מידי שבת אנחנו ממליצים לכם על אלבומי המוזיקה, שעשו לנו את השבוע.
השבוע אנחנו בסימן אלבומי מוזיקה של מספרי סיפורים. נמליץ לכם על אלבומים של יוצרים ויוצרות מגוונים שונים של ז׳אנר הפולק.
אלבום השבוע של מוזיקה של מספרי סיפורים: Kyshona – Legacy
אלבום השבוע שלנו הוא האלבום החדש Legacy מאת הזמרת, הכותבת והתרפיסטית באמצעות מוזיקה, מארה״ב, Kyshona.
שמה המלא הוא Kyshona Armstrong, היא גדלה בדרום קרולינה ולמדה תרפיה מוזיקלית וניגון מוזיקה קלסית על חליל באוניברסיטת ג׳ורג׳יה. היא עסקה בתרפיה מוזיקלית במשך 17 שנה, במהלכן היא טיפלה בווטרנים, אסירים, אסירים לשעבר ובני נוער. בשנת 2014 היא עבר לנאשוויל והחלה בקריירה של מוזיקאית עצמאית.
היצירה של Kyshona נובעת מהאמונה שלה בכוח המוזיקה, היא שואפת להיות קולם של אלה שהושתקו או נשכחו.
כשהתחלתי לקרוא קצת על Kyshona הבנתי שהיא השתתפה גם באלבום שהמלצתי לכם עליו בעבר, האלבום A Shouthern Gothic של Adia Victoria (בשיר You Was Born To Die).
האלבום Legacy הוא אלבום האולפן הרביעי של Kyshona. הגיוון המוזיקלי של האלבום הוא מרשים, יש כאן אלמנטים של מוזיקה אפריקאית, גוספל, סול, בלוז, פולק ורוק שורשים. את כל הגיוון הזה מאחד קולה הנהדר של Kyshona, קול עוצמתי, נקי ומרגש.
האלבום נע בין קטעים אנרגטיים כמו למשל קטע הפתיחה, Elephants, לבין קטעים שהם יותר בלדות כמו The Echo הנהדר, שממש אהבתי וריגש אותי. קטע מיוחד שאני חייב להזכיר הוא Waiting on the Lawd, זו יצירה שהיא מחווה יפיפיה לבלוז וגוספל וינטג׳ וגם Ruthie Foster משתתפת בו. לאורך האלבום כולו יש אנרגטיות גבוהה, גם כשהשירים הם בלדות, זהו אלבום עם המון כח והחוויה של להאזין אליו ממלאת אוויר ותחושה של התחדשות, מה שסוגר מעגל עם העיסוק בתרפיה של Kyshona.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
אלבומים מומלצים נוספים – מוזיקה של מספרי סיפורים
Niamh Bury – Yellow Roses
ההמלצה הראשונה שלנו היא האלבום החדש, Yellow Roses, מאת הזמרת, הכותבת והמוזיקאית האירית, Niamh Bury.
במשך שנים Niamh Bury הופיעה ברחובות דאבלין, ואף יצאה עם הגיטרה שלה להופיע ברחבי אירופה. כיום היא נחשבת לאחת הקולות המבטיחים של סצנת מוזיקת הפולק באירלנד והאלבום Yellow Roses הוא אלבום הבכורה שלה, שצפוי להיות אלבום הפריצה.
אם אתם רוצים להכיר יותר לעומק את Niamh Bury, אני ממליץ לכם לקרוא ראיון שלה ב-irishtimes.
בראיון שלה, Niamh Bury אומרת שהיא מבינה את הצורך האנושי בלשייך מוזיקה לז׳אנרים, ואולי באמת הז׳אנר המרכזי של האלבום הוא פולק, אך יש בו גם השפעה של ג׳אז, רוק ומוזיקה קלסית. מבחינת כלים יש שימוש עקרי בגיטרה, אך תמצאו בו גם פסנתר וכינורות כמו למשל ביצירת הפתיחה, Discovery שאכן כולל נגיעות של ג׳אז ומוזיקה קלסית.
הווקל של Niamh הוא יוצא דופן, הוא מרגיש על זמני איכשהו, לא צעיר ולא מבוגר. מה שכן, כשווקל הוא כל כך ייחודי, הדיעות עלולות מאוד להתחלק בין ממש אוהבים לממש לא, קשה להישאר אדיש כלפי ווקל כזה.
אז תנו לזה הזדמנות ושתפו אותנו בדעתכם, אני בהחלט אהבתי.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Jeffrey Martin – Thank God We Left The Garden
ההמלצה השנייה שלנו היא האלבום Thank God We Left The Garden מאת הזמר, הכותב והמוזיקאי האמריקאי, Jeffrey Martin משנת 2023.
הכתיבה הייתה חלק משמעותי מחייו של Jeffrey מאז ילדותו, זה הוביל אותו לתואר בכתיבה והוראה. Jeffrey הפך למורה לאנגלית בתיכון. תוך כדי העיסוק בהוראה, Jeffrey הופיע וניגן בכל מקום שהוא יכל. החיים הכפולים האלה היו מתישים ובסופו של דבר Jeffrey החליט ללכת בעקבות חלומו ולהפוך למוזיקאי יוצר במשרה מלאה.
האלבום Thank God We Left The Garden תפס אותי בהפתעה גמורה, מהפתיחה הרגשתי שלקחתי נשימה ארוכה ושחררתי אותה רק לאחר סיום האלבום. השירה המיוחדת והכנה של Jeffrey היא ללא ספק הכח המניע של האלבום, אבל הסאונד ועבודת הגיטרה לא נופלים ברמתם מהשירה ומהווים את השותף המושלם לווקל והליריקה. האלבום שומר על רמה אחידה לכל אורכו, בכל זאת אציין את Red Station Wagon, בתור יצירה מייצגת של הרמה הגבוהה והקסם של האלבום הזה.
עבורי האלבום הזה הוא פנינה אמיתית ואני ממליץ בחום עליו לכל מי שאוהב מוזיקה של singer-songwriters.
האזנה מהנה:
האלבום ב-Spotify:
Bill Callahan – Resuscitate!
המלצת הבונוס שלנו להפעם היא אלבום ההופעה החיה החדש Resuscitate! מאת הזמר, הכותב, היוצר והמוזיקאי האמריקאי, Bill Callahan.
אני עוקב אחרי Bill Callahan מזה כמה שנים כבר, זהו אומן עם ווקל עמוק ויוצא דופן, שזיכה אותו לא פעם להשוואות לג׳וני קאש ולאונרד כהן. הוא מוזיקאי מאוד מקורי ואני מאוד נהנה מהאלבומים שלו בשנים האחרונות. האלבום הזה, כפי שציינו הוא אלבום הופעה חיה. כנהוג לא פעם בהופעות חיות, הגרסות כאן הן מורחבות, לעיתים מורחבות מאוד, יש כאן שתי יצירות של מעל ל-9 דקות. הדרך שבה הן מורחבות היא על ידי הוספה של קטעי סולו ארוכים, שמוסיפים אלמנטים פסיכדליים, שבכנות קצת פחות היו לטעמי. עדיין אם אתם אוהבים את המוזיקה של Callahan, או סתם מחפשים לשמוע משהו מקורי ושונה, האלבום הזה יכול להיות האזנה מעניינת.
האלבום ב-Spotify:
עד כאן להפעם, שבוע נפלא לכל קוראי האתר.