fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Lumin U2 Mini – סטרימר אודיו במבחן

    בכתבה זו אתאר את התרשמותי מסטרימר האודיו, או אם תרצו טרנספורט-רשת, ה-Lumin U2 Mini. הפעם מדובר במכשיר שבחרתי לרכוש לעצמי, ולא מוצר שהגיע אלי לסקירה.

    אז לאחר כמה שבועות של שימוש, הגיע הזמן לגבש את המחשבות ולחלוק אתכם את מסקנותי בנוגע ל-Lumin U2 Mini.

    המכשיר נרכש מ-Igal Sabo High End, היבואן הרשמי של מותג Lumin בישראל.

    Lumin U2 Mini

    השורה התחתונה

    בזכות פונקציונליות נרחבת, תפעול קל וידידותי ואיכות סאונד מעולה, ה-Lumin U2 Mini יגרום לכם לשמוע יותר מוזיקה

    מה אהבנו
    • עיצוב תעשייתי מיניליסטי ואיכות בנייה מושקעת
    • תפעול ידידותי וחכם
    • תמיכה נרחבת כולל Spotify Connect, Tidal Connect, AirPlay ו-Roon Ready.
    • יכולת פענוח שלב ראשון של קבצי MQA
    • אפליקציית שליטה קלה לשימוש וכוללת יכולות מתקדמות כמו up\downsampling
    • סאונד המאופיין ברצפת רעש אפסית, ניקיון ורמת פירוט גבוהה
    נקודות לשיפור
    • מסך לא קריא ממרחק של 4 מטרים
    • אין תמיכה ב-WiFI, מה שעלול להקשות על שילוב במערכת שממוקמת רחוק מהראוטר


    הזרמת מוזיקה כטכנולוגיה שוברת שוק

    טכנולוגיית הזרמת המוזיקה ושירותי הזרמת המוזיקה, שפרצו לחיינו ב-10-15 השנים האחרונות, שינו ללא היכר את האופן בו אנחנו צורכים את המוזיקה שלנו. שירות Spotify, שהוקם בשנת 2006, דיווח ביוני השנה על 433 מיליון משתמשים פעילים ו-188 מיליון משתמשים המשלמים על מינוי הפרימיום. דיימנו את כל המוזיקה בעולם בכיס שלכם, איתכם כל הזמן. האומן שאתם אוהבים הוציא אלבום חדש? אתם מקבלים אותו מידית לספריה שלכם מוכן להאזנה. שוק הסטרימינג ללא ספק פגע אנושות במכירת המדיה הפיזית, אך הוא גם פתח הרבה דלתות, למשל מגוון האפשרויות להכיר אומנים מכל העולם, כולל כאלה שהם בתחילת דרכם ואלמוניים לחלוטין. אתם לא תלוים עוד בהמלצות ברדיו, או של מוכרים בסניף ה״Tower Records״ הקרוב, כעת יש לכם את הכח לצאת למסע חיפוש מוזיקה בעצמכם.

    באופן אישי אני יכול לומר ששירותי הזרמת המוזיקה שינו את הרגלי ההאזנה שלי מקצה לקצה, מהאזנה לאותם האלבומים פעם אחר פעם, ומידי פעם חשיפה כלשהי למוזיקה חדשה, עברתי למצב בו אני מאזין לאזור ה-100 שירים חדשים מידי שבוע.

    כיצד טכנולוגיית ההזרמה התקבלה בקרב חברות האודיו?

    חברות האודיו המסרותיות היו רגילות להתקדמות טכנולוגית איטית ביותר של השוק. תחילה היה את הפטיפון, לאחר מכן קלטות ואז הגיע ה-CD, אלה הם המקורות הקלאסיים של האודיו ואיתם החברות הוותיקות הסתדרו מעולה. השלב הבא היה המעבר לקבצים כגון, MP3, שנצרבו על דיסקים ובהמשך על התקני זיכרון. ניגון של קבצים כאלה דרש כבר יותר ידע על קבצים, מקודדים ויכולות מחשוב. כאן החברות המסורתיות החלו להתקשות, הן פשוט לא בנויות להתעסקות עם מחשבים, עדכוני מקודדים ופורמטים חדשים ותחזוקת התוכנה.

    אז בעוד את מהפכת הקבצים חברות האודיו המסורתיות עוד איכשהו הצליחו לעכל, עולם הסטרימינג תפס אותן לחלוטין לא מוכנות. עולם הסטרימינג, הוא עולם של אפליקציות, ממשקי משתמש, זהו עולם שמתעדכן באופן תדיר ודורש מחברות האודיו לחלוטין להפוך לחברות תוכנה.

    רבות מחברות האודיו המסורתיות, הן חברות קטנות המתמחות בייצור אלקטרוניקה ואין להן יכולות להתמודד עם עולם חדש כמו הסטרימינג. אז כן, ישנן כמה דוגמאות יוצאות מין הכלל, של חברות שכן הצליחו להטמיע יכולות סטרימינג במוצריהן, עדיין חברות אודיו רבות בוחרות פשוט לא לשחק במגרש ההזרמה.

    מסיבות אלה נוצר וואקום בשוק האודיו. צרכנים רבים שגילו את ההזרמה חיפשו פתרונות איכותיים, שיאפשרו להם לקבל את החוויה המתקדמת ללא התפשרות באיכות הסאונד. בעקבות כך חברות טכנולוגיות וחדשניות נכנסו לשוק הזה במטרה לספק את הדרישה ההולכת וגוברת לנגני רשת איכותיים. חברת Lumin הינה אחת מאותן החברות.

    על חברת Lumin

    חברת Lumin הוקמה בשנת 2010 בהונק-קונג, והיא למעשה חטיבה, או חברת בת, של קונצרן בשם Pixel Magic Systems Ltd. חברת Pixel Magic הינה חברה טכנולוגית שעיקר העיסוק שלהם היה בתחום הוידאו, הם פיתחו בין היתר את מעבד הוידאו הראשון שהיה מבוסס לינוקס. כשהחברה זיהתה את הצורך ההולך וגובר במזרימי אודיו, הם הקימו את חברת Lumin.

    בשנת 2012 הגיע המוצר הראשון של החברה, היה זה ה-A1, נגן הרשת הראשון בעולם, שתמך בניגון קבצי DSD. מאז החברה הלכה והתפתחה וכיום יש להם קו מוצרים שכולל סטרימרים-טרנספורט, סטרימרים משולבים עם ממיר, בנוסף לקדם מגבר, מגבר הספק ומגבר משולב.

    אני עוקב אחרי חברת Lumin במשך שנים ותמיד הרגשתי שמדובר בחברה שמייצגת את הצד השפוי של האודיופיליה. מוצרי החברה הם בהחלט לא זולים, בטח ביחס למוצרי הכניסה של תחום המיינסטרים באודיו. יחד עם זאת, מדובר במוצרים שכוללים איכות בנייה מעולה, פונקציונליות נרחבת ומחיר שפוי ביחס לשוק ההייאנד.

    העומד למבחן: Lumin U2 Mini

    ה-Lumin U2 Mini הינו סטרימר-טרנספורט, כלומר אין לו ממיר פנימי, יש לו יציאות דיגיטליות בלבד ויש לחבר אותו לממיר – DAC. מכיוון שאני מרוצה מהממיר שברשותי (Ayre QB-9 DSD), רכישה של סטרימר-טרנספורט כזה היא הגיונית עבורי ומתחברת לפילוסופיה שלי של להשתדל לשלם רק עבור הפונקציונליות שבאמת צריכים, כך מוודאים שכל הסכום מושקע ביכולות שאתם צריכים.

    ה-U2 Mini הינו סטרימר הכניסה של החברה והוא מחליף את דגם ה-U1 Mini הפופולרי. הסטרימר-טרנספורט הבכיר של החברה הינו עדיין ה-U1, שמגיע בתיבה רחבה יותר וכולל גם ספק כח חיצוני המבוסס על שני שנאים טרואידלים. ספק הכח של ה-U2 Mini הוא מסוג Internal shielded 100–240V AC auto-ranging.

    מבחינת תמיכה בשירותי הזרמה, ה-Lumin U2 Mini מציע תמיכה נרחבת כולל Spotify Connect, Tidal Connect, Qobuz בנוסף ישנה תמיכה ב-AirPlay והמכשיר הוא גם Roon Ready. הפורמטים הנתמכים הם PCM עד ל-768kHz, ישנה גם תמיכה ב-DSD512 ופענוח MQA.

    ה-U2 Mini מגיע עם שלל יציאות דיגיטליות: USB, יציאה אופטית, יציאה קואקסיאלית RCA, קואקסיאלית BNC ויציאת AES/EBU. שימו לב ששני ה-USB יכולים לשמש גם בתור יציאת אודיו וגם עבור חיבור התקני זיכרון וניגון תכנים מתוכם.

    Lumin U2 Mini

    שימו לב: ה-Lumin U2 Mini אינו תומך ב-WiFi ומחייב חיבור רשת קווי, מתוך פילוסופיה של החברה שחיבור כזה הכרחי להעברה איכותית ללא הפרעות של קבצי סאונד איכותיים. המכשיר מגיע עם כבל רשת מצורף. במידה ואין לכם נקודת Ethernet בקרבת מקום, תמיד ניתן לרכוש מכשירים הממירים WiFi ל-Ethernet.

    Lumin U2 Mini
    האביזרים הנלווים כוללים כבל רשת, כבל חשמל ומדריכים

    במידה ואתם מעוניינים לקבוע את עוצמת הניגון מה-U2 Mini, כלומר להשתמש בו בתור מעין קדם מגבר דיגיטלי, המכשיר מגיע עם מנגנון ווליום ייחודי של החברה הנקרא Leedh, לטענתם הוא דואג לקביעת ווליום בצורה לינארית וללא הפסדים, שיכולים להיווצר בעקבות טעיות של עיגול חישובים.

    ה-U2 Mini מגיע עם פלטפורמת מעבד חדשה של החברה, שמבטיחה עיבוד מהיר יותר ויכולות upsampling ו-downsampling עד לרמה של DSD256/PCM348 על מנת להתאים לכל ממיר שתרצו לחבר אליו.

    התיבה של ה-U2 Mini עשוייה מאלומיניום, הנחתך באמצעות CNC והגימור מתבצע בתהליך חדש של ציפוי, אשר פותח עבור קדם מגבר הדגל של החברה, ה-Lumin P1. תוכלו לבחור בין שני גימורים עבור ה-U2 Mini, אלומיניום טבעי או שחור מוברש.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-Unboxing:

    העיצוב של ה-Lumin U2 Mini הוא תעשייתי מודרני עם קווים מאוד נקיים ואפס כפתורים. השליטה מתבצעת לחלוטין בעזרת האפליקציה. אני בהחלט מתחבר למינימליזם והניקיון של העיצוב. אני בחרתי בגימור האלומיניום הטבעי שמשתלב עם שאר רכיבי המערכת שלי.

    Lumin U2 Mini

    במרכז הדופן הקדמית ישנו מסך שמציג מידע על השיר המנוגן במספר שורות בפונט בצבע תכלת בהיר. אפשר לשלוט ברמת הבהירות דרך האפליקציה. הפונט חד מאוד, אך מדובר במסך קטן ואני אישית לא מסוגל לקרוא את מה שכתוב בו ממרחק של ארבעה מטרים.

    Lumin U2 Mini

    פרט עיצובי מעניין נוסף ב-U2 Mini הוא שהדופן העליונה של התיבה שלו נמשכת יותר לאחור מהרגיל ובכך מכסה על היציאות השונות מלמעלה. תכנון כזה עוזר להסתיר את הכבלים ותורם למראה נקי יותר, אבל על חשבון גישה נוחה אל החיבורים, כאשר המכשיר ממוקם בצורה שאינה מאפשרת גישה נוחה מאחוריו.

    מידות התיבה של ה-Lumin U2 Mini במ״מ הן: 300 ר׳, 60 ג׳ ו-244 ע׳. המשקל הינו 2.5 ק״ג.

    שימושיות ואפליקציית השליטה

    חוויית השימוש במכשיר הינה פשוטה ומתקדמת בו זמנית. ברגע שמחברים את המכשיר לחשמל, לרשת, ולממיר חיצוני, מדליקים את מתג החשמל הראשי, המכשיר עולה ומוכן לשימוש.

    אני חיברתי את המכשיר באמצעות כבל USB מדגם Nordost Blue Heaven אל הממיר שלי, Ayre QB-9 DSD. איך שהמכשיר עלה אפשר מיד להזרים אליו באמצעות Spotify Connect, Tidal Connect או AirPlay. הייתי בטוח שבגלל שמחברי ה-USB של הממיר יכולים לשמש גם כיציאת אודיו וגם כהתקן זיכרון, אצטרך להיכנס לאפליקציית השליטה ולהגדיר את השימוש, אך ה-Lumin הבין בעצמו שמחובר אליו ממיר ומיד התחיל לנגן בעצמו. זו דוגמה נפלאה לחוכמה הרבה של המכשיר שמאפשרת שימושיות ידידותית וקלה.

    השליטה וההגדרות של המכשיר מתבצעות בעזרת האפליקציה של Lumin. מדובר באפליקציה עם נראות מעט מיושנת ופשטנית, אך מצד שני היא קלה לשימוש, יציבה ותגובתית. דרך האפליקציה ניתן להתחבר לחשבונות Tidal ו-Qobuz ולהאזין לתחנות רדיו אינטרנטיות. בחנתי את האפליקציה על מכשיר iPhone 12 Pro ועל iPad, בשניהם האפליקציה פעלה ללא דופי.

    Lumin U2 Mini
    תחנות רדיו להאזנה

    במקרה של Tidal, אפשר פשוט להשתמש ב-Tidal Connect, אך בכל זאת חיברתי את החשבון שלי, רק בשביל להתרשם כיצד זה נראה. קבצי MQA מסומנים בבירור, כמובן שהחוויה פחות טובה מאשר להשתמש באפליקציה של Tidal, אך עדיין ברורה וקלה.

    בהגדרות ברירת המחדל של האפליקציה, לחיצה בודדת על שיר מתחילה את הניגון שלו, זו השיטה האינטואיטיבית ביותר והמועדפת עלי. לא סתם כל אפליקציות הזרמת המוזיקה שאני מכיר בחרו בה. לעומת זאת, באפליקציות רבות של סטרימרים ישנה התעקשות לא מובנת על שיטת תורי הניגון.

    ישנם שני מסכי הגדרות לאפליקציה, מסך ראשון שולט בשימושיות באפליקציה ומסך נוסף קובע את ההגדרות של המכשיר.

    מסכי ההגדרות פשוטים ומובנים ומצד שני מאפשרים לשלוט גם הגדרות מתקדמות כמו upsampling ו-downsampling. אני לא מאמין גדול בנושא ה-upsampling, אבל מכיוון שהממיר שלי תומך ב-DSD64 בלבד, ויש לי כמה קבצים באיכות DSD128 ו-DSD256, הגדרתי שה-Lumin U2 Mini יבצע downsampling שלהם ל-DSD64, כדי שאוכל להאזין אליהם.

    יש כמה הגדרות נוספות שכדאי לשים לב אליהן ב-Lumin U2 Mini. אני מעוניין לשלוט בעוצמת הניגון רק דרך המגבר שלי ולכן כיביתי את אופציית ה-Leedh Processing Volume וגם את אופציית ה-Volume Control באפליקציה.

    הגדרת ה-MQA Mode על Digital Out גורמת לכך שה-U2 Mini מבצע פענוח שלב ראשון של MQA, פענוח השלב השני יכול להתבצע רק בממירים תומכים. המשמעות של כך בפועל היא שהסטרימר יכול לשדר את קבצי ה-MQA ברמה של 96Khz אל ממיר שאינו תומך ב-MQA, אילו הממיר היה תומך ב-MQA גם הוא יכול היה לבצע את שלב הפענוח השני והיה הופך את הקובץ לאיכות של 192 למשל. עם המקור הקודם שלי, מחשב שמריץ את Volumio 3, לא הצלחתי למצוא דרך לגרום לו לבצע את הפענוח ולכן גם קבצי MQA נוגנו אצלי ב-48Khz בלבד, כך שבהחלט מדובר בשיפור.

    אינטגרציה עם Roon

    ה-Lumin U2 Mini הינו Roon Ready, לאחרונה אני עושה את צעדי הראשונים עם Roon, כולל התקנת ה-ROCK על המחשב, ששימש אותי קודם כמקור. האינטגרציה של ה-Lumin הינה קלה ו-Roon זיהה מיד את המכשיר והציע לי להתחבר אליו.

    מרגע החיבור הראשוני העבודה מול Roon הייתה חלקה לחלוטין עם אפס בעיות. בתצוגה של Roon ניתן לעקוב אחר התהליך שהקובץ עובר מהרגע שהוא יוצא מ-Roon עד שהוא מומר לאנלוגי. כאן ניתן לראות הסבר נוסף לשלבי הפענוח של קבצי MQA.

    Lumin U2 Mini - סטרימר אודיו במבחן

    מבחן ההאזנה

    המערכת ששימשה אותי למבחן היא המערכת האישית שלי, כפי שכבר ציינתי הממיר שברשותי הוא ה-Ayre QB-9 DSD, ה-Lumin U2 Mini חובר אליו באמצעות כבל USB מדגם Nordost Blue Heaven, משם יוצאים כבלי Nordost Blue Heaven XLR למגבר משולב אנלוגי, Nagra Classic Int ומשם בכבלי רמקולים Nordost Blue Heaven אל רמקולים YG Acoustics Carmel 2.

    Lumin U2 Mini
    המערכת שלי

    בהשוואה מול מקור שהוא מחשב

    לפני ה-Lumin U2 Mini המקור הדיגיטלי שלי היה מחשב שהריץ Volumio 3. ראשית אציין שבהשוואה למחשב, הרגשתי שיפור ברצפת הרעש, רמת ניקיון, פירוט טוב יותר וסאונד מעודן ומרשים יותר. לא השוואתי ארוכות בין שני המכשירים, מכיוון שהמחשב עבר לשמש כ-Roon Core. מעבר לשיפור בסאונד, ה-Lumin U2 Mini מהווה גם שיפור ביציבות, בביצועים ובאופן כללי בחויית השימוש.

    הזרמה דרך Roon ו-Tidal

    הייתי במצב רוח נוסטלגי מעט ולכן חזרתי לכמה קטעים שלא שמעתי תקופה. פתחתי בבלדה הנהדרת Just a Little Lovin של Shelby Lynne. הבס בפתיחה כולל רמת פירוט מרשימה והדיקות, אך יחד עם זאת רכות ואחרי ״המכה״ ישנו פיזור נעים של הבס על פני הבמה. הווקל של שלבי ממורכז וכולל ניואנסים רבים. רצפת הרעש ומידת הניקיון במיד הם מעולים. הניגון דינאמי וחסר מאמץ.

    נעבור לקטע אנרגטי יותר, שגם אותו לא שמעתי תקופה, I’m So Afraid של Fleetwood Mac בהופעה חיה בבוסטון בשנת 2003 (האלבום והוידאו של ההופעה יצאו במהלך 2004). הקטע הזה הינו בקידוד MQA ולאחר הפענוח שלו ב-Lumin U2 Mini, האות שמתקבל בממיר הינו באיכות 88kHz. מכות התיפוף של מייק פליטווד בפתיחת הקטע מדוייקים ומפורטים, האנרגיה של הקהל מועברת בשיאה, הבמה עוטפת ואפשר להרגיש את הקהל מסביב. הגיטרה נקייה ומופרדת באופן ברור מהתופים. קולו של לינדסי מלא בניואנסים שחושפים את ההתרגשות שלו, עד כדי רעד. הפרזנטציה הינה כנה, מדויקת ומפורטת.

    מכאן המשכתי לקטע הג׳אז החלק Low and Slow של הסקספוניסט Boney James. זהו קטע ג׳אז פשוט כביכול אבל הוא דינאמי ואנרגטי. מה שהיה קל לשים לב אליו הוא הקלות שבה מרגישים בכל השכבות של היצירה. המרכז הוא הסקסופון של ג׳ימס, אך בשכבות מאחור יש מקצב פאנק נהדר, שקל מאוד לשמוע אותו דרך ה-Lumin וזאת מבלי שהוא מודגש יתר על המידה או מועבר לקידמת הבמה. קטע הפאנק לגמרי נשאר ברקע ועדיין מאוד ברור.

    קבצים מקומיים דרך Roon

    את חלק הקבצים המיקומיים פתחתי בקטע של מוזיקה קלסית מודרנית מאת הכנרית הקנדית המופלאה, Angèle Dubeau, מתוך אלבומה Immersion, בחרתי בקטע המופתי Human, מאת המלחין, Armand Amar. אני לא חובב מוזיקה קלסית, והאלבום הזה הוא בדיוק עבור חובבי מוזיקה כמוני, שפחות מתחברים לז׳אנר. זהו אלבום יפיפה של עיבודים לקטעים קלסים שאנג׳לה אוהבת. האיכות הינה Flac 96kHz. הכינור נשמע כל כך נקי שזה פשוט ממיס את הלב, כשעוצמים את העיניים אפשר בקלות לראות את אנג׳לה עומדת במרכז ואת המהקהלה מאחוריה, אפשר אפילו להמר על מידת המרחק ביניהם. רצפת הרעש ורמת הניקיון שואפים לאבסולוטיות, פשוט אין דבר בחדר מלבד המוזיקה. ככה בדיוק צריך לשמוע את היצירה המרגשת הזו.

    מכאן המשכתי לקלסיקה מסוג אחר, אחד מאלבומי הבלוז האקוסטי הגדולים בכל הזמנים, Folk Singer של Muddy Waters האגדי משנת 1964. בחרתי בקטע הפתיחה, My Home Is In the Delta. איכות הקובץ הינה 192kHz. הייחוד של האלבום הזה לטעמי זו הדינאמיות של ההקלטה, המעברים של מאדי משירה בלחש לקול עוצמתי וגם פריטת הגיטרה שעוברת משקט לניגון מלא באנרגיה. ה-Lumin U2 Mini עושה עבודה משכנעת ומעביר בקלות את הדינאמיות הזו יחד עם ניקיון ורמת פירוט גבוהה.

    שוב חזרתי לג׳אז, הפעם אחת ההקלטות האיכותיות ביותר שיש לי. מהופעה של Yuko Mabuchi Trio, מהאלבום שנושא את שמם משנת 2017. איכות הקובץ הינה DSD256, שעוברת downsampling ל-DSD64 בידי ה-Lumin U2 Mini, כיוון שהממיר שלי אינו יכול לנגן איכות גבוהה מזו. אני אוהב במיוחד את קטע הפתיחה, What Is This Thing Called Love. קטע הפסנתר בתחילה הוא עדין וההעברה נשמעת סופר מדויקת, טבעית ונקייה. זו עוד הקלטה מהסוג של לעצום את העיניים וניתן בקלות לדמיין את הבמה כולה, ופשוט להיות שם.
    כל נגיעה בפסנתר, למרות שחלקן מאוד מהירות נשמעת באופן מופרד, הבס מעודן ונמצא לצד הפסנתר ומספק לו את הליווי הנכון ביותר מבלי לגנוב לו פוקוס. פרזנטציה נהדרת עם במה עוטפת, imaging נהדר ותחושה טבעית ונקייה.

    את המבחן בחרתי לסיים הפעם בקטע מאלבום שאני חזור אליו הרבה פעמים, הופעה בניו יורק של Suzanne Vega, להופעה קוראים An Evening of New York Songs and Stories, משנת 2020. הפעם בחרתי בקטע Tom’s Diner. האיכות הינה איכות CD, כלומר Flac 44kHz. הווקל יוצא הדופן של סוזן הינו נקי, ומלא, היא זמרת מיוחדת שאינה מתאמצת כלל בשירתה וזה מועבר בקלות דרך ה-Lumin U2 Mini. הליווי המוזיקלי מפורט ומהיר. ישנם כינורות המספקים ליווי אווירתי, הם נשמעים מדויקים. הסאונד באלבום הזה כולל במה רחבה ועמוקה, אבל עדיין משדר תחושה של אינטימיות, וה-U2 Mini משקף את התחושה הזו יחד האנרגטיות של הקטע המורכב הזה.

    סיכום

    Lumin U2 Mini

    ה-Lumin U2 Mini, הוא אומנם סטרימר-טרנספורט הכניסה של החברה מהונק קונג, אך במבחן שלי הוא התגלה כמכשיר איכותי ומרשים ביותר. העיצוב תעשייתי ומינימליסטי. חווית השליטה והשימושיות הן גם מתקדמות וגם ידידותית ביותר. המכשיר היה מוכן לשימוש 2 דקות מאז שהוא מופעל בפעם הראשונה, חיבור הממיר שלי בכבל USB הוביל לשליחת הסאונד אליו, מבלי שהייתי צריך להגדיר דבר בנוסף, מה שמראה על מידת החוכמה שלו.

    הסאונד של ה-Lumin U2 Mini היה מבחנתי התוספת שחיפשתי בצד הדיגיטלי של המערכת שלי. הוא הוסיף לי עוד שיפור ברמת השקט והניקיון, עוד קצת דינאמיות ושיפור בפירוט. הסאונד של ה-U2 Mini התחבר כמו כפכפה לסאונד, שאני מנסה להגיע אליו במערכת האישית שלי. סאונד שיש בו את התכונות של מערכת הייאנד, אם זו הבמה העוטפת, או רמת הפירוט וההפרדה, אבל עם כל זאת, סאונד שנשמע רך, טבעי, נעים ולא מעייף.

    במשך מספר שבועות מאז שרכשתי את ה-Lumin U2 Mini אני מרגיש שקיבלתי עוד בוסט לביצועי המערכת שלי, ולא רק בפן של הסאונד, אלא גם בפן של קלות התפעול, שימוש ביכולות מתקדמות כמו up\downsampling, או פענוח MQA ורמת יציבות משופרת.

    מדד לא פחות חשוב להצלחת הרכישה הוא, שאני שומע יותר מוזיקה במערכת ונהנה עוד יותר מההאזנה.

    מחיר: 2,400$ + מע״מ

    המערכת ששימשה אותי לבחינה:
    ממיר: Ayre QB9-DSD
    מגבר משולב: Nagra Classic Int
    רמקולים: YG Acoustics Carmel 2
    כבלים
    כבל USB בין ה-Lumin U2 Mini לממיר: Nordost Blue Heaven
    כבל XLR בין הממיר למגבר: Nordost Blue Heaven
    כבלי רמקולים: Nordost Blue Heaven
    חשמל:
    כבל חשמל עבור הממיר: Nordost Blue Heaven
    כבל חשמל עבור המגבר: Nordost Blue Heaven
    מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II
    כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    3 תגובות

    1. הי תודה על הסקירה , האם השתמשת בו גם עם nas איך הוא עובד עם זה , בנית סיפריה…. האפליקציה שלו נראת קצת מבעסת ערכאית משהו ( כמו שמשתמש מק מסתכל על חלונות…) אני מתלבט בינו לבין ה Innuos PULSE , בדיוק אותה גיזרת מחיר, יצא לך להשוות?

    2. היי, לא יצא לי להשוות. מבחינת תכונות לפחות לפי האתר של Innuos PULSE, אני לא רואה שום אזכור ל-Spotify Connect, או Roon, או Tidal Connect. עבורי אלה היו תכונות קריטיות.
      מצד שני מבחינת סאונד, נראה שיש שם שימוש בשנאי טרואידי, כך שיתכן שאיכות הבנייה עדיפה ואולי זה מתבטא גם בסאונד. אך סטרימר דבר ראשון צריך לספק את התכונות שחשובות למשתמש הספציפי.

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן