fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • LG C3 OLED – סקירה

    הפעם הגענו לחנות קרוסאובר בתל אביב על מנת לסקור את המסך החדש, ה-LG C3 OLED, ועל הדרך גם להתרשמות קצרה מה-LG G3. אז מה חדש בגזרת ה-OLED השנה? בואו נראה.

    אנחנו מודים לקרוסאובר, חנות הסטריאו והקולנוע הביתי המקצועית מת״א על כך שאירחו אותנו לצורך סקירת המסך.

    המסך שסקרנו הינו בגודל 55 אינץ׳.

    LG C3 OLED

    השורה התחתונה

    עם איכות תמונה פנטסטית ומערכת WebOS משודרגת, ה-LG C3 OLED ממשיך להיות מסך הפרימיום, שהכי קל להמליץ עליו

    LG C3 OLED - סקירה

    מה אהבנו

    • עיצוב מינימליסטי עם מסגרת דקה ועיטור כסוף מטאלי
    • איכות תמונה פנטסטית עם שחור אבסולטי, צבעיים עשירים וטבעיים ותנועה חלקה
    • תמיכה מלאה בכל פורמטי ויכולות הגיימיניג כולל 4 כניסות HDMI 2.1
    • מערכת ה-WebOS 23 כוללת שיפורים בסידור האפליקציות ותפריטים מקוצרים שימושיים יותר
    LG C3 OLED - סקירה

    נקודות לשיפור

    • ה-C3 ממשיך את הקו המוצלח של דגם ה-C2 משנה שעברה, אך אינו מציע מהפכה, אלא שדרוג קל

    סקירת וידאו

    חגיגת העשור לטכנולוגיית ה-OLED והתפקיד של סדרת C במהפכה

    כפי שסיפרנו לכם בסיקור שלנו לאירוע ההשקה של קבוצת ח.י. ו-LG ישראל, השנה חברת LG מציינת עשור למהפכת טכנולוגיית ה-OLED. במשך שנים רבות דובר על טכנולוגיה זו בתור הגביע הקדוש של איכות התמונה, בזכות היכולת להציג שחור מוחלט והשליטה ברמת ההארה של כל פיקסל בודד בנפרד. כמו ״הגביע הקדוש״ חובבי טכנולוגיה רבים, היה נדמה שהיום הזה לעולם לא יגיע. אז לפני עשור LG השיקה את מסך ה-OLED הראשון, כמו כל טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך, המחירים היו אסטרונומיים תחילה, כ-55 אלף ש״ח למסך 55 אינץ׳.

    מאז ועד היום, מידי שנה LG עשתה מאמצים להנגיש את הטכנולוגיה ולהרחיב את היצע המסכים בעלי טכנולוגיה זו. ההתמדה של החברה לא רק הפכה אותם לחברה המובילה בייצור ושיווק מסכי ה-OLED, אלא גרמה לרוב מוחלט של השוק לוותר על ניסיון פיתוח עצמי ופשוט לרכוש את הפאנלים מחברת LG Display, חברת הבת של LG.

    בשנים האחרונות מסכי ה-OLED הם נגישים מאי פעם וכמעט כל חובב של איכות תמונה יכול להרשות לעצמו את אחד הדגמים המוצעים. יחד עם זאת, השנה בכל רחבי העולם מחירי ההשקה של מסכי ה-OLED הינם במגמת עלייה, זאת כחלק מתופעה עולמית של התייקרות חלקים ועליית מחירים גורפת ברוב התעשייות.

    לסדרה C של מסכי ה-OLED של חברת LG יש מקום ומעמד מיוחד במהפכה הטכנולוגית של החברה. הסיבה לכך היא שמידי שנה הסדרה מציעה את התהמיל המשתלם ביותר בין טכנולוגיות חדשות למחיר. סדרת C כוללת את מעבד התמונה הבכיר של החברה ומגיעה עם ארבע מחברי HDMI 2.1 בעלי רוחב פס מלא, זאת לצד תמיכה מלאה בכל פורמטי הגיימינג, כך שהסדרה פונה לכל סוגי הצופים, בין אם אתם חובבי קולנוע, ספורט או גיימינג.

    החידושים במסכי ה-OLED של חברת LG לשנת 2023

    החידושים העיקריים השנה כוללים שדרוג של מערכת ה-WebOS, אשר הופך אותה לשימושית ונוחה מאיי פעם, לצד שדרוג של מעבד התמונה והשימוש לראשונה בטכנולוגיית ה-MLA, בסדרת ה-G של החברה.

    השידרוגים ב-WebOS 23

    מערכות ה-SmartTV כבר מזמן הפכו לפלטפורמות מרובות אפליקציות והן ממש לא רק נגמרות בנטפליקס ויוטיוב. בגרסה החדשה של WebOS ישנו ניסיון לספק קצת סדר בכל הבלגן וזאת בעזרת חלוקת האפליקציות לכרטיסיות. הכרטיסיות הן: משחק, מוזיקה, משרד ביתי, רכזת ביתית וספורט. בכל כרטיסיה כזו תמצאו את היכולות הרלוונטיות.

    LG C3 OLED

    יכולת החיפוש בדף הבית יכולה כעת לחפש תכנים בשלל אפליקציות כולל נטפליקס, כך שאם אתם לא זוכרים באיזו אפליקציה נמצא התוכן בו אתם רוצים לצפות, אתם יכולים לנסות החיפוש הכללי של LG.

    אני חושב שמדובר בשינוי מבורך, אך כן יש לי ביקורת על הבחירה של LG להשתמש ביותר משליש מהמסך על מנת להציג באנר עצום שיכול להכיל גם פרסומות. יש לכם את האפשרות לבטל את הפרסומות וגם את המלצות הצפייה, שמגיעות מתחת לשורות האפליקציות, על ידי כניסה לתפריט הכללי->הגדרות נוספות->הגדרות הבית.

    לאחר ההסרה של הפרסומות והמלצות התוכן, מקבלים דף בית נקי ונוח, אך עדיין חלק גדול מעמוד הבית פשוט מבוזבז, הייתי מעדיף לו שורת האפליקציות הייתה כוללת אייקונים גדולים יותר, כמו בפס המפורסם של פלטפורמת ה-WebOS מלפני כמה דורות.

    מסך התפריט המקוצר שודרג משמעותית בגרסת WebOS 23, כעת הוא מורכב משתי עמודות של הגדרות, כאשר ניתן גם להתאים אותו אישית. בחלק העליון מופיעה ההגדרה האחרונה ששינינו לגישה נוחה. בכל הגדרה נפתחת מעיין כרטייסיה נוספת וגדולה יותר, שמאפשרת לראות בבירור את הערך שמשנים וגם מאפשרת כניסה לחלק הרלוונטי של תפריט ההגדרות המלא. למשל אם תשנו את מצב התמונה, תוכלו לגשת ישירות לתפריט התמונה המלא, לכיוון מתקדם יותר של הגדרות התמונה. אני חושב שמודבר כאן בשינוי שמשפר באופן משמעותי את השימושיות בתפריט המקוצר הזה.

    בצד ימין של המסך ישנו כעת סרגל התראות חדש, שהגישה אליו מתבצעת בעזרת לחיצה על אייקון הפעמון בפינה השמאלית העליונה של מסך הבית. קבלת התראות במקום ייעודי וברור הינה שיפור נוסף לשימושיות מבחינתי.

    LG C3 OLED

    יכולות חדשות נוספות כוללות את אשף התמונה, שמאפשר לכם לייצר מצב תמונה מותאם אישית לטעמכם על ידי בחירה של התמונה שנראת לכם הכי טוב במספר צעדים. יכולות כאלה היו מקובלות לפני שנים אצל מספר יצרנים כמו פיליפס למשל. כיום כשיש מצבים ברורים ומוגדרים, כולל מצבים שהם מאוד מדויקים, אני לא בטוח שיש מקום לפיצ׳ר כזה. עדיין עבור צרכנים פחות מתקדמים, שרוצים לקבל תמונה על פי טעמם, יכול להיות שהמצב הזה ימצא חן בעיניהם.

    לסיום, יכולת חדשה נוספת היא זיהוי השירים האוטומטי, אשר אמור להאזין לשירים בכותרי הסרטים והסדרות, שאתם צופים בהם ולזהות את השירים שמתנגנים ברקע. במהלך כמה שעות הבחינה, לא הגענו לבחינה של היכולת הזו, כך שאני יכול לחוות דעה עליה.

    מעבד התמונה החדש – α9 דור 6

    מעבד התמונה החדש והבכיר של חברת LG, ה-α9 דור 6 כולל יותר כח עיבוד מהדורות הקודמים. זה מתבטא ביכולות משופרת בביצוע upscale, כלומר העברה של תוכן ברזולוציה נמוכה לרזולוציית 4K.

    בנוסף יכולת ה-Dynamic Tone Mapping, אשר עושה אופטימיזציה לרמות הבהירות השונות של הפריים, במטרה להבטיח שכמה שיותר פרטים נשמרים בחלקים הבהירים והחשוכים של התמונה, אף היא עברה שדרוג. בדורות הקודמים המעבד יכול היה להתחשב בכ-5,000 אזורים של התמונה ואילו הדור הנוכחי מתחשב בכ-20,000 אזורים. בעקבות כך, השינויים לרמות הבהירות הם מדויקים יותר ומשמרים באופן טוב יותר את כוונת היוצר המקורית.

    טכנולוגיית ה-MLA בסדרת ה-G

    כמעט מידי שנה עולה השאלה בדבר ההבדלים בין סדרת ה-C וסדרת ה-G, היוקרתית יותר. ההבדל הברור ביותר מידי שנה הוא הפן העיצובי. סדרת ה-G, שמכונה גם סדרת ה״גלריה״, כוללת גוף בעובי אחיד ומתקן תלייה מיוחד, המאפשר תלייה צמודה לחלוטין לקיר, ממש כמו תמונה.

    בנוגע לפן הטכני, כאן ההבדלים משתנים מידי שנה, בחלק מהשנים אף לא היה הבדל כלל. השנה ישנו הבדל ברור גם בפן הטכני, סדרת ה-G מגיעה עם שתי טכנולוגיות בלעדיות, האחת היא שכבת ה-MLA, או ה-Micro lens Array, מערך עדשות זעירות שתפקידן להעלות את היעילות של הפקת האור ולהגביר את הבהירות בצורה דרמטית ואלגוריתמים מגבירי אור על מנת להגביר את הבהירות בעד 70 אחוזים. הטכנולוגיה השנייה הבלעדית לסדרה G היא צלעות קירור, שמשלמים את מנגנון ה-MLA ומאפשרים פיזור חום משופר, שבתורו מאפשר להעלות את בהירות הפאנל מבלי לסכן את כך שהוא יתחמם יתר על המידה.

    שימו לב: שכבת ה-MLA קיימת בדגמי ה-55, 65 ו-77 של ה-G3, אך אינה קיימת בדגם ה-83.

    עיצוב ואיכות בנייה

    ה-LG C3 שומר על אותו העיצוב כמודגם ה-LG C2, שסקרנו בשנה שעברה. כמו בשנה שעברה הגוף של המסך עשוי מחומרים סיביים חדשים, המפחיתים באופן משמעותי את המשקל של המסך. המסגרת הינה דקה במיוחד וכוללת עיטור כסוף מטאלי.

    LG C3 OLED

    כל הכניסות נמצאות בצד שמאל של המסך והן פונות הצידה, מה מאפשר חיבור נוח, גם כאשר המסך תלוי על הקיר, כנהוג ברוב הבתים בישראל.

    LG C3 OLED

    שימושיות

    בנושא השימושיות, תיארתי כבר את השיפורים במערכת ה-WebOS 23, אם זה החלוקה של האפליקציות לכרטיסיות והשיפורים בתפריט המקוצר. בשני המקרים לטעמי מדובר בשינויים לטובה מבחינת השימושיות, שהפכה לברורה וקלה יותר.

    השלט ממשיך את הקו של החברה מזה שנים, זהו ה-Magic Remote המפורסם, עם יכולת השימוש בו כתור סמן. השלט נוח לאחיזה וחלוקת הכפתורים בו ברורה ונוחה. יחד עם זאת, ביחס למסך פרימיום, היה אפשר לצפות לשלט פחות פלסטי ואולי גם בעל תאורה.

    עבור הגיימרים שבינכם, כמובן שגם השנה יש את תפריט ״ממטב המשחק״, זהו תפריט צבעוני וברור, שמאפשר לשלוט בכל הפרמטרים של התמונה שרלוונטים לגיימינג, כולל מצבי תמונה מובנים מותאים לז׳אנרים שונים של משחקים.

    אז מכיוון שאני בעלים של מסך של LG מזה 5 שנים כבר (ה-LG E8 OLED), אני מעט משוחד בנוגע לנוחות של ה-WebOS, אך עדיין אני חושב שמדובר במערכת הידידותית והקלה ביותר לשימוש, גם עבור המשתמשים הפשוטים וגם עבור המתקדמים.

    מבחן הצפייה

    על מנת להתרשם מאיכות התמונה של ה-LG C3, ראשית העברנו את המסך ממצב של ׳חנות׳ למצב של ׳בית׳. הדבר השני שעשיתי הוא כיבוי של הגדרות האנרגיה. אם אתם רוצים לקבל את איכות התמונה המקסימלית, עם הבהירות הגבוהה ביותר, אתם חייבים לכבות את מצב חסכון האנרגיה, אך כמובן אם החיסכון הזה חשוב לכם יותר מאשר קבלת האיכות המקסימלית, אתם יכולים לבחור ולהשאיר אותו דלוק.

    הערה: התמונות צולמו בטלפון iPhone 12 Pro ונועדו להמחשה בלבד, הן אינן יכולות להעביר את איכות התמונה האמיתית ובנוסף עברו הקטנה לפני העלאה שלהן לאתר.

    טוב אז עם כל הכבוד ליכולות של מסכי הטלוויזיה בשנים האחרונות להציג תכני 4K HDR, Dolby Vision ועוד, רבים מאיתנו עדיין צופים בתכנים של הערוצים הישראלים, שהם לא בדיוק 4K וממש לא HDR. לכן אני חושב שגם בימינו ביצועי המסכים בתכנים אלה הינם פרמטר חשוב.

    לכן התחלתי את ההתרשמות בכך שהעברתי את מצב התמונה למצב Filmmaker Mode וצפיתי מעט בתכני אפליקציית Mako 12, תוכנית בוקר כלשהי. בשלב זה לא עיממנו את האורות בכוונה, על מנת לדמות צפייה במהלך שעות היום.

    LG C3 OLED

    במצב ה-Filmmaker Mode הצבעים של המסך טבעים ונעימים מאוד, גם גווני העור של המגישים הרגישו לי טבעיים. רמת הפירוט בפני המגישים הייתה גבוהה ולא מלאכותית. בנוסף לתמונה יש עומק ברור ותלת ממדי, קל להבחין שהמגישים נמצאים מלפנים והרקע מאחוריהם, כך שלתמונה יש ״פופ״ והיא אינה שטוחה, חלבית ומשעממת גם בתכני SDR ״פשוטים״. זה כמובן מצביע גם על יכולת האפסקייל המעולה של ה-C3.

    על מנת להתרשם מהצבעוניות של המסך גם בתוכן HDR הלכתי לסרטון היוטיוב שמשמש אותי במשך שנים כבר, זהו צילום טבע יפיפה של מדינת פרו הדרום אמריקאית. זה קטע בעל צבעוניות משגעת, בנוסף ישנם הרבה צילומי יערות שבקלות יכולים לחשוף צבעיים זרחניים ומוגזמים, לתחושתי הכי קל לשים לב לתופעה הזו בגווני הירוק.

    במצב התמונה המדויק, Filmmaker Mode ה-C3 מספקת תמונה מרהיבה וצבעונית מצד אחד, אך מהצד השני היא טבעית ובעלת גווני צבעים רכים. עבור הצרכן הפשוט התמונה המדויקת עלולה להיראות מעט ״יבשה״ ביחס למצבי התמונה כמו ״צבעים חיים״, ההמלצה שלי היא לצפות כשבועיים במצב המדויק, על מנת להתרגל, לאחר מכן אם תעבירו למצב כמו ״צבעים חיים״, תוכלו דיי בקלות לראות שהתוצאה הינה מוגזמת ולא טבעית.

    אז לאחר שהתרשמנו מביצועי המסך בסביבה מוארת (לפחות באופן יחסי), כעת החשכנו את חדר הצפייה ועברנו לתנאי הצפייה המומלצים עבור תכנים קולנועיים. תחילה התרשמנו מתכני נטפליקס, צפיתי בפרק הסיום של העונה הרביעית של ״דברים מוזרים״. הפרק כולל המון סצנות חשוכות שמתרחשות ב״עולם ההפוך״, כאן ה-C3 מפגינה תמונה מלאה בגוונים ורמת פירוט נהדרת, לצד השחור האבסולוטי.

    כעת חיברתי את נגן ה-4K בלוריי שלי, ה-Panasonic UB820, שהבאתי איתי לצורך ההתרשמות.

    LG C3 OLED - סקירה

    ברגע שהדלקתי את הנגן, ה-LG C3 מיד מזהה בעצמו מה מחובר אליו (אם כי הוא קרא לנגן שלי DVD, מעט מעליב לא?). המסך מיד מציע להעביר את הגדרות ה-HDMI להגדרות האופטימליות עבור צפייה בתוכן ה-4K ובנוסף המסך מציע להגדיר את השלט של הטלוויזיה כך שהוא יוכל לשלוט בנגן. מכיוון ששכחתי את השלט של הנגן בבית, היכולת הזו דיי הצילה אותי.

    LG C3 OLED

    פתחתי בסרט Sin City, על גבי בלוריי רגיל, כלומר Full HD SDR ״בלבד״. זהו סרט הקונטרסט האולטמטיבי, והאמת שאיכות התמונה בו עושה בית ספר ללא מעט סרטי 4K. השחור האבסולוטי של ה-OLED לצד השיפור בשחזור הפרטים בגוונים שהם קצת מעל לשחור המוחלט (שיפור שקורה בהדרגה מזה מספר שנים), גורמים לתמונה עוצרת נשימה, כשמשלבים גם את המעט צבע שיש בסרט וקל מאוד להבין למה וידיאופילים חיכו כל כך הרבה זמן להגעת טכנולוגיית ה-OLED.

    LG C3 OLED

    בפריים הבא ניתן לראות, שלמרות שפניו של השחקן מוארים באופן מוחלט מצד ימין, גם בחצי הפנים השמאליים שלו אפשר בקלות לראות רמת פירוט מעולה.

    LG C3 OLED

    מכאן המשכתי ל״דבר האמיתי״, סרטי ה-4K בלוריי. הסרט הראשון שבחרתי בו הוא Mad Max: Fury Roads, עוד יצירת מופת וויזואלית. בסצנת הפתיחה ניתן להתרשם מהעוצמה של צבע החול המדברי ורמת הפירוט הפנטסטית שמאפשרת לראות פרטים רבים בנוף המדברי ובפני של טום הארדי.

    בסיקוונס הפתיחה, מקס נתפס ואז מנסה לברוח מהשובים שלו, זו סצנה עם תנועה מהירה ומעבירים מתמונה חשוכה למאד בהירה. ה-LG C3 מפגינים החלקת תמונה פנטסטית באופן טבעי, ללא שימוש במנגנון ה-TruMotion שלהם, בנוסף המעברים בין החושך לאור, הם טבעים ללא ארטיפקטים, או הבהובים למיניהם.

    LG C3 OLED
    רמת פירוט פנטסטית

    הסרט האחרון שניסיתי הוא Ready Player One בפורמט של 4K בלוריי עם Dolby Vision. מצב התמונה שנבחר עבור תוכן זה הוא סינימה הום (מצב ה-Filmmaker Mode אינו קיים עבור תכני Dolby Vision). הסרט הזה מפגין פרטים מאוד בהירים כמו אור השמש בתמונה הבאה:

    LG C3 OLED

    אומנם הצילום לא ממש מצליח להראות זאת, אך השמש הייתה מלאה בפרטים ורמת הבהירות שלה הייתה גבוהה בהרבה משאר התמונה. אם בסרט הקודם דיברנו על נושא החלקת התמונה, אז כאן יש דוגמה קיצונית, הסרט מתחיל במירוץ מכוניות מטורף לחלוטין, וה-LG C2, מצליחה לשמור על תמונה חלקה, ללא שם גמגום, תנועה לא טבעית או קבפיצות ברמת ההארה.

    LG C3 OLED
    יריית הפתיחה של סצנת המירוץ האייקונית בפתיחת הסרט

    לסיכום חלק מבחן הצפייה, ה-LG C3 OLED, מצליח להציג תמונה מרהיבה ומדוייקת, עם צבעיים טבעיים, רמת בהירות טובה ביחס למסכי OLED ותנועה חלקה וטבעית גם ללא עזרה ממנגנון החלקת התנועה.

    ביצועי הסאונד

    אתייחס ממש בקצרה אל נושא ביצועי הסאונד של ה-LG C3. התרגלנו כבר לכך שעל מנת להשלים את חלק הסאונד של החוויה הקולנועית, אנחנו צריכים סאונדבר חיצוני לכל הפחות, או עדיף מערכת קולנוע ביתי. המצב לא שונה בהרבה ב-C3, לא תקבלו כאן עומק, או עוצמה יוצאת דופן ועדיין אני חושב שיש נקודה שבה ה-C3 עושים עבודה טובה וזה רמת הבהירות של הדיבור, שהרגשתי שהייתה טובה בתכנים שבדקנו. עדיין ההמלצה החמה שלנו היא לא להסתפק בביצועי הסאונד של המסך הזה, אם אתם מחפשים חווייה קולנועית שלמה יותר.

    סיכום

    מסך ה-LG C3 OLED ממשיך גם השנה להיות המסך שהכי קל להמליץ עליו בלי קשר לדרישות שלכם, בין אם אתם חובבי קולנוע, ספורט או גיימינג, ה-LG C3 מספק לכם את הפתרון מקיף ומשתלם. השנה המסך גם מציג חוויית שימוש משודרגת עם שיפור בנושא ארגון האפליקציות ותפריטי ההגדרות.

    יחד עם זאת, אי אפשר לקרוא ל-LG C3 מהפכה ביחס לדגם היוצא, ה-C2, המעולה מהשנה שעברה. התייחסנו כבר לנושא התמחור הגבוה יותר בעת ההשקה של מסכי 2023, כך שאם תצליחו לשים את ידכם על דגם ה-C2, כנראה שתקבלו תמורה גבוהה יותר עבור כספכם.

    מחיר: 8,990 ₪ לדגם ה-55 אינץ׳
    אחריות: 3 שנים

    כמה מילים על מסך ה-LG G3 OLED

    בנוסף לסקירה שלנו למסך ה-LG C3, התרשמנו במהלך הביקור שלנו בקרוסאובר גם ממסך ה-LG G3, בגודל מרשים של 77 אינץ׳. מסך ה-LG G3 תלוי על קיר ממול לוטרינה של החנות, כך שבמהלך היום, אין אפשרות להחשיך את המקום. לכן לא יכלתי להתרשם באופן הראוי מהמסך, יחד עם זאת, קל מאוד לראות גם מבלי שהמסך ממוקם קרוב ל-C3, עד כמה מדובר במסך בהיר יותר. עם השחורים האבסולוטים והתמונה הבהירה והפאנצ׳ית, מדובר כאן בהחלט בקפיצה באיכות התמונה. נראה ששכבת ה-MLA, שדובר רבות עליה, אכן מהווה שדרוג משמעותי ליכולת של ה-G3 להציג תמונה בהירה. מכיוון שלא בילתי זמן ממשוך עם המסך, אהיה זהיר ולא אקפוץ למסקנות, אך כנראה שמדובר במסך ה-OLED המרשים ביותר שיצא לראות.

    הנה כמה תמונות של המסך, לאחר שהעברתי אותו ל״מצב בית״ וניגנתי כמה תכני נטפליקס, כמו ״דברים מוזרים״ ו-״העולם המופלא״, שניהם ב-Doby Vision במצב התמונה של סינימה הום:

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן