fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • SVS Prime Wireless Pro – סקירה

    הפעם הגיעו אלינו לסקירה הרמקולים האקטיביים, SVS Prime Wireless Pro. הרמקולים כוללים יכולות הזרמה, חיבוריות רשת ומחבר HDMI ARC/eARC, כך שמדובר במערכת מודרנית ושלמה. האם היא גם משתלמת? בואו נגלה.

    SVS Prime Wireless Pro

    אנחנו מודים לפיוצ׳ר היבואן הרשמי של SVS בישראל, על כך ששלחו לנו רמקולים אלה לצורך סקירה.

    שורה תחתונה

    רמקולי ה-SVS Prime Wireless Pro מהווים מערכת סטריאו שלמה ומודרנית, המספקת ביצועים גבוהים ומפתיעים ביותר ברמת המחיר שלהם

    SVS Prime Wireless Pro - סקירה

    מה אהבנו

    • עיצוב ואיכות בנייה מרשימים, גימור הפיאנו הלבן נראה מעולה
    • יכולות הזרמה מרובות כולל Spotify Connect, AirPlay 2 ו-Chromecast
    • המסך פרקטי מאוד ומאפשר לקבל מידע על התוכן המנוגן והעוצמה
    • שלט עם כפתור ייעודי לכל כניסה
    • סאונד גדול עם במה רחבה, גבוהה ועמוקה
    • בס פאנצ׳י ומפתיע ביחס לגודל התיבה
    • אופי ניטרלי ומאוזן עם רמת פירוט טובה
    • יציאת הסאבוופר מהווה מסלול שדרוג עתידי
    SVS Prime Wireless Pro - סקירה

    נקודות לשיפור

    • אין כפתור כיבוי/StandBy
    • חסרה תמיכה ב-Tidal Connect ו-Roon Ready

    סקירת וידאו

    על חברת SVS, לא רק סאבוופרים

    חברת SVS האמריקאית הוקמה בשנת 1998 בידי Gary Yacoubian. החברה החלה את דרכה במכירה של מגוון נרחב של סאבוופרים ועד היום הם ידועים בראש ובראשונה בזכות הסאבוופרים שלהם. ליין הסאבוופרים של SVS כולל סאבים עוצמתיים במיוחד לצד דגמים מודרנים וקומפקטים יותר כמו ה-SVS 3000 Micro.

    אומנם החברה קנתה את שמה בזכות הסאבים שלהם, אך יש להם כיום היצע מוצרים נרחב, כולל שתי סדרות רמקולים. סדרת הדגל של החברה נקראת Ultra והיא כוללת דגם רצפתי, דגם סנטר דגם מדפי ודגם סראונד. סדרת הכניסה של החברה היא סדרת ה-Prime, שכוללת אף היא דגם רצפתי, סנטר, מדפי (ה-Prime Bookshelf) וסראונד. בנוסף בסדרת ה-Prime יש גם רמקולים סטליטיים, רמקולי אטמוס ודגם רצפתי מיוחד, בשם Prime Pinnacle, שזהו למעשה דגם הדגל הרצפתי של סדרת ה-Prime.

    סדרת המוצרים החדשה ביותר של חברת SVS הינה סדרת ה-Wireless, שמראה שהחברה קוראת את השוק ומספקת מענה לדרישה ההולכת וגוברת לרמקולים מוגברים/אקטיביים. סדרת ה-Wireless כוללת שני מוצרים, הרמקולים האקטיביים, ה-SVS Prime Wireless Pro, שהם נושא הסקירה הנוכחית ובנוסף גם מגבר משולב, All In One, בשם Prime Wireless Pro SoundBase.

    העומדים למבחן: SVS Prime Wireless Pro

    ה-SVS Prime Wireless Pro הם רמקולים אקטיביים מדפיים בתצורה של רמקול פסיבי ואקטיבי (מצורף כבל מיוחד לחיבור בין הרמקולים). כלומר המגברים נמצאים רק באחד הרמקולים, אך עדיין יש כאן שימוש בקרוסאובר אקטיבי, כך שמדובר ברמקולים אקטיביים ולא ״רק״ מוגברים. עוצמת ההגברה הכוללת הינה 200W בתצורת Class D, כשהיא מחולקת ל-50W לכל אלמנט (טוויטר ומיד-בס בכל רמקול). הממיר המובנה הינו באיכות של 192kHz/24-bit.

    מבנה הרמקולים הינו 2Way עם טוויטר כיפת אלומיניום בקוטר של אינץ׳, יחידת מיד בס מחומר ה-Polypropylene בקוטר של 5.25 אינץ׳ ופורט אחורי.

    הרמקול האקטיבי מגיע עם מסך OLED בקוטר של 3.15 אינץ׳, שמציג את כל המידע הרלוונטי.

    SVS Prime Wireless Pro

    יכולות ההזרמה של ה-SVS Prime Wireless Pro כוללות AirPlay 2, Chromecast ו-Spotify Connect, כאשר החיבור לרשת יכול להתבצע באופן קווי או על גבי WiFi. בנוסף ה-Prime Wireless Pro מגיעים עם תמיכה במערכת ההזרמה והמולטי-רום, DTS Play-Fi. לחובבי ה-Bluetooth יש כאן תמיכה ב-Bluetooth 5.0 עם מקודדים של AAC ו-aptX.

    אם תרצו לחבר מקורות חיצוניים, ה-SVS Prime Wireless Pro מגיעים עם כניסות אנלוגיות מסוג RCA ו-AUX, בנוסף לכניסה אופטית ויציאת HDMI תומכת eARC לחיבור קל לטלוויזיה שלכם. למי שמחפש יותר בס, תוכלו לנצל את יציאת הסאבוופר ב-SVS Prime Wireless Pro על מנת לשדך להם סאבוופר חיצוני להשלמת התדרים הנמוכים.

    SVS Prime Wireless Pro

    מידות הרמקולים במ״מ הן 295 ג׳, 182 ר׳, העומק הוא 225 ברמקול הפסיבי ו-228 באקטיבי (כולל הבוררים בחזית). משקל הרמקול האקטיבי הינו 5.58 ק״ג ואילו הפסיבי שוקל 5.3 ק״ג.

    עיצוב ואיכות בנייה

    סרטון ה-Unboxing:

    האביזרים שמגיעים עם הרמקולים כוללים: כבל חיבור מיוחד לחבר את הרמקול האקטיבי אל הפסיבי, חיבור חשמל עבור הרמקול האקטיבי, רגליות סיליקון להדבקה בתחתית הרמקולים, שלט וסוללות.

     ה-SVS Prime Wireless Pro מגיעים בשני צבעים שחור, או לבן, שניהם בגימור פסנתר מבריק. אנחנו קיבלנו את הגימור הלבן. חברת SVS דוגלת בגישת ה-High Performance Audio, כלומר התמקדות בביצועים ופחות גימורים מושקעים ומקושטים, כך שאין כאן גימורי עץ, או מבחר צבעים גדול. יחד עם זאת מצאתי את הגימור הלבן מושקע ונראה מעולה.

    הדופן הקדמית של תיבת הרמקול כוללת קצוות מעוגלים, אשר מקטינים את תופעת שבירת הסאונד (diffraction) ומבטיחים במה רחבה ומדויקת.

    SVS Prime Wireless Pro

    הרמקולים מגיעים עם גרילים, אומנם לא מגנטיים, אך בנויים כראוי, הבד מרגיש עבה והחיבור למסגרת עשוי כהלכה. כך בסיכומו של דבר מצאתי את איכות הבנייה ראויה והעיצוב מפתיע לטובה, גם אם לא המוביל בקטגוריה.

    שליטה ושימושיות

    השליטה ברמקולים יכולה להתבצע בעזרת הבוררים על גבי הרמקול האקטיבי, השלט המצורף, או בעזרת אפליקציית DTS Play-FI.

    בהדלקה ראשונה של הרמקולים יש להוריד את אפליקציית ה-Play-FI, להגדיר בה את הרמקולים ולבצע עדכון. רק לאחר מכן יכולות ההזמרה, גם אלה שאינן דרך האפליקציה כגון Spotify Connect, ניתנות לשימוש.

    SVS Prime Wireless Pro - סקירה

    גם במסך של הרמקול ישנו חיווי לתהליך העדכון:

    SVS Prime Wireless Pro

    ה-SVS Prime Wireless Pro אינם כוללים כפתור הדלקה/standBy, ההדלקה מתבצעת על ידי מגע בכל אחד מהבוררים או דרך כל כפתור בשלט, הכיבוי הינו אוטומטי לאחר כחצי שעה של חוסר שימוש. עבורי זו בחירה מעט משונה, והיה הרבה יותר נוח לו היה כפתור הדלקה/כיבוי ייעודי.

    השימוש בבוררים על גבי הרמקול האקטיבי הינו חווייה מספקת. המסך שמציג את הכניסה, עוצמת הניגון, או התוכן שמוזרם הינו פרקטי ומהווה חוויית שימוש מעולה. בנוסף ישנם שישה כפתורים של גישה מהירה אותם אפשר לקשור אל שירותי הזרמה, או רשימת השמעה כלשהי וכך לגשת אליהם בלחיצה בודדת.

    SVS Prime Wireless Pro
    כך נראת תצוגת הווליום

    השלט הינו פשוט, כמצופה ברמות המחיר הללו, אך אני עדיין שמח לדווח על כך שצירפו בכלל שלט ולא חייבו אותנו להשתמש באופן בלעדי באפליקציה על מנת לשלוט ב-SVS Prime Wireless Pro מרחוק. אהבתי את כך שהכפתורים גדולים וברורים ואת כך שיש כפתור ייעודי לכל כניסה.

    SVS Prime Wireless Pro - סקירה

    דבר נוסף בנוגע לשימושיות ב-SVS Prime Wireless Pro, הרמקול האקטיבי מוגדר בתור רמקול ימין. מספר יצרנים אחרים מאפשרים לקבוע את מיקום הרמקול האקטיבי ובכך מאפשרים לצרכן להחליט באיזה צד נוח לו שיהיו כל החיבורים, בין אם חיבור החשמל, הרשת או מקורות חיצוניים. כאן אין אפשרות כזו.

    בנושא אפליקציית ה-DTS Play-FI, זו לא ההתנסות הראשונה שלי עם האפליקציה. זו אפליקציה צבעונית ונעימה לשימוש, היא מאפשרת ניגון מולטירום במכשירים תומכים ומציעה תמיכה נרחבת בשלל שירותי הזרמה. יחד עם זאת, אני חושב שזו אפליקציה מעט חסרה בפן הפונקציונלי. למשל יש מעט מאוד יכולות קינפוג של מוצר ספציפי, מלבד בחירת הכניסה ועוצמת הניגון בו. בנוסף ההתממשקות של האפליקציה עם שירותי הזרמה כמו Tidal מרגישה מעט פשטנית מידי. חסרות יכולות של מיון תכנים ואופציות מתקדמות יותר. חבל שאין כאן תמיכה ב-Tidal Connect, או Roon Ready, אך לפחות אפשר להשתמש באופציות כמו Chromecast, או AirPlay 2 ואז להזרים ישירות מאפליקציית הראשית, של Tidal במקרה שלי.

    אם אתם בוחרים להזרים דרך ה-DTS Play-Fi וודאו שאופציית ה-Critical Listening Mode מופעלת, אחרת לא תוכלו לנגן קבצי Hi-Res למיניהם והמערכת תעשה down sampling לאיכות.

    SVS Prime Wireless Pro - סקירה

    מבחן ההאזנה

    מבחן ההאזנה של SVS Prime Wireless Pro כלל התרשמות מהזרמת מוזיקה דרך שירות Tidal, תכנים קולנועיים בחיבור HDMI ARC ושילוב של סאבוופר.

    לפני שהתיישבתי להאזנה קריטית, הרצתי את הרמקולים במשך מספר שעות במהלך שלושה ימים. תוך כדי ההרצה כבר שמתי לב לכמה תכונות מעניינות. ראשית הסאונד של הרמקולים האלה הוא גדול באופן לא פרופורציונלי לגודל התיבה שלהם. הבמה שנוצרת הינה רחבה, גבוהה וגם בעלת עומק טוב. כשיש במה גדולה מרמקולים (או סאונדברים) בעלי תיבות קטנות, לא פעם מדובר ב״קסמי DSP״ למיניהם, שבסופו של דבר מרגישים דיי מלאכותיים. אני לא יודע מהו סוד הקסם של ה-SVS Prime Wireless Pro, זהו כנראה שילוב של DSP, קרוסאובר דינמי והתאמה של הגברה לדרייברים, אבל הסאונד לא הרגיש מלאכותי, אלא אוורירי, פתוח ומאוזן באופן מפתיע.

    תכונה נוספת ששמתי לב אליה בזמן ההרצה הייתה הביצועים בעוצמות ניגון חלשות, ה-SVS Prime Wireless Pro שומרים על בס ודינמיות באופן מרשים ביותר בעוצמות ניגון ממש חלשות (מוזיקת ג׳אז למשל נשמעה פאנצ׳ית ומהנה ביותר). יכול להיות שיש כאן שילוב של פונקציית Loudness מובנת, בכל מקרה התוצאה היא יכולת ליהנות ממוזיקה בעלת סאונד חי ומלא גם בעוצמות נמוכות ועבורי זו נקודת זכות גדולה ל-Prime.

    הזרמת מוזיקה

    אז מכיוון שבמהלך ההרצה כבר הרגשתי שיש כאן מוצר בעל פוטנציאל להפתיע, בחרתי להתחיל מיצירה איכותית שיקרה לליבי, הביצוע של Diana Krall ל-How Deep Is The Ocean.

    הדבר הראשן שפוגש אותי כאן זה העומק והרכות של הבס, שמרגיש טבעי, לא מוגזם ושוב לא פרופורציונלי לחלוטין לגודל התיבה. הפרדת הכלים ורמת הפירוט משתלבים נהדר עם הגשה ניטרלית, אוורירית ופתוחה. הפסנתר, הגיטרה, התופים והכינורות, כל אחד מקבל את המקום שלו. הווקל מלטף, כולל רמת פירוט טובה. אופי הבמה הגדולה מבחינת רוחב, גובה ועומק מורגש כאן מאוד וכך היה גם לכל אורך המבחן. ה-Prime Wireless Pro מצליח להתמודד בקלות ונינוחות מפתיעה עם סלון ישראלי ממוצע, הרגשתי שהסאונד ממלא את החלל, העוצמה הספיקה לי ובכל עוצמה הגיונית, התוצאה הייתה מאוזנת ונעימה.

    מכאן המשכתי לקטע ג׳אז קצרצר שמתמקד בעבודת בס יפיפיה. לקטע קוראים Because I Don’t – Interlude של David Tixier Trio. כאן כמובן חיפשתי לבחון לעומק את שחזור הבס של ה-SVS Prime Wireless Pro. הבס נשמע נקי, עמוק באופן מפתיע, בועט ומפורט. הניואנסים הקטנים שמפוזרים בקטע הזה משוחזרים בקלות, יש כאן דינמיות לצד רקע שקט ותוצאה שבכנות השאירה אותי דיי ללא מילים.

    טוב כעת הגיע הזמן לעלות באנרגיה לקטע EDM, הפעם בחרתי ברמיקס חדש לשירה של הילה פאר הישראלית, Addiction Baby. הביט האלקטרוני הדוק במידה טובה, אינו מרגיש מרוח כלל. הווקל ממורכז ומופרד. הבס עמוק במידה טובה והמיד מפגין נקיון מפתיע. ההפרדה של הווקל נשמרת באופן ראוי להערכה גם בקטעים בהן המוזיקה יותר רגועה וגם כאשר המוזיקה נמצאת בשיא.

    נמשיך לקטע אנרגטי אך שונה בתכלית, קטע פולק רוק בועט מתוך סינגל חדש של הצמד Ferris & Sylvester, לקטע קוראים Dark Side. הגיטרה המלוכלכת נשמעת באופן מדויק, המקצב שנוצר על ידי כלי הקשה לצד מחיאות כפיים מופרד היטב. לאחר הבית הראשון ישנה עליה דרמטית בפזמון וה-SVS Prime Wireless Pro מצליחים להחזיק את האנרגטיות של הקטע עם ירידה מינימלית ברמת ההפרדה. ההעברה של הקטע מהנה ביותר.

    מכאן ממשיכים לקטע רוק נוסף הפעם מתוך האלבום המשותף של Robert Plant ו-Alison Krauss מ-2007, בחרתי בקטע, Nothin. האלבום הזה מאופיין בהקלטה משובחת ביותר וה-Prime Wireless Pro מצליחים לשקף זאת באופן מפתיע ביותר. הבמה ענקית, הסאונד פאנצ׳י ואנרגטי ולצד זאת הווקל מעודן ומלא ברגש.

    טוב אז אחרי כל הרוק והמוזיקה האנרגטית הזו, אני בוחר לסיים את החלק הזה ביצירה רגועה יותר, של אומנית הקאנטרי, Kassi Valazza, מתוך אלבומה Kassi Valazza Knows Nothing, בחרתי בשיר הפתיחה Room in the City. הווקל מופרד באופן מרשים וממורכז, עם רמת פירוט טובה והעברה מרגשת. הגיטרה רכה ונעימה, גם אם לא הכי מפורטת ששמעתי. המפוחית נקייה ומשולבת באופן מדויק עם השירה והגיטרה. כך שה-SVS Prime Wireless Pro בהחלט יודע לרגש גם במוזיקת בלדות מעודנת.

    לסיכום חלק הזרמת המוזיקה, ה-SVS Prime Wireless Pro הפתיעו אותי בגדול, פחות או יותר מהתו הראשון שניגנתי בהם. בכל סגנון שזרקתי עליהם קיבלתי במה מרשימה עם הפרדת כלים טובה, בס פאנצ׳י והעברה ניטרלית ומהנה.

    חיבור ה-HDMI ARC

    בחלק הזה של המבחן התרשמתי מביצועי ה-SVS Prime Wireless Pro כמערכת סאונד עבור טלוויזיה, או במילים אחרות תחליף לסאונדבר. קשה להתחרות עם הנוחות של סאונדבר, רמקול שטוח, שמיועד בדיוק לשבת מתחת לטלוויזיה, לא תופס הרבה מקום, העלות לרוב לא גבוהה והוא גם מגיע עם סאבווופר (בטח ברמות מחיר של 3-4 אלף ש״ח). אני לרגע לא מזלזל בביצועי הסאונדברים, או בחשיבות של נוחות השימוש בהם, יחד עם זאת, כפי שכבר ראיתי לא פעם בעבר, יש לא מעט יתרונות למערכת של רמקולי סטריאו מוגברים על פני סאונדבר. המרחק הפיזי בין שני הרמקולים והתיבות העמוקות יותר מאפשרים לייצר במה גדולה וטבעית יותר, שפחות מבוססות על ״טריקים״ של DSP.

    אז גם הפעם זו התחושה שנוצרה אצלי. לאחרונה נרשמתי לשירות אמזון פריים וידאו אז ניצלתי את ההזדמנות לראות את הסדרה Rings of Power. התרשמתי מהבמה העוטפת והגדולה שנוצרת על ידי ה-SVS Prime Wireless Pro, העברת הדיאלוג הינה נקייה ביותר, וברורה מאוד גם כשהדיבור שקט. הבס מפורט, מספיק עמוק ומתפזר באופן אחיד ומדויק על פני הבמה.

    SVS Prime Wireless Pro

    לסאונדבר עם סאבוופר יש יכולת לייצר בס עוצמתי שיורד נמוך יותר. אם זה מה שחשוב לכם, אז לרמקולי ה-SVS Prime Wireless Pro ישנה אפשרות להוסיף בהמשך סאבוופר, אם כי כמובן שזה מייקר את העסק. אני חושב שעבור לא מעט צרכנים, כאלה שלא חייבים להרגיש את הבס בבטן, וחשוב להם יותר הבמה, הניקיון והטבעיות של הסאונד, מערכת ה-SVS Prime Wireless Pro יכולה להוות תחליף משודרג לסאונדברים.

    בדקתי כרגיל את שני הקטעים הקולנועיים הקבועים שלי, שני פרקים של ״דברים מוזרים״ בנטפליקס. תחילה פרק הפתיחה בו אני תמיד בוחן את הסיקוונס החל מהפתיח, ה-Prime Wireless Pro הפרידו נהדר בין חלק הבס למוזיקת הסינטיסייזר והעבירו באופן משכנע את האווירה הקריפית. מיד לאחר הפתיח ישנה סצנה בה המצלמה נעה על פני הבקתה של השריף הופר בזמן שהטלוויזיה דלוקה ברקע. ה-Prime Wireless Pro שחזרו באופן מדויק ומרשים את המיקום של הטלוויזיה ביחד לתנועת המצלמה, ״התזוזה״ של קול הטלוויזיה הייתה רציפה וקלה מאוד להבחנה. גם כל הקולות הקטנים כמו נשיפות, או ציוץ ציפורים הועברו באופן מפורט וברור.

    הקטע השני הוא פרק 8 של עונה שלוש בו מפלצת ענקית רודפת אחרי הילדים בתוך קניון. בחנתי את הצעדים של המפלצת, אז אין כאן עומק כמו של סאבוופר, אך עדיין הבס מורגש ומפתיע והמיקום שלו על פני הבמה עוקב אחר הצעדים באופן מדויק.

    שילוב עם סאבוופר

    בחלק האחרון של מבחן ההאזנה הוספתי סאבוופר אל רמקולי ה-SVS Prime Wireless Pro בעזרת יציאת הסאב הייעודית ברמקול האקטיבי. הסאב ששימש אותי בחלק הזה הוא הסאב האישי שלי, REL S/510. כמובן שחברת SVS מציעה מבחר סאבוופרים נרחב, כולל דגמים ברמות מחיר נגישות יותר, שיהיה יותר הגיוני לחבר אל ה-Prime Wireless Pro.

    בלא מעט רמקולים מוגברים שכוללים יציאת סאב, לא מסופק מידע לגבי מידת ההשפעה של החיבור אל הרמקולים, כלומר האם במקרה כזה מתבצע קרוסאובר, או שהיציאה היא pre-out ומה שהרמקולים מנגנים אינו מושפע כלל אם יש סאב או לא. חברת SVS מאוד ברורה בנושא הזה ובמדריך שלהם מצויין מפורשות שבמקרה של חיבור סאבוופר הרמקולים עובדים בקרוסאובר של 80Hz, כלומר כל התדרים שמתחת ל-80Hz הולכים אל הסאבוופר. הנה ציטוט מהמדריך:

    ״An active High Pass Filter at 80Hz is automatically applied to the speaker’s output when the subwoofer connection is detected.״

    תחילה המשכתי עם התכנים הקולנועיים וחזרתי שוב לסצנת המפלצת מפרק 8 בעונה 3 של ״דברים מוזרים״. כעת הבס מרגיש גדול יותר מבחינת הבמה שהוא תופס והוא כמובן עמוק יותר. מבחינת ה-Prime Wireless Pro הרגשתי שיפור קל בביצועי המיד, שכעת הרגישו עוד יותר אווריריים וחסרי מאמץ.

    בעוד בתכנים קולנועיים עצם הוספת הבס העוצמתי יותר גונבת את תשומת הלב, בתכני מוזיקה קל יותר לשים לב לשינוי בסאונד של ה-SVS Prime Wireless Pro עצמם בעקבות הוספת הסאב. חזרתי לקטע שפתח את המבחן, הביצוע של Diana Krall ל-How Deep Is The Ocean. ברגע שהרמקולים משוחררים מהמעמסה של שחזור תדרים מתחת ל-80Hz, הווקל מרגיש מרחף ואוורירי יותר, ההפרדה וההגשה כולה נינוחה ונעימה יותר. כמובן שגם הבס עמוק יותר, עד לרמה שמרגישים אותו בבטן ביצירה הזו.

    לסיכום תוספת של סאבוופר ל-SVS Prime Wireless Pro מהווה מסלול שדרוג מורגש גם בתכנים קולנועיים וגם במוזיקה.

    מיקום והתאמה לגודל חלל

    התייחסתי בסקירה ליכולת הדיי מפתיעה ביחס לגודלם של ה-SVS Prime Wireless Pro למלא חלל של סלון. אני בחרתי הפעם למקם את הרמקולים על סטנדים כך שהם היו במרחק ניכר מהקיר האחורי ועדיין סיפקו תוצאת בס מצוינת.

    בנוסף על כך ניסיתי אותם גם בחדר השינה שלי, זהו חדר קטן בהרבה ושם הם עמדו קרוב בהרבה לקיר האחורי. התוצאה הייתה ראויה ביותר ולא הרגשתי בעודף בס בעקבות הקרבה לקיר (אני מניח שהם עמדו כ-15-20 ס״מ מהקיר). כך שה-SVS Prime Wireless Pro יכולים להיות גם מערכת משנית מצוינת לדר שינה, או חלל האזנה קטן יותר מהסלון הישראלי הממוצע.

    SVS Prime Wireless Pro

    סיכום

    ה-SVS Prime Wireless Pro התגלו כאחת ההפתעות הנעימות של השנה מבחינתי. הסאונד שבוקע מהרמקולים האלה נראה חסר פרופורציה לחלוטין לגודל הצנוע שלהם. זה מתבטא בבמה רחבה, גבוהה ועמוקה וגם בביצועי בס, שקשה לצפות להם מתיבה כה קטנה.

    גוון הסאונד הרגיש לי ניטרלי ומאוזן, כך שיכולתי ליהנות מכל סגנון מוזיקה, שזרקתי עליהם. בנוסף, התכונות הטובות של ה-Prime Wireless Pro ממשיכות גם בתכנים קולנועים, עם במה עוטפת, רמת פירוט טובה ומרכוז של הדיאלוג.

    מבחינת חוויית השימוש, אפליקציית ה-DTS Play-FI, היא אומנם לא מהאפלקיציות המובילות בשוק מבחינתי, אך היא עושה את העבודה, ובעזרת יכולות של Spotify Connect, AirPlay 2 ו-Chromecast, ניתן להסתדר גם ללא הממשק של ה-Play-Fi.

    בשורה התחתונה, רמקולי ה-SVS Prime Wireless Pro מהווים מערכת סטריאו שלמה ומודרנית, המספקת ביצועים גבוהים ומפתיעים ביותר ברמת המחיר שלהם.

    מחיר: 3,990 ₪
    אחריות: שנתיים

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    טלוויזיה: LG OLED E8 בחיבור HDMI ARC
    סאבוופר: REL S/510

    נספח: השוואה קצרה מול Klipsch The Fives

    מכיוון שברור לי שההשוואה הזו היא מתבקשת, אספק לכם את דעתי כאן. מדובר בשני מוצרים אמריקאיים שמכוונים גם לחובבי מוזיקה וגם בתור תחליף לסאונדבר.

    ברמה העיצובית, אהבתי מאוד את עיצוב הרטרו של Klipsch The Fives, באופן כללי אני אוהב שילובי עץ ולא רק גימור שחור ולבן (ל-The Fives יש גם גימור שחור). יחד עם זאת, הופתעתי מעד כמה הגימור הלבן של ה-SVS Prime Wireless Pro הינו אלגנטי ונעים. בהרבה סלונים בישראל ישנה העדפה לריהוט לבן, כך שנושא העיצוב יהיה תלוי בשילוב של הסלון האישי שלכם.

    בנושא התכונות והיכולות, ההשואה היא מעניינת. מצד אחד ה-SVS Prime Wireless Pro כוללים חיבוריות רשת ואינם מסתפקים ב-Bluetooth בלבד, מה שמשפר מאוד את חוויית השימוש. מצד שני, דווקא Klipsch The Fives כוללים אפליקציית שליטה ייעודית ונוחה והם גם כוללים יותר אפשרויות חיבור, כגון כניסת פונו וכניסת USB Audio עבור מחשב. כך שזה עניין של העדפה אישית אם חשוב לכם יותר ההזרמה מהרשת ללא צורך בנגן חיצוני, או אפליקציית קינפוג ואפשרויות חיבור מגוונות יותר.

    לבסוף, חלק הסאונד. כאן כמובן יש לציין שזו אינה השוואה ״חיה״ בה הרמקולים עומדים זה לצד זה. אני יכול להסתמך רק על הרישומים שלי והזיכרון, כך שקחו זאת בערבון מוגבל. רמקולי Klipsch The Fives מייצרים סאונד בעל תוספת בס ואנרגטיות, זהו סאונד מהנה למי שאוהב להוסיף קצת ״קיק״ למוזיקה. ה-SVS Prime Wireless Pro הרגישו לי מאוזנים וניטרלים יותר, כך שהרגשתי שבכל סגנון אני מקבל את המוזיקה ״איך שהיא״ ללא תוספות. שניהם נתנו תוצאה מרשימה מאוד בתכנים קולנועיים ממה שזכור לי, גם בתכנים אלה, ה-Klipsch הוסיפו קצת בס לדרמטיות, וה-SVS היו מאוזנים יותר.

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן