הפעם הגיע אלינו לסקירה מגבר משולב All In One מדגם Axxess Forté 1. זהו מגבר הכניסה של אחת החברות הכי מדוברות בעולם האודיו, Audio Group Denmark.
הסקירה הפעם החלה כסקירה של מוצר יחיד, אבל הפכה לחוויה לימודית שלמה.
אנחנו מודים לברנד אודיו, חנות הסטריאו והקולנוע הביתי המקצועית מהוד השרון, על כך שסיפקו לנו את המגבר הזה לצורך סקירה.
שורה תחתונה
עם עיצוב ואיכות בנייה פנטסטיים, לצד חתימת סאונד מודרנית, ה-Axxess Forté 1 הוא נקודת כניסה מרשימה לליין ההגברה של Audio Group Denmark
מה אהבנו
- עיצוב תעשייתי מינימליסטי ויפיפה עם המסך הכי פרקטי בשוק
- איכות בנייה מרשימה
- תמיכה ב-Tidal Connect ו-Spotify Connect
- סאונד נקי, מאוזן עם בס פאנצ׳י
- הצטיינות במוזיקה מודרנית, אלקטרונית ובהקלטות איכותיות
נקודות לשיפור
- החלפת כניסות, תפריט ושלט מעט פחות אינטואיטיביים
- אינו סלחן כלפי הקלטות באיכות פחות טובה
סקירת וידאו
על קבוצת Audio Group Denmark
הקבוצה Audio Group Denmark הוקמה בידי Lars Kristensen ו-Michael Børresen בשנת 2020, ואיחדה תחת המטריה שלה שלושה מותגים: מותג הרמקולים, Børresen Acoustics, מותג ההגברה והאלקטרוניקה, Aavik ומותג הכבלים, Ansuz.
לשני החברים יש היסטוריה ארוכה ומרתקת. Lars Kristensen היה במשך 20 שנה מנהל המכירות העולמי של חברת Nordost. בסוף שנות ה-80, כש-Lars ניהל חנות HiFi בדנמרק, הוא הכיר את Michael Børresen, אז סטודנט סקרן להנדסה עם תשוקה לבחינה דקדקנית של רכיבי אלקטרוניקה בודדים ושיפור שלהם.
בשנת 2003, השניים נפגשו דיי במקרה, ולאחר ש-Michael השמיע ל-Lars אב-טיפוס של רמקול, שהוא עבד עליו, השניים שילבו כוחות והקימו יחד את חברת Raidho. בעקבות המשבר העולמי של 2008, הם החליטו למכור את החברה לשותף אחר, השניים נשארו בחברה.
בשנת 2011, רעיון מהפכני של Michael Børresen בתכנון כבלים היה משהו ש-Lars לא יכל היה להתעלם ממנו וכך נוצר המותג Ansuz Acoustics. הסקרנות של Michael הובילה אותו גם להתנסות בהגברה וכך בשנת 2015 נולד המותג, Aavik Acoustics.
לבסוף בשנת 2017 השניים עזבו סופית את Raidho ושנה לאחר מכן נולד מותג הרמקולים החדש שלהם, Børresen Acoustics. במאי 2021 הצטרף איש מפתח מנוסה נוסף לקבוצה, זהו Flemming E. Rasmussen, המקים, המהנדס הראשי והבעלים לשעבר של חברת Gryphon. עם שלושה אנשי מפתח בכירים ברמה הזו ושלל טכנלוגיות מתקדמות, קל לראות מדוע Audio Group Denmark היא קבוצה כה מדוברת.
הולדת המותג Axxess
קבוצת Audio Group Denmark היא אחת הקבוצות החדשניות והמסקרנות של השנים האחרונות, אך רוב מוצרי החברה הם רחוקים מלהיות ברי השגה. אחת הדוגמאות הבולטות לכך הוא הרמקול המדפי, Børresen Acoustics M1, שמגיע עם תג מחיר של 100,000 $.
על מנת לנסות להנגיש מעט את מוצרי החברה ולאפשר לקהל רחב יותר ליהנות מהם, קבוצת Audio Group Denmark השיקה בשנת 2023 מותג רביעי בקבוצה וזהו מותג ה-Axxess. לטעמי יש כאן משחק מילים על המילה accessible, כלומר ״נגיש״. תחת המותג הזה, הקבוצה צפויה להציע את המוצרים הנגישים ביותר מתוצרתם, שעדיין יכללו את מירב הטכנולוגיות שלהם. המותג Axxess, צפוי לכלול את כל הסוגים של מוצרי החברה, כלומר רמקולים, אלקטרוניקה וכבילה. סדרת המוצרים הראשונה שהושקה היא של מגברי ה-Axxess Forté, שכוללת שלושה דגמים.
לנו יצא לבקר בחדרי התצוגה של Audio Group Denmark, בתערוכת מינכן 2024. בתערוכה הם הקימו שלושה חדרים דיי צמודים ובהם הם הדגימו מערכות בשלוש דרגות מחיר. בחדר היקר ביותר הם הציגו דגם רמקולים חדש, T5, בעלות של 200 אלף יורו עם אלקטרוניקה יוקרתית של Aavik. בחדר הביניים הם הציגו את סדרת C החדשה ואילו בחדר ״הנגיש״ ביותר, הוצגה מערכת של מותג Axxess, שכללה את מגבר ה-Forté 3 ורמקולים חדשים, שהושקו לראשונה תחת מותג ה-Axxess, מדגם L3.
אני חושב שאחד הדברים המרשימים אצל Audio Group Denmark זה הקצב המהיר בו הם מטמיעים את הטכנולוגיות שלהם בסדרות הנגישות יותר. כך יוצא שגם בסדרות אלה מקבלים את חתימת הסאונד של החברה במחיר משתלם יותר. בגלל סיבה זו, ציינתי את החדר של Axxess כאחד ״החדרים המצטיינים בעלי תג המחיר השפוי״ בכתבת הסיכום שלנו של תערוכת מינכן 2024.
העומד למבחן: Axxess Forté 1
ה-Axxess Forté 1, הינו מגבר משולב, All In One, הוא כולל ממיר וסטרימר מובנים. ה-Forté מבוסס על טכנולוגיות שפותחו עבור המותג Aavik. בין השאר, טכנולוגיית ההגברה, UMAC™’ שמהווה שדרוג בעל פטנט על טופולוגיית ה-Class D. על פי החברה, טכנולוגיית ה-UMAC™ מייצרת פחות רעשים בתדרים הגבוהים, על כן זקוקה לפילטרים עם פחות השראה (inductive). בנוסף למגברים בטכנולוגיה זו יש Damping Factor גבוה, המאפשר להם שליטה טובה יותר ברמקולים. מודול ההגברה מגיע מחברה דנית נוספת בשם Pascal, המתמחה בפיתוח מוצרי OEM. לא מצאתי מידע לגבי האם המודול עובר התאמות כלשהן על ידי Audio Group Denmark.
הממיר המובנה מבוסס על מעגל בפיתוח פנימי מסוג 1bit DAC, שלטענת החברה משמר באופן מקסימלי את האופי האנלוגי של הסאונד. ה-Axxess Forté עושה שימוש בסלילים מסוג Ansuz Tesla, שהם אחד מאבני היסוד של Audio Group Denmark ותורמים לביטול הרעשים במגבר.
טכנולוגיות נוספות הן ספק כוח מסוג resonant mode power supply, השואב השראה מתיכנון ספקי הכח של מגברי Aavik. התיבה של מגבר ה-Axxess Forté גם היא עושה שימוש בחומרים שפותחו עבור התיבות של Aavik. משלימים את החבילה, הם מודול ההזרמה, שמגיע אף הוא ממגברי Aavik ומגבר אוזניות הפועל כ-Class A ובעל אחוז עיוותים נמוך.
מבחינת כניסות ויציאות, ה-Axxess Forté כולל שלל כניסות דיגיטליות: אופטית, קואקסיאלית – BNC וכניסת USB-B. בנוסף ישנם שני מחברי USB-A לחיבור התקני זיכרון חיצוניים. בצד הכניסות האנלוגיות, ישנה כניסת RCA אחת בלבד. בצד היציאות, ישנה יציאת RCA – Pre-Out, לחיבור מגבר כח חיצוני, סאבוופר, או שידוך למגבר אוזניות. בפאנל הקדמי תמצאו יציאה לאוזניות. חיבוריות הרשת מתבצעת על ידי מחבר הרשת הקווי בפאנל האחורי.
את כניסת ה-RCA ניתן להעביר למצב HT Bypass, עבור שילוב עם מערכת קולנוע ביתית. מה שחסר לי כאן מבחינת הכניסות/יציאות זה כמובן יציאת ה-HDMI תומכת ARC לחיבור קל עם טלוויזיה, כניסת פונו לחיבור פטיפון והיה נחמד גם לו הייתה לפחות עוד כניסה אנלוגית אחת.
מבחינת יכולת ההזרמה, ה-Axxess Forté 1 תומך ב-Spotify Connect ו-Tidal Connect, כך שעבור שירותים אלה, אין שום צורך באפליקציה חיצונית. בהמשך צפויה להגיע גם הסמכה ל-Roon Ready, אך בשלב זה היא עדיין אינה זמינה.
עוצמת ההגברה של ה-Axxess Forté 1 הינה 100W לערוץ ב-8 אוהם, החברה אינה מוסרת את נתון ההגברה ל-4 אוהם.
בנוגע להבדלים בין שלושת דגמי הסדרה, ראשית אציין את המשותף, לשלושתם יש מפרט זהה כולל כניסות, עוצמת הגברה, ממיר ומודול סטרימר. ההבדלים הם בשימוש בכמות גובהה יותר של הרכיבים המיוחדים של הסדרה כמו סלילי ה-Tesla, בדגמים הגבוהים יותר. בנוסף הדגם הבכיר, ה-Forté 3, כולל גם פלטת נחושת בתחתית לבידוד טוב יותר.
הנה הטבלה המסכמת את הבדלי הדגמים מהאתר של Audio Group Denmark:
גישה דומה להבחנה בין דגמי סדרה רק על פי כמות הרכיבים והמעגלים המיוחדים ניתן לראות גם בסדרות של מוצרי Aavik.
המידות של ה-Axxess Forté 1 במ״מ הן: 370 רוחב, 420 עומק ו-110 גובה. המשקל הינו 7.9 ק״ג.
עיצוב ואיכות בנייה
חוויית העיצוב המודרנית מתחילה כבר משלב האריזה ותהליך האנבוקסינג, הנה כמה תמונות:
למרות שכבר ראיתי את המגבר מספר פעמים, לאחר מבט מקרוב עליו, עדיין הופתעתי מהעיצוב התעשייתי, המודרני, הסקנדינבי והנקי. זהו מוצר אודיו, שיכול להתחרות במוצרי טכנולוגיה עדכניים בכל הנוגע לעיצוב.
נתחיל מהפאנל הקדמי שנשלט ברובו על ידי מסך רחב, כאשר בצד ימין יש בורר עוצמה יפיפה ושלושה כפתורים בלבד.
בפינה הימנית התחתונה יש את הלוגו של Axxess, אני חושב שזהו לוגו מבריק, שגם הוא מייצג עיצוב מדויק ומנימליסטי.
נמשיך אל הדופן העליונה שזו פלטה עבה וחלקה, כאשר בארבעת הפינות ישנם מחברים שיכולים לשמש להעמדה של מכשירים נוספים מהסדרה (שכנראה יצאו בעתיד) על גבי ה-Forté 1. החומר ממנו עשוייה הפלטה העליונה וגם התחתונה מתואר באתר החברה כך: ״Mechanical hysteresis reducing natural-based composite material on the top and bottom״.
הדפנות הצדדיות, שלרוב אינן זוכות לתשומת לב מרובה, כאן זוכות לעיצוב מרשים שכולל את ה-X, שמייצג את המותג. עבורי מדובר בהשקעה מרשימה.
גם הדופן האחורית ממשיכה את הקו של הניקיון והסדר, עם חלוקה ברורה של הכניסות והיציאות.
כעת נתמקד במסך של ה-Axxess Forté 1. כשרואים מסך בגודל כזה במוצר אודיו מודרני, שכולל יכולת הזרמה, השימוש הראשון שעולה לראשי הוא הצגה צבעונית של עטיפת האלבום (כמו במכשירי HiFi Rose), אבל גם כאן חברת Audio Group Denmark מציגה חשיבה מקורית ואחרת. כמו במוצרי Aavik, גם המסך של ה-Axxess Forté 1 משמש להצגת מידע בשתי שורות בעלות פונט גדול ואדום. הגישה הזו היא בחירה פרקטית להפליא בזכותה זהו כנראה מכשיר האודיו היחיד שסקרתי, שאפשר בקלות לקרוא את כל מה שכתוב במסך שלו גם ממרחק של 4-5 מטר. המידע שמוצג הוא שם השיר והאומן, כאשר מזרימים אל המכשיר, או הכניסה ועוצמת הניגון במקרה של שימוש אחר. גם בעת הכניסה לתפריט, אפשר בקלות לראות את ההגדרה והערך שלה בשיטה זו.
אסכם ואומר שבנושא העיצוב ואיכות הבנייה, ה-Axxess Forté 1 מרגיש כמו מוצר יוקרתי ומושקע ביותר.
שליטה ושימושיות
בעוד התלהבתי מאוד מהעיצוב ואיכות הבנייה של ה-Axxess Forté 1, את השליטה והשימושיות במכשיר מצאתי מעט פחות מלהיבים. כרגיל כמו אצל כל מוצר אודיו חכם השליטה מתחלקת לשלושה אמצעים: הפאנל של המגבר, השלט והאפליקציה.
נתחיל מהפאנל של המגבר, שכולל שלושה כפתורים בלבד, כפתור הדלקה/כיבוי, כפתור השתק וכפתור שלישי עם אייקון לא מוכר ולא אינטואיטיבי.
לחיצה קצרה על הכפתור השלישי מעבירה בין כניסות ואילו לחיצה ארוכה מכניסה אל תפריט ההגדרות, ואז שני הכפתורים העליונים משמשים לניווט. אז נכון שאחרי קריאה קצרה במדריך, או צפייה בסרטון באתר, הכל ברור, אבל לו היה כאן כפתור נפרד לתפריט ולמעבר בין כניסות, לא היה צורך בשום הסבר נוסף.
אמצעי השליטה השני הוא השלט המצורף. מדובר בשלט מעוצב ונוח לאחיזה, אך גם את חוויית השימוש בו מצאתי מעט מבלבלת. השלט כולל אייקונים בלבד, ללא הסבר. לא מעט מהכפתורים בו לא עושים דבר, אלא ״שמורים לפונקציונליות עתידית״. הבעיה הכי גדולה שלי עם השלט זה הכפתור העגול במרכז, שבכל שלט אחר משמש עבור בחירה, או ״OK״, ואילו כאן בחרו שדווקא הכפתור הזה הוא כפתור ההדלקה והכיבוי. אני טעיתי מספר פעמים וכיביתי את המגבר, כשניסיתי לאשר הגדרה כלשהי, ואני דיי בטוח שצרכנים נוספים יתבלבלו. לעומת זאת, כן אהבתי את השימוש הטבעי בחצים, כאשר חצי למעלה ולמטה שולטים בווליום (למרות שיש גם כפתורים ייעודיים של פלוס ומינוס), בעוד הכפתורים שמאלה וימינה מעבירים את הכניסות.
אז קיוויתי שאם כפתורי הפאנל והשלט מעט מבלבלים, בטח תבוא אפליקציית שליטה מסודרת, כזאת שבה הכל כתוב בבירור. ובכן, ל-Audio Group Denmark יש אפליקצייה, שבשלב זה זמינה עבור מכשירי iPad בלבד. אך כפי ששם האפליקציה מרמז, למעשה לא מדובר על אפליקציית שליטה, אלא אפליקציית הזרמה. התקנתי את האפליקציה על ה-iPad שלי ואכן גיליתי אפלקציה המשמשת להזרמה בלבד, דרכה תוכלו להתחבר לשירותים נוספים כמו Qobuz (שלא זמין בארץ), או לשמוע רדיו אינטרנטי, תוכלו גם לשנות את הווליום, אבל אין כאן אפשרות להיכנס לתפריט ההגדרות של המגבר, או אפילו להעביר כניסות.
עבור אנדרואיד ו-iPhone ההמלצה במדריך למשתמש היא להשתמש באפליקציית הצד השלישי, mConnect.
לצערי כאן לא נגמרות הטענות שלי ויש לי טענה נוספת בנוגע לשימושיות. אחד היתרונות במגברי All In One שכוללים סטרימר, הוא בכך שגם כשהם נמצאים במצב stand-by, רכיב הרשת שלהם פעיל וניתן להעיר אותם פשוט על ידי התחלת הזרמה אליהם. במגברים בהם יש את היכולות הזו, זה משדרג ומפשט את חויית השימוש. ה-Axxess Forté 1 אינו כולל יכולת זו ויתרה מכך, בכל הדלקה שלו יש תהליך אתחול כלשהו שלוקח כמה שניות.
למרות כל הנאמר, אני לא חושב שאף אחת מהטענות שהעליתי כאן היא ממש deal breaker, אבל זה כמובן תלוי בחשיבות הסובייקטיבית שאתם מעניקים לכך. אני מאמין שלרוב חוויית השימוש תסתיים בהדלקה של המגבר ואז הזרמה אליו דרך Spotify Connect, או Tidal Connect ופחות או יותר זהו. מבחינת היציבות של ההזרמה דרך ממשקים אלה, מצאתי אותה ללא דופי.
נסיים את חלק השימושיות בנימה חיובית, היעילות האנרגטית של המגבר הזה היא יוצאת מן הכלל והוא אינו מתחמם כלל גם לאחר שימוש ממושך.
מבחן ההאזנה
מבחן ההאזנה הפעם הוא במתכונת מעט שונה. כשאני סוקר מכשירי All In One ברמות מחיר נמוכות יותר, אני מתייחס אליהם יותר כקופסא סגורה, מכיוון שאני חושב שכך צרכנים ברמות המחיר הללו יתיחסו אל מכשירים אלה. לעומת זאת, כאן יש לנו מכשיר ברמת מחיר ביניים ואני חושב שצרכנים ברמות המחיר הללו כן ישאלו את עצמם את השאלה: ״מה אני מפסיד מכך שאני רוכש מכשיר All In One ברמת מחיר כזו?״. לכן במבחן הפעם ניסיתי לפרק את הביצועים של ה-Axxess Forté 1 ולהתרשם מחלק המגבר, הממיר ואפילו הסטרימר בנפרד.
ביצועים כמכשיר All In One
התחלתי עם בחינה של ה-Axxess Forté 1 כמגבר All In One, על ידי הזרמת תכנים אליו דרך Tidal Connect. המגבר חובר אל רמקולי YG Acoustics Carmel 2 באמצעות כבלי QED XT25.
אחרי הרצה של כמה שעות (המגבר הגיע אלי לא חדש), התיישבתי להאזין. הסקירה הזו מגיעה מיד אחרי הסקירה שלי של מגבר MAVIS M-60, והדבר הראשון שהרגשתי זה עד כמה חתימת הסאונד שונה. כאן כמובן המקום להזכיר, שה-M-60 הוא אומנם באותה קטגורית מחיר, אך הוא נבחן ביחד עם ממיר וסטרימר יקרים בהרבה.
הסאונד של ה-Axxess Forté 1 הינו מודרני ביותר עם רמת ניקיון גבוהה, איזון מרשים ובס פאנצ׳י והדוק. איפה שנרשם ההבדל הגדול ביותר ביחס ל-MAVIS M-60 היה בתחום המיד, שבהשוואה למיד החמים, הרך והמלטף ב-MAVIS, הרגיש ב-Forté 1 מעט ״רזה״. יחד עם זאת, המיד הרגיש מאוזן ולינארי ביחס לבס והטרבל, ללא הבלטה של תדרים כלשהם.
ה=Axxess Forté 1 הפגין הצטיינות במוזיקה מודרנית ואלקטרונית, למשל בקטע Veto של SOHN, ישנה הפרדה נהדרת והעברה נקייה ומדוייקת. הרקע השחור נהדר והצלילים כאילו פורצים החוצה מתוך דממה מוחלטת. הווקל ממורכז ורמת הפירוט באפקטים הקטנים ביצירה היא טובה מאוד.
בעוד ה-Axxess Forté 1 נשמע נהדר עם הקלטות איכותיות, מצאתי אותו הרבה פחות סלחן כלפי הקלטות פחות טובות. למשל הקטע Higher Ground של Heather Nova נשמע דרכו מעט סגור, לא אוורירי מספיק ומעט שטוח.
מה לגבי מוזיקת ג׳אז? כאן בחנתי שני קטעים, ביצירה Chacha Rom של Avishai Cohen Trio, מתוך האלבום Shifting Sands, הפסנתר כולל רמת פירוט גבוהה, המקצב מועבר באופן הדוק ומדויק, וההרמוניה בין התופים, הבס והפסנתר היא נהדרת עם הפרדה ראויה.
קטע הג׳אז השני שניסיתי הוא מתוך אלבומה החדש של Norah Jones, שנקרא Visions, בחרתי ביצירה Paradise. כאן ה-Forté 1 מצטיין בהעברה של הבס, שנשמע פאנצ׳י ומפורט. ישנה הפרדה טובה של הווקל, למרות שהייתי רוצה להרגיש עוד טיפה של רכות וחלקות.
לסיום החלק הזה, בחרתי בעוד יצירה עם הפקה מודרנית, השיר More של ההרכב הבלגי, Ão, מתוך האלבום Ao Mar. יש כאן שוב העברת בס באופן הדוק ושילוב מאוזן של הבס עם הווקל. המתיקות בקולה של הסולנית מועברת באופן ראוי וישנה הפרדה טובה של הווקל.
ביצועים כמגבר בלבד
בחלק הזה בחנתי את ה-Axxess Forté 1 בתור מגבר בלבד, על ידי חיבור מקור חיצוני אל כניסת ה-RCA שלו. כאן המקום להבהיר שהמקורות שחיברתי אל ה-Forté 1 יקרים משמעותית ממנו. כך שהמטרה כאן לא הייתה לבדוק מי ״טוב יותר״. השוואה כזו איפשרה לי לבודד את חלק המגבר של ה-Forté 1 ולבחון את הפוטנציאל המלא שלו.
המקור הראשון שחיברתי אליו היה הסטרימר Lumin U2 Mini, שחובר בכבל USB מדגם Nordost Blue Heaven אל ממיר Ayre QB-9 DSD וממנו בכבל RCA של חברת QED אל ה-Axxess Forté 1.
דבר נוסף שרציתי לבדוק באמצעות החיבור הזה הוא האם המעט ״רזון״ בתדרי המיד שהרגשתי קודם, נבע מהמגבר או מחלק הסטרימר והממיר של ה-Forté 1. חזרתי לכמה מהקטעים שניגנתי בחלק הקודם. בקטע Higher Ground של Heather Nova, קיבלתי סאונד פתוח ואוורירי יותר, במה תלת ממדית יותר, העברה חלקה ורכה יותר. בקטעים המודרניים יותר כמו Veto של SOHN, הפער היה קטן יותר ועדיין דרך ה-Lumin עם ה-Ayre, קיבלתי בס מעט מוגדר יותר, הפרדה טובה יותר וגם ווקל רך יותר.
התוצאה הזו מוכיחה לי שיש פוטנציאל רב ושקיפות גבוהה לחלק המגבר ב-Axxess Forté 1, כך שבאמצעות ממיר ומקור חיצוניים ואיכותיים ניתן לקבל תוצאה עוד יותר טובה מה-Forté 1. בנוסף, קיבלתי הוכחה לכך שה-Forté 1 חזק מספיק בשביל להניע את רמקולי YG Acoustics Carmel 2 ויכול להוציא מהם תוצאה מצוינת.
מקור נוסף שניסיתי בחלק הזה היה פטיפון SME Model 12 MK2 עם ראש Phasemation PP-200, שחובר באמצעות כבל פונו + Nordost Blue Heaven Tonearm Cable אל קדם מגבר פונו Nagra VPS וממנו בכבל RCA מדגם Nordost Blue Heaven אל ה-Axxess Forté 1. מכיוון של-Forté 1 ישנה כניסת RCA יחידה, ניתקתי את ממיר ה-Ayre וחיברתי את קדם מגבר הפונו במקומו.
ניגנתי שני תקליטים, הראשון היה האלבום Contact Myself 2.0 של Katja Werker בהוצאת Stockfisch Records. זהו אלבום אקוסטי עם שתי גיטרות לצד שירה של Katja. התמקדתי ביצירה Music Is The Only Language, הגיטרה נשמעת מספיק רכה וממלאת את הבמה, הווקל מופרד באופן ראוי, הבמה גדולה ותלת ממדית ואולי הטענה היחידה שלי זה מעט חדות בגבוהים של קולה של Katja, שם הייתי רוצה לשמוע מעט יותר רכות.
התקליט השני שניגנתי היה האלבום Our Roots Run Deep של Dominique Fils-Aimé, אחד האלבומים האהובים עלי של 2023, שגם בחרתי בו לאלבום השנה 2023 בקטגוריית סול/R&B/ווקל ג׳אז. זהו תקליט שרכשתי לא מזמן וחיכיתי להזדמנות לשמוע אותו במערכת האישית שלי, אבל עם כל רצף סקירות המגברים, החלטתי שאני לא יכול לחכות יותר.
אחרי כל כך הרבה פעמים שהאזנתי לאלבום הזה בסטרימינג, זו פשוט חוויה אחרת לחלוטין בתקליט. האזנתי לכל הצד הראשון של התקליט. זו מוזיקה מודרנית, שמבוססת על הפקה עם אפקטים קטנים וכמות הפרטים ששמעתי בתקליט הזה דרך ה-Axxess Forté 1 היא פשוט מפילת לסת, הבס פאנצ׳י, מפורט, הבמה תלת ממדית ומיקום האפקטים על פני הבמה מדויק ביותר, המיקרו דינמיקה כאן היא ברמה אחרת לחלוטין. במילים אחרות, התקליט הזה היה בקלות הסאונד הטוב ביותר שקיבלתי דרך ה-Axxess Forté 1.
ביצועים כמגבר וממיר
אם כבר חברתי כל כך הרבה ציוד אל ה-Axxess Forté 1, הרגשתי שחבל לפספס את ההזדמנות לעשות מבחן נוסף, המשווה בין ההשפעה של סטרימרים. זה נושא מעט מעורר מחלוקת, כיוון שחובבי סאונד רבים מתקשים להבין למה שלסטרימר ששולח אות דיגיטלי אל הממיר תהיה השפעה על הסאונד. לצורך ההשוואה הזו, חיברתי את הסטרימר Lumin U2 Mini בכבל USB מדגם Nordost Blue Heaven אל כניסת ה-USB ב-Axxess Forté 1, והזרמתי כמה קטעים דרך Tidal Connect אל המגבר ישירות ואל ה-Lumin U2 Mini לסירוגין.
אני חייב לומר שהתוצאה כאן הפתיעה אפילו אותי, ההבדל לא היה גדול כמו ההבדל כשממיר ה-Ayre היה מחובר, אבל הוא היה בהחלט מורגש. למשל בקטע הבלוז העדכני Hot Spell של Danielle Nicole, הפרזנטציה דרך הסטרימר המובנה ב-Forté 1 כללה הפרדה טובה בין הווקל לאפקט הבס הקבוע ביצירה הזו והווקל עצמו היה מפורט וממורכז. דרך ה-Lumin הבס כלל יותר רכות, הבמה הייתה גדולה ואוורירית יותר, הווקל היה טבעי ומופרד יותר ואפקט הבס הקבוע היה רגוע יותר ופחות משתלט.
תוצאה דומה קיבלתי גם בקטע הרוק הרך והאנרגטי Song for Sybil של הלהקה הנורווגית Minor Majority, הבס הרגיש יותר פאנציי דרך הסטרימר המובנה, אך פחות מפורט. הפרדת הקולות בין קולו של הסולן ושל זמרת הליווי היה מעט טוב יותר ב-Lumin לצד במה גדולה יותר.
כך שלמי שחושב שלסטרימר אין השפעה על הסאונד, אני אישית איני חבר במועדון הזה.
סיכום
הסקירה של מגבר הכניסה המדובר של Audio Group Denmark, ה-Axxess Forté 1, התבררה כמסע מרתק ומלמד.
אז מה בעצם למדתי? ראשית למדתי שה-Axxess Forté 1, למרות היותו נקודת הכניסה לעולם ההגברה של Audio Group Denmark, מהווה דוגמה לפוטנציאל האדיר של המותג הזה. מבחינת העיצוב ואיכות הבנייה, יש כאן הישג מרשים ביותר, כשבבורר הווליום והפרקטיות של מסך התצוגה היו הנקודות האהובות עלי ביותר.
שנית למדתי שמגברי All In One הם ללא ספק שיא הנוחות והמגברים המודרניים ביותר, אך יחד עם זאת, צרכן שבוחר לרכוש מגבר כזה צריך להיות מודע לכך שיש סבירות גבוהה, שניתן לקבל איכות סאונד גבוהה יותר על ידי שימוש במקורות חיצוניים, כמובן על חשבון הנוחות של לקבל הכל בקופסה בודדת.
ושלישית למדתי שבשנת 2024 מגברי Class D לחלוטין מסוגלים לספק איכות סאונד גבוהה, עם שקיפות, ניקיון ובמה תלת ממדית, עם הצטיינות בחלק הבס וכל זאת תוך כדי יעילות אנרגטית יוצאת דופן.
אז בשורה התחתונה, ה-Axxess Forté 1 הוא מגבר All In One מודרני עם איכות בנייה ועיצוב ברמות הגבוהות ביותר, שמהווה דוגמה לפוטנציאל האדיר של מוצרי Audio Group Denmark.
מחיר: 23,900 ש״ח
אחריות: שנתיים
המערכת ששימשה אותי לסקירה:
רמקולים: YG Acoustics Carmel 2
סטרימר להשוואה: Lumin U2 Mini
ממיר להשוואה: Ayre QB-9 DSD
פטיפון: SME Model 12 MK2
ראש פטיפון: Phasemation PP-200
כבלים:
כבל USB בין ה-Lumin U2 Mini לממיר/למגבר: Nordost Blue Heaven
כבל RCA בין הממיר למגבר: QED
כבלי רמקולים: QED XT25
כבל RCA-פונו לחיבור הפטיפוןו: + Nordost Blue Heaven Tonearm Cable
סטנד עבור הסטרימר והפטיפון: Quadraspire Q4Evo
חשמל:
כבלי חשמל עבור הסטרימר: Nordost Blue Heaven
מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II
כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn
3 Responses
איך המכשיר הזה בהשוואה ל- Lyngdorf tdai 3400?
יש דמיון בעיצוב התעשייתי המרשים של שני המוצרים הללו, שניהם מדנמרק. לעומת זאת, מבחינת יכולות הפער הוא גדול, הלינגדורף כולל את האפליקציה המתקדמת ביותר שיצא לי לראות עם יכולות לקנפג סאונד ברמה גבוהה ביותר. בנוסף הלינגדורף כולל את מערכת תיקון החדר המתקדמת של החברה, מודולים אופציונאליים שמוסיפים גם כניסות ויציאת HDMI, גם כניסת פונו וכניסה מאוזנת, בנוסף המכשיר 3400 של לינגדורף תמיד מוכן להזרמה ואינו צריך להיות דלוק. לבסוף ההגברה של הלינגדורף הינה 200W לערוץ ב-8 אוהם ו-400 ב-4 אוהם, כך שזהו מכשיר מתקדם ומשוכלל הרבה יותר. להשוות סאונד יהיה קצת לא הוגן, כי זה יהיה מזיכרון בלבד, לכן לכך אני מעדיף לא להתייחס.
תודה על ההתיחסות