ביום השני (18/05) במסע שלנו אל תערוכת מינכן 2023, אנחנו נהנים מהנופים והטבע של אוסטריה ובעיקר מעיירת Hallstatt.

נסיעה ירוקה
קמנו בבוקר מלאים מהחוויות של ״היום הראשון שלנו במסע אל תעורכת מינכן 2023״ ויצאנו מוקדם בבוקר לדרכים. הכיוון הוא להתקרב לעיירת Salzburg כדי שבהמשך להתקדם משם אל מינכן.

מדובר בנסיעה ארוכה של כשלוש שעות. היום הזה מוקדש כולו לנופים וטבע וכבר לאחר כמה דקות של נסיעה מחוץ לוינה, אנחנו נחשפים לירוק האינסופי של אוסטריה, יערות בלי סוף, כאשר מידי פעם מבצבצת איזו עיירה קטנטנה או כפר ציורי.



אתר 5fingers
העצירה הראשונה שלנו היא התצפית המפורסמת 5fingers. זו תצפית שעולים אליה ברכבל וכוללת שני מפלסים. במפלס הראשון ניתן לטייל וליהכנס לכמה מערות ואילו במפלס העליון יש את התצפית של חמש רמפות מתכתיות שנמצאות באוויר ומאפשרים תצפית לנוף המרהיב מסביב. הנוף כולל יערות, הרים מושלגים ואגמים.



כשהגענו גילינו שהייתה מפולת שלגים בימים האחרונים ולכן והוא השביל אל הרמפות המפורסמות במפלס העליון היה חסום. עלינו בכל זאת וראינו שם שלג רך וקטיפתי במיוחד. מפלסת שלג פינתה את המעבר, אך הראות הייתה אפסית לחלוטין, לכן וויתרנו על האפשרות ופשוט נהיננו מהשלג בפסגה והנופים היפיפים מהרכבל.





עיירת Hallstatt
מכאן המשכנו לעיירת הנופש Hallstatt, ששוכנת למרגלות אגם המוקף בהרים. זוהי עיירה ציורית ופסטורלית, בה בכל מקום שתעצרו ותצלמו תמונה אקראית, תצא לכם תמונת נוף אומנותית. שימו לב מדובר בעיירה מאוד מתויירת ויחד עם זאת לתחושתי היופי המרהיב והאווירה הרגועה של המקום מעפילים על העומס התיירותי. למעשה זהו המקום היפה ביותר שביקרתי בו מאז אמלפי וסורנטו בדרום איטליה.
באחת הכנסיות במקום תוכלו למצוא בית קברות קטן ומנהג דיי יוצא דופן הקשור בפתרון בעיית המקום בו, אשאיר לכם לבצע את המחקר בנושא בעצמכם.










לינה בעיירת Grödig
את הערב והלילה בחרנו לסיים בעיירה קטנה בשם Grödig, שנמצאת כרבע שעה מ-Salzburg. בחרנו במלון Sallerhof, זהו מלון שקט בעל אופי מקומי.

את ארוחת הערב שלנו אכלנו הפעם במסעדה עממית מסורתית, כזאת שאין לה אפילו תפריט באנגלית. תהליך ההזמנה היה מעט מאתגר, אך בסופו של דבר זכינו למנות קלסיות של המטבח המקומי ומאוד נהיננו.




סיכום
היום השני במסע שלנו אל תערוכת מינכן 2023 כלל נסיעה ארוכה והיה דיי מעייף, אך זכינו לראות נופים עוצרי נשימה, מלאנו את הריאות שלנו בחמצן נקי ואפילו זכינו לשחק קצת בשלג.