fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • ביקור במפעל של Morel, גאווה ישראלית

    לאחר הסרת הסגר, אנחנו שבים לדרכים והפעם היינו בנס ציונה, בביקור במפעל הרמקולים של חברת Morel, יצרן הרמקולים הגדול ופחות או יותר היחיד בארץ. במסגרת הביקור, זכינו לסיור במפעל המרשים של החברה ולשיחה עם ההנהלה הבכירה של המפעל.

    בנוסף נפלה בחלקנו הזכות לשוחח עם מר מאיר מרדכי, המייסד והבעלים של החברה. השיחה הייתה מרגשת במיוחד עבורנו, ולכן בחרנו להקדיש לה כתבה נפרדת.

    אנחנו מודים ליוסי לב, מנהל המכירות הארצי של Morel, על כך שאירגן עבורנו את הביקור הזה, וליווה אותנו לכל אורכו.

    Morel woofer

    סיור במפעל

    הביקור החל בסיור במחלקת הייצור של החברה. ההתמחות העיקרית של Morel היא יצור דרייברים, הוופרים והטוויטרים מיוצרים במחלקת היצור מא’ ועד ת’. מלבד ייצור הדרייברים עבור רמקולי החברה, הם מייצרים גם דרייברים ברמות תמחור שונות עבור חברות אחרות. החל מחברות מכוונות עלות תועלת שאינן רוצות/יכולות לייצר דרייברים בעצמן ועד לחברות היי-אנד יוקרתיות, אך שיתופי פעולה אלה הם אינם לפרסום.
    במהלך הסיור במפעל הצטרף אלינו גם חנן דיין, מנהל מכירות הדרייברים, כ-OEM לחברות אחרות.

    יוסי וחנן גאים מאוד במוצרים וההצלחות של Morel, וההתלהבות שלהם מדבקת. הם שמחו לחלוק אתנו את הייחודיות והרמה הגבוהה של היחידות שנוצרות במפעל. החל משלב התכנון, בחירת החומרים, ועד להרכבה וההדבקה הידניים.

    ב-Morel מתגאים בשימוש בטכנולוגיות גבוהות, שחלקן אף מוגנות בפטנט. למשל הפטנט האחרון של החברה הוא Zero Integra, יחידה שכוללת טוויטר ו-וופר העובדים באמצעות מגנט משותף אחד. בשיטה כזו סנכרון הפאזה בין היחידות הוא אידיאלי.

    Morel factory visit
    אני מחזיק את יחידת ה-Zero Integra

    בקרת האיכות במפעל היא ברמות הגבוהות ביותר. כל דרייבר נבדק באמצעות תוכנת מדידה כמובן שכל דרייבר שלא עובר את הבדיקה, לא יוצא מכותלי המפעל.

    כל יחידה נמדדת לוודא שהיא עומדת בסטנדרט שחזור התדרים המצופה

    המפעל מעסיק כיום כ-40 עובדים, ורוב תהליך הייצור הוא ידני, כנהוג אצל יצרני הבוטיק. כל רכיב וחלק בדרייבר, זוכה לטיפול מסור.

    Morel factory Neodymium magnets
    מגנטים איכותיים מ-Neodymium, מגיעים למפעל לא ממוגנטים ועוברים תהליך מגנוט

    בחלל ממול למפעל הייצור, יש את חדר ההרכבה, שם מרכיבים את היחידות והקרוסאובר לתוך התיבות. את התיבות Morel מזמינים מיצרנים מחול, על פי התכנון של החברה. ייצור של תיבות בארץ היה מייקר משמעותית את העלות הסופית של הרמקול. כאן גם זכינו להצצה לפרויקט הבא של Morel, אנחנו כמובן לא יכולים לחשוף פרטים, ולכן רק נאמר שיש בהחלט למה לחכות.

    ברמקולים הבכירים של החברה, ה-Sopran וה-Fat Lady, נעשה שימוש בחיווט פנימי מבית Nordost.

    Nordost internal speak wiring in Morel top speakers
    כבלי חיווט פנימי מבית Nordost

    לאחר שהרמקול מורכב הוא עובר סדרת בדיקות נוספת בחלל האזנה ייעודי והאיש שאחראי על כך הוא אולג.

    ביקור במפעל של Morel, גאווה ישראלית
    יוסי ואולג מתבוננים בגרף מדידות

    בחלל ההאזנה מתבצעות מדידות נוספות, בנוסף לבדיקת השמעה עם ציוד קצה מרשים. רמקולים חדשים מושמעים בפני צוות החברה, שמחליט האם הצליל המתקבל עומד בדרישות האיכות של החברה כל מקבלי ההחלטות. במידת הצורך, מתבצעים כיוונים אחרונים, ואז הרמקול מוכן לאריזה.

    Morel Soprano
    רמקול ה-Sopran עם קרוסאובר חיצוני, בחלל ההאזנה והבדיקות

    ראיון עם מר אורן מרדכי

    לאחר הסיור המרתק והמרגש במפעל, התיישבנו בחדר הישיבות של Morel לשיחה עם מר אורן מרדכי, מנכ”ל החברה כיום ובנו של מאיר המייסד.

    ביקור במפעל של Morel, גאווה ישראלית
    מר אורן מרדכי, המנכ”ל של Morel

    אורן עדכן אותנו בקצרה על מצב החברה בתקופה המשוגעת הזו. שמחנו לשמוע על כך ש-Morel נמצאת במצב שהם לא מספיקים לספק את ההזמנות מרוב הביקוש למוצריהם.

    אורן: “כפי שראיתם, אנחנו מפעל שמייצרים כמו שהיו מייצרים היי-אנד פעם, וגם כמויות יחסית גדולות. אנחנו עושים כאן את התהליך כולו, מרעיון לפיתוח ועד לייצור ואז גם את המיתוג והמכירות.”

    תוכל לספר לנו מעט על המכירות של החברה בארץ ובחו”ל?
    “יוסי אחראי למכירות שלנו בארץ, שעברו את ה-10% מהמחזור שלנו. דווקא בתקופת הקורונה הייתה עלייה בביקוש לרמקולים, כיוון שאנשים נשארו הרבה בבית.
    מבחינת חו”ל, רוב המכירות שלנו כיום הם בארה”ב וסין. בארה”ב יש לנו חברת הפצה משלנו, Morel America. בסין אנחנו מוכרים יפה, לא רק את המוצרים שאנחנו מייצרים פה, שם גם יש לנו מוצרים שאנחנו מייצרים במפעלים שלנו בסין. למכור את המוצרים שאנחנו מייצרים בישראל לסין, זו גאווה עבורנו”

    כאן חנן דיין הוסיף וסיפר לנו על הסכם שיתוף פעולה רב שנתי, שנחתם בין Morel ויצרנית הרמקולים הסינית CAV. במסגרת ההסכם, חברת Morel תספק דרייברים עבור הרמקולים של חברת CAV.

    ביקור במפעל של Morel, גאווה ישראלית

    איך עברה עליכם השנה האחרונה?
    “הייתה לנו שנה משוגעת לגמרי, עברנו מלהוציא עובדים לחל”ת והפסקה מוחלטת של ההזמנות, לפיצוץ הזמנות ואי יכולת לעמוד בכמויות. אנחנו גם מתקשים למצוא עובדים כי כולם בחל”ת.”

    תוכל לספר לנו מעט על ההיסטוריה של החברה?
    “אבא שלי, מאיר, הקים את החברה. בשנה שעברה ציינו 45 שנה למותג של Morel, אבל למעשה המפעל הוקם בשנת 1972, תחילה בגן שורק ואז עבר לנס ציונה, כלומר כמעט 50 שנה. השם הראשון היה אלמור, ואז התברר שיש כבר חברה בשם הזה, שהיו אז יבואנים של Marantz ו-JBL, ולכן נאלצנו להחליף את השם ל-Morel, כך שהמותג של מורל נולד ב-75.

    בשנת 1982 הייתה את המפולת הכלכלית ונאלצנו לסגור את המפעל. אבא שלי מספר לי איך באותה תקופה בכל חודש השכר עלה פי 4. באותה שנה העברנו את המפעל לאיפסוויץ’ באנגליה והמפעל היה שם עד לשנת 97. בתחילת שנות ה-90, התחלנו את החזרה לארץ, במבנה הזה בנס ציונה הייתה חברת היי-טק, אז המפעל הוקם ביבנה. כשהמפעל באנגליה נסגר, חזרנו לכאן, לנס ציונה.

    מה שעוד חשוב לי לציין, שכל מה שראיתם בסיור היום במפעל, זה הכל מתבניות של מורל, המתכות, הכוסיות, הסלילים. יש כאן כמה וכמה מאות של תבניות, הזרקות אלומיניום, או פלסטיקה. בנוסף יש אצלינו שימוש בחומרים המתקדמים ביותר כמו בריליום, טיטניום ו-Carbon Fiber. חברת Morel היא חברה חדשנית, שתמיד משקיעה במחקר ופיתוח.”

    ראיון עם מר יוסי לב

    המשכנו את השיחה שלנו עם מר יוסי לב, מנהל המכירות של Morel בישראל. יוסי הוא אודיופיל, ששמח על ההזדמנות לשתף אותנו בתמונות של המערכת שלו. קל לראות את האהבה הכנה שלו לתחום.

    ביקור במפעל של Morel, גאווה ישראלית
    אני עם יוסי לב, מנהל המכירות הארצי של Morel

    ספר לנו מעט על דרכך בתחום האודיו.
    “התחלתי בתחום בשנת 91, זה נבע מאהבה למוזיקה. בתור ילד הייתי הולך כל הזמן לחנויות סטריאו. אחרי הצבא התחלתי לעבוד בחנות סטריאו רובי. אז הייתה התקופה של מערכות המיני, זה היה טירוף מוחלט, היינו נותנים 50 דיסקים מתנה למי שקונה מערכת, אנשים היו מתנפלים על החנות במוצאי שבת. בהמשך התחיל טירוף הקולנוע, אני זוכר שהייתי מדגים את המערכת באמצעות Top Gun ורמבו 3.”

    אז בתקופה הזו עבדת כמוכר בחנות?
    “עבדתי 3 שנים בסנסור, ואז עברתי לעבוד בקלינטון אלקטרוניקה, בעצם מכרתי לחנויות. בהמשך עברתי לרונלייט לתחום הסלולר, אבל תחום האודיו הוא האהבה האמיתית שלי, אז חזרתי לתחום. עבדתי תקופה ב-SG, בהמשך עברתי גם לט.ר. זו בדיוק הייתה התקופה שפיוניר עשו קאמבק לעולם הרסיברים. אני יכול לקחת לזכותי את החייאת הרסיברים של פיוניר בישראל. ואז עברתי ל-Morel, אני כבר 9 שנים פה.
    אני ממש מאושר פה, זה מקום עבודה שהוא כמו משפחה. גם מאיר וגם אורן, עושים את עבודתם מאהבה גדולה. מאיר כבר בן 77 ומגיע לפה עם שלייקס, ונהנה מכל יום שהוא כאן “

    לרוב כשאני שומע את הדימוי הזה של מקום עבודה כמשפחה, הוא נתפס עבורי כדימוי שהוא מעט קלישאה. במקרה של Morel, אחרי שפגשתי את האנשים, לא יכולתי שלא להיסחף עם האנרגיה, הגאווה והחדווה של המקום.

    מה כולל קו המוצרים הנוכחי של Morel?
    “המוצרים של Morel מחולקים לשלוש מחלקות: רכב, סטריאו וק”ב ומחלקת הרמקולים השקועים. במוצרי הרכב, אנחנו ממותגים מספר אחת בעולם. גם בתחום הרמקולים הסטליסטים, סדרת ה-SoundSpot שלנו נחשבת לבין הטובות בעולם.”

    ביקור במפעל של Morel, גאווה ישראלית
    סט רמקולי Soundspot MT-3

    תספר לנו מעט על רמקול הדגל של החברה, ה-Fat Lady.
    “ה-Fat Lady, הוא רמקול זוכה פרסים וזהו תכנון של אורן מרדכי. זהו רמקול שכולל דרייברים ייחודיים שפותחו עבורו ותיבה מיוחדת העשויה משילוב של carbon fiber, פייברגלאס ושרף אפוקסי.
    עיצוב התיבה המיוחד גורם לרמקול להיות כמו כלי מוזיקלי, בתיבה עצמה אין חומר משככים כלל. התיבה ‘שרה’ יחד עם היחידות, כך שהתוצאה הסופית היא רמקול שנשמע כאילו הוא ללא תיבה. “

    ביקור במפעל של Morel, גאווה ישראלית
    רמקול ה-Fat Lady

    מעבר ל-Morel, אתם גם מפיצים של כמה מותגים מעניינים, תוכל לספר לנו מעט עליהם?
    “אז התחלנו עם הפצה של מותג Marantz, היבואן הוא הד סינימה ואנחנו בעצם מפיצים.”

    זה אומר שאתם יכולים להביא דגמים שהד סינימה בעצם לא מייבאים?
    “כן, אנחנו מביאים את כל תחום הסטריאו של Marantz וגם הקולנוע. בעוד הד סינימה מייבאים בעיקר את מה שהם מטמיעים בפרויקטים שלהם.”

    אלו מותגים נוספים אתם מפיצים?
    “לפני כשנתיים התחלנו להפיץ את Sonus Faber ולפני כשנה וחצי התחלנו להפיץ גם את McIntosh, שזה תפס מאוד. מקינטוש זה יצרן עם קו מוצרים רחב, שאף יצרן היי-אנד לא יכול להתחרות איתם. את מקינטוש אנחנו מייבאים מאירופה, ואנחנו מתמחרים אותם זול יותר מהתמחור באירופה, זה אומר שזול יותר לקנות מקינטוש בישראל מאשר באנגליה.”

    אם אלו חנויות אתם עובדים?
    “אנחנו לא עובדים עם הרשתות, אנחנו מעדיפים לעבוד עם החנויות המתמחות ורק כאלה שמציגות את המותגים שלנו. מי שאין לו אולם תצוגה, אנחנו לא נעבוד איתו. החנויות שאנחנו עובדים איתן, הן ממש שותפות שלנו. אין לנו סודות איתם, הכל מתנהל בפתיחות ושיתוף.”

    לסיום הביקור, עברנו במתחם ההדגמות של Morel בקומת הכניסה. שם קיבל את פנינו בני בן-אברהם. זכינו להדגמה קצרה של רמקול ה-Bluetooth החדש והמרשים של החברה, ה-Högtalare (משמעות השם היא “רמקול” בשבדית), שתוכנן במיוחד בגודל שיאפשר להציב אותו בשידות המפורסמות של IKEA.

    הנה כמה תמונות נוספות מחדר ההדגמות:

    לסיכום, הביקור שלנו במפעל Morel, היה מרגש עברנו ומילא אותנו בתחושות גאווה. זהו מפעל ישראלי, חדשני ומצליח, עם מסורת מרובת שנים, שעומד בשורה אחת עם המובילים בתחום יצור הדרייברים בעולם. מעבר לטכנולוגיה והיצור, כל האנשים שפגשנו היו מסבירי פנים ומלאים באהבה ותשוקה לתחום האודיו.

    אנחנו מודים מכל הלב ליוסי לב, שאירגן עבורנו את הסיור הזה. בנוסף אנחנו מודים לאורן מרדכי, מנכ”ל Morel, וחנן דיין על כך ששוחחו עמנו.

    לסיום, אנחנו מזמינים אתכם לקרוא את הריאיון שלנו עם מר מאיר מרדכי, מקים החברה.

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן