fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • LG FP9 Tone Free – אוזניות ה-TWS הכי נקיות בשוק

    הפעם קיבלנו לסקירה את אוזניות ה-TWS החדשות, LG FP9, מסדרת ה-Tone Free של LG. אוזניות ה-FP9 מגיעות עם מספר יכולות מרתקות וייחודיות, בראשן היכולת לחטא את האוזניות בזמן טעינה באמצעות נורת UV מובנת בערכת הטעינה. זו כמובן יכולת אקטואלית ביותר, אך השאלה היא כמובן מה הם הביצועים של ה-FP9 מבחינת איכות סאונד, נוחות שימוש ומנגנון סינון הרעשים האקטיבי. על כך ננסה לענות בסקירה זו.

    אנחנו מודים לח.י. אלקטרוניקה, יבואנית LG בישראל, על כך שסיפקו לנו את האוזניות לצורך סקירה.

    LG FP9 Tone Free

    שורה תחתונה

    ה-LG FP9, הן הרבה יותר מ״רק אוזניות שמנקות את עצמן״, הן נוחות ביותר, קלות לשליטה וכוללות סאונד המאופיין ברמת פירוט גבוה והפרדת ווקל יוצאת מן הכלל

    מה אהבנו
    • ה-FP9 הן יציבות, קלות ונוחות מאוד להרכבה
    • אפליקציית השליטה נוחה וידידותית במיוחד
    • מנגנון ה-ANC מסנן תדרים נמוכים בצורה טובה ומאפשר לשמוע יותר מהמוזיקה גם בסביבה רועשת.
    • השימוש בניקוי בעזרת UV הוא רעיון מקורי ואקטואלי
    • גם מצב הלחישה מראה על חשיבה מקורית
    • הסאונד מאופיין ברמת פירוט גבוהה והפרדה יוצאת מן הכלל של הווקל
    נקודות לשיפור
    • הטיפים מג׳ל סיליקון הם אומנם רכים ונעימים, אך עדיין מעט קשים ביחס לקצף
    • לא הבס המוביל בקטגוריה

    סקירת וידאו

    העומד למבחן: LG FP9

    אומנם חברת LG בחרה לצאת משוק הסלולר, שם החברה התקשתה להגיע לרווחיות, אך שוק אוזניות ה-TWS, הוא אחד השווקים הרותחים ביותר בתחום האלקטרוניקה הבידורית וחברת LG לא יכלה להרשות לעצמה לא להיות שחקן בשוק הזה.

    לכן LG בחרו להשיק את סדרת ה-Tone Free שכוללת שלושה דגמים: FP5, FP8 וה-FP9 שנסקר כאן. כל שלושת הדגמים מגיעים עם מנגנון סינון רעשים אקטיבי (ANC), כיוונון סאונד בידי Meridian ואפליקציית שליטה מתקדמת.

    ה-FP9 תומכות בגרסת 5.2 Bluetooth ומקודדים מסוג: SBC ו-AAC. כל אוזנייה כוללת 3 מיקרופונים המשמשים לשיחות ולמנגון ה-ANC. הטיפים עשויים מג׳ל סיליקון בדרגה רפואית.

    הסוללה של ה-FP9 מחזיקה עד 10 שעות נגינה ו-24 שעות עם הטענות בעזרת ערכת הטעינה כאשר מנגנון סינון הרעשים האקטיבי אינו מופעל. אם ה-ANC מופעל המספרים יורדים ל-6 שעות ו-15 שעות בהתאמה. האוזניות תומכות בהטענה מהירה אשר מאפשרת שעה של שימוש לאחר הטענה של 5 דקות בלבד.

    התכונה הייחודית ביותר של אוזניות מסדרת ה-Tone Free של LG היא כנראה נורת ה-UV, שפועלת במשך 5 דקות בזמן שאתם מטעינים את ערכת הטעינה. בקונצרן של חברת LG, יש מספר מוצרים שעושים שימוש בטכנולוגיה זו לדוגמה מכונת כביסה או רובוט ניקוי, כך שיש כאן דוגמה נהדרת של שימוש בטכנולוגיה של החברה למספר מוצרים, שכביכול אין קשר ביניהם. נושא החיידקים הפך לעניין רגיש בשנים האחרונות ולכן מנגנון כזה, המבטיח להרוג 99.9% אחוז מהחיידקים ב-5 דקות, יכול בהחלט לפנות לקהל רחב של משתמשים. על פי LG, ניקוי כזה מוריד משמעותית את הסיכוי לזיהומים.

    תכונה מעניינת נוספת שקיימת אך ורק בדגם ה-FP9, היא תכונה שנקראת Plug & Wireless, האוזניות מגיעות עם כבל AUX ל-USB-C המאפשר לחבר את ערכת הטעינה של ה-FP9 ליציאת AUX של מכשיר אחר ואז לשלוח את הסאונד אלחוטית מערכת הטעינה לאוזניות. למה צריך את זה אתם שואלים? למעשה זו יכולת שימושית המאפשרת לכל מכשיר, ללא יכולת Bluetooth, להתחבר אל האוזניות. הדוגמא הנפוצה ביותר היא מערכת הבידור בטיסות.

    לבסוף, אוזניות ה-FP9, עומדות בתקן IPX4 לעמידות במים, ולכן יצליחו להתמודד עם זיעה או גשם קליל.

    עיצוב ונוחות

    ה-LG FP9 מגיעים באריזה לבנה, מודרנית ומזמינה. בתוך האריזה תמצאו את ערכת הטעינה עם האוזניות בתוכה, תעודת אחריות מבית ח.י., מדריך קצר למשתמש באנגלית, שקית עם שתי זוגות טיפים להחלפה (הטיפ שמורכב על האוזניות הוא בגודל בינוני והטיפים הנוספים הם בגודל קטן וגדול) כבל USB-C ל-USB רגיל לשם טעינה וכבל USB-C ל-AUX בשביל תכונת ה-Plug & Wireless.

    ערכת הטעינה היא עגולה ומזכירה מאוד קונכיה בצורתה. הערכה כוללת שתי נורות חיווי, האחת נדלקת כאשר האוזניות נטענות והשנייה מסמנת שנורת ה-UVnano דלוקה. נורת ה-UVnano נדלקת רק כאשר ערכת הטעינה מחוברת למטען חיצוני ואז הנורה תדלוק למשך 5 דקות.

    LG FP9 Tone Free

    בנוסף על ערכת הטעינה של ה-LG FP9, תמצאו בורר המדליק ומכבה את יכולת ה-Plug & Wireless.

    LG FP9 Tone Free

    כאשר פותחים את ערכת הטעינה, האוזניות מוארות באור כחול, טאץ׳ עיצובי מדליק לטעמי.

    לאוזניות עצמן יש צורה קשתית כאשר החלק החיצוני שנמצא מחוץ לאוזן הוא קצר. חברת LG הזמינה בדיקה שהתבצעה על כמה מאות אנשים למציאת צורת האוזנייה הנוחה ביותר. האוזנייה מחליקה פנימה לתוך האוזן ומרגישה נוחה, קלה ויציבה במיוחד. לי יש תעלת אוזן צרה, לכן החלפתי לטיפים הקטנים ביותר. חומר הג׳יל סיליקון הינו חומר רך, וכאשר בוחרים בגודל הנכון, האוזנייה לא מכאיבה לתעלה. אני חושב שמדובר כאן בטיפים מסילקון הרכים והנעימים ביותר שיצא לנסות, אך יחד עם זאת, אני רגיש במיוחד לחומרים שנכנסים לי לתוך האוזן ולאחר כשעה-שעתיים עם האוזניות, חשתי אי נעימות קלה ביותר. כך שאני אישית מעדיף טיפים מקצף אלסטי ולא סיליקון.

    LG FP9 Tone Free

    שליטה ושימושיות

    השליטה ב-LG FP9 כוללת שליטה בעזרת נגיעות על האוזניות וכמובן באמצעות אפליקציית השליטה. ממשק השליטה על הניגון, מענה לשיחות וכו של LG הוא סימטרי וכמעט כל הפעולות ניתן לבצע בעזרת שתי האוזניות. זה נוח וקל לשימוש בהשוואה לממשק שמתפצל ובו כל אוזנייה שולטת בפונקציות אחרות.

    אפליקציית השליטה של LG היא דוגמה מעולה לאפלקיצייה מסודרת, נקייה וידידותית, וזה לחלוטין תענוג להשתמש בה, בין אם אתם משתמשים פשוטים או מתקדמים.

    האפליקצייה מאפשרת לכם לבחור אחד ממצבי האקוולייזר המובנים (מבית Meridian) בנוסף לשתי אפשרויות של אקוולייזר מותאם אישית, המאפשר לשחק עם התדרים השונים ולהתאים את הסאונד לטעמכם האישי.

    אפשרויות נוספות הן הפעלה וקינפוג של מנגנון סינון הרעשים האקטיבי, התאמה אישית את ממשק הנגיעות באוזניות ומספר הגדרות נוספות.

    LG FP9 Tone Free - אוזניות ה-TWS הכי נקיות בשוק

    תחת הקטגוריה של Tone Free Lab, תוכלו למצוא שתי יכולות מתקדמות, ואולי ניסיוניות, שמומשו ב-FP9. יכולת אחת היא ה-Game Mode, שמנסה לצמצם את ההשהייה המובנת בתקשורת ה-Bluetooth, על מנת לספק לכם חויית משחק טובה יותר. היכולת השנייה היא עוד הברקה בעיניי של LG והיא נקראת, Whispering Mode, או מצב לחישה. מצב הלחישה מאפשר לכם להשתמש באוזנייה הימנית כמיקרופון ולהחזיק אותה קרוב לפה, כך שתוכלו לדבר בשקט ועדיין ישמעו אתכם היטב.

    LG FP9 Tone Free - אוזניות ה-TWS הכי נקיות בשוק

    האפליקציה כוללת גם מדריך עם הסברים קצרים ושימושיים לפונקציונאליות של האוזניות.

    LG FP9 Tone Free - אוזניות ה-TWS הכי נקיות בשוק

    מבחן ההאזנה

    מבחן ההאזנה התבצע באמצעות חיבור אל מכשיר ה-iPhone 12 Pro שלי וניגון תכנים משירות Tidal.
    לפני שצללתי לבחינת הסאונד של האוזניות היה עלי לקבוע את מצב האקוולייזר המועדף ואת מידת ההתערבות של מנגנון ה-ANC.

    תחילה בנושא האקוולייזר, האקוולייזר ב-LG FP9 כווננו בידי Meridian. שיתוף הפעולה בין שתי החברות האלה מוביל לתוצאות נהדרות, כפי שחווינו בסאונדברים מבית LG (לדוגמה ה-SN9Y או ה-SN7Y).

    אני תמיד מחפש את הסאונד המאוזן וניטרלי ביותר. ברגע שמתחילים לשחק מידי עם האקוולייזר ו״תוספות האפקטים״ למיניהם, מהר מאוד מגיעים למצב של תוצאה טובה בחלק מהתכנים, לעומת זאת טובה פחות טובה באחרים. כך שזה לא מפתיע שבסופו של דבר מצאתי את מצב ה-Natural כמצב המועדף עלי. ניסיתי מעט את מצבי ה-Immersive וה-3D Sound Stage, שניהם בדרך שלהם מעניקים תחושה של בימת סאונד עוטפת ורחבה יותר וברגעים הראשונים זה כן מורגש ומרשים. יחד עם זאת, כשחוזרים שוב למצב ה-Natural, הסאונד פשוט מרגיש נכון ומדויק יותר.

    כעת נשאר לי לבחור את מצב ה-ANC, או סינון הרעשים. בדקתי את התוצאה המתקבלת כאשר טלוויזיה פועלת ברקע. מנגנון סינון הרעשים של ה-LG FP9, עובד בעיקר על סינון התדרים הנמוכים ולכן קולות אנושיים עדיין מצליחים לחדור, ורעשי הטלוויזיה לא מסוננים לחלוטין. למרות זאת, האפקט בהחלט מורגש ויש לו גם השפעה חיובית על הסאונד, הנמכה של רעשי הרקע מאפשרת לשמוע בצורה ברורה ונקייה יותר את המוזיקה.

    כך שאת מבחן ההאזנה ערכתי כאשר האקוולייזר מכוון למצב Natural ומנגנון ה-ANC מופעל על רמתו הגבוהה.

    פתחתי את המבחן הפעם בקטע המרשים, Poem of Chinese Drum, של אומן כלי ההקשה הסיני, Hok-man Yim. זהו קטע שכולל תופים ברמות עומק שונות, מתופים ענקיים לתופים ״קלילים״ ומהירים. ה-FP9 מפגינים רמת פירוט גבוהה, השקט בין התיפופים קרוב למוחלט (במיוחד כשה-ANC מופעל). זהו קטע עם דינאמיות מרשימה התיפוף עובר מתיפוף שקט לתיפוף עמוק מאוד. ה-FP9 מצליחים להעביר את הדינאמיות הזו בצורה מובחנת ומורגשת. ה-FP9 ממלא את בימת הסאונד בין שני האוזניים עם Imaging מרשים, למשל התופים העמוקים מרגישים כאילו הם באים מהחלק האחורי של הראש, בדיוק במרכז.

    המשכתי לבלדה המרגשת The Lord של Sophie Zelmani, על מנת לבחון כיצד ה-FP9 מתפקדים עם מוזיקת ווקל אקוסטית. הגיטרה המלווה את סופי, מרגישה מעט רכה וחסרת חדות, ה-FP9 מתמקד בבירור בווקל. קולה של סופי מלא בפרטים ומופרד בצורה מצוינת. ה-FP9 מצליח להעביר את הרגש של השיר בצורה משכנעת. הכינורות בשיר מורגשים ונקיים. בקטע סולו הגיטרה בסיום, יש הרבה יותר דגש וחדות לפריטה ביחס לפירוט שמלווה את השירה של סופי. בסך הכל פרזנטציה נעימה ומרגשת המתמקדת בהעברה מדוייקת ומפורטת של הווקל.

    ההדגש של הווקל ב-LG FP9, זו ללא ספק החלטה מכוונת שכנראה תמצא חן בעיני (או אוזני) רוב הצרכנים. הווקל תמיד נשאר מאוד ברור ומופרד בצורה מצוינת מהמוזיקה, כך שאת לב השיר מקבלים בצורה המפורטת והברורה ביותר.

    הדגש הווקל הורגש גם ביצירה No Sanctuary Here של Chris Jones. ביצירה הקצבית והאנרגטית הזו, ה-FP9 מביא את קולו של כריס למרכז והוא מופרד בצורה נהדרת מהמוזיקה וגם משירת הליווי. הקטע הזה מראה גם את הצד השני של הדגשת הווקל וזו הפרדה מעט פחות טובה בין הכלים השונים.

    בשלב זה עברתי לבחינה של הבס והביצועים במוזיקה אלקטרונית. תחילה קטע הפופ הדינאמי, Bad Guy של בילי אייליש המוכשרת. הבס בקטע, אומנם נשמע אנרגטי ומפורט אך אינו מאוד עמוק. לאורך כל השיר, שוב ה-FP9 מפגין את היכולות שלו להעביר ווקל בצורה נקיה, מפורטת וברורה לא משנה עד כמה המוזיקה רועשת. בקטע שהמקצב נהיה איטי יותר, ה-FP9 מצליח לפזר את אפקט הבס על פני כל הבמה בין ערוצי שמאל וימין והלחישה של בילי מובחנת וכל כך קל להבין כל הברה שלה.
    בקטע הזה ניסיתי גם את מצב ה-Bass Boost, מצב זה מדגיש יותר את הבס, מה שלא גורם לו להיות עמוק יותר ולטעמי פוגע באיזון, כך שדיי מהר חזרתי למצב ה-Natural.

    גם בקטע האלקטרוני The Game Has Changed של ההרכב הצרפתי, Daft Punk, ה-FP9 מצד אחד לא יורד ממש נמוך מבחינת הבס, אך מצד שני מפגין רמת פירוט גבוהה מאוד עם imaging מעולה, מרגישים את האפקטים מטיילים על פני כל בימת הסאונד. כך שבסופו של דבר, למרות העומק המעט מוגבל של הבס, הפרזנטציה הכללית היא אנרגטית, דינאמית ומפורטת.

    מכאן המשכתי לחלק הג׳אז, בקטע הג׳אז החלק, From Now On של ההרכב Emil Brandqvist Trio, ה-FP9 עושה עבודה טובה בהעברה של הפסנתר העדין כולל פיזור הבס של הפסנתר שהוא נעים במיוחד. התיפוף בקטע נשמע כמו גשם ומועבר בצורה מפורטת עם רמת הפרדה טובה. פרזנטציה מאוזנת ומאוד נעימה.

    מכאן המשכתי לאחד מאלבומי הג׳אז המרגשים ביותר ששמעתי לאחרונה, Eternal Beauty של נגן הטרומבון השוודי, Nils Landgren, אשר המלצתי לכם עליו במסגרת המלצות האלבומים השבועיות שלנו.
    התמקדתי בשני קטעים, ב-Broken Wings, ישנה הפרדה טוב של הפנסתר והתופים. קולו של נילס עדין, שברירי ומפורט. ה-FP9 מצליח למרכז את קולו של נילס ולהעביר בימת סאונד רחבה. בסולו הבס בקטע, הבס נשמע מעט רזה אך מצד שני מפורט מאוד.
    ב-We Don’t Need Another Hero, הטרומבון של נילס נקי ומלטף, הווקל עובר בצורה מרגשת דרך ה-FP9 בזכות במה רחבה והפרדת ווקל מעולה.

    את מבחן ההאזנה בחרתי לסיים הפעם בבלדת הרוק Has My Midnight Begun של הרכב הפולק-אמריקנה, Ida Mae. זו בלדה עוצמתית ומלאה באפקטים קטנים. הסאונד ב-FP9 פאנצ׳י ומלא עוצמה, וכמו שניחשתם גם הפעם הפרדת הווקל נפלאה. האפקטים הקטנים קלים להבחנה בזכות רמת הפירוט הגבוהה של ה-FP9. הצעקה של Christopher Turpin בפזמון מרגשת והליווי הקולי של Stephanie Jean מוסיף רוך ועדינות, כל זה עובר בצורה נהדרת ב-FP9 וזהו קטע נפלא לסיים בו את המבחן.

    תכונות נוספות

    בחלק האחרון לפני הסיכום בחנתי את היכולות הנוספות של ה-LG FP9. תחילה בזמן חיבור ערכת הטעינה להטענה, נדלקת הנורה של ה-UV למשך 5 דקות. לאחר מספר דקות בחנתי את האוזניות לבדוק אם הן התחממו או משהו בסגנון, לא הרגשתי שום דבר יוצא דופן, כמובן שאין לי דרך לבדוק כל כך לגבי איכות החיטוי.

    LG FP9 Tone Free

    היכולת הבאה שבדקתי זה ה-Plug & Wireless, חיברתי את ערכת הטעינה ליציאת האוזניות במחשב ה-Mac Air שלי, העברתי את הבורר המתאים על גבי ערכת הטעינה והאוזניות התחברו מיד, היכולות הזו עובדת מעולה ובהחלט יכולה להיות שימושית.

    LG FP9 Tone Free

    בדקתי גם את איכות השמע בשיחות, אני שמעתי מעולה, הצד השני דיווח על מעט תחושה כאילו אני בחלל, תחושה שגם אני הרגשתי בעצמי בזמן שדיברתי, אבל בסך הכל השמע ברור גם על רקע של מוזיקה שמתנגנת.

    לסיום ניסיתי לבדוק את מצב ה-Whispering Mode, או מצב הלחישה בו האוזנייה הימנית משמשת כמיקרופון. אני חושב שמדובר ביכולת מקורית שכן יכולה להיות שימושית לקיום שיחה במקום רועש. לצערי המימוש כאן עדיין מעט סובל מבאגים, ברגע שהפעלתי את המצב הזה האפליקציה איבדה קשר עם אחת האוזניות והייתי צריך להחזיר אותן לערכת הטעינה ולהוציא שוב על מנת לחדש את הקשר. אני מאמין שזה משהו ש-LG יוכלו לסדר בעדכון תוכנה עתידי.

    סיכום

    LG FP9 Tone Free

    ה-LG FP9 הן אוזניות TWS המציעות מספר תכונות ייחודיות ומקוריות, בראשן כמובן השימוש בנורות UV בתוך ערכת הטעינה על מנת להרוג את החיידקים שנשארו על האוזניות (היכולת הזו פעילה רק בזמן הטענה של ערכת הטעינה עצמה). זו תכונה אקטואלית במיוחד, שללא ספק פונה לצרכנים המודעים להגיינה בעידן הקורונה.

    היתרונות והיכולות של ה-LG FP9 ממש לא מסתכמים ביכולת הניקוי שלהן, מדובר באוזניות נוחות במיוחד להרכבה, המגיעות עם אפליקציית שליטה ידידותית וקלה לתפעול, אקוולייזרים מובנים מבית Meridian, מנגנון סינון רעשים אקטיבי (ANC) אפקטיבי ואיכות סאונד טובה המאופיינת בהפרדת ווקל יוצאת מן הכלל ורמת פירוט גבוהה.

    בנוסף ה-LG FP9 כוללים גם את יכולת ה-Plug & Wireless, המאפשרת לחבר אותם בין היתר למערכת הבידור בטיסות.

    אם כך, ה-LG FP9 הן אוזניות TWS מרשימות, מלאות בטכנולוגיה מתקדמת, עם איכות סאונד מעולה שגם ישמרו על ההגיינה של האוזניים שלכם.

    מחיר: 899 ₪
    אחריות: שנה

    השוואה LG FP9 VS Sony WF-1000XM4

    המחיר של ה-LG FP9 מקרב אותן לאזור המחיר של אוזניות הדגל של חברת Sony, ה-WF-1000XM4. לכן מצאתי לנכון לכתוב את דעתי בנוגע להשוואה ביניהם.

    מבחינת הפונקצינאליות שתי האוזניות דיי דומות, שתיהן כוללות מנגון ANC ואפליקציית השליטה של שתיהן נוחה וידידותית. מצאתי את מנגון ה-ANC של סוני מרשים יותר, אך גם מנגנון סינון הרעשים של ה-LG FP9 בסך הכל עשה עבודה ראויה. מבחינת תכונות נוספות, לסוני יש סינון רעשי רוח, ויכולת ה-Speak To Chat שמפסיקה את הניגון אוטומטית כשאתם מדברים. לעומת זאת ל-FP9 יש את נורת ה-UV שהורגת חיידקים בזמן טעינה ואת יכולת ה-Plug & Wireless, שמאפשרת לחבר אותן דרך יציאת ה-AUX של מערכות לא אלחוטיות, כמו מערכת הבידור בטיסות. כך שבהחלט יש בידול מסוים ביכולות בין האוזניות וזה עניין של טעם אילו תכונות יותר שימושיות עבורכם.

    מבחינת הנוחות, כאן אני מחלק את זה לשני חלקים, הנוחות של גוף האוזניה באוזן וחלק הטיפים של האוזנייה שנכנס לתוך תעלת האוזן. בנושא גוף האוזנייה, אהבתי יותר את ה-FP9, הן פחות בולטות ויושבות בצורה נוחה ויציבה ביותר באוזן. האוזניות של סוני מרגישות קצת עבות ולעיתים נוטות ״לאבד״ שיווי משקל וליפול מהאוזן. לעומת זאת מבחינת הטיפים העדפתי את ה-WF-1000XM4 של סוני. אומנם הטיפים מג׳ל הסיליקון של ה-FP9 הם מהרכים והנעימים שנתקלתי בהם, אבל עדיין העדפתי את הטיפים העשויים מקצף אלסטי של ה-WF-1000XM4, כיוון שהם עוד יותר רכים ולא גרמו לי לשום תחושה של אי-נעימות או כאב גם לאחר מספר שעות.

    לסיום, מבחינת איכות הסאונד, ה-LG FP9 מצטיינים בהפרדת ווקל, ואם זה מה שחשוב לכם במוזיקה, אז אני מאוד ממליץ לכם עליהם. לעומתם ה-Sony WF-1000XM4 מאוזנים יותר, בעלי בס עמוק יותר, וסאונד בעל יותר נפח.

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן