fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • PrimaLuna EVO 100 DAC – סקירה לממיר מנורתי

    הפעם הגיע אלינו לסקירה הממיר המנורתי, PrimaLuna EVO 100 DAC. זו ההזדמנות הראשונה שלנו לבחון מוצר מבית החברה ההולנדית המסקרנת. אז מה חשבנו על הממיר של החברה? על כך בכתבה זו.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    אנחנו מודים ל- Audio Video, היבואן הרשמי של PrimaLuna בישראל, על כך שסיפקו לנו את הממיר לצורך סקירה.

    יחד עם הממיר, לקחנו לסקירה גם את המגבר המשולב הבכיר של החברה, ה-EVO 400 וגם רמקולים מבית Fyne Audio. הסקירות של מוצרים אלה יפורסמו בקרוב.

    כך שאם תהיתם כמה ציוד אודיו ניתן להכניס ברכב Mazda CX-3, הרשימה למעלה זה מה שאני הצלחתי.

    PrimaLuna EVO 100 DAC - סקירה לממיר מנורתי

    שורה תחתונה

    ה-PrimaLuna EVO 100 DAC הוא דרך נהדרת להוסיף טאץ׳ מנורתי קסום לכל מערכת סטריאו

    PrimaLuna EVO 100 DAC - סקירה לממיר מנורתי

    מה אהבנו

    • עיצוב רטרו-מודרני ואיכות בנייה מעולה
    • מסך ברור שמציג את הכניסה וקצב הדגימה
    • כפתור ייעודי לכל כניסה
    • נטו ממיר, ללא קדם-מגבר, מגבר אוזניות ושאר תוספות מיותרות
    • סאונד רך ומרגש, עם גבוהים מעוגלים והפרדת ווקל מעולה
    • מצטיין בג׳אז ופולק
    PrimaLuna EVO 100 DAC - סקירה לממיר מנורתי

    נקודות לשיפור

    • תופס הרבה מקום בהשוואה לממירים טרנזיסטורים
    • לאחר הפסקה של ניגון דרך USB לוקח לו חצי שנייה להידלק כשחוזרים לנגן.

    סקירת וידאו

    סקירת וידאו משותפת ל-PrimaLuna EVO 100 DAC והמגבר המשולב PrimaLuna EVO 400:

    על חברת PrimaLuna

    חברת PrimaLuna הינה חברה הולנדית שהוקמה בשנת 2003 בידי Herman van den Dungen, שהיה מפיץ של ציוד אודיו הייאנד. Herman אסף סביבו צוות מנוסה שכלל את Marcel Croese (בעל עבר בחברת Goldmund), Dominique Chenet (בעל עבר בחברת Jadis) וגורו המנורות, Kevin Deal (שאולי מוכר לכם מערוץ היוטיוב של החנות האמריקאית Upscale Audio). יחד הם יצרו את הפילוסופיה של החברה, לייצר את המוצרים הטובים ביותר, אבל עם מודעות למחיר.

    מקור השם מתואר באתר החברה והוא מגיע מהשפה האיטלקית, סבו של Herman הוא ממוצא איטלקי. משמעות השם היא ״ירח ראשון״.

    קו המוצרים הנוכחי של חברת PrimaLuna נקרא Evolution וכולל 4 דגמי מגברים משולבים, 4 דגמי קדם מגבר ו-4 דגמי מגברי הספק. באופן מעט מבלבל כל הדגמים נקראים EVO 100, EVO 200, EVO 300 ודגמי הדגל נקראים EVO 400, בין אם מדובר במגבר משולב, קדם מגבר, או מגבר הספק. בנוסף בליין המוצרים תמצאו את הממיר שנסקר כאן, ה-EVO 100 DAC וקדם מגבר הפונו, שנקרא אף הוא EVO 100.

    העומד למבחן: PrimaLuna EVO 100 DAC

    ה-PrimaLuna EVO 100 DAC הינו ממיר מנורתי בעל תכנון סימטרי, כאשר כל ערוץ כולל מנורה מסוג 12AX7, מנורה מסוג 12AU7 ומנורה מסוג 5AR4. כלומר יש כאן מעגל מנורתי מלא ונפרד לכל ערוץ.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    ישנן מספר טכנולוגיות ומנגנונים בלעדיים שמוטמעים ב-PrimaLuna EVO 100 DAC. על פי אתר החברה הממיר כולל את המנגנון הראשון בעולם, שמשתמש במנורות כחלק ממעגל השעון, מה שתורם לרמת פירוט גבוהה יותר ושיפור בניקיון. למנגון קוראים SuperTubeClock.

    SuperTubeClock
    (Image Credit: PrimaLuna)

    השנאים הטרואידים המסיביים של הממיר מותאמים אישית לדרישות החברה, אך מהנדסי PrimaLuna לא רצו להסתפק בכך ולכן הם תכננו את מנגנון ה-AC Offset Killer, אשר מוריד עוד את רעש השנאים ומאפשר לקבל סאונד עוטף ומדויק, ללא תלות באיכות/יציבות אספקת החשמל שלכם.

    בממיר PrimaLuna EVO 100 DAC נעשה שימוש בחלקי פרימיום כגון קבלי פרופילן לצימוד, מסנני אספקת חשמל Triple Pi ושנאי בידוד בהתאמה מיוחדת להפרדה בין ההתקנים האנלוגיים מההתקנים הדיגיטליים. כל אלה מתבטאים במשקל המשמעותי של הממיר שהינו 13 ק״ג. בנוסף חיבורי המעגלים בממיר, ולמעשה בכל מוצרי PrimaLuna, הם בשיטת ה-Point to Point, ומחוברים באופן ידני תוך הקפדה על שימוש בכבלים איכותיים ובדיקות מדוקדקות.

    מעגל הממיר מבוסס על צ׳יפ TI PCM1792A של חברת Burr Brown בנוסף לצ׳יפ מדגם SRC4192 עבור upsampling. ישנה תמיכה בקבצי PCM בעומק של 16bit-24bit ובקצב דגימה של בין 44.1kHz – 192kHz בנוסף לתמיכה בקבצי DSD של עד DSD128 דרך כניסת ה-USB.

    ה-PrimaLuna EVO 100 DAC כולל 4 כניסות, אחת מכל סוג: קואקסיאלית, אופטית, AES/EBU ו-USB. היציאה הינה מסוג RCA.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    מידות המכשיר בס״מ הן: 19 גובה, 28 רוחב ו-40.3 עומק. המשקל כפי שכבר ציינו הינו 13 ק״ג.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-unboxing של ה-PrimaLuna EVO 100 DAC והמגבר המשולב PrimaLuna EVO 400:

    יחד עם הממיר מגיע גם כבל USB Audio.
    מוצרי PrimaLuna זמינים בגימור כסוף, או שחור. אנחנו קיבלנו את הגימור הכסוף.

    ישנן שתי גישות עיקריות לעיצוב מכשירים המבוססים על מנורות. הגישה הקלסית כוללת עיצוב פתוח, שכולל לרוב פלטה שכוללת את האלקטרוניקה, מעליה מחוברות כל המנורות, כשהן חשופות לעיני כל, לרוב מאחורי המנורות ממוקמים השנאיים. הגישה השנייה מכסה את המנורות בתיבה מלאה, כך שמבחוץ לא רואים כלל אם מדובר על מכשיר מבוסס מנורות או לא.

    העיצוב של ה-PrimaLuna EVO 100 DAC מבוסס על הגישה הקלסית, אך הם ממש לא עוצרים שם. ראשית הפנאל הקדמי כולל אלומיניום יפיפה ומודרני, בו מוטמעים גם שני מסכים, שמציגים בבירור את הכניסה ואיכות הקובץ המנוגן. עוד על הפאנל תמצאו כפתור ייעודי לכל כניסה.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    מפסק ההפעלה הינו נסתר מהעיין ונמצא על הדופן הצדדית, מה שתורם למראה נקי וסימטרי במיוחד.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    האלמנט העיצובי השני הינו הכלוב שמגן על המנורות. לא פעם מדובר בכלובים מלבניים, שמרגישים כבדים ומשמימים ודיי הורסים את העיצוב והיופי של המגבר. ה-EVO 100 כולל כלוב מעוגל, שמאפשר גם להגן על המנורות וגם לראות אותן בבירור. בנוסף בשני הצדדים ישנן דפנות זכוכית, שגן הן מגנות מפני מגע מקרי עם המנורות. לטעמי מדובר בפתרון עיצובי יפיפה.

    בכל מקרה אם אתם לא נמנים על חובבי הכלובים, ניתן להסיר אותו בקלות.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    כשהמכשיר דלוק המנורות מאירות באור כתמתם חמים ויפיפה, שללא ספק מעניק חוויה וויזואלית מרשימה.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    נקודה אחת שחשוב לשים לב אליה בנוגע לעיצוב היא המידות של ה-EVO 100 DAC. זהו ממיר גבוה ועמוק יותר מרוב הממירים בשוק, בוודאי כאלה שאינם כוללים מנורות, כך שאתם צריכים להיערך מבחינת המקום בהתאם.

    איכות הבנייה מרגישה פנטסטית, אין כאן תחושה פלסטית והמכשיר כולו משדר איכות וביטחון רב.

    בנושא ההתחממות של המכשיר, ניתן להרגיש בהתחממות בדפנות הצידיות וגם מהמנורות עצמן, אם מקרבים את היד אל הכלוב. לא מדובר כאן על טמפרטורות קיצוניות, אך ללא ספק זהו מכשיר הזקוק לאיוורור וממש לא הייתי ממליץ לשים אותו בתוך ארונית סגורה.

    פונקציונליות ושליטה

    הפונקציונליות של ה-PrimaLuna EVO 100 DAC הינה שיא הפשטות, מה שמתכתב נהדר עם פרק הפיילוט של הפודקאסט המצולם שלנו, בו דיברתי על דעתי בנוגע לשילוב של יכולות קדם מגבר בממירים ונגנים למיניהם. ה-EVO 100 DAC הינו ממיר בלבד, אין בו מנגנון שליטה בווליום (כלומר קדם מגבר), אין כאן מגבר אוזניות וגם אין יכולות סטרימינג למיניהן.

    אני אישית אוהב מאוד את הפשטות הזו. אצל רוב מוחלט של האנשים שאני מכיר והסטאפים שראיתי ברחבי הרשת, אשר כוללים ממיר חיצוני, הממיר מחובר או למגבר משולב, או לקדם מגבר. כך שברוב המקרים אין צורך במעגל נוסף שישלוט בווליום גם בממיר.

    אם כך השליטה ב-PrimaLuna EVO 100 DAC כוללת הדלקה שלו על ידי הלחצן בצד, אז מתחיל זמן חימום של המנורות, שנמשך דקה ובמהלכו מוצג טיימר על הצג ולא ניתן להשתמש בממיר בזמן זה.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    הממיר נדלק כשהוא מכוון לכניסה האחרונה שהייתה בשימוש, במידה ואתם רוצים כניסה אחרת, יש לעבור אליה בעזרת לחיצה על הכפתור הייעודי ובכך מסתיים לו כל טקס השליטה ב-EVO 100 DAC.

    ה-PrimaLuna EVO 100 DAC מגיע גם עם שלט מתכתי ויפיפה, אך הוא אינו מגיע עם סוללה ויש צורך לרכוש סוללה מסוג CR2032 בנפרד. על מנת להחליף סוללה, יש צורך להוריד את הגומיה העליונה והתחתונה ואז לפתוח 4 ברגים קטנים. לטעמי, ניתן היה לתכנן את נושא החלפת הסוללה בשלט באופן נוח יותר. השלט מאפשר לעבור בין הכניסות, להעביר את הממיר למצב של Mute ולשלוט ברמת הבהירות של המסך.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    ישנה נקודה אחת שקשורה בתפעול ה-PrimaLuna EVO 100 DAC, שמעט הפריעה לי. כשהממיר אינו מקבל אות בכניסת ה-USB, הוא משמיע קול קטן של טיק, שמרמז על כיבוי של מעגל כלשהו. יכול להיות שמדובר בדרך להאריך את חיי המנורות, או מנגנון הגנה מסוים. כשמתחילים לנגן, ישנו שוב צליל של טיק ואז הממיר מתחיל להעביר את האות, הפעולה הזו לוקחת חצי שניה וגורמת לאבד את החצי שנייה הראשונה של הניגון. כמובן שאם מנגנים אלבום או פלייליסט, אז זה קורה רק בקטע הראשון ולא בין כל קטע. אני לא יודע אם זה קשור רק לכניסת ה-USB, או לנגן שלי שאינו שולח אות כשאין ניגון. דרך הכניסה הקואקסיאלית כשחיברתי את נגן הבלוריי שלי, Oppo 103, כל זמן שהמכשיר דלוק תמיד הממיר חושב שהוא מקבל אות ולכן התופעה הזו לא מתרחשת.

    מבחן ההאזנה

    לצורך מבחן ההאזנה של ה-PrimaLuna EVO 100 DAC שימשו אותי המקורות הבאים: סטרימר Lumin U2 Mini ונגן בלוריי Oppo 103. ה-EVO 100 DAC חובר אל המגבר המשולב שלי Nagra Classic Int והרמקולים ששימשו אותי הם YG Acoustics Carmel 2. פרטים מלאים על המערכת תוכלו למצוא כרגיל בסוף הכתבה.

    שימו לב שאת ההתרשמות המלאה שלי מביצועי הממיר בשילוב עם המגבר המשולב של החברה ה-PrimaLuna EVO 400, תוכלו לקרוא בסקירה המלאה של ה-PrimaLuna EVO 400.

    לאחר חיבור ראשוני והאזנה לכמה אלבומים בשביל להריץ קצת את הממיר ולקבל רושם ראשוני של ביצועיו, מהר מאוד הרגשתי שמשהו לא כשורה. מכיוון שנתקלתי כבר בבעיות דומות בעבר היה לי ברור איזה כיוון כדאי לבדוק, התאמת מתחים בין ה-PrimaLuna EVO 100 DAC והמגבר Nagra Classic Int. לאחר בחינה של נתוני היצרן של שני המכשירים קיבלתי אישוש לחשש שלי. כברירת מחדל כניסות ה-RCA ב-Nagra Class Int מצפות למתח מקסימלי של 2V בעוד ה-PrimaLuna EVO 100 DAC מוציא מתח של עד 2.2V. אני חושב שזה אחד הנושאים שלא זוכים למספיק חשיפה והסבר ראוי, חשוב מאוד לבדוק את נתוני המתח של מכשירים שונים במערכת הסטריאו שלכם, במיוחד אם הם שייכים ליצרנים שונים, כיוון שאין סטנדרט אחיד לנושא הזה.

    הפתרון היה להעביר את הממיר לכניסה RCA1 במגבר, בכניסה זו בלבד ניתן לבחור בין מצב Normal ל-High, במצב High הכניסה תומכת במתח של עד 3V וזה סידר את הנושא.

    אחרי שהתגברנו על כך אפשר להתחיל ליהנות ממוזיקה.

    תכנים מ-Tidal דרך Roon

    עבור רושם ראשוני ניגנתי את אלבום השנה שלנו בקטגוריית סול/R&B/ווקל ג׳אז, האלבום Our Roots Run Deep של הזמרת הקנדית, Dominique Fils-Aimé. אלבום שאני מכור קשות אליו. דיי מההתחלה יש כאן את הסאונד המנורתי הטיפוסי, בעל מיד בשרני ומרגש ובמה תלת ממדית ועוטפת. המשכתי להרצה של כמה שעות נוספות לפני שהתיישבתי להאזנה מעמיקה יותר.

    לצורך ההרצה השתמשתי בפלייליסט הג׳אז שלנו, Sunset Jazz. לאחר כמה שעות, כשהתיישבתי להאזין, היצירה שהתנגנה הייתה ביצוע הלייב Harmony with Nature של החצוצרן והמלחין הבריטי, Matthew Halsall. היצירה הזו אפשרה להדגים עוד תכונה מעולה של ה-PrimaLuna EVO 100 DAC וזה הטיפול המעוגל והמרוכך בתדרים הגבוהים של כלים כמו חצוצרות, שנשארים תמיד נעימים ולא צורמים. שוב הבמה כאן עוטפת ותלת ממדית והמיד עשיר. בקטע ישנו תיפוף על תופים אפריקאיים (אם אני מזהה נכון), התיפוף נשמע עמוק, מופרד היטב מהמיד וכולל רמת פירוט טובה. הקטע מועבר באופן מאוזן ומהנה.

    קבצים מיקומיים

    מכאן עברתי לניגון קבצים מיקומיים דרך Roon ותחילה קטע ג׳אז נוסף, Silent World של Wolfgang Haffner באיכות Flac 44.1kHz 24bit. הפתיחה המדהימה של היצירה הזו מייצרת לחלוחית בעיניי. דרך ה-Evo 100 הבמה עוטפת מכל הכיוונים, ישנה רכות בסאונד שמתבטאת גם בתופים, הם עמוקים, אך יחד עם זאת רכים ומאוד נעימים. המיד מרגיש מלא, גם הפסנתר וגם שירת הליווי של Alma Naidu הנהדרת. הבמה לא רק רחבה ועוטפת היא גם גבוהה וכשמחברים הכל יחד, נוצרת בועת סאונד, בה הרמקולים נעלמים.

    מכאן המשכתי לשני קטעי ווקל. תחילה הביצוע של Melody Gardot ל-Your Heart Is as Black as Night באיכות Flac 44.1kHz 16bit. הפסנתר רך ועדין, הווקל מופרד באופן מרשים, ממורכז וגם מוגש אל המאזין באופן קדמי יותר מהמוזיקה. הווקל נקי, מלא בניואנסים קטנים ומרגיש טבעי ואמיתי. בקטעי החצוצרות הן עולות לטונים צורמים, אך ה-PrimaLuna EVO 100 DAC מצליח לעגל אותם ולהנגיש אותם באופן נעים.

    קטע הווקל השני הוא השיר Endless Highway של Allan Taylor באיכות Flac 44.1kHz 24bit. כאן ה-EVO 100 מפגין הפרדה טובה בין הפסנתר, הגיטרה והווקל. קולו העמוק של Allan כמו בקטע הקודם של Melody מובא קרוב יותר למאזין בעוד המוזיקה מרגישה מעט מאחור. רמת הפירוט בקול והמיקרו דינמיקה מאפשרים להבחין בכל שינוי קל בעוצמת השירה.

    על מנת לבחון את הביצועים בקבצי DSD בחרתי הפעם בביצוע של Chantal Chamberland ל-Time After Time באיכות של DSD64. הבס בקטע נשמע רך ועדין, הגיטרה החשמלית עדינה, רמת השקט מצוינת וההעברה הכללית הינה חלקה וטבעית. שוב, גם בקטע הזה בולט נושא הפרדת הווקל וההבאה שלו לפרונט הבמה התלת ממדית.

    תכני CD

    נסיתי כמה תכני CD שנוגנו דרך נגן בלוריי Oppo 103, שחובר אל ה-PrimaLuna EVO 100 DAC בכבל קואקסיאלי מדגם Boaacoustics Blackberry. האלבום הראשון שבחרתי הוא Child of Sin של Kovacs ממנו בחנתי את השיר High Tide.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    הקול המעט ״חתולי״ של Kovacs מופרד באופן נפלא ומובא לקדמת הבמה, מה שמאפשר להרגיש בכל ניואנס קל בשירה שלה. המוזיקה נשארת כאן מעט מאחור, מה שמעניק לה תחושה מעט מרוחקת יותר. הבס עמוק וכולל הדיקות טובה, האפקטים הקטנים בשיר מפוזרים על פני במת הסאונד באופן מדויק.

    המשכתי בכיוון האנרגטי עם האלבום The Scope של Manu Katché.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    בחנתי את קטע הפתיחה Keep Connexion וגם את הקטע השני Glow. בשני הקטעים ה-PrimaLuna EVO 100 DAC עושה עבודה מצוינת בשחזור האנרגטיות ויצירת במה גדולה ותלת ממדית. הבס עמוק עם מידת פירוט טובה ויחד עם זאת רכות נעימה ביותר. בקטע Glow, שכולל גם ווקל, ישנה הפרדה טובה של הכלים, כולל הכינורות. אלה הן יצירות דיי מורכבות עם מספר שכבות של סאונד וה-EVO 100 עומד במבחן ולא מייצר ״דייסה״ מכל השכבות האלה, אלא מצליח להפריד אותן תוך כדי שמירה על סאונד טבעי ונעים.

    האלבום האחרון שניסתי היה Immersion של הכנרית הקנדית Angèle Dubeau.

    PrimaLuna EVO 100 DAC

    בחרתי ביצירה Human, הכינור מועבר באופן מלא רגש, נקי, צלול, הגבוהים מרוככים וישנה תחושה של פרזנטציה אוורירית וקלילה. המושג שקופץ לי לראש ביחס להעברה של PrimaLuna EVO 100 DAC בקטע הזה במיוחד, אך בגדול לאורך המבחן כולו הוא ״אנלוגי״. זאת מכיוון שאין כאן שמץ של ״קשיחות״, או תחושה מלאכותית, הסאונד מרגיש מלא, טבעי ומרגש. אז כאן לקחתי לי הפסקה ממצב ״ההאזנה הקריטית״ ופשוט נהינתי משאר האלבום, סביר מאוד להניח שזה בדיוק מה שה-PrimaLuna EVO 100 DAC יגרום לכם לעשות פעם אחר פעם.

    השוואה קצרה מול MSB Discrete DAC

    השוואות הן חלק קריטי בבחינה של מוצר אודיו, זאת מכיוון שיש מבחר אדיר ותמיד עולה השאלה ״מה כדאי לקנות?״. ההשוואות הטובות ביותר הן כאשר שני המוצרים הם באותה קטגוריית מחיר, אבל לכל השוואה יש ערך כי היא עוזרת לתת קונטקסט לחוות הדעת. במקרה הזה ההשוואה היא מול הממיר MSB Discrete DAC, שנמצא בקטגוריית מחיר גבוהה יותר, בנוסף לכמה הבדלים פונקציונלים, אך ההתמקדות כאן היא נטו בסאונד.

    בחרתי שלושה קטעים להשוואה. ראשית הקטעים Silent Wrold של Wolfgang Haffner ו-Your Heart Is as Black as Night של Melody Gardot, שנוגנו מקבצים מיקומיים דרך סטרימר ה-Lumin U2 Mini, באמצעות Roon. בשני הקטעים הללו לתחושתי ה-MSB מפגין אופי ניטרלי, או אם תרצו לינארי, יותר, לצד מעט יותר הדיקות בבס ורמת פירוט מעט גבוהה יותר. לעומת זאת, ה-PrimaLuna EVO 100 DAC כולל אופי רך ומלטף יותר עם הפרדת ווקל, שמביאה את הווקל קדימה יותר על פני במת הסאונד.

    הקטע השלישי שבחנתי הוא The Game Has Changed של Daft Punk, קטע אלקטרוני דינמי, שאני משתמש בו לעיתים קרובות בסקירות. כאן ה-MSB מפגין יתרון קל במיקרו דינמיקה, שמתבטאת בפירוט טוב יותר בחלקי המיד בס, אני חייב לציין כי ה-EVO 100 עושה עבודה ראויה ביותר בהעברת האנרגטיות והדינמיות של הקטע.

    לסיכום, בעוד ה-MSB Discrete DAC הוא בעל אופי סאונד ניטרלי יותר ויתרון קל במיקרו דינמיקה, ה-PrimaLuna EVO 100 DAC כולל הנגשה רכה יותר ומיד פרונטלי יותר עם דגש על העברת ווקל. שני הממירים מצטיינים ביצירת במה תלת ממדית גדולה ועוטפת.

    ביצועים עם ה-PrimaLuna EVO 400

    לאחר סיום המבחן של ה-PrimaLuna EVO 100 DAC, חיברתי את הממיר אל המגבר המשולב PrimaLuna EVO 400, על מנת להתחיל את המבחן שלו. כך שחוות דעת מפורטת על הביצועים של הממיר בשילוב ה-EVO 400 נתאר בסקירה של המגבר המשולב.
    בכל זאת חשוב לי לציין, שכבר בשעות הראשונות של הניגון, קל לשמוע עד כמה התאום בין שני המכשירים הללו הוא פנטסטי. ללא ספק הם כוונו לעבוד יחד והתוצאה של החיבור שלהם היא חלקה, טבעית והרמונית. בעוד שילוב ה-PrimaLuna EVO 100 DAC במערכת טרנזיסטורית יעניק לכם נגיעה של סאונד מנורתי, השילוב עם מגבר מנורתי לוקח את החוויה לרמה אחרת של חלקות וחיבור מבחינת אופי הסאונד.

    PrimaLuna EVO 100 DAC
PrimaLuna EVO 400

    סיכום

    בסקירה הראשונה שלנו למוצר של חברת PrimaLuna ההולנדית, גילנו חברה שמשלבת באופן מרשים בין טכנולוגיית המנורות הוותיקה לטכנולוגיות חדשניות, וגם עושה זאת בסטייל. הממיר PrimaLuna EVO 100 DAC כולל עיצוב שמבוסס על עיצוב קלסי של מגברי מנורות, אך עם עידון מודרני בדמות הכלוב המעוגל והפאנל הקדמי מאלומיניום.

    בצד הפונקציונלי מדובר במכשיר קל לתפעול, הממוקד בלהיות ממיר בלבד. אין כאן קדם-מגבר, או מגבר אוזניות, כך שאתם מקבלים נטו את הפונקציונליות שאתם צריכים בממיר.

    בגזרת הסאונד גילינו סאונד רך, מרגש, גדול ותלת ממדי עם דגש על הפרדת ווקל והבאה שלו לחלק הקדמי של הבמה. זהו סוג הסאונד, שיגרום לכם פשוט להירגע ולרצות לשמוע עוד ועוד מוזיקה וזה בדיוק מה שאנחנו מצפים מרכיב מנורתי איכותי.

    בשורה התחתונה, בין אם אתם מחפשים לשלב מעט אופי מנורתי במערכת שלכם, או להמשיך את הקו המנורתי של המגבר שלכם, הממיר PrimaLuna EVO 100 DAC יכול להיות בול מה שאתם צריכים.

    מחיר: 18,995 ש”ח
    אחריות: שנה

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    רמקולים: YG Acoustics Carmel 2
    מגבר משולב: Nagra Classic Int ו-PrimaLuna EVO 400
    סטרימר: Lumin U2 Mini
    ממיר להשוואה: MSB Technology Discrete DAC
    עבור ניגון CD: נגן בלוריי Oppo 103
    שרת מוזיקה: מחשב עם SSD חיצוני המריץ Roon Core
    כבלים
    כבל USB בין ה-Lumin U2 Mini לממיר: Nordost Blue Heaven
    כבל XLR בין הממיר (MSB) למגבר: Nordost Blue Heaven
    כבל RCA בין הממיר PrimaLuna למגבר: כבל של QED
    כבל קואקסיאלי בין ה-Oppo והממירים: Boaacoustics Blackberry
    כבלי רמקולים: Nordost Blue Heaven ו-QED XT25
    סטנד: Quadraspire Q4Evo
    חשמל:
    כבלי חשמל עבור המגבר, הממיר (MSB) והסטרימר: Nordost Blue Heaven
    מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II
    כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן