fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Austrian Audio The Composer & Full Score one – סקירה למערכת אוזניות

    הפעם הגיעה אלינו לסקירה מערכת האוזניות של חברת Austrian Audio, שמורכבת מאוזניות הדגל, Austrian Audio The Composer ומגבר האוזניות היחיד של החברה, ה-Austrian Audio Full Score one. האם מדובר במערכת הייאנד משתלמת? בואו נגלה.

    Austrian Audio The Composer

    אנחנו מודים לפיוז סטריאו על כך שסיפקו לנו את מערכת האוזניות הזו לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    Austrian Audio The Composer & Full Score one הינה מערכת אוזניות הייאנד מרשימה מבחינת עיצוב, נוחות וסאונד

    Austrian Audio The Composer & Full Score one - סקירה למערכת אוזניות

    מה אהבנו

    • עיצוב סולידי עם איכות בנייה מעולה, ללא שימוש בפלסטיק
    • אוזניות נוחות עם איזון משקל, המאפשר לענוד אותן במשך שעות.
    • המגבר כולל חוויית שימוש פשוטה ומיקום הכניסות הינו נוח ומרווח
    • אופי סאונד ניטרלי ובוגר, כזה שלא נותן עדיפות לז׳אנר מסוים
    • בס פאנצ׳י ועמוק
    • ניקיון סאונד מרשים במיוחד
    Austrian Audio The Composer & Full Score one - סקירה למערכת אוזניות

    נקודות לשיפור

    • הקליפס/תופסן שמשמש לכיוון קשת האוזניות, מעט פחות נוח
    • המגבר הינו אנלוגי בלבד, כך שתצטרכו להוסיף ממיר חיצוני בנוסף

    סקירת וידאו

    על חברת Austrian Audio

    כשמשרדי חברת AKG הוותיקה נסגרו בווינה אוסטריה, קבוצה של 22 מעובדי החברה התאחדו והחליטו להקים חברה חדשה. זה הסיפור מאחורי הקמת Austrian Audio בוינה בשנת 2017. אומנם מדובר על מותג חדש, אך האנשים שעומדים מאחוריו הם עתירי ניסיון.

    בין מוצרי החברה תמצאו מיקרופונים, אוזניות לשוק הבית והמקצועי ואפילו תוכנות להקלטת ועריכת סאונד. לחברת Austrian Audio יש פטנטים וטכנולוגיות ייחודיות בתחומים של אודיו, אקוסטיקה, מתמרים, סינון רעשים ובתחום המדידות.

    העומדים למבחן: Austrian Audio The Composer & Full Score one

    אוזניות Austrian Audio The Composer הן אוזניות הדגל של החברה. הן מגיעות בתצורת גב פתוח וכוללות דרייבר בקוטר 49 מ״מ עם דיאפרגמה מצופה בפחמן דמוי יהלום, המעניקים לדרייבר קשיחות, שמתבטאת בהעברה מדויקת ואותנטית של הסאונד בכל עוצמת ניגון. האוזניות מגיעות עם תושבות אוזניים מתכווננות וניתנות להטיה להתאמה ונוחות מקסימלים. בנוסף רצועת הראש עשויה מחומרים המשחררים חום, מה שאמור להקל עליכם בשימוש ממושך, במיוחד בקיץ הישראלי.

    חיבורי הכבלים באוזניות Austrian Audio The Composer מתבצעים על ידי מחברי בננה הנמצאים בחלק החיצוני של האוזנייה, ולא בתחתית כמקובל. עיצוב כזה מאפשר פחות עומס והפעלת משקל על האוזניים.

    קצת נתונים טכניים:
    עכבה: 22 אוהם
    תגובת תדר: 5Hz – 44kHz
    עיוות THD (@ 1kHz): פחות מ-0.1%
    משקל: 385 גרם

    מגבר האוזניות, Austrian Audio Full Score one הינו המגבר הראשון מתוצרת החברה, והוא מיוצר באותה דייקנות כמו המיקרופונים והאוזניות של החברה, כאשר המחשבה היא על הצרכן הביתי וגם על הצרכן המקצועי (טכנאי קול, מיקסרים, מאסטרים).

    המגבר מגיע עם טכנולוגיה ייחודית של החברה שנקראת True Transient Technology, או TTT. על פי החברה, הטכנולוגיה מאפשרת לשמוע את הפירוט המלא של מכת תופים, או פריטת הגיטרה. תכנון המגבר הינו Fully Discrete, ללא שימוש במעגלים משולבים (ICs) במסלול האות. ה-Full Score one כולל רצפת רעש נמוכה ועיוות THD נמוך בכל עוצמת ניגון. התכנון החדשני של המגבר כולל מעגל סימטרי של פידבק מתח, שלב Gain מהיר בתצורת Push-Pull ושלב קלט דיפרנציאלי מקבילי. המגבר כולל רכיבים בדרגת איכות צבאית.

    Austrian Audio Full Score one
    (Image Credit: Austrian Audio)

    ה-Austrian Audio Full Score one יכול להניע אוזניות בעלות עכבה נמוכה של 10 אוהם ועד אוזניות עם עכבה גבוהה של 300 אוהם ומעלה.
    מבחינת כניסות, ה-Austrian Audio Full Score one כולל כניסה לא מאוזנת RCA וכניסה מאוזנת XLR.

    המגבר הינו אנלוגי לחלוטין, מה שאומר שתצטרכו לשלב ממיר חיצוני בנוסף. מעבר לעלות הכספית הנוספת, זה גם אמר שצריך מקום למכשיר נוסף בעמדת האוזניות שלכם. כמובן שמצד שני, אם כבר יש ברשותכם ממיר איכותי, שילוב של מגבר אנלוגי הוא הדבר ההגיוני ביותר.

    Austrian Audio Full Score one

    יציאות האוזניות במגבר הן שתי יציאות 6.35 מ״מ ויציאת XLR מסוג 4 פינים.

    Austrian Audio Full Score one

    מידות המגבר במ״מ הן: 65 גובה, 265 רוחב ו-220 עומק. המשקל של המגבר הינו 2.8 ק״ג.

    האוזניות והמגבר מתוכננים ומיוצרים באוסטריה.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-Unboxing:

    חוויית העיצוב של ה-Austrian Audio The Composer מתחילה כבר מהתיבה המרשימה שהאוזניות מגיעות בה. אז נכון, רוב הסיכויים שלאחר הפתיחה תשימו אותה בצד ולא תשתמשו בה יותר, אבל זה לגמרי מוסיף לחוויית ההייאנד של מוצר כזה. שילוב הסמיילי בדופן הפנימית של התיבה, מראה גם על קצת חוש הומור, תכונה שלרוב חסרה מאוד בעולם האודיו, הנוטה לרצינות יתר.

    Austrian Audio The Composer

    יחד עם האוזניות, תקבלו שלושה כבלים באורך של 3 מטר כל אחד: כבל מאוזן XLR, כבל מאוזן Pentaconn עם מחבר של 4.4 מ״מ וכבל עם מחבר 3.5 מ״מ עם מתאם ל-6.3 מ״מ.

    איכות הבנייה כאן הינה ברמה גבוהה ביותר, כל המסגרת, המחברים של האוזניות אל המסגרת והרשת על הדופן האחורית, הינם מתכתיים. עד כמה שאני מצליח לזהות, אין כאן שימוש בפלסטיק כלל. הכריות של האוזניות רכות במיוחד וחומר העור שעוטף אותן הינו חלק ונעים למגע. כיסוי הדרייבר הינו בד איכותי. באתר החברה אין פרטים מדויקים יותר על החומרים, שנעשה בהם שימוש באוזניות.

    בחלק הפנימי של האוזניות ישנו כיתוב של R ו-L בגדול, כך שאין צורך לנחש ולחפש היכן זה רשום.

    Austrian Audio The Composer

    שינוי המידה של הקשת מתבצע בעזרת שני תופסנים מעל האוזניות, שינוי המידה נעשה על ידי לחיצה על התופסן והזזה שלו למעלה, או למטה. זו הנקודה היחידה לגביה הייתי פחות מרוצה, מנגנון הלחיצה והדחיפה למעלה/למטה מרגישים לי פחות נוחים ביחס לאוזניות אחרות. היתרון של הגישה הזו הוא בכך, שאחרי שקבעתם את הגודל הרצוי תוכלו להיות בטוחים שהוא לא יחליק, או ישתנה.

    המגבר, Austrian Audio Full Score one מגיע בתיבת אלומיניום איכותית ומעוגלת, מה שנותן לה תחושה שיקית ומודרנית. בדופן העליונה מוטבע בגדול הלוגו של חברת Austrian Audio.

    Austrian Audio Full Score one

    בורר העוצמה הגדול הינו איכותי והתנועה שלו חלקה וקלה. בנוסף, אהבתי את המרחק בין הכניסות השונות. כניסת ה-XLR מוחבאת מאחורי סליידר שמעניק מראה נקי יותר למגבר כשאתם לא משתמשים בכניסה זו.

    Austrian Audio Full Score one

    בצד שמאל של המגבר יש שני כפתורים גדולים, כפתור ההדלקה ובורר ה-TTT. הכפתורים הם החלק שפחות אהבתי במגבר, צריך לדחוף אותם הרבה פנימה וזה מעניק תחושה שלטעמי היא מעט פחות פרימיום. ביקורת קטנונית נוספת שיש לי היא בנושא השימוש בנורות לד אדומות על מנת לתאר מצב דלוק של הכפתורים, מה שמעט מבלבל בעיניי.

    בדופן האחורית של המגבר יש את הכניסות, גם הן מרווחות ביותר וכוללות כיתוב של הכניסה משני הצדדים שלה, כך שיהיה לכם נוח לקרוא בין אם אתם מסתכלים מלמטה, או מלמעלה.

    איכות הבנייה של המגבר ממשיכה את הקו של האוזניות, עם שימוש במתכת איכותית, המגבר מרגיש יציב ורמת הגימור היא ברמה גבוהה.

    נוחות ושימושיות

    אחד הפרמטרים החשובים ביותר באוזניות זה הנוחות, אוזניות טובות ככל שלא יהיו, אם הן לא נוחות, יהיה לכם קשה להשתמש בהן לפרק זמן ארוך. אוזניות Austrian Audio The Composer, עומדות במבחן הנוחות שלי בגדול. השימוש ברצועת הראש מוריד את העומס וכובד המשקל מהאוזניים. האוזניות עצמן עטופות בחומרים רכים ומפנקים, והן מספיק גדולות בשביל שלא יהיה שום חיכוך, או תחושה לא נעימה. הקשת של האוזניות מאוד גמישה והאוזניות לא כבדות מידי, כך שלא הייתה לי שום בעיה להיות איתן במשך מספר שעות רצופות.

    נקודה אחרונה בנושא הנוחות היא חיבור הכבלים, שבאופן דיי ייחודי מתחברים כאן למסגרת החיצונית ולא בתחתית של האוזניות. חיבור כזה מרחיק במעט את הכבלים מהצוואר, בגלל המפתח המעט רחב יותר, בנוסף צורת חיבור כזו מפעילה מעט פחות כוח משיכה על האוזניים. כך שגם נקודה זו משפיעה לחיוב על הנוחות.

    בנושא המגבר, אתייחס לשימושיות. הזכרתי כבר את העניין שכל הכניסות והיציאות הן מאוד מרווחות ולכן נוח להשתמש בהן. כל הכניסות והיציאות פועלות במקביל, כך שאין צורך לבחור שום דבר, פשוט מחברים, קובעים את העוצמה שרוצים ונהנים מסאונד. אי אפשר לבקש שימושיות פשוטה יותר ממגבר אוזניות.

    מבחן ההאזנה

    לאורך המבחן אוזניות ה-Austrian Audio The Composer חוברו באמצעות כבל ה-XLR המצורף אל מגבר ה-Austrian Audio Full Score one. המקור היה מחשב MacBook Air, שמחובר לממיר Ayre QB-9 DSD.

    שתי התכונות שחברת Austrian Audio הכי מדגישה באתר שלהם הן אחוז נמוך של רעשים ועיוותים ואופי סאונד, שמתאים גם לחובבי הסאונד הביתיים וגם לשימוש מקצועי. אני חושב שהתכונות האלה אכן בולטות מאוד במערכת, שמורכבת מאוזניות The Composer והמגבר Full Score one. מידת הניקיון בלטה לכל אורך המבחן כמו גם האופי הניטרלי והמדויק. מעבר למוזיקה, השתמשתי במערכת הזו גם עבור צפייה בסרטונים ועריכת וידאו, ותמיד הרגשתי שאני מקבל סאונד שקוף וניטרלי ביותר, כזה שלטעמי בהחלט אפשר להשתמש במערכת הזו גם לשימוש מקצועי (עד כמה שאני יכול לשפוט).

    הפעם במבחן ההאזנה שלנו השתמשתי בלא מעט קטעים נוסטלגיים עבורי, כולל כמה קטעים מהפלייליסט ״10 שירים אודיופילים שאתם חייבים להכיר״ שפרסמנו לא מזמן. מבחן ההאזנה התבצע אחרי הרצה של המערכת במשך מספר שעות וכמה ימים של האזנה ״אגבית״. התכנים נוגנו משירות Tidal.

    התחלתי בקטע הווקל ג׳אז הקלסי, September in Montreal של Anne Bisson. הווקל ממורכז באופן מרשים. הסאונד אוורירי ובעל מידת ניקיון מרשימה. התופים הדוקים במידה טובה והפסנתר מעודן. יש כאן הפרדת כלים טובה ותחושה של המון אוויר בסאונד.

    מכאן אני עושה שינוי קיצוני וממשיך לשנים קטעים מתוך רשימת ״10 שירים אודיופילים שאתם חייבים להכיר״. תחילה לקטע האלקטרוני שהוא פצצת אנרגיה, Make Us Stronger של Ghost Rider. מבחינה מוזיקלית, זה ממש לא כוס התה שלי, אבל זהו קטע שמאפשר להביא מערכת לקצה. דרך המערכת של Austrian Audio הקטע נשמע בעל אנרגטיות אדירה, הבמה עוטפת ורחבה מאוד, הפרדת השכבות יוצאת מן הכלל, רמת הפירוט מאפשרת לשמוע כל אפקט קטן. הניקיון, הדינמיות, הפאנצ׳יות והעומק של הבס, מתחברים לכדי תוצאה מעולה במוזיקה אלקטרונית.
    בקטע הזה בחנתי גם את הביצועים בעוצמות שמע נמוכות, אז יש ירידה מסוימת בדינמיות, אבל רמת הפירוט והאנרגטיות של הקטע נשמרים היטב.

    עוד קפיצה קיצונית, הפעם לקטע הרוק הקלאסי, You And Your Friend של ה-Dire Straits. כאן מערכת ה-Austrian Audio מציגה רמת הפרדה מעולה בין הגיטרה והתופים, הוויברציות של הגיטרה נשארים באוויר קצת ושומעים כל ניואנס קטן בהם. הווקל מופרד וממורכז. הפרזנטציה בשרנית ומדויקת.

    בקטע הבא אני מחפש להתמקד בווקל, זהו הקטע Ash + Bone של שלושת הזמרות: Sukhmani, Ajeet & Aisling Urwin. יש כאן הרמוניה קולית יוצאת דופן, שמועברת דרך ה-Austrian Audio The Composer באופן נקי ומופרד. ההפרדה נשמעת טבעית ולא מודגשת באופן מלאכותי. בקטע הזה ישנו בס אווירתי עמוק, שמפתיע מידי פעם, והוא נשמע ברור, עמוק ומפורט. ביצירה הזו ישנם גם אפקטים קטנים שפזורים על פני הבמה, והמקום שלהם מועבר באופן מדויק.

    בחלק האחרון של המבחן הזה רציתי להתרשם מהיכולת של של ה-Austrian Audio The Composer & Full Score one לשקף פערים באיכות הקובץ הדיגיטלי. לשם כך גייסתי את היצירה שאני מכיר היטב, Silent World של Wolfgang Haffner. האזנתי לקטע הזה דרך Spotify, Tidal ולבסוף לקובץ מיקומי שיש לי (אותו קיבלתי עם הרכישה של התקליט) דרך Roon. מדובר כאן בהקלטה אודיופילית, שנשמעת מעולה גם דרך Spotify, אך לטעמי בבחינה מדוקדקת כן הצלחתי לחוש בסאונד מעט מפורט יותר, טבעי וחלק יותר, בעל יותר שכבות כשעברתי מ-Spotify ל-Tidal. גם במעבר לקובץ מקומי חשתי שיפור בפאנצ׳יות של הבס והדינמיות, לצד העברה רכה ונעימה יותר. ממש לא מדובר כאן בהבדלים של יום ולילה, אך המערכת של Austrian Audio מצליחה לשקף את הבדלי האיכות, מה שמצביע על פירוט ושקיפות גבוהים.

    השוואה קצרה: Austrian Audio The Composer & Full Score one VS Stax SR-009S & Stax SRM-D50

    בחלק הזה השוואתי את המערכת הנבחנת כאן, ה-Austrian Audio The Composer & Full Score one עם מערכת האוזניות האישית שלי, ה-Stax SR-009S & Stax SRM-D50. על מנת לנטרל כמה שיותר גורמים משתנים, השתמשתי באותו הממיר עבור שתי המערכות, ה-Ayre QB-9 DSD, ולא בממיר המובנה במגבר ה-Stax SRM-D50 (כך אני משתמש בו גם ביום יום).

    לפני שנדבר על ההבדלים בסאונד, קצת על ההבדלים בין המערכות. נתחיל מפרמטר הנוחות, אוזניות ה-Stax SR-009S, הן האוזניות הנוחות ביותר, שאיי פעם השתמשתי בהן, הן מצליחות לאזן את המשקל באופן אידיאלי ואני יכול להרכיב אותן במשך שעות ארוכות, ללא שום תחושת עייפות. אני חייב לציין שאומנם האוזניות Austrian Audio The Composer לא עוקפות את ה-Stax בפרמטר הנוחות, הן מפסידות בנקודות בודדות. The Composer מרגישות ממש במעט כבדות יותר על האוזן, אבל הן סופר נוחות גם בשימוש של שעות.

    הבדל נוסף ששמתי לב אליו בין שתי המערכת הוא מידת הפתיחות לרעשים בחוץ. בשני המקרים מדובר באוזניות גב פתוח, כאלה שלא יאפשרו לכם להתחבא מהרעש, אך אני מצאתי את ה-Stax SR-009S כיותר רגישות לרעשים. כשהטלוויזיה פעלה בחדר ליד זה יותר הפריע לי עם ה-SR-009S מאשר עם The Composer, כך שזה מהווה יתרון ל-The Composer מבחינתי.

    מבחינת הסאונד חזרתי אל שני קטעי הג׳אז שישמשו אותי במבחן הזה, Silent World ו-September in Montreal. בשתי היצירות חשתי בהבדלים דומים. במערכת של Stax הסאונד מעט אוורירי ורך יותר והבס מעט הדוק ומהיר יותר. לעומת זאת ב-Austrian Audio הבס מעט פאנצ׳י יותר ויש קצת יותר דינמיות או קונטרסטיות בסאונד. החלק המשותף לשתי המערכות הוא רמת ניקיון פנטסטית ובמה עוטפת כמעט זהה, נראה שמבחינת הבמה שתי המערכות משקפות נאמנה את הבמה שממיר ה-Ayre מייצר.

    סיכום

    מערכת האוזניות, שמורכבת מאוזניות Austrian Audio The Composer ומגבר האוזניות Austrian Audio Full Score one, הוכיחה את עצמה כמערכת אוזניות הייאנד ראויה ומרשימה. העיצוב משדר רצינות והשקעה, ללא שום עיגול פינות. איכות הבנייה היא גבוהה, הקשת, המסגרת של האוזניות ותיבת המגבר, כולם מתכתיים, ללא שימוש בפלסטיק.

    פרמטר הנוחות של האוזניות הוא קיריטי עבורי. אוזניות Austrian Audio The Composer מגיעות עם רצועת ראש, שעוזרת לאזן את המשקל של האוזניות ומיקום נוח במיוחד של מחברי הכבלים. בזכות תכונות אלה, יכולתי לענוד את האוזניות במשך שעות ללא שום קושי או תחושת עייפות.

    לבסוף אנחנו מגיעים אל הסאונד, כאן המערכת של Austrian Audio הציגה סאונד בעל ניקיון מרשים ואופי סאונד ניטרלי ובוגר, כזה שלא מעדיף ז׳אנר אחד כלשהו. לטעמי זהו סאונד מספיק מדויק גם עבור שימוש מקצועי. יחד עם זאת, לא מדובר כאן בסאונד אנליטי ויבש, אלה סאונד אנרגטי בעל דינמיות טובה, כמובן שבתנאי שתכונות אלה נמצאות בהקלטה.

    מחירו של Austrian Audio The Composer הוא 10,900 ₪
    מחירו של Austrian Audio Full Score one הוא 6,600 ₪
    אחריות: שנה

    ציוד ששימש אותי לסקירה:
    מחשב: Apple MacBook Air עם מפצל USB של חברת Belkin.
    ממיר: Ayre QB-9 DSD
    אוזניות להשוואה: Stax SR-009S
    מגבר אוזניות להשוואה: Stax SRM-D50

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן