fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Sennheiser Momentum 4 – סקירה – אלטרנטיבה אודיופילית?

    הפעם אנחנו סוקרים את האוזניות האלחוטיות בתצורת Over Ear מדגם Sennheiser Momentum 4. אז מה יש ליצרן האוזניות הגרמני המוכר להציע בגזרת האוזניות האלחוטיות? בואו נגלה.

    *האוזניות נרכשו על ידי ולא ניתנו לי לסקירה.

    Sennheiser Momentum 4

    השורה התחתונה

    ה-Sennheiser Momentum 4 מהוות אלטרנטיבה נהדרת בזכות איכות סאונד פנטסטית ואורך חיי סוללה כפול מהמתחרים

    Sennheiser Momentum 4 - סקירה - אלטרנטיבה אודיופילית?

    מה אהבנו

    • איכות סאונד מובילה עם בס עמוק, איזון ובמה רחבה
    • אפליקציית שליטה מתקדמת, עם יכולות כיוונון סאונד רבות
    • שליטה באמצעות משטח מגע על האוזנייה הימנית
    • אורך חיי סוללה של 60 שעות
    • מצב ה-Standby מאפשר להתחיל להשתמש באוזניות ללא צורך בהדלקה
    Sennheiser Momentum 4 - סקירה - אלטרנטיבה אודיופילית?

    נקודות לשיפור

    • מנגון ANC פחות אפקטיבי מהמתחרים
    • פה ושם נתקלנו בכמה באגים בתפעול
    • עיצוב פחות יוקרתי בהשוואה לכמה מהמתחרים

    על Sennheiser

    Sennheiser היא חברת אודיו גרמנית, שהוקמה בשנת 1945 על ידי ד״ר פריץ סנהייזר. החברה ידועה בעיקר כיצרנית אוזניות, למעשה בשנת 1968 הם השיקו את אוזניות ה-Open Back הראשונות בעולם. אוזניות אלו יצרו מהפכה בשוק, כיוון שהסאונד שלהם היה טבעי יותר והרבה לקוחות העדיפו אותו על פני אוזניות ה-Closed Back. כיום לחברה יש ליין אוזניות שמכיל אוזניות מכל סוג שקיים בשוק, בנוסף לחברה יש ליין של סאונדברים תחת המותג Ambeo. ל-Sennheiser יש כמה חטיבות, כולל אודיו מקצועי, בה החברה מייצרת מיקרופונים מקצועיים, בין השאר להוליווד.

    חברת Sennheiser נוהלה כחברה משפחתית במשך רוב שנותיה עד שבשנת 2021, בעקבות המיתון העולמי, החברה נכנסה למצוקה כלכלית והחליטה למכור את חטיבת האודיו הביתי שלהם. הקונה היא חברת Sonova Holding AG, חברה שווייצרית, המתמחה בעזרי שמיעה רפואיים. המותג של Sennheiser ממשיך להתקיים, פשוט עם הגב הכלכלי של חברת האם החדשה.

    שוק האוזניות האלחוטיות

    שוק האוזניות הוא שוק מגוון, החל מאוזניות כפתור פשוטות ועד לאוזניות over ear אודיופיליות יוקרתיות בשלל טכנולוגיות מתקדמות. כנראה שפלח השוק הרותח ביותר בשנים האחרונות הוא האוזניות האלחוטיות, בין אם אלו אוזניות ה-TWS, שנראה ששיגעו את העולם, או אוזניות Over Ear כמו ה-Sennheiser Momentum 4. שוק האוזניות האלחוטיות נשלט על ידי חברות טכנולוגיות כמו Apple, Sony, Samsung ועוד. מסקרן לראות מה יש לחברה שה-DNA שלה הוא ייצור אוזניות להציע בגזרה האלחוטית.

    חשוב להזכיר שה-Sennheiser Momentum 4 הן בוודאי לא דריסת הרגל הראשונה של החברה בשוק האוזניות האלחוטיות, כפי שהשם מרמז זהו כבר הדור הרביעי. בנוסף לחברה יש דגם TWS שנקרא Momentum True Wireless, שנמצא כעת בדור השלישי שלו.

    העומדים למבחן: Sennheiser Momentum 4

    ה-Sennheiser Momentum 4 הן כאמור אוזניות Bluetooth Over-Ear. האוזניות מגיעות עם Bluetooth 5.2 ותמיכה במקודדים: SBC, AAC, aptX, ו-aptX adaptive. הדרייבר הדינמי באוזניות הינו בקוטר 42 מ״מ, החברה אינה משתפת מידע לגבי הרכב החומרים שלו.

    בכל אוזניה ישנם שני מיקרופונים, המשמשים לשיחות וכמובן עבור מנגנון ה-ANC, או סינון הרעשים האקטיבי. מנגנון ה-ANC ב-Sennheiser Momentum 4 מכונה Hybrid Adaptive ANC, כלומר יש למנגנון יכולת לשנות את מידת ה-ANC על פי מידת הרעש בסביבה באופן אוטומטי.

    אורך חיי הסוללה של ה-Sennheiser Momentum 4 הוא אחד המאפיינים המבדלים שלהם, בעוד רוב המתחרים מציעים אורך חיי סוללה באזור ה-30 שעות, ה-Momentum 4 מגיעים עם סוללה שיכולה להחזיק עד 60 שעות. על מנת להגיע לטעינה מלאה, יש להטעין במשך שעתיים, בעוד טעינה של 5 דקות בלבד תעניק לכם 4 שעות שימוש.

    המשקל של האוזניות הינו 293 גרם.

    ההבדלים מול ה-Momentum 3

    אני רוצה להקדיש כמה מילים להבדלים בין ה-Momentum 3 ל-Momentum 4. ראשית ישנו הבדל משמעותי ביותר בוויזואליות של שני הדגמים:

    בעוד ל-Momentum 3 היה עיצוב מקורי ובולט, ב-Momentum 4 חברת Sennheiser הלכה על עיצוב סטנדרטי בהרבה ועם הרבה פחות מיתוג. נושא של עיצוב אוזניות הוא נושא מעניין שיש בו שתי אסכולות מנוגדות. גישה אחת מתייחסת לאוזניות כאביזר אופנה והגישה השנייה היא פרקטית יותר וגורסת שאוזניות לא צריכות לבלוט. אז זה כמובן עניין של טעם, אך העיצוב של ה-Momentum 3 מדבר אלי הרבה יותר.

    השינוי העיצובי הזה מלווה גם בשינוי פונקציונלי, במקום השימוש בכפתורי שליטה, ב-Momentum 4 יש כפתור יחיד וכל שאר השליטה מתבצעת בעזרת משטח מגע על האוזנייה הימנית. אחד הדגמים הפופולריים ביותר בקרב אוזניות ה-Over Ear הן ה-Sony WH-1000XM5, שגם אצלהן השליטה מתבצעת בעזרת משטח מגע. מאוד יכול להיות ש-Sennheiser כיוונו בדיוק לקהל הגדול שרוכש את האוזניות הללו של Sony. כפי שציינתי כבר כמה פעמים בעבר, אחרי התנסות עם משטח המגע באוזניות של Sony, לטעמי זו שיטת שליטה נוחה באופן משמעותי ביחס לכפתורים. כך שזהו שינוי חיובי מבחינתי, אך עדיין חבל לי שהם נאלצו לוותר על העיצוב המקורי לשם כך.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-unboxing:

    תכולת האריזה: כבל טעינה USB-C ל-USB רגיל, כבל אנלוגי 3.5 מ״מ ומתאם עבור טיסות.

    Sennheiser Momentum 4

    נרתיק הנשיאה מגיע בגימור אפור דיי חינני, עם הלוגו של Sennheiser בצניעות במרכזו. איכות הבנייה שלו טובה עם מידת קשיחות גבוהה, שאמורה לספק הגנה לאוזניות. נקודת ביקורת שיש לי בנושא הנרתיק זו הדרך בה Sennheiser בחרו להחזיק את הכבלים. קשה להוציא את הכבלים מהחתיכת הבד (או הסקוטש) הזו שמחזיקה אותם, ועל מנת להכניס אותם חזרה, צריך לקפל אותם בדייקנות גרמנית ממש.

    Sennheiser Momentum 4

    ה-Sennheiser Momentum 4 מגיעים בשני גימורים: שחור ולבן. אני בחרתי בגימור הלבן. אני שמח שהגימור כולל שילוב צבעים, הקשת והכריות הן בגווני אפור. החלק הפנימי של הקשת מרגיש קצת כמו גומי, בעוד החלק החיצוני הינו בד מחוספס, שמזכיר מאוד את נרתיק הנשיאה.

    האוזניות מחוברות אל הקשת במעיין קשת נוספת שמאפשרת קצת משחק עם הזווית של האוזניות וגם סיבוב שלהן. בתוך האוזניות כתוב בגדול R ו-L, באופן בולט וברור.

    הכריות רכות ובנוסף האוזניות גמישות במיוחד, אפשר למתוח אותן בקלות, מה שבדרך כלל מרמז על כך שהן יפעילו פחות משקל על הראש, ביחס לאוזניות קשיחות ולוחצות יותר.

    ומה מבחינת סממני עיצוב וטאץ׳ אישי? אז מלבד שילוב הצבעים שתיארנו, משני צידי הקשת בחלקה התחתון יש את הלוגו של Sennheiser. אם אתם מחפשים אוזניות שניתן לזהות את העיצוב והמותג שלהן מרחוק, אלה כנראה לא יהיו ה-Sennheiser Momentum 4.

    Sennheiser Momentum 4

    דעתי הכללית לגבי איכות הבנייה היא כדלקמן, כמו המתחרים האחרים בטווח המחירים הזה, גם ב-Sennheiser Momentum 4 יש המון שימוש בפלסטיקה, אך לטעמי Sennheiser עושים עבודה מעט פחות טובה בניסיון להסתיר זאת. האוזניות בנויות כראוי, מרגישות יציבות, קלות והן גם נוחות, אך משהו בתחושת המגע בהן מרגיש מעט פחות יוקרתי מהמתחרים הפופולריים.

    שליטה ושימושיות

    השליטה ב-Sennheiser Momentum 4 מתחלקת כמובן לשניים, שליטה דרך האוזניות ואפליקציית השליטה. האוזניות עצמן כוללות כפתור יחיד, המשמש להדלקה/כיבוי/קישוריות ה-Bluetooth. בנוסף, ישנן לא פחות מ-5 נורות לד קטנות, המשמשות לתצוגה של עוצמת הסוללה, בהחלט פיצ׳ר שמוסיף לנוחות.

    רוב מוחלט של השליטה באוזניות מתבצעת בעזרת משטח המגע, שנמצא על האוזנייה הימנית. בעזרת תנועות החלקה (swipe) ניתן להגביר ולהנמיך (תנועות למעלה/למטה), להעביר לשיר הבא או הקודם (ימינה/שמאלה). בעוד תיפוף יחיד ישהה או יחזיר את הניגון. Sennheiser הגדילו ועשו גם את השליטה במנגנון ה-ANC דרך משטח המגע, תיפוף כפול מעביר את האוזניות ממצב ANC למצב Transparent, ואפשר גם לעשות מעבר הדרגתי בעזרת תנועות של הגדלה והקטנה עם שתי אצבעות כך:

    Sennheiser Momentum 4

    הרעיון של השליטה הוא מתקדם מאוד ולרוב הוא עובד באופן תקין, אך פה ושם כן נתקלתי בבעיות וקשיים. למשל התיפוף הכפול בשביל לעבור בין מצב ה-ANC ל-Transparent, דורש תיפוף מאוד מהיר ולא תמיד מתפקד כראוי. בנוסף, לעיתים נדירות משטח המגע הפסיק לגמרי להגיב, הייתי צריך להסיר את האוזניות ולהחזיר אותן שוב בשביל ״לשחרר״ את המנגנון. אני בהחלט מעדיף את משטח המגע על הכפתורים, שתמיד צריך ״לחפש״ אותם ולוודא שלוחצים על הכפתור הנכון. יחד עם זאת, אני חושב שהביצוע כאן של Sennheiser, אם כי מתפקד באופן ראוי לרוב, אינו חף מבעיות והוא מעט פחות חלק ומהוקצע ביחס למתחרה הגדולה, Sony.

    מצב ה-Standby: ה-Killer Feature של ה-Momentum 4

    אני חייב להקדיש פסקה למצב ה-Standby של ה-Sennheiser Momentum 4, מכיוון שלטעמי מדובר באחת היכולות שמבדלות את האוזניות הללו. בכל שאר האוזניות האלחוטיות שיצא לי להכיר, יש מצב של הדלקה וכיבוי. ברוב האוזניות יש מצב כיבוי אוטומטי לאחר שהאוזניות לא נמצאות בשימוש זמן מסוים (לרוב כ-15 דקות). אוזניות ה-Sennheiser Momentum 4 מגיעות עם מצב Standby, כלומר כשהן כבויות, הן לא לחלוטין כבויות ולכן כאשר אתם מרימים אותן, הן נדלקות באופן אוטומטי ומתחברות למקור האחרון. זה סופר נוח, פשוט להרים את האוזניות, להרכיב על הראש והן כבר מחוברות. עבורי זהו רעיון מבריק שממש משדרג את חוויית השימוש.

    אפליקציית השליטה

    אפליקציית השליטה של ה-Sennheiser Momentum 4 הינה אפליקציה מודרנית, נקייה וידידותית. הכל כתוב בצורה ברורה ומינימליסטית. במאפיינים ניתן להגדיר גם איזה מסכים מוצגים במסך הבית על מנת להוריד פונקציונליות, שאינה רלוונטית עבורכם. כמובן שרואים את אחוז הסוללה, בנוסף במאפיינים ניתן לראות את המקודד שכרגע בשימוש ועוד שלל יכולות ומידע.

    האפליקציה מציעה מגוון אפשרויות מתקדמות. ראשית, אקוולייזר להתאמה אישית של הסאונד, שבגרסת הקושחה האחרונה, 2.13.18, שודרג לאקוולייזר בעל חמש bands (לפני זה היו 3). ישנם גם מצבי שמע מובנים. אני מצאתי את המצב הטבעי של האוזניות כמתאים ביותר לכל סוג תוכן ולא הרגשתי שום צורך לשחק עם האקוולייזר, אך תדעו שהאופציה קיימת.

    יכולות נוספות כוללות יכולת הגדרה של מקומות כ-Sound Zones ואז לקבוע קינפוג שונה עבורם (למשל הגדרות שונות לבית, משרד, חדר כושר וכו׳).

    מנגנון ה-ANC

    התחושות שלי לגבי מנגנון ה-ANC של ה-Sennheiser Momentum 4 הן אמביוולנטיות. בדקתי את המנגנון בשלל סביבות, בית, הליכה ברחוב, עמדתי ליד עמוד תאורה של מגרש כדורגל שמזמזם בקול וכו. חברת Sennheiser מתייחסת בראש ובראשונה לאיכות הסאונד, ונראה שהם הלכו על מנגון ANC, שמשתלב באופן הטבעי ביותר עם המוזיקה ואינו מפריע בשום דרך. זה ראוי להערכה, אך מצד שני מצאתי את המנגנון משמעותית פחות אפקטיבי ביחס למתחרים. כשהלכתי ברחוב שמעתי שיחות מסביבי, גם כשלא הייתי צמוד לאנשים, ואותו עמוד תאורה שהזכרתי, בהחלט שמעתי את הזימזום שלו. לא פעם הייתי צריך לוודא שהמנגנון בכלל דלוק, כיוון שהרגשתי שההשפעה שלו כמעט ולא מורגשת. אומנם ברגע שמסירים את האוזניות, אז ההבדל בהחלט מורגש, אך בדרך כזו כמובן שמבטלים גם את הסינון הפסיבי.

    כך שהמסקנה הסופית שלי לגבי מנגנון ה-ANC של ה-Sennheiser Momentum 4 היא שהוא עושה עבודה מעולה בלא להתערב במוזיקה, אך זה מגיע על חשבון האפקטיביות שלו בהשתקת הסביבה. אם אתם מחפשים אוזניות שיאפשרו לכם למשל להעלים את רעשי המשרד במקום העבודה שלכם, כנראה שה-Momentum 4 הן לא האוזניות בשבילכם.

    יש נקודה אחת מאוד ראויה לציון בנוגע למנגנון ה-ANC של ה-Momentum 4 וזה ההתמודדות עם רעשי רוח. עבור סינון רעשי רוח ישנה הגדרה נפרדת ואם תשימו אותה על max, ה-Momentum 4 עושים עבודה מעולה בסינון רעשי הרוחות. עשיתי הליכה במקום פתוח בזמן שהייתה רוח לא מבוטלת (בסטנדרטים של הארץ כמובן), ועם סינון הרוח, יכולתי להמשיך ליהנות מהמוזיקה.

    Sennheiser Momentum 4

    נוחות ההרכבה

    ה-Sennheiser Momentum 4 הן אוזניות נוחות במיוחד להרכבה, הקשת הגמישה, המשקל הקל והכריות הרכות מתורגמות לחויית הרכבה מצוינת, שאינה מפעילה לחץ רב על הראש. הייתי עם האוזניות מספר שעות רצוף, גם בבית וגם בחוץ בהליכות, לאחר מכן הרגשתי תחושות קלות ביותר של חוסר נוחות. כך שהתכנון האגרונומי של ה-Momentum 4 הוא מהטובים שנתקלתי בהם.

    חיבור לשתי מקורות

    במהלך תקופת המבחן של האוזניות, חלקתי את השימוש בהן עם בני, שלו יש טלפון אנדרואיד של Xiaomi. החוויה של לחלוק באוזניות האלה בין שני מקורות התבררה כמצוינת, לא פעם הן התחברו אוטומטית למקור הנכון והמעבר בין שני המקורות היה נוח ופשוט.

    Sennheiser Momentum 4

    מבחן ההאזנה

    לפני חלק ההאזנה למוזיקה אציין שה-Sennheiser Momentum 4 תפקדו מעולה בשיחות שערכתי גם מהבית וגם כשאני בחוץ. אין בעיה של תחושת ״אקווריום״, גם כאשר ה-ANC דלוק. בנוסף יש לאוזניות אופציה שמאפשרת לקול שלכם לחדור לתוך האוזניות, על מנת לספק לכם חוויית דיבור יותר טבעית (בה אתם שומעים את עצמכם).

    מבחן ההאזנה נעשה כשהאוזניות חוברו דרך Bluetooth אל טלפון iPhone 12 Pro, כלומר עם מקודד AAC. השירים הוזרמו משירות Tidal. לקחתי את הזמן עם האוזניות האלה, מכיוון שאלה אוזניות שרכשתי, כך שאין צורך להחזיר אותן. חוויה כזו אפשרה לי התרשמות מעמיקה יותר, ואם כמה שהרושם הראשוני מהסאונד של ה-Sennheiser Momentum 4 היה מרשים, עם הזמן התחלתי להבין יותר ויותר לעומק את איכות הסאונד שלהם. יצא לי להתרשם ממגוון רחב של סגנונות מוזיקה וגם כמה פודקאסטים. אביא כאן כמה דוגמאות בולטות.

    בחרתי להתחיל הפעם בקטע אינדי המשלב בס אלקטרוני של הזמרת Anna B Savage מתוך אלבומה החדש, in|FLUX. בחרתי בקטע הפתיחה, The Ghost. בקטע הפתיחה ישנו בס אלקטרוני מהיר, ב-Momentum 4 התחושה היא שהבס מגיע מרחוק ומתקרב, כך שניתן בקלות להרגיש ברוחב הבמה המרשים שלהם. הפרדת שכבות הבס היא מעולה, הבס מפורט ובעל עומק מרשים, הוא לא כוחני ומשתלט, אלא הדוק ומוגדר היטב. המיד מאופיין בניקיון, קולה של אנה מלא בניואנסים קטנים. היצירה כוללת אפקטים רבים, שמושלבים על ידי ה-Momentum 4 עם הרבה הפרדה. הפרזנטציה הכללית הינה מאוזנת.

    מכאן המשכתי לאלבום המופתי של Avishai Cohen, שאני לא יכול להפסיק להאזין לו בתקופה האחרונה, 1970 משנת 2017. גם הפעם בחרתי בקטע הפתיחה שנקרא, Song of Hope. זו יצירה קצבית ומורכבת, השירה כוללת את אבישי לצד קולות רקע, יש הרבה אפקטים של פאנק, לצד עבודת בס נהדרת ופסנתר. ה-Momentum 4 מפרידים ומנגישים את השכבות הללו באופן מרשים במיוחד. הווקל נשמע טבעי והקולות מופרדים. הפסנתר עמוק ונקי והפאנקיות של הקטע מדויקת. הבמה עוטפת ורחבה באופן מפתיע. ה-Momentum 4 מאפשרים לצלול לתוך היצירה הזו בזכות הפירוט וההפרדה המעולים שמונגשים כאן לצד טבעיות והרמוניה מאוזנת.

    הקטע הבא שבחרתי הוא Music Is The Only Language של הזמרת הגרמניה, Katja Werker, מתוך האלבום Contact Myself 2.0, בהוצאת Stockfisch. זו הקלטה אודיופילית נהדרת, שמאפשרת ל-Momentum 4 להראות היכולות שלו להעביר שוב במה עוטפת מאוד מפתיעה ביחס לאוזניות גב סגור. הסאונד בשרני ומלא. הוקל נקי, ממורכז ומופרד באופן מעולה מהגיטרות. שתי הגיטרות בקטע כוללות רמת פירוט פנטסטית, ניתן בקלות להרגיש בכל פריטה ופריטה.

    מכאן המשכתי לשיר השבוע שלנו מהשבוע שעבר, ביצוע ל-Moon River של Eric Clapton ו-Jeff Beck, באחת ההקלטות האחרונות של Beck לפני מותו. הבס רך ונעים, מרגיש כאילו מגיע מרחוק, הקלידים עדינים ואז הגיטרה של Beck מופיעה בדיוק באמצע, האיזון בין הגיטרה ומידת הרגש שלה מרשימים. קולו של קלפטון שנכנס אחרי סולו הפתיחה נשמע נקי ומפורט.

    לפני סיום, בחרתי בבלדת ווקל ג׳אז עדינה, של Alma Naidu הגרמנית, מתוך אלבום הבכורה הנהדר שלה, Alma. בחרתי בקטע Something ‘bout the Rain. התופים (של Wolfgang Haffner) מעודנים ושקטים בפתיחה ולמרות זאת אפשר בקלות להבין בהדיקות ובכל פרט בהם. קולה של Alma כל כך נקי ומועבר עם המון צלילות ורגש. בהמשך התופים מתגברים וממשיכים להישמע הדוקים ומדויקים. הפרזנטציה מאוזנת להפליא ומאוד מרגשת.

    התחלתי את המבחן בקטע בעל בס מרשים וכך גם בחרתי לסיים. חזרתי לקטע הפופ/מוזיקת עולם Sangoma של צמד התאומות Ibeyi, מתוך אלבומן Spell 31. בקטע הזה יש בס עמוק במיוחד שמאפשר ל-Sennheiser Momentum 4 להפגין את יכולת שחזור הבס הפנטסטית שלהם. יש כאן חוויה יוצאת דופן, הבס נשמע עמוק ועוצמתי ובאותה נשימה הוא לחלוטין לא בומי, יש כאן הדיקות, איזון ורמת פירוט פנטסטית, שלא נתקלתי בה באוזניות ברמת המחיר הזו. הבמה שוב רחבה ועוטפת והפרזנטציה הכללית אנרגטית ומעבירה באופן משכנע את העוצמות של היצירה הזו.

    Sennheiser Momentum 4

    סיכום

    ה-Sennheiser Momentum 4 הן אולי אוזניות מעט פחות מוכרות בקרב המיינסטרים, אבל לכל אורך המבחן הן הוכיחו שמדובר באוזניות שמצליחות להוות אלטרנטיבה מצוינת לדגמי האוזניות האלחוטיות, ששולטות בשוק. התכונה החזקה ביותר של ה-Momentum 4 זו איכות הסאונד שלהם, שמתבטאת בשחזור הבס, האיזון, הניקיון של המיד והבמה העוטפת שלהן. תכונות אלה הופכות אותן לאוזניות Bluetooth מהמובילות ביותר בתחום איכות הסאונד.

    שתי תכונות נוספות שמבדלות את ה-Sennheiser Momentum 4 מהמתחרים הן אורך חיי סוללה של 60 שעות (כפול מרוב המתחרים) ויכולת ה-Standby, שמאפשרת לכם פשוט להרים אותם והן ידלקו בעצמן ויתחברו את מקור ה-Bluetooth האחרון אליו הן היו מחוברות.גם בנושא של נוחות הרכבה ואפליקציית שליטה ה-Momentum 4 זוכים לשבחים מאיתנו.

    מה בנוגע לחסרונות? את מנגנון ה-ANC של ה-Momentum 4 מצאנו כפחות אפקטיבי ביחס למתחרים ובנוסף חווינו כמה באגים אקראיים בתפעול שמעט פגמו בחוויית השימוש.

    בשורה התחתונה, Sennheiser ללא ספק מפגינים כאן את הידע והניסיון רב השנים שלהם בייצור אוזניות איכותיות וה-Sennheiser Momentum 4 הן מההאוזניות האלחוטיות הטובות ביותר שיצא לנו לבחון.

    מחיר: כ-1,400 ₪

    *שימו לב: השוואה מול כמה דגמים פופולריים נפרסם בכתבה נפרדת בקרוב.

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    תגובה אחת

    1. אנטון תודה לך על הביקורת המעמיקה. למען האמת יש לי כזה בצבע שחור ויש לי גם מומנטום 3 (בתוך האוזן) שניהם אוזניות שבאמת אפשר להנות מסאונד מאוד איכותי ומשכר.
      ויש לי למה להשוות, כמו אוזניות מעל האוזן של ביירדינמיק T5P, שגם אוזניות מעולות(לא בלוטות). תהנה מהם בכיף. יעקב

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן