fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Devialet Phantom I 108 dB – סקירה לרמקול רשת יוקרתי

    הפעם הגיע אלינו לסקירה, ה-Devialet Phantom I 108 dB, רמקול אקטיבי יוקרתי עם יכולות חיבור לרשת. הרמקול שייך לסדרה הגבוהה ביותר של רמקולי Devialet, וממוקם מתחת לדגם הדגל, ה- Devialet Phantom Opéra de Paris.

    אנחנו מודים לקבוצת כהנא, היבואן הרשמי של חברת Devialet בישראל, על כך שהם שלחו לנו את הרמקול לסקירה.

    Devialet Phantom I 108 dB

    שורה תחתונה

    רמקול מוגבר פורץ דרך בעיצוב ובביצועים, תכשיט יוקרתי בעל סאונד דינאמי ומאוזן

    מה אהבנו
    • עיצוב ייחודי ופורץ דרך עם הקפדה על הפרטים הקטנים ביותר
    • דינאמיות עם בס ברמה של סאבוופר אך עם פרופיל סאונד רך ומאוזן
    • הפרדה נהדרת ורקע שקט במיוחד
    • יכולת לנגן בעוצמות גבוהות ולהישאר נקי
    • פיזור סאונד אחיד ומרשים
    נקודות לשיפור
    • אין כניסת USB או יציאת HDMI תומכת ARC
    • השהייה גדולה מידי ב-Bluetooth עבור תכני וידאו
    • מחיר יקר, במיוחד אם רוצים שתי יחידות לסטריאו

    סקירת וידאו

    חלק 1: תיאור החברה והמוצר, העיצוב וחוויית השימוש:

    חלק 2: איכות הסאונד: במוזיקה, בסרטים ובסטריאו, ודברי סיכום:

    על חברת Devialet

    חברת Devialet הינה חברת אודיו צרפתית, שהוקמה בפריז בשנת 2007. סיפורה של החברה מתחיל ב-2004 כשPierre-Emmanuel Calmel, מהנדס שעבד בחברת Nortel, המציא הגברה מסוג חדש, שהוא קרא לה Analog Digital Hybrid. תחילה Calmel הציע את הטכנולוגיה למעסיקים שלו וכשהם דחו את ההצעה שלו, הוא החליט להתפטר ולעבוד על אב-טיפוס של ההמצאה שלו.

    בשנת 2007 הצטרפו אל Calmel שני שותפים נוספים, היזם Quentin Sannié והמעצב Emmanuel Nardin. שלושתם הקימו יחד את חברת Devialet בפריז. המטרה המוצהרת של שלושתם הייתה מילה אהובה בצרפת, “מהפכה”, רק שהפעם זו מהפכה בתחום האודיו.

    Devialet Phantom I 108 dB – סקירה לרמקול רשת יוקרתי
    שלושת היזמים של Devialet

    בשנת 2010 יצא המוצר הראשון של חברת Devialet, מגבר הבנוי על טכנולוגיית ה-Analog Digital Hybrid של Calmel. בשנת 2014 החברה השיקה את ליין הרמקולים המוגברים שלהם, ה-Phantom, שהפכו במהרה לסמל והמוצר המוכר ביותר של החברה. חברת Devialet מתנהלת ממש כמו חברת סטארט-אפ מתחום הייטק ובמהלך השנים החברה עברה מספר סבבי גיוס כספים, תחילה בסכומים של בין 15 ל-20 מיליון דולר ואז בשנת 2016 הם גייסו 100 מיליון אירו.

    החברה ידועה בעיצובים המהפכנים שלהם, אבל לא פחות מכך, Devialet היא אחת החברות הכי טכנולוגיות ומודרניות בתחום האודיו. על שם החברה רשומים יותר מ-160 פטנטים שונים.

    בשנת 2018 הצטרף אל החברה בתפקיד המנכ”ל, Franck Lebouchard, במטרה לעזור לחברה להתרחב אל השוק העולמי.

    Devialet Phantom I 108 dB – סקירה לרמקול רשת יוקרתי
    Franck Lebouchard המנכ”ל של Devialet

    ליין המוצרים הנוכחי של Devialet

    ליין המוצרים של Devialet כיום מורכב מסדרת מגברים בשם Expert Pro, אלה מגברים משולבים הבנויים על טכנולוגיית ה-Analog Digital Hybrid, הם מגיעים בתיבה דקה במיוחד וכוללים ממיר, יכולות ניגון רשת וכניסת פונו.

    Devialet Phantom I 108 dB – סקירה לרמקול רשת יוקרתי
    מגבר הדגל של החברה ה-Expert 250 Pro

    מבחינת הרמקולים המוגברים, Devialet מציעים שתי סדרות של רמקולי Phantom, בכל אחת מהן יש שלושה דגמים. סדרת הכניסה היא ה-Phantom II, בה תמצאו את ה-Phantom II 95 dB, Phantom II 98 dB ודגם הדגל של הסדרה הוא ה-Phantom II 98 dB Opéra de Paris.

    Devialet Phantom I 108 dB – סקירה לרמקול רשת יוקרתי
    זוג רמקולי Phantom II 98 dB


    סדרת הדגל היא ה-Phantom I, שכוללת רמקולים גדולים וחזקים יותר ותמצאו בה את ה- Phantom I 103 dB, Phantom I 108 dB ודגם הדגל של הסדרה הוא ה-Phantom I 108 dB Opéra de Paris.

    כמו מגברי החברה, גם כל רמקולי ה-Phantom כוללים הגברה פנימית המבוססת על טכנולוגיית ה-Analog Digital Hybrid.
    מוצרים נוספים שתמצאו בליין של Devialet הם זוג אוזניות TWS ואביזרים משלימים שונים עבור הרמקולים של החברה, כגון סטנדים, תיקי נשיאה ועוד.

    העומד למבחן: Devialet Phantom I 108 dB

    ה-Devialet Phantom I 108 dB הוא רמקול אקטיבי בעל יכולות הזרמת תכנים מהרשת עם תמיכה ב-Spotify Connect, ב-Bluetooth ו-Airplay 2. עבור חובבי Roon, ה-Phantom הוא גם Roon Ready. ה-Phantom תומך גם בפרוטוקול ה-UPnP.
    החיבור לרשת יכול להתבצע באמצעות כבל Ethernet או WiFi.

    Devialet Phantom I 108 dB

    מבחינת הכניסות, ה-Phantom מגיע עם כניסה אופטית בלבד. בולטות בהיעדרן כניסת USB לניגון תכנים ההתקן זיכרון חיצוני, ויציאת HDMI תומכת ARC לחיבור קל לטלוויזיה.

    ה-Phantom I 108 dB הינו הרמקול השני הכי בכיר של החברה, מתחת לרמקול הדגל ה- Phantom I 108 dB Opéra de Paris. מבחינת המפרט הטכני הוא זהה לרמקול הדגל, מה שהופך אותו לתמורה גבוהה בהרבה למחיר.

    רמקול ה-Phantom מגיע בתצורה של 3Way, למרות שזה לא מצוין מפורשות באתר, אך אני מסיק זאת מכך שהיחידות מתוארת כיחידת טוויטר, יחידת מיד ויחידות בס. הטוויטר עשוי מטיטניום והיחידות הנוספות מאלומיניום, כך שבחירת חומרי הדרייברים היא יוקרתית.

    Devialet Phantom I 108 dB
    טוויטר הטיטניום עם הגריל האומנותי

    ה-Phantom I 108 dB כולל מגבר פנימי בפיתוח החברה בעוצמה של 1,100W RMS, זהו נתון מרשים ביותר וזהו ממש לא הנתון יוצא הדופן היחיד של הרמקול. כפי ששמו מרמז, לטענת Devialet, הרמקול הזה מסוגל לנגן בעוצמה של 108dB ללא עיוותים.

    אולי הנתון המרשים ביותר של הרמקול הינו תגובת התדר שלו, שעל פי המפרט באתר עומדת על 14Hz – 27kHz אומנם ב 6dB-, אבל זה עדיין מאוד מרשים. תגובת התדר ב 2dB± עומדת על 20Hz – 20kHz.

    המידות הפיזיות של הרמקול במ”מ הן: 255 ג’, 252 ר’ ו-342 ע’. המשקל הוא 11.4 ק”ג.

    טכנולוגיות ייחודיות

    ה-Phantom I 108 dB כולל טכנולוגיות ייחודיות של חברת Devialet, בראשם טכנולוגיית ההגברה הרשומה בפטנט, Analog Digital Hybrid, או בקיצור ADH. כפי שציינתי, זו הטכנולוגיה על בסיסה החברה הוקמה והיא נמצאת בכל מוצריה. טכנולוגיה זו משלבת בין האופי והתחכום של הגברה אנלוגית והעוצמה של הגברה דיגיטלית, כך שנוצר סאונד נקי ושקוף בכל עוצמת שמע.

    החברה שומרת על סודיות וממעטת לחשוף פרטים על הטכנולוגיות שלה, כך שהתיאורים הם שיווקיים בעיקרם.

    Devialet Phantom I 108 dB
    הכיתוב ADH בחלקו האחורי של ה-Phantom

    טכנולוגיית ה-Heart Bass Implosion, או HBI, מאפשרת ל-Phantom לייצר בס עמוק, למרות התיבה הקטנה. הבס מיוצר בעזרת שני הוופרים המנוגדים זה לזה ופועלים יחדיו. זו שיטה שהפכה לפופולרית לאחרונה אצל יצרני סאבוופרים הרוצים לייצר סאבים קטנים עם יכולת בס ראויה.

    Devialet Phantom I 108 dB

    טכנולוגיית ה-Speaker Active Matching, או SAM, זהו מודל מתמטי, שהומצא על ידי החברה ותפקידו לשחזר בצורה מדויקת מבחינת המקצב וה-tempo את אות הסאונד. אני יכול לנסות לנחש שמדובר במעגל כלשהו של DSP, שאולי גם מחובר ל-DAC המובנה.

    לסיום, טכנולוגיית ה-Active Cospherical Engine, או כפי שניחשתם ACE, זו טכנולוגיית התיבה של רמקולי ה-Phantom. מבנה הספרה שלהם הוא בעל יתרונות אקוסטיים והוא מבוסס על עקרון Olson’s pulsating sphere, שאמור לאפשר לרמקול פיזור סאונד אחיד לכל הכיוונים.

    עיצוב ואיכות בנייה

    העיצוב של Devialet הוא בליגה (או אולי ספרה היא מילה מתאימה יותר כאן) משל עצמו. החוויה מתחילה כבר מתהליך פתיחת האריזה. זה היה כנראה ה-Unboxing הכי מספק שיצא לי לעשות. במקרה הזה מראה עיניים עדיף בהרבה על מילים, לכן אני מציע פשוט לצפות בסרטון ה-Unboxing שלנו:

    עיצוב ה-Phantom הוא מודרני, עתידני, אולי אפילו “חוצני”, אך יחד עם זאת, הוא לא צעקני או “מוזר”. עבורי העיצוב משדר יוקרה, אסטטיות ומחשבה על הפרטים הקטנים ביותר, כמו למשל סידור כבלים אסתטי ונקי. מה שבטוח, זהו עיצוב עם חתימה, אף רמקול אחר לא נראה כך.

    Devialet Phantom I 108 dB

    ישנם שני גימורים אפשריים, הגימור הלבן עם דפנות מצופות ב-Rose Gold באיכות 22 קארט והגימור השחור עם דפנות מפדלת אל חלד בציפוי כרום. לטעמי האישי, הגימור הלבן מעניין ויוקרתי יותר מהשחור, אבל כמובן שזה עניין של טעם והתאמה לשאר הצבעים בחלל ההאזנה. למרות סלידה מסוימת שיש בי לגימורי זהב, כאן הוא משולב בצורה יפיפה עם הגימור הלבן.
    סממני עיצוב נוספים, כוללים את הלוגו העדין בפרונט וגריל הרשת על הטוויטר.

    Devialet Phantom I 108 dB

    הכפתור היחיד של הרמקול נמצא בחלקו האחורי, באמצעותו ניתן לבצע הפעלה מחדש (בעזרת לחיצה שלוש פעמים) ועוד. הוא נוח לגישה מצד אחד ונסתר מהעין מהצד שני.

    Devialet Phantom I 108 dB

    אחד השינויים העיצוביים, שנעשו בדור הנוכחי ביחס לדור הקודם, הוא המעבר לשימוש בגימור מט במקום מבריק. אני חושב שהקישור האוטומטי בין מבריק ויוקרתי, שהרבה יצרנים עושים, נובע מהעובדה שגימור מבריק תופס יותר את העין ולכן קל יותר לגרום לו להיראות יוקרתי. יחד עם זאת, גימור מבריק משתקף, תופס הרבה תשומת לב ופחות פרקטי.

    קשה יותר להגיע לתחושה יוקרתית עם עיצוב מט, אבל כשזה מצליח, לטעמי זה מרשים בהרבה. ה-Phantom החדש הוא דוגמה נהדרת לכך וגימור המט שלו, פשוט צועק, יוקרתיות וייחודיות.

    Devialet Phantom I 108 dB

    בנושא איכות הבנייה, הרמקול כבד, כל החומרים בו מרגישים איכותיים וההרכבה מרשימה במיוחד. היציבות של הרמקול וביטול הוויברציות שלו גם בזמן שהוופרים שלו “משתוללים”, הם סימן נוסף לאיכות הבנייה הנהדרת שלו.

    כפי שציינתי, אין פה שום פרט ולו הקטן ביותר שלא הושקעה מחשבה רבה בעיצוב ואסתטיות שלו, כך שזה לא מפתיע שגם השלט הוא שונה מהרגיל. השלט מעוצב בצורה של עיגול יפיפה ומקורי, כאשר העיגול החיצוני הוא בורר עוצמה מסתובב ממש כמו במגברים. תחושת הסיפוק של לשנות הווליום בצורה של סיבוב בורר העוצמה היא עצומה (לא באמת חשבתם שלא אכניס איזה משחק מילים בסקירה, נכון?).

    Devialet Phantom I 108 dB remote
שלט Devialet Phantom I 108 dB
    השלט של ה-Phantom I 108 dB

    כפתורי המגע בשלט מאפשרים לעבור לשיר הבא או הקודם ולהשהות/להפעיל את הניגון. במרכזו ישנה תצוגה מוארת וברורה, שמציגה את העוצמה כרגע. השלט כולל סוללה נטענת פנימית, הטעינה מתבצעת באמצעות כבל micro USB.

    יש לי מעט ביקורת בנושא השלט על כך שהפונקציונליות שלו מעט מוגבלת. למשל אי אפשר להעביר את הכניסה בעזרתו. אני כן יכול להבין מאיפה זה נובע, רוב האנשים כנראה ישאירו את הרמקול קבוע על כניסת הרשת ורק יזרימו אליו מאפליקציות.

    התקנה ראשונית ושימושיות

    חיבור הרשת והכניסה האופטית ברמקול מוסתרים בידי הפלאג בקצה כבל החשמל, לכן תצטרכו לנתק את כבל החשמל לפני חיבור או ניתוק של חיבורים אלה. לאחר שחיברתם את הכבלים תוכלו להכניס פנימה את כבל החשמל עם הפלאג, שמתחבר לחלק האחורי של תיבת הרמקול בצורה מושלמת. ההשקעה באסתטיקה של חברת Devialet היא מהמרשימות שנתקלתי בהן.

    לאחר שחיברתם את הרמקול לחשמל, עליכם להוריד את אפליקציית השליטה, הזמינה עבור מכשירי אנדרואיד ו-iOS. באמצעות האפליקציה תוכלו לחבר את הרמקול אל רשת ה-WiFi שלכם. האפליקציה מדריכה אתכם שלב אחר שלב בתהליך.

    Devialet Phantom I 108 dB app
אפליקציה Devialet Phantom I 108 dB
    כך זה נראה בסיום התהליך

    התהליך בגדול פשוט מאוד, הרמקול מייצר רשת WiFi משל עצמו ברגע שתתחברו אל רשת זו מהמכשיר שלכם, תופיע בפניכם אפשרות לבחור למי מרשתות ה-WiFi שהמכשיר שלכם רואה, אתם רוצים לחבר את הרמקול.

    לאחר שחיברתם את הרמקול לרשת, האפליקציה משמשת בתור שלט, עם אפשרות להעביר כניסות ולשנות ווליום. ביחס למוצר כל כך מתקדם, מגוון האפשרויות הוא לא גדול, יש לכם אפשרות לבחור ב-Night Mode, מה שמרגיע את הבסים ופחות או יותר זהו, אין אקוולייזר, או אפשרויות מתקדמות נוספות.

    Devialet Phantom I 108 dB app
Devialet Phantom I 108 dB אפליקציה
    מסך הגדרות הרמקול באפליקציה

    כשבוחרים את כניסת ה-Online, מוצגים מגוון שירותי מוזיקה, אבל האפליקציה לא מתממשקת עם אף אחד מהם. כשבוחרים את אחד השירותים מהרשימה, האפליקציה מציגה את הדרך המומלצת להזרים משירות זה אל הרמקול. עבור שירות Spotify הדרך המומלצת היא כמובן להשתמש ב-Spotify Connect, עבור שירותים כמו Tidal, ב-iOS האפליקציה תמליץ לכם להזרים באמצעות AirPlay, לעומת זאת באנדרואיד, האפליקציה תמליץ על Bluetooth.

    במידה ויש לכם Roon, תוכלו להשתמש בו עבור הזרמת התכנים. אם אין לכם Roon ואתם רוצים ליהנות מאיכות שמע טובה יותר מ-Bluetooth, תוכלו להשתמש באפליקציות צד שלישי, דוגמת mConnect (כפי שאני עשיתי בסקירה זו).

    התקנה על “עץ”

    יחד עם רמקול ה-Phantom, קיבלתי גם את הסטנד התואם, שנקרא Tree או “עץ”. כמו עיצוב הרמקול, גם העיצוב של הסטנד ותשומת הלב לפרטים הקטנים הם ללא דופי, החיבור העיצובי והפיזי עם רמקול ה-Phantom הם לא פחות ממושלמים. הרמקול מתיישב על הסטנד עם מנגנון נעילה והסטנד כולל תעלות להסתרת הכבלים.
    *הסטנד הגיע אלי מתצוגה ולכן היה במצב אסתטי רעוע במקצת.

    מבחן ההאזנה

    העמדתי את הרמקול על הסטנד ומיקמתי את הסטנד לפני המזנון שלי, כך שהמרחק של הרמקול מכל קיר הוא הרבה יותר מההמלצה המינימלית של Devialet, שהיא 30 ס”מ מרחק מהקיר.

    בשלב ראשון הזרמתי תכנים דרך Spotify Connect, Bluetooth ו-AirPlay. כל החיבורים פעלו ללא דופי. כפי שציינתי, על מנת לקבל את איכות הסאונד המרבית משירותים כמו Tidal, מומלץ להימנע מ-AirPlay ועוד יותר מכך מ-Bluetooth, לכן התקנתי את אפליקציית ה-mConnect וחיברתי אותה לחשבון ה-Tidal שלי.

    Devialet Phantom I 108 dB mConnect
    בחירת ההתקן באפליקציית mConnect

    הסאונד דרך אפליקציית mConnect הרגיש לי דינאמי, נקי ומפורט יותר ביחס להזרמה ב-AirPlay או BT. כך שאת חלק ההזרמה במבחן השמע ביצעתי בתצורה זו, כלומר הזרמה מ-Tidal דרך אפליקציית mConnect ב-iPad שלי.

    מוזיקה דרך mConnect

    השאלה הראשונה שעלתה בראשי כשקראתי את המפרט של הרמקול הזה, הייתה בדבר ביצועי הבס שלו. נתון תגובת התדר במפרט הוא יוצא דופן, לא מעט סאבוופרים היו שמחים להציג נתונים כאלה.

    כבר בקטעים הראשונים שניגנתי ב-Phantom I 108 dB, הייתה לי תחושה שאני מאזין למערכת הכוללת רמקול וסאבוופר. שילוב של סאבוופר בסטריאו הוא לא משימה פשוטה בדר”כ, אבל כשמצליחים לעשות זאת נכון, מתווספת למוזיקה זריקת מרץ של אנרגיה שאי אפשר לטעות בה, ה-Phantom מצליח לשחזר את התחושה הזו בדיוק, את זריקת המרץ ואת האיזון.

    פתחתי באלבום החדש של Maya Fadeeva, שנקרא That’s My Style, שהמלצתי לכם עליו במסגרת המלצות האלבומים השבועיות שלנו.


    הקול של מאיה נקי ומלא מתיקות, הטווח הדינאמי של הרמקול הזה מעביר את המוזיקה בצורה אנרגטית וחסרת מאמץ. למרות שמדובר ברמקול יחיד, פיזור הסאונד מרשים ביותר ונוצרת מעין חומה של סאונד, שעוטפת את המאזין. ההפרדה בין השירה וכלי הנגינה מעולה, ישנה תחושת אוויר מסביב לשירה של מאיה, מה שמאפשר להבחין בקלות יתר בשירה שלה. הסאונד מרגיש מאוזן ונכון, הפסנתר נקי ומרגיש כמו פסנתר.

    יחד עם הדינאמיות, ה-Phantom מפגין רכות נהדרת של חלק התדרים הגבוהים, קולה של מאיה נשאר נעים ולא צורם בשום שלב.

    בקטע האהוב עלי באלבום, Straight to My Heart, הפרזנטציה נקייה וההפרדה של הווקל מעולה. המקצב דינאמי ומאוזן, הרגשתי חוסר קל של פירוט במיד בס, אבל ההעברה הדינאמית ומלאת האנרגיה של הקטע מחפים על כך.

    בקטע Keith Don’t Go בהופעה אקוסטית של נילס לופגרן, ביקשתי לבחון את ההתמודדות של ה-Phantom עם התדרים הגבוהים בקטע סולו הגיטרה בשיר. ה-Phantom שוב מפגין רכות נהדרת והוא מצליח להעביר את הקטע בצורה נעימה ובעלת רמת פירות ראויה. אווירת המופע, הצלילים שמלווים את הגיטרה והקהל, הורגשו היטב. הדינאמיות טובה, אם כי התיפוף על הגיטרה מעט רך ומעוגל. ההפרדה בין הווקל לגיטרה היא מצוינת.

    רציתי להמשיך עם האנרגיות והלייב, אז עברתי לאחד מביצועי הלייב האהובים עלי בכל הזמנים, I’m So Afraid של Fleetwood Mac מהופעה חיה בבוסטון מ-2004.

    התופים, מדויקים, פאנצ’ים ומהירים, אווירת הופעת הרוק הענקית מחשמלת. התוצאה דרך ה-Phantom היא גדולה ודינאמית, יכולת מילוי החלל של הרמקול הבודד הזה היא מופלאה. עם כל העוצמה של הסאונד, ההפרדה בין השירה, הגיטרה והתופים נשמרת גם בווליום גבוה, ולא נוצר שום ערבוב בין הכלים, הם חדים וקלים להבחנה. רמת הניקיון מרשימה ביותר, לקטע הזה יש נטייה להישמע מעט “מלוכלך”, דרך ה-Phantom, הפרזנטציה נקייה ומענגת להאזנה.


    על מנת לבחון עוד את ביצועי הבס, השתמשתי בשלושה קטעים נוספים.

    בשיר Birds של Dominique Fils-Aimé יש מספר שכבות בס, הן הועברו בצורה מאוזנת עם הפרדה טובה. קולה של דומיניק, צלול ועמוק. תכונה נהדרת נוספת של ה-Phantom, שהיה קל להרגיש בקטע הזה, זה הרקע השקט שלו, יש הרבה עצירות קטנות בשיר הזה, וברגעים אלה יש שקט מוחלט.

    אחד הקטעים המאתגרים שאני אוהב להשתמש בהם הוא The Game Has Changed של Daft Punk, מתוך הפסקול של Tron: Legacy. השיר כולל שכבת בס קבועה וסדרה של פיצוצים. כאן ה-Phantom מפגין את היכולות הדינאמיות האדירות שלו, הרגשתי שהרמקול מצליח להעביר את כל הבס לא משנה כמה עמוק הוא יורד. זה בהחלט מרשים ביותר לרמקול בגודל הזה.

    הקטע הזה מפגין בחירה מעניינת של העברת הסאונד של ה-Phantom ואולי לחלקכם זה ייתפס כחסרון, הרמקול נוטה לכיוון של איזון והתחושה הייתה שהפיצוצים אומנם נשמעים בבירור, אבל הם מעט רכים מהרגיל וחסרים מעט תחושה של attack. הרמקול שואף לתת פרזנטציה נעימה, מאוזנת ותחת שליטה, שמאפשרת לשמוע את יכולת ההפרדה שלו ולא מאפשרת לאף חלק להשתלט, קצת על חשבון של דינאמיות חסרת פשרות.

    הקטע השלישי ששימש אותי לבדיקת הבס הוא קטע, שמפגין בדיוק את נקודת החוזקה של ה-Phantom. זהו הקטע Just A Little Lovin של Shelby Lynne. בקטע הזה ניתן בקלות לשמוע עד כמה עמוק ה-Phantom יורד, הבס נעים ומדויק, השילוב עם השירה מאוזן ונכון ומעניק ליווי דינאמי ומהנה ליצירה. הבס משאיר את מרכז הבמה לווקל, מבלי להשתלט כלל. בנוסף פיזור הבס ברחבי החדר מרשים.

    כמובן שמה שה-Phantom הבודד אינו יודע לעשות, זה לייצר בימת סטריאו עם תחושה נכונה של מיקום הכלים. קל מאוד להבחין זאת ביצירה You and Your Friend של ה-Dire Straits, בפתיחת הקטע ישנה גיטרה שמגיעה פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל, כמובן שהאפקט הזה לא קיים כלל ב-Phantom הבודד, בצד החיובי, הגיטרה נשמעת צלולה, קולו של מארק עמוק ומלא ניואנסים והפרזנטציה הכללית היא רכה ודינאמית. אם לא הייתי יודע שהגיטרה אמורה לבוא משני הצדדים, לא הייתי אומר שמשהו חסר בכלל.

    שני הקטעים האחרונים בחלק הזה של מבחן ההאזנה, שימשו אותי לבדוק את היכולת של ה-Phantom לנגן מוזיקה רגועה ומרגשת. הקטע הראשון הוא Come Home של Oska, יצירה שאני מאוהב בה לחלוטין. ה-Phantom מפגין רמת פירוט טובה בווקל, קולה של Oska עובר עם כל המתיקות והרגש שבו. הפסנתר מרגיש בעל נפח מרשים והוא מלווה את השירה בצורה דינאמית ומאוזנת.

    קטע הסיום של החלק הזה הוא קטע הג’אז החלק הנהדר Take the L Train של Brooklyn Funk Essentials. ההעברה של ה-Phantom היא נקייה ודינאמית, כלי הנשיפה נקיים וצלולים, וכך גם הפסנתר. ה-Phantom עובר בהצטיינות את מבחן הג’אז.

    חיבור כבל אופטי

    החיבור האופטי ב-Phantom מאפשר לכם לחבר אליו את הטלוויזיה שלכם או נגן חיצוני כלשהי, ולא להסתמך רק על העברה אלחוטית. בחלק הזה של המבחן העברתי את הרמקול לצד הטלוויזיה על המזנון.

    Devialet Phantom I 108 dB

    חיברתי בכבל אופטי ל-Phantom את נגן ה-4K Bluray שלי, ה-Panasonic UB820.

    בהגדרות באפליקציה של ה-Phantom יש אפשרות להגדיר שהרמקול יזהה אוטומטית אות בכבל האופטי, ואכן ברגע שהדלקתי את הנגן שלי, ה-Phantom זיהה זאת בעצמו ועבר לכניסה האופטית אוטומטית.

    התחלתי בבחינה של ניגון CD, בחרתי באלבום הלבן הנהדר של Fleetwood Mac בגרסת ה-Remaster 2018. זו גרסה דינאמית וכיפית במיוחד וה-Phantom עשה עבודה מצוינת בהעברה של תחושות אלה.

    Devialet Phantom I 108 dB

    בשיר Rhiannon, קולה של סטיבי ניקס נקי וברור, המקצב הדינאמי מלווה אותה בצורה מאוזנת, הגיטרה צלולה וההפרדה טובה מאוד. ביחס למיקום הקודם של הרמקול, על סטנד ויותר לתוך החדר, הרגשתי מעט ירידה בביצועים במיקום החדש, לשים רמקול כזה על מזנון בצמוד לטלוויזיה מעט חונק אותו, הוא עדיין נשמע מעולה, אך יש מעט ירידה באווריריות של הסאונד.

    Devialet Phantom I 108 dB

    המשכתי להופעה של Leonard Cohen בבלוריי, ההופעה היא Live in Dublin מ-2013. תחילה לא קיבלתי שום סאונד, כדי לתקן זאת, הייתי צריך להיכנס להגדרות של הנגן ולשנות את סוג הסאונד ל-PCM ולא Bitstream.

    בחרתי בקטע Who By Fire שכולל קטע אינטרו ארוך על גיטרה של Javier Mas. הרקע השקט של ה-Phantom מרשים ביותר ועל הרקע הזה הגיטרה נשמעת בבירור והסאונד נקי ביותר. כשלאונרד מתחיל לשיר, קולו מרגיש נקי ומופרד בצורה נהדרת מקול זמרות הליווי האלוהיות שלו. הדינאמיות של הרמקול מוסיפה הרבה חיות ואנרגיה לסאונד.

    Devialet Phantom I 108 dB

    פיזור הסאונד של ה-Phantom הוא כל כך מרשים, שאפילו שהוא עומד לצד הטלוויזיה, הוא מצליח למלא את החלל בצורה מאוזנת ואחידה וממש לא הייתה לי תחושה כאילו הסאונד מגיע רק מצד אחד של הטלוויזיה.

    בפתיחת דיסק ההופעה של כהן יש לוגו של Sony ועוד כמה חברות, הלוגואים מלווים בסאונד קולנועי מלא באפקטים, התוצאה הייתה כל כך מפתיעה, שהחלטתי שאני חייב לבחון את ביצוע ה-Phantom גם בסרט.

    Devialet Phantom I 108 dB

    בחרתי, איך לא, ב-Mad Max: Fury Road מ-2015 על גבי 4K Bluray. קולו של טום הארדי בפתיחת הסרט עמוק ומלא עוצמה, הוא מפוזר בכל החלל. אפקטים קטנים של יריות מורגשים היטב. בקטע במרדף, הפיצוצים עוצמתיים. כשמקס נתפס, יש סצנה בה הוא מנסה לברוח, המתח והאנרגיה של הקטע מועברים נהדר. אני הרגשתי שה-Phantom נותן מעט עדיפות יתר למוזיקת הרקע על חשבון האפקטים הקטנים.

    הרמקול מכוון יותר למוזיקה, אבל עם היכולות הדינאמיות וההפרדה המצוינת שלו, הוא מגיע לתוצאה מרשימה מאוד גם בקולנוע.

    חיבור Bluetooth לטלוויזיה

    אם מציבים רמקול חכם בסלון קרוב לטלוויזיה, אחד השימושים ההגיוניים הוא לחבר את הרמקול לטלוויזיה ב-Bluetooth על מנת לשפר את איכות הסאונד של הסדרות והסרטים שאתם צופים בהם.

    Devialet Phantom I 108 dB

    חברתי את ה-Phantom אל טלוויזיית LG OLED B1, שנמצאת כרגע אצלנו לצורך סקירה. לצערי אני נאלץ לדווח שהחיבור הזה לא פרקטי בעליל. ההשהייה המינימלית של חיבור ה-BT ב-Phantom היא 60 מילי שניות, וזה הרבה יותר מידי, הקול מגיע הרבה אחרי התמונה. ה-BT יכול לשמש אתכם למוזיקה, אבל לצפייה בתוכן וידאו הוא פשוט לא שמיש בגלל ההשהייה הגדולה הזו.

    מה עושים אם רוצים לחבר את הטלוויזיה? האופציה הטובה ביותר היא כבל אופטי, כפי שהשתמשתי בחיבור לנגן הבלוריי שלי בחלק הקודם.

    עוצמת שמע

    חברת Devialet מתגאים מאוד ביכולות של הרמקול לנגן בעוצמה גבוהה, לא סתם כמות ה-dB מופיעה בשמו. אכן מדובר ברמקול שיכול לנגן חזק משמעותית ממה שגודלו מרמז. הסאונד של ה-Phantom שומר על ניקיון מרשים גם בעוצמות גבוהות, אבל ככל שתעלו בעוצמה מיקום הרמקול והקרבה שלו לקירות יחלו לתת את אותותיהם, לכן שימו לב שאתם מעמידים את הרמקול במרחק מספיק מהקירות, גם האחורי וגם הצדדיים.

    כשהרמקול עמד על המזנון צמוד לטלוויזיה, הרגשתי שבעוצמות הגבוהות ישנה ירידה ברמת ההפרדה במוזיקה, לעומת זאת בעוצמות בינוניות שבהן אני מאזין לרוב, הסאונד היה בעל הפרדה מצוינת גם במיקום המעט בעייתי הזה.

    ביצועים בסטריאו – ואז הם היו שניים

    לקראת סוף הסקירה, היבואן סיפק לי רמקול Phantom I 108 dB נוסף, על מנת להתרשם מביצועי הרמקול בסטריאו. הרמקול הנוסף הגיע בגימור השחור ובתוך תיק, שגם הוא אביזר מעוצב של Devialet ונקרא Cocoon, זהו תיק שמשחזר את חוויית הפתיחה של האריזה והרמקול באמת מרגיש כמו פרפר שיוצא מגולם.

    תהליך חיבור הסטריאו בין הרמקולים נעשה בעזרת האפליקציה והוא פשוט להפליא, בוחרים את אחד הרמקולים, נכנסים להגדרות ובוחרים בשיוך סטריאו, המדריך מבקש לבחור את הרמקול הנוסף שישמש כזוג ושואל אם הוא נמצא מימין או משמאל, תוך כדי שהוא מנגן סאונד מתוך הרמקול על מנת למנוע בלבול. ברגע שמסיימים את החיבור, שתי היחידות פועלות כזוג סטריאו לכל דבר ולא מתפקדים יותר כשני רמקולים נפרדים.

    אז איך זה משפיע על הסאונד?

    כעת מקבלים בימת סטריאו אמיתית, פיזור הסאונד הופך להיות עוד יותר גדול. ה-Phantom אומנם ניגן בצורה אוורירית, מאוזנת ותחת שליטה גם בתור רמקול בודד, אבל כשמוספים לו אח תאום, התחושה היא שהעומס מתחלק והניגון הופך להיות עוד יותר ללא מאמץ, מה שמוביל לסאונד טבעי יותר, גדול יותר, ובס שמשוחזר בקלות יותר.

    Devialet Phantom I 108 dB


    חזרתי לשני קטעים שהשתמשתי בהם לבדיקה של ה-Phantom במצב מונו. בקטע You and Your Friend של ה-Dire Straits, הגיטרה עכשיו מטיילת מימין ומשמאל כפי שאני רגיל, ההפרדה בין שני הערוצים נהדרת וקולו של מארק ממורכז.

    Devialet Phantom I 108 dB

    בקטע The Game Has Changed של Daft Punk, קודם הרגשתי שהרמקול מעדיף להדגיש את שכבת הבס הקבועה והפיצוצים נשמעים פחות דינאמיים, כעת התוצאה הרבה יותר מאוזנת והדינאמיות של הפיצוצים מרשימה יותר.

    אם קודם הסאונד הרגיש כמו רמקול עם סאב, עכשיו התחושה היא של מערכת סטריאו עם שני סאבים, הבס מאוזן בכל חלל ההאזנה והעוצמות אדירות. ברמקול בודד ניגנתי בעוצמה של בין 60 ל-70 בשלט, בזוג רמקולים, עוצמה של אזור ה-53 הספיקה לי לחלוטין.

    Devialet Phantom I 108 dB

    ההמלצה של Devialet לגבי מיקום והצבה של הרמקולים היא מרחק של בין 1.5 ל-2.5 מטרים בין הרמקולים וסיבוב שלהם פנימה בזווית של 35 מעלות. אני הרגשתי שהמיקום שלהם בקצוות המזנון שלי הוא לא אידאלי, וזו פשרה שעשיתי מכיוון שלא היה לי סטנד נוסף, שהיה מאפשר לי יותר חופש במיקום הרמקולים.

    אלטרנטיבות

    ה-Devialet Phantom I 108 dB הינו רמקול מיוחד במינו, לא תמצאו הרבה אפשרויות של רמקולים ברמת העיצוב הזו, עם העוצמה ויכולות הבס של ה-Phantom, גם ברמת המחיר הגבוהה שלו.

    אם אתם לא מתעקשים דווקא על רמקול בודד, ברמת המחיר של ה-Phantom I 108 dB ניתן למצוא זוג של רמקולים מוגברים איכותיים או לקחת זוג רמקולים מוגברים פשוט יותר ולשדך להם סאב איכותי. אופציה נוספת יכולה להיות לבחון את רמקולי ה-Phantom II הקטנים יותר, הם זולים משמעותית ובעלי נתונים מרשימים ביותר.

    אם בחרתם ללכת על האופציה של זוג סטריאו של Phantom I 108 dB, המחיר הופך לדי כבד, אבל התוצאה המתקבלת היא מערכת סטריאו מרשימה ביותר גם בפן העיצובי וגם מבחינת הסאונד.

    סיכום

    Devialet Phantom I 108 dB

    ה-Devialet Phantom I 108 dB הוא כנראה אחד המוצרים היפים ביותר, לא רק בתחום הרמקולים, אלא בתחום האודיו בכלל. בלתי אפשרי להישאר אדישים כלפי העיצוב העתידני ותשומת הלב לפרטים האסתטיים ולו הקטנים ביותר שלו.

    את רוב רובו של המבחן ערכתי כשה-Phantom מתפקד כרמקול בודד, מכיוון שהוא נמכר בצורה זו, אני מניח שזהו השימוש העיקרי שלו. לא פעם השמעתי או כתבתי את דעתי בנושא החשיבות של רמקולי סטריאו עבור חוויית מוזיקה מהנה ונכונה. הדעה שלי בנושא לא השתנתה, אבל ה-Devialet Phantom I 108 dB, הפתיע אותי בכך שהוא גרם לי באמת ליהנות ממוזיקה למרות שהיא מגיעה ממקור יחיד, כמעט נגד רצוני.

    הדינאמיות, ההפרדה המצוינת, הניקיון של הסאונד ויכולת פיזור הסאונד ומילוי החלל של ה-Phantom, הם מרשימים ביותר ובאיזשהו מקום מצליחים לחפות חלקית על היעדר הסטריאו.

    בתור קופסה בודדת, שלא מתיימרת לייצר סטריאו על ידי דחיסה של זוג רמקולים בקופסה קטנה, אני חושב שה-Phantom I 108 dB, נתן את אחת התוצאות הטובות ביותר שיצא לי לשמוע מקופסה בודדת בחלל שלי.

    ואז הגיע עוד אחד. לקראת סיום תקופת הסקירה, הגיע אלי רמקול Phantom I 108 dB נוסף, בכדי שאבדוק את ביצועיהם בתצורה של סטריאו. התוצאה שהתקבלה הינה בימת סטריאו גדולה, יכולות בס אדירות וניגון ללא מאמץ גם של קטעים אלקטרונים דינאמיים ותובעניים.

    החיסרון המרכזי של ה-Phantom I הוא בגזרת המחיר, לטעמי הוא מעניק תמורה גדולה גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת הביצועים, אך במיוחד אם חושבים לקנות זוג שלהם בתוספת הסטנדים, המחיר כבר הופך לכבד.

    שורה תחתונה, אם אתם יכולים להרשות לעצמכם את התכשיט היוקרתי הזה, שנקרא Devialet Phantom I 108 dB או אפילו שניים כאלה, מצפה לכם חוויה אסתטית יוצאת דופן עם סאונד דינאמי ומאוזן.

    מחיר ליחידה אחת: 13,990 ₪
    מחיר סטנד יחיד: 2,090 ₪
    אחריות: שנה מבית קבוצת כהנא

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    טאבלט iPad לשליטה, ומקור הזרמה: שירות Tidal דרך אפליקציית mConnect.
    טלפון לבחינה של אפליקציית האנדרואיד: LG V20
    נגן 4K בלוריי: Panasonic UB820 (שימש לניגון CD והופעות בלוריי)
    טלוויזיה: LG OLED B1

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן