fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • LG NANO90 מודל 2021 – סקירה

    הפעם הגיע אלינו לסקירה מסך מסדרת הביניים של חברת LG, ה-LG NANO 90 מודל 2021. זהו מסך לד מלא עם עמעום מקומי, בעל טכנולוגיית ה-NanoCell של החברה.

    רק לפני מספר שנים, מסך בעל מפרט כזה היה יכול בקלות להחשב לספינת הדגל, אך כיום המסך ממוצב בליין מסכי 2021 של LG מתחת למסכי ה-OLED ומסכי ה-Mini LED (או QNED, איך ש-LG מכנה אותם).

    אנחנו קיבלנו את הדגם בגודל 65 אינץ׳ והוא זמין גם בגדלים של 75 ו-86 אינץ׳.

    אנחנו מודים לקבוצת ח.י., היבואן הרשמי של LG בישראל, על כך ששלחו לנו את המסך לצורך סקירה.

    LG NANO90

    שורה תחתונה

    עם עיצוב מודרני, תמונה חדה ומפורטת עם צבעיים טבעיים, חוויית שימוש קלה ומתקדמת ותמיכה מלאה ביכולות הגיימינג, ה-LG NANO90 הוא מסך שכל המשפחה תאהב

    מה אהבנו
    • עיצוב סולידי עם מסגרת דקה
    • כל הכניסות פונות לצד ולמטה, נוח לתלייה על הקיר
    • בהירות גבוה, מתאים לחללים מוארים
    • צבעים טבעיים, תמונה חדה, מפורטת ובעלת תחושת תלת ממד
    • ה-WebOS 6.0 הינה מערכת ידידותית ומתקדמת
    • תמיכה בכל יכולות הגיימינג המתקדמות כולל תפריט ייעודי
    • מצב ה-Filmmaker Mode מאפשר לקבל תמונה מדויקת בלי עיבודים מיותרים
    נקודות לשיפור
    • איכות השחורים אינה מתקרבת אל מסכי ה-OLED
    • מנגנון העמעום המקומי מתקשה מעט בסצנות חשוכות עם אלמנט בהיר גדול

    סקירת וידאו

    העומד למבחן: LG NANO90 מודל 2021

    במהלך דיי נדיר בשוק הטלווזיות, חברת LG, המשיכה גם השנה עם שם הדגם NANO90, לרוב מידי שנה מגדילים ספרה (כמו שהחברה נוהגת לעשות עם דגמי ה-OLED) או משנים אות, אך הפעם LG בחור לא לשנות כלום. כך שיש דגם NANO90 מודל 2020 והדגם החדש, NANO90 דגם 2021.

    LG NANO90

    ה-NANO90 הוא מסך 4K בטכנולוגיית LED מלא עם עמעום מקומי, כלומר המסך מחולק למספר אזורי הארה שונים, שכל אחד מהם יכול להיות מואר בעוצמה אחרת בהתחשב בתוכן המוצג על גבי המסך.

    הפאנל של המסך הוא מסוג IPS, המאופיין בזווית צפייה רחבה, אך מצד שני עם קונטרסט ורמת שחור חלשים יותר ביחס לפאנל ה-VA. אם אתם רוצים להבין טוב יותר מושגים כמו ״עמעום מקומי״ או פאנל IPS מול VA, אתם מוזמנים לקרוא את המדריך המלא שלנו מסכים וטכנולוגיות תצוגה.

    מעבד התמונה של ה-NANO90 הוא מעבד הביניים של LG, ה-α7 Gen4, אותו ראינו גם במסך ה-LG OLED B1, שסקרנו לא מזמן. 

    בדומה למסך ה-B1, ארבעת כניסות ה-HDMI של ה-NANO90 מחולקות ל-2 כניסות מסוג HDMI 2.1 (תומכות 4K 120Hz) ושתי כניסות HDMI 2.0. רק שבניגוד ל-B1, במסך ה-NANO90 כל הכניסות פונות הצידה, ואין כאן כניסות שפונות לאחור ומקשות על הגישה, כשהמסך תלוי על הקיר כמו ב-B1.

    LG NANO90
    הכניסות שפונות הצידה
    LG NANO90
    הכניסות שפונות כלפי מטה

    כאן גם המקום לתלונה הקבועה שלי על מסכי LG, כבל החשמל מובנה בתוך המסך, דבר שמקשה על העברתו בתעלה כאשר תולים את המסך על הקיר.

    ה-NANO90 דגם 2021 תומך ה-eARC להעברת סאונד דרך HDMI בצורה מלאה, ללא שום הפסדים. עבור הגיימרים בקהל, יש כאן תמיכה מלאה ב-VRR, ALLM, FreeSync ו-HGiG. כמו ה-B1, גם ה-NANO90 מגיע עם מצב התמונה והתפריט הייעודי, ״ממטב משחק״, שאמור לעזור לכם להגדיר את המסך לביצועים אופטמליים בזמן שאתם משחקים.

    מבחינה עיצובית, מדובר במסך עם מסגרת דקה, העיצוב ואיכות הבנייה הם סולידים ותואמים את רמת המחיר של המסך. אין כאן דקות כמו במסכי OLED, אבל עדיין המסך בהחלט דק ובנוסך העובי שלו אחיד. המעמד השולחני זהה למעמד של ה-NANO90 משנה שעברה, מדובר בשתי רגלית שמורכבות מצידי המסך ומרימות אותו מספיק גבוה מעל המזנון על מנת לאפשר להציב סאונדבר מתחת למסך. יחד עם המסך קיבלתי את הסאונדבר SN7Y של החברה, שמתאים בול להיות מונח מתחת ל-NANO90.

    LG NANO90
    הסאונדבר LG SN7Y מונח מתחת למסך

    מסך ה-NANO90 מגיע עם שלט ה-Magic החדש של LG. השלט החדש אגרונומי יותר, פחות חלק ונוח מאוד לשימוש.

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    חוויית השימוש

    חוויית השימוש במסכי LG היא אחידה בכל ליין המסכים שלהם, כך שבין אם תרכשו מסך OLED יוקרתי או מסך מסדרת הכניסה של החברה (ה-UP), תקבלו את מערכת ה-WebOS 6.0 החדשה. מערכת ה-WebOS 6.0 כוללת מסך בית חדש ומערכת תפריטים משודרגת. מכיוון שהמערכת זהה למסך ה-OLED B1, אני מציע לכם לקרוא את החלק ״מערכת ה-WebOS 6.0״ בסקירה שלנו למסך ה-B1.

    LG NANO90
    מסך הבית החדש של ה-WebOS 6.0

    בקצרה אציין שעבורי מדובר במערכת ידידותית, קלה לתפעול, שתומכת בכל האפליקציות ההזרמה העיקרית, גם הבינלאומיות (נטפליקס, דיסני, Apple TV, אמזון, יוטיוב) וגם של ספקיות התוכן הישראליות.

    מבחן הצפייה

    מבחן הצפייה התנהל מעט שונה הפעם, קיבלתי את הטלוויה בדיוק בתקופת החג, ולכן השימוש היה בעל גוון משפחתי יותר. בחינה כזו איפשרה לי לחוות את המסך בתנאים יומיומיים יותר, אבל אל דאגה הדיסקים של ה-4K בלוריי יישלפו בהמשך.

    אומנם כל המשפחה שלי רגילה למסכי LG, עדיין הקלות בה אישתי והילדים שולטים במסך ומפעילים את האפליקציות השונות היא כן סממן לרמת הידידותיות הגבוהה של מערכת ה-WebOS המצוינת.

    המסך כוון למצבי התמונה המדויקים ביותר לכל סוג תוכן, זה משהו שאני לא מוותר עליו. בתכני SDR המסך כוון למצב ה-Filmmaker Mode, את החדות הורדתי ל-10 ואת הניגודיות (שבמצב זה מכוונת לצפייה בחדר חשוך לחלוטין) העלתי ל-80. גם בתכני HDR בחרתי במצב ה-Filmmaker Mode ואילו בתכני Dolby Vision, בחרתי במצב התמונה סינימה הום (שזה מצב ה-Dolby Vision IQ). את מנגנון ה “עמעום מקומי של LED” הגדרתי על רמה ״גבוה״, על מנת לקבל את המקסימום קונטרסט מהמסך.

    במהלך החג צפינו בתכני סלקום TV, הצפייה התבצעה בסביבה מוארת חלקית והיא מדגימה את רמת הבהירות הגבוהה של המסך (כ-1,000 ניטים על פי מדידות אובייקטיביות ברחבי הרשת).

    צפינו בתכני ריאליטי כמו ״משחקי השף״ והגמר של ״הכוכב הבא״, בשני התכנים ה-NANO90 הפגין צבעוניות מרשימה, בהירות גבוהה ותמונה נקייה ונעימה בזכות מנגנון upscale מוצלח.

    הערה: מאוד לא פשוט להעביר את איכות התמונה באמצעות צילומים, לכן אנחנו מבקשים להתייחס לתמונות כתוספת ואמצעי המחשה לחוות הדעת שלנו ולא יותר מכך.

    בחג גם אירחנו זוג חברים, שמזמן רצו שנצפה יחד בסרט ״אבודים בטוקיו״. מכיוון שהסרט לא היה זמין בסלקום או נטפליקס, שכרתי אותו באפליקציה של Apple TV. זה דיי מדהים לראות כמה רחוק הגענו בנושא יכולות הניגון ומערכות ה-SmartTV, התחושה היא שכל התכנים בעולם פרושים בפנינו בלי שום צורך במכשירים חיצוניים. בנוסף, הכל מונגש בצורה קלה לשימוש ועובד חלק.

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    יכול להיות שהצבעים של ה-NANO90 במצב ה-Filmmaker Mode לא מדוייקים כמו במסכי ה-OLED של החברה, אך עדיין התמונה מרגישה טבעית ובעלת אופן רגוע ולא בוהק. יחד עם זאת, רמת החדות ותחושת התלת ממדיות של התמונה גבוהים, כך שחוויית הצפייה הכללית בסרטים מרגישה קולנועית.

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    סרט נוסף באיכות SDR שצפינו בו, היה ״ים של עצים״ עם מתיו מקונוהי ונעמי וואטס, בסלקום TV. הסרט כולל לא מעט סצנות חשוכות, אשר חושפות את נקודת החולשה הדיי צפוייה של ה-NANO90 וזה רמת השחור. השחורים של ה-NANO90 אינם מספיק עמוקים ומרגישים אפורים כהים. ללא שום ספק, זו הנקודה בה הפער מול מסכי ה-OLED של החברה, בעלי השחור המוחלט, הוא הגדול ביותר.

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    בקטעים מאתגרים, הכוללים סצנה חשוכה משולבת עם אור בהיר, מנגנון העמעום המקומי אינו מדויק מספיק וגורם לכך שאזור דיי גדול מסביב למקור האור יהיה בהיר יותר משאר התמונה.  ניתן לראות זאת בקלות בסצנה מתוך עונה 5 של ״בית הנייר״, שעלתה לאחרונה בנטפליקס (ב-Dolby Vision).

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    מצטער מראש על משחק המילים הבא, אבל לא הכל חשוך בסצנות החשוכות, כאשר נקודת האור היא רמת הפירוט וההדרגתיות של גווני השחור. ה-NANO90 מצליח להוציא פירוט רב באזורים החשוכים.

    תכנים נוספים, שבהם ה-NANO90 הפגין את הצבעוניות ורמת הפירוט הגבוהה שלו היו בעונה 3 של ״דברים מוזרים״ בנטפליקס, באיכות Dolby Vision. והסרט הראשון בסאגת הארי פוטר, ״הארי פוטר ואבן החכמים״, בבלוריי FHD.

    בסרט של הארי פוטר ובכל שאר הדיסקים הפיזיים, צפיתי באמצעות נגן ה-4K בלוריי שלי, ה-Panasonic UB820. את הנגן חיברתי ישירות ל-NANO90 באמצעות כבל HDMI, המסך מיד מתריע על חיבור מכשיר ומעביר את הכניסה למצב Ultra HD Deep Color, בכדי לספק את איכות התמונה האופטימלית.

    LG NANO90

    ״אירוע״ נוסף שהתרחש במהלך הסקירה שלי ל-NANO90, מלבד החגים, היה היום הולדת שלי. לכן בחרתי להתפנק בסרט האהוב עלי, ״הפריצה לאלקטרז״, שלא ראיתי כבר כמה שנים. איכות התמונה של ה-NANO90, הזכירה לי עד כמה הפורמט הזה של בלוריי FHD, הוא פורמט איכותי. עם ה-upscale של ה-NANO90, גם סרטי 1080p איכותיים נראים פשוט מדהים.

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    לפני שאעבור לדוגמאות נוספות, עצרתי בשלב זה על מנת לבדוק את ביצועי ה-NANO90 בשתי תבניות וידאו. התבנית הראשונה משמשת לספירת כמות אזורי ההארה השונים של המסך. אני ספרתי 8 שורות ו-4 עמודת כך שסה״כ כמות האזורים היא 32.

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    התבנית השנייה משמשת אותי לבחינת אחידות רמות האפור, בחינה זו ביצעתי כשמנגנון העמעום המקומי מכובה. בכל רמות האפור ניתן לראות שהפינות של המסך וכך גם השטח שצמוד לדופן ימין ושמאל של המסך חשוכים יותר. שאר המסך חלק באופן יחסי ואינו כולל כתמים משמעותיים, שהיו עלולים לגרום ל״אפקט המסך המלוכלך״.

    בשלב האחרון של תכני וידאו בחנתי שלושה תכנים איכותיים. התחלתי דווקא מסרטון היוטיוב של פרו שצולם ב-HDR. זהו אחד הסרטונים הכי מרהיבים שאני מכיר. ה-NANO90 מציג רמת בהירות טובה, כך שתוכן ה-HDR נראה עוצמתי ובעל נוכחות, קל מאוד להבחין בפער בין תכני HDR ל-SDR במסך הזה. הצבע הירוק, ששולט בסרטון, מרגיש רגוע ולא זרחני. רמת הפירוט והחדות בתמונות של החיות, או בתמונות הנוף הם נפלאים.

    מכאן המשכתי לסרט “Wonder Woman” הראשון עם גל גדות על גבי 4K בלוריי. פורמט התמונה הוא HDR10. התמונה קונטרסטית וחדה, רמת הפירוט בפני השחקנים ובאזורים החשוכים היא גבוהה, וצבעי העור של גל וכריס פיין מרגישים מדוייקים.

    בסצנת הקרב של וונדר-וומן מול ארס, אל המלחמה, הלאסו המפורסם של וונדר-וומן בהיר במיוחד. ה-NANO90 עושה עבודה מרשימה בהעברת הבהירות הגבוהה הזו.

    סיימתי את המבחן בסרט הפנטסטי ״מטריקס״ על גבי 4K בלוריי עם תמונה בפורמט Dolby Vision. הצבע הירוק ששולט בסרט, על שלל גווניו, מועבר בצורה רוויה ועוצמתית. בסצנות החשוכות חסר מעט פאנץ׳ לתמונה בכלל שאיכות השחורים לא מספיק טובה. רמת הפירוט היא נהדרת וכך גם התלת ממדיות של התמונה.

    חוויית המשחק

    חברת LG מציעה את חוויית המשחק הכי מתקדמת בשוק, בחיבור ה-HDMI 2.1 הם תומכים למעשה בכל האפשרויות המתקדמות, שמאפשרות חוויית משחק חלקה ומודרנית, בין אם אתם משחקים בקונסולות הדור החדש או המחשב.

    LG NANO90 מודל 2021 - סקירה

    מכיוון שאין לי קונסולה של דור חדש, בחנתי את חוויית המשחק ב-Playstation 4 Pro שלי. בחרתי במשחק ספיידרמן, שהוא אחד היפים שיש. המסך מזהה את הקונסולה ומעביר אוטומטית למצב ממטב המשחק, שמאפשר לכם מבט מתקדם לכל ההגדרות שרלוונטיות לאיכות התמונה במשחק. 

    איכות התמונה של ספיידרמן ב-HDR היא בהירה ומלאה בפרטים. חוויית המשחק היא יציבה וחלקה לחלוטין.

    איכות הסאונד

    איכות הסאונד של המסכים הדקים היא לא פעם מאכזבת ביחס לאיכות התמונה שלהם. אני מצאתי את הסאונד ב-NANO90, דיי רזה וחסר עומק ובמה. בחנתי את הקטע הדיי קבוע שלי של פרק 8 בעונה 3 של ״דברים מוזרים״. המפלצת הענקית שרודפת אחר הילדים בקניון. אומנם הדיבור של הילדים ברור מאוד, אך חסר בס ואנרגיה בצעדים של המפלצת או בזעקה שלה.

    יחד עם ה-NANO90, ח.י. סיפקו לי את הסאונדבר, LG SN7Y, ולאורך כל התקופה שהמסך היה אצלי, השתמשתי בו במקום הרמקולים המובנים בטלוויזיה.

    ברגע שמחברים את הסאונדבר בכבל HDMI אל הכניסה תומכה ה-ARC, מקבלים התרעה על כך מהטלוויזיה, ובלחיצה בודדת הכל מוגדר ומקושר.

    LG NANO90

    השילוב בין ה-NANO90 וה-SN7Y היה נהדר ואין ספק שהסאונדבר הוא רמה אחרת לחלוטין מהרמקולים של ה-NANO90, או כל מסך מודרני אחר. כך שעל מנת לקבל חוויית מלאה ואיכותית של תמונה וסאונד, אני מאוד ממליץ להוסיף סאונדבר ל-NANO90.

    למי המסך מיועד?

    זה לא סוד שאני חסיד של טכנולוגיית ה-OLED, השחור המוחלט וההארה ברמת הפיקסל הם מתכון לאיכות תמונה מופלאה. מסך LED, טוב ככל שיהיה, אומנם יהיה בעל פוטנציאל להיות בהיר בהרבה, אך בפרמטרים שציינתי, אינו יכול להשתוות למסך OLED. 

    חברת LG כנראה מסכימה איתי לחלוטין, מכיוון שמיצוב המסכים שלה והתמחור שלהם בבירור מעדיף את מסכי ה-OLED.

    אז אומנם מסכי ה-OLED הפכו להרבה יותר נגישים בשנים האחרונות, עדיין המחיר שלהם גבוהה יותר ממסכי ה-LED, במיוחד אם אנחנו מדברים על גדלים שהם מעבר ל-65. כך שאם אתם מחפשים מסך של 75 אינץ׳ ומעלה, תצטרכו לשלם פרמיה גדולה יותר עבור מסכי OLED.

    מסך ה-NANO90 עושה עבודה טובה בכל סוגי התכנים, הוא בהיר ובעל צבעים טבעיים, במצב ה-Filmmaker Mode, התמונה מרגישה קולנועית, ללא צבעים זרחניים ומלאכותיים. כך שאני רואה את המסך כמתאים מאוד למשפחה, לאנשים שצופים בתכנים מגוונים, גיימרים, למי שצופה בשעות היום כשהחדר מואר, ועבור מי שמחפש מסך חכם וידידותי.

    אם אתם חובבי צפייה בסרטים בחדר חשוך, איכות השחורים של ה-NANO90 עלולה לפגום בחווייה שלכם. כך שבעת צפייה בשעות הערב, אני ממליץ להשתמש בתאורה כלשהי.

    סיכום

    LG NANO90

    ה-LG NANO90 מודל 2021, הוא מסך LED בעל מנגנון עמעום מקומי, טכנולוגיה שהייתה מציבה אותו עד לא מזמן בתור מסך דגל, וכיום זהו מסך ביניים של חברת LG, הממוצב מתחת למסכי ה-OLED וה-Mini LED שלהם.

    למרות שמדובר במסך ביניים, מדובר במסך, שמספק חוויה מלאה עם מערכת ה-Smart TV מתקדמת וקלה לתפעול. המסך בהיר (כ-1000 ניטים) ויתאים לצפייה בסלון מואר.

    מסך ה-NANO90 הוא מסך שכל המשפחה יכולה ליהנות ממנו, השימוש הקל והידידותי יתאים לכולם, תפריט הגיימינג הייעודי והתמיכה הרחבה ביותר בשוק ביכולות הגיימינג, יספקו את חובבי המשחקים, בעוד אוהבי התמונה הקולנועית המדויקת, יהנו ממצב ה-Filmmaker Mode, שנותן תמונה בעלת חדות מרשימה, צבעים חיים וטבעיים ובעלת עומק תלת ממדי.

    אומנם איכות התמונה אינה עומדת באותו קנה כמו מסכי ה-OLED של החברה, בעיקר בכל הקשור לאיכות השחורים, אך הפער במחיר הופך להיות מאוד משמעותי בגודל 75 ועוד יותר בגודל ה-86. כך שבגדלים הגדולים יותר, המסך הופך להיות למשתלם במיוחד.

    מחיר: 6,290 ₪ (מחיר רשמי לצרכן לגודל 65׳, מומלץ לבדוק מחיר בפועל מול המשווקים המורשים)
    אחריות: 3 שנים מבית ח.י.

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    סאונדבר: LG SN7Y
    נגן 4K בלוריי: Panasonic UB820
    קונסולת משחקים: Playstation 4 Pro

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן