fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • Sony LinkBuds – אוזניות TWS יוצאת דופן במבחן

    הפעם קיבלנו לסקירה את האוזניות החדשות, Sony LinkBuds. ה-LinkBuds הן מהאוזניות המקוריות ביותר שנראו בשוק אוזניות ה-TWS והן בעלות עיצוב, מאפיינים ויכולות ייחודיות. אז האם מדובר בעוד מוצר מנצח של Sony, או שמדובר בגימיק בלבד?

    אנחנו מודים לישפאר, היבואן הרשמי של Sony בישראל, על כך ששלחו לנו את האוזניות הללו לצורך סקירה.

    Sony LinkBuds

    שורה תחתונה

    ה-Sony LinkBuds הן אוזניות TWS מקוריות במיוחד, שמראות לנו שניתן ליהנות מהמוזיקה שלנו גם בלי להיות מבודדים ומנותקים

    מה אהבנו
    • איכות בנייה טובה של האוזניות
    • נוחות מובילה בשוק, ללא חדירה אל תעלת האוזן
    • מודעות לאיכות הסביבה, שימוש בפלסטיק ממוחזר
    • מאפשרות להיות מודע לחלוטין לסביבה
    • סאונד אופייני של Sony, מאוזן, מפורט ודינאמי
    • איכות שיחה מצוינת
    • אפליקצייה נוחה וידידותית
    • תכונת ה-Wide Tap Area מפתיעה ושימושית
    נקודות לשיפור
    • עוצמה לא מספקת בכדי להתגבר על סביבה רועשת
    • לא ניתן להתחבר לשני מכשירים בו זמנית

    סקירת וידאו

    העומד למבחן: Sony LinkBuds

    ה-Sony LinkBuds הוא דגם ביניים חדש של אוזניות TWS מבית Sony והוא ממוקם מתחת לדגם הדגל המרשים של החברה, ה-Sony WF-1000XM4, ומעל לדגם הכניסה שלהם, ה-Sony WF-C500.

    כמובן שהדבר הבולט והייחודי ביותר של ה-Sony LinkBuds זהו העיצוב שלהם, שמחליף בעצם את הטיפ, שנכנס לתוך תעלת האוזן, בדרייבר עגול עם חור, שיושב מסביב לתעלה. העיצוב הזה עם החור הופך את ה-LinkBuds לאוזניות ה-TWS היחידות בשוק, שהן Open-Back. החור מאפשר בעצם לשמוע את הסביבה ולא להיות מנותק, בזמן שאתם מאזינים למוזיקה או מבצעים שיחות. בגלל העיצוב הייחודי הזה, ה-LinkBuds אינם כוללים מנגנון סינון רעשים אקטיבי – ANC.

    Sony LinkBuds

    זמן הסוללה של ה-LinkBuds הוא 5 וחצי שעות של האזנה למוזיקה ועוד 12 שעות על ידי טעינה בעזרת הקייס, כך שסך הכל זמן השימוש הוא 17 וחצי שעות. גרסת ה-BlueTooth היא 5.2 עם תמיכה בפורמטים: SBC ו-AAC. המשקל של האוזניות הוא כ-4 גרם והקייס כ-34 גרם. ה-LinkBuds עומדות בתקן IPX4, כלומר הן ימישכו לעבוד גם עם מתז מים קל או זיעה עליהם.

    הטכנולוגיות והיכולות של ה-LinkBuds

    ה-Sony LinkBuds מגיעים עם מעבד הסאונד המתקדם ביותר של Sony, ה-V1. זהו אותו המעבד שנמצא בדגם הדגל ה-WF-1000XM4.

    Sony LinkBuds
    מעבד ה-V1 ב-LinkBuds

    אחד השימושים הנפוצים ביותר באוזניות כיום הפך להיות קיום שיחות. ה-LinkBuds כוללת את טכנולוגיית ה-Precise Voice Pickup, שמנתחת את הקול ודואגת לכך שהצד השני ישמע אתכם בצורה ברורה, גם כשאתם בסביבה רועשת.

    מנגנון ה-DSEE, או Digital Sound Enhancement Engine, אחראי על שיפור האיכות של קבצים מכווצים ופחות איכותיים.

    יכולת ה-Adaptative Volume control, מאפשרת שינוי עוצמה אוטומטי בהתאם לרמת הרעש של הסביבה בה אתם נמצאים.

    יכולת ה-Speak to Chat תשהה את המוזיקה אם תתחילו לדבר, כך שתוכלו ליהנות משיחה מבלי שהמוזיקה תפריע.

    לסיום, יכולת ה-Wide Area Tap היא יכולת חדשה וייחודית עבור ה-LinkBuds. היכולת הזו מאפשרת לכם לשלוט באוזניות על ידי תיפוף על האזור מתחת לאוזן מבלי לגעת באוזניות כלל.

    Sony LinkBuds
    האזור שניתן להשתמש בו עבור ה-Wide Area Tap

    מודעות לסביבה

    בתכנון ה-LinkBuds חברת Sony מגלה יחס רציני לאיכות הסביבה. האריזה של ה-LinkBuds אינה כוללת פלסטיק כלל. האוזניות עצמן וקייס הטעינה עשויים מפלסטיק ממוחזר (מתעשיית הרכב).

    פתיחות ותקשורת

    מלבד המודעות לאיכות הסביבה, ה-LinkBuds מראים גם מודעות לתקשורת אנושית. אני חושב שהפכנו קצת לצבא של זומבים מתבודדים, כשכל אחד חמוש באוזניות מבטלות רעשים. אנחנו לא שומעים את הסביבה וגם לא משדרים נגישות ופתיחות. ה-LinkBuds מציעים גישה אחרת, גישה בה אנחנו יכולים ליהנות מהמוזיקה או הפודקאסטים החביבים עלינו ובו זמנית להיות נוכחים בסביבה שלנו, לתקשר עם אנשים ולשמוע את מה שקורה סביבנו.

    בגלל הפתיחות הזו, ניתן להיות עם האוזניות באופן קבוע מבלי לפספס דבר. כמובן שיש כאן גם את גורם הבטיחות, העובדה ששומעים את מה שקורה מסביבנו אומרת שנשמע רכבים מתקרבים, או עם מישהו צועק לכיוונינו.

    עיצוב ואיכות בנייה

    ה-LinkBuds מגיעים בקייס טעינה קטן ממדים, כזה שתוכלו לשאת בקלות בכיס. הקייס נפתח על ידי לחיצה על הכפתור בחלקו הקדמי, ליד הכפתור תמצאו את נורת החיווי. בחלקו האחורי של הקייס, יש את כניסת ה-USB-C לטעינה וכפתור ה-Pairing.

    Sony LinkBuds
    תכולת האריזה של ה-Sony LinkBuds

    ביחס לאוזניות אחרות של Sony, הרגשתי שאיכות הבנייה בקייס כאן מעט פחות טובה. בנוסף האוזניות מתחברות באמצעות מעין פין ולא בעזרת מגנטים.

    Sony LinkBuds

    לעומת זאת האוזניות עצמן בנויות מעולה, הפלסטיק מרגיש קשיח ומצד שני נעים למגע, כך שהוא לא אמור לגרום לתחושת אי נעימות בתוך האוזן.

    Sony LinkBuds

    ה-LinkBuds מגיעים בגימור לבן או שחור, אנחנו קיבלנו את הגימור השחור.

    אפליקציית השליטה ויכולות מתקדמות

    כמו דגמי האוזניות הקודמים של Sony שסקרנו, גם ה-LinkBuds מתחברים לאפליקציה של Sony. האפליקציה מזהה את הדגם ומציגה את האופציות הרלוונטיות עבור הדגם הנבחר. בשלב הראשון הרצתי תהליך עדכון אשר נמשך כ-10-15 דקות, על מנת לוודא שאני משתמש בגרסת הקושחה האחרונה. האפליקציה של Sony מסודרת ופשוטה לשימוש. היא מספקת הסברים לכל הגדרה וכוללת מדריכים מאוירים.

    Sony LinkBuds

    כמובן שהאפליקציה מציגה גם את אחוז הסוללה, מודיעה על עדכוני גרסה זמינים ועוד. האפליקציה כוללת גם אקווילייזר המאפשר לבחור בין מספר מצבי שמע מובנים, בנוסף למצב מותאם אישית.

    יכולת ה-Wide Area Tap החדשה

    כמעט כל דגם של Sony שמושק כולל איזו יכולת בלעדית חדשה. ה-LinkBuds מגיעים עם יכולת שנקראת Wide Area Tap. אם תפעילו את האופציה הזו, תוכלו לשלוט באוזניות על ידי תיפוף כפול ומשולש על האזור שמתחת לאוזן. דרך האפליקציה תוכלו לקבוע בעצמכם את המשמעות של התיפוף הכפול והמשולש בכל אחת מהאוזניות. כברירית מחדל, התיפוף הכפול הוא השהה/נגן והתיפוף המשולש הוא להעביר לשיר הבא.

    Sony LinkBuds

    במבט ראשון היכולות הזו נשמעת כגימיק מוחלט, אבל אני חייב לומר שזה נוח ביותר ומשפר את חווית השימוש פלאים. אין צריך לחפש את האזור הפעיל של האוזנייה, ואחרי כמה פעמים זה הופך להיות טבעי לשלוט באופן זה.

    נוחות ושימושיות

    ה-Sony LinkBuds הן אוזניות ייחודיות בנוף אוזניות ה-TWS, ולכן לוקח טיפה זמן להתרגל לגישה השונה שלהן. תארתי לכם לא פעם את חוסר ההנאה שלי מאוזניות שתקועות לי בתעלת האוזן, יש לי תעלה צרה במיוחד ולא פעם זה נגמר בתחושת חוסר נוחות ולעיתים אף כאב. כך ששמחתי במיוחד לקבל אוזניות, שאינן מחדירות דבר לתוך תעלת האוזן. מה שמחזיק את האוזנייה בתוך האוזן הוא רצועת גומי בחלקה העליון, לאחר שמכניסים את האוזנייה לאוזן יש לקפל את הלולאה של האוזנייה פנימה.

    Sony LinkBuds

    הנה סרטון שמדגים כיצד יש להרכיב את אוזניות ה-LinkBuds:

    הלולאות מגיעות ב-5 מידות שונות, המידה שאיתן האוזניות מגיעות היא M ובנוסף מגיעה קופסה עם המידות XS, S, L ו-XL. זה דורש מעט ניסוי וטעייה להבין מהו הגודל המתאים. Sony ממליצים לנער את הראש כדי לוודא שאכן האוזניות יושבות כמו שצריך. אני בסופו של דבר החלטתי על S באוזן ימין ו-M באוזן שמאל.

    לאחר שמוצאים את הגודל המתאים ומתרגלים לפעולת ההרכבה של האוזנייה, ניתן להגיע לרמת נוחות מצוינת. נוחות של אוזניות TWS היא משהו סובייקטיבי ביותר, כיוון שמבנה האוזן של כל אחד הוא שונה. עבורי ה-LinkBuds הן כנראה אוזניות ה-TWS הנוחות ביותר שיצא לי להתנסות בהן. הרכבתי אותן במשך שעות ארוכות, עם מינימום תחושות של חוסר נוחות, עד כדי כך שלעיתים אפילו שכחתי שהן שם.

    מכיוון שמדובר באוזניות כל כך ייחודיות, היה לי חשוב לבדוק את התפקוד שלהן בסביבות מגוונות.

    ה-LinkBuds מחוץ לבית

    יצאתי עם ה-LinkBuds לסיבוב בחוץ. דבר ראשון, לאחר שמוצאים את המידה הנכונה, הרגשתי ביטחון רב בכך שהן לא יפלו ומצד שני הן לא מציקות כלל. מספר ילדים שיחקו כדורגל ליד הבית, יכולתי לשמוע בקלות את הקולות שלהם ולהרגיש לא מנותק. עוצמת הווליום הייתה על חצי בערך וזה הספיק עבורי כדי לאפשר לי ליהנות מהמוזיקה. הבס מרגיש מעט חלש ופחות פאנצ׳י, אבל המיד נשאר ברור ונעים. כשהתקרבתי לכביש ומכוניות חלפו על פני, רעש המנוע שלהן ממסך יותר את המוזיקה ובעוצמת רעש כזו שומעים הרבה פחות טוב.

    המשכתי בהליכה ובדקתי את עוצמת הניגון המקסימלית של ה-LinkBuds. לא מדובר בעוצמה מחרישת אוזניים, כך שהעוצמה המקסימלית שלהן דיי מוגבלת. מה שאומר שאם תהיו בסביבה רועשת מאוד, תתקשו ליהנות מהמוזיקה שלכם. אספתי את הבן שלי מאחד החוגים שלו והלכנו ברגל הביתה. בדרך ניהלתי שיחה עם בני תוך כדי האזנה למוזיקה. יכולתי בקלות לשמוע אותו, לא הרגשתי לרגע שאני צועק ותוך כדי זאת, עדיין שמעתי את המוזיקה.

    נהניתי במיוחד מהחוויה של להיות בחוץ עם ה-LinkBuds, זו תחושה קלה וטבעית, אין תחושה של ניתוק וכאילו אני בעולם משלי. יחד עם זאת, אם אתם כן מחפשים חווייה של ניתוק, או סינון רעשים כמו מנוע של מכונית, לא תקבלו את החוויה הזו מה-LinkBuds.

    ה-LinkBuds במשרד

    השתמשתי ב-LinkBuds בתור האוזניות הראשיות שלי במשרד, מה שכלל שיחות דרך Teams וגם שיחות ״חיות״ עם אנשים תוך כדי שאני מרכיב את האוזניות. בכל השיחות שערכתי, שמעתי מעולה וברור, וגם הצד השני דיווח על איכות טובה, לא פחות מהאוזניות החוטיות עם המיקרופון הייעודי, שמשמשות אותי לרוב.

    נקודה אחת שיש לשים לב אליה היא שהפתיחות של האוזניות עובדת לשני הכיוונים, כמו שאתם שומעים את הסביבה, הסביבה גם יותר שומעת את מה שהאוזניות מנגנות. כך שמומלץ לוודא שעוצמת הניגון שלכם היא במידה הנכונה, שלא תפריע לסובבים.

    לסיכום חלק המשרד, מצאתי את ה-LinkBuds נוחות מאוד בתור אוזניות לסביבת העבודה וקיום שיחות אונליין.

    מבחן ההאזנה

    מבחן ההאזנה התבצע בסביבה ביתית שקטה באופן יחסי, על מנת לבחון את הפוטנציאל המקסימלי של ה-LinkBuds. כפי שציינתי, הפערים בסאונד ככל שהסביבה רועשת יותר מתבטאים בעיקר בביצועי הבס של ה-LinkBuds וביכולת שלהם באופן כללי להתגבר על רעשי הסביבה באמצעות הגברת עוצמת הניגון.

    ה-LinkBuds שודכו לטלפון iPhone 12 Pro והשירים הוזרמו משירות Tidal.

    שיחקתי מעט עם מצבי השמע והאקוולייזר וההעדפה שלי הייתה להאזין עם פרופיל הסאונד הטבעי של ה-LinkBuds, כלומר כשהאקוולייזר על Off.

    בחרתי הפעם לפתוח בקצת ג׳אז, ותחילה במלכת ז׳אנר הווקל ג׳אז, Diana Krall. בחרתי ביצירה Autumn In New York. הפתיחה כוללת גיטרה חשמלית, שנשמעת נקייה ומלאה. הווקל של דיאנה עמוק, מלטף וממורכז. עבודת שחזור הבס מרשימה ויש הפרדה טובה בין הגיטרה, הווקל והבס. הכינורות משולבים ברקע, הם מרגישים צלולים ומאוזנים בעוד הפסנתר מרגיש מפורט ועגלגל. הרקע שקט והפרזנטציה הכללית רכה ונעימה.

    המשכתי לקטע ג׳אז אינסטרומנטלי דינאמי ומרגש, Take The L Train של Brooklyn Funk Essentials. הבס בקטע snappy והדוק, מרגישים מעט בחוסר עומק בבס, אבל רמת הפירוט מצוינת. הפסנתר משוחזר באופן נקי ומופרד מהבס. קלידי הפסנתר מרגישים כאילו הם נשארים מעט באוויר אחרי הניגון וזה מייצר תחושה נעימה. החצוצרה רכה ומעודנת, לא צורמת כלל בחלק הגבוה. פרזנטציה מאוזנת ומהנה.

    מכאן עברתי לקצת מוזיקה אלקטרונית. תחילה הקטע Pesa של הכנר האיטלקי, Lino Cannavacciuolo. הבס שה-LinkBuds מצליחים לשחזר בקטע הזה, מעט חסר בעומק, אבל הוא מפתיע ומפורט. ה-imaging מרשים, מרגישים את האפקטים הקטנים פזורים לכל רוחב ועומק הבמה. הכינור נקי, צלול ועוצמתי והוא מופרד בצורה נהדרת מהבס והאפקטים. הפרזנטציה מדויקת והבמה רחבה, בקטע הסיום כמה מהאפקטים מרגישים אפילו מעט רחוקים מהאוזניים, כמו שמצופה באוזניות open-back.

    הקטע האלקטרוני הכמעט קבוע שלי הוא The Game Has Changed של Daft Punk. הפרזנטציה מפתיעה ברמת הדינאמיות והאנרגטיות שלה. הסאונד מפורט בפיצוצי הבס ובשובל האלקטרוני שמגיע אחריהם. ה-LinkBuds משחזרים את האנרגטיות של הקטע ובו זמנית הם נשארים מאוזנים ומאופקים במידה הנכונה.

    המשכתי לשני קטעים אנרגטיים ובעלי בס עמוק. תחילה Birds של Dominique Fils-Aimé. שכבת הבס הנמוך מתפזרת יפה על פני בימת הסאונד, אך היא מביאה את ה-LinkBuds לקצה והבס הנמוך מרגיש מעט חסר פירוט. לעומת זאת נקישת האצבעות, שמייצרת את המקצב בשיר, היא מהירה והדוקה. הווקל של דומיניק ממורכז ומלא ניואנסים, רמת הפירוט במיד ובאפקטים הקטנים מעולה והפרזנטציה הכללית רכה.

    הקטע הבא שבחנתי הוא No Sanctuary Here של Chris Jones. המקצב הממכר של הקטע מועבר באופן מדויק על ידי ה-LinkBuds. המיד מרגיש נקי ויש הפרדה מצוינת בין השירה הראשית לשירת הליווי. המנעד בקולו של כריס מעובר בצורה מרשימה עם בס עמוק. הגיטרה מפורטת בצורה מרשימה.

    בשביל לבחון מוזיקה רגועה יותר בחרתי בבלדת הפולק Desert Star של Mark Wilkinson. הגיטרה של מארק מלאה בפרטים ומופרדת יפה משכבת הבס, שמלווה את הפריטה. הווקל רגוע, מרגש ומופרד מהגיטרה. ה-LinkBuds עושים עבודה ראויה בשחזור הרגש של הקטע, אם כי כן הרגשתי רצפת רעש מעט גבוהה כאן.

    הקטע שמשמש אותי לבחינת דינאמיות לאחרונה הוא Heart Beat של Antonio Forcione. הבס מרגיש מהיר ומפורט, הגבוהים רגועים ולא צורמים, רמת הפירוט במיד מעולה. המעברים הרבים של הקטע מניגון שקט להתפרצות פתאומית, מועברים בצורה טבעית וחלקה.

    בחרתי לסיים הפעם בקטע שבחרתי לשיר השבוע לפני מספר שבועות ומאז לא יוצא לי מהראש, Help Yourself To Me של להקת הרוק האלטרנטיבי הרך מנורוגיה, Madrugada. הקטע מתחיל בסאונד עוצמתי ועשיר, שמאפשר ל-LinkBuds להפגין את האנרגטיות שלהם. זה ממש לא סתם סאונד עוצמתי, יש כאן הפרדה מצוינת, הפסנתר, התופים והווקל, כל אחד נמצא במקום שלו. הווקל של הסולן עמוק ומלטף ומועבר בצורה נקייה ומפורטת. דרך מעולה לסיים בה את המבחן.

    סיכום

    Sony LinkBuds

    השקת ה-Sony LinkBuds, היא מהלך אמיץ וחדשני מצד חברת Sony. בעוד רוב החברות, כולל Sony עצמה, נלחמות על ״מי יבודד אותנו טוב יותר מהסביבה״, כאן Sony הלכו לכיוון הפוך לחלוטין. ה-LinkBuds באים לחבר אותנו חזרה לסביבה ולהראות לנו, שניתן ליהנות מהמוזיקה שלנו גם בלי להיות מבודדים ומנותקים.

    המחשבה המקורית והחדשנית ממשיכה בעיצוב. מסתבר שאוזניות TWS לא חייבות להיות מוחדרות לתוך תעלת האוזן, מה שגורם ל-LinkBuds להיות מאוזניות ה-TWS הנוחות ביותר שיצא לי להתנסות בהן. דוגמה נוספת לחשיבה החדשנית היא תכונת ה-Wide Area Tap, שמאפשרת לשלוט באוזניות על ידי תיפוף מתחת לאוזן מבלי צורך למצוא את המיקום המדוייק של האוזנייה.

    בחנתי את האוזניות גם בשהייה בחוץ וגם בתור אוזניות לשימוש משרדי, כולל ביצוע שיחות. נהינתי מאוד מהחוויה של להרגיש נוכח ומעורב במה שקורה סביבי ובו בזמן ליהנות מהמוזיקה שלי, או משיחות Zoom\Teams באיכות מצוינת. אם אתם עובדים במקום רועש או מחפשים ניתוק, האוזניות הללו לא יתאמו לכם, אבל לרובינו זו יכולה להיות חווייה חיובית ונוחה.

    בנושא איכות הסאונד, ה-LinkBuds ממשיכים את ביצועי הסאונד הגבוהים, המזוהים עם אוזניות מבית Sony. הסאונד מאוזן, מפורט ודינאמי במידה מרשימה. הבס אולי לא עמוק כמו אוזניות הדגל שלהם, אבל ביצועי המיד והפרזנטציה הכללית הם ברמה דומה.

    ברמה האישית, התחברתי מאוד לחוויה של ה-Sony LinkBuds ולמה שהן משדרות, פתיחות ושילוב בין סאונד למחוברות לסביבה. גם אם האוזניות לא יתאימו לכולם, אני חושב שיש כאן חשיבה מחוץ לקופסה ומוצר מרשים ומקורי. לו אני הייתי מחפש לרכוש אוזניות TWS לעצמי, ה-Sony LinkBuds היו גבוה מאוד ברשימה שלי.

    מחיר: 799 ₪
    אחריות: שנה מבית ישפאר

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    תגובה אחת

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן