הפעם אנחנו סוקרים את אחד הרמקולים הגדולים בשוק, ה-Magnat Transpuls 1500, שמגיע עם וופר ענק בגודל של 15 אינץ׳ ועיצוב רטרו. אז האם באודיו הגודל כן קובע? בואו ונגלה.
אנחנו מודים לחברת Morel, היבואן הרשמי של Magnat בישראל, על כך ששלחו לנו את הרמקולים הללו לצורך הסקירה.
השורה התחתונה
ה-Magnat Transpuls 1500 הם רמקולים ענקיים, שמפתיעים דווקא בעדינות והרוך שלהם לצד הדינמיות והבס העמוק
- דינמיות מרשימה ובס עמוק בכל עוצמת ניגון
- רמת פירוט טובה
- ווקל מרגש ומלטף
- מצטיינים בווקל ג׳אז ובלדות
- גודל שלא פשוט לשלב בחלל מגורים מדורני
- פחות מצטיינים בשחזור במה ומיקום הכלים בה
על חברת Magnat תוכלו לקרוא בכתבה שהכנו אודות תחילת הייבוא של Magant לישראל בידי חטיבת ההפצה של Morel.
סקירת וידאו
הרטרו חוזר בגדול אל עולם האודיו
הקאמבק של עיצוב הרטרו נמצא איתנו בכל מקום, בין אם מדובר על בגדים או רהיטים, לא ניתן להתעלם מהפריחה של עיצובים אלה בשנים האחרונות. הדבר אינו שונה בעולם האודיו, את השורשים של התופעה ניתן להסביר כנוסטלגיה כלפי מערכות מבית ההורים, או סתם חובבי עיצוב רטרו, שמחפשים רמקול שישתלב בעיצוב הבית. בכל מקרה הביקוש ורמת העיניין סביב אודיו רטרו חזר בגדול. ייתכן שגם להצלחה והפופולריות של רמקולים כמו ה-JBL L100, שחזר בשנים האחרונות הייתה השפעה על כך. כל אלו הובילו לכך שלא מעט יצרנים השיקו דגמי רטרו משלהם והחזירו את הסגנון לאופנה.
חשוב להבין שרמקולי הרטרו לא רק מתבטאים בעיצוב, התיבות הרחבות מאפשרות לשלב וופרים גדולים יותר, בנוסף למיקום דרייברים מגוון יותר, שמאפשר למשל לשים טוויטר לצד יחידת המיד. תכונות נוספות שמתקשרות אל רמקולי רטרו הן נצילות גבוהה ושימוש בדרייברים מנייר, שהם בעלי גוון ווקל טבעי ורך.
בסקירה זו נבחן את אחד הרמקולים הכי ברי השגה בקרב הרמקולים בעלי עיצוב הרטרו וננסה להבין האם אכן יש בהם משהו מעבר לנטו עיצוב.
העומד למבחן: Magnat Transpuls 1500
ה-Magnat Transpuls 1500 הוא רמקול הדגל של סדרת ה-Transpuls של Magnat, שכוללת בנוסף את דגם ה-Transpuls 1000, בעל וופר בקוטר של 10 אינץ׳ וגם את דגם Transpuls 800A שזהו דגם 2Way אקטיבי בעל וופר של 6.5 אינץ׳.
ה-Magnat Transpuls 1500 הינו רמקול 3Way גדול. הטוויטר הינו טוויטר כיפה רכה כפול, היושב בתוך מבנה שופרי, בתצורה מיוחדת בה שני הטוויטרים פונים האחד אל השני.
יחידת המיד הינה בקוטר של 6.5 אינץ׳.
גולת הכותרת היא ללא ספק יחידת הוופר העצומה בקוטר של 15 אינץ׳.
חברת Magnat שומרת על עמימות מוחלטת בנוגע לחומר של הדרייברים, כל שנותר לי הוא לנחש שמדובר על חומר כלשהו ממשפחת הנייר, אך אין לי דרך לאמת זאת.
תיבת הרמקול עשויה מ-MDF עם מסגרת חיצונית שכוללת שכבת עץ דקורטיבית.
הרמקולים כוללים שני פורטים קדמיים הנמצאים בתחתית התיבה. הרמקול כולו יושב על מעין במה שהיא מסגרת MDF בצורת האות ״ח״, מה שמאפשר להזיז בקלות את הרמקולים מבלי להרים אותם.
בצידו האחורי הרמקול חלק לחלוטין כאשר בתחתית שלו ישנה גומחה בה נמצאים זוג הטרמינלים המוזהבים לחיבור הרמקול.
תכונות נוספות של ה-Magnat Transpuls 1500 הן נצילות של 95dB, בעוד העכבה נעה בין 4 ל-8 אוהם.
מידות הרמקול במ״מ הן: 514 ר׳, 1000 ג׳ ו-385 ע׳. המשקל הינו 37 ק״ג.
עיצוב ואיכות בנייה
הדבר הראשון שחייבים להתייחס אליו הוא כמובן הגודל של הרמקול הזה, מדובר ברמקול עצום, שלא יהיה פשוט לשלב בסלון שכולל עיצוב מעודן. האגדה מספרת שעניין העיצוב היה אחד הגורמים המרכזיים לכך שהרמקולים המודרניים מעדיפים גזרות דקות והסתכלות על ה-Magnat Transpuls 1500 בהחלט מבהירה את הנקודה הזו.
גימור העץ החיצוני של הרמקול, הינו כהה ונעים למגע, הוא אינו מרשים כמו רמקולי הרטרו היקרים יותר, אך הוא בהחלט ראוי לרמת המחיר הזו. איפה ש-Magnat עשו עבודה טובה יותר זה הפאנל הקדמי, שמרגיש לחלוטין כמו רמקול רטרו, הוא נקי, אינו כולל קשקושים מיותרים ומשדר עוצמה בזכות הוופר העצום.
לטעמי ישנן שתי נקודות חולשה בעיצוב ה-Magnat Transpuls 1500. הראשונה היא הגריל, זהו גריל עצום ודיי חסר אופי, הוא מבטל כל עיניין עיצובי ברמקול והופך אותו לתיבה ענקית חסרת מעוף. נקודת החולשה השנייה, היא משנית בהרבה וזה הלוגו של Magnat בחלק התחתון של הדופן הקדמית. מצאתי את הלוגו מצועצע מידי, משהו בפונט והצבעים פשוט לא עבד לי.
מבחן ההאזנה
את מבחן ההאזנה ל-Magnat Transpuls 1500 ביצעתי באמצעות המגבר המשולב ההיברידי, Magnat MA900, שגם אותו קיבלנו לסקירה, שתעלה בקרוב. המקור היה סטרימר, Lumin U2 Mini, המחובר לממיר Ayre QB-9 DSD. כבלי הרמקולים ששימשו אותי היו QED XT25.
התחלתי הפעם עם קצת ג׳אז ותחילה קטע בשם Silver String Valley של Jan Harbeck Quartet, מתוך האלבום הנהדר, Balanced. האופי של ה-Magnat Transpuls 1500 נפרש בפני בקלות כבר בקטע הזה. זהו רמקול נציל, שדוחף אוויר ללא שום מאמץ, כתוצאה מכך הסאונד הוא בעל תחושה של המון אוויר והוא מתפרץ מהרמקולים בתחושה של טבעיות, כאילו הרמקולים לא מהווים שום מעצור בדרך. עם כל הגודל העצום הזה של התיבה והוופר, האופי של הרמקול הוא עדין ומאוד רגוע. לכן הביטוי שעלה לי בראש בהקשר של הרמקול הזה הוא ״הענק העדין״.
רמת הפירוט בפנסתר והתיפוף הינה מפתיעה. לגבי הסקסופון, הוא מעודן ואינו צורם כלל בתדרים הגבוהים. רמת הפירוט בסקסופון מאפשרת לשמוע את הרוק בפיו של Jan Harbeck.
התוצאה בג׳אז עדין הייתה כל כך נעימה ומלטפת שלא יכולתי לעצור כאן והמשכתי לעוד כמה קטעים, כמו למשל אלבום המופת Eternal Beauty של החצוצרן השוודי, Nils Landgren. בקטע Another Kind of Blue, מופגנת הדינמיות הגבוהה וחסרת המאמץ של ה-Magnat Transpuls 1500. כן, דווקא ביצירות עדינות כאלה, ניתן לחוש בקלות ביכולת הדינמית של הרמקול. תכונה נוספת של ה-Transpuls 1500, שמתגלה כאן היא המיד הטבעי שלו, שמתבטא בווקל רך, נעים מפורט ומלטף.
תחושות דומות הרגשתי גם בווקל ג׳אז נשי, בחרתי בקטע Nowhere to Hide של הזמרת הסקוטית, Louise Dodds, מתוך אלבומה The Story Needs an Ending. הווקל של לואיס הינו בעל תחושת רכות וטבעיות, אך יחד עם זאת רמת פירוט גבוהה. זהו הישג מרשים לרמקול ברמת המחיר הזו. בחלק התחתון הורגשה חמימות קלה (הדגש של תדרי המיד בס), שנבעה מהמגבר Magnat MA900. נקודת חוזקה נוספת שמורגשת בקטע הזה היא רמת רצפת הרעש הנמוכה.
בקטע הזה התחלתי גם לשים לב לנקודת חולשה של ה-Magnat Transpuls 1500 וזה שחזור הבמה וה-Imaging, כלומר היכולת לזהות את מיקום הכלים על פני הבמה. בשתי הנקודות האלה, ה-Transpuls 1500 פחות מצטיינים. ניסיתי לשחק עם המרחק של הרמקולים האחד מהשני וגם עם הזווית שלהם (מה שמכונה toe-in), אך בחלל שלי לא הצלחתי להגיע לתחושה של במה עוטפת ו-Imaging מרשים. אני גם לא חושב שהבעיה היא המגבר, מכיוון שעם רמקולי ה-SVS Prime Bookshelf, הבמה הייתה רחבה ובעלת Imaging טוב בהרבה.
על מנת לשמוע בקלות יותר את החסרון ששמתי לב אליו בקטע הקודם, עברתי לאלבום Immersion של הזמרת הקוריאנית, Youn Sun Nah. זהו אלבום שקל מאוד לבחון באמצעותו את הבמה וה-Imaging, כיוון שהוא כולל המון אפקטים קטנים שנעים על פני הבמה. אכן, בקטע הפתיחה, In My Heart, פחות מרגישים בתנועה של האפקטים והבמה פחות עוטפת, ממה שאני רגיל. לצד זה מרגישים גם ביכולות של ה-Transpuls 1500 להעביר ווקל באופן טבעי ואת רמת הפירוט הגבוהה, שמאפשרת לשמוע את השכבות הרבות בחלק הבס והמיד. ישנה הפרדה טובה והעברה רגועה ונעימה.
עם כמה שרציתי להישאר בקטעי הווקל הנעימים, אותם ה-Magnat Transpuls 1500 מעביר באופן מרגש ביותר, המשכתי לכמה קטעים אחרים בשביל לבחון אספקטים נוספים של הרמקולים. תחילה קטע הבס A Dark Light של נגן הבס המוכשר, Aram Bedrosian. כאן מתגלה העברה נקייה ומעודנת, הבס עמוק ומפורט, מרגישים בכל פריטה באופן מדויק וגם רמת ההדיקות הינה מפתיעה, למרות האופי החמים של המגבר, ה-MA900.
הקטע הבא שבחרתי הוא הקטע האלקטרוני הכמעט קבוע שלי, The Game Has Changes של Daft Punk. כאן הוופר העצום של ה-Magnat Transpuls 1500 מדגים את היכולת שלו להגיע לבס עמוק, לא פחות מרשימה גם רמת הפירוט בקטעי השובל האלקטרוני, שמגיעים אחרי הפיצוצים בקטע. הבס והדינמיות עוברים נהדר גם בעוצמות נמוכות וגם בעוצמות גבוהות. לצד האנרגטיות והדינמיות ה-Transpuls 1500 יחד עם ה-Magnat MA900 מעניקים גם טוויסט של נעימות ורוך.
הקטע הבא שבחרתי הוא bad guy של Billie Ellish, הבס כאן מהיר ועמוק, עם רמת ההדיקות מפתיעה ופירוט טוב בקטע מחיאות הכפיים. הווקל מופרד, מפורט וברור מאוד גם כאשר בילי לוחשת. הדינמיות מרשימה ביותר כשרק הבמה הפחות תלת ממדית מורידה כמה נקודות מהביצוע של ה-Magnat Transpuls 1500.
לא יכולתי לסיים את מבחן ההאזנה בלי לחזור לעוד שני קטעי ווקל, בהם ה-Magnat Transpuls 1500 ריגש אותי. הקטע הראשון הוא Luka של Suzanne Vega, מתוך אלבום ההופעה החיה שלה, An Evening of New York Songs and Stories. זהו ביצוע נקי, שקט ורך. הפסנתר, הגיטרה החשמלית וכמובן הווקל של Suzanne, נשמעים מלטפים ונעימים ביותר.
הקטע שסוגר את מבחן ההאזנה שלי הפעם הוא Wish I Was של הזמרת האמריקאית, Gretchen Peters. זהו קטע ווקל באמת ייחודי, הווקל של Gretchen הוא בעל עומק ועדינות מדהימים שה-Magnat Transpuls 1500 מצליחים להעביר באופן מרגש ומלודי, עם הפרדה ודינמיות מעולים.
למי ה-Magnat Transpuls 1500 יכולים להתאים?
לפני שמדברים על נושא ההתאמה לסגנונות המוזיקה, הדבר הראשון שצריך להבין הוא האם יש לכם מספיק מקום לשלב בחלל ההאזנה שלכם את הרמקול הדי עצום הזה. במידה וחלל ההאזנה שלכם הוא חדר המגורים, אז עליכם להבין האם מבחינת העיצוב תוכלו לחיות בשלום עם הרמקול הזה.
במידה והתגברתם על עניין הגודל והעיצוב, כעת אפשר לדבר על סאונד. ה-Magnat Transpuls 1500 התגלה כרמקול שמשלב באופן מפתיע בין דינמיות ועוצמה מצד אחד לעדינות, רגש ופרזנטציה רגועה מהצד השני. עם העברת ווקל טבעית ומלטפת הם מתאימים במיוחד לווקל ג׳אז, בלדות ופולק. נקודת החולשה של הרמקול היא במת הסאונד וה-Imaging, שם ה-Transpuls 1500 פחות הצטיינו ולכן מוזיקה מודרנית ומורכבת היא אולי פחות כוס התה שלהם.
סיכום
ה-Magnat Transpuls 1500 הם רמקולים עצומים, שהפתיעו אותי בגדול. כשראיתי את נתון הנצילות ואת הגודל של הוופר העצום בקוטר 15 אינץ׳, ציפיתי לבס העמוק והדינמיות, אך הרבה פחות ציפיתי להעברה כה רגועה, נעימה ומרגשת עם ווקל טבעי ומלטף. כמובן שלא מדובר ברמקול מושלם ונקודת החולשה שלו התגלתה בשחזור במת הסאונד וה-Imaging.
הגודל של ה-Magnat Transpuls 1500 יכול להוות קושי בשילוב שלהם בסלון מודרני, אבל אם תצליחו להתגבר על כך, תקבלו כאן רמקול שמצליח לשלב דינמיות ורגש כמו שמעט רמקולים בקטגוריית המחיר שלו יכולים.
מחיר: 7,990 ₪
אחריות: 3 שנים
המערכת ששימשה אותי לסקירה:
מגבר משולב: Magnat MA900
סטרימר: Lumin U2 Mini
ממיר: Ayre QB9-DSD
כבלים:
כבל USB בין ה-Lumin U2 Mini לממיר: Nordost Blue Heaven
כבל XLR בין הממיר למגבר: Nordost Blue Heaven
כבלי רמקולים: QED XT25
חשמל:
כבל חשמל עבור הממיר: Nordost Blue Heaven
מפצל חשמל: QBASE QB8 Mark II
כבל חשמל עבור המפצל: Nordost Red Dawn