fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Sony WF-1000XM5 – סקירה לאוזניות דגל TWS

    הפעם הגיעו אלינו לסקירה אוזניות הדגל החדשות בתצורת TWS מדגם Sony WF-1000XM5. הן מגיעות שנתיים אחרי הדגם הקודם, שגרף אצלינו את פרס מוצר האודיו של השנה בשנת 2021.

    חברת Sony מבטיחה לנו שיפור משמעותי מהדגם הקודם, בסקירה זו ננסה להבין האם מדובר באוזניות דגל ראויות.

    Sony WF-1000XM5

    אנחנו מודים לישפאר, היבואן הרשמי של מוצרי Sony בישראל, על כך ששלחו לנו את האוזניות לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    ה-Sony WF-1000XM5 ממשיכות להצעיד קדימה את טכנולוגיית ה-TWS, עם שלל שיפורים ואיכות סאונד מצוינת

    Sony WF-1000XM5 - סקירה לאוזניות דגל TWS

    מה אהבנו

    • עיצוב מרשים ואיכות בנייה גבוהה
    • אפליקציה מובילה ושלל תכונות מתקדמות
    • יכולת בחירת פרופיל סאונד מותאם אישית היא בעלת פוטנציאל רב
    • מנגנון ANC משודרג
    • סאונד נקי ומאוזן עם יכולת הפרדת כלים טובה
    Sony WF-1000XM5 - סקירה לאוזניות דגל TWS

    נקודות לשיפור

    • גם לאחר הקטנת הגודל והמשקל, דגם ה-LinkBuds S הינו קטן וקל יותר

    סקירת וידאו

    אוזניות ה-TWS של Sony

    חברת Sony היא אחת החברות המובילות בתחום אוזניות ה-TWS והיא מציעה מספר דגמים בטווח מחירים נרחב. מדגמים נגישים כמו ה-WF-C700N, דרך דגמי ביניים ועד לדגם הדגל.

    כשבשנת 2021 סקרתי את דגם הדגל הקודם ה-Sony WF-1000XM4, זו הייתה חוויה שהשאירה עלי רושם עז ולראשונה הוכיחה לי שמדובר בטכנולוגיה, שיכולה להציע ביצועי סאונד מעולים לצד ההישג הטכנולוגי.

    מאז נמשכתי אל הטכנולוגיה וסקרתי כמעט כל דגם של חברת Sony, כולל דגם ה-LinkBuds, יוצא הדופן, והדגם המעודף עלי, ה-LinkBuds S. הסיבה שזהו הדגם המועדף עלי היא כי זהו דגם קל משקל וקטן, ולכן נוח במיוחד, עם התפשרות קלה ביותר בתחום הסאונד, ה-ANC ואיכות החומרים ביחס לדגם הדגל. נראה שאני לא היחיד שחושב כך, כיוון שלא מעט מהשינויים ב-Sony WF-1000XM5, קשורים להקטנה ושיפור הנוחות של האוזניות.

    העומד למבחן: Sony WF-1000XM5

    אוזניות ה-Sony WF-1000XM5 כוללות מספר שינויים דרמטיים, באספקטים של טכנולוגיה ועיצוב לעומת הדגם הקודם.

    ראשית בפן הפיזי, ה-WF-1000XM5 הן ב-25% קטנות יותר ו-20% קלות יותר ביחס ל-WF-1000XM4. גם מבחינה עיצובית, ישנו הבדל גדול וה-WF-1000XM5 כוללות עיצוב חדשני המשלב בין מעטפת מבריקה בצדדים וחלק עליון מחוספס יותר, שם נמצאים משטחי המגע.

    חברת Sony מבטיחה שיפור משמעותי של 20% ביכולות סינון הרעשים, השיפור מושג באמצעות שימוש בשני מעבדים חדשים, ראשית הדור החדש של מעבד ה-V של החברה, ה-V2, ולראשונה ישנו גם מעבד עזר ייעודי בשם HD Noise Canceling Processor QN2e. סוני הוסיפו מיקרופון נוסף בכל אוזניה, כך שכעת יש סה״כ 3 מיקרופונים בכל אוזניה.

    מבחינת איכות הסאונד, חברת Sony משיקה דרייבר חדש בשם Dynamic Drive X, בגודל של 8.4 מ״מ, לעומת דרייבר של 6 מ״מ בדגם ה-Sony WF-1000XM4. הדרייבר החדש מבטיח שיפור משמעותי בביצועים, כולל שחזור בס עמוק יותר. עוד בתחום איכות הסאונד במוזיקה, ישנה כמובן תמיכה במקודד ה-LDAC ואת יכולת ה-DSEE, אשר מנסה לשחזר את הפרטים האבודים במוזיקה, בעקבות הכיווץ. בנוסף ישנה תמיכה ב-360 Reality Audio, הפעם גם עם יכולת מעקב ראש.

    איכות השיחות גם היא זוכה לשדרוג בזכות השימוש בטכנולוגיית הולכת העצם, המסייעת למיקרופון באוזניות להתמקד בקולכם ולהעביר אותו באופן וברור, גם כאשר אתם נמצאים בסביבה רועשת.

    תכונות נוספות של ה-Sony WF-1000XM5 כוללות תמיכה ב-Bluetooth 5.3 עם יכולות חיבור Multi-Source. יכולות ה-Adaptive Sound Control, שתאפשר לכם להתאים את הגדרות הסאונד וסינון הרעשים ביחס למיקום, או הפעילות שאתם עושים ואילו יכולת ה-Speak-to-Chat, אוטומטית תעצור את המוזיקה ברגע שתתחילו לדבר.

    זמן הסוללה הוא 8 שעות שימוש עם ANC ועד 24 שעות בעזרת קייס הטעינה. בעוד טעינה מהירה של 3 דקות בלבד תתן לכם שעה שלמה של האזנה למוזיקה. האוזניות תומכות גם בטכנולוגיית הטעינה האלחוטית, Qi technology.

    מבחינת נוחות הנשיאה, חברת Sony מצרפת גודל טיפ רביעי וחדש, ה-Super Small, שזה ממש ברכה לבעלי תעלות אוזן צרות כמוני. הטיפים עצמם עשויים מחומר קצף ״אקסקלוסיבי״ בעל תכונות זיכרון ותחושת נוחות מירבית.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-Unboxing:

    ה-Sony WF-1000XM5 זמינות בשני גימורים, שחור, או אפור-לבן. אנחנו קיבלנו את הגימור השחור.

    העיצוב של ה-Sony WF-1000XM5 מראה על מידת הבשלות של הטכנולוגיה והשוק. אנחנו כבר לא במקום של זה שמדובר בשתי ״נקודות״ קטנות, שעצם העובדה שהן מצליחות לנגן ללא שום חוט, מספיקה בכדי לגרום לצרכנים לרצות לרכוש את המוצר. השוק הזה כבר הרבה יותר בשל ומוכן לשלב הבא.

    העיצוב של ה-Sony WF-1000XM5 הינו מושקע ומבדל את Sony משאר היצרנים. יש כאן שימוש בגימור מבריק במעטפת לצד משטח מגע מחוספס. הלוגו של Sony מוטבע בצבע זהוב ובולט וכך גם המיקרופון החיצוני. זו לגמרי מידת ההשקעה המצופה מאוזניות דגל בטכנלוגיית ה-TWS בשנת 2023.

    Sony WF-1000XM5

    נושא איכות הבנייה כאן ברור בשנייה הראשונה של מגע עם האוזנייה ונרתיק הנשיאה. הנרתיק מרגיש קשיח יותר, הוא מחוספס למניעת החלקה, הלוגו של Sony מוטבע עליו בצבע זהוב בולט. הצירים במכסה של הנרתיק מרגישים יציבים, המכסה לא מתנדנד. כך שאיכות הבנייה מצוינת.

    גם האוזניות עצמן מרגישות דחוסות ובנויות ברמה גבוהה יותר מאשר דגמי הביניים. הבדל נוסף מול הדגמים הנגישים יותר הוא בטיפים, שעשויים כאן מקצף בעל זיכרון, לעומת שימוש בסיליקון ושאר חומרים פחות רכים ונעימים בדגמים האחרים.

    בהשוואה ישירה מול דגם ה-LinkBuds S, פער איכות הבנייה הוא ברור לטובת ה-WF-1000XM5, בנוסף הטיפים מקצף רכים ונעימים יותר ביחס לטיפים מסיליקון שתמצאו ב-LinkBuds S. יחד עם זאת, מבחינת הגודל והמשקל, גם לאחר ההקטנה המרשימה של ה-WF-1000XM5, עדיין ה-LinkBuds S הן קטנות יותר וקלות יותר. מה משפיע יותר על הנוחות? האם אלה הטיפים העדיפים של ה-WF-1000XM5, או הגודל והמשקל של ה-LinkBuds S, זה כבר עניין אינדיבידואלי לחלוטין.

    עבורי הדגם המושלם יהיה כאשר Sony יצליחו לשמר על איכות הסאונד וה-ANC של ה-WF-1000XM5 עם הגודל והמשקל של ה-LinkBuds S.

    שליטה וחוויית שימוש

    חוויית השימוש באוזניות TWS בפרט ואוזניות אלחוטיות בכלל מושפעת המון מאיכות האפליקציה. כל האוזניות של Sony מהשנים האחרונות מגיעות עם האפליקציה המעולה שלהם, שמתאימה את עצמה לכל דגם ומציגה את התכונות הרלוונטיות. זו אפליקציית השליטה המועדפת עלי, גם אם יש מספר אפליקציות מרשימות יותר מבחינה וויזואלית. האפליקציה של Sony מצטיינת בממשק נוח וקל להבנה, חלוקה מצויינת של התכונות השונות ומדריכים מובנים לשימוש נכון באוזניות.

    השליטה באוזניות עצמן מתבצעת על ידי מגע במשטח המגע שבחלקן החיצוני. האוזנייה הימנית שולטת בניגון ושיחות, בעוד האוזנייה השמאלית שולטת בנושא ה-ANC. ניתן לשנות את המשמעות של כל תנועה דרך האופליקציה ובכך להתאים את חוויית השליטה לטעמכם האישי.

    תכונות מתקדמות שאהבתי

    האוזניות של Sony מפוצצות בתכונות חכמות ומתקדמות כמו ה-Adaptive Sound Control, שמאפשר לכם לקבוע הגדרות שונות על פי מיקומכם, או הפעילות שאתם עושים, או תכונת ה-Speak-To-Chat. תכונות אלה תיארתי לא פעם בסקירות קודמות של אוזניות של Sony, לכן במקום לחזור על עצמי, בחרתי הפעם להתמקד בשתי תכונות שאהבתי במיוחד ושיפרו את חווית השימוש שלי.

    בדיקה של מידת האטימות של האוזנייה

    אוזניות ה-Sony WF-1000XM5 מגיעות לראשונה עם 4 גדלים שונים של טיפים: גדול, בינוני (הגודל שמורכב על האוזניות), קטן ולראשונה גם סופר קטן. אז כמובן שכל אחד יכול לבחור את הגודל שמתאים לו ומרגיש הכי נוח, אבל מה אם אתם בסדר מבחינת הנוחות עם כמה מהגדלים ורוצים להבין איזה גודל הוא הכי נכון מבחינת סינון הרעשים. במילים אחרות, איזה גודל אוטם את האוזן באופן הטוב ביותר.

    לשם כך Sony מציעים את יכולת ה-Detrmine Optimal Earbud Tips:

    Sony WF-1000XM5 - סקירה לאוזניות דגל TWS

    ליכולת הזו יש שני מצבי פעולה, במצב הראשון אתם יכולים פשוט לבדוק אם הטיפ שהרכבתם כרגע מספק בידוד טוב או לא, לשם כך מנוגן קטע קצר (ומעט רועש), בזמן הזה האוזניות מודדות את הסאונד בתוך האוזן ומנסות לקבוע האם ישנו איטום טוב או לא, בסופו של דבר אתם מקבלים את התוצאה.

    Sony WF-1000XM5 - סקירה לאוזניות דגל TWS

    המצב השני מאפשר לכם להשוות כמה גדלים של טיפים, אתם בוחרים איזה גדלים להשוות ואז בכל פעם מחליפים על פי ההוראות, התוצאה בסוף מציגה איזה גודל נתן את האיטום הטוב ביותר. אני השוואתי בין שני גדלים, הקטן והסופר קטן. התוצאה שקיבלתי הייתה שבאוזן שמאל הסופר קטן עדיף ואילו בימין הקטן עדיף. האוזניים שלנו (או לפחות שלי) הן לא בהכרח סימטריות ולרוב אנחנו לא נחשוב על אפשרות כזו של לבחור גדלים שונים, למרות שזו יכולה להיות האופציה האופטימלית עבורינו.

    לאחר כמה ניסיונות החלטתי שאכן בחירה כזו נותנת לי את התוצאה הטובה ביותר. אני חושב שהיכולת הזו משפרת את חוויית השימוש וגם אם תשתמשו בה רק פעם אחת, היא יכולה לעזור לכם להגיע לתוצאה אופטימלית עם האוזניות לכל אורך השימוש שלכם בהן.

    יצירת פרופיל סאונד מותאם אישית

    התכונה השנייה שהשפיעה לחיוב על חוויית השימוש שלי היא תכונה חדשה שעדיין נמצאת בשלב ה-Beta שלה. מדובר ביכולת לייצר אקוולייזר מותאם אישית לטעמכם. הרעיון הוא שאתם מנגנים שיר כלשהו שאתם מכירים ואז האפליקציה מאפשרת לכם לעבור בין מצבים שונים המסומנים רק על ידי ספרות ואתם בוחרים במצב שנשמע הכי טוב לטעמכם. הבחירה נעשת בשלושה שלבים, בשלב הראשון ההבדלים בין המצבים הם ברורים ואילו בשלבים הבאים הם הרבה יותר מעודנים ומאפשרים לכוונן סופית את הסאונד שמתאים לכם.

    אהבתי מאוד את התכונה הזו, כי היא הרבה יותר מהנה מלנסות לשחק עם האקוולייזר בעצמכם ולנסות להבין מה משפיע יותר ומה פחות. אני חושב שזה יכול לפנות גם למשתמשים חדשים וגם לוותיקים שיודעים בדיוק איך הם אוהבים את הסאונד שלהם.

    מבחינת מימוש היכולת הזו ישנם שני דברים שאהבתי במיוחד. קודם כל האפשרות לנגן כל מוזיקה ולא תבניות מוכנות מראש, כך אפשר לכוון את האקוולייזר שיתאים לז׳אנרים שהכי חשובים לכם. ופרט המימוש השני שאהבתי הוא שבשלב האחרון ישנה השוואה בין המצב הקודם של האקוולייזר והמצב החדש שנוצר, כך שאתם יכולים לוודא שוב, האם אתם באמת אוהבים את התוצאה יותר ממקודם או לא.

    הקטע ששימש אותי לבחירת האקוולייזר היה מתוך אלבום הג׳אז המעולה Birds של Tingvall Trio. התוצאה שהתקבלה בסוף הייתה הנחתה של הטרבל ושל יכולת ה-clear bass. ביחס למצב ברירת המחדל של האוזניות, התוצאה הזו רגועה יותר, מאפשרת בקלות יותר לשים לב לפרטים במיד ובמיד בס וגורמת לפרזנטציה נינוחה יותר. זה בהחלט מתאים לאופי הסאונד שאני נהנה ממנו ואתייחס עוד להשוואה בין שני המצבים בחלק מבחן ההאזנה.

    היופי של היכולת הזו בעיני הוא בכך שהיא מאפשרת לבנות את פרופיל הסאונד בצורה אינטרקטיבית ומהנה ולא על ידי גרירה של נקודת על פני אקוולייזר, שלרוב המשתמשים תהיה לא ברורה ולא מזמינה.

    ביצועי מנגנון סינון הרעשים האקטיבי – ANC

    ביצועי מנגנון ANC מושפעים ממספר גורמים. הגורם הראשון שממנו הכל מתחיל הוא נושא איטום האוזן. בעוד באוזניות Over Ear, שמכסות את כל האוזן, קל להגיע לאיטום מלא, באוזניות TWS הנושא מורכב בהרבה ותלוי במבנה האוזן שלכם ובהתאמה של הטיפ. מומלץ לבחון את מידת האיטום בעזרת כלי ה-Detrmine Optimal Earbud Tips, שתארתי בחלק הקודם. אם הצלחתם להגיע לאיטום מוצלח של תעלת האוזן, תמצאו שמנגנון ה-ANC של ה-Sony WF-1000XM5 הינו מרשים במיוחד.

    בחנתי את המנגנון בבית, בהליכה בחוץ ובמשרד. ללא ספק ההצטיינות של המנגנון היא בסינון רעשים קבועים של מנועים, כגון מזגן, או מקרר. מכאן אני מניח שהם יתפקדו מעולה בסינון רעשים של תחבורה ציבורית או מטוס. כשבחנתי את המנגנון במשרד, בכוונה לא הפעלתי שום מוזיקה, אלא רק התרשמתי נטו מהמנגנון, מלבד סינון כמעט מושלם של רעש המזגן, השיחות שהיו מסביבי, עדיין נשמעו במעומעם, רק ברמה שיכולתי לשמוע שיש איזה שיחה, אך לא באמת להבין את המילים.

    כפי שציינתי, ביצועי ANC מתחילים באיטום פסיבי ולכן השוואה של ביצועי המנגון לעומת אוזניות Over Ear כמו ה-Sony WH-1000XM5, חשף את ההבדל הזה בקלות, עם ה-WH-1000XM5 הסינון היה שקט יותר והצליח כמעט להשתיק לחלוטין את השיחות מסביב. עבור אוזניות TWS, ה-Sony WF-1000XM5 כוללות את מנגנון ה-ANC הטוב ביותר שיצא לי לבחון.

    מבחן ההאזנה

    את מבחן ההאזנה הפעם חילקתי לשלושה חלקים, תחילה תכני מוזיקה, לאחר מכן התרשמות בצפייה בסרטונים ומעט בנושא שיחות.

    מוזיקה

    במבחן המוזיקה בחנתי את ביצועי ה-Sony WF-1000XM5 במספר קטעים מגוונים, כשהשוויתי בין הביצועים של האוזניות כאשר האקוולייזר כבוי וכאשר האקוולייזר מכוון למצב בו אני בחרתי כפי שהסברתי בחלק ״יצירת פרופיל סאונד מותאם אישית״ למעלה.

    הקטע הראשון שבחרתי הוא השיר ששימש אותי בזמן שבחרתי את הפורפיל וזו יצירת הג׳אז המעודנת, Woodpecker של Tingvall Trio, מתוך אלבומם החדש Birds.

    בפרופיל הסאונד שלי, הפסנתר של Martin Tingvall מרגיש קליל ואוורירי, הוא כאילו מרחף מעל פני המוזיקה. הבס והתופים מופרדים היטב וכל כלי יושב במקום שלו. ההעברה מאוד רגועה ונעימה. לעומת זאת בפרופיל הסאונד ללא האקוולייזר, הגבוהים מרגישים מעט חדים והפרזנטציה פחות נינוחה.

    מכאן עברתי למוזיקה אלקטרונית ולקטע Intervals של Boris Blank. בפרופיל הסאונד שלי הבס הדוק ומרגיש כאילו הוא מגיע ממרכז הראש בחלק האחורי. האפקטים הקטנים נעים באופן ברור ומדויק על פני הבמה, שמרגישה עוטפת ורחבה באופן מפתיע ביחס לאוזניות TWS, כך שנוצרת חוויית האזנה תלת ממדית ומרשימה. ביחס למצב של אקוולייזר כבוי, במצב שאני בחרתי קל יותר להבחין בפרטים במיד והמיד בס, על חשבון מעט אנרגטיות ובס פאנצ׳י יותר.

    מכאן עוברים לקטע פולק רוק אנרגטי של הצמד Ferris & Sylvester מתוך הסינגל החדש שלהם, לשיר קוראים Dark Side. הבס בקטע נוצר על ידי כלי הקשה לצד מחיאות כפיים ורמת הפירוט בהם מצוינת. הווקל נשאר נפרד ונקי, בעוד הגיטרה המלוכלכת והקצבית נשמעת בדיוק כך. גם בקטע הזה ניסיתי את שני מצבי האקוולייזר והמסקנה דיי דומה, במצב הכבוי יש יותר אנרגטיות, לעומת זאת במצב שאני בחרתי הקטע מרגיש מרוסן יותר, אך קל יותר להבחין בפרטים והפרזנטציה רגועה יותר.

    נסיים הפעם בבלדת ווקל נפלאה עם השפעה של גוספל, לקטע קוראים Eyes Don’t Lie בגרסה אקוסטית והוא שייך לזמרת Tones & I. הגיטרה בפתיחה רגועה ונמצאת בבירור בצד שמאל, הפסנתר מרגיש גדול ונקי ובבירור בצד ימין. הזמרת ממורכזת עם מעט נטייה לשמאל, המקהלה פזורה מאחוריה לכל רוחב הבמה, כך שיש Imaging מאוד ברור כאן. הווקל מלא בניואנסים וכל המשחקים הקטנים של העליות והירידות בעוצמה שלה מועברים בבירור. הבמה רחבה והפרזנטציה נקייה, מאוזנת ומכניסה לאווירה והקסם העוצמתי של היצירה הזו. בקליפ, אותו ראיתי לאחר ההאזנה, ניתן לראות עד כמה בדיוק הרגשתי את המיקום של כולם על פני הבמה.

    לסיכום החלק הזה, איכות הסאונד של ה-Sony WF-1000XM5 יכולה להיות שונה מאוד בעזרת כיוון האקוולייזר, כך שניתן להגיע לסאונד אותו אתם אוהבים. אם אתם מסוג הצרכנים שמעדיפים לא לשחק עם הגדרות כמו אקוולייזר, אתם תקבלו סאונד אנרגטי וגדול, עם רמת פירוט טובה. אחרי ההתנסות החיובית שלי, אני בהחלט מציע לכם להתנסות ביכולת ייצור פרופיל הסאונד מותאם אישית, מבחינתי זה עשה הבדל מאוד מורגש וגם גרם לי להרגיש שאני מקבל את הסאונד שאני בחרתי עבורי.

    תכני וידאו

    בחלק הזה צפיתי בכמה סרטוני יוטיוב, בעיקר על מנת לבחון את נושא ה-Lag, הווקל היה ברור מאוד והפער בין תנועת השפתיים לסאונד ששומעים הוא על גבול הלא קיים.

    בהמשך צפיתי בחלק מהסרט החדש של גל גדות בנטפליקס, ״Heart of Stone״, שוב הסינכרון היה מצויין. המיקום על פני הבמה כשדמויות מדברות היה מדויק ביחס לסצנה. בקטעי האקשן, יש רמת פירוט גבוהה של יריות, מכות וכדומה, אך חסר כאן הבס העמוק והקולנועי.

    שיחות

    אסכם נושא זה בקצרה. ביצעתי מספר שיחות עם האוזניות, גם מהבית וגם כשאני הולך בחוץ ויש רוח קלה. אני שמעתי בבירור את הצד השני, וגם הצד השני דיווח על כך ששומעים אותי היטב. התקשורת הייתה יציבה לחלוטין, כך שאני מסכם את ביצועי השיחות של ה-Sony WF-1000XM5 כטובים מאוד.

    סיכום

    Sony WF-1000XM5

    חברת Sony הבטיחה שיפור דרמטי בדגם הדגל החדש שלהם ה-Sony WF-1000XM5. אז אומנם לא מדובר כאן במהפכה, אך יש כאן עיצוב משודרג ויוקרתי יותר, הקטנה משמעותית של המשקל והגודל של האוזניות ושיפור של מנגנון ה-ANC.

    חוויית השליטה ממשיכה להיות המתקדמת והמובילה בשוק, עם אפליקציה ידידותית ושלל יכולות חכמות. כאשר אהבתי במיוחד את האפשרות של לייצר פרופיל סאונד מותאם אישית ולדעתי ליכולת הזו יש פוטנציאל גדול.

    בשורה התחתונה, ה-Sony WF-1000XM5 ממשיכות להצעיד קדימה את טכנולוגיית ה-TWS, עם שלל שיפורים ואיכות סאונד מצוינת.

    מחיר: 1,290 ₪
    אחריות: שנתיים

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן