fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • סקירה שירות Yandex Music

    סקירה זו נכתבה עבור אתר Dtown.
    שירות הזרמת המוזיקה מבית יאנדקס הוא אחד השירותים הזולים ביותר מאלו שזמינים ישראל. מה מקבלים תמורת המחיר? ומהי ההתרשמות הכללית שלי?
    סקירה שירות Yandex Music

    על חברת Yandex

    יאנדקס היא חברת תוכנהטכנולוגיהאינטרנט רוסית. למעשה, זוהי חברת הטכנולוגיה הגדולה ביותר ברוסיה. החברה מציעה עשרות שירותים שונים הכוללים: מנוע חיפוש, פרסום, ניווט, אפליקציית מוניות, מסחר אלקטרוני ועוד. אם לסכם אותם במשפט אחד שיהיה ממש ברור, הרי שפשוט מדובר ב”גוגל הרוסית”. מגוון הכלים שהחברה מציעה והמספר הרב של השווקים, בהן היא שולטת, לא מתירים מקום לספק בקשר לעוצמה והגודל של יאנדקס. אומנם הם שם מוכר בעיקר בשוק הרוסי, אבל יש להם 18 סניפים ברחבי העולם, ומנוע החיפוש שלהם הוא החמישי הפופולרי בעולם.

    על שירות Yandex Music

    שירות יאנדקס מיוזיק הוא שירות הזרמת המוזיקה מבית יאנדקס. השירות זמין בישראל בצורה רישמית כבר לא מעט זמן. בדומה לשירות המוזיקה של Spotify, גם יאנדקס מיוזיק מציעים שני מסלולים. המסלול הראשון הוא המסלול החינמי, במסלול זה יש פרסומות ואיכות השמע הינה מוגבלת. מסלול הפרמיום של השירות הוא ללא פרסומות, מאפשר הורדת שירים למכשיר לצורך האזנת Offline, ומציע איכות שמע משופרת תמורת עלות חודשית של 9.90 ₪ בלבד. מחיר זה הופך את השירות לזול ביותר מבין שירותי המוזיקה המוכרים והזמינים בארץ.
    כמו חברות אחרות, גם יאנדקס לא מפרסמים את איכות השמע שלהם בריש גלי, לפי ויקיפדיה מדובר באיכות של 320kbps, כלומר איכות זהה לזו של Spotify.
    סקירה שירות Yandex Music
     בעוד שירותי הזרמת הוידיאו נלחמים בשיניים על קבלת זכויות יוצרים של תכנים וגם מפיקים תכנים בעצמם, בעולם הזרמת המוזיקה הסיפור שונה מאוד. למעשה, פחות או יותר כל דבר שתרצו לשמוע, יהיה קיים בכל שירות מוזיקה שתבחרו. אז ניתן לחפור לעומק ולמצוא אומנים שנמצאים בשירות אחד ולא באחר, אבל רוב האומנים נמצאים בכל השירותים והמגוון שואף לאינסוף.
    בעקבות כך, לדעתי אין טעם לבחון מה יש ומה אין, אלא לדון בתכונות אחרות. למשל, עבורי התכונה, שהפכה להיות מספר אחת בבחינה של שירות מוזיקה, היא היכולת להכיר שיריםאומנים חדשים המתאימים לטעם שלי בקלות.

    רשימות מותאמות אישית

    יאנדקס מיוזיק מציעים שלוש רשימות מותאמות אישית מתחלפות, שעוזרות לנו להכיר מוזיקה חדשה:
    הכלי הראשון הוא רשימת ה-Premiere, רשימה השמעה שבועית מותאמת אישית הכוללת שירים שיצאו השבוע. הכלי השני הוא רשימת ה-Deja Vu, גם זו היא רשימת השמעה שבועית מותאמת אישית, כשההבדל הוא, שהשירים בה הם שירים מכל הזמנים ולא שירים חדשים בלבד. עבור משתמשי Spotify, שתי הרשימות הללו ישמעו מוכרות מאוד, מכיוון שאלו בדיוק הרשימות שזמינות גם ב-Spotify, רק בשם אחר (Release Radar ו-Discover Weekly).
    הכלי השלישי, הוא רשימה מותאמת אישית יומית, שנקראת Playlist of the Day. רשימה זו היא לרוב הארוכה ביותר וכוללת כ-60 שירים.
    כל שיר מהרשימות הללו, ניתן לסמן ב”לב” (מה שמוסיף אותו לרשימה השירים שאוהבים) או לבקש לא לנגן שוב.
    סקירה שירות Yandex Music
    משימוש של מספר חודשים באפליקציה, אני חייב לציין לחיוב את איכות המוזיקה ברשימות הללו והתאמתן לטעם שלי. מבחינתי, יאנדקס מיוזיק עשו עבודה נהדרת בלקלוע לטעם שלי ובזכות רשימות ההשמעה שלהם, יצא לי להכיר המון מוזיקה מעולה, שלא הכרתי קודם. היה מעניין לראות עד כמה המוזיקה שיאנדקס מציעים לי שונה מהמוזיקה ששירות Spotify מציע לי. זה כמובן מאוד אינדיבידואלי, במקרה שלי התחושה שלי הייתה שיאנדקס נותן לי יותר המלצות של קאנטרי רוק ובלדות מטאל, בעוד Spotify מושך אותי למוזיקה שקטה יותר. אני באמת מאוד אוהב את שני הכיוונים, פשוט היה מעניין עבורי לשים לב להבדל הזה.
    נקודה נוספת שאני רוצה לציין לחיוב עבור יאנדקס מיוזיק, היא ההצגה הברורה של הז’אנר המוזיקלי של כל אלבום. אומנם קטלוג לפי ז’אנר הוא מעט פשטני (גם הערכים הם מאוד באנליים), ועדיין זה נותן איזה שהוא מושג לגבי סוג המוזיקה באלבום וזה חסר לי בשירותי מוזיקה אחרים.

    התאמה לטעם האישי

    בהפעלה הראשונה של אפליקציית יאנדקס מיוזיק במכשיר הנייד, אנחנו מתבקשים לבחור את הז’אנרים שאנחנו אוהבים, לאחר בחירת הז’אנרים, אנו מתבקשים לבחור את האומנים האהובים עלינו (כשהרשימה המוצעת היא של אומנים מהז’אנרים שבחרנו קודם). אני מאוד ממליץ להשקיע טיפה תשומת לב בתהליך, כיוון שכך תוכלו לקבל המלצות טובות באופן מידי.
    אני בחרתי את הז’אנרים של רוק ובלוז, ובחרתי לא מעט אומנים, מאלו שאני אוהב. מיד בסיום התהליך ה-Playlist of the day הראשון שלי היה כבר מוכן (והיה מעולה). בימים הראשונים מקבלים הרבה שירים מהאומנים שבחרנו, כשבכל יום מקבלים יותר ויותר המלצות על אומנים פחות מוכרים. בכל רגע ניתן לחזור לרשימה הזו (דרך מסך ההגדרות) ולעדכן בה שינויים.
    סקירה שירות Yandex Music

    דרכים נוספות להגיע למוזיקה

    השירות של יאנדקס מציע עוד דרכים רבות ומגוונות ליהנות ממוזיקה: רשימות השמעה ממוינות לפי פופולאריותז’אנרמצב רוח, מצעדים מחולקים לפי מדינה, או רשימות של אלבומים חדשים. בנוסף יש את התחנות: רשימות השמעה אינסופיות על פי משהו משותף (כגון ז’אנר או אומן). יכולת מאוד נוחה היא היכולת לייצר תחנות אישיות בלחיצת כפתור מכל שיראלבוםאומןרשימת השמעה.
    אם לשפוט לפי כמות הפלייליסטים, הכמות ביאנדקס לא גדולה כמו אצל המתחרים. זה מצביע על גודל ורמת האקטיביות של הקהילה, אבל לא באמת אמור להפתיע מישהו, מכיוון שהשירות של יאנדקס פחות וותיק ונפוץ ברחבי העולם.
    סקירה שירות Yandex Music

    הממשקים השונים

    ליאנדקס מיוזיק יש שני ממשקים עיקריים, ממשק ה-Web שזמין בכל דפדפן ואפליקציית המובייל (במקרה שלי סקרתי את גרסת האנדרואיד). יאנדקס לא מספקים אפליקציית ייעודית למחשב, ולטעמי מורגש שרוב ההשקעה שלהם מכוונת למובייל. דבר שהוא מאוד הגיוני בימינו.

    ממשק Web

    יאנדקס מיוזיק מציעים ממשק מלא דרך הדפדפן, המאפשר ליהנות מכל השפע שהשירות מציע, בכל מקום בו יש לכם גישה לדפדפן, מבלי צורך להתקין דבר.
    סקירה שירות Yandex Music
    דף הבית מציע תחילה את רשימות ההשמעה החשובות ביותר (שהזכרתי לעיל), בהמשך יש את השחרורים האחרונים, המצעד הישראלי, “נשמע לאחרונה” והמיקסים השונים מבית יאנדקס.
    סקירה שירות Yandex Music
    בעת בחירה של שיר מתוך רשימה, ה-pane הימני מציג מידע רלוונטי, כמו וידיאו מתאים, לאיזה אלבום השיר השייך, באילו רשימות השמעה הוא מופיע, לעיתים ניתן לראות שם גם את מילות השיר.
    הפס התחתון הוא פס הניגון, הוא מאפשר להשהותלנגן, לדלג לשיר הבא או הקודם, לסמן שאהבנו את השיר, להוסיף את השיר לאחת הרשימות שלנו, או לבקש לא לנגן את השיר שוב.
    לחיצה על כפתור ה-Playback queue, פותח את רשימת השירים שמנוגנים כרגע בצורה נוחה וברורה מאוד.
    סקירה שירות Yandex Music
    בצידו הימני של בר הניגון התחתון יש לנו את כפתור איכות הניגון – HQ, ניגון אקראי, חזרה בלופ על שיראלבוםרשימה ובורר העוצמה.
    אם תעבירו את העכבר על בורר העוצמה (בכל מסך חוץ מה-playback queue משום מה), תוכלו לבחור את האקוולייזר, שכולל גם אפשריות מובנות וגם יכולת להתאים אישית.
    סקירה שירות Yandex Music
    האקוולייזר הציף אותי בתחושות נוסטלגיה לימי WinAmp העליזים, בהם הייתי שומע הכל ב-preset הזוועתי במיוחד שנקרא Rock.
    לחיצה על כפתור ה-My music בפינה העליונה הימינית, מעביר אותנו לספרייה הפרטית שלנו. בה נוכל לראות את השירים, הרשימות, האלבומים והאומנים שסימנו כ”אהבנו”.
    סקירה שירות Yandex Music
    הרשימה עם הלב היא “השירים שאהבתי”, ודוגמה לפיספוסי התרגום שנתקלים בהם מידי פעם. כמובן שכבר יש לי רשימה של שירי בלוז שאהבתי.
    לחיצה על התמונה האישית בפינה הימנית העליונה מאפשרת גישה להגדרות השונות.
    תחת לשונית ה-Other ניתן לבחור בין ה-theme הבהיר או הכהה. אני מעדיף את הכהה.
    סקירה שירות Yandex Music
    מצאתי את ממשק ה-Web של יאנדקס פשוט ונוח מאוד לשימוש, כשהחיסרון היחיד לטעמי הוא היעדר כפתורי “אחורה””קדימה” ייעודיים בממשק. ניתן להשתמש בכפתור ה-back וה-forward של הדפדפן, אבל זה כל פעם גרם לי לתהות, האם אני נמצא במסך בו לחיצה נוספת לאחור תוציא אותי מהאתר ותקטע את הניגון או לא. אם כפתור יעודי לניווט אחורה היה קיים, התהייה הזו הייתה לא רלוונטית.

    אפליקציית Android

    כפי שציינתי, קל לראות שעיקר ההשקעה של יאנדקס הולכת לאפליקציות המובייל. אפליקציית האנדרואיד של יאנדקס, היא צבעונית, נגישה וכיפית מאוד לשימוש.
    סקירה שירות Yandex Music
    למטה יש לנו את פס הניווט שמאפשר גישה לדף הבית, התחנות, המוזיקה שלנו והחיפוש. בדף הבית יש את הרשימות המותאמות, שחרורים חדשים ועוד.
    ממשק הניגון הא פשוט, נקי ומרשים. ניתן להעביר שירים קדימה ואחורה על ידי תנועות סלייד על התמונה.
    סקירה שירות Yandex Music
    האפשרויות השונות עבור שיר בודד.
    סקירה שירות Yandex Music
    מסך ההגדרות הראשי.
    סקירה שירות Yandex Music
    כל מי שהשתמש באפליקציית מוזיקה כלשהי בסמארטפון, ירגיש כמו בבית באפליקציה של יאנדקס. הסדר והחלוקה נוחים מאוד וכל פונקציונליות שמחפשים, נמצאת בדיוק במקום שמחפשים בו. אומנם אין פה חדשנות גדולה בממשק, אבל כן יש כאן User Experience ברמה גבוהה, מה שהופך את השימוש באפליקציה לתענוג.
    סקירה שירות Yandex Music

    החסרונות

    למרות המספרים הגבוהים של כמות משתמשים, כמות שירים וכו’, השירות של יאנדקס מיוזיק הוא עדיין שירות דיי קטן וחדש, שמיועד בעיקר לשוק הרוסי. זה מתבטא במספר חסרונות לטעמי, לפעמים פוגשים איזה מסך שהוא ברוסית (מסכי משוב למשל) ושכחו לתרגם אותו. החסרון המשמעותי יותר, הוא בנוגע לאינטגרציות. אם ברצונכם לעבור ליאנדקס מיוזיק משירות אחר, סביר להניח שתרצו להעביר את הרשימות שלכם. אם את עוברים מדיזר אז יש לכם מזל, ותוכלו לעשות זאת מתוך מסך ההגדרות של יאנדקס:
    סקירה שירות Yandex Music
    אם אתם עוברים משירות אחר, הדבר בעייתי יותר, השירות החינמי המעולה TuneMyMusic למשל, אינו תומך ביאנדקס מיוזיק. השירות, שלטעמי כבר אינו חינמי, Soundiiz, כן תומך. מלבד ההעברות, גם שיתוף של רשימות לחברים משירות אחר, הופך להיות קשה יותר.
    עיניין האינטגרציה נמשך גם בנושא של סטרימרים, אם תרצו להזרים מוזיקה מהשירות של יאנדקס לסטרימר אודיו כלשהו, תצטרכו לוודא שיש לו תמיכה. הסתכלתי במפרטים של מספר סטרימרים פופולאריים ואף אחד מהם לא התהדר בתמיכה בשירות של יאנדקס. כמובן שאם הסטרימר תומך ב-Chromecast, או כאופציה אחרונה ב-Bluetooth, תוכלו להזרים בצורה זו.
    אולי החיסרון המשמעותי ביותר עבורי מבחינת האינטגרציה של השירות הוא חוסר התמיכה ב-Android Auto. אחוז גבוה מאוד מזמן ההאזנה שלי למוזיקה מתבצע ברכב. חוסר התמיכה באנדרואיד אוטו, מונע ממני ליהנות מהשירות של יאנדקס בזמן נסיעה. חיפשתי דרכים לפתור זאת, והכי קרוב שהגעתי זה שימוש באפליקציית צד שלישי שנקראת AnyAutoAudio (תוכלו לקרוא פרטים נוספים כאן), ומאפשרת לחבר כל סוג של אפליקציית מדיה לאנדרואיד אוטו. החיסרון הוא שליטה בסיסית בלבד (כמו שמחוברים דרך Bluetooth), ניתן להעביר שירים, אבל לא ניתן לסמן שירים כ”אהבתי”, בנוסף האפליקציה גרמה להרבה רעש וחוסר יציבות במערכת, על כן נאלצתי לוותר עליה.
    ממה שהבנתי, ברוסיה נמכרת מערכת מדיה לרכב, שכוללת משהו מקביל ל-Android Auto מבית יאנדקס. זה מגיע עם הניווט שלהם והמדיה, אבל כמובן שזה לא רלוונטי עבורינו.

    סיכום

    סקירה שירות Yandex Music
    שירות הזרמת המוזיקה של יאנדקס הוא שירות מלא ומרשים, שיכול לחסוך לכם מחצית מהתשלום החודשי, לעומת השירותים המתחרים. קטלוג השירים מלא, והאלגוריתמים למציאת מוזיקה מותאמת אישית הרשימו אותי מאוד. איכות השמע דומה לאיכות של Spotify. אפליקציית האנדרואיד נוחה ומודרנית. סביר להניח שלא תמצאו מדבקה של יאנדקס מיוזיק על סטרימר האודיו שתרצו לרכוש, ותצטרכו לוודא שהוא תומך בכרומקאסט אם תרצו להזרים אליו (או שתשמשו בשן הכחולה). משתמשי אנדרואיד אוטו, יצטרכו לקמבן פתרונות וגם אז, סביר להניח, שלא יקבלו פתרון שלם.
    אז למי הפתרון יכול להתאים? כל מי ששומע מוזיקה באוזניות דרך הטלפון או המחשב, מי שמזרים מוזיקה דרך Chromecast, עבור כל אלו, השירות של יאנדקס נותן פתרון מעולה.
    כשמשכללים את היתרונות מול החסרונות, קשה להתווכח עם התמורה הגבוהה למחיר של שירות יאנדקס מיוזיק. אז אם אף אחד מהחסרונות שציינתי, הוא לא דיל ברייקר בשבילכם, יכול להיות שנמצאה הדרך לחסוך לא מעט על שירות הזרמת המוזיקה שלכם, מבלי לוותר כמעט על כלום.
    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן