מידי שבת אנחנו ממליצים לכם על אלבומי המוזיקה, שעשו לנו את השבוע.
השבוע אנחנו שוב בסימן של פרויקט זמרות שכדאי להכיר והפעם בגוון של מוזיקה עדכנית, מקורית ואף מעט מאתגרת וניסיונית, בגוונים של פופ.
אלבום השבוע של זמרות שכדאי להכיר: Soap&Skin – TORSO
אלבום השבוע שלנו להפעם היא האלבום החדש TORSO, מאת אומנית הפופ-רוק האלטרנטיבי והניסיוני מאוסטריה, Soap&Skin.
מאחורי שם הבמה Soap&Skin, נמצאת המוזיקאית, הזמרת והיוצרת האוסטרית, Anja Plaschg, ילידת 1990. היא גדלה בחווה של הוריה בעיירה אוסטרית קטנה והחלה ללמוד פסנתר בגיל 6. בגיל 14 היא החלה ללמוד כינור וגם החלה להתעניין במוזיקה אלקטרונית. בגיל 16 היא עברה לוינה שם היא למדה ב-Academy of Fine Arts, אך עזבה את לימודיה שם בגיל 18. אלבום הבכורה שלה יצא בשנת 2009 וזכה להצלחה במצעד המקומי וגם במצעדים של גרמניה, בלגיה וצרפת. באותה השנה אביה של Anja מת מהתקף לב, מה שהוביל לדכאון קשה אצל Anja, שאת ההשפעות של כך ניתן להרגיש באלבומה השני.
במהלך הקריירה שלה עד כה, Anja זכתה בשלל פרסים, שיריה שימשו בסרטים וסדרות והיא בעצמה גם התנסתה במשחק.
האלבום TORSO הוא אלבום האולפן הרביעי שלה והראשון מאז 2018. זהו אלבום מרתק, ניסיוני ומגוון שמתחיל דווקא ביצירת פופ אלטרנטיבית נעימה בשם Mystery Of Love, השיר השני הוא יצירה שקטה בגרמנית (אוסטרית?) ביצירה השלישית באלבום, Born To Lose, כבר באמת מתחילים להבין שזהו לא אלבום טיפוסי, זו יצירה עם שינוי קצב, עלייה מענינת בפזמון ומוזיקה שכוללת אלמנטים דרמטיים ואווירה קולנועית. זה הולך ומתפתח בהמשך האלבום לעוד ועוד כיוונים. אחד השיאים הוא היצירה Gods & Monsters, שכולל אלמנטים אלקטרונים ״קשוחים״ שירה עם אפקט הילה מעניין וליריקה בועטת. עם כל הגיוון והתיאטרליות ברור לחלוטין ש-Anja היא זמרת אדירה, שיכולה לעשות עם הקול שלה מה שבא לה ויודעת ממש לרגש, כשהיא רוצה. אולי הדוגמה הכי בולטת לשירה המרגשת שלה הוא בבלדה Maybe Not.
האלבום הזה הוא של אומנית שהיא זיקית, כל יצירה לוקחת לכיוון אחר, פתאום יש אגרסיביות, רגע אחר יש עדינות. זהו לא אלבום קל לעיכול, אבל הוא שומר על רמת עניין גבוהה לכל אורכו. יצירה נוספת שהפתיעה אותי מאוד כאן, זו גרסת הכיסוי ל-What’s Up של 4 Non Blondes. בנוסף יש גם גרסת כיסוי ל-Voyage Voyage בגוון אפל משהו.
לסיכום האלבום TORSO הוא לא בהכרח כוס התה שלי, הוא אלבום מורכב, מעט משונה, אבל ללא ספק מבריק ולכן זהו אלבום השבוע שלי.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
אלבומים מומלצים נוספים – זמרות שכדאי להכיר
Shelby Lynne – Consequences Of The Crown
ההמלצה הראשונה שלנו היא האלבום החדש Consequences Of The Crown מאת הזמרת והכובת האמריקאית, Shelby Lynne.
אנחנו פותחים את ההמלצות שלנו עם אלבום מעורר מחלוקת משהו, ששכב דיי הרבה זמן בערימה שנקראת אצלי ״Albums Listened״, ממנה אני בוחר את האלבומים שאני ממליץ עליהם מידי שבוע.
ילידת 1968, הזמרת והכותבת Shelby Lynne פרצה לתודעה בשנת 1999, כאשר אלבומה I Am Shelby Lynne, זיכה אותה בפרס הגראמי היוקרתי.
את לב האודיופילים היא כבשה בשנת 2008 עם הביצוע האייקוני שלה ל-Just A Little Lovin, שמושמע כמעט בכל תערוכת אודיו. בשנת 2021 המלצנו לכם על אלבומה The Servant, שהוא אוסף של גרסאות כיסיו לקלסיקות אמריקאיות.
הג׳אנרים שמשויכים אל Shelby הם קאנטרי, אמריקנה ופופ-רוק אלטרנטיבי. יחד עם זאת הז׳אנר ששולט באלבום Consequences Of The Crown הוא בעיקר פופ, הסאונד מאופיין בהפקה מורכבת, וגם אם יש שם איזה בסיס קאנטרי, הוא דיי מטושטש מתחת לכל שכבות ההפקה. במילים אחרות, זה כל כך רחוק מהביצוע הנקי והבוגר של Just A Little Lovin. יחד עם זאת, יש לא מעט רגעים יפים ומעניינים באלבום, וכמובן שאי אפשר לקחת מ-Shellby את יכולת השירה האדירה שלה. בין כל היצירות יש גם שירים עם ליריקה מעניינת, את האוזן שלי הכי תפסו Regular Man והשיר Dear God, שנשמע כמו פניה אישית שלה אל אלוהים ומתאר את מערכת היחסים של Shellby עם היושב במרומים.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Ayọ – Mami Wata
ההמלצה השנייה שלנו היא האלבום החדש Mami Wata מאת הזמרת, הכותבת והשחקנית הגרמניה, Ayọ.
שמה המלא הוא Joy Olasunmibo Ogunmakin, היא ילידת 1980 ושם הבמה שלה, Ayọ, הוא בניב ה-Yoruba, שזהו ניב קונגו-ניגרי.
היא נולדה בגרמניה לאב ניגרי ואם גרמניה. כשהיא הייתה בת 6 אימה הייתה מכורה להרואין ונכנסה לכלא, מה ששלח את Joy, אחיה ואחותה למשפחות אומנה ובתי ילדים. בבית הילדים היא למדה פסנתר וכינור והייתה חלק מהרכב מוזיקלי של בית הילדים. בגיל 14 הרשויות קבעו שהיא מבוגרת מספיק כדי לחזור לגור עם אביה.
החל מגיל 18 היא הסתובבה ברחבי העולם כולל לונדון, פריז וניו-יורק במטרה למצוא דרך להצליח במוזיקה. לאט לאט היא החלה לצבור קהל ושימשה כמופע חימום עבור אומנים אחרים. אלבום הבכורה שלה הגיע בשנת 2006 והוא נקרא Joyful. האלבום זכה להצלחה והוביל אותה להקליט אלבומים נוספים במקביל היא גם פצחה בקריירת משחק.
האלבום Mami Wata, שנקרא על שם אלת הים הניגרית, הוא אלבום האולפן השביעי של Ayọ. לפי תיאור האלבום באמזון, ההשראה של האלבום היא מים בעקבות המעבר של הזמרת לטהיטי. הסאונד דיי מגוון כולל בלדות ושירים קצביים יותר. יש כאן פה ושם מקצבים אפריקאיים, יש שיר שהוא בגרמנית (Kinder).
הבלדה החצי קצבית Woman, כוללת מקצב תיפוף יפיפה והיא אחת הקטעים האהובים עלי באלבום. עוד בלדה מאוד מרגשת היא Silent Storm שכוללת ליריקה מלאה בכאב בנושא המהגרים והפליטים. עם קטע ראפ מלא השראה.
האלבום Mami Wata הינו מלא אור נשמה והוא מציג שירה וכתיבה מלאים בכנות ורגש.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Gaby Moreno – Dusk
ההמלצה השלישית שלנו היא האלבום החדש Dusk מאת הזמרת, הכותבת, הגיטריסטית ןהמלחינה ממוצא גווטאמלי, Gaby Moreno.
היא ילידת 1981 בגווטאמלה סיטי. בהמשך היא עברה ללוס אנג׳לס. בשנת 2009 היא יצאה למסע הופעות עם Tracy Chapman, היא הופיעה עם שלל אומנים בכל רחבי העולם במקביל לפיתוח קריירת הסולו שלה, כשאלבום הסולו הראשון שלה יצא כבר בשנת 2009.
עם ניסיון עשיר זה לא מפתיע שהאלבום החדש Dusk של Gaby Moreno הוא אלבום מלוטש ומקצועי של אומנית שיודעת בדיוק מה שהיא עושה. רוב השירה היא באנגלית, אבל יש שילובים של ספרדית, ולכל אורך האלבום יש עבודת גיטרה פשוט נפלאה. מבחינה מוזיקלית זהו אלבום פופ-רוק עם פיוז׳ן ספרדי. יש כאן שילוב של אלמנטים של מוזיקה ספרדית ולכל אורך האלבום המצב רוח הוא מאוד מרומם. בין כל האלבום יש כמה להיטים פוטנציאלים, בראשם New Dawn, שהוא יצירה קצבית ומהנה במיוחד.
עוד שיר מומלץ במיוחד הוא הבלדת מלאת הנשמה, A Song In My Heart, שהיא מעין המנון רוק עדין ומענג.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Jolie Holland – Haunted Mountain
המלצת הבונוס שלנו היא האלבום החדש, Haunted Mountain, מאת הזמרת האמריקאית, Jolie Holland.
ילידת 1975, Jolie משלבת במוזיקה שלה אלמנטים של פולק, אמריקנה ורוק ניסיוני. הסאונד לאורך האלבום הוא אווירתי ו״רדוף רוחות״ משהו. יש כאן אלמנטים אלקטרוניים ומקצבים מורכבים ומלאים באפקטים.
אחד השירים האהובים עלי באלבום הוא Highway 72, דואט עם Buck Meek. השיר בוא בלדת קאנטרי בבסיס שלה, אך עליה מולבשת ההפקה המיוחדת של האלבום עם אלמנטים של אינדי רוק.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
עד כאן להפעם, שבוע נפלא לכל קוראי האתר.