מידי שבת אנחנו ממליצים לכם על אלבומי המוזיקה, שעשו לנו את השבוע.
השבוע אנחנו בסימן מוזיקה ישראלית מגוונת, נמליץ לכם על חמישה אלבומים של אומנים והרכבים ישראלים מרתקים ומגוונים.
אלבום השבוע של מוזיקה ישראלית מגוונת: Omer Avital Ensemble – SOng Of A Land
אלבום השבוע שלנו הוא האלבום החדש SOng Of A Land של ההרכב, Omer Avital Ensemble.
דווקא על אלבום השבוע שלנו אני לא יכול לספר לכם כמעט כלום. לא הצלחתי לאתר שום מידע ברשת על האלבום, או ההרכב. פניתי באינסטגרם לעומר אביטל לבקש קצת פרטים וגם לאחר שני ניסיונות, לא התקבל דבר.
אז כמה מילים על Omer Avital – עומר אביטל. עומר גדל וזכה לחינוך מוזיקלי בגבעתיים. הוא החל בלימודי גיטרה קלאסית בקונסרבטוריון, בהמשך הוא למד ב״תלמה ילין״ שם הוא עבר לבס אקוסטי והחל את המסע שלו בעולם הג׳אז. בהמשך הוא עבר לניו-יורק ולאט לאט עשה לעצמו שם בסצנת הג׳אז העולמית.
אנחנו המלצנו בעבר על אלבומו המעולה New Song משנת 2014, זהו אלבום ג׳אז עם השפעה אוריינטלית/ישראלית ברורה. שני דברים משותפים בין שני האלבומים הם השימוש במילה Song בשניהם ואותה ההשפעה האוריינטלית/ישראלית. ההבדל הוא שכאן לא מדובר באלבום ג׳אז, אלא יותר מוזיקת עולם. ממה שהצלחתי לזהות יש שימוש בכלי העוד וכלים מסורתיים נוספים. לאורך האלבום כולו ישנו ליווי של אורקסטרה שלמה, כך שנוצר שילוב בין מוזיקה קלסית מודרנית לגוון אוריינטלי בולט. אלמנטים נוספים הם קולות של מוזיקת מדבר וגם מוזיקה תימנית, למשל בקטעים Yemen Pt. 1 ו-Pt. 2, שכוללים גם מעט ווקל.
זה אלבום שפשוט לוקח אותי למקום אחר, זאת למרות שהוא דיי ״צועק״ ישראליות. המוזיקה שלווה, כתובה ומבוצעת ברמה הגבוהה ביותר. בסיום כמה מהקטעים ישנן מחיאות כפיים, כך שיכול להיות שמדובר בהקלטה חיה, אך שוב אין לי שום דרך לדעת משהו בוודאות על האלבום הזה.
מה שאני כן יכול לומר הוא שהאלבום מלא ברגש ויופי, כשאולי החסרון היחיד שלו הוא שהוא מעט ארוך. יש כאן 11 קטעים ואורך כולל של יותר משעה וחצי, כך שלא קל בהכרח לצלוח את האלבום בהאזנה בודדת ורציפה, אך אם אתם מחפשים לעצום את העיניים ולדמיין עולם שקט וטוב יותר, אני ממליץ בחום על לצאת למסע עם SOng Of A Land.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
אלבומים מומלצים נוספים – מוזיקה ישראלית מגוונת
Yosef Gutman – Why Ten?
ההמלצה הראשונה שלנו היא האלבום החדש, Why Ten?, של נגן הבס האקוסטי והמלחין הישראלי, Yosef Gutman.
את יוסף גוטמן (שמו המלא הוא Yosef Gutman Levitt), הכרתי מוקדם יותר השנה כאשר המלצתי לכם על אלבומו The World And Its People שאף הוא יצא השנה, כך שמדובר ביוצר פורה.
הנה תזכורת אודות יוסף: נולד בשנת 1979 בדרום אפריקה, הוא למד פסנתר מגיל צעיר ובשנות ההתבגרות שלו בחר לשנות כיוון לגיטרת הבס. הוא זכה במלגה באוניברסיטת Belle היוקרתית ולמד שם לצד נגנים כמו אבישי כהן החצוצרן. לאחר סיום הלימודים הוא עבר לניו-יורק וניגן במשך תקופה בסצנת הג׳אז המקומית. בהמשך הוא התגלגל על הפקות מסחריות יותר וסיפק מוזיקה בין היתר לתוכנית של אופרה ווינפרי.
בהמשך הוא זנח את המוזיקה ועבר דווקא אל עולם ההייטק שם הוא הקים חברת סטארט-אפ שנמכרה בשנת 2014. יוסף עבר להתגורר בישראל ודווקא כאן הוא החליט לחזור אל המוזיקה. הוא התחבר אל שוריו היהודיים וכעת הוא יוצר מוזיקה שמשלבת נעימות חסידיות לצד ג׳אז מעודן ומוזיקת עולם. אחד הז׳אנרים שמשויכים אל יוסף בפרופיל שלו ב-Roon הוא Jewish Folk.
באלבום Why Ten?, יוסף משתף פעולה עם גיטריסט הג׳אז, יליד תל-אביב וכיום מתגורר בניו-יורק, Gilad Hekselman. עוד באלבום מנגנים Ofri Nehemya על התופים ו-Gilad Ronen על החליל. באלבום הזה השפעת הג׳אז בולטת יותר, אך הוא משולב בעדינות עם מוזיקת עולם ומוזיקה יהודית. ביחס לאלבום הקודם, שהיה מאוד רגוע, השילוב של הגיטרה החשמלית מעניק מעט יותר אנרגטיות וגיוון לאלבום הזה, אם כי הוא עדיין שומר על קו עדין ומרגיע.
כותרת האלבום מתייחסת למיסטיות של הספרה 10 ביהדות. ופרט מעניין נוסף, האלבום הוקלט בירושלים בלייבל Soul Song Records שהוקם בידי Yosef Gutman.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Steroid Puppets – Earthguest
ההמלצה השנייה שלנו היא האלבום Earthguest של הסופר-גרופ הישראלי, Steroid Puppets, משנת 2022.
ההרכב הוא למעשה טריו המורכב מ-Ben Azar על הגיטרה, Or Lubianiker על הבס ו-Nir Nakav על התופים. השלושה הם נגנים מקצועיים ומלומדים שניגנו עם מיטב האומנים הישראלים והבינלאומיים.
ההרכב הוקם מתוך חזון של Ben Azar על ליצור מוזיקה המשלבת בין האינטנסיביות של מוזיקת המטאל ומלודיות והרמוניות של מוזיקת ג׳אז. ההרכב משלבים את גל זה במוזיקה מודרנית ורב-שכבתית ודיי מורכבת לטעמי. הסגנון בהחלט הזכיר לי את התקופה שהייתי מאזין לפרוגרסיב מטאל, בעיקר Dream Theater.
האלבום כולו הינו אינסטרומנטלי וכולל אנרגטיות גבוהה, עם ריפים מלאים עוצמה ומידי פעם גם קטעי סולו מעט רגועים יותר. אני מצאתי את האלבום בגדול ״מושלם״ מבחינה טכנית, הלחנים מורכבים ומבוצעים בידי אומנים סופר מקצועיים. מבחינת הסגנון והרגש של המוזיקה, זה כבר פחות הסגנון האישי שלי, אך ההאזנה אל האלבום הזה השאירה אותי מלא הערכה וכבוד להישג המוזיקלי המרשים של ההרכב.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Pinhas and Sons – מה יהיה עלינו
ההמלצה השלישית שלנו היא האלבום החדש ״מה יהיה עלינו״ של ההרכב הישראלי, פנחס ובניו. – Pinhas and Sons.
כך ההרכב מתארים את עצמם באתר הבית שלהם: ״פנחס וּבניו הם הרכב של 9 נגנים חסרי מורא ופחד, אותם מוביל היוצר עופר פנחס. המוזיקה של פנחס ובניו היא פיוז'ן של רעיונות ומקורות השראה הנעים בין מלודיות ברזילאיות, משקלים בלקניים, גרוב אפריקאי, מקאמים ערביים, ג'אז ומוזיקה קלאסית, שבאופן בלתי מוסבר מוצאים את דרכם לתוך סאונד ישראלי מאוד באופיו.״
חברי ההרכב הם: עופר פנחס, נועה קרדוד, שרון פטרובר, ליאור עוזרי, ברק סרור, מתן ארבל, מושיקו ג׳יואן, דניאל תנחלסון, ברק סוכר, יונתן הדס ואייל סלע.
האלבום החדש, ״מה יהיה עלינו״, הוא פרויקט שערך 5 שנים ועבר שינויים רבים לאורך הדרך. מגפות, מלחמה, אירועים אישיים וכל אלה מעורבבים באלבום בעל סאונד מגוון, המשלב בין השפעות פרוגרסיב רוק, למקצבים לטיניים, מתובל בטיפה של ג׳אז ועם כל זה עדיין מרגיש ישראלי.
שני רגעי השיא באלבום עבורי הם השיר באנגלית Snowflakes, שכולל אינטרו קסום ויפיפה וקטע הסיום, ״כמה שלא״, שהוא בכלל מרגיש כמו קטע סול-גוספל ועבורי היה היצירה הכי חזקה ומרגשת באלבום.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Full Trunk – שובר במות
המלצת הבונוס שלנו להפעם היא האלבום החדש ״שובר במות״ של הרכב הפופ-רוק הישראלי, Full Trunk.
המלצת הבונוס שלנו שונה מהותית משאר ההמלצות שלנו הפעם. האלבום ״שובר במות״ הוא אלבומם הרביעי והשני בעברית של ההרכב Full Trunk בראשותו של הזמר, הגיטריסט והיוצר, גל ניסמן.
אני עוקב אחרי ההרכב מזה שנים, הייתה תקופה שהילדים שלי ממש אהבו את השירים “Hey Hey” ו-״Let’s Go״, מתוך האלבום Show Us What You Got משנת 2017. שיר הסיום של אותו האלבום הוא Like a Stone, שיתוף פעולה עם Sivan Talmor הוא קטע שאני פשוט מכור אליו, והוא היה הקטע השלישי שבחרתי בו לשיר השבוע שלי, איי שם בשנת 2019, כשרק התחלתי לפרסם דברים בפייסבוק.
כעת מגיע האלבום, ״שובר במות״, זהו אלבום פופ-רוק מגוון ומרתק. יש בו סיפור מרכזי על סדרה מדומיינת כלשהי בשם ״שובר במות״, שהיא אולי מטאפורה לסיפור של ההרכב. הליריקה נעה בין דברים עמוקים וכואבים כמו ב-״אין לזה לאן״, לליריקה פשוטה יותר וכזו שפחות התחברתי אליה כמו ב-״סיכוי שבאוויר״, יחד עם זאת זהו קטע הסול-גרוב הכי מדליק באלבום.
יש באלבום כמה שיתופי פעולה מצויינים, בראשם ״נגנב ממך״ עם נינט טייב, קטע בלוז רוק עוצמתי ופשוט מגניב מבחינת הקצב, ההפקה ועבודת הגיטרה. שיתוף פעולה הרבה יותר מפתיע הוא בקטע ״חרדות קומיטמנט״, בו הם משתפים פעולה עם גורי אלפי, למילים שנכתבו בידי גורי ו״שאנן סטריט״.
אז מה רק אין באלבום הזה, ראפ, סול, רוק, פופ, ליריקה מגוונת והקו שמחבר את הכל הוא אנרגטיות וחיוך, גם כשקשה וכמובן הווקל הפשוט אדיר של גל, שהוא בעל גרוב שפשוט אי אפשר ללמד, זה כישרון מולד ומתנה שהוא קיבל, כל מה שהוא עשה עם זה מאז, זה כבר לגמרי שלו ואני לחלוטין מכבד את היצירה, גם אם היא הרבה יותר מיינסטרים ממה שאני בדרך כלל מאזין אליו.
האלבום ב-Spotify:
עד כאן להפעם, שבוע נפלא לכל קוראי האתר.