fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Sony LinkBuds S – אוזניות אלחוטיות קטנות עם ANC

    הפעם הגיעו אלינו לסקירה אוזניות ה-TWS החדשות, מדגם Sony LinkBuds S. הייחוד של ה-LinkBuds S הוא בכך שמדובר באוזניות ה-TWS הקטנות בעולם עם מנגנון סינון רעשים אקטיבי – ANC.

    בסקירה זו נבחן עד כמה הן נוחות, מהי איכות הסאונד שלהם וכיצד הן מתמודדות מול אוזניות TWS נוספות בליין של Sony.

    אנחנו מודים לישפאר, היבואן הרשמי של Sony בישראל, על כך ששלחו לנו את האוזניות הללו לצורך סקירה.

    Sony LinkBuds S

    השורה התחתונה

    ה-Sony LinkBuds S קובעות רף חדש של נוחות, הן קטנות וקלות במיוחד וכל זה בלי לפגוע באיכות הסאונד, מה שהופך אותן להישג טכנולוגי מרשים

    מה אהבנו
    • המידות הקטנות והמשקל הקל הופך אותן לאוזניות נוחות במיוחד
    • איכות בנייה מעולה, טיפים רכים מסיליקון
    • חוויית שליטה מתקדמת עם האפליקציה המתקדמת בשוק
    • מנגנון סינון רעשים אקטיבי אפקטיבי ביותר
    • סינכרון מדויק בין תמונה וקול
    • איכות סאונד פנטסטית, עם דינאמיות מרשימה ובמה רחבה
    • תמורה מעולה למחיר
    נקודות לשיפור
    • אין אפשרות חיבור של שתי מקורות במקביל


    העומד למבחן: Sony LinkBuds S

    השנה Sony השיקה את מיתוג האוזניות החדש שלהם, ה-LinkBuds. הדגם הראשון עם המיתוג החדש נקרא פשוט LinkBuds, והיה מדובר באוזניות TWS בעלות עיצוב יוצא דופן, שכולל דרייבר עגול עם חור בתוכו, המאפשר לתקשר עם הסביבה תוך כדי האזנה למוזיקה.

    לעומתן, דגם ה-LinkBuds S, הן אוזניות TWS סטנדרטיות יותר עם עיצוב שמזכיר מאוד את אוזניות הדגל המעולות, Sony WF-1000XM4. הייחוד של אוזניות ה-LinkBuds S, כפי שהזכרנו בפתיחה הוא בגודל שלהן. מדובר באוזניות קטנות במיוחד ובעלות משקל של כ-4.8 גרם בלבד, מה שהופך אותן לאוזניות ה-TWS עם מנגון ANC, הקטנות והקלות בעולם.

    אז מה עוד המפרט של ה-LinkBuds S מספר לנו?

    ה-LinkBuds S מגיעות עם מעבד ה-V1 המתקדם של החברה, שנמצא גם בדגם הדגל, ה-Sony WF-1000XM4. הדרייבר באוזניות הינו בקוטר 5 מ״מ ותוכנן במיוחד עבור ה-LinkBuds S. האוזניות תומכות במקודד ה-LDAC הבכיר של Sony, בנוסף לתמיכה ב-SBC‏ ו-AAC. מנגנון ה-DSEE של Sony מבצע upscale לשירים במטרה לנסות להשלים את הפרטים, שהלכו לאיבוד מהלך הכיווץ. 

    טכנולוגיות נוספות שתמצאו ב-Sony LinkBuds S כוללות את טכנולוגית ה-Precise Voice Pickup, שמאפשרת לאוזניות להתמקד בקולכם, על מנת לשחזר אותו באופן מדויק בזמן שיחות בסביבה רועשת ואת טכנולוגיית ה-Speak-to-Chat, שמזהה באופן אוטומטי כאשר אתם מתחילים לדבר ועוצרת את המוזיקה. הגיימרים שביניכם ישמחו לשמוע שה-LinkBuds S תומכים גם ב-Bluetooth low latency, אשר מאפשרים חיבור עם מינימום השהייה.

    הסוללה של ה-LinkBuds S מספיקה ל-6 שעות עבודה עם מנגנון ה-ANC וקייס הטעינה מוסיף עוד 14 שעות. טעינה של 5 דקות תאפשר לכם כשעה של עבודה. ה-LinkBuds S עומדות בתקן IPX4, כלומר הן ימישכו לעבוד גם עם מתז מים קל או זיעה עליהם.

    חברת Sony דואגת לאיכות הסביבה והאריזה של ה-Sony LinkBuds S אינה כוללת שימוש בפלסטיק כלל. האוזניות זמינות בשלושה גימורים: שחור, לבן וגימור בז׳-זהוב, שנקרא Ecru.

    עיצוב ואיכות בנייה

    ביצוע Unboxing בתמונות:

    תכולת האריזה: אוזניות, קייס טעינה, 3 מידות טיפים מסיליקון להחלפה, כבל USB-C לרגיל ומדריכי משתמש מודפסים.

    אוזניות ה-LinkBuds S הן קטנות במיוחד. עד כמה הן קטנות? אני חושב שמדובר על בערך כחצי מהגודל של ה- WF-1000XM4. העובדה ש-Sony הטמיעו את כל הטכנולוגיות שלהן באוזניה כל כך יותר קטנה היא מרשימה ביותר.

    Sony LinkBuds S - אוזניות אלחוטיות קטנות עם ANC

    הגוף של ה-LinkBuds S עשוי מפלסטיק קשיח ואיכותי. הטיפים, שמגיעים בארבע מידות, עשוים מסילקון רך ונעים ביותר. הצורה הכללית של האוזניות כוללת גוף מעוגל, אשר בו מוטמע משטח מגע לשליטה באוזניות. כך שבניגוד למתחרים רבים, אין כאן חלק מוארך שבולט מחוץ לאוזן.

    קייס הטעינה דיי גבוה, אך פחות רחב מהקייס של ה-WF-1000XM4. לעומת זאת, הקייס של אוזניות ה-LinkBuds קטן משמעותית מזה של ה-LinkBuds S. איכות הבנייה של הקייס מרגישה מעט פחות פרימיום מה-WF-1000XM4, אך משמעותית טובה יותר מה-LinkBuds.

    אפליקציית השליטה ויכולות מתקדמות

    אפליקציית השליטה של Sony היא כנראה הנוחה והמתקדמת בשוק. היא מזהה כל דגם שמתחבר אליה ומתאימה את עצמה להציג רק את סט היכולות הרלוונטי. עבור כל דגם ישנו מדריך מובנה עם הסברים המשלבים אנימציות. על כל יכולת ניתן לקרוא הסבר על ידי לחיצה עם סמן ה-i לידה. תהליכים כמו שדרוג קושחה, מלווים בהסברים ומעקב אחר שלבי התהליך.

    היכולות שנתמכות בידי ה-LinkBuds S כוללות בין היתר, את יכולת ה-Adaptive Sound Control, שמאפשרת לכם לקבוע מקומות ספציפיים בתור ״בית״, ״עבודה״ ״מכון כושר״ וכו ועבור כל מקום כזה להגדיר את מצב ה-ANC הרצוי, האם אתם רוצים להתנתק מהסביבה או ההפך, להשתמש במצב ה-Ambient Mode, על מנת להיות מודעים לסביבה. את היכולת בחנתי לעומק בסקירה שלי לאוזניות הדגל בתצורת Over Ear, ה-Sony WH-1000XM5. אציין כאן רק שמדובר ביכולת נוחה וחוויית שימוש מתקדמת. בנוסף, כל ההגדרות משותפות לכל אוזניות Sony שלכם ואין צורך להגדירן בנפרד עבור כל זוג.

    שתי תכונות שחסרות ב-LinkBuds S הן סינון רעשי רוח, שקיים ב-WF-1000XM4 ויכולת ה-Wide Area Tap, המאפשרת לשלוט באוזניות על ידי תיפוף על עצם הלחי ולא האוזניות עצמן. יכולת ה-Wide Area Tap קיימת רק בדגם ה-LinkBuds, ואני אישית מאוד אהבתי אותה וחבל ש-Sony בחרו לא להטמיע את היכולת הזו ב-LinkBuds S. תכונה נוספת שחסרה כאן, ובעצם חסרה בכל אוזניות ה-TWS של Sony היא היכולת להתחבר לשני מקורות שונים בו זמנית, כמו שאפשר ב-WH-1000XM5.

    השליטה הפיזית באוזניות מתבצעת בעזרת תיפוף על משטח המגע של האוזניות. באוזניה הימנית התיפוף משהה/מפעיל את הניגון, תיפוף כפול מעביר לשיר הבא, תיפוף משולש לשיר הקודם ולחיצה ארוכה מזעיקה את העוזרת הקולית. באוזניה השמאלית התיפוף שולט במנגון ה-ANC ומעביר אותו בין מצב מופעל למצב Ambient Sound. דרך האפליקציה ניתן להתאים אישית את התפעול.

    נוחות

    לרוב אני דיי מסתבך עם אוזניות TWS, פחות או יותר עם כל אוזניות כאלה שסקרתי לקח לי זמן להתרגל להרכיב אותן באופן שיהיה לי נוח. עם ה-LinkBuds S, דבר ראשון החלפתי לטיפ הקטן ביותר, כמו שאני עושה תמיד ואז פשוט הרכבתי אותן והן נכנסו לאוזן בצורה נוחה ויציבה. בנוסף, בעוד טיפ הסיליקון אינו רך כמו טיפ הקצב ב-WF-1000XM4, אבל הוא רך ונעים ואינו השאיר לי שום תחושה של חוסר נוחות גם לאחר לבישה במשך שעה ויותר.

    נוחות באוזניות TWS היא תמיד עניין מאוד סוביקטיבי. עבורי השילוב בין הגודל, המשקל והטיפים ב-Sony LinkBuds S, מוביל לאחת התוצאות הנוחות ביותר שיצא לי לחוות באוזניות TWS.

    תפקוד מחוץ לבית ו-ANC

    יצאתי להליכה של כשעה עם האוזניות על מנת להתרשם מהנוחות ומנגנון סינון הרעשים האקטיבי שלהם. אז מבחינת הנוחות הרגשתי שהאוזניות יציבות וקלות מאוד, כך שהיה לי נוח במיוחד להיות איתן גם בחוץ.

    לגבי ה-ANC, כשהולכים בחוץ, מבחינה בטיחותית, המצב המומלץ הוא מצב ה-Ambient Sound אשר מכניס את הרעשים מבחוץ. על ידי תיפוף באוזנייה השמאלית ניתן להעביר בין מצב ה-Ambient Sound למצב ה-Noise Cancelling. הפער בין שני המצבים הוא אדיר, מצב ה-ANC פשוט משתיק את הסביבה. בשלב מסויים אוטובוס עבר לידי והספקתי קצת לשחק עם שני המצבים, במצב ה-ANC המנוע שהיה קרוב אלי הושתק כמעט לחלוטין.

    ישנו גם מצב שלישי, שנקרא off. המצב הזה אינו מפעיל את מנגון ה-ANC, אך מצד שני גם לא עושה דבר להכניס רעשים מבחוץ. כלומר במצב הזה אנחנו מקבלים את הבידוד הפסיבי של האוזניות. כמובן שהפער בין המצב הזה למצב ה-ANC הוא קטן יותר, כך שגם הבידוד הפסיבי ב-LinkBuds S הוא מעולה.

    שימוש לשיחות ועבודה

    שימוש נפוץ ביותר לאוזניות אלחוטיות הוא ביצוע שיחות, בין אם טלפון או דרך Zoom ואפליקציות בסגנון. ביצעתי מספר שיחות כאלה, איכות השמע הייתה נהדרת, וגם הצד השני דיווח על כך ששומעים אותי היטב.

    בתקופה האחרונה השתמשתי באוזניות LinkBuds המקוריות עבור עבודה, הן אוזניות נוחות ואהבתי את כך שאני עדיין מודע לסביבה ולא מנותק. איפה שהתחילה להיות לי בעיה איתן היה באורך חיי הסוללה. על פניו אורך חיים של כ-6 שעות אמור להספיק, אבל יום העבודה שלי, בעיקר בימים שאני עובד מהבית עמוס בפגישות מהבוקר עד הערב והאוזניות פשוט לא היו שורדות. גם ה-LinkBuds S, מגיעות עם אורך חיי סוללה של 6 שעות, אז אם היום שלכם כולל גם הפסקות בין הפגישות, בהן תוכלו להטעין מעט את האוזניות, תצליחו לשרוד איתן את יום העבודה, אבל אם היום שלכם עמוס יותר, לא בטוח שתצליחו להגיע לפגישות האחרונות עם סוללה מספקת.

    אז בשורה התחתונה, מבחינת נוחות וחיבוריות, ה-LinkBuds S הן פרטנר נהדר לשיחות ועבודה, אך אורך חיי הסוללה עלול שלא להספיק לאלה מכם, שיום העבודה שלהם דורש חיבור תמידי לאוזניות.

    מבחן ההאזנה

    בחלק הזה נתייחס לביצועי הסאונד של ה-Sony LinkBuds S. אתחיל מדעה כללית, כששמעתי לראשונה את אוזניות הדגל, ה-WF-1000XM4, היה לי רגע של ״ואו״, כיוון שלא האמנתי שאוזניות TWS יכולות להישמע כל כך טוב. בעקבות אותו רגע ה״ואו״, בחרתי באוזניות אלה כמוצר השנה שלי באודיו לשנת 2021. כשרק הרכבתי את ה-LinkBuds S, שוב הרגשתי תחושה דומה, הסאונד פאנצ׳י, נקי, מדויק, עם Imaging מרשים.

    מבחינת עוצמת ההאזנה, אני חושב שהביצועים של ה-LinkBuds S הם אופטימליים כשהעוצמה מתקרבת לחצי. בעוצמות שמע נמוכות, ישנה ירידה משמעותית בדינאמיות. הגברה של שנתה בודדת, באזור של מעט פחות מחצי העוצמה, פתאום מכניסה המון אנרגיה וחיות למוזיקה.

    תכני וידאו ופודקאסט

    השימוש באוזניות כבר מזמן חוצה רק את השימוש עבור מוזיקה, לכן בחנתי את ביצועי ה-LinkBuds S בתכני וידאו ופודקאסטים. ניגנתי כמה סרטונים מיוטיוב ואפילו צפיתי בכמה קטעים מפרק הסיום של עונה 4 כרך 2 של ״דברים מוזרים״ בנטפליקס. ישנם שני דברים מרכזיים שראויים לציון כאן. קודם כל התחושה הקולנועית, הבס עמוק באופן מפתיע ובעיקר התחושה ההיקפית של הסאונד מרשימה ביותר. הדבר השני הוא רמת הסינכרון המעולה בין התמונה והקול. ב-WF-1000XM4 כן הרגשתי השהייה קטנה בין התמונה לקול ואילו ב-LinkBuds S, הסינכרון היה מדויק ביותר ולא כלל השהיות מפריעות.

    גם בפודקאסטים, ה-LinkBuds S עשו עבודה נהדרת, עם דיבור חד וברור.

    מוזיקה

    כעת נעבור לחלק המרכזי, כיצד ה-LinkBuds S מתפקדים בתכני מוזיקה. האוזניות חוברו אל טלפון iPhone 12 Pro והתכנים הוזרמו מ-Tidal. לאחר בדיקה קצרה של מצבי ה-eq המובנים, בחרתי במצב הכבוי, שנתן לי את התוצאה המאוזנת והמספקת ביותר.

    הפעם בחרתי להתחיל באלבום Unplugged של להקת SX הבלגית. בקטע Mercury, הסאונד הדוק עם הפרדת כלים ו-ווקל מרשימה. הווקל ממורכז וכולל ניואנסים רבים. כפי שציינתי, הרושם הראשוני מה-LinkBuds S, היה מיד תחושה של פליאה מהרמה הגבוהה שחברת Sony הצליחה להגיע אליה במוצרי אוזניות ה-TWS שלהם.

    הבמה רחבה, הדינאמיות מעולה, במיוחד כשמתקרבים לאזור החצי מבחינת העוצמה. הפרזנטציה הכללית היא נקייה ומרגשת.

    המשכתי לקטע הג׳אז הנהדר, Regular Pleasures של Patricia Barber. הבס העמוק בקטע הזה מרגיש רך ומתפזר על פני הבמה. הבס והווקל מופרדים ומפורטים עם רמת ניקיון טובה.

    הקטע הבא הוא קטע פופ שאני מאוד אוהב, Breath של Imelda May. כאן ה-LinkBuds S מעבירים אנרגטיות בצורה משכנעת, הווקל מופרד וממורכז, הדיוק, ההדיקות והפרדת השכבות מפתיעים ומרשימים.

    אחד מקטעי הווקל המעניינים ביותר ששמעתי לאחרונה הוא These Bones של The Fairfield Four. זהו קטע גוספל עד גבול האקפלה. הווקל בקטע הוא עמוק בטירוף וה-LinkBuds S מפתיעים ביותר ביכולת השחזור של העומק, העוצמה והפירוט של הווקל. כשזמרים נוספים מצטרפים, ה-Imaging יוצא מן הכלל ומרגישים איפה כל זמר עומד בבימת הסאונד.

    לסיום בחרתי להשתמש בקטע האלקטרוני Celestial Echo של Malia ו-Boris Blank. זהו קטע אודיופילי מוכר עם איכות הקלטה פנטסטית. הקטע מאפשר ל-LinkBuds S להפגין את יכולת ה-Imaging המרשימה שלהם. הצלילים מגיעים משמאל, מימין מהמרכז, יש גם הבדלי גובה שמועברים בבירור. הווקל ממורכז מאוד ומופרד. הבס עמוק, פאנצ׳י והדוק. מה שאהבתי במיוחד, היה הפרזנטציה הכללית שהייתה לא חדה ומוגזמת, אלא רכה ונעימה.

    השוואות

    בחלק הזה אתייחס להשוואה של ה-LinkBuds S מול שני דגמי TWS נוספים מבית Sony, ה-WF-1000XM4 וה-LinkBuds המקוריים.

    LinkBuds S מול WF-1000XM4

    נתחיל ראשית מעניין המחיר, ה-WF-1000XM4 הן אוזניות הדגל של Sony בתצורת TWS, מחיר ההשקה שלהן היה כ-1,150 ₪, שזה פער דיי משמעותי ביחס ל-LinkBuds S, שעולות כ-800 ₪. העיניין הוא שמאז המחיר של WF-1000XM4 ירד וכיום ניתן למצוא אותן במחיר של כ-850 ₪ ואף פחות. אז ככה שזו הופכת להיות התלבטות רצינית.

    LinkBuds S
    מימין WF-1000XM4, משמאל LinkBuds S

    איכות הסאונד

    השוותי את הסאונד של שני הדגמים באמצעות שני קטעים ששימשו אותי במבחן. תחילה These Bones של The Fairfield Four. ההבדל לא עצום, אבל בכל זאת, ה-WF-1000XM4, נשמעו נקיים מעט יותר עם סאונד אוורירי, טבעי ופחות מתאמץ. גם הבמה מעט רחבה יותר.

    גם בקטע Celestial Echo של Malia ו-Boris Blank הסאונד ב-WF-1000XM4 היה מעט אוורירי ופתוח יותר. הווקל מופרד טוב יותר ובעל פירוט גבוה יותר.

    אני רוצה להדגיש שבשני המקרים הפער לא היה גדול ושני הדגמים נשמעו לי מעולה, כשרק השוואה ישירה חושפת את היתרונות הקלים של ה-WF-1000XM4.

    נוחות

    בעוד בסאונד היה יתרון קל ל-WF-1000XM4, בעניין הנוחות התוצאה שונה בתכלית. ה-LinkBuds S, כל כך יותר קטנים וקלים. היה לי הרבה יותר נוח וקל להרכיב אותן וכשניסיתי לחזור אל ה-WF-1000XM4, פתאום הן הרגישו לי גדולים, כבדים ואפילו מעט מגושמים בהשוואה. אני חושב שהנושא הזה מדגיש את גודל ההישג של Sony בעיצוב, תכנון והטמעה של טכנולוגיות בגוף כה קטן וקל.

    הנקודה היחידה בנושא הנוחות, בה יש יתרון ל-WF-1000XM4, זה נושא הטיפ, שעשוי מקצף בעל זיכרון ולא מסיליקון כמו ב-LinkBuds S. יחד עם זאת, הטיפים ב-LinkBuds S, רכים ונעימים במיוחד ביחס לטיפים מסיליקון.

    בנושא איכות הבנייה, ללא ספק ה-WF-1000XM4 מרגישים יותר פרימיום, גם בגוף האוזניות וגם בקייס הטעינה. בכל זאת, איכות הבנייה ב-LinkBuds S מספקת ביותר, גם אם מעט פחות ״מגונדרת״. גם אורך חיי הסוללה של ה-WF-1000XM4 מעט טוב יותר עם 8 שעות מחוץ לקייס בהשוואה ל-6 שעות של ה-LinkBuds S.

    LinkBuds S מול LinkBuds

    ההשואה הזו שונה מכיוון שה-LinkBuds המקוריים הן אוזניות ייחודיות בעלות עיצוב פתוח, המאפשר לשלב בין מודעות לסביבה תוך כדי האזנה למוזיקה. זהו רעיון דיי מהפכני והפוך ביחס לאוזניות בעלות מנגנון ה-ANC.

    LinkBuds S
    מימין: LinkBuds S, משמאל: LinkBuds

    אני אישית התחברתי מאוד לגישה השונה של ה-LinkBuds המקוריים, ואני לא חסיד גדול של להתנתק מהסביבה בעזרת מנגנוני סינון רעשים אקטיביים. יחד עם זאת, ל-LinkBuds S יש יתרון על ה-LinkBuds המקוריים בכל שלושת הפרמטרים, איכות סאונד, נוחות ואיכות בנייה.

    סיכום

    Sony LinkBuds S

    אוזניות ה-Sony LinkBuds S הן הישג טכנולוגי מרשים, אלה האוזניות הקטנות ביותר עם מנגון סינון רעשים אקטיבי. ה-LinkBuds S הן קלות במיוחד וכל זה בלי לפגוע באיכות הסאונד, ששואפת כאן לאיכות של אוזניות הדגל המרשימות של החברה.

    ה-LinkBuds S קובעות גם רף חדש של נוחות, מהשנייה הראשונה שהרכבתי אותן הן היו יציבות ונוחות גם בבית וגם בהליכה בחוץ. הטיפים של הסיליקון נוחים במיוחד ומתקרבים לרמה של טיפים מקצף בעל זיכרון, שהרשימו אותי כל כך בדגם ה-WF-1000XM4.

    בשורה התחתונה, עם חווית שליטה ואפליקציה מתקדמת, סאונד מאוזן, דינאמי ועם במה רחבה, ונוחות הרכבה מובילה, ה-Sony LinkBuds S הן מאוזניות ה-TWS המשתלמות ביותר בשוק.

    מחיר: 800 ₪
    אחריות: שנה

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן