fbpx
חדשות וסקירות בנושא סרטים, מוזיקה, ציוד אודיו וקולנוע ביתי
חיפוש
  • Roksan Attessa Turntable – סקירה לפטיפון

    יחד עם המגבר המשולב, ה-Attessa Streaming Amplifier ונגן ה-CD, ה-Attessa CD Transport, קיבלנו גם את הפטיפון של הסדרה ה-Roksan Attessa Turntable.

    כך שלמעשה יצא לנו להתרשם מכל מוצרי סדרת Roksan Attessa.

    אנחנו מודים לקונקטור, היבואן הרשמי של מותג Roksan בישראל, על כך ששלחו לנו מוצרים אלה לצורך סקירה.

    Roksan Attessa Turntable

    השורה התחתונה

    ה-Roksan Attessa Turntable הינו פטיפון מודרני ומעוצב בעל חוויית שימוש קלה וסאונד שמשקף בקלות את הקסם האנלוגי

    מה אהבנו
    • עיצוב מודרני וחלק
    • קלות שימוש עם העברת מהירות אלקטרונית
    • מכסה האבק הנפרד הוא נוח ואסתטי
    • הפונו הפנימי עושה עבודה מעולה, כך שלא תצטרכו פונו חיצוני
    • סאונד מאוזן, ניטרלי, טבעי ורך לצד דינאמיות מרשימה
    נקודות לשיפור
    • מנגנון הרמת והורדת זרוע לא מספיק יציב
    • כבל ה-RCA המצורף מעט קצר


    סקירת וידאו

    העומד למבחן: Roksan Attessa Turntable

    ה-Roksan Attessa Turntable הינו פטיפון הכניסה של חברת Roksan, מעליו יש את הדגם Radius 7 ודגם הדגל ה-Xerxes 20.

    ה-Attessa Turnrable כולל זרוע מסוג Unipivot, שנוצרה בסיוע מידול ממוחשב במטרה להוריד למינימום את הכיוונונים הנדרשים טרם תחילת השימוש. מהירות הסיבוב נקבעת באופן אלקטרוני על ידי לחיצה על כפתור ומידת הדיוק היא במיקרו-שניות. המהירויות שנתמכות הן 33 ו-45.

    הפטיפון מגיע עם פונו מובנה, שניתן לעקוף אותו על ידי שינוי מתג בחלקו האחורי של ה-Attessa. הצלחת של הפטיפון מורכבת מזכוכית כבדה עם קצוות מאלומיניום. בתחתית הפטיפון תמצאו רגלי בידוד שהתכנון שלהם שואב השראה מרגלי הבידוד של דגם הדגל, ה-Xerxes.

    ה-Attessa Turntable מגיע כשהראש החדש של החברה, Dana cartridge, מסוג MM מורכב כבר מהמפעל.

    חתימת המקום של ה-Attessa Turnrable הינה צנועה בזכות השימוש במנגנון הנעת רצועה המוחבא מתחת לצלחת. הפטיפון מגיע עם מכסה אבק שקוף, שאינו מחובר פיזית אל הפטיפון. המשקל הכולל של הפטיפון הינו 6.3 ק״ג. ה-Attessa Turnrable מגיע בגימור שחור, או לבן.

    תהליך ההרכבה

    קצת Unboxing בתמונות:

    בשלב הראשון יש להניח את הפטיפון על משטח ישר ולהעביר את הרצועה/גומייה על המנוע באופן יציב.

    Roksan Attessa Turntable

    בשלב השני יש להרכיב את הצלחת על מנגנון הסיבוב:

    Roksan Attessa Turntable

    בשלב השלישי יש להניח את משקולת ה-anti skating לצד הזרוע, אצלי הפטיפון הגיע כבר עם המשוקלת מותקנת.

    Roksan Attessa Turntable
    משקולת ה-anti skating

    השלב הרביעי הוא כיוון המשקל שהראש מפעיל על התקליט. זה מתבצע בעזרת מד משקל מיוחד שמסופק עם הפטיפון. הציבו את המד המצורף על הצלחת במקום בו הראש נוגע בצלחת.

    הסירו את הפלסטיק הכתום שמחזיק את הזרוע במקומה בעת ההובלה.

    Roksan Attessa Turntable

    כעת כוונו את הזרוע כך שהמחט מכוונת בדיוק לספרה 2 על המד משקל המצורף, והבריגו את המשקולת שמתחת לזרוע עד אשר המד יהיה מאוזן וישר.

    השלב החמישי הוא כיוון ה-azimuth, כלומר הזווית בה הראש פוגש את התקליט. לשם כך הניחו תקליט על הצלחת, תכוונו את הזרוע כך שהראש נוגע בתקליט וכוונו בעזרת הפס בחלק האחורי של הזרוע את הזווית עד אשר הראש מאוזן עם התקליט, חזקו את ההברגה לסיום.

    השלב השישי והאחרון הוא חיבור הכבלים וההחלטה האם משתמשים בפונו הפנימי של הפטיפון או לא, בהתאם יש לכוון את הבורר. במידה ואתם רוצים להשתמש בפונו הפנימי השאירו את הבורר על active, אחרת העבירו אותו ל-passive. הבורר הינו לא פשוט לשינוי, מומלץ להשתמש בכלי דק כלשהו.

    Roksan Attessa Turntable

    לאחר שחיברתם את חיבור החשמל וה-RCA, הפטיפון מוכן לשימוש.

    עיצוב ואיכות בנייה

    העיצוב והתיכנון של ה-Attessa Turntable הוא מודרני ונקי. כל הפינות של פלטת הגוף של הפטיפון הן מעוגלות. הגימור הכללי הינו חלק ונעים למגע.

    Roksan Attessa Turntable

    בתחתית הדופן העליונה ישנו פס מבריק ובפינה השמאלית שלו יש את כפתורי השליטה.

    Roksan Attessa Turntable

    מבנה הזרוע הוא בהחלט שונה בנוף הפטיפונים, לא מדובר במבנה צינורי, אלא מבנה שטוח יותר. בחלק העליון של הזרוע ישנו גם כיתוב של Roksan Attessa.

    Roksan Attessa Turntable

    ה-Attessa Turntable מגיע, כפי שציינו, עם מגן אבק שקוף נפרד לחלוטין מהפטיפון. זו מחשבה נכונה, כיוון שמכסי האבק הקלאסיים המחוברים לפטיפון יכולים לגרום לוויברציות לא רצויות. בתכנון כזה אתם יכולים להשתמש במכסה כשאתם לא מנגנים ואז בעת הניגון לשים אותו בצד, כך שאין סכנה שהוא יפגם בסאונד.

    Roksan Attessa Turntable

    מבחינת חתימת המקום, ללא ספק מדובר בפטיפון קומפקטי, שמשתלב נהדר עם העיצוב של שאר מוצרי סדרת Roksan Attessa.

    Roksan Attessa Turntable

    הייתי מרוצה מאיכות הבנייה של הפטיפון, הוא יציב ובנוי באופן ראוי ביותר ביחס למחיר. הזרוע קלה ונוחה לשימוש. וגם מכסה האבק נוח להצבה והסרה. הנקודה היחידה שבה יש לי ביקורת זהו מנגנון ההרמה וההורדה של הזרוע, אותו מצאתי מעט לא יציב ולא בכל הפעמים הוא מצליח להרים את הזרוע מהתקליט.

    שימושיות

    ה-Roksan Attessa Turntable כולל הנדסת אנוש מעולה, שמתבטאת בחווית שימוש מודרנית וקלה. מפעילים את סיבוב הפטפיון על ידי כפתור ההדלקה, או על ידי לחיצה על אחד מכפתורי המהירות. הנורה ליד כפתור המהירות מהבהבת עד אשר המהירות הופכת להיות יציבה, ואז הנורה דולקת באופן רציף.

    Roksan Attessa Turntable

    מכוונים את הזרוע בעזרת הידית הקטנה ליד הראש ומורידים בעזרת מנגנון ההורדה של הזרוע. על מנת לעצור, לוחצים על כפתור הכיבוי. פחות או יותר, זו כל השימושיות וזה מעולה שבזה זה מסתכם.

    מבחן ההאזנה

    את רוב מבחן ההאזנה ביצעתי כשה-Roksan Attessa Turntable מכוון להשתמש בפונו הפנימי שלו (כלומר הבורר על active). הפטיפון היה מחובר אל המגבר המשולב, Roksan Attessa Streaming Amplifier, והוא בתורו מחובר אל רמקולי YG Acoustics Carmel 2 באמצעות כבלי רמקולים QED XT25.

    פתחתי את מבחן ההאזנה באלבום הבכורה של הזמרת הצרפתית, Zaz, מ-2010. ההתרשמות הכללית שלי היא שהפונו הפנימי מאופיין בריצפת רעש נמוכה ורמת ניקיון טובה. ההעברה הכללית הינה מעודנת ומאוזנת. זהו אופי סאונד שמשתלב נהדר עם המגבר של הסדרה. ה-gain של הפונו הפנימי ב-Attessa Turntable הינו דיי נמוך ולכן הייתי צריך להגביר את המגבר הרבה מעבר לחצי העוצמה שלו.

    Roksan Attessa Turntable

    מצאתי את אופי הסאונד של החלק הדיגיטלי של סדרת ה-Attassa כרגוע ומאוזן. דרך הפטיפון של הסדרה, הסאונד הוא עוד יותר רגוע ורך, כך שהפטיפון מצליח לשקף את היתרונות ואופי הסאונד האנלוגי של התקליט.

    מכאן עברתי לאחד האלבומים האהובים עלי השנה, שלא מזמן רכשתי בתקליט, Floating On A Dream של Avi Kaplan. בקטע הפתיחה, First Place I Go, הפרזנטציה של ה-Roksan Attessa Turntable נקייה באופן נפלא, קולו הפנטסטי של Avi מועבר בעידון, שמרגיש טבעי ורגוע ורמת הפרוט בקולו גבוהה. יש מרכוז טוב של הווקל והפרדה טובה של שירת הליווי. הגיטרה והקלידים מלווים מעט מאחור ומפנים את הבמה לשירה.

    Roksan Attessa Turntable

    בשיר הנושא, האנרגטיות של היצירה מועברת באופן מרשים. הקטע הזה משלב גוספל והתחושה שנוצרת היא שירה שעוטפת את המאזין עם הפרדת שכבות טובה. רמת הפירוט היא גבוהה ומרגישים בקלות אפקטים קטנים, שמופזרים בשיר. כמובן שמעל לכל מככב קולו העמוק והנפלא של קפלן. הבמה טבעית ונעימה, אינה מוגזמת וגם אינה מאופקת מידי.
    בקטע I’m Only Getting Started, יש פתיחה של גיטרה עדינה, שנשמעת רכה ונעימה. בהמשך הקצב עולה משמעותית וה-Attessa Turntable מפגין פאנצ׳יות ודיוק, עם הפרדה טובה של המוזיקה מהשירה. הבס מתפזר על פני הבמה והסאונד הכללי מאוזן.

    מאחד האלבומים הטובים של השנה, עברתי לאחד האהובים עלי מהשנה שעברה. האלבום Click Click Domino של להקת האמריקנה, Ida Mea, שגם בחרתי בו לאלבום השנה שלי בקטגוריית פולק, קאנטרי ואמריקנה לשנת 2021.

    Roksan Attessa Turntable

    בקטע הפתיחה, Road To Avalon, הדינאמיות מרשימה, הקטעים השקטים מדגימים את הניקיון בסאונד של הפטיפון והעליות הן חלקות ומלאות כוח. התרשמתי גם מכמות הפרטים בנגינת הגיטרה. בשילוב קולות השירה של Christopher Turpin ו-Stephanie Jean הייתי רוצה עוד קצת הפרדה. התוצאה הכללית הינה טבעית ומאוזנת.

    מפגן הדינאמיות המשיך להרשים גם בקטע הסיום, השיר האהוב עלי באלבום, Has My Midnight Begun. האנרגיה של הקטע הולכת ומתעצמת עד לצעקה בפזמון. ה-Attessa Turntable לא רק מעביר באופן משכנע את הדינאמיות, אלא גם את תחושת הכאב בזעקה. שילוב קולה של Stephanie מרכך את השירה של Christopher. הסאונד ביצירה הוא גדול ועוטף.

    על מנת לבדוק את ביצועי ה-Attessa Turntable במהירות 45, בחרתי את אחד משני התקליטים היחידים באוסף שלי במהירות זו, האלבום Reckless Heart של Joanne Shaw Taylor מ-2019.

    Roksan Attessa Turntable

    זהו אלבום בלוז רוק נהדר. פתחתי בקטע Bad Love, הסאונד מרגיש מלא עוצמה, ההפרדה בין הגיטרות והתופים מעולה. הדינאמיות טובה והמקצב והבס הדוקים. הגיטרה בשרנית ומפורטת. אופי הסאונד המעודן, הרך והניטרלי של ה-Attessa Turntable עושה חסד עם כל סגנון מוזיקלי שזרקתי עליו.
    הקטע Creepin הוא כנראה הקטע הכי ״רוק״ באלבום. התופים הדוקים ומלאי כוח, יש כאן דיסטורשן ואנרגיה גבוהה לצד הפרדה טובה ומיד נקי. הווקל ממורכז וההעברה הכללית מהנה ביותר.

    לאחרונה סופסוף הצלחתי להשיג את התקליט של ״האלבום הלבן״ של Fleetwood Mac משנת 1975. אחד האלבומים האהובים עלי, שבסקירה של ה-Roksan Attessa CD Transport האזנתי גם לגרסת ה-CD שלו. אז נכון לא מדובר כאן באותה גרסת mastering, אבל עדיין זו דוגמה נהדרת להבדלים בין שני הפורמטים.

    Roksan Attessa Turntable

    בעוד ה-CD כולל דינאמיות מוגברת וכמובן רמת ניקיון ורצפת רעש ״אבסולוטים״, התקליט נשמע הרבה יותר רך וטבעי. למרות שמדובר כאן במוזיקה שכוללת קלידים וסינטיסייזר, הסאונד בתקליט פשוט מרגיש מאוזן ונכון יותר. עדיין ההעברה כאן היא דינאמית ומהנה. בנוסף, רמת הפירוט היא אפילו גבוהה יותר בתקליט.

    בלהיט Rhiannon קולה של סטיבי ניקס מלא בפרטים ומרגישים בבירור את החיספוס בקולה. המקצב הפופי המהיר מועבר באופן מספק ביותר. בהאזנה דרך ה-Attessa Turntable קל להבין איך השיר הזה הפך להיות להיט היסטרי.
    אחד הפנינים הפחות מדוברים באלבום הזה זהו הקטע Crystal. בלדה מרגשת עם הרבה שימוש בסינטיסייזר כולל קטע סולו ארוך שלו בסיום. הפתיחה השקטה מדגימה את רמת הפירוט הגבוהה של ה-Attessa Turntable. התיפוף של מייק פליטווד עמוק ופאנצ׳י, אך בתקליט הוא בו זמנית גם רך. שילוב הקולות בפזמון הינו הרמוני ונפלא. הדינאמיות ורמת הפירוט לאורך הקטע לצד העדינות והרכות הן פשוט תענוג.

    חיבור פונו חיצוני

    בשלב האחרון של מבחן ההאזנה, רציתי להתרשם מביצועי הפטיפון עם פונו חיצוני, לכן העברתי את הבורר למצב passive, אשר עוקף את הפונו הפנימי. בורר הפונו אינו נוח לשינוי הוא קטן מאוד וקשה להגיע אליו, אני השתמשתי במספריים קטנות על מנת להזיז אותו.

    חיברתי את ה-Attessa Turntable אל כניסת הפונו במגבר ה-Attessa Streaming Amplifier וחזרתי שוב אל התקליט של Fleetwood Mac. שימו לב של-Attessa Turntable אין חיבור הארקה, אלא רק יציאת RCA סטנדרטית.

    לטעמי התוצאה בשימוש הפטיפון עם הפונו החיצוני הייתה מעט פחות טובה. הייתה עליה קלה בריצפת הרעש, מה שהוביל לתוצאה פחות נקייה. בנוסף חשתי בירידה בתחושת התלת ממידיות של הסאונד ובהפרדה. הסאונד עם הפונו של המגבר היה רך מידי ופחות פאנצ׳י. חשוב לי להדגיש שהסאונד עדיין היה נעים ביותר, אך כנראה שמשהו בסינרגיה של הפונו הפנימי בפטיפון עם הראש, פשוט עובד טוב יותר. אני יכול רק לנחש שאולי הפונו הפנימי מכוון לתיאום עם הראש המסופק, בעוד הפונו במגבר מכוון באופן יותר כללי, על מנת להתאים למגוון ראשים. הנקודה היחידה שבה הרגשתי יתרון לפונו של המגבר הייתה ה-gain שהיה מעט גבוה יותר ודרש פחות להגביר את עוצמת הניגון.

    סיכום

    Roksan Attessa Turntable

    ה-Roksan Attessa Turntable הינו פטיפון הכניסה של חברת Roksan. זהו פטיפון שפותח, תוכנן וגם עובר הרכבה באנגליה. העיצוב הינו מודרני וחלק והוא משתלב נפלא עם שאר מוצרי סדרת Attessa. איכות הבנייה היא מצוינת ביחס למחיר, מלבד טענה שהייתה לי כלפי מנגנון הרמת/הורדת הזרוע, הייתי מרוצה מאוד מהאיכות. השימושיות הינה מודרנית וקלה, עם שליטה אלקטרונית במהירות הסיבוב. נקודה נוספת שאהבתי במיוחד, זהו מגן האבק שאינו מתחבר פיזית אל הפטיפון, כך שתוכלו לשים אותו לחלוטין בצד בעת הניגון.

    חברת Roksan מייצרת בעצמה גם את הזרוע והראש ויש יתרונות רבים לכך, המתבטאים בתיאום בין כל הרכיבים. איכות הסאונד הייתה מפתיעה ביותר, עם רכות נהדרת, שמעבירה את יתרונות הסאונד האנלוגי, לצד רמת דינאמיות טובה, בס הדוק ובמה טבעית ועוטפת. את ביצועי הסאונד הטובים ביותר תקבלו בשימוש בפונו המובנה, כך שתוכלו לקבל תוצאה מעולה מה-Attessa Turntable, ללא צורך בפונו חיצוני.

    בטווח המחירים הנמוך והבינוני של הפטיפונים ישנה תחרות רבה וה-Roksan Attessa Turntable הוא בהחלט מתחרה הראוי לתשומת ליבכם בעת רכישת פטיפון חדש.

    מחיר: 5,990 ₪
    אחריות: 5 שנים

    המערכת ששימשה אותי לסקירה:
    מגבר משולב
    : Roksan Attessa Streaming Amplifier
    רמקולים: YG Acoustics Carmel 2
    כבלי רמקולים: QED XT25

    Facebook
    WhatsApp
    Telegram
    Email
    Print

    כתיבת תגובה

  • MusicStorePro
  • avreviews_brand_banner2
  • avreviews facebook

    רוצים להישאר מעודכנים?

    דילוג לתוכן