fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS

    הפעם הגיעו אלינו לסקירה ה WF-1000XM4, אוזניות הדגל החדשות של Sony בתצורת TWS, או True Wireless. את האוזניות קיבלנו מיד עם ההשקה בארץ ואנחנו מודים על כך לישפאר, היבואן הרשמי של מוצרי Sony בישראל.

    אוזניות ה-Sony WF-1000XM4 כוללות שלל טכנולוגיות חדשניות, בראשן מנגנון סינון רעשים אקטיבי מתקדם. בסקירה זו נבדוק את היכולות השונות של האוזניות וכמובן את איכות השמע שלהן.

    Sony WF-1000XM4

    שורה תחתונה

    ה-Sony WF-1000XM4 הן דוגמה נפלאה לשילוב טכנולוגיה מתקדמת עם איכות סאונד ללא פשרות, כמצופה ממוצר דגל

    מה אהבנו
    • מנגנון סינון רעשים אקטיבי אפקטיבי ביותר
    • נוחות הרכבה בזכות קלות משקל וטיפים מקצף אלסטי, המתאימים את עצמן אל תעלת האוזן
    • סאונד דינאמי ומפתיע עם בס פאנצ’י, רמת פירוט גבוהה ומיד נקי
    • אפליקציית שליטה נרחבת וידידותית, הכוללת מדריכים מובנים
    נקודות לשיפור
    • אינו תומך בחיבור למספר מכשירים במקביל
    • אפליקצייה לא מותאמת ל-iPad ואינה תומכת במצב landscape

    סקירת וידאו

    על הקשר בין חברת Sony לאוזניות

    חברת Sony היפנית החלה את דרכה בתור חברה קטנה בטוקיו בשנת 1946. עם השנים החברה הפכה לאחד הקונצרנים הגדולים בעולם האלקטרוניקה הבידורית, ליין המוצרים של סוני כולל טלוויזיות, מצלמות וידאו וסטילס, בנוסף לפן המקצועי, שכולל מצלמות מקצועיות, מוניטורים לעריכת וידאו וכמובן את אולפני הסרטים של Sony.

    לחברת Sony יש גם היסטוריה ענפה בתחום האודיו, מספיק שנזכיר את הווקמן האייקוני של החברה. בשנות הפריחה של מערכות הסטריאו, Sony הייתה שחקנית מרכזית בשוק זה.

    את האוזניות הראשונות שלה, חברת Sony השיקה כבר בשנת 1958, וגרמה למהפכה בעולם האודיו האישי.

    בשנת 1979 במיוחד עבור הווקמן הראשון, החברה השיקה אוזניות קלות משקל, ה-MDR-3 ובכך סללה את הדרך עבור אוזניות ניידות יותר ונוחות להאזנה גם מחוץ לבית.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS
    ה-MDR-3, אוזניות קלות משקל עבור נגן הווקמן, 1979

    בשנת 1995 Sony נכנסו לשוק האוזניות בעלות מנגנון סינון רעשים אקטיבי, הם השיקו את ה MDR-NC10, שהבטיחו סינון של 70% מהרעש החיצוני.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS
    ה MDR-NC10, אוזניות עם מנגנון ביטול רעשי אקטיבי הראשונות של החברה, 1995

    תחום טכנולוגי נוסף בהקשר של אוזניות, שחברת Sony משקיעה בו הוא תחום הדמיית הסראונד. לאורך השנים היו לחברה מספר ניסיונות בתחום, האחרון שבהם מכונה 360 Reality Audio, קבצים מסוג זה זמינים בשירות ההזרמה Tidal, Deezer ואחרים. לא מדובר בקטלוג נרחב במיוחד בשלב זה, יהיה מעניין לראות לאן זה יתפתח.

    ליין האוזניות הנוכחי של Sony

    קו האוזניות הנוכחי של חברת Sony מתמקד באוזניות אלחוטיות, שהפכו לסוג הפופולרי ביותר. האוזניות האלחוטיות מתחלקות לאוזניות קשת Over Ear ואוזניות True Wireless.
    באוזניות ה-Over Ear ישנם מספר דגמים, החל מאוזניות פשוטות באופן יחסי במחיר של 60$ ועד אוזניות הדגל זוכות הפרסים, ה-WH-1000XM3, שכוללות את מיטב הטכנולוגיה של החברה.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS
    ה-Sony WH-1000XM3

    בנוסף לחברה יש מבחר אוזניות חוטיות, ממש כמו פעם, החל ממחירים של 20$ ועד לאוזניות דגל אודיופיליות, כמו ה MDR-Z1R.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS
    ה-Sony MDR-Z1R

    ליין אוזניות ה-True Wireless של החברה כולל מספר דגמים, דגם ספורט, המיועד לפעילות גופנית, דגם Extra Bass, ודגם הדגל החדש ה-Sony WF-1000XM4.

    העומד למבחן: Sony WF-1000XM4

    ה-Sony WF-1000XM4 הן אוזניות TWS בעלות יכולת סינון רעשים אקטיבי והן הדגם שמחליף את ה-Sony WF-1000XM3.

    שלל שיפורים הוכנסו באוזניות החדשות:
    מעבד ה-V1 החדש אחראי על סינון הרעשים, שלטענת Sony שופר ביחס לדגם היוצא, בו-בזמן שצריכת הסוללה של המנגנון ירדה.

    בכל אחת מהאוזניות ישנם שני מיקרופונים לסינון רעשים, אחד משמש ל-Feed Forward ואחד ל-Feed Back. המיקרופון החיצוני בכל אוזניה מודד את רעשי הרקע או הסביבה, המדידה של שניהם עוברת עיבוד וכתוצאה מנגנון הסינון הוא בעל דיוק גבוה במיוחד.

    תכנון הדרייבר החדש של האוזנייה בגודל 6 מ”מ כולל עוצמת מגנט גדולה ב-20%. שיפור עוצמה זה מאפשר ליחידה ביצועים משופרים בתחום התחתון ובנוסף משדרג משמעותית את היכולת של ה-WF-1000XM4 לייצר אות קול הופכי מדויק יותר בתחום התדרים התחתון על מנת לסנן רעשי רקע בתחום תדרים זה.

    Sony WF-1000XM4

    גם הטיפים של האוזניות שודרגו והם עשויים מקצף אלסטי מיוחד המאפשר התאמה מקסימלית לתעלת האוזן ובכך משפר את האיטום, שגם הוא פקטור קריטי על תוצאת סינון הרעשים.

    פרוטוקול ה-Bluetooth באוזניות הוא 5.2 והפורמטים הנתמכים הם SBC, AAC, LDAC.

    שלל יכולות חכמות מוטמעות ב-WF-1000XM4, למשל ה-Adaptive Sound Control שמשנה את ההגדרות האוזנייה על פי המיקום שלכם (בית, משרד, חדר כשר וכו’). יכולת ה-Speak-to-Chat קולטת שאתם מדברים ומפסיקה את המוזיקה וסינון הרעשים אוטומטית, על מנת שתוכלו לקיים שיחה. חיישן הלבישה ירגיש כשאתם מוציאים את האוזנייה וישהה את המוזיקה, הניגון יחזור באופן אוטומטי, אם תרכיבו את האוזנייה שוב.

    מבחינת הגודל והמשקל של האוזניות, הן קלות ב-10% מהדגם הקודם ונרתיק הטעינה הוקטן ב-40%, כל אלה מבלי לפגוע באיכות ובחיי הסוללה. אם הזכרנו את חיי הסוללה, אז הנתונים הם 8 שעות חיי סוללה לאוזניות ובאמצעות הטענות בנרתיק הטעינה, ניתן להגיע עד ל-24 שעות.

    עיצוב, איכות בנייה ונוחות

    חברת Sony מגלה אחראיות חברתית והאריזה של אוזניות ה-WF-1000XM4 מורכבת מ-99% של חומר הניתן למחזור.

    סרטון פתיחת האריזה, ה-Unboxing:

    תכולת האריזה: זוג האוזניות, נרתיק הטעינה, כבל טעינה לנרתיק: USB to USB-C, מדריך השימוש וזוג של טיפים להחלפה, אחד בגודל קטן ואחד בגודל גדול, כאשר האוזניות מגיעות מורכבות עם הטיפים בגודל בינוני.

    הטיפים מגיעים בצבע שונה לכל גודל, מה שמונע בלבול בין הגדלים השונים.

    כפי שציינתי בחלק הקודם, הטיפים עשויים מ-Memory Foam, או “קצף בעל זיכרון”‘, זהו חומר רך ומאוד נעים למגע. לאחר שמכניסים את האוזנייה אל האוזן, הוא מתאים את עצמו לצורת תעלת האוזן ומרגישים שיפור בנוחות בכל פעם.
    לי באופן אישי יש תעלות אוזן צרות, מה שהקשה עלי מאוד עם אוזניות מסוג זה בעבר והוביל לכאבים, תחושת חוסר נוחות ובנוסף האוזניות בדר”כ היו נופלות לי.

    עם ה-WF-1000XM4, החלפתי את הטיפים לקטנים ביותר, כבר מהפעם הראשונה הופתעתי ביותר מהנוחות. החומר הרך של הטיפים אינו גרם לי לכאב או חוסר נוחות גם לאחר שעה של האזנה. בפעמים הבאות התחלתי להרגיש אפילו נוח יותר, האוזניות מתאימות את עצמן לאוזן ומגיעות לאחיזה טובה ללא תחושת חוסר נוחות.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS
    מבנה האוזנייה וטיפ הקצף

    מבחינת איכות הבנייה, האוזניות מרגישות קלות אך קשיחות מאוד ומשדרות תחושה של מוצר פרימיום. כך גם נרתיק הטעינה. האוזניות מוחזקות בתוך הנרתיק בעזרת מגנט חזק, שמונע מהן ליפול גם אם הופכים את הנרתיק. לא פשוט לשלוף אותן ממנו ביד אחת. החלק החיצוני של האוזנייה מרגיש מעט גדול ונפוח ביחס לחלק מהמתחרים, אבל זה לא התבטא בחוסר נוחות או קושי כלשהו להרכיב או לשאת את האוזניות.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS

    הפעלה ראשונה

    בהפעלה ראשונה, יש להוריד את אפליקציית ה-Sony Headphones Connet אל המכשיר הנייד שלכם. האפליקצייה זמינה ב-iOS ו-Android. מצאתי את האפליקציה נוחה ומאוד אינפורמטיבית, רק חבל שאין התאמה ל-iPad או תמיכה במצב landscape.

    תהליך הקישור של האוזניות למכשיר הנייד הוא קל וידידותי, רק שימו לב שיש להוציא את האוזניות מחוץ לנרתיק הטעינה, על מנת שהן יופעלו ויהיו ניתנות לזיהוי באמצעות הטלפון. הנה המדריך המלא שלנו לקישור האוזניות אל מכשיר הטלפון שלכם, בנוסף למעבר על כל היכולות של האפליקציה:

    שימושיות ואפליקציית השליטה

    האפליקציה של Sony מגיעה עם מדריך מובנה הכולל אילוסטרציה ומסביר כיצד יש להרכיב את האוזניות ולשלוט בהן. אחד הדברים המרשימים במדריך היא היכולת לבחון האם האוזנייה מורכבת בצורה אופטימלית עבור מנגנון סינון הרעשים. בדיקה זו נעשת בעזרת ניגון קטע סאונד קצר, בזמן הניגון האוזניות משתמשות במיקרופון הפנימי שלהן בכדי למדוד בדיוק מה נשמע בתוך האוזן. בסיום הניגון מוצג לנו עבור שתי האוזניות בנפרד, האם הן מורכבות באופן אופטימלי.

    בהמשך המדריך מציג בצורה קלה כיצד לשלוט באוזניות באמצעות לחצן המגע בחלקן החיצוני. אוזנייה ימין אחראית על הניגון: לחיצה בודדת תשהה/תפעיל את הניגון, לחיצה כפולה תעבור לשיר הבא, לחיצה משולשת תחזור לשיר הקודם בעוד לחיצה ארוכה תפעיל את העוזרת הקולית, Siri במקרה שלי. אוזנייה שמאל אחראית על מנגנון ה-ANC (סינון הרעשים), לחיצה בודדת מעבירה בין מצב ה-Noise Cancelling למצב ה-Ambient Sound, שמעביר את הסאונד מהסביבה, לחיצה ארוכה תכניס את האוזניות למצב Quick Attention, המכבה את המוזיקה וה-ANC על מנת לשמוע הודעה דחופה או משהו חשוב אחר.

    יכולות נוספות באפליקצייה כוללות, שינוי האקוולייזר, הדלקה וכיבוי של מנגון ה-Upsampling, שנקרא DSEE והדלקה וכיבוי של אופצייה ה-Speak to Chat. בנוסף ניתן לעשות אופטימיזציה של סאונד ה-Reality 360 של Sony, זה מתבצע בעזרת צילום מבנה האוזן ולאחר מכן ניתן לעשות אופטימיזציה לאפליקציית ההזרמה, שתומכת בשירות. במקרה שלי עשיתי את האופטימיזציה ל-Tidal.

    עם כל כך הרבה טכנולוגיה מתקדמת מוטמעת באוזניות, מוזר שהיכולת להתחבר לשני מכשירים במקביל חסרה כאן. זו יכולת שימושית במידה ואתם רוצים לחבר את האוזניות למחשב ועדיין לקבל שיחות מהטלפון שלכם.

    מנגנון סינון הרעשים האקטיבי, ה-ANC

    ללא ספק אחת מהיכולות המרכזיות של ה-Sony WF-1000XM4, זהו מנגנון סינון הרעשים האקטיבי שלהם, ה-ANC. חברת Sony מתגאים בכך שיש להם את המנגנון המוביל בשוק.

    מנגנון ANC מוצלח מתבסס על כמה פרמטרים: רמת האיטום של האוזן על ידי האוזנייה הוא פרמטר חשוב, וכאן כמובן שיש יתרון גדול לאוזניות Over Ear. כפי שציינתי, עשיתי שימוש בטיפים הקטנים, שהיו הנוחים ביותר עבורי, יחד עם זאת, הם פחות אטמו את האוזן שלי ואכן הרגשתי שיפור מסויים במנגנון ה-ANC, כאשר השתמשתי בטיפים בגודל האמצעי. גם עם הטיפים הקטנים האפקט היה מורגש ומרשים במיוחד.

    פרמטר חשוב נוסף להצלחת ה-ANC היא היכולת לייצר צלילים הפוכים לאלה של הסביבה בטווח תדרים רחב. כפי ש-Sony הסבירו במסיבת העיתונאים להשקת האוזניות, הגדלת עוצמת המגנט באוזניות מאפשר להן לרדת נמוך יותר בתדרים ובכך להצליח לסנן טוב יותר את התדרים הללו.

    אז איך זה נשמע?
    מנגנון ה-ANC עושה עבודה מעולה בסינון רעשי המהום למינהם, רעש המנוע של המקרר, התמי 4, רעש של מים בבריכה וכו, האפקט דרמטי ומרשים. קולות אנושיים פחות מסוננים, קשה להבין מה אומרים, אבל כן שומעים שמשהו נאמר בסביבה. כששומעים מוזיקה, גם בעוצמה בינונית, זה משפר את הסינון ואפשר לשקוע בתוך השירים ולהתעלם מרוב הרעשים בסביבה.
    ביחס לאוזניות In Ear, ה-WF-1000XM4 מרשימות ביותר בתוצאת מנגנון ה-ANC שלהן.

    יכולת חדשה שנוספה למנגנון ה-ANC היא סינון אוטומטי של רעש רוחות, זו יכולת שיש להדליק בנפרד מכיוון שהיא צורכת יותר סוללה ולכן מומלץ לא להפעיל אותה אם אין צורך.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS

    בחנתי יכולת זו על ידי הליכה בחוץ עם האוזניות, לא הייתה רוח חזקה במיוחד, אבל עדיין יכולתי להתרשם שהמנגנון מסנן את רעש הרוח בצורה אפקטיבית והשיפור לעומת לא להפעיל את האפשרות מורגש בהחלט.

    יכולות נוספות

    מכיוון שהאוזניות מכוונות בעיקר לעבוד עם המכשיר הסלולרי שלנו, כמובן שהן ישמשו גם לביצוע שיחות. ביצעתי שיחת טלפון בזמן שהייתי בחוץ, שמעתי את הצד השני בצורה נקייה לחלוטין וגם הצד השני דיווח ששומעים אותי ברור וחזק.

    בנוסף בחנתי את ביצועי האוזניות בצפייה בסרטוני יוטיוב ו-Netflix, על מנת להתרשם מה-Latency שלהם. הרגשתי בהשהייה קטנה ביותר בין התמונה לסאונד. כך שהסנכרון לא מושלם, אבל מצד שני ממש קרוב לכך ובהחלט ניתן לצפות בתכני וידאו עם רמת ההשהייה הזו.

    במידה ואתם רוצים לחבר את האוזניות למחשב או מכשיר אחר מלבד טלפון או טאבלט, עליכם להכניס אותם למצב Pairing, אלא אם זה המכשיר הראשון שאתם מחברים אל האוזניות, במקרה כזה הן יהיו במצב Pairing באופן אוטומטי כשתוציאו אותם מנרתיק הטעינה. בכל מקרה אחר תצטרכו להכניס אותם למצב Pairing באופן ידני, זה מתבצע באמצעות לחיצה על שתי האוזניות במשך 5 שניות רצופות עד הישמע צפצוף. אני חיברתי את האוזניות למחשב ה-MacBook שלי והכל עבד כשורה.

    שימו לב שמכיוון שאין אפליקציה למחשב או ל-Mac, לא כל האפשרויות יהיו זמינות בחיבור כזה, למשל לא ניתן לשנות את האקווילייזר. אין ספק שהייעוד העיקרי של האוזניות הללו הוא חיבור למכשיר ניידים או טאבלט.

    יכולת אחרונה שאתייחס אליה בחלק זה היא התמיכה ב-360Reality Audio. מאז המצאת הסטריאו היו שלל ניסיונות לקחת את המוזיקה לרמה הבאה, לרוב ניסיונות אלה נכשלו בעקבות חוסר עניין גם מצד יצרני התוכן וגם מצד הציבור שהסתפק בלשמוע מוזיקה בסטריאו. בשנים האחרנות Sony מנסים לקדם פורמט נוסף שהוא ה-360Reality, כלומר סאונד שמרגיש היקפי יותר ותלת ממדי יותר. ישנם מספר תכנים כאלה בשירות Tidal, אני בחנתי את Space Oddity של דיוויד בואי, קטע שאני מכיר היטב. תחושת הסראונד וההקיפיות של הסאונד שעטף אותי ויצר מעין בועת סאונד מסביבי הייתה מורגשת. זו טכנלוגיה מעניינת אך כמות התכנים הזמינים בה עדיין קטנה. אני לא רוצה להיות נביא זעם בנושא, אך אני דיי ספקן בנוגע לסיכויים של טכנולוגיה זו לתפוס נתח שוק משמעותי בקרב חובבי המוזיקה.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS

    מבחן ההאזנה

    כל מוצר אודיו שאני בוחן אני תמיד מתחיל בהאזנה רגילה על מנת לקבל מושג על האופי הכללי של הסאונד של המוצר. חתימה הסאונד של ה-Sony WF-1000XM4 היא דינאמית עם יכולת להפיק בס עמוק ופאנצ׳י בצורה שחשבתי שהיא על גבול לא אפשרית באוזניות מסוג זה. המיד הוא נקי ביותר ורמת הפירוט היא גבוהה.

    כיוון האקוולייזר

    המיד תפס לי את האוזן בניקיון שלו מההתחלה. לאחר ששמעתי מספר יצירות, התחלתי להרגיש שחתימת הסאונד הטבעית של ה-WF-1000XM4 כוללת הדגש של המיד. במיד נמצא הווקל והלב של רוב היצירות, לכן ההדגש הזה תורם לווקל ברור יותר. אני באופן אישי מעדיף סאונד מאוזן, מכיוון שכל הדגש הוא משהו, שיכול לעבוד בחלק מהיצירות ולא לעבוד בחלק אחר. לעומת זאת סאונד מאוזן יותר ישקף בצורה נכונה את כוונת היוצר ויעביר את השיר בצורה שבה הוא הוקלט. למשל ביצירה Keith Don’t Go של נילס לופגרן בהופעה חיה, הגיטרה העפילה מעט על הבס והנקישות והסאונד הרגיש מעט בהיר.

    כאן בדיוק טמון היתרון באקוולייזר, שמגיע עם ה-WF-1000XM4 באפליקציית השליטה שלהם. האקוולייזר מאפשר לכוון את הסאונד לטעמכם האישי ומאפשר לבצע ״תיקונים״ בקלות. לאחר שלא התחברתי לאופציות המובנות, עברתי לאופציית ה-Manual, שמאפשרת לכוון באופן ידני את הגרף. בחרתי להוריד בשנתה אחת את האקווליזר ברמה של 1K ו-2.5K. השינוי הקל הזה עשה הבדל משמעותי מבחנתי, המיד נהייה רגוע יותר ומאוזן יותר ביחס לבס. יכול להיות שאתם תעדיפו דווקא את המיד ״החי״ יותר במצב ברירת המחדל, אך אני נהניתי מהסאונד משמעותית יותר לאחר השינוי הזה.

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS

    אז לאחר כיוון האקוולייזר לטעמי, התחלתי את מבחן ההאזנה שבוצע על ידי ניגון שירים משירות Tidal, דרך מכשירי iPhone 12 Pro ו-iPad.

    פתחתי ביצירה Just A Little Lovin של Shelby Lynne, זו בלדת ג׳אז רכה עם בס נפלא. ה-WF-1000XM4 עושים עבודה פאנטסיטית בשחזור הבס, וזה לא רק העומק המפתיע שלו, אלא גם הניקיון, הפירוט והאיזון של הבס עם המיד. השירה של שלבי צלולה, ברורה ומשולבת בצורה מאוזנת.

    המשכתי לעוד בלדה, הפעם של Sophie Zelmani הנפלאה בשיר The Lord. כאן בחנתי את היכולות של ה-WF-1000XM4 לרגש ביצירה שקטה. הגיטרה מפורטת בצורה נהדרת, קולה של סופי מועבר עם כל הניואנסים של הלחישה, השבירות והרוק שבקולה. ההפרדה בין הגיטרה, השירה והכינורות המשולבים היא מאוזנת, נכונה ומועדנת כמו שאני אוהב. סולו הגיטרה בסיום השיר שומר על איזון נפלא בין חדות לעידון מרוסן.

    טוב, מכאן רציתי לעלות ברמת האנרגיה, אז בחרתי בקטע ההופעה החיה האהוב עלי, I’m So Afraid של Fleetwood Mac בגרסה מורחבת מהופעה בבוסטון מ-2004. התופים של מייק פליטווד מהירים ועוצמתיים ומצליחים לשמור על ניקיון ופירוט. הגיטרה נשמעת בבירור כשהיא לפניהם, מה שמראה על במה ויכולת imaging מעולה של ה-WF-1000XM4. ביצירה כה עוצמתית וגדולה, אני יכול לחוש בפער לעומת אוזניות Over Ear גדולות, אך הופתעתי ואולי אף נדהמתי עד כמה הפער לא גדול. האנרגטיות והדינאמיות של ה-WF-1000XM4 הם יוצאי דופן.

    בחרתי לסיים את מבחן ההאזנה באלבום של Thomas Dybdahl הנורווגי, Fever מ-2020, עליו המלצנו לכם לא מזמן במסגרת פינתנו ״אלבומי מוזיקה מומלצים״. האלבום האנרגטי הזה הוא דוגמה נהדרת ליכולות של ה-WF-1000XM4. ההקלטה דינאמית וכוללת שירים בקצב פאנקי חצי מהיר משולבים בבלדות. אי אפשר להשאר אדיש לפרזנטציה האנרגטית של האוזניות באלבום הזה. בנוסף האלבום כולל אפקטים משולבים כמו קולות נביחה של כלב בקטע הפתיחה. שכחתי שזה שם, והייתי בטוח שזו הכלבה שלי שנובחת, מה שמדגים לכם את גודל הבמה הנתפסת שהאוזניות מייצרות. ביצירה אחרת יש קול של גשם, שגם הוא עבר בצורה ריאליסטית וברורה.

    סיכום

    Sony WF-1000XM4: סקירה לאוזניות TWS

    ה-Sony WF-1000XM4, אוזניות הדגל בתצורת TWS, הן אוזניות מרשימות במיוחד. איכות הבנייה והעיצוב מעולים והמוצר מרגיש פרמיום מכל זווית שלא תסתכלו עליו.

    הנקודה שמפרידה את אוזניות האלה מרוב אוזניות ה-TWS או אוזניות BT אחרות, שהן לא Over Ear, זו ללא ספק איכות הסאונד. הניקיון במיד, הבס הדינאמי והעמוק בצורה מפתיעה והאיזון הכללי (לאחר שינוי קל באקוולייזר) יוצאים מן הכלל. איכות הסאונד של ה-WF-1000XM4 היא הישג מרשים עד כדי כך, שלטעמי האוזניות האלה יכולות לתת פייט רציני גם לאוזניות Over Ear אלחוטיות בטווח המחירים שלהם.

    מנגנון סינון הרעשים האקטיבי, או ה-ANC של ה-WF-1000XM4 הוא נקודה מרשימה נוספת באוזניות. המנגנון מסנן בצורה יעלה רעשי המהום קבועים של מנועים למיניהם ומשאיר את המאזין ליהנות ממוזיקה בסביבה שקטה ומבודדת.

    האוזניות נוחות מאוד לשימוש בזכות משקלן הקל והטיפים מקצף אלסטי, רך ונעים, המתאימים את עצמם אל תעלת האוזן.

    אפליקציית השליטה המתקדמת מאפשרת בקלות לשנות פרמטרים שונים כמו אקוולייזר, מצב סינון הרעשים, מנגנון ה-upscale ועוד.

    כשמחברים את איכות הסאונד, סינון הרעשים האקטיבי יחד עם הנוחות ויכולות השליטה, מקבלים מוצר דגל יוקרתי, המעניק תמורה מלאה למחיר הפרימיום שלו.

    מחיר: 1,150 ש”ח
    אחריות: שנה מבית ישפאר

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן