הפעם קיבלנו לסקירה את אוזניות הדגל החדשות והמסקרנות, ה-Sony WH-1000XM5. סדרת ה-WH-1000X של חברת Sony מככבת בראש מצעד האוזניות האלחוטיות המומלצות במשך שנים. כעת עם השקת הדגם החדש, נוכל לבחון האם Sony עושה מספיק על מנת לשמור על ההובלה שלה בשוק.
אנחנו מודים לישפאר, היבואן הרשמי של Sony בישראל, על כך ששלחו לנו את האוזניות הללו לצורך סקירה.
שורה תחתונה
ה-Sony WH-1000XM5 ראויות להיקרא אוזניות דגל עם חווית שימוש מתקדמת, מנגנון ANC מוביל ואיכות סאונד מאוזנת ודינאמית
- עיצוב משודרג ומרענן
- מנגנון ה-ANC הכי טוב ששמענו
- נוחות ביותר להרכבה עם חומרים רכים ומשקל קל
- חוויית שימוש חכמה ומתקדמת עם יכולת ה-Adaptive Sound Control
- יכולת חיבור לשני מכשירים במקביל
- סאונד מאוזן ומפורט בעל בס עמוק והדוק
- סוללה שמחזיקה עד 40 שעות (ללא ANC)
- שליטה באמצעות האוזנייה הימנית בלבד
- בחיבור במקביל לשני מכשירים (טלפון ומחשב), מידי פעם חווינו ניתוקים בשיחות זום
סקירת וידאו
העומד למבחן: Sony WH-1000XM5
אם כך, ה-Sony WH-1000XM5 הינו הדור החמישי של האוזניות המצליחות של Sony. כשסדרת מוצרים זוכה להצלחה, לא פעם זה מוביל את החברה להמשיך ולייצר את אותו המוצר עם שינויים מינוריים ודיי חסרי חשיבות. משהו בסגנון של ״לא מחליפים סוס מנצח״. הפעם חברת Sony הפגינו אומץ ועשו לא מעט שינויים ב-WH-1000XM5, גם מבחינת העיצוב וגם בתכנון שלהם.
קצת נתונים טכניים:
גרסאת ה-Bluetooth היא 5.2 עם תמיכה במקודדים: SBC, AAC, LDAC
זמן הסוללה הוא עד 30 שעות עם מנגנון ה-ANC ועד 40 שעות ללא המנגנון.
המשקל של האוזניות הוא כ-250 גרם.
השדרוגים ב-Sony WH-1000XM5
השינוי הבולט ביותר הוא כמובן בפן העיצובי, אחרי שנים עם אותו העיצוב פחות או יותר, ה-1000XM5 מגיעות עם קשת דקה יותר וחיבור מעוצב יותר של האוזניות אל הקשת. כיוון המידה מתבצע באמצעות סליידר הנמצא ממש מעל לאוזניות (בדגם הקודם זה היה גבוה יותר על גבי הקשת). שינוי נוסף הוא באופן הקיפול. דגם ה-1000XM4 היה מתקפל בצורת שבלול על מנת להכניס אותו אל תיק הנשיאה, לעומתו דגם ה-1000XM5 אינו מתקפל, ונכנס אל תיק הנשיאה בגודל מלא. אני חושב שה-1000XM5 כולל עיצוב צעיר ומהודק יותר, וזהו בהחלט צעד בכיוון הנכון מבחינת Sony.
הנה כמה תמונות המשוות בין ה-1000XM4 ל-1000XM5:
השינוי התיכנוני הגדול הוא דרייבר חדש לחלוטין, שפותח במיוחד עבור ה-1000XM5. זהו דרייבר בקוטר של 30 מ״מ (לעומת ה-40 מ״מ בדגם הקודם) והוא עשוי מתרכובת המבוססת על carbon fiber, חומר הידוע בתכונות קלות משקל וקשיחות, שמהוות שילוב נהדר עבור ייצור דרייברים.
(Image Credit: Sony)
אחת התכונות המרכזיות של האוזניות היא מנגנון סינון הרעשים האקטיבי של Sony, שנחשב למוביל בעולם. ב-WH-1000XM5 המנגנון עולה מדרגה נוספת. כעת האוזניות כוללות שני מעבדים השולטים ב-8 מיקרופונים, המעבדים הם ה-V1 והמעבד שאחראי על מנגנון הסינון, ה-QN1. שיפור מנגנון הסינון הוא בתדרי המיד והגבוהים. תכונה חדשה נוספת היא ה-Auto NC Optimizer, שמבטיחה להתאים את המנגנון לסביבה שבה אתם נמצאים.
(Image Credit: Sony)
גם בנושא איכות השמע בשיחות נעשה שיפור ב-Sony WH-1000XM5, טכנולוגיית ה-Voice Pickup מנצלת את את ארבעת המיקרופונים, שפונים החוצה וקולטים את הסביבה, יחד עם אלגוריתם מבוסס בינה מלאכותית ומנגנון ביטול רעשי רוחות, האוזניות מצליחות לבודד באופן מדויק את הקול של הדובר ולהעביר אותו באופן נקי.
(Image Credit: Sony)
תכונות נוספות של ה-Sony WH-1000XM5
תכונות נוספות של ה-Sony WH-1000XM5 כוללות את יכולת ה- Speak-to-Chat, אשר תעצור את המוזיקה אוטומטית ברגע שתתחילו שיחה עם מישהו. טכנולוגיית ה-Adaptive Sound Control, יכולה להתאים את הסאונד ורמת מנגנון ה-ANC ביחס לסביבה בה אתם נמצאים או לפעולה שאתם עושים (ישיבה/עמידה, הליכה וריצה).
מנגנון ה-DSEE Extreme, מאפשר לעשות upscale לקבצים הדיגיטליים שלכם ולהפיח בהם חיים חדשים עם רמת פירוט גבוהה. כמובן שה-WH-1000XM5 תומכות בפרוטוקול ה-360Reality Audio, של Sony לחוויית סאונד עוטפת ותלת ממידית בשירותי מוזיקה תומכים.
חברת Sony שמה חשיבות רבה לשמירה על איכות הסביבה, האריזה של WH-1000XM5 אינה כוללת חומרים פלסטיים בכלל, במקום זאת נעשה שימוש בחומרים ממוחזרים.
עיצוב ואיכות בנייה
סרטון ה-Unboxing:
תכולת האריזה כוללת תיק נשיאה מבד דיי קשיח, כבל טעינה USB-C ל-USB רגיל וכבל אוזניות 3.5 מ״מ לחיבור קווי.
בנושא העיצוב ה-Sony WH-1000XM5 מהוות שדרוג מבחינתי בהשוואה לדגם היוצא, הם מרגישים דקים יותר, פחות מאסיביים, וחיבור האוזניות אל הקשת הוא אלגנטי.
למרות זאת אני עדיין חושב שמדובר באוזניות בעלות עיצוב מאופק ביותר, מלבד הכיתוב המוזהב של Sony על החלק שמחבר בין הקשת והאוזניות, אין שום סממן עיצובי לאוזניות. ברמת מחיר כזו, הייתי רוצה לראות עיצוב מעניין יותר.
הקשת עצמה והפדים של האוזניות עשויים מעור סינתטי רך ונעים למגע. ההרכבה של האוזניות מרגישה גמישה וקלילה. האוזניות מסתובבות בקלות מה שמאפשר להניח אותן בקייס שלהן וגם לסובב אותן כשמניחים אותן על הצוואר, כדי שהן לא יחנקו. איכות הבנייה כאן ראויה ביותר.
אפליקציית השליטה ויכולות מתקדמות
אפליקציית השליטה של Sony היא כנראה הנוחה והמתקדמת בשוק. היא מזהה כל דגם שמתחבר אליה ומתאימה את עצמה להציג רק את סט היכולות הרלוונטי. עבור כל דגם ישנו מדריך מובנה עם הסברים המשלבים אנימציות. על כל יכולת ניתן לקרוא הסבר על ידי לחיצה עם סמן ה-i לידה. תהליכים כמו שדרוג קושחה, מלווים בהסברים ומעקב אחר שלבי התהליך.
מלבד האפליקציה, השליטה באוזניות מתבצעת בעזרת משטח המגע על האוזנייה הימנית (בלבד). מעבר ללחיצה הכפולה או הארוכה המוכרים, Sony ממשו גם ממשק מבוסס תנועות swipe. כלומר החלקה של האצבע ממרכז המשטח אל אחד הצדדים. החליקו למעלה לעלות ווליום, למטה להוריד, קדימה לעבור לשיר הבא ואחורה לחזור לשיר הקודם. אני חושב שזו שליטה נוחה ביותר, אבל הייתי מעדיף לו היה ניתן לעשות זאת בשתי האוזניות ולא רק באוזנייה הימנית.
הנה כמה מסכים לדוגמה מתוך האפליקציה:
נוחות
הנוחות של ה-Sony WH-1000XM5 מתחילה כבר בכך שהאוזניות הגיעו עם 60% סוללה, פשוט להדליק ומקבלים בקלות יותר מיום של עבודה בלי שום טעינה. כמובן שהחלק החשוב בנושא הנוחות הוא נוחות ההרכבה של האוזניות, עבדתי איתן במשך מספר ימים, בכל יום במשך שעות בלי להוריד אותן. בנוסף עשיתי איתן כמה הליכות של כ-40 דקות. המסקנה שלי היא שמדובר באוזניות over ear מהנוחות והנעימות ביותר שיצא לי לחוות, החומר שנוגע באוזן רך ונעים למגע, בעוד המשקל הקל שלהן והאיזון שלו, לא מכבידים כלל על האוזניים.
תפקוד מחוץ לבית, ANC ויכולת ה-Adaptive Sound Control
בחנתי את ה-Sony WH-1000XM5 בכל מקום אפשרי, ממש ״בים, ביבשה ובאוויר״, או לפחות ״בבית, במשרד ובחוץ״.
מנגנון סינון הרעשים האקטיבי – ANC
נתחיל עם ה-ANC, לוקח בדיוק שנייה לקלוט עד כמה מנגנון סינון הרעשים הוא מעולה, הוא מייצר שקט מרשים ומסנן רעשים מבחוץ בכל טווח התדרים, זה לא מוגזם, ברמה שמנותקים ב-100% מהסביבה, אבל המנגנון טוב מספיק לספק לכם חוויית האזנה בעלת רקע שקט, בכל תנאי הגיוני. כל בעל מערכת סטריאו היה חולם להגיע לרמת שקט כזו במערכת שלו.
מנגנון ה-Adaptive Sound Control
יכולת שבחנתי לעומק היא יכולת ה-Adaptive Sound Control, זו בעצם יכולת שמאפשרת לשנות את הגדרת ה-ANC ביחס למיקום שלכם או הפעילות שאתם עושים כגון הליכה, ישיבה או ריצה. כהגדרת ברירת מחדל, מנגנון ה-ANC מופעל כשאתם יושבים, ואילו כשאתם הולכים המנגון מדליק את מצב ה-Ambient Mode, כדי שתשמעו את הסביבה כמו רכבים מתקרבים ושאר הסכנות. מכאן ניתן לשנות זאת כרצונכם. אחת האפשרויות השימושיות היא הוספת מיקומים וקביעת סוג המיקום, למשל אם תקבעו מקום מסיום כמקום העבודה שלכם, תקבלו הגדרה של Ambient Sound וכך הלאה. לאחר שמוסיפים כמה הגדרות כאלה, החוויה הופכת להיות אוטומטית ומתקדמת, כך שאתם מקבלים הגדרות אופטימליות תמיד, בלי צורך לשנות אותן באופן ידני. נהניתי מאוד מהיכולת הזו ואני חושב שמדובר בחווית שימוש שהיא ״הדור הבא״.
חיבור שני מכשירים ושימוש עבור שיחות בעבודה
ה-Sony WH-1000XM5 תומכים בחיבור שני מקורות בו זמנית, על מנת לאפשר זאת תצטרכו להפעיל את האופציה באפליקציה ולוותר על מקודד ה-LDAC (במקרה שלי המקודד ממילא אינו נתמך ב-iOS). חיברתי את מחשב העבודה שלי בנוסף לטלפון (iPhone 12 Pro). דרך האפליקציה ניתן לראות את המכשירים המחוברים ולנהל את ההגדרות.
בתקופה האחרונה, האוזניות ששימשו אותי לעבודה הן ה-Sony LinkBuds, שמבחינתי עושות עבודה נהדרת בתור אוזניות לעבודה.
אז מה הם ההבדלים העיקריים? ב-LinkBuds האוזניות אינן סגורות כלל, ולכן התחושה בשיחות הינה טבעית מאוד. לעומתן ה-WH-1000XM5 אוטמות את האוזן, מה שגורם לתחושה מוזרה של כאילו מדברים מתוך ״אקווריום״. התחושה הזו היא של מי שמדבר בלבד, בצד השני ששוחחתי איתם, דיווחו על סאונד תקין, נקי וברור. לאחר לא מעט משחקים, הגעתי למסקנה שאת התוצאה הטובה ביותר אני מקבל כאשר אני משתמש ב-Ambient Sound ברמה 20 (הגבוהה ביותר), זה מאפשר לסאונד מהסביבה לחדור וכך תחושת ה״אקווריום״ הופכת להיות מזערית. יתרון גדול של ה-WH-1000XM5 על ה-LinkBuds בנושא של עבודה, הוא אורך חיי הסוללה. בעבודה מהבית בעיקר כשהשיחות יכולות להיות במשך כל יום העבודה, זה הופך להיות קריטי. העובדה שאין שום בעיה ל-WH-1000XM5 להחזיק יום שלם היא יתרון משמעותי.
חסרון שנתקלתי בו בשימוש ב-WH-1000XM5 עבור שיחות בעבודה הוא שלעיתים חוויתי ניתוקים מוזרים של המיקרופון או האוזניות והייתי צריך להדליק מחדש את האוזניות. זו תופעה דיי נדירה, אך זה לא נעים במיוחד כשזה קורה באמצע פגישה. על מנת לבחון האם התופעה קשורה לחיבור לשני מכשירים במקביל, ניתקתי את ה-pairing של האוזניות לטלפון. כאשר האוזניות מחובורת רק למחשב, החיבור היה רציף וללא תקלות כלל במשך יום שלם.
מבחן ההאזנה
טוב, אז אחרי שדיברנו על כמה ה-WH-1000XM5 נוחות, שימושיות וכיצד הן מתפקדות בתנאי שטח למיניהם, הגיע זמן לדבר קצת על סאונד.
המבחן התבצע בחיבור אל iPhone 12 Pro והזרמת תכנים משירות Tidal.
לפני שנתחיל עם דוגמאות המוזיקה, אציין שימוש מודרני נפוץ נוסף, והוא האזנה לפודקאסטים. האזנתי לפודקאסט תוך כדי הליכה, ולמרות שמנגנון ה-ANC היה מכוון ל-Ambient Mode, הרגשתי רמת שקט גבוהה ובהירות הדיבור הייתה מעולה.
השלב הראשון באוזניות של Sony הוא לבחור את הערך של האקוולייזר, למי שעוקב אחר הסקירות שלי לאוזניות של Sony, זו לא תהיה הפתעה גדולה, כשאציין שהעדפתי את האקוולייזר כבוי. הפעם כן יש לי סייג קל, העדפתי את האקוולייזר כבוי כאשר עוצמת השמע היא בינונית ומעלה. בעוצמה נמוכה הרגשתי שיש ירידה משמעותית בדינאמיות והאנרגטיות, על מנת להחזיר אותן, אני ממליץ על מצב ה-Excited, שמתפקד כאן על תקן פונקציית Loudness המוכרת ממגברים.
בחרתי הפעם להתחיל בקטע ווקל ג׳אז יפיפה שהכרתי לאחרונה (למרות שמדובר על קטע מ-2002), הקטע נקרא Regular Pleasures של Patricia Barber. הקטע כולל בס עמוק, רמת הפירוט של הבס מרשימה, וכל מכת תוף מופרדת, מהירה ומוגדרת היטב. הווקל נעים וממורכז. הסקסופון בחלק השני של השיר מעודן ורך, אך גם הדוק במידה הנכונה. הפרזנטציה הכללית מאוזנת, השחזור מרגיש בשליטה מוחלטת, לא מתפזר או נמרח. האנרגטיות והדינאמיות של הקטע מעולים.
המשכתי לקטע פופ-מוזיקת עולם, Sangoma של הצמד Ibey, מתוך האלבום האחרון שלהן, Spell 31. הבס בקטע הוא על הגבול הקיצוני, ודרך ה-WH-1000XM5 הוא מרגיש הדוק ותחת שליטה, בעוד רמת הפירוט מצוינת. הווקל רך ומופרד בצורה טובה, הבמה מרגישה רחבה, במונחים של אוזניות Closed-Back.
המשכתי למשהו רגוע יותר, הבלדה הנפלאה Fireproof של Heather Nova, מתוך אלבום חדש שבדרך. רמת הפירוט בקולה של הת׳ר מרשימה ביותר, שומעים כל התנשפות שלה ואת איך שהיא מעט מושכת סוף של כל מילה. הגיטרה מעודנת ומופרדת מהווקל, שמקבל כאן את הבמה המרכזית. לטעמי חסר מעט חדות בפריטת הגיטרה, אך הפרזנטציה הכללית היא רכה ומרגשת.
חוזרים לג׳אז, הפעם בחרתי בקטע The Window מאת Avishai Cohen Trio, מתוך האלבום האחרון שלהם, Shifting Sands. הבס פאנצ׳י הדוק ומהיר. הפסנתר מלטף ומצלצל במידה הנכונה. הפרזנטציה מדויקת עם הפרדה טובה בין הכלים. ה-Imaging מאפשר לזהות בקלות את המיקום של הכלים, הבס בחלק הימני של הבמה לעומת הפסנתר שנמצא שמאלה יותר.
נסיים הפעם בבלוז, הקטע שבחרתי הוא הבלדה I'll Keep Trying של Dan Patlansky, הגיטריסט והבלוזמן המחונן (מתוך האלבום Shelter of Bones). הגיטרה נקייה ומלאת עוצמה, הבס עמוק והדוק. הפרדת הווקל מעולה. הפרזנטציה מאוזנת ביותר, כאילו כל צליל יושב במקום הנכון שלו. הסאונד מרגש גדול והווקל נעים ורך. קטעי הסולו בסיום אנרגטיים ומפורטים.
סיכום
ה-Sony WH-1000XM5 הן אוזניות אלחוטיות הראויות לתואר מוצר דגל. הן כוללות מנגון סינון רעשים אקטיבי מוביל, חוויית שימוש חכמה ומתקדמת עם מנגנון ה-Adaptive Sound Control, נוחות הרכבה מצוינת ואיכות סאונד, המאופיינת בבס עמוק והדוק ואיזון פנטסטי.
בזכות תכונות אלה, ה-Sony WH-1000XM5 יספקו תוצאה מעולה בין אם אתם רוצים לשמוע מוזיקה בבית, בחוץ או בנסיעה. גם אם אתם מחפשים אוזניות איכותיות, שישמשו אתכם בעבודה, ה-WH-1000XM5 הן בחירה מעולה, עם זמן סוללה ארוך ותכונת ה-Voice Pickup, בזכותה ישמעו אתכם מעולה בשיחות.
בנוסף Sony מביאים כאן שדרוג משמעותי ביחס לדגם היוצא גם מבחינה עיצובית וגם בזכות דרייבר חדש ומרשים, שפותח במיוחד עבור ה-WH-1000XM5.
בשורה התחתונה, ה-Sony WH-1000XM5 הן מהאוזניות האלחוטיות הטובות ביותר שתוכלו לרכוש בכספכם.
מחיר: 1,590 ₪
אחריות: שנה מבית ישפאר
גרסת הקושחה שנבחנה: 1.1.1
דעה אישית: בעולם השייך לאוזניות ה-TWS, האם עדיין יש מקום לאוזניות Over Ear?
בשנים האחרונות העולם דיי השתגע על אוזניות TWS, כמו למשל ה-Sony WF-1000XM4 או האוזניות המיוחדות שלהם, בעלות החור שמאפשר לשמוע את הסביבה, ה-LinkBuds. אוזניות TWS, הן קטנות, לא תופסות מקום והן מספקות חוויית שימוש מודרנית ומתקדמת. יחד עם זאת, עדיין יש יתרונות רבים לאוזניות Over Ear, הדרייבר הגדול מאפשר להגיע לבס עמוק יותר ואיכות סאונד עדיפה, העטיפה של האוזן משמשת כבידוד פסיבי ומאפשרת לבודד את האוזן מהסביבה בצורה יעילה יותר. מבחינת הנוחות, זהו עניין סובייקטיבי, אבל אני למשל מתקשה עם אוזניות שתקועות בתעלת האוזן. לבסוף גם זמן הסוללה של אוזניות Over Ear ארוך יותר משמעותית.
כך שמבחינתי בהחלט ישנו עדיין שוק ומקום לאוזניות Over Ear אלחוטיות גדולות ואיכותיות עם מנגון ANC. ואת השוק הזה סדרת ה-WH-1000X מבית Sony מובילה בשנים האחרונות. האוזניות מסדרת ה-WH-1000X קטפו כל פרס אפשרי וה-Sony WH-1000XM5 החדשות ממשיכות באותו הכיוון.