fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • השוואת אוזניות – Sony WH-1000XM5 VS Bowers & Wilkins Px7 S2 VS Sennheiser Momentum 4

    בכתבה זו נשווה בין שלושה דגמים פופולריים של אוזניות Over Ear אלחוטיות בטווח מחירים של עד 1,500 ₪, אז מי ינצח בקרב הגדול? Sony WH-1000XM5 VS Bowers & Wilkins Px7 S2 VS Sennheiser Momentum 4.

    Sony WH-1000XM5 VS Bowers & Wilkins Px7 S2 VS Sennheiser Momentum 4
    מימין לשמאל: Bowers & Wilkins Px7 S2, Sony WH-1000XM5, Sennheiser Momentum 4

    על תהליך השוואת האוזניות

    כל שלושת האוזניות היו אצלי באותו הזמן וזה מה שאיפשר לי לבצע את ההשוואה הזו. ההשוואה תתבצע בשבע קטגוריות עיקריות ובכל קטגוריה אבחר את המקום הראשון, השני והשלישי, כך שאני לא הולך לעשות לעצמי חיים קלים.

    אתם מוזמנים לקרוא את הסקירות המלאות שלנו של כל שלושת האוזניות כאן:
    Sony WH-1000XM5 – סקירה
    Bowers & Wilkins Px7 S2 – סקירה
    Sennheiser Momentum 4 – סקירה

    טבלת ההשוואה של אוזניות Over Ear המובילות בשוק

    השוואת אוזניות - Sony WH-1000XM5 VS Bowers & Wilkins Px7 S2 VS Sennheiser Momentum 4

    קטגוריה 1: אפליקציה ותכונות מתקדמות

    הקטגוריה הראשונה מדברת על תכונות מתקדמות ואפליקציה. אוזניות אלחוטיות כיום משמשות לשלל מטרות וחלקם כוללים מגוון תכונות מתקדמות.

    בנושא התכונות המתקדמות ישנו יתרון דיי ברור ל-Sony ו-Sennheiser. למשל תכונות ה-ANC האדפטיבי קיימת באוזניות של Sony וגם אצל Sennheiser, זה מאפשר לקבוע הגדרות שונות על פי מיקום. תוכלו לקבוע הגדרות סאונד ו-ANC שונות לבית ולמשרד למשל. Sony לוקחים את זה צעד קדימה ומזהים אוטומטית גם אם אתם הולכים, רצים או עומדים/יושבים ומאפשרים לקבוע הגדרות שונות לפי כך גם.

    באוזניות של Sony תוכלו למצוא תכונות נוספות כמו Speak To Chat, שמאפשרת באופן אוטמטי לעצור את המוזיקה ולהפסיק את ה-ANC כאשר אתם מתחילים לדבר.

    באוזניות של Sennheiser ישנן כמה תכונות כמו העברה של הקול שלכם אל תוך האוזניות בעת שיחות, על מנת לגרום לשיחה להיות טבעית יותר. אולי ה-Killer Feature מבחינתי הוא מצב ה-Stand By של האוזניות שמאפשר פשוט לשים אותם על הראש והן נדלקות בעצמן, את זה מצאתי נוח במיוחד. עוד מאפיין ייחודי ל-Momentum 4 הוא משך הסוללה שלו שהינו כפול מהתמחרים ועומד על 60 שעות.

    בכל שלושת האפליקציות ישנה אפשרות לכיוון סאונד בעזרת אקוולייזר.

    מבחינת הנראות של האפליקציות, מצאתי את האפליקציה של Sony כנוחה במיוחד, אך האפליקציה של Sennheiser נותנת לה פייט רציני ובנוסף נראית טוב יותר וויזואלית. את האפליקציה של Bowers & Wilkins אהבתי פחות, היא מעט יותר מבולגנת ומיועדת לכל המכשירים החכמים של החברה ולא ייעודית רק לאוזניות. מבחינת היציבות, לטעמי Sony נמצאת בראש, בעוד האפליקציה של Sennheiser מידי פעם הפגינה מעט חוסר יציבות ובעיות התחברות.

    אם כך, הקרב על הפסגה בקטגוריה הזו הינו צמוד, אך אני בוחר לתת את הניצחון כאן ממש בנקודות ל:
    מקום ראשון: Sennheiser Momentum 4, בעיקר בגלל תכונות ה-Stand By, אותה מצאתי שימושית ונוחה במיוחד.
    מקום שני: Sony WH-1000XM5
    מקום שלישי: Bowers & Wilkins Px7 S2.

    קטגוריה 2: שליטה באוזניות

    קרב מעניין נוסף הוא בגזרת השליטה באוזניות. בעוד Sony וה-Sennheiser הלכו על השליטה המתקדמת יותר של שליטה באמצעות משטח מגע, Bowers & Wilkins ממשיכים עם השליטה המסורתית יותר של כפתורים. אז משטח המגע הוא השיטה הנוחה יותר, אין צורך לחפש כפתורים, על ידי תיפוף ותנועות ניתן בקלות להפעיל את היכולות השונות.

    ב-Sennheiser Momentum 4 הלכו עם הנושא לקצה, ישנו כפתור פיזי אחד בלבד ואפילו השליטה במנגנון ה-ANC מתבצעת בעזרת משטח המגע. אז מגיע ל-Momentum 4 נקודות על תעוזה, אך הביצוע שלהם אינו מושלם, המגע במשטח פחות נעים ותגובתי מאשר ב-Sony, חלק מתנועות המחווה קשות לביצוע ולעיתים אף המשטח כלל לא הגיב.

    לכן בשכלול כל הפרמטרים, במקום הראשון בקטגוריית השליטה נמצאים:
    מקום ראשון: Sony WH-1000XM5 עם השליטה המתקדמת והיציבה ביותר.
    מקום שני: Bowers & Wilkins Px7 S2, למרות השימוש ה״מיושן״ בכפתורים, חוויית השליטה הייתה יציבה ומספיק נוחה.
    מקום שלישי: Sennheiser Momentum 4, שאומנם מציעים את המנגנון הכי מתקדם, אך מצאתי אותו פשוט לא מספיק יציב, כך שנראה שהם כיוונו מאוד גבוה, אך מעט פיספסו בדרך.

    קטגוריה 3: נוחות הרכבה

    זו קטגוריה מאוד סובייקטיבית כך שהבחירה היא על פי מידת הנוחות שאני הרגשתי.

    מקום ראשון: באוזניות ה-Sony WH-1000XM5 אני משתמש לצורכי עבודה במשך שעות מידי יום. כך שאני יכול לומר בביטחון רב שהן אוזניות נוחות במיוחד ולכן הן מקבלות את המקום הראשון שלי.
    מקום שני: Sennheiser Momentum 4 הפער בנוחות בין ה-Sennheiser Momentum 4 וה-Bowers & Wilkins Px7 S2, הינו קטן ואני מעניק את המקום השני ל-Momentum 4 בזכות גמישות רבה של הקשת ולחץ נמוך יותר שהן מפעילות על הראש.
    מקום שלישי: Bowers & Wilkins Px7 S2.

    בגדול מדובר ב-3 אוזניות שהיו לי מספיק נוחות לנשיאה של כמה שעות, כולל בבית והליכות בחוץ.

    קטגוריה 4: עיצוב ואיכות בנייה

    נושא העיצוב הוא לטעמי אחת הקטגוריות היותר ברורות במבחן. איכות הבנייה של שלושת האוזניות דומה, הן כוללות כריות מחומרים רכים ונעימים ושימוש בפלסטיק בגוף האוזניות.

    מקום ראשון: Bowers & Wilkins Px7 S2 הינו בעל עיצוב שהוא כמה רמות מעל שני המתחרים האחרים. ה-Px7 S2 הן אוזניות עם חתימה עיצובית ואופי, בעוד שני המתחרים מרגישים הרבה יותר ג׳נריים.
    מקום שני: Sony WH-1000XM5 כוללות עיצוב סולידי ומונוטוני, אך נעים לעין.
    מקום שלישי: Sennheiser Momentum 4 משהו בשילוב הצבעים והחומרים של ה-Sennheiser Momentum 4 הרגיש לי מעט פחות פרימיום ביחס לשני המתחרים ולכן הם במקום השלישי בקטגוריה זו.

    קטגוריה 5: ביצועי ANC

    הקטגוריה הזו אפילו יותר חד צדדית מקטגוריית העיצוב, זאת מכייוון שמנגנון ה-ANC של Sony הוא ברמה אחרת לגמרי משני המתחרים, זהו מנגנון הסינון הטוב ביותר שנתקלתי בו והוא מסנן באופן משמעותי יותר רעשי סביבה מכל אוזנייה אחרת שבחנתי.

    מקום ראשון: Sony WH-1000XM5, לא תחרות בכלל, מנגנון ה-ANC הטוב ביותר.
    מקום שני: Bowers & Wilkins Px7 S2, שכוללים מנגנון סינון עם פחות הגדרות ואפשרויות, אך עם אפקטיביות יחסית.
    מקום שלישי: Sennheiser Momentum 4. את הסינון של ה-Sennheiser Momentum 4 מצאתי כחלש במיוחד, נראה שלחברת Sennheiser היה הרבה יותר חשוב שהמנגנון לא ישפיע כלל על ביצועי הסאונד מאשר עד כמה הוא מצליח לסנן רעשים.

    קטגוריה 6: ביצועי סאונד

    זו קטגוריה מסקרנת במיוחד. השתמשתי בשלושה קטעים על מנת לבחון את ביצועי האוזניות. תחילה בקטע האלקטרוני, Still Waters Run Deep של Carolin No.

    ב-Sennheiser Momentum 4 הסאונד מרגיש רך וטבעי. המיד נקי בעוד הבס הדוק והבמה רחבה ועוטפת באופן מפתיע. אפקט הבס רץ מימין לשמאל ומייצר רציפות נהדרת על פני הבמה. ה-Bowers & Wilkins Px7 S2 הבמה פחות רחבה ועוטפת, הבס הדוק וחזק, מעט פחות רגוע. ב-Sony WH-1000XM5 ישנה ירידה נוספת ברוחב הבמה והתחושה האוורירית, במקום זאת ישנה רמת פירוט טובה, הדיקות, יכולת הפרדה טובה ושחזור מדויק של כל הצלילים מהבס ועד לצלצול הפעמונים בקטע.

    הקטע השני שבחרתי הוא High Tide של Kovacs.

    ב-Bowers & Wilkins ישנה רציפות טובה בין ערוץ ימין ושמאל, הסאונד חלק והאפקטים הרבים משולבים באופן מדויק, מורגשים אך אינם מעפילים. הווקל מלא קסם ומרגישים כל ניואנס בקולה המיוחד של Kovacs.
    ב-Sennheiser ישנה תחושה של פרזנטציה אוורירית יותר, במה עוטפת יותר ופרזנטציה רגועה יותר, רכה ונעימה.
    ב-Sony מורגש מעט חוסר בתחושה המרחבית של הקטע הזה, הווקל פנטסטי, מפורט מאוד.

    הקטע השלישי והאחרון הוא הבלדה המרגשת Fireproof של Heather Nova.

    ב-Sony מקבלים חוויה אינטימית, שחזור הגיטרה מדויק והווקל מרגיש נקי. הפירוט והדינמיות מרשימים.
    ב-Bowers & Wilkins מקבלים במה עוטפת יותר, שמעניקה תוספת רגש לשחזור הקטע הזה.
    ב-Sennheiser ישנה עליית מדרגה נוספת, הסאונד פתוח יותר ויותר אוורירי. ה-Sennheiser Momentum 4 מצליח להכניס את המאזין יותר לתוך הרגש של היצירה.

    חשוב לי לציין שנהנתי מאוד מאיכות הסאונד של שלוש האוזניות, בעוד Sony כוללים סאונד מדויק ונקי, המוזיקה דרכם מרגישה אינטימית יותר, מה שמתחבר אצלי לסאונד ״אולפני״ יותר. לעומת זאת, ה-Bowers & Wilkins משחזרים במת סאונד עוטפת יותר וסאונד פתוח יותר. ה-Sennheiser היו האוזניות שהכי אהבתי, מצאתי את הסאונד שלהם טבעי, אוורירי, נקי ודינמי. בשימוש שלי ב-Sennheiser Momentum 4 לאחר מבחן ההשוואה הזה, התחושות שלי לגבי איכות הסאונד שלהן רק התעצמה.

    לכן הבחירה שלי היא כדלקמן:
    מקום ראשון: Sennheiser Momentum 4 – הסאונד הטבעי והאוורירי ביותר
    מקום שני: Bowers & Wilkins Px7 S2 – סאונד דינמי עם במה מרחבית ועוטפת
    מקום שלישי: Sony WH-1000XM5 – חווית סאונד אינטימית ומדויקת

    קטגוריה 7: איכות בשיחות

    בנושא תפקוד בשיחות לדעתי ישנו יתרון קל ל-Sony WH-1000XM5, אם כי בעת השימוש במנגנון ANC ישנה תחושה של שיחה בתוך אקווריום. כך שאם חשוב לכם השילוב בין שיחות ל-ANC, מצאתי את ה-Bowers & Wilkins Px7 S2 כמספקות את השילוב הטוב ביותר בין שניהם. בקטגוריה זו הביצועים של שלושת האוזניות היו מעולים והפערים היו קטנים מבחינתי. מכיוון שאני חייב לבחור, אז:

    מקום ראשון: Bowers & Wilkins Px7 S2 בזכות שילוב מאוזן בין איכות שמע בשיחות תוך כדי מנגנון ANC.
    מקום שני: Sony WH-1000XM5 איכות השיחה הטובה ביותר, אך שילוב פחות טוב עם מנגנון ה-ANC.
    מקום שלישי: Sennheiser Momentum 4 – איכות טובה מאוד, אך במעט פחות טובה מהמתחרים.

    סיכום

    אז בסיכום הנקודות בכל הקטגוריות:
    ל-Sony WH-1000XM5 יש 16 נקודות, ל-Bowers & Wilkins Px7 S2 יש 14 נקודות ול-Sennheiser Momentum 4 יש 12 נקודות. כך שעל פי הניקוד היבש ה-Sony WH-1000XM5 הן האוזניות המנצחות וזה לא בכדי, מכיוון שהן מספקות את התמורה הגבוהה ביותר Overall.

    יחד עם זאת, אם נסתכל יותר לעומק על הנתונים נראה שלכל אוזנייה יש את היתרונות הברורים שלה. ה-Sony WH-1000XM5 מצטיינים בתחום ה-ANC, ה-Bowers & Wilkins Px7 S2 מציגות עיצוב ברמה גבוהה יותר מהמתחרים ואיכות סאונד מצוינת. ה-Sennheiser Momentum 4 הן כנראה ״הסוס השחור״ במרוץ הזה (למרות הגימור הלבן), מכיוון שהם מציעים את איכות הסאונד הטובה ביותר מבחינתי וגם מגוון יכולות, אפליקציית שליטה מתקדמת ועוד, יחד עם זאת, מה שפגע בציון שלהם היה מעט חוסר יציבות וגליצ׳ים קלים בממשק השליטה.

    אז עד כאן מבחן השוואת האוזניות האלחוטיות הגדול שלנו. שתפו אותנו מהו הדגם המנצח עבורכם.

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    תגובה אחת

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן