הטלוויזיות של חברת Samsung בשנים האחרונות עושים שימוש בטכנולוגיית ה-QLED, כלומר מסכי LED עם ציפוי של Quantum Dots, המאפשר למסך להגיע לטווח צבעים רחב במיוחד. השנה Samsung השיקו את מסכי ה-Neo QLED, שמשתמשים בתאורת Mini LED.

מלבד כך, בשנים האחרונות Samsung דוחפת את טכנולוגיית ה-Micro LED ובהמשך השנה מסכים בטכנולוגיה זו צפויים להיות מושקים לראשונה בגדלים סטנדרטים יותר. על פי דיווחים ברשת החברה גם שוקלת לרכוש פאנלים של OLED מ-LG Display ולייצר מסך QD-OLED, כלומר מסך OLED עם ציפוי של Quantum Dots.

כנראה שכל הטכנולוגיות האלה לא מספיקות עבור Samsung וכעת נפוצו דיווחים על כך שהחברה מתקרבת להדגמה של אב-טיפוס בטכנולוגיית תצוגה חדשה:
הכירו את Samsung QNED
ה-QNED זה ראשי תיבות של Quantum Nanorod Emitting Diode, מבלי לרדת לפרטים טכניים מידי, מדובר בטכנולוגיה, שגם היא כוללת פיקסלים בעלי יכולות הארה עצמית, ללא צורך בתאורה נוספת, כמו טכנולוגיית ה-OLED או ה-Micro LED. ההבטחה הגדולה של הטכנולוגיה היא ביכולת הארה גבוהה במיוחד ובכך שאין סכנה לצריבות, כך שלמעשה הטכנולוגיה מתגברת על שתי הבעיות העיקריות של טכנולוגיית ה-OLED.
תהליך יצור פאנל באמצעות הדיודות הללו נחשב למורכב במיוחד. הטכנולוגיה נרשמה בפטנט בשנת 2016, וההערכה של האנליסטים הייתה שנראה אותה מושקת רק באזור 2025. הידיעות שנפוצו ברשת בימים האחרונים מרמזים שאולי אנחנו קרובים הרבה יותר להשקה, לפחות ברמת האב-טיפוס.
QNED? רגע, לא שמענו כבר את המושג הזה איפשהו?
השנה, המתחרה הקוריאנית הגדולה של Samsung, חברת LG, השיקה קו מוצרים תחת המותג QNED. במקרה של LG מדובר בליין מסכי ה-Mini LED שלהם, שגם הם כוללים ציפוי Quantum dots, כך שלמעשה מדובר במסכים מקבילים ל-Neo QLED של Samsung.
אז למה הם נקראים QNED? הסיבה לכך היא מכיוון שהם כוללים גם שכבה של NanoCell, הפילטר של חברת LG כך שמדובר במסכי LED עם Quantom dots ו-Nano Cell, לכן השם שנבחר הוא QNED. זה בנוסף לעובדה שהם לא רצו להשתמש בשם QLED שמזוהה כל כך עם מסכי Samsung.
כל הערבוב שמות הזה יכול לייצר בלבול, אך עד שנראה את טכנולוגיית ה-QNED של Samsung מושקת בפועל, חברת LG יכולה לשייך את המושג אל מסכיה.