הפעם הגיעו אלינו לסקירה אוזניות ה-TWS החדשות, Sony WF-C700N. מדובר בדגם כניסה-ביניים של החברה ולכן מה שמעניין אותנו לגלות בסקירה הוא האם גם ברמה זו נרגיש את ה-DNA של Sony.
אנחנו מודים לישפאר, היבואן הרשמי של Sony בישראל, על כך ששלחו לנו את האוזניות הללו לצורך סקירה.
השורה התחתונה
ה-Sony WF-C700N מביאות את הסאונד האופייני ומנגנון ה-ANC של Sony לרמת מחיר נגישה מאי פעם
מה אהבנו
- אוזניות נוחות, ויציבות באוזן
- האפלקיציה המצוינת של Sony, כמו בדגמים הבכירים
- מנגנון ANC אפקטיבי במיוחד
- סאונד בעל בס פאנצ׳י ועמוק, אך בו זמנית מאוזן
- מחיר נגיש
נקודות לשיפור
- החסרון הגדול ביותר שמצאתי ב-C700N הוא שה-LinkBuds S נמכרות כעת באותו המחיר
סקירת וידאו
ליין ה-TWS של Sony
חברת Sony השיקה שלל דגמים פופולריים ומוצלחים בתצורת ה-TWS בשנים האחרונות. כולל אוזניות ה-LinkBuds המקוריות, והאוזניות שאנחנו בחרנו בהן כאוזניות השנה שלנו בקטגוריית ה-TWS בשנת 2022, ה-LinkBuds S.
בנוסף, אוזניות הדגל של החברה בתצורת ה-TWS הן עדיין ה-Sony WF-1000XM4. כעת Sony משיקה אוזניות חדשות, המכוונות לפלח השוק שמחפש אוזניות יומיומיות, נוחות, מעוצבות ומתקדמות, אך אינו מעוניין לשלם את מחיר הפרימיום של אוזניות הדגל. בדיוק כאן נכנסות לתמונה אוזניות ה-Sony WF-C700N החדשות.
העומד למבחן: Sony WF-C700N
אוזניות ה-Sony WF-C700N מהוות גישה חדשה של Sony ברמת המחיר הזו, עד כה ברמות המחיר הללו האוזניות היו דיי בסיסיות ולא כללו שלל תכונות מתקדמות כמו למשל ה-ANC המתקדם של Sony. אז לא עוד, למרות שה-Sony WF-C700N הן בקטגוריית מחיר של 550 ₪, הן כוללות מפרט עשיר.
הדרייבר הינו בקוטר 5 מ״מ. המשקל של ה-C700N הינו כ-4.6 גרם כל אחת כולל הטיפ שלהן. גרסת ה-Bluetooth הינה 5.2 עם תמיכה במקודדים של SBC ו-AAC. בולט כאן בהעדרו מקודד ה-LDAC הבכיר של Sony.
כפי שציינו ה-C700N מגיעים עם מנגנון ה-ANC של Sony וכל האפשרויות המתקדמות שקשורות במנגון כמו ה-ANC כמו ה-Adaptive Sound Control.
ה-Sony WF-C700N כוללות גם את מנגנון ה-DSEE של Sony מבצע upscale לשירים במטרה לנסות להשלים את הפרטים, שהלכו לאיבוד מהלך הכיווץ.
אורך חיי הסוללה הוא 7.5 שעות בשימוש עם ANC, כאשר נרתיק הטעינה יעניק לכם עוד 7.5 שעות.
עיצוב ואיכות בנייה
Unboxing בתמונות:
מה בקופסה? האוזניות מגיעות בתוך נרתיק טעינה מוערך ושטוח. בנוסף מקבלים כבל טעינה מ-USB C ל-USB רגיל ושני טיפים בגדלים שונים להחלפה. כרגיל הגודל שמורכב הוא האמצעי ובנוסף יש גודל קטן יותר וגדול יותר. אני מיד החלפתי לגודל הקטן ביותר.
העיצוב של האוזניות מזכיר מאוד את דגם ה-LinkBuds S, וזהו העיצוב הקלסי של אוזניות ה-TWS של Sony. במרכז האוזנייה ישנו כפתור פיזי (זאת בניגוד למשטח המגע ב-LinkBuds S). על האוזניות כתוב Sony בקטן, איכות הפלסטיק מרגישה טובה וקשיחה מספיק. הטיפים עשויים מסילקון חלק.
איכות הפלסטיק של נרתיק הטעינה היא מצויינת הדופן עליונה שלו עבה ויציבה. הגימור של הנרתיק מעט מחוספס, מה שאמור להקטין את הסיכוי שהוא יחליק לכם מהיד.
אנחנו קיבלנו את הגימור השחור. האוזניות זמינות גם בגימורים לבן וגימור סגלגל שנקרא Violet.
השימושיות ואפליקציית השליטה
נתחיל קודם כל מהשימושיות באוזניות, שמתבטאת בשליטה בהם בעזרת הכפתורים. בעיקרון שתי האסכולות לשליטה באוזניות TWS הן כפתורים, או משטחי מגע. הדגמים היקרים יותר מגיעים לרוב עם משטחי מגע, זו נחשבת לשיטת שליטה מתקדמת יותר. האמת היא שיש יתרונות וחסרונות לכל שיטה, עם הכפתורים אם תנסו ללחוץ עליהם באצבע אחת, זה ידחוף את האוזנייה לתוך האוזן שלכם וזו חוויה פחות נעימה. ניתן לפתור זאת על ידי שימוש בשתי אצבעות, כאשר אחת מהן מספקת קונטרה וכך האוזנייה לא תדחף לתוך האוזן. אני מסכים שזה פחות נוח, אך יחד עם זאת אני מצאתי את משטחי המגע רגישים יותר ולא פעם כאשר ניסיתי לסדר את המיקום של האוזנייה בתוך האוזן, המשטח היה נלחץ וזה מעט מרגיז.
אפליקציית השליטה של ה-Sony WF-C700N היא האפלקציה המוכרת של Sony. כאן לחלוטין מתבטא היתרון לגודל, חברה גדולה כמו Sony יכולה לפתח אפליקציה אחת מתקדמת ואז לתת אותה לכל המשתמשים שלהם בלי קשר לדגם הספציפי. כך שגם משתמשים של דגמי הכניסה מקבלים אפליקציה מתקדמת ומשוכללת.
האפליקציה מאפשרת לראות את מצב הסוללה, להגדיר את מנגנון ה-ANC ולשנות את הסאונד בעזרת ה-EQ.
נוחות
בתור אחד שהוא רגיש מאוד לדברים שתקועים לו באוזניים, לא כל אוזניית TWS או כפתור מתאימה לי, אני מוצא את האגרונומיה של Sony ומידות הטיפים שהם מספקים מאוד מתאימים לי. לאחר ההחלפה למידה הקטנה ביותר, האזנתי במשך כשעה פלוס, בנוסף להליכה איתן בחוץ וחזרתי כמעט עם אפס תחושות של אי נוחות.
אז איך ה-Sony WF-C700N משתוות ל-LinkBuds S מבחינת הנוחות? שוב יש כאן עיניין של יתרונות וחסרונות. הטיפים של ה-LinkBuds S רכים ונעימים יותר, כך שלאחר האזנה ארוכה, ה-LinkBuds S פחות גרמו לי לזכור בכלל שהיה לי משהו בתוך האוזן. לעומת זאת מצאתי את היציבות והדרך שבה ה-C700N יושבים בתוך האוזן עדיפים. ה-C700N נכנסו טוב יותר לאוזן שלי ונשארו יציבות יותר בעת תנועות ראש והליכה.
מנגנון ה-ANC
יצא לי להתרשם מאוזניות של מספר מותגים בשנים האחרונות ואם יש תכונה אחת בה האוזניות של Sony נמצאות בבירור לפני כולם מבחינתי זהו מנגנון ה-ANC. בשנים האחרונות נראה ש-Sony גם מביאה את המנגנון הזה לאוזניות הכניסה שלהם, בטווח המחיר הזה אני חושב שביצועי ה-ANC של ה-C700N הם חסרי תקדים ממש.
בחנתי את ה-ANC בבית כשהטלוויזיה דולקת ואנשים מדברים, בהליכה בחוץ וגם בטיסה, השתמשתי בהם במהלך הטיסה שלי אל תערוכת מינכן 2023. בכל אחד מהמצבים האלה ה-C700N הצליחו להשתיק באופן מרשים במיוחד את רעשי הסביבה. למרות שה-C700N זולות יותר מה-LinkBuds S, אני חושב שגם אם קיים פער כלשהו בביצועי ה-ANC, הוא זניח לחלוטין ושתי האוזניות האלה עושות עבודה פנטסטית.
אולי נקודת החולשה היחידה של מנגנון ה-ANC ב-C700N היא רוחות. בעת רוח חזקה, הרבה מרעש הרוח חדר לתוך האוזן.
שימושים מעבר למוזיקה
קיימתי כמה שיחות בעת שאני בחוץ, שמעתי מעולה גם כשהייתה רוח, גם הצד השני דיווח ששמעו אותי טוב.
בסרטוני יוטיוב, הרגשתי lag ממש קטן בין האודיו והוידאו, זה לגמרי נסבל, אבל בהחלט שמתי לב אליו.
מבחן ההאזנה
מבחן ההאזנה התבצע בחיבור האוזניות אל טלפון iPhone 12 Pro והזרמה משירות Tidal.
הפעם בחרתי להתחיל בבלדת קאנטרי נעימה והרמונית מתוך האלבום החדש, Stand in the Joy, של הזמר והכותב הקנדי, William Prince. האזנתי לקטע הפתיחה, When You Miss Someone. הווקל מופרד בצורה טובה והעומק בקולו של Prince מועבר בצורה משכנעת. הבס מפתיע בפנצ׳יות שלו, הוא מוסיף אנרגטיות לחוויית ההאזנה, אך הוא גם מאוזן. ללא ספק יש כאן את אופי הסאונד הנקי והמדוייק של Sony.
ניצלתי את הקטע גם לבחון את מנגנון ה-DSEE של האוזניות, מדובר באלגוריתם upsampling של Sony. אני מוכח לומר שבדגמים אחרים של החברה, העדפתי לכבות את המנגנון. בגדול אני לא חסיד של לעבד את האודיו, ולנסות להשלים פרטים בכל מיני שיטות. יחד עם זאת, דווקא עם ה-Sony WF-C700N כן העדפתי את התוצאה כשהמנגנון דלוק. ה-DSEE מוסיף קצת פאנצ׳יות וחיות לסאונד, אז נכון אם אתם אודיופילים הדוקים, יכול להיות שתרגישו במעט ירידה בטבעיות של הסאונד, אבל זו פשרה לעומת תוספת החיות שהייתה לי נעימה. כך שאני מציע לכם להתנסות אם ה-DSEE ולראות מה אתם מעדיפים.
הקטע השני שבחרתי מגיע מהאלבום החדש, Evolution of Joy, של הזמרת, הכותבת והגיטריסטית המוכשרת, Jackie Venson. בחרתי בקטע All Rise. זהו קטע גיטרה קצבי שכולל לא מעט אפקטים אלקטרונים. דרך ה-C700N ישנה הפרדה טובה, הווקל מאוד ברור וקולה המיוחד של Jackie מובחן. הגיטרה כוללת בשרניות טובה והאפקטים הקטנים מופרדים ומפורטים במידה טובה. זהו קטע דיי מורכב וה-C700N מצליח להעביר את השכבות השונות בו באנרגטיות וניקיון טובים.
ממשיכים עם הגיטרה והפעם גיטרת ג׳אז של Nguyên Lê, מתוך אלבומו החדש, Silk and Sand. בחרתי בקטע Onety-One. מקצב התוף מרגיש עוצמתי פאנצ׳י ועמוק דרך ה-Sony WF-C700N. לצד כך, הבס מספיק הדוק ומפורט. הגיטרה מהירה ומופרדת ברמה טובה. האמצע הקטע יש סולו תופים מהיר, כל מכת תוף נשמעת בנפרד, ללא ערבוב ביניהן. לחלוטין שחזור מפתיע.
מכאן נמשיך לאלקטרוני, הקטע הכמעט קבוע שלי לאחרונה הוא Still Waters Run Deep של ההרכב הגרמני, Carolin No מתוך האלבום Favorite Sin. זהו קטע עם בס מהיר ושוב ה-C700N משחזרים זאת באופן ראוי ביותר. אפקט הפעמונים נשמע מעט מעוגל, ולא מספיק חד ומצלצל, אך עדיין נעים. האיזון של הבס מרשים והווקל מופרד ובעל רמת ניקיון טובה. הקטע הזה משמש גם לבחינת במת סטריאו וכאן ה-C700N פחות מצטיין. עדיין ההעברה הינה מאוזנת, פאנצ׳ית ואנרגטית.
בשביל להמשיך בגיוון המשכתי לקטע בלוז רוק עוצמתי של ההרכב הנהדר Misty Blues, מתוך אלבומם Outside the Lines, הקטע שבחרתי נקרא Grip Your Soul. זהו אולי קטע הרוק הכי בועט באלבום וה-C700N מעבירים את המקצב, האנרגטיות והפאנצ׳יות באופן משכנע ביותר. רמת הפירוט בגיטרה יכלה להיות מעט טובה יותר. הווקל ברור ובעל רמת פירוט טובה. הפרנטציה הכללית בועטת ועוצמתית כראוי לקטע הזה.
אז אחרי כל האנרגטיות והפאנצ׳יות הזו, בחרתי לסיים עם משהו רגוע ומעודן. בחרתי בקטע Mamona, מתוך האלבום Biała flaga של צמד הנגניות הפולניות, Hania Rani & Dobrawa Czocher.
כאן ה-C700N מראים שהם לא רק מצטיינים בשחזור בס ותופים, הפסנתר כולל רמת פירוט טובה והדיקות, שמאפשרת לשמוע את הפער בין כל אחד מהקלידים ואת ההבדלים בדינימיות. גם הצ׳לו מופרד היטב ורמת הניקיון והרגש של הקטע מועברת כאן באופן מספק ומפתיע ביותר.
השוואה קצרה של ה-Sony WF-C700N מול ה-Sony LinkBuds S
התייחסתי כבר בכתבה להבדלים מבחינת הנוחות והשימושיות. הבדלים נוספים הם שה-LinkBuds S תומכים במקודד ה-LDAC הבכיר של Sony וזמן הסוללה שהנרתיק שלהם מוסיף הוא 14 שעות, בניגוד ל-7.5 של ה-WF-C700N.
מבחינת ה-ANC, גם אם קיים הבדל, הוא דיי מינורי ושני הדגמים עשו עבודה פנטסטית בנושא זה.
כך שנשאר לנו רק נושא הסאונד. ההשוואה נעשתה בעזרת iPhone, כלומר מכשיר שאינו תומך ב-LDAC, לכן שתי האוזניות עשו שימוש במקודד AAC. הבס של ה-WF-C700N מפתיע בעומק שלו ולפחות בהגדרות הסאונד ללא ה-EQ, הבס אפילו עמוק יותר מה-LinkBuds S. לעומת זאת, ה-LinkBuds S כוללים יותר עידון, רמת ניקיון מעט טובה יותר, פירוט טוב יותר במיד-בס התחתון וגם סאונד עוטף יותר. הפערים הם ממש לא עצומים, אך עדיין מורגשים.
מכיוון שה-LInkBuds S הן כבר דגם ישן יותר, הן נמכרות כעת במחיר זהה ל-WF-C700N, כך שכל עוד ניתן להשיג אותם, ה-LInkBuds S הן עדיין הבחירה המומלצת ביותר מבחינתי.
סיכום
כשחברת Sony הכריזה על ה-Sony WF-C700N הם הבטיחו להביא את איכות הסאונד והיכולות המתקדמות שלהם גם לרמת מחיר נגישה יותר. לטעמי הם עומדים בגדול בהבטחה שלהם, ה-WF-C700N נשמעים דינמיים, משחזרים בס באופן עמוק ופאנצ׳י, אך עדיין מאוזן ואינו משתלט. לא פחות מרשים היה מנגנון ה-ANC ב-WF-C700N, שמצליח להשתיק את רוב רעשי הסביבה.
החסרון היחיד שמצאתי ב-Sony WF-C700N הוא שניתן להשיג את ה-Sony LinkBuds S באותו מחיר כעת. זו כנראה תופעה זמנית, עד שה-LinkBuds S יגמרו מהמלאי.
כך שאם אתם מחפשים אוזניות TWS עם מנגנון ANC מתקדם, אפליקציית שליטה מובילה ואיכות סאונד מרשימה במחיר נגיש, ה-Sony WF-C700N צריכים להיות גבוה ברשימה שלכם.
מחיר: 549 ₪