הפעם אנחנו סוקרים את המגבר המשולב, החכם והקומפקטי, SVS Prime Wireless Pro SoundBase. המגבר מהווה דוגמה נוספת לכמות הטכנולוגיה האדירה, שניתן לדחוס לתוך תיבה כה קטנה בימינו. האם כל הדחיסה הזו מובילה גם למוצר איכותי? את כך ננסה לברר בסקירה זו.
אנחנו מודים לפיוצ׳ר היבואן הרשמי של SVS בישראל, על כך שסיפקו לנו מגבר זה לצורך סקירה.
שורה תחתונה
ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הוא עוד מוצר מנצח של החברה האמריקאית, שמספק תמורה גבוהה למחיר
מה אהבנו
- עיצוב תעשייתי, נקי וקומפקטי
- תמיכה נרחבת בשירותי הזרמה, בנוסף ל-AirPlay, Chromecast ו-Bluetooth
- מתפקד נהדר בחיבור לטלוויזיה באמצעות HDMI ARC
- מגיע עם שלט
- סאונד מאוזן, ניטרלי, עם בס הדוק ובמה רחבה ועוטפת
- שומר על דינמיות וסאונד מלא חיים גם בעוצמות ניגון נמוכות
- מספיק עוצמתי בכדי להניע רמקולים לא קלים
- יציאה ייעודית לסאבוופר
נקודות לשיפור
- מערכת DTS PlayFi פחות טובה ממתחרים מובילים
- אין יכולת לניהול בס וקביעת קרוסאובר
סקירת וידאו
סדרת מוצרי ה-Prime Wireless של SVS
חברת SVS האמריקאית, שהוקמה בשנת 1998 בידי Gary Yacoubian, אומנם הייתה ידועה במשך שנים בעיקר כיצרנית סאבוופרים, אך בשנים האחרונות קו המוצרים שלהם התרחב באופן משמעותי. כיום הם מייצרים מספר סדרות של רמקולים מכל הסוגים, ולאחרונה הם גם שיקו סדרת דגל חדשה ומסקרנת, ה-SVS Ultra Evolution.
סדרת מוצרי ה-Wireless של חברת SVS נמצאת כעת בדור השני שלה וכוללת שני מוצרים. המוצר הראשון הוא הרמקולים האקטיביים, SVS Prime Wireless Pro, אותם סקרנו בשנה שעברה והתרשמנו מהם עמוקות, עד כדי כך שבחרנו בהם ל״הפתעת השנה באודיו 2023״. מלבד תמיכה נרחבת בשירותי הזרמה ושלל כניסות, לרבות HDMI ARC, מה שבאמת הפתיע אותנו היו ביצועי הסאונד שלהם. ה-SVS Prime Wireless Pro התגלו כרמקולים מאוזנים, בעלי אופי ניטרלי ויכולת לייצר סאונד גדול עם בס מפתיע. כל הטוב הזה הגיע לצד תג מחיר שפוי ומשתלם.
מסיבות אלה, כשהוצע לנו לסקור את המוצר השני של סדרת ה-Wireless של SVS, המגבר המשולב החכם, ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase, שמחנו מאוד על ההזדמנות.
העומד למבחן: SVS Prime Wireless Pro SoundBase
כפי שכבר ציינו ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הינו מגבר משולב חכם, כלומר מגבר משולב, הכולל ממיר וסטרימר מובנים. כך שלמעשה כל מה שאתם צריכים להוסיף זה זוג רמקולים, כבלי רמקולים ויש לכם מערכת אודיו שלמה ומוכנה לשימוש.
ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הוא מגבר בתצורת Class D בעל הספק של 150W RMS לערוץ ב-4 אוהם. החברה אינה מציינת את ההספק ב-8 אוהם. בכל מקרה, מדובר בהספק מרשים בהחלט למוצר כה קומפקטי, הספק שלא ניתן היה להגיע אליו בתצורת הגברה שאינה Class D. הממיר המובנה תומך באיכות של עד 192kHz/24-bit.
יכולות ההזרמה של ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase כוללות AirPlay 2, Chromecast ו-Spotify Connect, כאשר החיבור לרשת יכול להתבצע באופן קווי או על גבי WiFi. בנוסף המגבר מגיע עם תמיכה במערכת ההזרמה והמולטי-רום, DTS Play-Fi, דרכה תוכלו להתחבר לשלל שירותים נוספים, לרבות Tidal. לחובבי ה-Bluetooth יש כאן תמיכה ב-Bluetooth 5.0 עם מקודדי AAC ו-aptX.
מבחינת כניסות ויציאות, ה-Prime Wireless Pro SoundBase כולל כניסה אחת אנלוגית RCA, בנוסף לכניסת AUX. בצד הדיגיטלי, ישנה כניסה אופטית ויציאת HDMI תומכת ARC\eARC, לחיבור קל לטלוויזיה. בצד היציאות ישנה יציאת Line out, לחיבור מגבר הספק חיצוני ויציאה ייעודית לסאבוופר. בפאנל הקדמי תמצאו גם כניסת אוזניות סטנדרטית בקוטר של 3.5 מ״מ.
שימו לב ל-SoundBase אין יכולת של ניהול בס, כלומר אם תחברו סאב, הרמקולים והסאב יקבלו את כל התדרים ולא תוכלו לקבוע נקודת קרוסאובר.
מידות המגבר במ״מ הן: 82 גובה, 230.8 רוחב ו-223.8 עומק.
עיצוב ואיכות בנייה
סרטון ה-Unboxing:
העיצוב של ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הינו קומפקטי במיוחד, זה ללא ספק מרשים לראות את ההתקדמות הטכנולוגית, שהתאפשרה בזכות הגברת Class D. כשצרכנים מודרניים מחפשים לקנות מערכת סטריאו ראשונה, לטעמי מגבר שנראה כך, יהיה אטרקטיבי ומזמין הרבה יותר, ביחס למגברים הגדולים.
המגבר מגיע בתיבה, אומנם מפלסטיק, אך בעלת עיצוב תעשייתי נעים ומודרני. הפאנל הקדמי כולל במרכזו מסך OLED בגודל 3.15 אינץ׳ ושני בוררים קלסיים של עוצמה ובחירת הכניסה משני צידיו. המסך מציג את הכניסה, עוצמת הניגון, או את השיר המנוגן בעת הזרמה. המסך חד וברור, אך כאשר מתנגן שיר, הפונט דיי קטן ולי לא היה פשוט לקרוא את השם ממרחק של כ-4 מטרים.
מתחת למסך ישנו לוגו של SVS, שמואר בתאורה כחולה, כשהמגבר פעיל.
למי שחושש מהסחת הדעת של תאורת המגבר, אז היא ניתנת לכיבוי על ידי לחיצה על הבורר השמאלי, שמעביר את התצוגה ממצב בהיר, כהה, כבוי וכיבוי של כל האורות.
המגבר אינו כולל כפתור הדלקה/כיבוי בדומה לרמקולי ה-Prime Wireless Pro והוא מכניס את עצמו למצב stand-by באופן אוטומטי. הדלקה מתבצעת על ידי נגיעה באחד הבוררים, התחלת הזרמה, או הדלקת טלוויזיה, אם היא מחוברת אל יציאת ה-HDMI של המגבר.
בדופן העליון יש שני פתחי איוורור ולוגו נוסף של SVS מוטבע במרכז.
בסיכומו של דבר, מצאתי את העיצוב רגוע, פרקטי ונקי. מבחינת איכות הבנייה, הפלסטיק מרגיש קשיח והבוררים נעימים למגע ומסתובבים באופן חלק.
שליטה ושימושיות
ישנם שלושה אמצעי שליטה ב-SVS Prime Wireless Pro SoundBase. את השימושיות הבסיסית של מעבר בין כניסות וכיוון עוצמת ניגון ניתן לעשות בעזרת הבוררים על גבי המכשיר. בנוסף ישנם שישה כפתורי גישה מהירה, אותם אפשר לכוון למשל לרשימת השמעה מסוימת ואז בלחיצה להתחיל לנגן אותה. בעת ניגון אפשר על ידי לחיצה על הבורר הימני להשהות את הניגון במקרה של תוכן מוזרם, או להשתיק את עוצמת הניגון בכל מקרה אחר.
אמצעי השליטה השני הוא השלט, שמאפשר בדיוק את אותן היכולות. השלט כולל כפתור ייעודי לכל כניסה, כך שניתן לעבור היישר לכניסה הרצויה.
מגברים משולבים חכמים רבים, גם ברמות מחיר גבוהות בהרבה, אינם כוללים שלט, כך שמבחינתי מגיע כאן קרדיט ל-SVS על הבחירה שלהם לספק שלט עם המגבר.
כמו בכל מוצר אודיו חכם, אמצעי השליטה העיקרי הוא האפליקציה. ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase נשלט בידי האפליקציה DTS PlayFi. על האפליקציה סיפרתי לכם בסקירה המלאה של רמקולי ה-SVS Prime Wireless Pro. אני מכיר את האפליקציה במשך שנים, מכיוון שרסיבר הקולנוע ביתי שלי, Anthem MRX-1120 תומך בה גם. אני חייב להודות שאני לא מעריץ נלהב של DTS PlayFi, זו אפלקיציה צבעונית וקלה לשימוש, אך היא חסרה מבחינה פונקציונלית, למשל בנושא של מיון רשימות, או אלבומים, ואינה עומדת באותו קנה כמו האפליקציות המובילות בשוק, דוגמת BluOS של חברת Bluesound.
הנה כמה תמונות של האפליקציה:
*לא לשכוח לבחור במצב Critical Listening Mode, כשאתם בוחרים את המקור אליו אתם מזרימים, על מנת להבטיח איכות שמע מקסימלית.
אז נכון שבמוצר אודיו חכם ישנה משמעות רבה לנוחות השימוש באפליקציה, אבל בזכות התמיכה הנרחבת של ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase בפרוטוקולים שונים, ניתן לחלוטין להסתדר מצויין גם ללא שימוש ב-DTS PlayFi.
ראשית, אם אתם משתמשי Spotify, אז בכל מקרה הדרך היחידה להזרים היא דרך Spotify Connect היישר מהאפליקציה של ספוטיפיי. במקרה של Tidal, המגבר אומנם אינו תומך באופן טבעי ב-Tidal Connect, אבל בזכות התמיכה שלו ב-Chromecast, ניתן להשתמש ב-Tidal Connect על גבי פרוטוקול ה-Chromecast. בצורה כזו, המכשיר אפילו מציג את השם של השיר המנוגן, כך שמקבלים כמעט את החויה המלאה. התצורה הזו אינה פועלת באופן חלק לחלוטין ומידי פעם נדמה שהאפליקציה מפסיקה לזהות את הקישור אל המגבר, וגם השהייה של הניגון לעיתים אינה מגיבה באופן מיידי. כך זה נראה בתפריט של Tidal:
באופן דומה ניתן גם להשתמש ב-Roon על גבי Chromecast, כך שלמרות שהמגבר אינו Roon Ready, גם את המגבלה הזו ניתן לעקוף בזכות התמיכה ב-Chromecast.
כך זה נראה באפליקציית Roon:
בניגוד ל-Tidal Connect, התפקוד של Roon על גבי Chromecast היה יציב לחלוטין וזו לגמרי הייתה הדרך המועדפת עלי לעבוד עם ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase. החסרון היחיד בחיבור הזה הוא ששם השיר אינו מוצג על המסך, אלא במקום זאת פשוט כתוב Cast.
מבחינת האיכות, Chromecast מוגבל ל-48kHz, עד כמה שידוע לי, אך אני חושב שזה trade-off משתלם, במיוחד במערכת ברמה כזו.
מבחן ההאזנה
מבחן ההאזנה התבצע בעזרת הרמקולים האישיים שלי, YG Acoustics Carmel 2 וכבלי רמקולי QED XT25.
תכני מוזיקה בסטריאו
התחלתי בהרצה של המגבר בעזרת רשימת הג׳אז שלי. את הרושם ראשוני של המגבר קיבלתי מהאזנה לאלבום המופת, 1970, של Avishai Cohen, אלבום שבחרתי כאחד מ-10 אלבומים שהייתי לוקח לאי בודד. לאלבום הזה האזנתי מ-Tidal דרך DTS PlayFi. התחלתי להאזין בבוקר, כששאר בני המשפחה עדיין ישנו, לכן האזנתי בעוצמה נמוכה. הופתעתי לגלות סאונד מפורט, עם דינמיות טובה, הפרדה מרשימה ובמה תלת ממדית. אני יכול לנחש שיש כאן שילוב של DSP שמבצע תיקון Loudness, אך זהו רק ניחוש. בכל מקרה התוצאה היא מפתיעה ומאוד מהנה גם בעוצמות שמע נמוכות, שזו תמיד תכונה מבורכת מבחינתי.
תוך כדי האזנה לאלבום, הילדים ואישתי התעוררו ולכן יכולתי להגביר עד אזור ה-80dB. האופי של ה-SoundBase מאופיין בניקיון מפתיע ורצפת רעש נמוכה. אופי הסאונד של המגבר בהחלט הזכיר לי את האופי של הרמקולים האקטיביים, ה-SVS Prime Wireless Pro, יש כאן ניטרליות, איזון ובמה טבעית. מאוד סביר להניח ששני המוצרים חולקים את אותו המגבר והממיר, כך שזה הגיוני שיש דמיון באופי הסאונד שלהם.
לא כל מגברי Class D נולדו שווים, אך לרוב יש להם תכונות משותפות במידה כזו או אחרת. תכונות אלה הן בדרך כלל בס הדוק ומדויק והעברה מאוד ליניארית של המיד, שהוא מאוזן ביחס לבס. בהשוואה למגברי Class A\B המיד נוטה להישמע מעט רזה ופחות בשרני. ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase אכן מצטיין בשחזור בס הדוק ונקי, למשל ביצירה Vamonos Pa'l Monte מקצב התופים הינו חלק, הדוק, מאוזן ומועבר בחוסר מאמץ מרשים. הווקל מאוזן, מדויק ונקי לאורך האלבום, אך יכול להישמע מעט על הצד הרזה ביחס למגברי Class A\B יקרים יותר.
מכאן המשכתי לקטע הרוק, Song for Sybil של ההרכב הנורווגי Minor Majority מתוך אלבומם Either Way I Think You Know. הבס פאנצ׳י, הדוק ונעים, שחזור הבס הוא נקודת חוזקה משמעותית במגבר הזה. הפרדת הווקל טובה, הקול המלטף של הסולן מועבר באופן טבעי וממורכז היטב. ישנה הפרדה טובה בין כל השכבות של היצירה, הכינורות, הפסנתר וזמרות הליווי. גם כשעליתי לעוצמות ניגון גבוהות יותר, המגבר מצליח לשמור על הפרדה ראויה ביצירה הזו. הסאונד גדול ומאוזן דרך רמקולי YG עם במה טובה, שנפרשת בפני המאזין. זהו הישג מרשים למגבר ברמת מחיר כזו. עוד על ניגון בעוצמות גבוהות בהמשך.
היצירה הזו שימשה אותי גם בשביל להשוות בין איכות הסאונד דרך DTS PlayFi לעומת Roon על גבי Chromecast. לא רק שלא הרגשתי ירידה דרך Roon, אלא הרגשתי שיפור. השיפור התבטא בדינמיות וניקיון משופרים. לכן מכאן השתחררתי ״מכבלי״ ה-DTS PlayFi ושאר המבחן התבצע בעזרת Roon.
אם כבר אנחנו ברוק-פופ, לא יכולתי לוותר על Dark Side של הצמד Ferris & Sylvester, מתוך אלבומם החדש Otherness. מקצב מחיאות הכפיים עובר נהדר, הוא פאנצ׳י והדוק. הפרדת הווקל מרשימה ואי אפשר לטעות בקולה המיוחד של Issy Ferris, שנשמע מדויק. באמצע השיר שילוב הגיטרות מתגבר באופן משמעותי ושם חשתי בירידה קלה בהפרדה. הקטע עדיין נשמע טוב, אבל זו הייתה הפעם הראשונה שה-SVS גילה סימן כלשהו של מאמץ. כאן כמובן יש לזכור שה-YG Acoustics Carmel 2 הם בעלי נצילות של 87dB, מה שאומר שהם לא הרמקולים הכי קלים להנעה, אם כי גם לא הכי קשים (עכבה מינימלית של 3.5 אוהם).
ההעברה הכללית הייתה אנרגטית ומאוזנת היטב.
על מנת להמשיך לבחון את נושא הפרדת הכלים בעוצמות גבוהות, חזרתי לקטע שלא שמעתי תקופה, היצירה Le sablier של המלחין הצרפתי Fred Pallem, מתוך אלבומו המשובח ״X״. זו יצירה שמנוגנת על ידי ה-Big Band שלו, לכן זו דרך מעולה לבחון הפרדת כלים. הסאונד דרך ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הינו מאוזן ונקי. מבחינת עוצמת הניגון ברמה של עד 85dB, עם פיקים קטנים של 90dB, המגבר מצליח להעביר את המוזיקה באופן חלק עם הפרדה ראויה. מבחנתי זו עוצמה מספקת, ואני לא מאזין בעוצמות כאלה אף פעם. אם ממשיכים להגביר, מגיעים לנקודה שבה כבר יותר ניכר המאמץ של המגבר.
עד שמגיעים לאותה נקודה, ה-SoundBase מצליח להעביר את היצירה הזו באופן מרשים. כלי הנשיפה לא צורמים, הבס מופרד עם רמת פירוט טובה. הבמה רחבה. ההעברה הכללית היא מהנה ומאוזנת, יש מספיק עידון בשביל ליהנות גם ממוזיקה כזו. באופן כללי, האופי הניטרלי של ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הזה מאפשר לו להעביר כל סגנון מוזיקלי באותה הרמה ובאופן שקוף. מה ששוב מזכיר לי את מה שהרגשתי לגבי אופי הסאונד של הרמקולים האקטיביים של SVS.
היצירה הבאה שבחרתי היא קטע הגיטרות האינסטרומנטלי Hunter's Moon מתוך אלבום הבכורה של הסופר-גרופ Tripliciti. זהו קטע מבריק שמדגים את היכולת הנהדרת של ה-SoundBase לשחזר דינמיות, פריטה מהירה והדוקה, שמשתנה מפריטה עדינה ושקטה לאנרגטית, זאת לצד תיפוף מדויק על הגיטרה. האזנה לקטע הזה היא פשוט תענוג ודוגמה מעולה להישג המרשים של SVS עם המגבר הזה. בכל זאת, בשביל להראות שיש עוד מקום לשיפור, בחלק השני של היצירה כשהגיטרות מנגנות יחד בעוצמה, אפשר היה לבקש מעט יותר הפרדה, אך זו לגמרי טענה קטנה.
עבור החלק של מוזיקה אלקטרונית בחרתי ביצירה Intervals של Boris Blank. הבס עמוק והדוק, האפקט של טיפות המים הינו ברור ומובחן וכך גם האפקטים שנעים מצד לצד על פני במת הסאונד. רמת הניקיון הינה מרשימה. רמת הדינמיות מספקת מאוד. בעוצמת האזנה הגיונית, ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase מספק תוצאה מצוינת במוזיקה אלקטרונית.
את החלק של המבחן בחרתי לסיים ביצירה Running של Norah Jones, מתוך אלבומה החדש Visions. כאן התמקדתי בשחזור ווקל, שהינו נקי, מדויק ונעים. זו יצירה עם מקצב חצי מהיר ואנרגטי וה-Soundbase מצליח להפריד את הווקל בצורה מעולה. הפסנתר מעודן וגם הוא מופרד היטב מהבס. ניתן להרגיש במיקום של Norah על פני בימת הסאונד ביחס למיקום של זמרות הליווי, כך שיש כאן גם Imaging מוצלח.
בזכות האופי המאוזן והניטרלי של ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase, נהינתי מאוד גם מהתוצאה של סגנון הווקל ג׳אז-פופ .
תכני טלוויזיה דרך HDMI ARC
שילוב יציאת HDMI תומכת ARC הוא בגדר חובה במוצר אודיו מודרני מבחינתי, מכיוון שזו הדרך הנוחה ביותר לחבר את הטלוויזיה שלכם אל מוצר האודיו. אצל רבים מאיתנו מערכת האודיו נמצאת בסלון בסמוך לטלוויזיה, בנוסף ישנם שלל תכנים כמו קליפים ביוטיוב, או הופעות חיות, שמהווים גם הם חלק מתכני אודיו מודרניים.
אז אומנם יציאת ה-HDMI ARC משולבת כיום בלא מעט מגברי סטריאו All In One ונגנים דיגיטליים, אבל לא אצל כולם התפקוד הוא באותה רמה. הציפייה מחיבור כזה היא שמוצר האודיו יהפוך להיות חלק מהטלוויזיה, כולל השליטה בווליום. בחלק מהמכשירים שסקרתי, הרגשתי שזו לא החוויה שנוצרת, למשל לא כל המכשירים מצליחים לעבור לכניסה הנכונה בעת הדלקת הטלוויזיה וכך נוצר מצב שאין סאונד. אני שמח לדווח שה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase תיפקד ללא דופי בחיבור ה-HDMI ARC, בכל פעם שהטלוויזיה הודלקה המגבר עבר לכניסה הנכונה ובאמת סיפק חוויית שימוש פשוטה, ממש כמו סאונדבר.
הטלוויזיה ששימשה אותי לצורך הבחינה היא LG OLED E8. יש להעביר את הטלוויזיה ל-PCM. מעבר לתכני יוטיוב וטלוויזיה רגילה שצפינו בעת שה-SoundBase מחובר, התרשמתי מביצועיו בשני תכנים. ראשית צפינו בפרק של שוגון בדיסני פלוס. הבמה רחבה באופן משמעותי ביחס לטלוויזיה וגם ביחס לסאונדבר. האפקטים ומוזיקת הליווי מפורטים ומאוזנים והווקל מאוד ברור. בנוסף, אין שום בעיה בסינכרון בין הקול והתמונה. הטענה היחידה שלי היא שיש צורך להגביר באופן משמעותי ביחס לתכני המוזיקה, על מנת לקבל תוצאה דינמית ומספקת.
התוכן השני שבחנתי היה פרק 4 של סדרת הפנטזיה ״ואן פיס״ בנטפליקס. זו סדרה מלאה באפקטים ופס קול מושקע. בקרבות החרבות בסיום הפרק, האפקט המתכתי של החרבות שמכות אחת בשנייה היה משכנע וחד. ישנה הפרדה טובה ובמה גדולה ועוטפת, אך בשביל לקבל סאונד קולנועי דינמי ומרשים, כפי שציינתי הייתי צריך מאוד להגביר.
שילוב סאבוופר
בחלק האחרון של מבחן ההאזנה חיברתי את הסאבוופר שלי, ה-REL S/510, על מנת להתרשם מביצועיו של ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase ביחד עם סאב. הסאב מוסיף שכבה נוספת של עומק, החדר כולו מוצף בסאונד ושכבת בס עמוקה, שמתפשטת על פני כל החדר. גם במוזיקת הליווי יש פתאום יותר דרמטיות ועוצמה. במיוחד עבור תכני קולנוע, הוספה של סאב היא ללא ספק שדרוג רציני.
בתכני מוזיקה, חזרתי אל Intervals של Boris Blank. הבס עמוק יותר, מה שמעניק בוסט של אנרגיה ועוצמה למוזיקה. בחיבור סאב ניתן בקלות לנגן בעוצמות גבוהות יותר. אותה התחושה הרגשתי גם ב-Dark Side של Ferris & Sylvester, הסאונד מרגיש גדול יותר עם בס עמוק ונקי יותר. כך שגם בתכני מוזיקה ניתן לקבל תוצאה משודרגת על ידי שילוב סאבוופר איכותי.
כפי שציינתי, אין ל-SVS Prime Wireless Pro SoundBase יכולת של ניהול בס, כלומר קביעת נקודת קרוסאובר. כך שגם אם מחברים סאב, הרמקולים הקדמיים והמגבר עדיין מנגנים את כל טווח התדרים. לו היה ניתן להעביר את טווח התדרים הנמוכים רק לסאב, זה היה משחרר לחץ מהרמקולים הקדמיים והמגבר, שהיו צריכים לשחזר רק את תדרי המיד והגבוהים.
למי ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase יכול להתאים?
המגבר הקומפקטי, SVS Prime Wireless Pro SoundBase הוא מגבר משולב פונקציונלי, נוח ובעל תג מחיר נגיש. כך שהמגבר יכול להתאים מאוד למערכת ראשונה, או למי שנרתע ממגברים גדולים ומחפש פתרון בעל מידות צנועות. אופי הסאונד של ה-SVS הוא ניטרלי ומאוזן, כזה שמתאים לכל סוג מוזיקה. בנוסף, אפשרות החיבור לטלוויזיה מאפשרת לשלב בין מערכת הסטריאו לטלוויזיה ועל ידי כך ליהנות מהמגבר גם עבור תכנים קולנועים.
מבחינת ההתאמה לרמקולים, ה-Soundbase מפתיע מאוד בעוצמה שלו ויסתדר גם עם רמקולים לא הכי קלים להנעה. עדיין, אם אתם רוצים לנגן בעוצמות גבוהות, מומלץ לשדך אליו רמקולים נצילים, או לחשוב על שילוב של סאבוופר.
סיכום
ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הוא מגבר משולב חכם, רב תכליתי, All in One. כל מה שצריך זה להוסיף רמקולים וכבלי רמקולים ויש לכם מערכת סטריאו מודרנית וקומפקטית. אומנם פלטפורמת ההזרמה של DTS PlayFi היא לא מהמובילות בשוק, אך השילוב של Spotify Connect, AirPlay ו-Chromecast, מספק אלטרנטיבות מעולות ודרכים לעקוף את המערכת מבית DTS.
לאורך המבחן, ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הפגין יציבות וסיפק חווית שימוש מצוינת גם בתכני מוזיקה וגם בחיבור ה-HDMi ARC לטלוויזיה.
מבחינת אופי הסאונד, ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הפגין סאונד מאוזן, ניטרלי, עם בס עמוק והדוק ובמה רחבה ועוטפת.
במפרט לא מצוין באיזה מודול של Class D, או באיזה צ׳יפ של ממיר השתמשו במגבר. מעובדה זו ומהמחיר של המגבר, אני מסיק שלא מדובר ברכיבים בכירים, מה שמבחינתי זה רק מגדיל את ההישג של מהנדסי SVS. ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הוא דוגמה לכך ששילוב נכון בין רכיבים יכול להביא לתוצאת סאונד מצוינת, גם ללא שימוש ברכיבים יוקרתיים.
בשורה התחתונה, ה-SVS Prime Wireless Pro SoundBase הוא עוד מוצר מנצח מבית החברה האמריקאית, שמספק תמורה גבוהה למחיר ומחזק את מעמדה של SVS כחברת High Performance Audio משתלמת.
מחיר: 3,590 ₪
אחריות: שנתיים
המערכת ששימשה אותי לסקירה:
רמקולים: YG Acoustics Carmel 2
כבלי רמקולים: QED XT25
סאבוופר: REL S/510
טלוויזיה: LG OLED E8