הפעם הגיעו אלינו לסקירה האוזניות האלחוטיות החדשות, Sonos Ace. מדובר באוזניות הראשונות איי פעם של חברת Sonos.
אנחנו מודים לפיוצ׳ר חנות הסטריאו והקולנוע הביתי המקצועית מתל אביב, על כך שסיפקו לנו את האוזניות האלה לצורך סקירה.
שורה תחתונה
ה-Sonos Ace הן אוזניות מעוצבות להפליא, עם איכות בנייה נהדרת, אפליקציית שליטה ידידותית ופרופיל סאונד בוגר ומאוזן.
מה אהבנו
- עיצוב מודרני ואלגנטי
- איכות בנייה מצוינת עם קשת מפלדת אל חלד, לצד כריות וכיסוי קשת רכים ונעימים למגע
- נוחות נשיאה טובה
- אפליקציית שליטה מעוצבת וידידותית
- סאונד בעל אופי ניטרלי ומאוזן, עם רמת פירוט טובה ובמה מפתיעה ביחס לאוזניות גב סגור
נקודות לשיפור
- מנגנון ה-ANC ואיכות השיחות אינם מהמובילים בקטגוריה
סקירת וידאו
על חברת Sonos
חברת Sonos הוקמה בשנת 2002 בקליפורניה בידי ארבעה שותפים: John MacFarlane, Craig Shelburne, Tom Cullen, ו-Trung Mai. החברה התמקדה במתן פתרונות אודיו אלחוטיים ורב-ערוציים, כשהמטרה המרכזית הייתה להגדיר מחדש ולפשט את חוויית האודיו, שבאותם הימים הייתה כולה על טהרת מערכות סטריאו חוטיות, גדולות ומגושמות ואם מישהו רצה מולטי-רום, אז הדרך להשיג זאת הייתה על ידי קידוח תעלות והעברת כבלים בין חדרים. מוצרי החברה התמקדו בחוויית התקנה פשוטה, שימושיות ידידותית, עיצוב וכל זאת מבלי להקריב את איכות הסאונד.
בשנת 2024, הרבה מהטכנולוגיות של החברה הן על הגבול המובנות מאליהן, אך כשהחברה החלה את דרכה היא הייתה מפורצות הדרך של התחום, ומוצרי החברה היוו השראה אדירה לעולם האודיו המודרני, כפי שאנחנו מכירים אותו כיום.
קו המוצרים של חברת Sonos כיום כולל שלל רמקולים חכמים, רמקולים ניידים, סאונדברים ועוד.
מבחינה כלכלית, הכנסות החברה בשנים האחרונות עומדות על כ-1.7 מיליארד דולר והחברה מעסיקה כ-1,800 עובדים.
למה אוזניות?
ה-Sonos Ace הן האוזניות הראשונות איי פעם מבית Sonos, כלומר מוצר הכניסה שלהם אל השוק התחרותי הזה. לדעתי האישית, זהו צעד הגיוני כיוון שלא רק ששוק הסטריאו והקולנוע הביתי נמצאים בירידה, לפחות על פי מה שאני רואה בשטח, הקהל הצעיר לא מעוניין אפילו ברמקולים וסאונדברים. כך שנראה שאוזניות, בעיקר האלחוטיות, הופכות למוצר פופולרי במיוחד לצריכת מוזיקה. בנוסף, אחת מהשפעות הקורונה היא העבודה מהבית וריבוי פגישות ה-zoom וה-teams, אשר גם הן מעלות את הביקוש לאוזניות.
העומד למבחן: Sonos Ace
ה-Sonos Ace הן אוזניות פרימיום קשת over ear אלחוטיות. האוזניות מבוססות על דרייבר דינמי מותאם אישית בקוטר 40 מ״מ, המורכב במבנה אקוסטי בעל פורט להעברה מלאה של העומק והעושר של הבס.
מבחינה טכנולוגית ההבטחה הגדולה של האוזניות היא התמיכה ב-loseless על גבי Bluetooth, זאת באמצעות תמיכה במקודד ה-Qualcomm Snapdragon Sound AptX for Lossless, שימו לב שכמובן שצריכה להיות גם תמיכה במקודד בצד המקור, ובנוסף שכל זה לא רלוונטי למשתמשי Apple, שם אתם עדיין מוגבלים למקודד ה-AAC. גרסת ה-Bluetooth כאן היא 5.4.
אם אין לכם מכשיר תומך מקודד ה-loseless של Qualcomm, תוכלו ליהנות מסאונד loseless בעזרת חיבור חוטי. ה-Sonos Ace מגיעים עם כבל USB ל-3.5 מ״מ וגם כבל הטעינה עם סיומת USB-C יכול להעביר סאונד, ובחיבור כזה גם תיהנו מהממיר הפנימי של האוזניות.
כיאה לאוזניות פרימיום, כמובן שגם ה-Sonos Ace כוללים מנגנון סינון רעשים אקטיבי, כלומר ANC. ובנוסף יש את מצב ה״מודעות לסביבה״ שמאפשר לכם לשמוע היטב את הסביבה. על מנת לממש את מנגנון ה-ANC, ולאפשר ביצוע שיחות, ה-Sonos Ace כולל 8 מיקרופונים.
תכונות נוספות של ה-Sonos Ace כוללות תמיכה בחיבור לשני מכשירים במקביל, שליטה והגדרה באמצעות האפליקציה של Sonos, אורך חיי סוללה של 30 שעות עם שימוש ב-ANC וטעינה מהירה. משקל האוזניות הוא 312 גרם.
כנהוג אצל חברת Sonos, גם ל-Sonos Ace יש אינטגרציה מעניינת עם מוצרי החברה. במקרה של ה-Ace, יש לו יכולות להעביר את הסאונד מסאונד ה-Arc של החברה אל האוזניות ואפילו לקבל סאונד בפורמט Dolby Atmos, עם יכולות מעקב אחרי הראש. זו פונקציה שנועדה למקרה בו אתם רוצים להאזין בערב, בלי להפריע לשאר בני הבית.
עיצוב ואיכות בנייה
סרטון ה-Unboxing:
אוזניות ה-Sonos Ace מגיעות בשני גימורים סטנדרטיים של לבן ושחור. אנחנו קיבלנו את הגימור הלבן. יצא לי לשמוע בעבר לא מעט השוואות בין עיצוב מוצרי Sonos לאלה של Apple. אני חושב שמדובר בהשוואה הגיונית כיוון שגם חברת Sonos הולכת על עיצובים נקיים ומודרניים עם התמקדות בחויית השימוש.
כבר משלב האריזה, קל לראות עד כמה מעצבי Sonos חשבו על כל פרט והפכו את האנבוקסינג לחווייה מאוד מספקת. בנוסף החברה מפגינה מודעות לסביבה בכך שהם משתמשים בחומרים ממוחזרים עבור האריזה וגם חלקי הפלסטיק באוזניות עושים שימוש בפלסטיק ממוחזר.
הכריות של האוזניות ניתנות להחלפה, מה שיכול למנוע החלפת מוצר שלם רק בגלל שצריך להחליף את הכריות.
חברת Sonos השקיעה רבות באיכות הבנייה כאן, כולל קשת מפלדת אל-חלד וכל זאת מתוך מטרה שהמוצר ישרת אתכם לתקופה כמה שיותר ארוכה, שזו מטרה נעלה גם עבור הצרכנים וגם על מנת להקטין את כמות הפסולת העולמית.
הנראות והעיצוב הכלליים של ה-Sonos Ace, לטעמי הם ברמה גבוהה במיוחד. יש כאן מינימליזם וניקיון מצד אחד, אך יש לא מעט נגיעות עיצוב עדינות מהצד השני ולא תחושה של מוצר מעוצב ״בפשטות יתר״.
השילוב בין הלבן והגימורים המתכתיים, אותם תמצאו בקשת, כפתור השליטה המרכזי וגם בתחתית האוזניות, הוא אלגנטי ומושך.
הצבע המעט אפור יותר של הכריות מוסיף עוד קונטרסטיות ולבסוף הצבע הירקרק על כיסוי האוזנייה הימנית (גם לשם זיהוי קל) ובחלק הפנימי של נרתיק הנשיאה הוא לגמרי הברקה מבחינתי.
שילוב החומרים מרגיש איכותי ללא אף פספוס. הכריות נעימות מאוד למגע עם האוזן, גם הכיסוי של הקשת רך ואינו גורם לשום תחושה לא נעימה, שהוא בא במגע עם הראש. כיוון המידה של הקשת שנעשה על ידי סליידר חלק מרגיש יציב ואיכותי.
לבסוף נזכיר את נרתיק הנשיאה, שהוא נוח לשימוש וכולל נרתיק נפרד עבור הכבלים. הוא מעוצב נהדר עם הגימור הירוק הפנימי ועשוי ברמה גבוהה. טענה קלה שיש לי היא בנוגע לריצ׳רץ׳, שלטעמי הוא מוחבא מידי ואם הרצועה הקטנה שמחוברת אליו תקרע, יהיה מאוד קשה לפתוח ולסגור את הנרתיק.
בשורה התחתונה, מבחינה עיצובית ואיכות בנייה, ה-Sonos Ace מצדיקים לחלוטין את תג מחיר הפרימיום שלהם.
שליטה ושימושיות
השליטה הפיזית ב-Sonos Ace מתבצעת על ידי כפתורים ולא משטח מגע כמו אצל חלק מהמתחרות. אני חושב שמדובר בעניין של טעם. לדעתי האישית, לחיצה על משטח מגע גדול בשביל לעצור את המוזיקה זה מאוד נוח, לעומת זאת מחוות של למעלה למטה ולצדדים על מנת לשנות ווליום, או לדלג על שיר, הן לא תמיד הדבר הכי נוח.
בכל מקרה, ב-Sonos Ace תמצאו את כפור ההדלקה ממוקם באוזנייה שמאל במקום טבעי, כך שקל מאוד להגיע אליו.
על האוזנייה הימנית תמצאו שני כפתורים נוספים, הכפתור התחתון משמש עבור מעבר בין מצב ה-ANC למצב המודעות לסביבה. הכפתור העליון הוא גם כפתור וגם בורר. על ידי הזזה של הבורר למעלה או למטה משנים את הווליום ואילו השהיית הניגון, מענה לשיחות ומעבר שירים מתבצע על ידי לחיצות על הכפתור. לטעמי זהו מימוש מעט מסורבל ולוקח מעט זמן להתרגל אליו בנוסף מיקום הבורר קרוב מידי לכפתור ה-ANC וקרה שהתבלבלתי ביניהם למרות הצורה השונה שלהם.
אפליקציית השליטה
כמובן שחלק השליטה המרכזי במוצר מסוג זה הוא האפליקציה. Sonos בחרו בחוכמה לשלב את השליטה ב-Sonos Ace באפליקציה המרכזית שלהם, בה משתמשי Sonos ירגישו בבית. מהלך זה גם מדגיש שהמוצר שייך למשפחת המוצרים של Sonos ולא מדובר במוצר נפרד.
האפליקציה היא מודרנית ומעוצבת בטוב טעם. דרך האפליקציה תוכלו בין השאר להדליק ולכבות את חיישן הלבישה, לקבוע בין אלו מצבי ANC הכפתור הפיזי מעביר, לשנות אקוולייזר של בס, טרבל ו-loudness, לאפשר את חיבור ה-multipoint, לבדוק את מצב הסוללה ועוד.
נוחות נשיאה
נושא הנוחות הוא כמובן עניין מאוד סובייקטיבי. אני מאוד נהניתי מאיכות החומרים של ה-Sonos Ace, כולל הכריות וכיסוי הקשת הפנימי. במספר האזנות של מעל שעה בבית, הרגשתי רמת נוחות מצויינת ללא שום תחושות לא נעימות לאחר מכן. לעומת זאת לאחר הליכה של כשעה בחוץ, כשחזרתי הרגשתי מעט חוסר נעימות בחלק העליון של האוזן.
ביצועי מנגנון סינון הרעשים האקטיבי – ANC
מנגנון סינון הרעשים האקטיבי הפך להיות לטכנולוגיה, שמשולבת במוצרים של חברות רבות. זה גורם למראית עיין כאילו שמדובר בטכנולוגיה נגישה – ״לכולם יש את זה״. האמת היא שמהניסיון שלי למדתי שיש פערים אדירים במימוש המנגנון הזה ושזה ממש לא פשוט להגיע לתוצאה טובה במימוש מנגנון ANC.
אני בחנתי את ביצועי המנגנון בסינון רעשי שיחות בבית, רעש טלוויזיה, רעשי כביש בחוץ ועוד. יש לזכור שזהו הדור הראשון של מוצר כזה מבית חברת Sonos ולטעמי בפן ה-ANC יש לחברה עוד כברת דרך לעבור אם הם רוצים להתקרב לביצועי החברות המובילות במימוש ה-ANC. המנגנון לא הצליח לסנן את רעשי מנועי רכבים בחוץ בצורה מספקת, בנוסף מצאתי את האוזניות דיי רגישות לחדירה של רוחות אל תוך האוזניות. חברת Sonos אינה מציעה יכולות כיוונון של מנגנון ה-ANC, יש רק דלוק או לא.
איכות השיחות
את נושא איכות השיחות מצאתי כנקודה נוספת שבה ה-Sonos Ace לא מצטיינות מספיק. ביצעתי שיחה בחוץ תוך כדי הליכה, בעוד אני שמעתי את השיחה באופן מספק, הצד השני דיווח על כניסה משמעותית של רעשי רקע ואיכות שיחה לא רציפה מספיק.
מבחן ההאזנה
מבחן ההאזנה התבצע בחיבור אל iPhone 12 Pro, כלומר המקודד שהיה בשימוש היה AAC. התכנים הוזרמו משירות Tidal. הקטע הראשון שניסיתי היה The Night We Met של ההרכב Rising Appalachia מתוך אלבומם Folk & Anchor. יצירה שאני מאוד אוהב לאחרונה. בהאזנה ראשונה הופתעתי מאוד מעוצמת הבס של ה-Sonos Ace, הוא היה עמוק, פאנצ׳י ואנרגטי. אך כשהווקל החל הרגשתי מעט חוסר איזון, המיד קצת הולך לאיבוד ומרגיש מרוסן ביחס לבס. כשנכנסתי להגדרות האקוולייזר באפליקציה ראיתי שכברירת מחדל פונקציית ה-Loudness מופעלת. למי שלא מכיר, Loudness היא פונקצייה שמגבירה את הבס ולעיתים גם הטרבל כאשר מאזינים בעוצמות שמע נמוכות, על מנת לספק חוויית האזנה דינימית ומהנה גם בעוצמות אלה. לטעמי המימוש של Sonos הוא מעט אגרסיבי. אם אתם חובבי בס, יכול להיות שהגוון הזה יהיה לטעמכם, אך אני העדפתי את התוצאה כאשר מכבים את פונקציית ה-Loudness.
לאחר הכיבוי, האיזון השתפר באופן משמעותי, המיד כבר לא הרגיש מרוחק, אלא משולב נכון עם הבס. ישנה הפרדת ווקל טובה, גם לעומת הבס וגם בין שתי הקולות של הזמרות.הפרנזטציה נעימה והבמה שנוצרת היא גדולה ועוטפת באופן מפתיע ביחס לאוזניות גב סגור.
מכאן המשכתי לג׳אז עם יצירת הנושא מהאלבום First Song של Søren Bebe Trio. כאן קיבלתי מה-Sonos Ace פרנטציה אוורירית ונעימה עם רמת פירוט טובה של התופים, הפרדה כלים ראויה והעברה רכה וטבעית של הפסנתר. בסולו הבס ביצירה היה עומק מרשים, לצד פאנצ׳יות ורמת ניקיון טובה ואיזון כללי. הבמה מרגישה תלת ממדית עם תחושה מרחבית עוטפת.
עבור החלק האלקטרוני של המבחן חזרת הפעם ליצירה Still Waters Run Deep של הצמד הגרמני Carolin No, מתוך אלבומם Favorite Sin. שוב יש כאן עומק בס משכנע, לצד שילוב מאוזן של הווקל. האפקטים השונים ש״רצים״ מימין לשמאל ביצירה מועברים בצורה מורגשת, כך שיש כאן Imaging ראוי. שילוב הפעמונים ביצירה נשמע מספיק חלק ולא צורם. כך שבסך הכל מקבלים כאן העברה ניטרלית, מאוזנת עם רמת פירוט גבוהה ויצירת במה עם שחזור מיקום צלילים טוב.
עבור חלק הרוק בחרתי הפעם ביצירה Minerva של ההרכב הישראלי Steroid Puppets שגיליתי לאחרונה, מתוך אלבומם Earthguest. כאן ה-Ace מעבירים את המקצב האנרגטי בצורה מדויקת, הפרזנטציה הכללית היא מאוזנת וניטרלית ומרגישה מעט נינוחה, אולי קצת נינוחה מידי. הפרדת הכלים היא טובה וכך גם רמת הפירוט, אך הגיטרה מרגישה מעט רזה וקצת פחות דינמית ממה שהייתי רוצה.
לסיום, על מנת לבחון יותר לעומק את נושא המעט רזון בגיטרה, בחרתי באחת מיצירות הגיטרה האהובות עלי How Was It For You של Snowy White. זו הקלטה עם הרבה חום, וה-Sonos Ace בהחלט מצליחים להעביר את הגוון הזה. הגיטרה נשמעת יותר בשרנית ומלאת חיים. העברת התופים בקטע הזה הייתה פנטסטיטית עם הפרדה ופירוט מעולים.
המסכנה שלי היא שגוון הסאונד של ה-Ace הוא ניטרלי ומאוזן, הן לא יוסיפו לכם תחושות של חום ואקסטרה בס, אלא ינסו להעביר את ההקלטה באופן מדויק. לפחות במצב הניטרלי של האקוולייזר וכאשר מצב ה-Loudness כבוי.
חיבור USB-C
על מנת לבחון את ביצועי הסאונד האופטימליים של ה-Sonos Ace, כאלה שלא מוגבלים על ידי פרוטוקול ה-AAC, חיברתי אותן על מחשב ה-MacBook Air שלי בחיבור USB-C וניגנתי שני קטעים מ-Tidal.
ראשית היצירה Preacherman של Melody Gardot, שאני משתמש בו הרבה. ללא ספק יש עליית מדרגה ברמת הפירוט והמידת הטבעיות של ההעברה. רמת הפירוט בעיקר בבס והמיד בס היא מצוינת לצד איזון והפרדת ווקל טובה.
היצירה השניה שניגנתי היא Unstated של Dominique Fils-Aimé. כאן ה-Sonos Ace הפגינו רמת ניקיון מצוינת עם רצפת רעש נמוכה במיוחד, מה שמוביל לרמת פירוט גבוהה. הפרזנטציה היא מאוזנת, רכה וטבעית עם הפרדת ווקל טובה מאוד.
החיבור הפיזי ללא ספק העלה את רמת הביצועים, רק חבל שכבל ה-USB-C המצורף הינו כה קצר – 0.75 מטר.
סיכום
אז מה חשבנו על ה-Sonos Ace, האוזניות הראשונות איי פעם של החברה האמריקאית? ובכן חברת Sonos הלכה כאן על מוצר פרימיום, שמתחרה ראש בראש בחברות הוותיקות בפלח השוק הזה. החברה ידועה בהשקעה הרבה שלה בעיצוב וחוויית שימוש ואני חושב שההשקעה הזו ניכרת גם ב-Ace, בזכות עיצוב נקי ומושקע, שילוב חומרים איכותיים ואפליקציית שליטה מודרנית ואינטואיטיבית.
בגזרת הסאונד, ה-Sonos Ace כולל פרופיל סאונד מאוזן וניטרלי, עם רמת פירוט גבוהה ובמת סאונד עוטפת ומפתיעה.
החלקים שלטעמי עדיין זקוקים למעט שיפור וליטוש ב-Sonos Ace הן נושא ה-ANC ואיכות העברת הקול בשיחות, אותם אני בטוח שהחברה תשפר בדורות הבאים.
בשורה תחתונה, ה-Sonos Ace הן אוזניות מעוצבות להפליא, עם איכות בנייה נהדרת, אפליקציית שליטה ידידותית ופרופיל סאונד בוגר ומאוזן.
מחיר: 1,999 ש״ח
אחריות: שנתיים