fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Denon DRA-800H: רסיבר סטריאו במבחן

    הפעם הגיע אלינו לסקירה רסיבר הסטריאו, Denon DRA-800H. זהו מכשיר דיי ייחודי בנוף והוא משלב בין יכולות של רסיבר קולנוע ביתי ומגבר סטריאו משולב – All In One. המכשיר מכוון למשתמש המודרני, שרוצה ליהנות ממוזיקה וקולנוע ביתי, אך להישאר בעולם הסטריאו, כלומר בשני רמקולים בלבד.

    אז כיצד מצאנו את ביצועיו של ה-Denon DRA-800H בשלל התכנים? על כך נענה בסקירה זו.

    אנחנו מודים לסיריוס אלקטרוניקה, היבואן הרשמי של Denon בישראל, על כך ששלחו לנו את המגבר לצורך סקירה.

    Denon DRA-800H

    השורה התחתונה

    ה-Denon DRA-800H תפור לאנשים הרוצים לנצל את מערכת הסטריאו שלהם, גם בתור מערכת קולנוע ביתי

    מה אהבנו
    • עיצוב פרקטי ונאה עם איכות בנייה טובה
    • פונקציונאליות מלאה: מגבר All In One עם מיתוג וידאו
    • יכולת להציג תפריט על מסך הטלוויזיה
    • אפליקציית הזרמה ידידותית וקלה במיוחד לשימוש
    • שלט נוח עם כפתור ייעודי לכל כניסה
    • סאונד שמרגיש עוצמתי בעל רמת פירוט גבוהה במיד והפרדה מרשימה
    • יכולת לשלב סאבוופר ולקבוע קרוסאובר
    • ביצועים מעולים בקולנוע
    נקודות לשיפור
    • בס קצת חסר הדיקות בעיקר כשמשתמשים בממיר המובנה
    • מגברי סטריאו מובילים בקטגוריית המחיר הזו מציעים סאונד מעט מעודן יותר
    • מיועד לקהל ספציפי, המחפש לשלב ק״ב במערכת דו-ערוצית


    סקירת וידאו


    מעט על חברת Denon

    חברת Denon הוקמה ביפן בשנת 1910, כך שללא ספק מדובר על אחת החלוצות של האודיו היפני. מקים החברה היה בכלל יזם אמריקאי בשם Frederick Whitney Horn. בתור חברה כה וותיקה לחברה היו מספר פריצות דרך, לדוגמה השקת ה-Disc Recorder הראשון ביפן. את השם Denon החברה קיבלת רק בשנת 1947, לאחר מיזוג עם חברת Japan Denki Onkyo (אין קשר ל-Onkyo).

    בעשורים האחרונים חברת Denon היא אחד השמות המובילים בתחום של רסיברים של קולנוע ביתי. הם היו אחראים על כמה מהרסיברים הכי שאפתניים שנוצרו. למשל ה-Denon AVC-A1XV, שהושק בשנת 2004, או ה-AVR-5805 משנת 2005.

    לאחרונה החברה ציינה 110 שנים להיווסדה וציינה זאת על ידי השקת מספר מוצרי דגל יוקרתיים במהדורה מוגבלת, כמו למשל רסיבר הדגל: Denon AVC-A110.

    Denon DRA-800H: רסיבר סטריאו במבחן
    רסיבר העל, Denon AVC-A110, לציון 110 שנות פעילות ל-Denon
    (Image Credit: Denon)

    אז אומנם, החברה מוכרת במיוחד בשוק הרסיברים הרב ערוציים, יש להם ליין מוצרים נרחב שכולל גם סאונדברים, אוזניות, מגברי סטריאו, נגני CD, נגני רשת ואפילו פטיפונים.

    בשנת 2002 חברת Denon התמזגה עם שם יפני גדול נוסף, Marantz. יחד החברות יצרו את D&M Holdings. שתי החברות חייות מאז זו לצד זו, עם שיתופי פעולה, כמו למשל מערכת ההזרמה Heos, המשותפת לשתיהן. בשנת 2017 קונצרן Sound United רכש את D&M Holdings, ויחד עם Denon ו-Marantz, הקונצרן כולל מותגים כמו Polk Audio, Definitive Technology ולאחרונה גם המותג הבריטי המוכר, Bowers & Wilkins.

    העומד למבחן: Denon DRA-800H

    אז מהו ה-Denon DRA-800H? ניתן לראות בו, רסיבר קולנוע ביתי עם שני ערוצי הגברה בלבד, או מגבר משולב All In One משוכלל, הכולל יכולות מיתוג וידאו. רסיברים של קולנוע ביתי כבר שנים כוללים את כל התכונות הנחוצות בשביל להיחשב למגבר סטריאו All In One.

    ה-Denon DRA-800H כולל כניסות ויציאות אנלוגיות: שתי כניסות RCA, כניסת פונו תומכת ראשי MM, שתי יציאות לסאבוופרים ויציאת Pre-Out. בצד הדיגיטלי, ה-Denon DRA-800H מגיע עם כניסה קואקסיאלית, שתי כניסות אופטיות, כניסת USB לניגון תכנים מזיכרון נייד, חמש כניסות HDMI ויציאת HDMI תומכת ARC. מבחינת תמיכה באות וידאו, יש כאן תמיכה ברזולוציית 4K בתקן HDCP 2.3. ישנה תמיכה ב-HDR10 ו-HLG. על פי המפרט אין תמיכה ב-Dolby Vision, אך כשבדקתי את העיניין, כן הצלחתי להעביר אות Dolby Vision מנגן ה-4K בלוריי שלי דרך הרסיבר על הטלוויזיה שלי.

    אחת התכונות החשובות ברסיברים של קולנוע ביתי היא GUI Overlay on HDMI, הכוונה היא להצגת התפריטים של המגבר על גבי הטלוויזיה דרך ה-HDMI. זו אפשרות נוחה במיוחד לצפות בכל מערכת התפריטים על גבי המסך הגדול. ה-DRA-800H תומך באופציה זו. לא יצא לי להיתקל במגברי סטריאו התומכים בכך.

    Denon DRA-800H

    מבחינת יכולות הרשת, ה-DRA-800H מצויד בחיבור רשת קווי ו-WiFi. בעזרת מערכת Heos, ניתן להזרים משירותי הזרמת המוזיקה: Tidal, Deezer, Amazon Music ובנוסף ישנה תמיכה ב-Spotify Connect וניתן גם לנגן מהרשת הביתית או התקן נייד המחובר אל כניסת ה-USB. ישנה תמיכה ב-Bluetooth דו-כיווני, AirPlay 2 ובעוזרות החכמות Alexa, Google Voice Assistant ו-Apple HomePod.

    נתוני ההגברה של המגבר הם 100W לערוץ ב-8 אוהם ו-120W ל-6 אוהם. ה-DRA-800H תומך ברמקולים בעכבות מ-4 אוהם ועד 16 אוהם, כלומר פחות או יותר כל הרמקולים בשוק. המידות הפיזיות של המגבר במ״מ הן: 434 ר׳, 151 ג׳ ו-339 ע׳. המשקל הוא 8.6 ק״ג.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-Unboxing:

    קל לראות שחברת Denon ניצלה כאן את הפלטפורמה הקיימת שלה של תיבות לרסיברים של ק״ב והשתמשה בה כבסיס עבור ה-DRA-800H. הרסיברים של Denon כוללים עיצוב פונקציונאלי ומזמין. העיצוב השחור, עם הבוררים הגדולים והתיבה הגבוהה באופן יחסי, משדרים עוצמה ונוחות.

    איכות הבנייה היא טובה, אהבתי במיוחד את הבוררים, המספקים התנגדות נעימה לסיבוב.

    Denon DRA-800H

    המסך של ה-Denon DRA-800H מציג את הכניסה הפעילה, עוצמת הניגון והתפריטים השונים. המסך קל לקריאה גם ממרחק, אך יש לו שני חסרונות. האחד הוא שהוא אינו מציג את פרטי השיר, שמוזרם דרך אפליקציית Heos או Spotify Connect ואילו החיסרון השני הוא, שבמצב הניגון Pure Direct, המסך כבוי והופך להיות לדיי מיותר.

    עוד בפאנל הקדמי תמצאו בתחתית בוררים של Bass, Treble ו-Balance. הבוררים האלה הם סימן היכר של מגברים יפנים, ותוכלו למצוא אותם אצל חברות יפניות רבות.

    בפאנל האחורי תוכלו למצוא את שלל החיבורים. החיבורים מסודרים בקבוצות הגיוניות עם כיתוב ברור. חברת Denon בחרה בשיטה המוכרת של מתן שמות לכניסות לפי מכשירים פוטנציאלים, שיכולים להתחבר לכניסות אלה. דוגמאות למכשירים כאלה הן CD, DVD, Blu-Ray, TV Audio ועוד. אני פחות מתחבר לגישה הזו, מה קורה אם יש לצרכן שני נגני CD? או אם יש לצרכן מכשיר שפחות מתאים להגדרות המובנות? במקרים כאלה השיטה הזו הופכת להיות פחות נוחה וצריך לזכור לאיזה שם של כניסה חיברנו את המכשיר הרצוי.

    Denon DRA-800H

    מאפיין יפני נוסף, שקיים ב-Denon DRA-800H הוא היכולת לחבר שני זוגות של רמקולים ולהחליף ביניהם (על פי המדריך, אין כאן תמיכה בשימוש בשתי היציאות במקביל).

    Denon DRA-800H

    כניסות הרמקולים באים מכוסים בפקקי פלסטיק, שכרגיל הסתבכתי מאוד עם השליפה שלהם, בכדי שאוכל לחבר את כבלי הרמקולים שלי, שהם בעלי חיבור בננה.

    ה-Denon DRA-800H מגיע עם שלט פלסטי גדול, המוכר אף הוא מדגמי הרסיברים הקולנועיים של החברה. הכפתורים בשלט גדולים וברורים ואפילו יש כפתור ייעודי לכל כניסה, כך שבסך הכל הייתי מרוצה מאוד מהשלט.

    Denon DRA-800H

    שימושיות ואפליקציית Heos

    כשהתקנתי את אפליקציית Heos על ה-iPad שלי והפעלתי אותה בפעם הראשונה, היא זיהתה באופן אוטומטי את הרסיבר ומיד עברה לדף הבית. ברוב מוחלט של אפליקציות מסוג זה, יש צרוך לבחור ידנית במכשיר והזיהוי האוטומטי הזה היה שינוי מרענן.

    הממש של Heos, הינו נקי, מודרני וכולל פונט גדול, ברור וידידותי. האפליקציה דוגלת בפשטות והשימושיות בה ידידותית להפליא.
    אני חיברתי את חשבון ה-Tidal שלי, מה שהצריך גישה לעמוד חיצוני בדפדפן לשם הזנץ פרטי החשבון. הניגון באפליקציית Heos מבוסס על תורי ניגון, כשבוחרים שיר, ניתן להכניס אותו לתור, או לנקות את התור ולהחליף אותו בשיר שרוצים לשמוע. זו שיטה מקובלת אצל יצרנים רבים. התרגלתי כבר לגישה הזו, אך אני עדיין חושב שהממשק הטבעי יותר הוא פשוט ללחוץ על שיר בשביל להתחיל לנגן אותו, ושהשיר הבא שיתנגן יהיה השיר הבא באלבום או הרשימה, ממנו בחרנו את השיר. כך מתנהג הממשק של אפליקציות Tidal ו-Spotify.

    הנה כמה תמונות של הממשק:

    פונקציה מרכזית, שהייתה חסרה לי לחוויית ההזרמה היא פונקציות מיון. למשל כשצופים באלבומים שהוספתם ל-My Collection ב-Tidal, הם ממויינים לפי ABC, ולא מצאתי שום דרך למיין אותם אחרת.

    בנוסף, אפליקציית Heos, הינה אפליקציית ניגון והזרמה בלבד, היא אינה מאפשרת שום יכולת קינפוג והגדרה של הרסיבר. לשם כך תצטרכו להשתמש בשלט או באפליקציית שליטה נפרדת (שלא נבחנה במהלך סקירה זו).

    מבחן ההאזנה

    מבחן האזנה של מכשיר מרובה יכולות כזה הוא סיפור ארוך ולא פשוט. אם זה לא מספיק, בחנו את ה-Denon DRA-800H עם לא פחות מ-3 זוגות שונים של רמקולים.

    לפני שנצלול לפרטים, כמה מילים על מצבי הסאונד של ה-800H. למי שמכיר את הרסיברים הרב-ערוציים של Denon ו-Marantz, בוודאי שמע על ההמלצה להשתמש במצב ה-Pure Direct בשביל מוזיקה. מצב זה מבטל את מעגלי ה-DSP של המגבר (כולל ההמרה מאנלוגי לדיגיטלי בכניסות האנלוגיות) ומעביר את האות בצורה הנקייה והנאמנה ביותר. כמובן שהחיסרון הוא ביטול מנגנוני העיבוד, במידה ואתם רוצים להשתמש בהם על מנת לכוונן את הסאונד. לאחר ניסוי קצר, הגעתי למסקנה שאני אכן מעדיף את הסאונד של ה-800H במצב ה-Pure Direct, ולכן רוב המבחן התבצע במצב זה.

    מערכת 1: Polk Audio R200

    המערכת הראשונה כללה את הרמקולים המדפיים הבכירים של סדרת ה-Reserve של Polk Audio, ה-R200. הרמקולים חוברו אל ה-Denon DRA-800H באמצעות כבלי רמקולים: QED XT25.

    Polk Audio R200

    השילוב הזה הדגיש כמה תכונות של ה-800H. תחילה העוצמה, רזרבות הכוח של ה-800H הן דיי מרשימות, מה שתורם לתחושה של ניגון חסר מאמץ גם בעוצמות דיי גבוהות. התכונה השנייה היא הפרזנטציה הקדמית של ה-Denon. הכוונה היא לכך שהסאונד נדחף רחוק מהרמקולים ולעיתים בנקודות ההאזנה שלי, במרחק של בין 4 ל-4.5 מטרים, הרגשתי שהסאונד מתנגן בתוך האוזניים שלי, כמו באוזניות. נראה שהשילוב עם ה-R200, שגם להם יש פרזנטציה מעט קדמית, היה מקרה של העצמת יתר של תכונה משותפת. פרזנטציה קדמית היא עניין של העדפה, זו פרזנטציה ששואבת אתכם אל המוזיקה, בניגוד לפרזנטציה רגועה-מאופקת, בה הסאונד נשאר קרוב לרמקולים. עבורי השילוב הזה היה מעט יותר מידי קדמי, וההעדפה האישית שלי היא סאונד מעט רגוע יותר.

    הנה כמה דוגמאות סאונד, תוכלו לראות דוגמאות נוספות בסקירה המלאה שלי ל-Polk Audio R200.

    פתחתי את מבחן ההאזנה עם קטע מתוך אלבום הבכורה המרשים, Superhuman, של צמד הפולק-אמריקנה, Ferris & Sylvester. הקטע שבחרתי נקרא Darkness I Feel. הבס פאנצ׳י, עמוק, ומתפזר בצורה מאוזנת ואחידה בצורה מרשימה בחלל, ישנה תחושה של הרבה נפח. הווקל ברור, ממורכז ומופרד טוב משירת הרקע, שקובעת את המקצב של היצירה. בחלק המיד התחתון לתחושתי היה חסר מעט פירוט ואולי הדיקות.

    בקטע הבא שניסיתי, Fire של Maya Fadeeva, ניסיתי לבדוק האם אפשר לכוון את ה-Denon, על מנת להרגיע במעט את הסאונד. עברתי למצב סטריאו ממצב ה-Pure Direct, והורדתי את הבס ב-2dB. הסאונד אכן נרגע מעט ואיפשר לי ליהנות גם בעוצמות של עד 85dB, מבלי שזה ירגיש שהחדר ״מוצף״ בסאונד. יחד עם זאת, עדיין העדפתי את הסאונד במצב Pure Direct, הוא מרגיש מלא יותר עם בס פאנצ׳י יותר. הווקל של מאיה מפורט ומרגישים בקלות את המתיקות בקולה, ההפרדה בין השירה למקצב טובה, הבס מעט חסר הדיקות.

    בקטע האלקטרוני הקבוע שלי, The Game Has Changed של Daft Punk. שכבת הבס מתפזרת נהדר בחלל, הפיצוצים בקטע מרשימים ומדויקים, השובל האלקטרוני, שמגיע אחרי כל פיצוץ, מעט פחות מורגש. השילוב של ה-Denon DRA-800H וה-Polk Audio R200 מפגין אנרגטיות המתאימה מאוד למוזיקה אלקטרונית. הפרזנטציה עוצמתית עם רמת פירוט טובה בשכבת הבס הקבועה.

    מערכת 2: Polk Audio R100

    המערכת השנייה שניסיתי בה את ה-Denon DRA-800H כללה את האח הקטן של ה-R200, ה-Polk Audio R100. גם כאן כבלי הרמקולים ששימשו אותי הם QED XT25.

    Polk Audio R100
Denon DRA-800H

    בחלל שלי השילוב הזה עבד טוב יותר, ה-R100 נשמעו רגועים יותר, פחות קדמיים והתוצאה עם ה-800H הייתה מאוזנת, רכה ונעימה יותר. עם ה-R100 יכולתי לנגן בעוצמות גבוהות יותר מבלי לקבל את התחושה שהחלל מוצף בסאונד, והפרזנטציה נשארה מהנה ורגועה יותר.

    בקטע הווקל ג׳אז Falling של Jeanette Lindström הבס והמקצב הדוקים במידה טובה ובעלי פירוט טוב. הווקל ושאר הכלים מופרדים בצורה משכנעת. פיזור הסאונד אחיד, הפרזנטציה רכה ומאוזנת.

    בחנתי את הקטע שהאזנתי לו גם ב-R200, הקטע Darkness I Feel של Ferris & Sylvester. הנקישה ברורה והדוקה, קולות הרקע שמייצרים את המקצב נקיים ומלאי עוצמה. השירה של Archie Sylvester מפורטת וממורכזת, בעוד שירתה של Issy Ferris צלולה, אוורירית ונעימה. ביחס ל-R200, הבס עמוק פחות והסאונד פחות רחב וקדמי, זו פרזטציה רגועה יותר, מעט פחות דינאמית, אך מאוזנת יותר.

    את החלק הזה במבחן בחרתי לסיים בקטע Help Yourself To Me של להקת הרוק האלטרנטיבי הנורווגית, Madrugada. יש כאן הפרדה נהדרת של הווקל, שכולל פירוט טוב. הפרזנטציה רגועה ומלאה קסם חולמני משהו, שמאפיין את היצירה הזו. בלדת הרוק הזו מועברת בצורה נפלאה בשילוב ה-Denon DRA-800H עם ה-Polk Audio R100.

    מערכת 3: Elac DFR52

    המערכת השלישית והאחרונה ששימשה אותי לסקירת ה-800H, כללה רמקולים רצפתיים Elac DFR52 מסדרת ה-Debut Reference, שגם הם הגיעו אלינו לסקירה, שתפורסם בקרוב. כבלי הרמקולים היו שוב QED XT25.

    Denon DRA-800H: רסיבר סטריאו במבחן

    השילוב הזה מהווה עליית מדרגה נוספת בסינרגיה, אם כי כאן יש לזכור שמדובר ברמקולים מעט יקרים יותר מרמקולי ה-Polk. הפרזנטציה של ה-Elac רגועה ומאוזנת, הבמה כוללת רוחב ועומק טובים, בנוסף הסאונד מאופיין בעידון ונעימות, כשמשלבים זאת עם העוצמתיות והפרזנטציה הקדמית יותר של ה-800H, מקבלים איזון טוב ושילוב של שני העולמות, הרוגע עם העוצמה.

    קטע בחינת הדינאמיות שלי לאחרונה הוא Heart Beat של Antonio Forcione. הרקע שקט בצורה מרשימה, מה שעוזר מאוד להעביר את תחושת הדינאמיות של הקטע. רמת הפירוט בגיטרה מעולה גם בקטעים השקטים וגם בעליות. הדרמטיות של הקטע מועברת בצורה משכנעת. ביצועי ה-Attack, כלומר המהירות בה הצלילים מופיעים ועולים משקט עד לעוצמה גבוהה, טובים. לעומת זאת, ה-Decay, שזה המהירות בה הצלילים נעלמים, מעט פחות טוב ונשאר מעיין שובל חלש של הצלילים, יש אנשים שיפרשו זאת כתחושה נעימה ורכה, ואחרים יכולים לקחת את זה לכיוון של מעט חוסר הדיקות ודיוק. הפרזנטציה הכללית כאן מאוזנת ומפורטת.

    בקטע הג׳אז החלק הנהדר, Odd Times של הטריו הגרמני, Triosence, הפסנתר והתופים מופרדים ברמה טובה. התופים מפורטים והפסנתר מרגיש עגלגל, בעל גוף וגבוהים מצלצלים בנעימות. הבס בקטע הזה מרגש, עדין ומלטף. הפרזנטציה הכללית דינאמית ונקייה. התוצאה בג׳אז מהסוג הזה בשילוב ה-Denon וה-Elac היא תענוג.

    חזרתי שוב לקטע האלקטרוני, The Game Has Changed של Daft Punk. ההעברה אנרגטית עם במה רחבה ותחושה של בועת סאונד עוטפת. יש כאן נוכחות של המיד, קל להבחין במנגינה. שכבת הבס הקבועה מתפזרת נהדר על פני במת הסאונד ומרגישים את הפרדת השכבות בה. לעומת זאת הפיצוצים וגם השובל האלקטרוני בהם, הרגישו מעט פחות מפורטים.

    את החלק הזה סיימתי בהאזנה לשני אלבומים מלאים, תחילה Superhuman, של Ferris & Sylvester, שכבר הזכרתי כאן. לאורך האלבום הפרזנטציה היא אנרגטית, הפרדת הקולות מצוינת. בקטע הפתיחה, המקצב פאנצ׳י ונעים, אך מעט חסר הדיקות. הבס מופרד בצורה טובה, הבמה בעלת רוחב ועומק מרשימים והווקל ממורכז. האלבום כולל לא מעט שימוש בדיסטורשיין, שמועבר בצורה מדוייקת, מפורטת ואינו מעפיל על הווקל.

    האלבום השני שבחרתי הוא אלבום ווקל ג׳אז רך ונעים במיוחד, Only The Lover Sings של Georgia Cécile. האלבום הזה מפגין את האיזון הנהדר שבשילוב ה-800H עם ה-Elac DFR52. הבס עוצמתי, אבל גם רך, חלק ומתפזר בצורה אחידה. הווקל מתקתק, מופרד נהדר והגבוהים בקולה של ג׳ורג׳יה חלקים לחלוטין, ללא זכר לצליל צורם בשום שלב. הסאונד שהמערכת הפיקה באלבום הזה הוא נקי, מאוזן ומרגש.

    בחינת הממיר – השוואה מול Bluesound Node 2i

    בחלק הזה רציתי לבחון את איכות הממיר הפנימי ב-Denon DRA-800H. לשם כך חיברתי אליו את נגן הרשת Bluesound Node 2i בחיבור אופטי ואנלוגי על מנת להשוות בין שני הממירים. הרמקולים ששמשו אותי בחלק הזה היו ה-Elac DFR52.

    Denon DRA-800H
Bluesound Node 2i

    פתחתי בשיר Liberty של Anette Askvik, בחיבור האופטי (כלומר בשימוש בממיר הפנימי ב-800H) הפרדת הווקל נהדרת, רמת הפירוט טובה, מרגישים את הרוק בקולה של אנט. הכינורות עוצמתיים ומפורטים, הבס מעט רך מידי, אבל מופרד בצורה טובה. הבמה רחבה ועמוקהֿ האפקטים הקטנים ברורים ומופרדים. הקלידים נקיים ומצלצלים בצורה נעימה. סולו הסקסופון בסיום מעט רגוע מידי אבל בעל רמת פירוט והפרדה טובים.
    כשעברתי ל-RCA (כלומר לממיר הפנימי ב-Bluesound), הפרזנטציה מעט מאופקת יותר, והדינאמיות במעט קונטרסטית פחות. הפערים קטנים ביותר.

    בבלדת הבלוז רוק Lock and Key של Rose Cousins, הממיר הפנימי של ה-Bluesound נשמע פאנצ׳י עם הפרדת פסנתר ו-ווקל נהדרת. הווקל נקי, רך, נעים ומרגש. בממיר הפנימי של ה-800H ישנה ירידה קלה ברכות, אבל שוב התקשתי מאוד לשים לב להבדלים ובאופן כללי מצאתי אותם דיי זניחים.

    אז מה למדתי מההשוואה? מבחנתי כשמגבר All In One, מרובה יכולות משתווה לנגן רשת בעלות של חצי מהעלות שלו, זו תוצאה ראויה ביותר. כיוון שמדובר במכשיר שכולל גם הגברה, שלל כניסות ויכולות רבות, אז זה צפוי לחלוטין שכל רכיב שלו בנפרד לא יכול להשתוות מול מכשירים נפרדים באותו המחיר. כך שאם כל פונקציה תתפקד ברמה של רכיב נפרד בחצי מחיר, אז זו תוצאה ראויה וטובה בהחלט מבחנתי.

    בחינת הפונו – השוואה מול Lindemann Limetree Phono

    בחלק זה של הסקירה בחנתי את איכות הפונו סטייג׳ המובנה ב-Denon DRA-800H, לשם כך השוואתי אותו מול קדם מגבר הפונו, Lindemann Limetree Phono שעלותו היא באזור של 2,500 ₪, גם בחלק הזה הרמקולים ששמשו אותי היו Elac DFR52.

    Denon DRA-800H
Lindemann Limetree Phono

    פתחתי בתקליט Immersion של הזמרת הקוריאנית המופלאה, Youn Sun Nah. בחנתי את קטע הפתיחה, In My Heart. הפונו המובנה ב-800H נקי ושקט באופן מרשים, הבס עמוק ופאנצ׳י, אך מעט חסר הדיקות. כשעברתי ל-Limetree Phono, הרגשתי שיפור משמעותי בדינאמיות, הבס עמוק יותר ובעיקר הדוק ומדויק יותר. הווקל נקי ורך יותר. הפרזנטציה הכללית בו זמנית רכה יותר וגם מפורטת ואנרגטית יותר.

    Denon DRA-800H

    התקליט השני שניסיתי הוא You Want It Darker של לאונרד כהן, בחנתי את שיר הנושא (שהוא גם שיר הפתיחה). דרך ה-Limetree Phono, הבס עמוק ומדויק, קולו של כהן מרגיש עצום, עמוק ועוטף. השירה של מקהלת הליווי מופרדת ומפורטת. השכבות השונות של היצירה פרושות בפני המאזין והפרזנטציה היא דינאמית, מלאת עוצמה ומרגשת.
    דרך הפונו המובנה ב-800H, הבס קל יותר, פחות עמוק ומפורט. קולו של כהן פחות עוצמתי, פחות מורגש בקידמת הבמה, כאילו שהוא לקח צעד לאחור, והבס בקולו פחות מרשים.

    Denon DRA-800H

    בניגוד להשוואת הממירים בחלק הקודם, כאן הפערים היו ברורים ומשמעותיים. אם אתם חובבי פטיפון מתחילים, הפונו המובנה ב-Denon יספק אתכם בתור נקודת התחלה, אך תוכלו לקבל ביצועים טובים משמעותיים על ידי הוספת קדם מגבר פונו חיצוני ברמתו של ה-Lindemann Limetree Phono.

    סיכום ביצועי סטריאו כמגבר All In One

    ה-Denon DRA-800H נבחן עם שלוש זוגות שונים של רמקולים. הבחינה הזו מובילה אותי למסקנה שה-Denon הינו מגבר המאופיין בסאונד עוצמתי ופרזנטציה קדמית. שילוב שלו עם רמקולים בעלי מאפיינים דומים כמו ה-Polk Audio R200, עלול להיות ״יותר מידי״, ולטעמי הוא יתפקד טוב יותר עם רמקולים רגועים יותר.

    התוצאה הטובה ביותר בחלל שלי התקבלה עם רמקולי ה-Elac DFR52, שהם הרמקולים הרצפתיים היחידם בשלישיה הזו, וכוללים סאונד מאוזן, רגוע ובס עמוק יותר. מצד שני יש לזכור שמדובר ברמקולים העולים יותר מכפול מרמקולי ה-Polk Audio, כך שאם אתם מחפשים תמורה מקסימלית למחיר, אז השילוב עם ה-Polk Audio R100, הוא השילוב המומלץ מבחנתי.

    לשם השלמות בחנתי גם את התמיכה בניגון קבצים מדיסק קשיח נייד. אפליקציית ה-Heos זיהתה מיד את תוכן הדיסק ואפשרה לי בקלות לעיין בתיקיות השונות. ניגנתי קבצי Flac וגם קובץ DSD64 בהצלחה, קבצי DSD256 אינם נתמכים.

    Denon DRA-800H: רסיבר סטריאו במבחן

    שילוב סאבוופר

    ה-Denon DRA-800H הינו מגבר המאפשר לחבר בקלות סאבוופר אל מערכת הסטריאו שלכם. לא רק שהוא כולל שתי יציאות לסאבוופר, הוא גם מאפשר בקלות לקבוע את נקודת הקרוסאובר, ובכך להוריד את המעמסה של שחזור הבס מהרמקולים הקדמיים שלכם.

    Denon DRA-800H

    ניצלתי את היכולות של ה-Denon DRA-800H על מנת לחבר את הסאבוופר שלי, ה-REL S/510 אל רמקולי Polk Audio R200. בחרתי תחילה בקרוסאובר שמהווה את כלל האצבע, 80Hz. לאחר קצת משחק וניסיון, הורדתי את הקרוסאובר עד 60Hz, כיוון שיכולת שחזור הבס של ה-R200 היא מעולה בתחום התדרים הזה.

    מבחינת ביצועים במוזיקה בדקתי את הקטע Jean Pierre של בסיסט הג׳אז המופלא, Marcus Miller. הפרזנטציה מרגישה מאוזנת ונעימה. רמת הפירוט בבס היא גבוהה והשילוב עם ה-R200 מרגיש אנרגטי ומפורט. כל פריטה ופריטה של מרקוס הייתה מופרדת ומובחנת.

    ביצועים בתכנים קולנועים

    בחנתי את ביצועיו של ה-Denon DRA-800H בתכנים קולנועים תחילה בשילוב ה-Polk Audio R200. בקטע הקבוע שלי ״דברים מוזרים״ עונה 3 פרק 8. מוזיקת הרקע מבשרת הרעות מועברת בצורה משכנעת ביותר ורמת הפירוט באפקטים גבוהה. הדיבור של הדמויות הינו ברור גם כשהן לוחשות. כשהמפלצת הענקית הולכת מרגישים את הצעדים שלה נעים על גבי בימת הסאונד באופן מדוייק, הנהמה של המפלצת מפורטת ומרגישים את ה-extension בתדרים הגבוהים. כשהילדים זורקים זיקוקים על המפלצת, הפיצוצים מפורטים וממוקמים במקומות הנכונים בבמה. הפרזנטציה הקולנועית של ה-R200 הינה מרשימה מאוד.

    בשלב הבא שילבתי את ה-R200 עם הסאבוופר, REL S/510. חזרתי שוב לקטעים מתוך ״דברים מוזרים״. הבס עמוק ונקי יותר, כמצופה מסאבוופר איכותי. ה-R200 משוחררים מהמעמסה של שחזור הבס ומנגנים בחופשיות יותר.

    בחנתי את ביצועי ה-800H בתכנים קולנועים גם בשילוב ה-Elac DFR52. צפיתי בסרט הנטפליקס ״הקפסולה״. השילוב עם ה-Elac התברר כמוצלח ביותר גם בתכנים קולנועיים. עם במה רחבה, הפרדת שכבות מצויינת, רמת פירוט טובה, מרכוז יוצא מין הכלל של הדיאלוג, כך שרמקול הסנטר לא היה חסר כלל.

    לסיום, בחנתי את הביצועים בכותר 4K בלוריי איכותי (המשכתי עם ה-Elac DFR52). לשם כך חיברתי אל ה-800H את נגן הבלוריי שלי, Panasonic UB820. בחרתי בסרט ״ערי טרף״, שמלבד היותו סרט עם פסקול מעולה, הוא גם מגיע בפורמט התמונה Dolby Vision. באתר של Denon מצוין שה-800H אינו תומך ב-Dolby Vision, אך בפועל זה עבד ללא שום בעיה והטלוויזיה שלי קיבלה את אות הוידאו בפורמט הנכון.

    Denon DRA-800H
Elac DFR52

    בקטע הפתיחה ישנה שכבת בס שמתפזרת נהדר בחלל. קולו של שרינק שמקריין הוא מתכתי וממורכז באופן מרשים. בהמשך יש אפקטים קטנים כמו נשימה או סגירה של המשקפת של הסטר, האפקטים ברורים מאוד ומפורטים. בסצנת המרדף של לונדון אחר העיר הממנועת הקטנה, יש מוזיקה רקע דרמטית שנשמעת עוצמתית ומופרדת באופן מצוין מהאפקטים השונים. הבמה רחבה עם Imaging נכון. כשלונדון נעה מהקצה של המסך קדימה, זה מרוגש גם על פני בימת הסאונד.

    למי ה-Denon DRA-800H יכול להתאים?

    ה-Denon DRA-800H הינו מכשיר מיוחד בנוף הסטריאו והקולנוע הביתי, בעקבות כך הוא מכוון לקהל יעד מאוד ספציפי. אם אתם חובבי קולנוע ביתי, ומעוניינים במערכת שמע רב ערוצית, ה-800H אינו יתאים לכם, כיוון שהוא תומך בעיבוד והגברה דו-ערוצית בלבד. אם מהצד השני אתם מעוניינים במגבר שישמש אתכם לסטריאו בלבד, לא תנצלו חלק גדול מהיכולות של ה-DRA-800H, ובקטגוריית המחיר שלו, תוכלו למצוא מגברים משולבים בעלי אופי סאונד מעודן יותר. אז למי ה-DRA-800H כן מתאים? לצרכן שמעוניין בזוג סטריאו בלבד, ורוצה לבנות סביב הזוג הזה מערכת המיועדת לסרטים ומוזיקה, עבור צרכן כזה ה-800H מספק פונקציונאליות נרחבת וביצועים טובים.

    סיכום

    Denon DRA-800H

    ה-Denon DRA-800H מהווה שילוב מעניין ודיי ייחודי בין מגבר סטריאו משולב All In One ורסיבר קולנוע ביתי. השילוב מכוון לצרכנים, שמעוניינים להציב רק זוג רמקולים בחלל ההאזנה שלהם ועדיין ליהנות מיכולות מיתוג וידיאו ושלל יכולות כגון הצגת תפריטים על גבי המסך, שילוב סאבוופר (או שניים) עם הגדרת קרוסאובר, יכולות tone control ועוד.

    מחיר: 4,990 ₪
    אחריות: שנה

    הציוד ששימש אותי לסקירה זו:
    רמקולים: Polk Audio R200, Polk Audio R100, Elac DFR52
    כבלי רמקולים: QED XT25
    סטרימר להשוואה: Bluesound Node 2i
    קדם מגבר פונו להשוואה: Lindemann Limetree Phono
    פטיפון: Nottingham Analogue Interspace Jr עם ראש MM: מדגם Shelter 201
    סאבוופר: REL S/510
    טלוויזיה: LG OLED E8
    נגן 4K בלוריי: Panasonic UB820

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן