון סאונד ולמצוא את הגוון שהכי מתאים להם.

    ביצועי מנגנון סינון הרעשים האקטיבי – ANC

    מנגנון סינון הרעשים האקטיבי, או ה-ANC, של חברת Sony הוא מהמתקדמים ביותר בשוק וה-Sony ULT Wear הוא הוכחה נוספת לכך. ראשית, נקודת הפתיחה של ה-ULT Wear היא מעולה מכיוון שהאוזניות אוטמות מעולה את האוזניים באופן פסיבי. כשעשיתי הליכה איתן, אז אומנם אין רוחות חזקות כעת, אבל בנקודה מסוימת כן היה משב רוח קליל, והוא לא חדר כלל לאוזניים.

    ההצטיינות של מנגנון ה-ANC של Sony היא בביטול רעשים של מנועים ושלל רעשים קבועים. זה התבטא בסינון מרשים של מנועי מכוניות ואפילו אוטובוס. כך שכשהמנגנון מופעל, בהחלט לא מומלץ לחצות כבישים. מבחן נוסף שעשיתי הוא בסינון הרעש הידוע לשמצה של מנגנון חימום המים של התמי 4, גם איתו ה-ULT Wear הסתדר מעולה והנחית את הרעש באופן מרשים.

    בשורה התחתונה, ה-Sony ULT Wear עשו עבודה פנטסטטית בסינון רעשים, כך שמי שמחפש אוזניות עם ביצועים גבוהים של סינון רעשים ברמת המחיר הזו, לא יתאכזב מה-ULT Wear.

    מבחן ההאזנה

    עבור מבחן ההאזנה שימשו אותי מספר אלבומים אותם ניגנתי משירות Tidal וגם האזנה חופשית משירות Spotify. האוזניות חוברו אל מכשיר iPhone 12 Pro. התחלתי בהאזנה בפרופיל ברירת המחדל' אשר לתחושתי מכוון מעט להדגיש בס, עוד לפני שמדליקים את מצבי ה-ULT.

    האזנתי לאלבום החדש של הצמד Dea Matrona, לטעמי האלבום הזה מוקלט באופן מעט שטוח. כאן בחנתי את היכולת המרכזית של האוזניות האלה, מצבי ה-ULT. בהקלטה כזו, מעבר למצב ה-ULT 1, הוסיף פאנצ׳יות ואנרגיה למוזיקה, במיוחד בהאזנה בעוצמה נמוכה. הרושם הראשוני של ההוספה הזו היה מהנה ואני מניח שלכך בדיוק המהנדסים של Sony כיוונו. יחד עם זאת, בהאזנה מעט ארוכה יותר, זה בהחלט מתחיל להציק, במיוחד אם מנסים לשמוע בעוצמה גבוהה יותר. לתחשותי הבס מעט מוגזם, למשל ביצירה Stamp on It. אז אם הרגשתי שהבס מוגזם במצב ULT 1, אז במצב ULT 2, סלחו לי על משחק המילים, אבל זה כבר אולטרה מוגזם ונשמע בומי ובוצי. כך שבהאזנה ארוכה, ללא ספק העדפתי את הסאונד במצב של ללא ULT.

    אז אחרי שכיביתי את מצבי ה-ULT, אופי הסאונד היה מאוזן ולינארי עם הדגש קל של הבס. בסך הכל זהו פרופיל הסאונד הטבעי של Sony. נקודה מעניינת ששמתי לב אליה היא יכולת יצירת במה דיי מפתיעה, הרגשתי שהצלילים מצליחים לייצר תחושה מרחבית דיי טובה.

    אם כבר בס, אז עברתי לאלבום האלקטרוני Tremors של היוצר הבריטי SOHN. ביצירה Fool יש בס עוצמתי לצד אפקטים קטנים וה-Sony ULT Wear מצליחים להעביר דינמיות, עוצמה עם מספיק פירוט. יכולת הפרדת הווקל והעברתו באופן מדויק לצד הבס העוצמתי הייתה מרשימה.

    הקטע האחרון שבחנתי הוא יצירת ג׳אז של הטריו המופלא של אבישי כהן, מתוך האלבום Shifting Sands, היצירה Chacha Rom. כאן שוב התוצאה הייתה דינמית, עם פאנצ׳יות טובה בתופים של רוני כספי הנהדרת. היה חסר לי מעט פירוט ועידון בפסנתר ובבס, בשביל באמת לקבל את המקסימום מהיצירה הזו.

    עם היצירה הזו ניסיתי גם את יכולת יצירת פרופיל סאונד מותאם אישית, וכך נראית התוצאה שהתקבלה אצלי:

    Sony ULT Wear - סקירה לאזניות אלחוטיות
    Screenshot

    ניתן לראות שבחרתי בהנחתה גדולה של יכולת ה-Clear Bass וקצת חיזוק של הטרבל, התוצאה הייתה יותר פירוט וניקיון במיד בס, על חשבון פאנצ׳יות. בנוסף הפסנתר נשמע נעים יותר וברור יותר בתדרים הגבוהים.

    Sony ULT Wear

    סיכום

    אוזניות ה-Sony ULT Wear הן אוזניות הביניים החדשות של חברת Sony, שפונות לקהל צעיר יותר וחובבי מוזיקת היפ-הופ. פרופיל הסאונד של האוזניות מדגיש מעט את הבס וזאת עוד לפני שאתם מפעילים את יכולות ה-ULT. אני אישית לא ממש השתכנעתי מהתרומה של מצבי ה-ULT, הם אומנם מזריקים אנרגטיות למוזיקה, אך לטעמי מנפחים את הבס ופוגעים באיזון, במיוחד אם במוזיקה יש בס עוצמתי מלכתחילה. מזל שהאוזניות מגיעות עם האפליקצייה הנהדרת של Sony, שמאפשרת לכם לכוון את האקוולייזר של הסאונד ואפילו עוזרת לכם בדרך מהנה ליצור פרופיל סאונד מותאם אישית.

    בשורה התחתונה, אוזניות Sony ULT Wear מנגישות את הטכנולוגיות המתקדמות של Sony, לרבות מנגנון סינון רעשים אקטיבי פנטסטטי ואפליקציית השליטה המעולה, לרמות מחיר נוחות יותר ובכך פונה לקהל רחב יותר.

    מחיר: 800 ש״ח
    אחריות: שנה

    השוואה Sony WF-1000XM5 מול Sony ULT Wear

    בחלק הזה נערוך השוואה בין ה-Sony ULT Wear לאוזניות הדגל שלהם ה-Sony WH-1000XM5.

    נתחיל מעיצוב ואיכות בנייה. הפלסטיק ב-WH-1000XM5 הינו מוברש וחלק בהרבה למגע ביחס ל-ULT Wear, במיוחד באזור משטח המגע של האוזנייה הימינית. גם חומר דמוי העור של הכריות ובמעטפת הקשת הינו רך ואיכותי יותר ב-WH-1000XM5. הבדל נוסף הוא בעומק של האוזניות, הן פחות עמוקות ב-WH-1000XM5, מה שמעניק להן מראה סולידי יותר וקומפקטי יותר.

    Sony ULT Wear
Sony WH-1000XM5
    מימין: Sony WH-1000XM5, משמאל: Sony ULT Wear

    מבחינת הנוחות, ה-WH-1000XM5 מרגישות קלות יותר על האוזניים ביחס ל-ULT Wear, הן מפעילות פחות לחץ ונעימות יותר מבחינת החומרים, שנוגעים באוזניים והראש.

    מבחינת איכות שיחה, בחנתי את ביצועי ה-Sony ULT Wear במספר שיחות טלפון. אני שמעתי באופן ברור ומדויק, בועד הצד השני דיווח על כך שגם אותי שומעים באופן ברור, אך מעט יותר מנותק מאשר באוזניות ה-Sony WF-1000XM5.

    לבסוף, מבחינת הסאונד, השוואתי את שתי האוזניות על מצב של אקוולייזר כבוי וניגנתי בשתיהן את Chacha Rom של אבישי כהן. גם בנושא הסאונד העדפתי את התוצאה של ה-WH-1000XM5 על פני ה-ULT Wear. עם ה-WH-1000XM5 קיבלתי יותר דינמיות טבעית, יותר אוויר בין הכלים ורמת פירוט טובה יותר במיד ובמיד בס.

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן