על פי דיווחים מקוריאה, שכבר נפוצו ברחבי הרשת, חברת LG Display, חברת הבת של LG ויצרנית פאנלי ה-OLED, הצליחה להגיע לפריצת דרך טכנולוגית, שתאפשר להם להגדיל את הבהירות של פאנלי ה-OLED ב-20% נוספים. אז האם בקרוב נזכה לראות מסכי LG OLED בהירים יותר?
מצב בהירות מסכי ה-OLED כיום
מסכי ה-OLED כוללים שחור אבסולוטי וכתוצאה מכך קונטרסט אינסופי, בנוסף לרמת הארה מדויקת לכל פיקסל ופיקסל. נקודת התורפה של מסכי ה-OLED ביחס למסכי ה-LED היא רמת הבהירות המקסימלית. במיוחד בעולם של תכני HDR, עוצמת הבהירות המקסימלית הפכה להיות משהו שצרכנים רבים מעניקים לו חשיבות רבה.
בשנים האחרונות ראינו שיפור הדרגתי בבהירות של מסכי ה-OLED עם השקת פאנל ה-EVO וטכנולוגיית ה-Brightness Booster שהושקה השנה. כל אלה הביאו את הבהירות המקסימלית של מסכי ה-OLED אל גבול ה-1000 ניטים, שזהו מספר שנחשב כבר למספיק גבוה על מנת לספק חוויית HDR מרשימה. המספר הזה הוא עדיין נמוך משמעותית מאשר מסכי הדגל בטכנולוגיית ה-LED. עם שיפור נוסף של 20%, המספר הזה צפוי לעלות עד לכ-1,200 ניטים.
כיצד השיפור הושג?
על פי הדיווחים, שיפור הבהירות הושג בעזרת שימוש בטכנולוגיית micro lens. המשמעות היא שכבה דקה של אלפי עדשות קטנות, אשר עושות אופטימיזציה של מסלול האור, כך שפחות אור נאבד בדרך ויותר אור מגיע אל נקודת הקצה. כך שבנוסף לשיפור הבהירות, יש כאן שיפור ביעילות האנרגטית, ועל מנת להשיג את אותה עוצמת ההארה כמו של המסכים כיום, נדרשת כמות אנרגיה נמוכה יותר.
מתי זה יקרה?
על פי הדיווחים הפרויקט נמצא במצב מתקדם, כך שניתן לשאר שהטכנולוגיה תגיע אל המסכים הביתיים בדגמי 2023.
האם זה יעזור ל-LG מול טכנולוגיית ה-QD-OLED של היריבה המרה?
טכנולוגיית ה-QD-OLED או QD-Display של חברת Samsung הושקה השנה, בין היתר במסך הדגל של חברת Sony. על פי הדיווחים הראשונים ברשת, נראה שמדובר בטכנולוגיה, שכוללת מספר שיפורים על פני הטכנולוגיה של פאנלי ה-OLED מבית LG Display (טכנולוגיה שנקראת WRGB OLED). הגדלת רמת הבהירות אינה מהווה מענה ליתרונות אלה, אך בכל זאת היא בהחלט מעלה את הערך והביצועים של מסכי ה-OLED.