fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • LG SN7Y – סקירה

    את ה-LG SN7Y קיבלנו לסקירה יחד עם הטלוויזיה LG NANO90, על מנת שנוכל להתרשם מחווייה כוללת מבית LG. לאחר שסקרנו והתרשמנו מאוד מהסאונדבר SN9Y, היה מעניין לראות מה יש לאחיו הקטן להציע.

    אנחנו מודים לקבוצת ח.י., היבואן הרשמי של LG בישראל, על כך ששלחו לנו את הסאונדבר הזה לצורך סקירה.

    LG SN7Y

    השורה התחתונה

    ה-LG SN7Y מציג ביצועים ומפרט דומים מאוד לאחיו הגדול ה-SN9Y, מה שהופך אותו לסאונדבר המשתלם ביותר בהיצע של LG, ואולי אף בשוק כולו

    מה אהבנו
    • עיצוב ואיכות בנייה זהים לדגמים היקרים יותר
    • תמיכה ב-Dolby Atoms ו-DTS-X עם שני רמקולים ייעודיים
    • יכולת לשלוט בעוצמה של כל ערוץ בנפרד
    • אינטרגציה מעולה בין הסאונדבר והסאבוופר
    • סאונד עוצמתי, מפורט ומאוזן, בסרטים ובמוזיקה
    • ביצועים נפלאים כבר בהגדרות ברירת המחדל (בעיקר בסרטים)
    נקודות לשיפור
    • אין חיבור WiFi (או Ethernet)
    • אין תמיכה ב-eARC למרות מחברי ה-HDMI 2.1
    • לא מעביר Dolby Vision מנגן של Panasonic

    סקירת וידאו

    העומד למבחן: LG SN7Y

    תכולת האריזה:

    LG SN7Y

    ה-LG SN7Y הינו אחד הסאונדברים הזולים בהיצע הסאונדברים של חברת LG, הוא נמצא בין דגם הכניסה ה-SN5Y ודגם הביניים, ה-SN9Y, שסקרנו לא מזמן. למרות זאת, המפרט של ה-SN7Y מרשים ביותר.

    ה-SN7Y הינו סאונדבר בתצורה של 3.1.2, כלומר שלושה ערוצים בחלקו הקדמי, סאבוופר אלחוטי ושני רמקולי אטמוס היורים את הסאונד כלפי מעלה. מבחינת הכניסות, ה-SN7Y מגיע עם יציאת HDMI תומכת ARC (אין כאן תמיכה ב-eARC), כניסת HDMI, שניהם בגרסה HDMI 2.1. בנוסף ישנה כניסה אופטית וכניסת USB לניגון מוזיקה מהתקן חיצוני.

    כמו בכל ליין הסאונדברים של החברה, גם ב-SN7Y, הסאונד כוונן בשיתוף פעולה עם חברת ההייאנד הבריטית המוערכת, Meridian.

    LG SN7Y

    מבחינת החיבורים האלחוטיים, יש כאן תמיכה ב-Bluetooth בגרסה 4.0, אך בניגוד לאחיו הגדול ה-SN7Y אינו כולל WiFI.

    זהו מפרט מלא ומרשים ביותר ברמת המחיר הזו, כך שקל לראות את משמעות המונח “Economy of Scale” כאן. הכוונה היא ש-LG מייצרת בכמויות גדולות, ולכן קל לה לשמור על אותו המבנה, העיצוב והתכונות לאורך כל היצע הסאונדברים שלה.

    עיצוב ואיכות בנייה

    אז כפי שציינתי קווי העיצוב של הסאונדברים של LG זהים לחלוטין לאורך כל ליין הסאונדברים, כך שה-SN7Y נראה זהה לחלוטין ל-SN9Y, רק קצת יותר קטן. גוף הסאונדבר עשוי פלסטיק, שמרגיש קשיח, ואילו הגדיל שמגן על הרמקול הוא מתכתי.

    LG SN7Y - סקירה

    המידות של הסאונדבר במ״מ הן: 890 ר׳, 65 ג׳ ו-119 ע׳, המשקל הוא 3.7 ק״ג. הספק היחידות שלושת הערוצים הקדמיים הוא 30W כל אחד, והספק שני ערוצי האטמוס הוא 35W כל אחד.

    הסאבוופר כולל תיבה פלסטית וגריל מבד. מידות הסאבוופר במ״מ הן: 180 ר׳, 394 ג׳ ו-290 ע׳. המשקל הוא 5.8 ק״ג וההספק הוא 220W. יחידת הוופר היא בגודל 6 אינץ׳, הסאבוופר אינו כולל אף כניסה והוא מיועד לחיבור אלחוטי לסאונדבר בלבד.

    במרכז הסאונדבר תמצאו מסך קטן, אינפורמטיבי וקריא, רמת הבהירות של המסך נמוכה בשביל לא להפריע או למשוך תשומת לב, אך מספיק גבוהה על מנת לראות מה כתוב בו כשצריך. בעת שינוי כלשהו, הבהירות עולה מעט.

    כל הכניסות נמצאות בתוך גומחה באמצע חלקו האחורי של הסאונדבר, כך שאם תתלו אותו על הקיר, הכבלים לא יפריעו לכם להצמיד את הסאונדבר לקיר האחורי. במידה ותניחו את הסאונדבר על מזנון, תצטרכו להפוך אותו, או להעמיד אותו על הראש, על מנת לראות את הכניסות.

    LG SN7Y - סקירה

    בחלקו העליון של ה-SN7Y יש כפתורי מגע לשליטה, כפתור הדלקה/כיבוי, מעבר בין הכניסות, ו-השליטה בווליום.

    LG SN7Y - סקירה

    יכולות השליטה המתקדמות יותר נגישות באמצעות השלט המצורף, שהוא זהה לשלט של ה-SN9Y. היכולות הנוספות כוללת את כפתור ה-Sound Effect,  שמעביר בין מצבי השמע המובנים: AI Sound Pro (מצב ברירת המחדל), Movie, Music, Standard ו-Bass Blast. יכולת נוספת היא האקוולייזר שמאפשר לכוון עוצמה של כל ערוץ בנפרד. לבסוף השלט כולל גם כפתורי שליטה בניגון (דרך Bluetooth או USB).

    LG SN7Y - סקירה

    מבחן ההאזנה

    רוב השימוש בסאונדבר היה בחיבור HDMI ARC לטלוויזיה LG NANO90 מודל 2021, אני חושב שזו התצורה הכי שימושית ופופולרית עבור סאונדבר. חיבור כזה הופך אותו פשוט לחלק מהטלוויזיה, בהפעלת ה-HDMI CEC, הסאונדבר נדלק ונכבה יחד עם הטלוויזיה והשליטה בווליום מתבצעת באמצעות השלט של הטלוויזיה.

    LG SN7Y - סקירה

    כשבחנתי את ה-SN9Y, הרגשתי שבהגדרות ברירת המחדל היה מעט עודף בס בחלל שלי. עם ה-SN7Y התוצאה בהגדרת ברירת המחדל הייתה מאוזנת עם בס שמתפזר נהדר בחלל, לא משתלט או מעפיל על שאר התדרים והאינטגרציה בין הסאונדבר והסאבוופר הייתה חלקה ואחידה, לא הייתה תחושה שהבס מגיע מכיון הסאב אלא משולב נכון בבימת הסאונד הכללית.

    היכולת המקסימלית של כל מוצר היא חשובה, אך לא פחות חשובה מכך, אם לא יותר, היא התוצאה המתקבלת “out of the box”, כלומר בלי לשנות דבר. רוב מוחלט של הצרכנים, בטח ברמת המחיר הזו, ירצו פשוט לחבר את המוצר ולקבל תוצאה טובה, בלי שום צורך או רצון לצלול להגדרות מתקדמות. בחלל שלי התוצאה של ה-SN7Y, מיד לאחר חיבור ה-HDMI ARC, הייתה פשוט מעולה, הסאונד מקבל עומק ומתפזר בכל החלל. הבס אנרגטי ומאוזן, ואין שום ספק שהשיפור לעומת הסאונד של הטלוויזיה הוא משמעותי ביותר. 

    HDMI ARC

    פתחתי באחד מקטעי המבחן הקבועים שלי פרק 8 בעונה 3 של ״דברים מוזרים״ בנטפליקס.הבמה שנוצרת מייצרת תחושה של בועת סאונד בכל החדר, הבס משולב בצורה מדויקת, הוא אחיד בכל הבמה ואין תחושה כאילו הוא מגיע רק מכיוון הסאבוופר. באחד הסצנות בחדר בני הנוער זורקים פצצות זיקוקים על המפלצת הענקית עוצמת הפיצוצים מרשימה, אבל עוד יותר מרשימה היכולת של ה-SN7Y למקם את הפיצוצים במקום המדויק על פני במת הסאונד. על גבי כל האקשן והבלגן, הדיבור נשאר מופרד בצורה טובה וקל להבנה.

    LG SN7Y - סקירה

    בשלב הבא חיברתי את נגן ה-4K בלוריי שלי, ה-Panansonic UB820, לטלוויזיה. כך שהסאונד עבר מהנגן לטלוויזיה וממנה ל-SN7Y דרך ה-ARC. מכיוון שה-SN7Y אינו תומך ב-eARC, זה אומר שהסאונד אינו מועבר באיכות מקסימלית ללא הפסדים אל ה-SN7Y.

    פתחתי בסרט Mad Max: Fury Road, בלוריי 4K עם פסקול Dolby Atmos. בפתיחה קולו של מקס (טום הארדי) ברור ומלא בבס. האפקטים הקטנים בפתיחה כמו הדריכה והלעיסה של הלטאה מפורטים וקלים להבחנה. עומק הבס כאן אינו ברמה שמרגישים אותו בבטן, אבל החדר מלא באנרגיה של בס והוא מפורט ומאוזן.

    LG SN7Y - סקירה

    בקטע שמקס מנסה להימלט במנהרות לאחר שהוא נלכד, יש איזון נכון בין מוזיקת הרקע לאפקטים הקוליים, אף אחד אינו מעפיל על השני.

    כניסת HDMI

    בחלק הזה, חיברתי את נגן ה-4K בלוריי אל כניסת ה-HDMI, כך שהוידאו מועבר דרך ה-SN7Y אל הטלוויזיה ואילו הסאונד מועבר מהנגן ישירות אל הסאונדבר. מכיוון שה-SN7Y אינו תומך ב-eARC, זו הדרך היחידה לנגן את הפורמטים המתקדמים, כגון Dolby Atmos, באיכות המקסימלית דרך ה-SN7Y.

    פתחתי בסרט Blade Runner 2049, זהו אחד מסרטי הרפרנס מבחינת איכות הפסקול, ואולי אף מעפיל על Mad Max. ביחס להעברת הסאונד דרך ה-ARC, בחיבור ישיר על ה-SN7Y, יש תחושה של עליה קלה בדינאמיות, עוצמה ופירוט.

    LG SN7Y - סקירה

    הבס בקטע הפתיחה לוקח את הסאבוופר לקצה, כל החדר מלא באנרגיה והסאב מצליח להשאר נקי. כשהספינה של קיי (ריאן גוסלינג) נוחתת בחווה של סאפר (דייב באוטיסטה) ה-SN7Y מפגין את היכולת שלו לשלוט במרחב הסאונד, מרגישים את הספינה עוברת מצד לצד ואז נוחתת מלמעלה למטה.

    האפקטים הקטנים כמו התבשיל שמתבשל על הכיריים, מאוד ברורים ומפורטים. כשהקרב בין קיי לסאפר פורץ, המהלומות שלהם מעט חסרות עומק, אך איפה שה-SN7Y ממש מצטיין זה בהעברת ההבדל בין המהלומות כשהן מצולמות לעומת כשהן נשמעות מבעד לקיר, ואז הן נשמעות בבירור עמומות יותר.

    כשקיי חוזר בספינה שלו אל תחנת המשטרה, מנגינת הרקע מלאה בבס, המנגינה מפורטת ומאוזנת ביותר.

    הסרט הבא שבחנתי היה Matrix גם הוא עם פסקול ב-Dolby Atmos ותמונה ב-Dolby Vision. כשבחנתי את ה-SN9Y, גיליתי שהוא אינו מצליח להעביר אות וידאו ב-Dolby Vision ספציפית מהנגן של Panasonic. לאחר קריאה של מספר ביקורות נוספות, נראה שמדובר בבאג וחוסר תיאום כלשהו בין שני המכשירים הללו. יכול להיות שחברת LG אינה מרגישה שכמות הצרכנים שיש להם סאונדבר של LG ונגן של Panasonic, מצדיקה את מאמץ התיקון. בכל מקרה התופעה חזרה על עצמה גם עם ה-SN7Y, שמעביר את הסרט הזה בפורמט HDR10 ״בלבד״ ולא ב-Dolby Vision.

    LG SN7Y - סקירה

    בחנתי את הסצנה האייקונית בה ניאו וטריניטי נכנסים לגורד השחקים המאובטח על מנת להציל את מורפיוס. מה שהכי הרשים אותי בקטע הזה היה היכולת של ה-SN7Y להעביר את ההד של הבניין, זה השתקף גם ביריות וגם בדיבור של הדמויות. קרב היריות מלא באנרגיה, כל יריה מופרדת ומובחנת והאיזון מול מוזיקת הרע מדויק. בסיום הקרב, המוזיקה עוצרת לכדי שקט מוחלט, על גבי השקט יש את אפקט הרובה שנופל ולאחר מכן את הצעדים של ניאו וטריניטי לעבר המעלית. כל אפקט קטן כזה מפורט, מורגש ומודגש.

    כניסה אופטית

    חיברתי את נגן ה-4K בכבל אופטי לכניסה האופטית של ה-SN7Y, התמונה הועברה מהנגן ישירות לטלוויזיה (על גבי HDMI כמובן).

    LG SN7Y - סקירה

    בחרתי בסרט המלחמה Black Hawk Down על גבי 4K בלוריי עם פסקול Dolby Atmos. כשמנגנים תכנים ב-Dolby Atmos, מצב השמע לא ניתן לשינוי, מכיוון ש-Dolby Atmos אינו יכול להיות מועבר על גבי כבל אופטי, הוא עובר הנמכה ל-Dolby Digital, מה שאפשר לי לבדוק את מצבי השמע השונים. מצב ה-Movie, מייצר במה רחבה יותר, עם דיבור מופרד באופן מובהק יותר. המצב הזה מעלה את האנרגטיות של הסאונד, אך יחד עם זאת במספר סצנות הרגשתי שהמצב הזה מוביל לעודף בס מכיוון הסאבוופר. מכאן יש שתי אפשרויות, לחזור למצב ה-AI Sound Pro או להוריד את הבס מהסאבוופר באמצעות.האקוולייזר. אני בחרתי באפשרות הראשונה, לטעמי הסאונד במצב ה-AI Sound Pro מאוזן ומדויק יותר.

    ה-SN7Y מצליח להעביר באופן מדויק את האווירה המתרחשת על גבי המסך. בקטע בו יש רחוב סוען של אנשים מגיעים את הרחב והדיבורים עוטפים את המאזין מכל הכיוונים ואז המצלמה עוברת לתמונה של מסוק צבאי שמרחף בשמיים שקטים, וה-SN7Y מעביר את השקט של הסביבה ואת העובדה שהמסוק נמצא בחלק העליון של במת הסאונד.

    גם על רקע קרבות ירייות, ה-SN7Y מצליח להפריד את הדיבור בצורה משכנעת וגם בזמן שהמסוק צולל לאחר פגיעת ה-RPG, הקריאות של הטייס בקשר ניתנות להבחנה בקלות.

    *הערה: הסאונדבר כולל גם יכולת חיבור אלחוטית אל טלוויזיות תומכות מבית LG, יכולת זאת לא נבדקה במהלך הסקירה.

    ניגון מוזיקה ב-Bluetooth ו-USB

    פתחתי בהזרמה של תכני Tidal מה-iPad שלי אל ה-SN7Y באמצעות Bluetooth. בחרתי בקטע הבלוז האקוסטי Oxford, ms של Davy Knowles. העברתי את ה-SN7Y למצב ה-Music, בו מקבלים תוצאה רכה ומאוזנת. קולו של דייבי ממורכז והוא חד וברור. פריטת הגיטרה מפורטת ומופרדת מהשירה, אפשר להרגיש בכל הניואנסים של הנגינה על הגיטרה, התיפוף, הפריטה והעזיבה של המיתר.

    המשכתי למשהו יותר מגוון קטע הג׳אז העכשווי We Still Grow של Gare Du Nord. הקטע מתחיל במקצב בס יפיפה, דרך ה-SN7Y הבס פאנצ׳י מפורט ומדויק. כלי הנשיפה שמצטרף, נשמע חלק ובעל סאונד מלא ובשרני, הוא גם מופרד בצורה נהדרת מהבס. כשהזמרת מתחילה לשיר, קולה נקי ומרגש ומשולב בצורה מאוזנת על המוזיקה. בהמשך גם הגיטרה החשמלית מצטרפת, סאונד הגיטרה צלול ברמה מפתיעה. שילוב הבס של הסאבוופר מוסיף אנרגטיות לשיר, אך אינו מעפיל על שאר המוזיקה כך שהתוצאה הכללית היא מהנה מאוד להאזנה.

    סיימתי את המבחן בבחינה של ניגון מוזיקה מזכרון נייד, שחובר לכניסת ה-USB של ה-SN7Y. כיום עם הפריחה של שירותי הזרמת המוזיקה, ניגון קבצים דרך USB מרגיש כמו חווייה מיושנת במיוחד. אפילו בהתקן קטן יש המון שירים והיכולות היחידה לעבור ביניהם היא על ידי דפדוף בין התקיות בעזרת השלט, כאשר שם התיקייה מופיע על המסך הקטן של ה-SN7Y. כך שהיכולת הזו קיימת ועובדת, ואפילו נשמעת טוב יותר מה-Bluetooth, אבל אני באמת לא רואה למי בימינו יהיה את הסבלנות לבחור ולשמוע מוזיקה בצורה כזאת.

    בחרתי תחילה באוסף של Neil Young, בשיר Down By The River. ביחס ל-Bluetooth יש תחושה של סאונד עם יותר נפח ופירוט ותחושה מעט אוורירית יותר. הסאונד מלא הדיסטורשן של הגיטרה נשמע מפורט ומלוכלך במידה הנכונה. השירה של ניל ברורה ומופרדת, בפזמון ישנה שירה בכמה קולות, שנשמעת הרמונית ומהווה קונטרסט נהדר לסאונד הגיטרות המלוכלך.

    סיימתי בקטע שלא שמעתי שנים, Do I Wanna Know של ה-Arctic Monkeys. זהו קטע רוק בריטי מקפיץ ואנרגטי ודוגמה נפלאה לעד כמה שילוב מאוזן של סאבוופר יכול להזריק אנרגיה וכיפיות למוזיקה. הווקל של הסולן עמוק וממורכז ומופרד בצורה נהדרת מהקצב מלא הבס של השיר.

    השוואה מול ה-SN9Y

    אני חושב שזו השוואה מעניינת מאוד, מצד אחד ה-SN9Y, מוסיף לא מעט יכולות בהשוואה ל-SN7Y. ה-SN9Y כולל זוג ערוצים נוסף, שמדמה את רמקולי הסראונד, בנוסף ה-SN9Y עוצמתי וגדול יותר וכולל גם סאב גדול יותר, שיורד נמוך יותר. היכולות הללו מתורגמות לביצועים טובים יותר, הבמה רחבה יותר, הבס עמוק וחזק יותר.

    מבחינת היכולות, ה-SN9Y תומך ב-eARC, שמאפשר לקבל סאונד ללא הפסדים גם בפורמטים המתקדמים ביותר מהטלוויזיה. תכונה נוספת שקיימת רק ב-SN9Y היא חיבור WiFi, המאפשר להזרים מוזיקה על גבי Chromecast למשל ולא להסתפק באיכות ה-Bluetooth. בנוסף ה-SN9Y כולל אפליקציית שליטה, שפותחת מספר אפשרויות נוספות.

    מצד שני, ה-SN7Y מציע מפרט עשיר במיוחד ברמת המחיר שלו. אומנם הביצועים של ה-SN9Y הם מעט טובים יותר, אבל הדגש הוא על ה-״מעט״. ה-SN7Y למעשה קרוב מאוד לביצועיו של אחיו הגדול. כך שאם הפיצ׳רים הנוספים של ה-SN9Y הם לא בגדר חובה מבחינתכם, דווקא ה-SN7Y נותן תמורה גבוהה יותר למחיר. 

    סיכום

    LG SN7Y - סקירה

    הסאונדבר LG SN7Y, הוא למעשה אחיו הקטן של ה-SN9Y, שסקרנו לא מזמן. הוא מציע עיצוב זהה, איכות בנייה מצויינת ומפרט עשיר ומגוון, כולל כניסת HDMI, זוג רמקולי אטמוס, יכולת ניגון קבצי מוזיקה מ-USB, וכיוון סאונד שנעשה בשיתוף עם חברת Meridian.

    ה-LG SN7Y הוא דרך נפלאה להשלים את חוויית הסאונד של טלוויזיה מודרנית. רמת הביצועים שלו היא גבוהה במיוחד כבר בהגדרות ברירת המחדל שלו. ברגע שתחברו אותו ב-HDMI לכניסה תומכת ARC במסך שלכם, הוא יהפוך לחלק מהמסך וישדרג באופן מיידי את חוויית ההאזנה שלכם, זאת מבלי שתצטרכו לגעת באף כפתור או לשנות הגדרה כלשהי.

    מלבד שדרוג הסאונד של הטלוויזיה שלכם, ה-SN7Y עושה עבודה מפתיעה ביותר גם בתחום המוזיקה, עם סאונד אנרגטי, מאוזן ומפורט.

    ביחס לאחיו הגדולים, ה-SN7Y חסר מספר תכנות, אבל זהו עדיין אחד הסאונדברים המשוכללים בשוק ברמת המחיר שלו וברמת הביצועים נטו הוא נותן פייט רציני גם לאחיו הגדולים והיקרים יותר.

    כך שבשורה התחתונה, ה-SN7Y הוא אחד הסאונדברים הכי משתלמים בשוק!

    מחיר: 1,490 ₪ (זהו המחיר הרשמי לצרכן, מומלץ לבדוק מחיר בפועל מול המשווקים המורשים)
    אחריות: שנה

    המערכת ששימשה אותי לבחינה:
    טלוויזיה: LG NANO90 2021
    נגן 4K בלוריי: Panasonic UB820 

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן