fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • LG SC9S – סקירה לסאונדבר

    הפעם הגיע אלינו לסקירה הסאונדבר החדש, LG SC9S, שמיועד לשילוב אופטימלי עם מסכי ה-OLED מדגמי C2 ו-C3. אז האם הוא גם מתאים למסכים אחרים והאם מדובר בקנייה משתלמת? על כך ננסה לענות בסקירה זו.

    LG SC9S

    אנחנו מודים לקבוצת ח.י. ו-קרוסאובר, על כך שסיפקו לנו את הסאונדבר הזה לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    ה-LG SC9S יכול בקלות להיות חברו הטוב ביותר של הטלוויזיה שלכם, במיוחד אם מדובר על מסך של LG

    LG SC9S - סקירה לסאונדבר

    מה אהבנו

    • איכות בנייה טובה ועיצוב סולידי
    • קלות חיבור ושימושיות נוחה
    • אפליקציה מודרנית ומסודרת
    • תמיכה נרחבת בהזרמת מוזיקה כולל Tidal Connect
    • סאבוופר עוצמתי שימלא בקלות סלון ישראלי
    • ווקל ברור וחד בזכות רמקול אטמוס מרכזי
    • שלל תכונות מתקדמות אם ברשותכם מסך של LG מהשנתיים האחרונות
    LG SC9S - סקירה לסאונדבר

    נקודות לשיפור

    • אין כניסת רשת קווית
    • אין מסך שמציג את הכניסה והווליום

    סקירת וידאו

    מי אתם, אנשי הסאונדבר?

    הסאונדבר הפך להיות לרמקול הפופולרי ביותר בעולם ולמרות זאת אודיופילים לא פעם מזלזלים בו. האם מערכת קולנוע ביתי, או סטריאו, איכותית תשמע טוב יותר מסאונדבר? ברוב המוחלט של המקרים, אם מדובר במערכת ביניים ומעלה שהורכבה כראוי, כן. כאן יש לזכור שלא מדובר במוצרים מתחרים ושאיכות הסאונד היא ממש לא הפרמטר החשוב ביותר עבור רוב הציבור.

    אם אני מתבונן ברוב השכנים והחברים שלנו, רובם שומעים תכני קולנוע ואפילו מוזיקה מהטלוויזיה, מיעוט קטן מחזיקים בביתם מערכת קולנוע ביתי, או סטריאו. עבור אותם האנשים ששומעים מהטלוויזיה, הבחירה בסאונדבר היא מסלול השדרוג הקל והאפקטיבי ביותר.

    חיבור סאונדבר דורש חיבור יחיד (המדריך שלנו לחיבור סאונדבר) והוא תופס מינימום מקום. אין צורך להעביר כבלים ולהסתבך עם מכשירים שכוללים עשרות יכולות מבלבלות. מבחינת איכות הסאונד, אני טוען שההפרש בין סאונדברים בדרגת ביניים לעומת הסאונד של הטלוויזיה הוא גדול יותר ביחס להפרש באיכות בין סאונדבר כזה ומערכת קולנוע ביתית בסיסית. אז כשמשכללים את כל הפרמטרים האלה ומבינים שרוב הצרכנים רק רוצים לקבל תוצאה טובה יותר מהטלוויזיה שלהם, פתאום נהיה ברור מדוע זהו מוצר כה פופולרי וחברו הטוב ביותר של מסך הטלוויזיה המודרני.

    העומד למבחן: LG SC9S

    ה-LG SC9S הינו סאונדבר בתצורה של 3.1.3, כלומר 3 ערוצים קדמיים, סאבוופר ו-3 רמקולי אטמוס, היורים את הסאונד כלפי מעלה. התצורה הזו שכוללת רמקול אטמוס סנטר, הינה ייחודית ל-LG ומטרתה לייצר בימת סאונד גבוהה ואחידה יותר ובנוסף לשפר את בהירות הווקל, שמגיע מערוץ הסנטר. ההספק הכולל של הסאונדבר עם הסאבוופר הינו 400W.

    ה-LG SC9S כולל חיבוריות WiFi ואפליקציית שליטה מתקדמת. ה-SC9S משופע באפשרויות הזרמת מוזיקה לרבות, Spotify Connect, AirPlay 2 ו-Chromecast. בונוס נחמד שיש כאן ולא יצא לי לראות בהרבה סאונדברים, זו התמיכה ב-Tidal Connect כולל פענוח MQA (אם כי לאחרונה Tidal החליטה לעבור ל-Hi-Res Flac). מלבד קישוריות ה-WiFI, ישנה גם תמיכה ב-Bluetooth 5.0.

    בגזרת הכניסות והיציאות, ה-LG SC9S כולל יציאת HDMI תומכת eARC, כניסה אופטית, כניסת USB וכניסת HDMI אחת, התומכת בהעברת וידאו 4K כולל 120Hz עם תמיכה ב-HDR10 ו-Dolby Vision. עבור הגיימרים שביניכם ישנה תמיכה בהעברה של VRR ו-ALLM. פורמטי הסאונד הנתמכים כוללים Dolby Atmos, DTS-X ו-IMAX Enhanced. כאן המקום לתלונה הקבועה שלי על היעדר כניסת רשת קווית בסאונדברים של LG. כן, כן אני יודע שאנחנו כמעט ב-2024 ולכולם יש WiFi מושלם, רק שזה לא באמת נכון ועדיין האמינות של חיבור קווי עדיפה מבחינתי.

    הסאבוופר האלחוטי שמגיע עם ה-LG SC9S הינו דיי גדול וכולל מבנה סטנדרטי של וופר קדמי ובס ריפלקס פורט אחורי. זאת בניגוד לסאבוופר הדק והעמוק עם הוופר הצידי שמגיע עם ה-LG S90QY, שסקרנו בשנה שעברה. אני חושב שקל יותר למקם סאבוופר עם וופר קדמי, למרות שהוא זקוק ליותר רוחב, מבחינת שטח הרצפה. עוצמת ההגברה של הסאב הינה 220W.

    מידות הסאונדבר במ״מ הן: 975 רוחב, 63 גובה ו-125 עומק. המשקל הינו 4.1 ק״ג.
    מידות הסאבוופר במ״מ הן: 221 רוחב, 390 גובה ו-313 עומק. המשקל הינו 7.8 ק״ג.

    תכונות ייחודיות

    ל-LG SC9S ישנן מספר תכונות ייחודיות. ראשית ה-SC9S מגיע עם מתקן תלייה ייעודי המתאים למסך ה-LG OLED C3 והדגם של שנה שעברה, ה-C2. המתקן מתאים עבור הגדלים 55, 65 ו-77. מכיוון שמדובר בסדרה הפופולרית ביותר של מסכי OLED של LG, זה הגיוני שיהיה דגם ייעודי עבור מסכים אלה. בהתקנה של הסאונדבר עם המתקן, מתקבלת תוצאה אסתטית ומודרנית, שגם תחסוך לכם מקום על המזנון.

    LG SC9S
    (Image Credit: LG)

    התכונות הבאות נתמכות ברוב דגמי המסכים של LG מהשנה והשנה שעברה, בדקו את הרשימה המדויקת באתר הרשמי של LG.

    תכונת ה-WOW Orchestra משלבת בין רמקולי הסאונדבר ורמקולי הטלוויזיה על מנת לייצר חוויית סאונד עוטפת יותר. כלומר במקום להחליף את רמקולי הטלוויזיה נעשה בהם שימוש כרמקולי עזר.

    תכונת ממשק WOW מאפשרת לכם לראות את כל מסכי ההגדרות של הסאונדבר שלכם כחלק ממסכי ההגדרות בטלוויזיה. זה מסוג התכונות שלא ברור לי איך לא חשבו על זה קודם ולטעמי מדובר כאן בשדרוג רציני של חוויית השימוש, אם כי את כל ההגדרות האלה ניתן לראות גם באפליקציית השליטה.

    לבסוף, תכונת WOWCAST, שדורשת רכישת מתאם נפרד, מאפשרת לכם לשדר את הסאונד מהטלוויזיה אל הסאונדבר באופן אלחוטי ללא הפסדים, כלומר לא באמצעות Bluetooth, אלא על ידי פרוטוקול כלשהו מבית LG.

    מה שאנו למדים מתכונות אלה הוא הרצון של חברת LG (בדומה ליצרני טלוויזיות נוספים) לתת לצרכנים יותר ערך, אם הם בוחרים לרכוש מסך וסאונדבר תואם.

    מכיוון שאין ברשותי מסך של חברת LG מדגמי השנתיים האחרונות, לא אוכל לבחון תכונות אלה בסקירה זו.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-unboxing:

    הסאונדבר הינו מוצר משלים, כזה שתפקידו העיקרי הוא לשפר את הסאונד של הטלוויזיה ולהיות מעין המשך וחיזוק שלה. חברת LG בוחרת בעיצובים סולידיים ביותר עבור הסאונדברים והסאב האלחוטי שלהם, מה שמתכתב באופן מדויק עם הפילוסופיה הזו, תפקיד הסאונדבר הוא להיעלם בחלל ולא למשוך תשומת לב.

    בבחירת החומרים חברת LG מגלה המון מודעות לסביבה. גוף הסאונדבר והסאב משלב שימוש בפלסטיק ממוחזר והאריזה בה הוא מגיע עשויה מקרטון ממוחזר.

    ישנם שני הבדלים עיצוביים ששמתי לב אליהם ביחס לסאונדבר ה-S90QY, מלבד השינוי בתצורת הסאב שכבר הזכרתי. ראשית הגרילים של רמקולי האטמוס, דגם ה-S90QY כלל שלושה גרילים עגולים ואילו ה-SC9S כולל גריל עגול עבור רמקול האטמוס המרכזי ועבור רמקולי האטמוס הצידיים ישנים גרילים מלבניים.

    ההבדל השני הינו משמעותי יותר והוא בכך שבניגוד ל-S90QY, דגם ה-SC9S אינו כולל מסך, שמציג את הכניסה, או עוצמת הניגון. במקום זאת ישנן נורות לד, שמאירות בצבע אחר עבור כל כניסה ובנוסף ישנו חיווי קולי כאשר עוברים בין הכניסות. יכול להיות שהסיבה לכך היא יכולת ממשק ה-WOW, שמייתרת את הצורך במסך, אך אם הטלוויזיה שלכם אינה תומכת בתכונה זו, היעדר המסך בסאונדבר יכול להוות חיסרון.

    LG SC9S

    אפליקציית השליטה ושימושיות

    ישנן שלוש אפשרויות שליטה ב-LG SC9S. ראשית בחלקו העליון של הסאונדבר מעל לדרייבר האמצעי של האטמוס, תמצאו את כפתורי המגע, שמאפשרים לכם לשלוט ב-SC9S. מדובר בכפתורים סטנדרטים של הדלקה, מעבר כניסות, שינוי עוצמה, ניגון/השהייה, Bluetooth ו-WiFi.

    LG SC9S

    אמצעי השליטה השני הוא השלט המצורף. מדובר בשלט זהה לזה המגיע עם ה-S90QY. זהו שלט נוח לאחיזה, אם כי הייתי מעדיף לראות בו כפתורים ייעודים לכל כניסה.

    LG SC9S

    אמצעי השליטה המרכזי הוא כמובן אפליקציית השליטה. בהדלקה הראשונה האפליקציה מזהה בעצמה את הסאונדבר ומבקשת ממכם להעביר אליו את סיסמאת ה-WiFI. האפליקציה כוללת מסך בית מסודר שמעניק גישה מהירה לכניסה הנבחרת, למצב הסאונד ומבט מהיר לקישוריות של הסאבוופר ורמקולי הסראונד, במידה ורכשתם כאלה.

    במסך ההגדרות תוכלו לכוון עוצמה של כל ערוץ בנפרד ולהריץ את תיקון החדר האקוסטי – AI Room Calibration. תהליך תיקון החדר משמיע שורה של צלילים ומאפשר בסיום לשמוע את התוצאה לפני ואחרי, רק שלא ניתן לבחור את הקטע המושמע, ובעזרת הקטע המובנה לא ממש הצלחתי להבחין בהבדל כלשהו. לאחר שמסכימים לתוצאות, לא ניתן לכבות את התיקון, אלא רק להריץ אותו שוב. הייתי מעדיף שניתן היה להדליק ולכבות את התיקון, כך ניתן היה לבחון את ההשפעה שלו בשלל תכנים ולהחליט מתי להשתמש בו ומתי לא.

    בסך הכל האפליקציה ברורה, כוללת עיצוב נקי ומודרני, וקלה מאוד לשימוש.

    מבחן ההאזנה

    מבחן ההאזנה מחולק לכמה סוגי תכנים ולצורך המבחן שימש אותי מסך הטלוויזיה שלי, ה-LG OLED E8. בחלק הראשון של המבחן האזנתי ללא הרצת התיקון האקוסטי.

    תכני מוזיקה

    בחרתי הפעם להתחיל דווקא מהאזנה למוזיקה. ה-LG SC9S מציע תמיכה נרחבת ביכולות הזרמת מוזיקה, שמחתי במיוחד לראות את התמיכה ב-Tidal Connect. בחלק הזה מצב השמע ששימש אותי היה Music.

    אחד היתרונות של הזרמת מוזיקה מ-Tidal Connect אל סאונדבר זה התמיכה ב-Dolby Atmos. אומנם כמות התכנים בפורמט זה היא דיי מוגבלת, אבל כן ישנם כמה תכנים מעניינים, למשל אחד מאלבומי השנה שלנו, האלבום Our Roots Run Deep של Dominique Fils-Aimé. האזנה לאלבום הזה דרך ה-LG SC9S התבררה כחוויה דינמית וסוחפת, הסאונד עוטף ובעיקר התרשמתי מהבמה הגבוהה והווקל המופרד והברור, כנראה כתוצאה מערוץ הסנטר-atmos. כך שהאזנה לתכני Dolby Atmos מ-Tidal התבררה כבונוס נחמד.

    LG SC9S

    על מנת לבחון את אינטגרציית הבס, בחרתי באחד מקטעי הבס העמוקים שאני מכיר, שמשולב גם עם ווקל נעים ביותר, הקטע הוא Regular Pleasures של Patricia Barber. הבס הוא עמוק ועוצמתי, לטעמי הוא חזק מידי ומשתלט על היצירה, אם כי אני חייב לציין לחיוב את רמת הפירוט, התגובה המהירה והפאנצ׳יות. יכול להיות ש-LG הלכו כאן על כיוון סאונד שמנסה להדגיש את השיפור לעומת טלוויזיה, באמצעות בס עוצמתי. בנוסף יכול להיות שזה קשור לחלל ההאזנה שלי. הדרך לטפל בכך, הינה פשוטה מאוד, להיכנס לאפליקציה ולהנמיך את הסאב. אך בחרתי בשלב זה לא לעשות את זה, כי רציתי לראות כיצד התיקון האקוסטי ישפיע על התוצאה.

    קטע נוסף שבחנתי הוא Going Home מתוך אלבום הלייב בסין של Sophie Zelmani. כאן יש רמת ניקיון טובה גם בווקל וגם בחצוצרה, הפסנתר נשמע מעוגל ונעים, אך גם בקטע הזה הרגשתי עודף בס מבחינתי. כשאני מחבר את שלושת הקטעים, המאפיין הבולט הוא העברת הווקל הברורה והמפורטת והאנרגטיות הגבוהה בזכות הבס העוצמתי והמהיר.

    תכני קולנוע לפני תיקון אקוסטי

    אחת הטענות החוזרות על סאונד של מסכים מודרניים הוא חוסר הבהירות בדיבור, כמו למשל בחדשות. לכן לפני שהתחלתי עם תכנים קולנועיים בחנתי את ביצועיו של ה-LG SC9S בתכני חדשות, שלא חסר כאלה בתקופה זו. במצב של Clear Voice Pro, שמיועד בדיוק לכך. הווקל היה ברור ומופרד היטב, בעל במה גבוהה. זהו ללא ספק שדרוג משמעותי ביחס לבהירות הדיבור דרך רמקולי הטלוויזיה.

    LG SC9S

    עבור תכנים קולנועים השתמשתי בשני הקטעים הקבועים שלי מתוך ״דברים מוזרים״. בפרק הראשון מיד לאחר הפתיח, יש תנועה של המצלמה בחדר הצריף של שריף הופר בזמן שהטלוויזיה פועלת ברקע. מכיוון שהמצלמה זזה הציפייה היא שהטלוויזיה תשמע בהתאם לתנועת המצלמה. ה-LG SC9S מצליח לשחזר את מיקום הטלוויזיה על פני הבמה באופן משכנע. הקטע הזה כולל אפקטים קטנים כמו, נביחה של כלב בחוץ, נשימותיו של הופר וציפורים מצייצות, כל האפקטים הללו נשמעו באופן קל להבחנה ומשולב באופן טבעי.

    LG SC9S

    מבחינת מצב השמע, בחנתי כאן את ההבדלים בין מצב ה-Music וה-Cinema. במצב ה-Music יש פרזנטציה רגועה יותר, עם ווקל מופרד, שנמצא יותר קרוב למאזין ביחס לקולות הרקע. לעומת זאת במצב ה-Cinema, במת הסאונד יותר מאוזנת כאשר האפקטים מונגשים יותר ונמצאים כאילו בקו אחד עם הווקל. בסה״כ מצאתי את המצבים אכן תואמים את הייעוד שלהם, כך שבתכני מוזיקה העדפתי את מצב ה-Music ובתכנים קולנועיים את מצב ה-Cinema.

    הקטע הקבוע השני שלי הוא פרק 8 של עונה 3 כאשר המפלצת הענקית רודפת אחר הילדים בקניון. כל צעד של המפלצת מאפשר לסאב להדגים את העוצמה שלו, לצד ניקיון מפתיע. הבס ממלא בקלות את החלל כולו. אפקטים קטנים יותר כמו גרירת הלשון הענקית של המפלצת מועברים עם רמת פירוט טובה, מבחינת הווקל, גם כאשר הילדים מתלחששים, הדיבור שלהם מאוד ברור.

    לאחר הפעלת התיקון האקוסטי

    בשלב זה הרצתי את תיקון החדר האקוסטי, כפי שציינתי לא הצלחתי להרגיש בהבדל בעזרת הקטע שמאפשר לשמוע את התוצאה של לפני ואחרי. יחד עם זאת, לתחושתי הבס נשמע מעט הדוק יותר בקטע של פרק 8 בעונה 3 של ״דברים מוזרים״. בסצנה בה הילדים זורקים פצצות זיקוקים על המפלצת, שחזור הבמה של ה-LG SC9S הינו גבוה ומאפשר להרגיש כאילו באמת הפיצוצים מגיעים מלמעלה.

    LG SC9S

    התיקון האקוסטי אומנם הפך את הבס למעט הדוק יותר, אך הוא אינו משנה את עוצמות הערוצים ולכן עבורי עדיין הבס היה חזק מידי, כך שבחרתי להנמיך את הבס ב-2dB בשלב ראשון. בעקבות כך קיבלתי אינטגרציית בס מאוזנת בהרבה. היכולת לכוון באופן קל כל כך כל ערוץ, מאפשרת לצרכן להתאים באופן קל את עוצמת הבס (ושאר הערצים) לטעמו האישי. גם כשחזרתי לקטעי המוזיקה שהאזנתי להם קודם לכן, האינטגרציה הרגישה טבעית ונכונה יותר.

    במת הסאונד ועוצמת הניגון

    אני רוצה להתייחס בקצרה לבמת הסאונד הנוצרת. בעוד הסאבוופר ממלא את כל החלל בקלות, הסאונדבר מייצר במה עמוקה ורחבה יותר באופן מורגש ביחס לטלוויזיה, אך הוא אינו יכול להשתוות ברוחב במה ביחס לרמקולי סטריאו, או קולנוע ביתי, המוצבים רחוק יותר האחד מהשני. זה עניין של פיזיקה, שאפשר לשפר בעזרת DSP, אבל קשה מאוד לגשר על הפער. איפה שה-LG SC9S כן מצטיין הוא שחזור הגובה של הבמה, בזכות הרמקולים שיורים כלפי מעלה, הבמה הנוצרת גבוהה ואחידה באופן מרשים.

    מבחינת עוצמת הניגון, על עוצמה של 20 בערך הסאונד מילא את הסלון שלי ונשמע עוצמתי, כך שיש לא מעט רזרבות כח ל-SC9S. אם החלל שלכם אינו עצום, אני לא חושב שתחסר לכם עוצמה כאן.

    תכני גיימינג

    על מנת לבחון את ביצועי ה-LG SC9S בתכני גיימינג, שיחקתי עם הבת שלי ב-FIFA 23 ב-PS5. עד כה היינו משחקים לרוב עם הרמקולים של הטלוויזיה והפער הוא פשוט אדיר, הסאונד גדול ועמוק יותר, הקהל מורגש ותלת ממדי יותר וכל חוויית המשחק הופכת להיות הרבה יותר מהנה ואינטנסיבית. כך שאם אתם גיימרים ומתלבטים לגבי הוספה של סאונדבר, לדעתי זהו שדרוג משמעותי ומומלץ.

    LG SC9S

    סרטי בלוריי

    בחלק האחרון בחנתי את ביצועיו של ה-LG SC9S בתכני 4K Bluray איכותיים. לשם כך חיברתי אל כניסת ה-HDMI של ה-SC9S את נגן ה-4K Bluray שלי, ה-Panasonic UB820. ראשית אציין שברגע שהדלקתי את הנגן, ה-SC9S עבר באופן אוטומטי אל הכניסה הנכונה. השלט של הטלוויזיה הצליח לשלוט בנגן הבלוריי, כשהוא מחובר דרך ה-SC9S, זה לא תמיד המקרה כאשר הנגן לא מחובר ישירות אל הטלוויזיה. בסיום, כשכיביתי את נגן הבלוריי, הסאונדבר חזר באופן אוטומטי אל יציאת ה-ARC, כך שזו הייתה חוויית שימוש נוחה ביותר.

    מכיוון שרציתי לקבל את התוצאה המאוזנת ביותר, בחרתי בחלק הזה להנחית עוד את הסאבוופר והנחתי אותו ב-2dB נוספים עד לרמה של 4dB-.

    הסרט שבחנתי את הסאונד בעזרתו כולל כנראה את הפסקול המרשים ביותר באוסף שלי, Blade Runner 2049. קטע הפתיחה כולל בס אדיר, שמשוחזר כאן באופן שממלא את כל החדר וממש מכניס לאווירה. ללא ספק יש כאן עליית מדרגה באיכות הסאונד והעובדה שה-LG SC9S מצליח לשקף זאת מצביעה על האיכות שלו. לאחר הבס העוצמתי בפתיחה, בסצנה הבאה יש דווקא שקט מוחלט, כאשר הסוכן K נכנס לבית החווה, רעש המים הרותחים הינו מדויק להפליא. כשמתפתח קרב בין K לרפליקנט שהוא הגיע לחסל, המהלומות של שניהם נשמעות מהירות ועוצמתיות, כשהמצלמה עוברת אל מעבר לקיר, הסאונד הופך להיות עמום באופן מדויק.

    LG SC9S

    סיכום

    ה-LG SC9S הוא דוגמה נהדרת למדוע הסאונדברים הפכו להיות הרמקול הפופולרי ביותר בעולם. לוקח 10 דקות לחבר את ה-SC9S כולל הגדרת ה-WiFi וההרצה של התיקון האקוסטי. השליטה בווליום ובהדלקה/כיבוי מתבצעת באמצעות השלט של הטלוויזיה וכל השאר ניתן לכיוון ושליטה באמצעות האפליקציה המעוצבת והנוחה של LG.

    ה-LG SC9S מהווה שדרוג משמעותי ביחס לביצועי הסאונד של רמקולי הטלוויזיה, עם דיבור ברור וחד וסאונד גדול ועמוק. הסאבוופר האלחוטי הינו עוצמתי ומהיר והוא מצליח למלא חלל האזנה של סלון ישראלי ללא מאמץ כלל.

    בנוסף לשדרוג ביצועי הסאונד של הטלוויזיה, ה-LG SC9S כולל שלל יכולות הזרמת מוזיקה, כולל בונוס נחמד בדמות Tidal Connect עם תמיכה ב-Dolby Atmos.

    לסיום, ה-LG SC9S כולל שלל תכונות מתקדמות, שתוכלו ליהנות מהן אם יש ברשותכם מסך של LG מדגמי השנה, או שנה שעברה (פרטים מלאים באתר של LG), עבור מסכים אלה ה-SC9S הופך להיות לבחירה קלה במיוחד.

    מחיר: 3,590 ש״ח
    אחריות: שנה

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    טלוויזיה: LG OLED E8
    נגן 4K בלוריי: Panasonic UB820

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן