חברת האלקטרוניקה הוותיקה והמוערכת מקנדה Bryston תיוצג בישראל בידי יבואן הבוטיק ואולפן ההקלטות הירושלמי, אבי יפה.

על חברת Bryston
חברת Bryston Ltd היא חברה קנדית ותיקה ובעלת מוניטין בתחום ציוד האודיו המתקדם, המתמחה בעיצוב ובייצור אלקטרוניקה איכותית למערכות Hi-Fi ביתיות ולשוק המקצועי מזה למעלה מ-50 שנה. שורשיה של החברה נטועים כבר בשנות ה-60, אז עסקה בפיתוח וייצור של ציוד רפואי. המעבר לעולם האודיו התרחש בשנות ה-70, בעקבות פרויקט שדרוג מגבר שבוצע על-ידי Chris Russell. פרויקט זה הוביל להצגת מגבר הכוח הראשון מתוצרת החברה, ה-4B האייקוני, שהושק בשנת 1976. מאז, Bryston ביססה לעצמה שם של יצרן אמין ואיכותי בתחום ה-Hi-Fi וה-Pro Audio, עם מגוון מוצרים הכולל מגברי כוח, קדם-מגברים, ממירים דיגיטליים ורמקולים, כולם מיוצרים בעבודת יד בקנדה ומשווקים ברחבי העולם.
פילוסופיית התכנון של Bryston נשענת על מחויבות עמוקה לאמינות, לדיוק ולשחזור צליל נאמן למקור. החברה מקפידה על שימוש ברכיבים איכותיים, על בדיקות ממושכות של כל יחידה לפני יציאתה מהמפעל, ועל תכנון שמכוון לא רק לאיכות סאונד גבוהה, אלא גם ליציבות ולעמידות לאורך שנים. גישה זו באה לידי ביטוי גם במדיניות האחריות הארוכה שמציעה Bryston למוצריה. מוצרי החברה מיועדים הן לשימוש ביתי והן לסביבות מקצועיות, כגון אולפני הקלטה, תחנות רדיו, אולמות הופעות ואף מתקנים גדולים כמו איצטדיונים.
במשך שנים רבות נוהלה Bryston כחברה משפחתית בבעלות משפחת Russell. בשנת 2021, לאחר פרישת ההנהלה המשפחתית, נרכשה החברה על-ידי James Tanner, ששימש לאורך שנים כסגן נשיא Bryston, בשותפות עם קבוצת Colquhoun Audio, המחזיקה גם ביצרנית הרמקולים Axiom. מהלך זה נועד להבטיח המשכיות, פיתוח עתידי ושימור הייצור המקומי תחת הסיסמה “Made in Canada”, לצד חיזוק מערך המכירות והתמיכה הגלובלי של החברה.
הליין הנוכחי של Bryston
קו המוצרים הנוכחי של חברת Bryston הינו קו מוצרים רחב ובשל, המצביע על חברה וותיקה ומגוונת, לצד השקעה בחדשנות ועדכניות, שכוללת יכולות הזרמה ותכנון מודולרי.
החברה מציעה שני דגמים של קדם-מגברים, ה-BP-19 הינו קדם מגבר אנלוגי בלבד ואילו ה-BR-20 הוא קדם מגבר משוכלל, שכולל גם כניסות דיגיטליות ואפילו מודולים אופציונליים להרחבה, כולל כניסת פונו או מיתוג HDMI עם 4 כניסות.

(Image credit: Bryston)
בצד מגברי ההספק ההיצע הינו נרחב וכולל אפילו שני דגמים בתצורת Class D (דגמי BD-225 ו-BD-325). התצורה המרכזית של מגברי Bryston היא Class A\B והם מציעים שלל מגברי הספק סטריאו (דגמי 14B³, 4B³ ו-3B³), הבנויים בתצורת Dual Mono. בנוסף לכמה דגמים של מגברי מונובלוק עוצמתיים, דגם הדגל הינו 28B והוא מציע הספק של 1,000W ב-8 אוהם ועד 1,800W ב-4 אוהם.

(Image credit: Bryston)
למי שמחפש פתרון קומפקטי יותר וחד קופסתי, החברה מציעה גם מגברים משולבים כמו ה-Bi-200, שהינו מגבר משולב אנלוגי עם הספק של 200W ל-8 אוהם ו-300W ל-4 אוהם.

(Image credit: Bryston)
בנוסף קו מוצרי האלקטרוניקה של Bryston כולל מגבר אוזניות, ממירים, קדם מגבר פונו, נגן CD ועוד.

(Image credit: Bryston)
לסיום נציין שלחברת Bryston ישנו גם קו של רמקולים, לרבות רמקולי Full-Range ויכולות להפוך את הרמקולים שלהם לאקטיביים בעזרת שילוב מודול.
Bryston בישראל
מאורי יפה נמסר לנו שממש בקרוב יגיעו לארץ הדגמים: מגבר ההספק 4B³, קדם המגבר BR-20 בגרסה עם הסטרימר המובנה וכן הרמקולים מדגם Compact T-10.











