fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • freak control
  • Rotel S14 – מגבר משולב עם סטרימר במבחן

    הפעם הגיע אלינו לסקירה מגבר משולב חכם, או אם תרצו All In One, מדגם Rotel S14. מדובר במגבר המשולב עם סטרימר הראשון איי פעם מבית המותג היפני.

    Rotel S14

    אנחנו מודים לפיוצ׳ר חנות הסטריאו והקולנוע הביתי המקצועית מתל אביב, על כך שסיפקו לנו את המגבר הזה לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    ה-Rotel S14 הוא מגבר All In One מודרני ומרשים, כל מה שנשאר לכם זה לחבר לו רמקולים והוא כבר ידאג לשאר

    Rotel S14 - מגבר משולב עם סטרימר במבחן

    מה אהבנו

    • תמיכה נרחבת ביכולות ניגון: Spotify Connect, Tidal Connect, AirPlay, Google Cast ו-Roon Ready
    • עיצוב מינימליסטי עם מסך צבעוני
    • מבוסס על הגברת Class A\B עם שנאי טרואידי
    • מייצר במה תלת ממדית עם סאונד מלא חיים ודינמיות טובה
    Rotel S14 - מגבר משולב עם סטרימר במבחן

    נקודות לשיפור

    • אין יציאת HDMI תומכת ARC
    • יציאת סאב ייעודית בלי יכולת קביעת קרוסאובר

    סקירת וידאו

    על חברת Rotel

    חברת Rotel היפנית החלה את פעילותה בשנות ה-50 תחת המותג Roland. תחילה הם הפיצו טלוויזיות תוצרת ארה״ב בשוק היפני, באותן השנים לא היו יצרני טלוויזיה יפניים. כבר אז החברה עסקה בהנדסה, מכיוון שהיה צורך להתאים את מכשירי הטלוויזיה אל רשת החשמל של יפן. בשנת 1961 החברה התארגנה מחדש, יצאה משוק ההפצה של טלוויזיות ונכנסה אל עסקי רכיבי האודיו ושוק ה-OEM, כלומר ייצור עבור חברות אחרות. במקביל החברה החלה גם להקדיש מאמצים לייצור ושיווק של מוצרים תחת המותג שלהם.

    בתחילת שנות ה-80 חברת Rotel נכנסה לברית אסטרטגית עם יצרנית הרמקולים הבריטית, Bowers & Wilkins. במסגרת הברית שני המותגים הופצו יחד בכל רחבי העולם.

    הפילוסופיה של החברה, שמלווה אותה מאז סוף שנות ה-70, דוגלת בתכנון מוצרים בעלי דיוק מוזיקלי, איכות בנייה גבוהה ותג מחיר נגיש.

    כמובן שאי אפשר לדבר על Rotel מבלי להזכיר את סדרת הדגל שלהם, ה-Michi, שזוכה למיתוג משלה ואינה נושאת את השם Rotel. הסיבה שהסדרה הזו מופרדת היא מכיוון שהיא שונה מאוד מהפילוסופיה של Rotel, עם גימור יוקרתי ונתוני הגברה גבוהים במיוחד. יחד עם זאת, בהשוואה לסדרות הדגל של המתחרים, גם סדרת Michi מתומחרת באופן שפוי יותר.

    העומד למבחן: Rotel S14

    על השקת ה-Rotel S14, סיפרנו לכם בסוף שנת 2022. כפי שציינו בפתיח, זהו למעשה מגבר ה-All In One, כולל סטרימר, הראשון של חברת Rotel. עד להשקתו של ה-S14, לחברה לא היה פתרון הזרמה.

    ה-S14 כולל הגברה רציפה של 80W ל-8 אוהם ועד 150W ל-4 אוהם. ההגברה הינה מסוג Class A\B עם שנאי טרואידי. הממיר בנוי על צ׳יפ 32bit ESS DAC עם תמיכה בקבצי PCM עד ל-24bit/384kHz, כולל פענוח MQA (עבור מי שזה עדיין רלוונטי עבורו).

    ה-Rotel S14 מציע תמיכה נרחבת ביכולת הזרמה לרבות Spotify Connect, Tidal Connect, Airplay2 ו-Google Cast. בעזרת האפליקציה הייעודית של Rotel תוכלו להזרים גם משירות Qobuz (שלא זמין בארץ), אם כי בזכות התמיכה הנרחבת, רוב הצרכנים לא יזדקקו לאפליקציה הייעודית. בנוסף ישנה גם תמיכה ב-Bluetooth עם מקודד ה-aptXTM HD. חובבי Roon, ישמחו לדעת שה-Rotel S14 הינו Certified Roon Ready.

    מבחינת הכניסות והיציאות תמצאו ב-Rotel S14 כניסה אנלוגית RCA ואילו בצד הדיגיטלי, ישנה כניסה קואקסיאלית, כניסה אופטית וכניסת USB לחיבור מחשב, או סטרימר תומך. בנוסף ישנה כניסת USB עבור התקני זיכרון חיצוניים. בצד היציאות, ישנה יציאת סאבוופר ייעודית (הפועלת במצב full range, כך שתצטרכו לקבוע את הפילטר בצד הסאב) ויציאת pre-out. חיבור הרשת יכול להיעשות בחיבור קווי, או WiFi. בפאנל הקדמי תמצאו גם חיבור לאוזניות. מאוד בולטת בהיעדרה כאן יציאת ה-HDMI עם תמיכה ב-ARC לחיבור קל לטלוויזיה. לטעמי מדובר בפספוס מצידה של Rotel.

    Rotel S14

    מידות ה-S14 במ״מ הן: 430 רוחב, 93 גובה ו-345 עומק, המשקל הינו 9.15 ק״ג.

    אומנם ה-S14 היה מגבר ה-All In One הראשון של Rotel, אבל מאז (בסוף 2023) הם הספיקו להשיק דגם נוסף של מגבר כולל סטרימר, ה-Rotel RAS-5000, שמציע עוצמת הגברה גבוהה יותר וגם כולל יציאת HDMI ARC.

    עיצוב ואיכות בנייה

    המוצרים של חברת Rotel שומרים על קו עיצובי זהה במשך שנים רבות. זהו קו עיצובי פרקטי, מנימליסטי, התואם את הפילוסופיה של החברה, שגורסת שמה שחשוב הוא ביצועי הסאונד, איכות הבנייה והשימושיות. העיצוב מאופיין בתיבה מתכתית מלבנית ישרה, עם כפתורים בצד שמאל ובורר עוצמה בצד ימין.

    איכות הכפתורים והבורר משדרים ביטחון, אך מבלי להיות ״יוקרתיים״. הכפתור הכי פחות אהוב עלי הוא כפתור ההדלקה, שמרגיש מעט מיושן, לחיצה עליו מכניסה אותו ממש לעומק. בנוסף נורת הלד שלידו, מאירה באדום בוהק מידי לטעמי במצב כבוי.

    כמובן שמה שמפריד את ה-S14 משאר המוצרים של Rotel הוא המסך הצבעוני בקוטר של 3.25 אינץ׳ במרכזו. זהו לא מסך גדול, אך הוא דיי חד ומספק טאץ׳ עיצובי חשוב למוצר כזה.

    Rotel S14

    מילה לגבי הגימורים של מוצרי Rotel. רוב מוצרי Rotel זמינים בשני גימורים שחור וכסוף. זה כמובן עניין של טעם אישי, אך עבורי יש פער גדול בין הגימורים. הגימור השחור מרגיש לי מעט ג׳נרי מידי וחסר מעוף. לעומת זאת, הגימור הכסוף מרגיש הרבה יותר מודרני, נקי ומושך, במיוחד ב-S14, בו המסך עם המסגרת השחורה מוסיף עוד אלמנט של קונטרסטיות. כפי שאתם רואים, אני קיבלתי הפעם את הגימור השחור.

    לסיום אציין שהפאנל האחורי הינו מסודר ומחולק באופן ברור ואת כך שהמגבר מגיע עם רגליות עגולות דיי גבוהות שמספקות בידוד מהמשטח.

    Rotel S14

    שליטה ושימושיות

    השליטה כמו ברוב המגברים החכמים מתחלקת לשלוש. ראשית באמצעות המכשיר עצמו. חברת Rotel בחרו לשלב כפתור ייעודי לכל כניסה במקום בורר הכניסות המקובל. זו בחירה ראויה להערכה, כיוון שזו הדרך המהירה ביותר להגיע לכניסה שרוצים. משום מה את הכניסה האופטית ואת הקואקסיאלית הם בחרו לשייך לאותו הכפתור.

    בצד הימני, בין בורר העוצמה והמסך ישנם שלושה כפתורים נוספים: Menu, פלוס ומינוס. הכפתורים האלה מאפשרים כניסה לתפריט וניווט בו. בתפריט תוכלו לכוון מעט את הסאונד על ידי כיוון בס וטרבל, בנוסף יש הגדרת balance, הגדרות של עוצמת הארה, אפשרות לקבוע ווליום מקסימלי בעת הדלקה, ולהפעיל מצב כיבוי אוטומטי. התפריט ברור וקל לשימוש והמסך פרקטי מאוד בעת הקינפוג.

    Rotel S14

    אמצעי השליטה השני הוא השלט, שלא קיבלתי עם המכשיר, מהסתכלות במדריך למשתמש השלט כולל את כל אותן היכולות, לרבות כפתור ייעודי לכל כניסה ומוסיף גם יכולות שליטה בניגון כמו השהייה ומעבר לשיר הבא והקודם.

    כרגיל אמצעי השליטה השלישי הוא אפליקציה, אך כפי שציינו כבר, הפעם מדובר באפליקציה שלא תהיה רלוונטית לרוב המשתמשים, בזכות התמיכה ב-Spotify Connect, Tidal Connect, AirPlay, Google Cast ו-Roon Ready. מה שבכל זאת האפליקציה מאפשרת זה יכולת התחברות והזרמה משירות Qobuz, ניגון מהתקן זיכרון, אם תחברו כזה אל כניסת ה-USB, וגם גישה לרדיו אינטרנטי. האפליקציה היא מאוד פשוטה ואינה מאפשרת דבר מלבד האופציות שתיארתי.

    Rotel S14

    מבחן ההאזנה

    לאחר כמה ימים של הרצה והאזנה אגבית, התיישבתי למבחן ההאזנה. עבור המבחן, ה-Rotel S14 חובר לרשת בחיבור קווי ואל רמקולי YG Acoustics Carmel 2, באמצעות כבלי QED XT25. השירים הוזרמו משירות Roon וכללו שילוב בין קבצים מיקומיים והזרמה מ-Tidal.

    אתחיל מהתייחסות לאופי הסאונד. כל שילוב של מגבר יפני במערכת שלי מלווה בחשש מסוים. הסיבה לכך היא אופי הסאונד היפני המסורתי, המאופיין באיפוק. יכול להיות שזו רק סטיגמה, אך בהחלט יצא לי לשמוע יצרנים יפניים שהם אכן בעלי אופי כזה. ברור לי שיש הרבה חובבים של אופי סאונד כזה, אך אני לא נמנה עמם ובנוסף, אני חושב שאופי כזה לא מתאים לרמקולי YG. אני שמח לדווח שכבר מהשניות הראשונות היה לי ברור שאין שום קשר בין הסאונד של Rotel ואופי מאופק מידי. הסאונד מרגיש פתוח, אוורירי עם במה טבעית ועוטפת. בנוגע לנושא יכולת הנעה של רמקולים, הרגשתי תיאום טוב עם רמקולי Carmel 2 שלי, לא זיהיתי שמהגבר מתאמץ והוא נשמע קליל ונעים, כל עוד לא מגזימים בעוצמת הניגון. כך שאם הרמקולים שלכם לא קשים מידי להנעה, ה-Rotel S14 לא אמור להתקשות. עבור רמקולים מאתגרים יותר, תצטרכו כנראה לעלות אל ה-Rotel RAS-5000.

    כעת נעבור לדוגמאות הסאונד. התחלתי הפעם מהסינגל החדש של אבישי כהן יחד עם רוני כספי על התופים ו-Guy Moskovich על הפנסתר. ליצירה קוראים Courage, ולאחרונה בחרתי בה גם לשיר השבוע שלנו. הבס והתיפוף עמוקים בצורה מענגת, העברת הבס של ה-Rotel מאופיינת במעט רכות, שאני מצאתי אותה נעימה מאוד. זה כן בא מעט על חשבון הפרדה והדיקות, למשל בקטעי התיפוף המהירים ביצירה הזו הרגשתי שמכות התוף יכלו להיות מופרדות מעט טוב יותר. זוהי טענה קלה ביחס להעברה העמוקה והדרמטית שלהם. הפסנתר נקי ומרחף בעדינות לצד הבס והתופים.

    ביצירה זו האזנתי בשלוש עוצמות שונות, עוצמה נמוכה, בינונית וגבוהה באופן יחסי. עם רמקולי YG Acoustics Carmel 2, שהם לא בהכרח הרמקולים הכי קלים להנעה, התוצאה הטובה ביותר הייתה בעוצמת הניגון הבינונית. בעוצמה נמוכה נרשמה ירידה בדינמיות של הקטע ובאנרגטיות של התופים, התוצאה עדיין הייתה נעימה, אך מעט רכה מידי. בעוצמה גבוהה באופן יחסי (פיקים של 90dB), הרגשתי שהמגבר מעט מתקשה להפריד את הכלים. בעוצמה של כ-75dB ממוצע, עם פיקים של אזור ה-82dB, ה-S14 ניגן באופן הטוב ביותר עבור היצירה הזו, התופים מספיק פאנצ׳יים ויחד עם זאת מופרדים היטב מהבס והפסנתר.
    *ערכי העוצמה נמדדו באמצעות אפליקציית db meter במכשיר iPhone 12 Pro.

    עבור בחינה של שחזור ווקל בחרתי הפעם ביצירה Beautiful Life בביצוע של Chantal Chamberland, מתוך האלבום Temptation. את האלבום הזה יש לי באיכות DSD64. מכיוון ש-Rotel אינו תומך בפורמט זה, Roon דואג להמיר זאת ל-PCM.

    Rotel S14 Roon

    ה-Rotel S14 מצליח לשקף בבירור את איכות הקובץ הגבוהה. קולה של Chantal ממלא את כלל חלל ההאזנה, עם הצרידות המדהימה שלה, יש כל כך הרבה ניואנסים בקולה וה-S14 עושה עבודה ראויה בלהעביר פרטים אלה. הפסנתר מופרד לחלוטין והוא מרגיש גדול וקל משקל בו זמנית, לבסוף ליווי הבס הינו רך ומשולב באופן מאוזן ונעים. המסקנה היא שאם תפנקו את ה-Rotel S14 בקבצים איכותיים הוא בהחלט יתגמל אתכם חזרה.

    כעת נעלה קצב עם היצירה הדיי מטורפת, Asturias, של זמרת הג׳אז הקוריאנית Youn Sun Nah, מהאלבום המופלא Immersion. השיר נוגן מקובץ מקומי באיכות FLAC 46kHz 24bit.
    זו יצירה עממית שמבוצעת כאן עם שילובים אלקטרוניים, בס עמוק וגם יש קטעים ש-Youn עולה לשירה גבוהה במיוחד. ה-S14 עומד בקצב ומשחזר את האנרגטיות והדינמיות האדירה. הבס עמוק וממלא את החדר. הווקל מופרד גם כשהבס בשיא עוצמה שלו. בנוסף, הווקל נשאר נקי וטבעי גם כש-Youn עולה לגבהים. זהו לא קטע פשוט וה-Rotel S14 מצליח לעמוד בכבוד במשימת השחזור שלו. ביחס למערכות יקרות יותר, לטעמי ה-S14 מחסיר מעט פרטים, אך עדיין יש כאן שחזור מרשים ובעיקר הצלחה בפן האנרגטי.

    מכאן עברתי לקצת פופ-רוק קלסי ואחת היצירות האהובות עלי, I'm So Afraid של Fleetwood Mac, קטע הסיום של ״האלבום הלבן״ שלהם מ-1975. שוב מדובר בקובץ מיקומי הפעם באיכות FLAC 44.1kHz 16bit.

    מכת התוף בפתיחה מלאת עוצמה ודינמיות, ממש מרגישים איך היא מתחילה ואז מתפזרת על פני כל הבמה. הגיטרה העוצמתית של לינדזי בקינגהאם, חותכת את האוויר, יש כאן הפרדה מצוינת מהתופים ושחזור פרטים מרשים. שוב ה-Rotel מפגין יכולת שחזור אנרגיה מרשימה, העברה טבעית ונעימה של ווקל ודינמיות והפרדה ראויים ביותר בעוצמת ניגון הגיונית.

    בחרתי לסיים הפעם בביצוע לייב, מעט קיטשי, אבל כזה שממש התגעגעתי אליו. הביצוע שייך לסקספוניסטית ההולנדית, Candy Dulfer יחד עם המוזיקאי הבריטי הנודע, Dave Stewart. ליצירה קוראים Lily Was Here והיא מתוך הופעה חיה באמסטרדם בשנת 2001. הקטע הזה הוזרם מ-Tidal, זהו קטע המקודד ב-MQA.

    ה-Rotel S14, מייצר במה גדולה ועוטפת, הרגשתי את הקהל מסביבי, שריקות שמגיעות מימין לפנים, בעוד מחיאות הכפיים הן מאחור, יש כאן הדמיית במה מרשימה. גם מבחינת העברת המוזיקה, ה-S14 משקף את הגודל והעוצמה של הופעה חיה, זה מרגיש שונה לגמרי מהקלטה באולפן סגור. הסקסופון חלק ומועבר בחוסר מאמץ מרשים, התופים רכים (אולי טיפונת מידי, אך זה גם עניין של הקלטה) והגיטרה של דייב כוללת רמת פירוט מספקת ודינמיות טובה. כפי שאמרתי, מאוד התגעגעתי ליצירה הזו וה-Rotel S14 הזכיר לי בדיוק למה.

    סיכום

    קשה שלא להתלהב מהחוויה המודרנית של שימוש במגבר All In One ואני חושב ה-Rotel S14 לוקח את החוויה הזו לקצה. במיוחד אם אתם מחברים לו כבל רשת ולא צריכים להגדיר לו את ה-WiFI, במקרה כזה שניה לאחר ההדלקה, המכשיר מוכן לשימוש. בזכות התמיכה הנרחבת בפרוטוקולים כמו Spotify Connect, Tidal Connect, AirPlay, Google Cast ו-Roon Ready, אתם אפילו לא צריכים להוריד את האפליקציה של Rotel, פשוט תבחרו את פרוטוקול ההזרמה שמתאים לכם ותתחילו לנגן.

    כשאני משלב את חוויית השימוש הזו עם אופי הסאונד של Rotel, שכולל במה תלת ממדית, סאונד מלא חיים ובעל דינמיות בריאה, איזון והנגשה נעימה במיוחד, התמונה שמתקבלת לגבי ה-Rotel S14, היא של מכשיר ללא פוזות, בעל תג מחיר שפוי ביחס ליכולות ועוצמת ההגברה, שמייצג את הפילוסופיה של חברת Rotel על הצד הטוב ביותר.

    מחיר: 11,990 ש״ח
    אחריות: שנתיים

    לרכישת Rotel S14 באתר פיוצ׳ר

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    רמקולים
    : YG Acoustics Carmel 2
    כבלי רמקולים: QED XT25

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • operly
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן