לא תמיד בני הזוג חולקים תחביב משותף. בכתבה זו ריכזתי מספר טיפים לקוראים שלנו, שיעזרו לכם לאזן בין תחביב האודיופילי לבין מערכת היחסים הזוגית/משפחתית הכול-כך מורכבת.
שימו לב: הכתבה נכתבה בלשון הומוריסטית ואין בכוונותינו לפגוע באף צד. הכתבה מנוסחת בלשון זכר, אך כמובן מתייחסת לשני המינים וכל סוגי הזוגיות.
10 טיפים איך להיות אודיופיל ולהישאר נשוי
- תכנון תקציב? מה פתאום! תשפכו את כל השכר החודשי על המגבר הנוצץ
אני יודע שזה מורכב וקשה מאוד להתאפק מלגהץ את הכרטיס אחרי שלגמרי במקרה, קפצתם לחנות הסטריאו הקרובה כ-50 ק"מ ממקום העבודה שלכם, ובכלל לא בכיוון הנסיעה לביתכם, ושמעתם מגבר או רמקולים חדשים.
קניות ספונטניות זה דבר בעייתי בתכנון התקציב של המשפחה. תחשבו שגם הצד השני היה בספונטניות מבזבז תקציב מחייה חודשי על טיסה לחו״ל. תכנון תקציב יכול למנוע המון וויכוחים במשפחה.
2. כולם ישנים? זה הזמן להאזין למוזיקה בפול ווליום

לדיירי הדירות הדבר עלול להסתיים גם בפגישה לא נעימה עם שומרי החוק. בכל מקרה, אם בא לכם להתפרע בשעות המאוחרות של הלילה (או המוקדמות של הבוקר), עדיף שתשימו אוזניות.
3. גודל הסלון שלכם הוא 20 מ״ר? תרכשו רמקולים בגובה שני מטר ועומק מטר

לרובינו אין בתים גדולים כמו בארה"ב, ולכן הסלון הוא המקום היחיד בו אנחנו יכולים להציב את המערכת שלנו. אסור לשכוח שמדובר בשטח המשותף לכם, לחצי השני שלכם, לילדים ולאורחים. מומלץ לא להחליט בעצמכם על העיצוב הפנימי של חלל המחייה המשותף. אם ישנם חלקים קבועים (חלונות, ויטרינות, קירות, קמין ) בחלל הפנימי של הבית, אל תתפתו להזיזם. הדבר עלול להסתיים במערכת החדשה והנוצצת שלכם מחוץ לבית.
על מנת שהמערכת תשתלב בסלון, מומלץ לבחור בגודל רמקולים מתאים והגיוני, מה שישפיע בצורה נפלאה גם על איכות השמע בחלל שלכם.
המזנון בו שאר רכיבי המערכת ימוקמו, צריך להיות אסתטי. סטנדים אודיופילים למיניהם, יכולים לשפר את הסאונד, ומצד שני לגרום לחצי השני שלכם להרגיש שהם חיים בתוך חנות סטריאו ולא בית מגורים.
4. יש המון כבלים? לא בעיה בכלל, תעשו ערימה על הרצפה

חוץ מזה שהדבר עלול להיות מסוכן לחיות הבית, זה גם לא אסתטי ומפריע בניקיון הבית. תנסו להשתמש במארגני חיווט, לסידור הכבלים.
5. רכשתם פטיפון? תשאירו אותו פתוח ותצרחו שאף אחד לא יגע בו

הפטיפון הוא אחת הנקודות היותר עדינות במערכת שלכם, יחד עם דרייברים חשופים ברמקולים. חשוב לרכוש מגן לבייבי החדש שלכם, הדבר יגן מפני האבק ויחסוך הרבה צעקות.
6. רכשתם סאב? שימו אותו על מקסימום ותהנו מרעידת החלונות

סאב לא מכוון יכול לגרום לאי נוחות לתושבי הבית. נסו לכוונו כך שלא ירעיש כשהוא לא צריך להרעיש.
7. הבאס ברמקולים לא טוב? תוציאו אותם למרכז הסלון

השיטה של להרחיק את הרמקולים מהקיר באמת עובדת, אך יחד עם זאת, הסלון הופך להיות לא ממש נח למעבר. אם יישמתם את טיפ מספר 3 שלנו ורכשתם רמקולים שמתאימים לחלל, הם לא אמורים להפיק בס מוגזם. אם בכל זאת אתם נתקלתם בבעיה, נסו פתרונות אחרים כמו סתימת פורטים (על ידי ספוגים או גרביים), שימוש במערכת תיקון חדר אקוסטית, או הצבה של לוכדי באסים. כך לא תסבלו מעודף הבס וכולם יהיו מרוצים.
8. אוספים תקליטים? מצוין! תניחו אותם יפה על הרצפה ותתלו על קירות ביתכם

לא תמיד העטיפות של התקליטים האהובים עליכם מתאימים לעיצוב הכללי של הבית. עדיף שתשמרו אותם בעטיפה מיוחדת בארון ייעודי.
9. החצי השני שלכם מתקשרת ומבקשת הסבר איך להשמיע שיר לאורחים? תגידו לה שהיא צריכה לפני-כן ל"חמם" את מגבר המנורות שלכם במשך חצי שעה לפחות!

חשוב לדאוג שהשליטה במערכת תהיה כמה שיותר נוחה, כך גם שאר בני הבית יוכלו ליהנות מהתחביב שלכם. מערכת מורכבת לתפעול, עלולה רק להגביר את תחושת התסכול של החצי השני שלכם. מערכת שכוללת אפליקציה, או תמיכה ב-Spotify Connect, יכולה להפוך את חווית השימוש לפשוטה ואינטואיטיבית ביותר.
10. רוצים לחלוק עם החצי השני שלכם את השדרוג האחרון ושהיא תתלהב גם? הדגימו לה עד כמה סולו התופים בקטע המטאל האהוב עליכם גורם לתחושה של בעיטה בבטן.

אם אתם רוצים שגם החצי השני שלכם תהנה מהמערכת, ואולי תעריך במעט את ההשקעה הכספית הגבוהה, מומלץ מאוד להתחשב בטעם המוזיקלי שלה כאשר אתם משמיעים לה קטעים. זה יכול להוריד את רמת האנטגוניזם ואולי אפילו להסב הנאה מהתחביב שלכם גם לחצי השני.