חברת Roksan הבריטית משיקה דור חדש של אחת מסדרות מוצרי האלקטרוניקה הכי פופולריות שלהם, הכירו את סדרת Roksan Caspian 4G.

תזכורת על חברת Roksan
חברת Roksan הינה חברת אודיו בריטית, שהקומה בשנת 1985 על ידי Tufan Hashemi ו-Touraj Moghaddam שני בוגרי האונברסיטה של לונדון, ממוצא אירני. השם Roksan נגזר מרוקסנה, בתו של המלך הפרסי הנודע דריוס.
חברת Roksan החלה את דרכה עם פטיפונים ובהמשך יצרה גם רמקולים ואלקטרוניקה, כולל מגברים ונגנים. בשנים האחרונות ליין המגברים הוא כנראה קו המוצרים המוכר ביותר של החברה. מגברי החברה ידועים בגישות עיצוב יוצאות דופן ובתמורה גבוהה למחיר.
בשנת 2016 חברת Roksan נרכשה בידי חברת הרמקולים הבריטית הנודעת Monitor Audio.
הסדרה החדשה: Roksan Caspian 4G
אומנם הדור החדש נקרא 4G, אך למעשה זהו הדור השלישי, כיוון שהסדרה הקודמת, שהושקה לפני עשור, נקראה Caspian M2. כפי שאתם רואים, חברת Roksan לא ממהרת להוציא מוצרים חדשים, אלא עושה זאת כשהם מרגישים שיש להם שדרוג משמעותי להציע, זו גישה ראויה בעיני.
סדרת Roksan Caspian 4G החדשה שואבת השראה עיצובית מסדרת הכניסה של החברה, סדרת ה-Attessa שהושקה בשנת 2021. במהלך 2022 יצא לנו לסקור את רוב מכשירי הסדרה כולל Roksan Attessa Streaming Amplifier & CD Transport ואת הפטיפון Roksan Attessa Turntable. בסיום אותה שנה, הענקנו את פרס מגבר השנה 2022 – בקטגוריית כניסה עד ביניים למגבר Roksan Attessa Streaming Amplifier.
בשלב ראשון, סדרת Caspian 4G תכלול שני מגברים משולבים, בדומה לסדרת ה-Attessa, ההבדל בין שני המגברים הוא בכך שאחד מהם כולל מודול ההזרמה מבוסס BluOS ונקרא Caspian 4G Streaming Amplifier והשני מגיע ללא המודול ולכן נקרא פשוט Caspian 4G Integrated Amplifier. במהלך השנה הבאה צפוי להיות מושק גם מגבר הספק.

סדרת ה-Caspian ממוקמת מעל לסדרת ה-Attessa, וכבר במבט חטוף בתמונות ניתן לזהות בקלות את איכות הבנייה הגבוהה יותר, כמצופה מסדרה יוקרתית יותר. התיבות עשויות מאלומיניום עם פסי קירור מרשימים בדפנות ושנאי טרואידי גדול במרכז.

ההבדלים מול סדרת ה-Attessa לא מסתיימים רק באיכות בנייה עדיפה של התיבה, למעשה מדובר במגברים שונים לחלוטין. ראשית ההגברה בנוייה על ארכיטקטורה בפיתוח החברה שנקראת Euphoria. זו הגברה בטופולוגיית Class A\B, חברת Roksan מבטיחה שארכיטקטורה זו ממזערת עיוותים מסוג intermodulation ועיוותים הרמנויים לכל טווח התדרים, כך שהסאונד הינו נקי ומפורט יותר. עוצמת ההגברה של מגברי ה-Caspian 4G היא 105W ל-8 אוהם ו-200W ל-4 אוהם.

(Image credit: Roksan)
הבדל נוסף הוא בממיר, בעוד סדרת Attessa כוללת ממיר הבנוי על צ׳יפ מבית Burr Brown, בסדרת ה-Caspian 4G ישנו ממיר בפיתוח של Roksan. הממיר נקרא Rapture והוא בנוי בטופולוגיית differential current-conveyor והחברה מבטיחה שהממיר ישחזר באופן נאמן קבצי high-resolution. הקצבים הנתמכים הם עד לאיכות של 24bit/192kHz.

מבחינת הכניסות והיציאות שני המגברים כוללים בצד האנלוגי, שתי כניסות RCA, כניסת XLR, כניסת פונו תומכת ראשי MM, יציאת Pre-out מאוזנת XLR ושתי יציאות Pre-Out מסוג RCA (אחת יכולה לשמש מגבר הספק ואחת עבור חיבור סאבוופר). בצד הדיגיטלי, תמצאו שתי כניסות קואקסיאליות ושתי כניסות אופטיות.

(Image credit: Roksan)
שימו לב להבדל חשוב ומעט מפתיע בין דגם ה-Streaming Amplifier לדגם ה-Integrated Amplifier, רק בדגם ה-Streaming Amplifier תמצאו יציאת HDMI eARC לחיבור קל לטלוויזיה.

(Image credit: Roksan)
חיבוריות הרשת הינה חוטיות או WiFi, כאשר האנטנות של ה-WiFI וה-Bluetooth, הן מובנות. שני המגברים תומכים באפליקציית ה-MaestroUnite של החברה, שמאפשת לשלוט במכשיר וגם לקבוע שלל הגדרות כמו input gain, balance והגדרות DSP.
דגם ה-Streaming Amplifier, כפי שציינו, מבוסס על פלטופרמת BluOS, שמציעה תמיכה בכל שירותי ההזרמה המרכזיים.
לסיום נציין ששני המכשירים זמינים בגימור שחור, או כסוף.


חברת קונקטור, היבואן הרשמי של חברת Roksan בישראל, מסרו לנו שמוצרי סדרת ה-Caspian 4G יהיו זמינים בישראל במהלך חודש נובמבר.
המחירים הצפויים הם:
Roksan Caspian 4G Integrated Amplifier – יעלה 16,990 ש״ח
Roksan Caspian 4G Streaming Amplifier – יעלה 21,990 ש״ח